- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip3 5G - csiki-csuki állapot
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
válasz
whatwhatwhat #30 üzenetére
Ennyire gyűjtöd a hsz-eket? Vagy problémád van a memóriáddal? Nincs két napja, hogy leadtál ekkora hisztit más helyeken a leolvasók miatt... most megint... unalmas vagy. Nagyon. Azt fogod csak elérni, hogy kipicsáznak innen (de akkor legalább nem kellene állandóan déja vu-ket tapasztalnia az egyszerű halandóknak, amikor betévednek egy bármilyen ujjlenyomatolvasós mobilt felvonultató topicba). Egyről kettőre úgysem fogsz jutni, megvenni nem fogod ami nem tetszik, "áttéríteni" nem fogsz másokat... csak vitatkozol egy szubjektív témán újra meg újra. Elég volt belőle (és amíg nem tudsz mással foglalkozni, belőled is).
-
whatwhatwhat
aktív tag
"Nekem teljesen normalis, sot inkabb kis tenyerem van, meg is az S8+ mint ha nekem lett volna teremtve."
Oké... kinek mi a kényelmes, ha neked kényelmes az, hogy fogást kell váltanod hozzá akkor rendben van. Mert mint mondtam nem tudod egyszerre megnyomni a szenzort a mutatóujjaddal és a kijelző alját a hüvelykujjaddal. Nem véletlen tették az S8akat leszámítva minden egyes hátlapi megoldásu telefonnál a kamera alá középre... De én aztán nem szólok bele... Hadd vonjam vissza amit mondtam: elhiszem, hogy neked kényelmes, DE nekem ugyanez nem lenne kényelmes, és nem látom be, hogy bárkinek miért lenne jobb, mint egy rendes hátlapi. És ha már itt tartunk szerintem többen hiszik azt, hogy a föld lapos, mint, hogy az S8ak szenzora jó helyen van. Soha egy olyan review-t nem láttam, amiben tetszett valakinek ez a kialakítás.
"Amit arrol irsz, hogy az asztalon nem tudod feloldani... arra ott van az arc vagy irisz felismeres, szintugy autoban is hasznalhato."
Ha már hajolgatnom kéne a telefon fölé, annyi erővel már fel is vehetném onnan... szóval nem megoldás.
A kijelzőbe integrált olvasót meg már kivitelezték, készült is működő prototípus. Most meg nem tudom mondani, hogy melyik gyártótól, de volt is róla itt hír. Azthiszem qualcomm technológia volt benne, amit szabadalmaztattak is. Tehát egészen biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül(max 1 év) meg fognak jelenni ilyennel felszerelt termékek. Leginkább azért mert igény van rá.
-
total90
veterán
válasz
whatwhatwhat #34 üzenetére
Igazabol te azt nem erted meg, hogy van akinek ez jobb, mint az elolapi vagy a Sony altal alkalmazott oldalso ujjlenyomat olvaso.
Nekem teljesen normalis, sot inkabb kis tenyerem van, meg is az S8+ mint ha nekem lett volna teremtve.
Amit arrol irsz, hogy az asztalon nem tudod feloldani... arra ott van az arc vagy irisz felismeres, szintugy autoban is hasznalhato.A kijelzobe szerelt olvaso ennek ellenere egy jo megoldas lenne, de egyelore technikailag nem tudta senki kivitelezni. A kavamentesites pedig hozza magaval a hatlapi vagy oldalso olvasok bevezeteset, vagy ki lesz hagyva es ramennek csak az arc vagy irisz felismeresre. Viszont ezek sotetbe elvereznek... Szoval marad a hatlap, oldalsav.
Akinek meg ez nem tetszik, az nem vesz telefont.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Juhaszatti #35 üzenetére
Azt mondtad, hogy a hátlapi azért jó mert nem kell fogást váltani, ellenben az előlapinál kell. Szóval feltételeztem, hogy ha az jó tulajdonság, hogy nem kell, akkor ennek az ellenkezője rossz tulajdonság.
Azt én is írtam egyébként(írtam vagy csak akartam?), hogy ha csak kézben használnám akkor a NEM SAMSUNG féle megoldással együtt tudnék elni.
Mindenki a smart lockal jön: nem mindenkinek van a kocsijában bluetooth.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Bemásolok egy részletet a kommentemből és kijelölöm neked azokat a részeket, amik felett elsiklottál:
"...nem vagyok hajlandó elhinni, hogy akárkinek a samsung hátlapi megoldása a legmegfelelőbb, főleg az S8+ esetében. És nem szimplán a hátapi szenzorral van bajom(bár az is szörnyű szerintem). Hanem azzal, hogy az S8+ esetén hatalmas Michael-Jordan-megirigyelné-lapát-kezekkel kell valakinek rendelkeznie, hogy... "
-
válasz
Fura. Nekem nincs lapát kezem, de mégis átérem az egész telefont ( Honor 8 ) az ujjlenyomatolvasótól a képernyőig, ahogy említetted.
-
-
Dodge94
tag
Szánalmas már minden egyes cikk alatt ez a előlapi-hátlapi ujjlenyomatolvasó téma...
-
-
törölt tag
válasz
kovaszoskeny #36 üzenetére
Itt meg van opciód, hogy nem veszed meg, kb pont olyan értelmes hozzáállás
Leveheted a tokot, de soha nem fogod, legfeljebb pár havonta, hogy kicsit kipucold alóla a port.
-
tipuka
addikt
értem, hogy egyedi meg minden, de legalább a nagy káva helyére egy ujjlenyomat olvasót gesztus vezérléssel oda rakhatnának és már is sokkal jobban nézne ki a konstrukció
-
Juhaszatti
addikt
válasz
whatwhatwhat #34 üzenetére
Nem mondom hogy rossz dolog, azt mondtam hogy kell.
Azt nem hogy ez rossz.
Jelenleg is előlapist használok, és elégedett vagyok vele.
Viszont a hátlapi is nagyon jó a tapasztalataim szerint, bizonyos helyzetekben kényelmesebb. Persze csak akkor ha nem használod sűrűn asztalon a telefonod. Ha igen, el is dőlt hogy neked nem olyan kell.
Az autóstartó már más kérdés, nagyon sokan kerülik ki Smart Lockal a dolgot. -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Juhaszatti #33 üzenetére
Először azt mondod, hogy az rossz dolog, hogy fogást kell váltani a feloldás után. Aztán pedig azt, hogy miért baj az, ha fogást kell váltani a feloldás után? Minden tisztelettel megkérlek, hogy ezt gondoljuk át mégegyszer.
Aztán pedig reagálva arra, hogy előlapinál fogást kell váltani feloldás után: ööö, nem kell. Mert az a home gomb is egyben. Ha használom a telefont, akkor úgy fogom, hogy elérem a home gombot. Tehát ebből adódóan az ujjlenyomat olvasót is. Tehát nem kell fogást váltani.
Zsebből pedig sehogy sem tudod úgy elővenni a telefont, hogy egyből úgy fogod, ahogy majd használnád. Tehát mindkét megoldásnál fogást kell váltani. VAGY: elő tudod úgy venni, ahogy használod, ami annyit jelent, hogy nem kell fogást váltanod az előlapinál se, mivel amúgy is úgy használod, hogy a home gombot eléred. Így vagy úgy, az előlapi mindenképpen megfelelő. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Jelenleg is előlapi ujjlenyomatolvasóval szerelt telefont használok, páromnak viszont van hátlapis is, és kifejezetten kényelmes. Zsebből elővéve pláne, mire ránézek a telefonra már fel van oldva. Az előlapinál még fogást kell váltani használat előtt.
Szóval nagyon jó az előlapi, de hátul sem rossz, meg tudnám szokni. Pláne hogy asztalon nagyon nagyon ritkán használom, aki sűrűn, annak persze nem jó. Egyéni preferencia kérdése a dolog.
Az S8-é amúgy nagyon kényelmes, de a + verzión én sem tudom elképzelni hogy az legyen.
A jövő szerintem is a kijelzőbe integrált megoldásé egyébként.Az S8+-os példádat viszont nem teljesen értem. Miért kellene élérni egyszerre az ujjlenyomatolvasót, és a kijelző alját? Szépen sorban, egymás után kell.
Az előlapisnál sem tapogatom a kijelzőt miközben feloldom a telefont. -
WTF
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Istenem de unalmas ez már..
-
whatwhatwhat
aktív tag
Eltaláltad! És soha az életben nem is fogok egy másodpercig se. Már elvi síkon elvérzik a dolog. Főleg ott, hogy nem tudom vele feloldani az asztalon, de az sem segítség, hogy az autós tartóban sem. Ehhez jön még hozzá, hogy nekem kézben tartva is abszolút megfelel az előlapi kijelző alatt lévő, kényelmesen fel tudom vele oldani minden helyzetben. Ha mindez nem lene elég, akkor még vegyük figyelembe, hogy a jövő a kijelzőben lévő szenzoré. Ami aztán abszolút vitathatatlanul definíció szerint a legeslegjobb hely neki: kényelmes elérni minden helyzetben és nem igényel máshova helyezett komonenst. A telefonon a fő periféria a kijelző, ezen végezzük a bevitel 99.99%át, így abszolút egyértelmű, hogy az ujjlenyomat olvasónak is itt kell lennie, mert anélkül ígyse úgyse tudnád használni a telefont, hogy megérintenéd a kijelzőt.
Azt pedig egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy akárkinek a samsung hátlapi megoldása a legmegfelelőbb, főleg az S8+ esetében. És nem szimplán a hátapi szenzorral van bajom(bár az is szörnyű szerintem). Hanem azzal, hogy az S8+ esetén hatalmas Michael-Jordan-megirigyelné-lapát-kezekkel kell valakinek rendelkeznie, hogy miközben normálisan tartja a telefont, elérjen oda az ujja. Nem mintha én azzal foglalkoznék, hogy te hogyan tartod a telefonod, de egy normális mérteű kézzel fizikailag lehetetlen úgy fogni a telefont, hogy a mutató ujjat elérje a samsung féle szenzort és mindeközben a hüvelykujjad elérje a kijelző alját. Tudom, mert próbáltam. Én személy szerint megkockáztatom, hogy az, hogy a samsung hátlapi ujjlenyomat olvasója a legszörnyűbb, egyetemes fizikai törvény. És nem kizárt, hogy ez szükséges ahhoz, hogy a tudósok végre össze tudják kapcsolni a kvantum- és relativitáselméletet, ezzel megalkotva a MINDENSÉG+legrosszabb ujjlenyomatolvasó elméletet. -
Straw
senior tag
Azért az elképesztő hogy az összes gyártó a kávákat csökkenti, a Sony meg mintha növelné, majdnem biztos vagyok benne hogy nem az új telefonjaiknak van a legjobb screen-body ratio-ja házon belül. És akkor a konkurenciát még nem is vizsgáltuk.
-
tib85
tag
Nem lehet,hogy egy 3 évvel ezelőtti telefon prototípusa ez? 5,2 "-es,de lesz vagy 160,165mm magas.
Nagyon ronda, és az S8,G6, de még az Iphone 7 mellett is őskövület ezekkel a kávákkal (az Iphone 8-ról ne is beszéljünk ). Egyébként a Sony továbbra is teleszórja értelmetlen barom gyári appokkal a telefonjait? -
beccyboy
aktív tag
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
Az LG-nél is nagyon jó volt a hátlapi hangerő gomb, ami a G2-vel jött be. És az is megszűnt a G5 után sajnos. De legyen igazad, és itt maradjon meg az eddigi.
-
csobi1
tag
Vajon mennyi évnek kell még eltelnie, hogy a Sony is elkezdje csökkenteni az alsó és felső káva méreteit? Főleg,hogy a kijelzőbe vannak integrálva a vezérlő billentyűk. Katasztrofális ez már 2017 második félévében.
-
deja vu
addikt
Nagyon csúnya szegény.
-
total90
veterán
válasz
whatwhatwhat #5 üzenetére
Mindegy, de fogadni merek, hogy nem hasznaltal 2 percnel tovabb egy keszuleket sem hatlapi ujjlenyomatolvasoval.
-
Soleco
tag
A sony minek tenné oldalra vagy hátra az ujjlenyomatolvasót? Akkora kávái vannak minden készülékének, bőven elfér oda..
-
Sightify
újonc
Kizártnak tartom, hogy a Sony a közeljövőben bármi erre hasonlító undormányt piacra dobna... Ez a borzalom úgy néz ki, mintha az összes kínai vállalat ötvözte volna a jelenlegi legújabb modelljét, és ez lett belőle.
Az OLED és a minél nagyobb képarány a jövő, kétlem, hogy pont a Sony kezdené most el lekockásítani ennyire a telefonjait. Legalábbis elég tökönlövés lenne, dehát reméljük, hogy vannak még értelmes Japán szakik a cégnél. -
vicze
félisten
válasz
whatwhatwhat #15 üzenetére
Autocorrect at it's best...
(#16) sheratan: Hát igen.
-
vicze
félisten
válasz
kovaszoskeny #13 üzenetére
Ki az a balek, aki megvesz egy üveg vagy fém telefont, és utána egy jó vastag műanyag tokba rakja, majd elkezdi fikázni a többi telefon, hogy nem fém/üveg...
-
kovaszoskeny
aktív tag
Ki az a balek aki kb 24xerre is megveszi ugyanezt a hulladékot...Hogyan néz ez MEGINT ki atyám...Tuskó
-
batai15
félisten
válasz
whatwhatwhat #1 üzenetére
Szívemből szóltál!
-
vicze
félisten
válasz
Hát úgy látszik le kell én is mondjak a Sony-ról, mindaddig, amíg nem lesz értelmes üveg alatti olvasó.
Reméljük minél előbb sikerül piacképessé tenni.
A hátlapi ujjlenyomat sajnos szörnyű és használhatatlan. Sajnos az US forgalmazásnak ez az ára.Apple nem másolja, US-ben övék lesz eme ""szabadalom"", így más nem forgalmazhat ilyen kialakítást per nélkül. Így ha US-ben is forgalmazni akar Sony kénytelen máshova rakni.
Amíg nincs üveg alatti olvasó, addig messze ez volt a legjobb megáldás volt az oldalsó, de hát sajnos a férges alma ebbe is beleköpött mint oly sok mindenbe.(#8) papi77: A szabadalom nincs jóváhagyva, 2015-ben(június) nyújtották be, általában pár év a jóváhagyás, akár el is utasíthatják(nem fogják), de addig is peralap. A Z5 amiben először volt ilyen olvasó, 2015 szeptemberben jelent meg.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Azt nem tudom. Azt tudom, hogy sony telefonban már vagy évek óta van, apple telefonban meg még soha nem volt. Nem is értem, hogy lehetne ilyet levédetni... Mintha az első autógyártó levédette volna a kerek kerekű autókat, és ma a fordokon kívül minden más autó négyszögletű kerekeken gurulna...
-
papi77
addikt
válasz
Javitsatok ki,ha tévedek,de úgy tudom,hogy usa-ban a bekapcsológomba épített újlenyomat olvasót az alma levédette!
-
Matada2.3
veterán
Lehet azért helyezték a hátlapra, hogy Amerikában is lehessen ujjlenyomat olvasóval adni a készülékeiket. Eddig nem igazán engedték neki, hogy miért nem tudom.
-
Pubilol
tag
-
total90
veterán
Mielőtt meg lett az S8+, arra gondoltam, hogy ah ott nincs jó helyen és majd úgy is a retina szkennert fogom használni. Nem így lett. Annyira el van tálalva, annyira épp oda esik az ujjam, hogy el sem tudnam már máshol képzelni.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Még sosem próbáltam az oldalt elhelyezett ujjlenyomatolvasót, de nekem mindig az volt a második legszimpatikusabb. A legjobbnak továbbra is az előlapit tartom, de ha ennyire rámennek a gyártók a kávamentességre, akkor a következő legideálisabb hely tényleg oldalt lenne. A hátlapinál minden jobb.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Szóval van a sonynak egy abszolút jól működő, praktikus és egyedi megoldása az ujjlenyomatolvasó elhelyezésére, amit nagyon úgy tűnik, hogy még apple is másolni fog, erre átteszik hátra???
Ezek komolyan arra mennek, hogy minél rosszabb telefont csináljanak?! Sose írtam még olyat, hogy "rip sony", de most komolyan... nem bírom tovább, földet rá!
Na nem mintha terveztem volna sonyt venni, de ex Z3 tulajként érzékenyen érint a dolog, mert a kamerát leszámítva imádtam azt a telefont. Szóval ha esetleg valami csoda folytán előállnának egy értelmes telefonnal, tuti beneveznék rá. Remélem kamu ez a hátlapi olvasó... na meg ronda is az egész, úgy ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A heteken belül esedékes, 5,2"-es Sony csúcsmodell állhatott modellt a kémfotós kamerájának. Egy hátlapi ujjlenyomat-olvasóval szerelt variáns is felbukkant.
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Suzuki topik
- Ford topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest