- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
egy tronok harcás idézet illik ide
shame shame shame -
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPP volt az egyik megoldás, amíg nem meszeltek neki. Most két alternatíva van. GeForce as a Services, vagy a Microsoft Windows on ARM kiteljesedésére várni. Esetleg mindkettő. Elvégre megélnek egymás mellett.
Az AMD sem nézte ölbe tett kézzel, hogy az Intel megtiltotta a partnereinek, hogy procit vegyenek tőlük. Az más kérdés, hogy az Intel sokkal erősebb volt, így csak évekkel később büntették meg őket ezért. Emiatt van szó itt a versenyhatóságokról is, mert nekik a felelősségük óriási. Normál esetben annyira lassan dolgoznak, hogy rég nem lesz piac, ahova vissza lehet lépni. Az Intel pedig mosolyogva befizeti a bírságot. Egyszer megtették. Jól jártak. Meg tudják tenni máskor is.
Nézd, az Intel a GPU-piac vezetője 70%-kal, és úgy, hogy a mainstream IGP-jük háromszor lassabb az AMD mainstream IGP-jénél. Nem számít, hogy mit tud a hardver, ha meg se tudod venni a gyorsabbat a boltban. Ez egy rohadt jól működő stratégiája az Intelnek.
-
.LnB
titán
Nincs semmi információd arról, hogy az Nv, hogy tervezi megoldani ezt a problémát. Feltéve ha ez tényleg valós probléma. Csak találgatsz. Kétlem, hogy az Nvidia ne találna erre ki valamit. Majd csak pislognak szépen míg elsűllyed a hajó. Hagyjuk már! Ez a legfőbb bevételi forrásuk, nem fogják ölbe tett kézzel nézni, hogy kicsinálják őket.
Másrészről meg az Intel még nem adott ki semmit ami valóban felvenné a versenyt az Nvidia-val teljesítményben. Majd ha egyszer azt látom, hogy megszorongatják az adott Nvidia dedikált Vga-kat, akkor azt mondom oké.
Az Intel tervei marhára impozánsak.
A te meséid is marhára impozánsak, csak általában nem valósulnak meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV-t nem az Intel-AMD összeborulás zavarja. Ez csak egy platform jelenleg. A probléma az, hogy az Intelnek saját GPU-ja lesz. Szépen le fogják arra cserélni a Radeont, amint bevethető állapotba kerül. Utána ez a vonal fejlődik. Az AMD természetesen odarakja a saját procija mellé a Radeont, így ezen a ponton versenyeznek majd az Intellel, de már saját technikával. A Radeon az Intelen csak egy átmeneti megoldás az igazi invázió előtt. Azt nem nehéz átlátni, hogy ez miért rossz a dedikált GPU-knak.
Az Intel tervei marhára impozánsak. 2021-re készül az első saját konfiguráció. 2024-re pedig teljesítményben elsők akarnak lenni. És ezt mondjuk az Intelnek nem annyira nehéz elérni, ha szépen fű alatt lepacsizzák a notebookgyártóval, hogy innentől kezdve ne is rakjanak a gépbe dedikált GPU-kat. Régen is fizettek azért, hogy AMD ne kerüljön a gyártók gépeibe, miből gondolod, hogy nem teszik meg még egyszer?
-
Neovenator
senior tag
válasz
Raysen623 #146 üzenetére
Ja, persze, igazad van a tartalmat illetően (szerintem), de én nem is ebbe kötöttem bele, hanem abba, hogy ott munkaköri leírásként nem csatolhatják a személyes véleményüket a forrásanyaghoz, de ettől még nem lesznek automatikusan komolytalan újságírók.
Az is szakmai elvárás lenne (szerintem), hogy ez egy nívós szakmai IT portálon is így történjen, amennyiben a leadott anyag formája nem engedi meg a fantáziálást, de nem így történik, és ez a gond. Te, én, a cikkíró és bárki más is szabadon morfondírozhat bármiről egy kötetlen formában, véleményként, blogban, esszében (hál istennek), de egy hírben...NEM. Pláne nem ilyen módon, ilyen eszköztárral, ha úgy tetszik. Attól függetlenül, hogy sokszor nem kevés igazság van vagy lehet abban, amit ír. Tehát nem feltétlenül a tartalommal van gondom (néha azzal is, sokszor meg egyáltalán nem), hanem a megvalósítással (azzal szinte mindig).
Forrásokra hagyatkozva spekulálni, majd ezt kvázi tényként elkönyvelve leírni (egy olyan keretben, ami nem igényli, vagy rosszabb esetben nem engedi meg ezt) egy szakmai újságírónak 2018-ban...amatőr. Ojjektíve. Szujjektíve meg idegesítő. Szakmai portálon. Amúgy tök érdekes, gondolatébresztő meg csemegézni való lenne...bulvárban. De ez egy szakmai portál...
-
Raysen623
addikt
válasz
Neovenator #145 üzenetére
Az MTI is mennyi mindent tol tovább tényként, aztán a fele sem igaz, hiába ülnek ott is párthű vagy elvtelen újságírók. A határozott véleménynyílvánítás nem egyenlő a ténnyel magával. Utóbbinak is van fogalom meghatározása, mivel egy mérhető, számokkal alátámasztható valami.
Abu leginkább hivatkozik másokra vagy kapott információkra. Ha bármelyik bukik, akkor az egész elmélet és vélemény elszáll.
-
Raysen623
addikt
válasz
Neovenator #143 üzenetére
Az MTI-nek teljesen más a szerepe. Szóval jelen esetben nagyon rossz példa. Ők a szócső fogalmát teljesen kimerítik.
Arról meg én igazán nem tehetek ha te a véleményt tényként fogod fel.
-
Neovenator
senior tag
válasz
Raysen623 #140 üzenetére
Egy átvett cikk vagy még inkább egy hír ne tartalmazzon véleményt és pláne ne úgy, mintha nem vélemény, hanem tény lenne.. Egy vélemény tartalmazzon véleményt.
Az az újságíró, vagy publicista aki képtelen a saját véleményével kommentálni valamit komolytalan.
Akkor mondjuk az MTI-nél csupa komolytalan újságíró dolgozik? Ne sarkítsunk...
-
.LnB
titán
Igen, tudom mi az a tényfeltáró újságírás jelen alanyunk esetében. Én is olvastam a közkedvelt meséket a világmegváltó DX12-ről és Vulkan-ról. A mindent verő 480-akról. A forradalmat elhozó Vega kártyákról, amik a Prey játékkal egy időben jelentek meg a piacon. A wunderdriverről. Raja Koduri-ról, aki csak szabadságra ment csak, és nincs semmi baj, sose fog az Intelhez igazolni. Most pedig olvasom minden idők leginnovatívabb összeborulását az Intel és az AMD között ami majd ki fogja csinálni az NV-t. És persze én is betéve ismerem a mesét a gyönyörűséges, okos, innovatív, AMD király-kisasszonyról, és a csúf, goromba banya Nvidia-ról..
Csak már belefáradtam ezekbe. [link] -
Neovenator
senior tag
Egyik sem igaz, sem a médiaközleményekben (amik "természetesen" elfogultak), sem az újságírók kutató munkáiban...mert azok is elfogultak sokszor...legalábbis itt. Törekedni viszont lehet(ne) az objektivitásra újságírói szinten, csak ilyen módon nem, ahogy az itt folyik. Amúgy nem tudom mennyi idős vagy és mennyire tudod átlátni azt a tendenciát, ami mondjuk az elmúlt 20 évben a külföldi források cikkeinek minőségét érinti (itt most szigorúan IT területen, semelyik másikban)...hogy mennyire tudták kiirtani azt az egészen egyszerűen dekódolható (és ezért kurva bosszantó), nyers propagandát az írásokból vagy korrektségre, valódi objektivitásra való törekvéssel (ami vagy sikerül, vagy nem, vagy csak részben...de a lényeg az elv, a törekvés, nem pedig annak totális hiánya ami egy óriási különbség), vagy pedig rutinból megszerzett ügyeskedéssel, elkendőzéssel, vagy ne adj isten mindkettővel egyszerre...érdekes téma mindenesetre...a fájó az, hogy itt idáig még nem jutott el a dolog...ameddig olyan mondatok kerülnek egy hírbe (nem véleménybe), hogy "márpedig ez így van, ez emiatt volt, az meg azért történt" (nyilván nem szó szerint, mielőtt belekötnél), addig nem is fog. Sajnos.
Politikai korrektségnek meg nincs helye az újságírásban.
Észak-Koreában tárt karokkal várnának sajtóreferensnek...
Nem elég felismerni, hogy mi zajlik, és egy vállvonással konstatálni, hogy "háá evvan, nincsen mit tenni", a szemléletváltáshoz az olvasóközönség is köll(ene). Lenne helye. De ha NINCS, akkor nem is LESZ.Meg amúgy kb sehol sem, mert a PC hazudik.
Ez politika. Szakmai újságírásba hadd ne vegyítsünk genderbenderkedést meg trumpolást, plíz.
Akkor értsd úgy a szakmai PC-t, mint mondjuk az ártatlanság vélelmét, mint egy kiváló demokratikus eszközt...igaz, hogy a bűnösség vélelmével dolgozó Japán rendőrség tudhatja magáénak a világ legkiválóbb igazságszolgáltatási rátáját...de ez azzal is jár, hogy az ártatlanul elítéltek száma is itt a legmagasabb a világon...ugye így már érthető, hogy miért szisszenünk fel sokan az ezekben a hírekben felbukkanó "márpedig ez így van" típusú fantáziálásokra...mert nagyon emlékeztet valamire, amire már nagyon nem lenne szükség...se a világban úgy globalice (de hát ugye ez egy k*rva bonyolult kérdéskör), de egy 2018-at élő szakmai újságírásban meg aztán pláne nem (ami egy sokkal egyszerűbb, de ha még itt se...). -
Raysen623
addikt
Nem kötözködésként, és kérlek ne is gondolj mögé többet mint amit szükséges, DE amit linkeltél az kb egy külföldi oldalon megjelent cikk magyarra fordítása, ami semmilyen szakmai véleményt nem tartalmaz. Az az újságíró, vagy publicista aki képtelen a saját véleményével kommentálni valamit komolytalan. Ez mindenhol így van, kivéve mostanság nálunk ahol a hírszolgáltatás átment sok esetben szócsőbe és csak továbbad valamit. Tovább nem is megyek, mert nem ide tartozik.
Abu viszont határozottan írja le a véleményét a kapott adatokon alapulva, ami továbbra sem törvényszerűség. Aki sok cikket olvas az pontosan tudja mennyi vélemény és következtetés nem állta meg a helyét az idők folyamán. Na ezt itt is így kellene kezelni. Nektek is, főleg egy ilyen éles piaci versenyben. Köszönöm ha elolvastad. -
Sajnálom, hogy most kell erről felvilágosítanom téged, hogy ez az újságírás (meg pl a hwsw cikke), nem pedig az a semmitmondó ipon hír, amit korábban linkeltél.
Ha nem érdekel az újságírók kutatómunkájának eredménye és saját magad szeretnél utánajárni a dolgoknak, akkor hajrá. De erre kapcsolatok és források híján nem nagyon lesz lehetőséged. Inkább több cikket érdemes elolvasni a témában, s ez alapján dönteni, hogy szerinted mi az igazság. Nem pedig fikázni a cikk alatt, hogy elfogult írás, mert nem értesz vele egyet.
-
.LnB
titán
Na látod, pont ez a baj Abu attitűdjével!
Ő leírja, hogy szerinte, az ő tudomása szerint, ebben az NV, Intel, AMD triumvirátusban, hogyan fog lejátszódni ez a meccs. És pont ez itt a baj! Mert ismerve az ő "attitűdjét", az ő "jóslatait"... amik mikor is váltak valóra az évek alatt?? Nostredamus hozzá képest kutyaf......
Én pont ezért nem kérnék ezekből a jóslatokból ha lehet. -
válasz
Neovenator #136 üzenetére
Ha csak a cégek médiaközleményeiben bízol (ezt tekinted ténynek), és az újságírók kritikus kutatómunkájában nem, akkor olvass ipont, legalább is a korábban linkelt cikk alapján ott csak a közleményt kopizzák be, s kész a hír.
Politikai korrektségnek meg nincs helye az újságírásban. Meg amúgy kb sehol sem, mert a PC hazudik.
-
Attitűd nélkül nincs cikkírás.
Az objektivitás nem egyenlő azzal, amit olvasni szeretnél. Az iponos cikk gyakorlatilag ugyanazt írja, mint az NV közleménye, ami nulla újságírói képességet igényel és nagyon nem objektív.
Az itteni cikk leírja az egészet részletesen az NV, Intel, AMD, partnerek és a felhasználók szemszögéből is. Forrásokkal, kutatással, újságírói munkával készült. Na ezt hívják objektivitásnak, ha minden oldalról meg van közelítve az adott téma.
-
.LnB
titán
Nem kell attitűd. Az attitűdöt adja ki magából logout-on. Legyen szétválasztva. Objektív és szubjektív írásokra.
Nem hiába létezik a prohardver-en "Vélemény" rovat. Oda belefér. Hír-nél szerintem nem.
Nem szoktam ezen az oldalon olvasgatni, de most erre a hírre direkt körbenéztem a magyar sajtóba. Olvasd el: [link] Objektív. Leírja a tényeket és ennyi. Semmi több. Nem találgat, nem elmélkedik, nem véleményez. Az információt megkapja az olvasó, a többit meg le lehet rendezni kommentek között, hogy ki mit gondol erről. -
Neovenator
senior tag
Nem a szándékaival volt gondom, hanem a módszereivel.
Tiszteletre méltó ez a fél-idealista, erőt-energiát nem kímélően "beleásom magam a témába", "tisztán a fejlődést tartjuk szem előtt a piacgazdasággal szemben és ennek tükrében bárkit ostorozunk, aki sunnyog és innováció-ellenes" hozzáállás...de az nem szakmai újságírás, ha a saját fantáziálásunkkal kerekítünk ki egy forrásanyagot. Akkor sem, ha az évek múlásával egyre jobb az "elágazásbecslője" és egyre inkább relevánsnak tűnik az, amit hozzákanyarít. Akkor sem, ha én magam is egyetértek sok mindennel, amit leír, mert egyetértek. Ezek a hírek így, ilyetén formájukban leginkább vélemények, amire még módot is ad(na) a Ph! egy külön plecsnivel...vagy nyithat ez ember egy szakmai-közösségi blogot, ahol mindenki szabadon elmorfondírozhat azon, hogy az egyes IT történéseknek milyen következményei lesznek, lehetnek a jövőre nézve...de itt, ilyen formában ezek a fantáziálások csupán egyszerű spekulációk, EGY értelmezései valaminek, és konkrétan kijelenteni dolgokat spekulációból egy hírben, hogy márpedig ez ÍGY VAN...az manapság már régesrég...jobb szó híján amatőr...vagy inkább nem polkorrekt megvalósulása a szakmai újságírásnak. Bulvárban és uszító politikában szoktak így kijelentgetni dolgokat és szerintem ez a módszer itt, ezen a platformon nem célravezető (eddig igyekeztem objektív lenni), szubjektív véleményem szerint pedig sokszor rém idegesítő annak ellenére is, hogy tök jó nyomon jár a cikkíró egy rakás esetben, amivel magam is totál egyet tudok érteni.
-
.LnB
titán
Jó, hát ezzel én se tudok mit kezdeni, ha annyira hülyének állítanak be, hogy nem vagyok képes felfogni Abu mester írásait.
Akkor legközelebbi híreknél légyszi majd kommentekbe foglald nekem össze a hír mondandónak margóját. Lehet felőlem egy állandó rovat is, amolyan ...for Dummies stílusban.
Egyébként ezt vehetem akkor egy nemnek? Nem mered nyugodt szívvel kijelenteni ugye?
-
válasz
Neovenator #128 üzenetére
Az lenne jó, ha erre válaszolnál. Azaz érvekre is szükség lenne, nem csak alaptalan minősítgetésre.
-
Azt kellene megérteni, hogy Abu a technológiát tekinti elsőnek és az üzletpolitikát is nézi, s ezt eléggé magas színvonalon. Nincs semmilyen kettős mérce vagy elfogultság, csak sokak számára ez annyira szokatlan nézőpont, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, így csak fikázni tudnak. Pedig csak értő olvasásra lenne szükség, személyes projekció nélkül.
-
Neovenator
senior tag
Nos, elgondolkodtam egy pillanatra, hogy offtopic legyen-e vagy sem, de mivel a cikk szubjektumot próbál objektív valóságnak beállítani, így szerintem témába vág az, ha felfortyanok rajta, mivel a forrásanyag lényegét torzítja az abból itt született hír.
Amúgy ha megengedsz egy észrevételt, akkor pont a te posztod tűnik semmi egyébnek, mint trollkodásnak... -
.LnB
titán
Most komolyan, ha a szívedre teszed a kezed, akkor ki mered jelenteni nyugodt szívvel, őszintén, hogy nincs igazság abban amit Abu-ról írunk?
Ha félretesszük most egy pillanatra azt, hogy sokszor leírjuk ezt, meg hogy trollkodás (de nem az), és unjátok már. Megértem, hogy unjátok már páran, érdekel e? Cseppet sem. Én meg vagyok győződve róla, hogy jogos a kritika. -
Oliverda szerinted teljes mértékben objektív?
Ugyanolyan emberek ők is Abuval, mint ti, ugyanúgy hisznek a saját meglátásaikban és ugyanúgy veszekednek is a fórumon mint ti. A stílusod pedig most ment át egy határon, olvasd el újra amit írt hideg fejjel, mert semmi nem volt benne. Bennem ugyanaz a kérdés merült fel, amit feltett. Persze engem nem izgat, hogy mit keresel itt. -
.LnB
titán
Szerinted tényleg csak azt szeretném, hogy fényezzék az Nvidia-t vagy az Intel-t? Annak örülnék ha informálódhatnék mindegyik cégről. Egyenrangúan. Normálisan. Elfogultság nélkül megírt cikkekből!! Mert itt kurvára nincs pártatlanság. (Aki ezt nem látja az....) Ez olyan nagy baj?
Sokan elvagytok itt, minden mindegy alapon. Bambultok oszt' jó van. És én vagyok a köcsög mert megkövetelném az objektív cikkeket? Ez annyira fáj nektek?
Azt meg, hogy képzeled, hogy megkérdőjelezed azt, hogy mit keresek még itt?
-
gbors beírta már a másik topikba:
""The data entered is very clearly of an engineering sample and we could see things such as the clock speeds improve further down the line."az eddigi becslések szerint a végső 1180 kártya, a jelenlegi Titan XP felett/ körül helyezkedik el.
Kb 30- 40 % lesz az előrelépés.BReal (#116) : megjelent tegnap a TPU adatbázisában a kártya.
-
arn
félisten
-
BReal
addikt
Amennyiben ez igaz (honnan vannak egyáltalán ezek a specifikációk, jelentettek be hivatalosan bármit is?), akkor ez azt jelentheti, hogy a következő generációban az eggyel nagyobb, felső kategóriás kártya (1180) érheti el a csúcskártya szintjét. Ezt ugye ebben a generációban a 1070 úgy érte el, hogy 10-15%-ot rá is vert a csúcskártyára.
-
BReal
addikt
válasz
antikomcsi #107 üzenetére
"Benne van a cpu részleg is, és akkor mi van? Az akkor már nem a cég része?"
Pontosan ezért írtam a jó reggeltet, még mielőtt támadásnak vennéd. Hogy a fenébe lehetne elvonatkoztatni attól, hogy míg egy cég 8900 emberrel 2 hardver fronton kell helyt álljon, addig az NV ezt 1 fronton teszi több, mint 11000-rel. És most lehet jönni egyéb más területekkel, az AMD gondolom ugyanúgy van ilyen-olyan más fronton is. A fejlesztésre fordítható összegekről meg még nem is beszéltünk. Szóval a gigacég lehet túlzás, de azért remélem azt nem akarod állítani, hogy a kis NV lenyomja a nagy AMD-t.
-
Zolik
senior tag
válasz
antikomcsi #107 üzenetére
nyers stílus vagy sem, de igaza van.
Viszont ez a "legyél olyan kedves és hagyd meg az iponos cimboráidnak" duma dettó ugyan ez.. bagoly mondja..nodehogy a témához is szóljak, szerintem édes mind1, hogy kinél hány ember dolgozik attól nekünk se rosszabb se jobb nem lesz. Engem csak az érdekel, hogy mikor esnek már vissza az árak a tavaly tavaszi szintre (és akkor még az inflációról és a többiről nem is beszéltem).
-
antikomcsi
veterán
Legyél olyan kedves, ezt a "Jó reggelt" stílust, és a magas lovon ülést meghagyni az iponos cimboráidnak, itt pedig próbálj kulturált hangon beszélni.
Benne van a cpu részleg is, és akkor mi van? Az akkor már nem a cég része? Meg valószínű benne van a karbantartó, a portás, a takarító és a többiek, akik mind a gazdasági szervezet részét képezik.
A második bekezdésre felesleges bármit reagálni, mert süt belőle az elvakultság, és minden egyes hozzászólás, csak egy újabb feleslegeset generálna. Azért nézz utána, hogy miket csinál, és milyen piacokra lép be az nvidia mostanság, és ne a geforce fronton ragadj le.
Ha a továbbiakban is címzel nekem választ, legyél kedves emberi hangon tenni és akkor nincs akadálya a további társalgásnak.
Üdv!
-
Tigerclaw
nagyúr
Az APU-k eleve kiszorítják a belépőszintű videokártyákat pusztán a technológia fejlődése miatt. A Kaby Lake-G magasabbra helyezi a lécet, de jelenleg nem látni, hogy mennyire lesz univerzális megoldás. Azt nem lehet kijelenteni, hogy az Nvidia lemondhat a jövőben a középkategóriáról is mivel jelenleg ennek prémium ára van. Az OEM -ek is gondolom csak a prémium/gamer ultrabookokba kérik kisebb mennyiségben.
Lehet hogy ez a jövőben sem fog változni, ha az AMD is megjelenik valami hasonló megoldással. Láthatóan nem akarnak árversenyt az Intellel, vagyis az ő megoldásuk is drága lesz. Ráadásul ugyanúgy szenvedni fognak továbbra is az Intel dominanciájától, ahogy az Nvidia is. Ha ma létezne már AMD-s válasz a Kaby Lake G-re, az Inteles megoldásból 10x annyit adnának el akkor is, ha a pirosaké gyorsabb és olcsóbb is lenne. Látható, hogy a Ryzen részesedése morzsányi a notebook piacon, pedig jobb és olcsóbb.
-
BReal
addikt
válasz
antikomcsi #103 üzenetére
Az AMD-nél a 8900 alkalmazottban benne van a CPU részleg is, többek között. NV-nél nincs ilyen. Jó reggelt.
Versenyképesebb terméket lehetne definiálni. Játékra? Azt láttuk, jobb az üzleti érzékük, bepróbálkoztak a GPP-vel, amiből kénytelenek voltak kitáncolni, mert látták, hogy egy akár komoly büntetést is kaphattak volna. De azért nyomatták tovább a bullshit szöveget, hogy csak a játékosoknak akartak jót. Eddig is olyan jót akartak, lásd GameWorks. A technológiáik zártak. Ezt végül is lehet jobb üzleti érzéknek nevezni.
-
antikomcsi
veterán
Tehát egy 8900 embert foglalkoztató cég, egy kis sufni vállalkozás, viszont egy 11500 alkalmazottal rendelkező már giga cég. Ide még befér az Intel is a 100000 feletti gárdájával?
Most rákerestél a jelenlegi helyzetre, de hogyan aránylottak ezek a számok 5-10 évvel ezelőtt egymáshoz, mielőtt az AMD lapátra tett sok-sok embert?Szíved joga, hívd, ahogy akarod, én semmiképpen nem tartom az Nvidiát egy "gigacégnek" az AMD-hez képest.
Egyszerűen versenyképesebb termékeket kínálnak, és jobb az üzleti érzékük, és talpon maradtak, annak ellenére, hogy szépen ki lettek pöckölve az igp és chipset piacról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
BReal
addikt
Természetesen ezt belekalkuláltam, szerintem ez azonban nem jelent annyit, hogy olyan rossz arány jöjjön ki.
(#98) nonsen5e: Szerintem pont azok többsége cserél kártyát, akik a legjobb típusokat veszik, mivel ezeket jellemzően a felső közép kategóriától/felsőkategória aljától veszik jobban, 1070, 1080, 1080 Ti. 1060-nál már sokkal több Armor, WF2, stb. modellel találkoztam. Nem kellett messzire mennem, csak a PH fórumozók adatlapját néztem meg.
-
nonsen5e
veterán
Azért..
Ha nem csak a GPU-t nézi az ember, akkor azért nem minimális a különbség egy ipari hulladék Armor és egy Gaming MSI kártya között. Felhasznált alkatrészek, alapanyagok, hűtés minősége.
Persze ha valaki évente vesz új kártyát, akkor teljesen mindegy, hogy az egyik másfél év után döglik, a másik meg bírja esetleg ennek ötszöröséig is. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Juhaszatti #73 üzenetére
Nem felejtem el, sőt - a Samsung után szerintem valamely japán vegyesvállalat lenne a legesélyesebb a Radeon kivásárlására.
-
Duck663
őstag
Két gond is van, az egyik, hogy ez a felhasználóknak nem jó, ugyanis a két irány fejlesztésével, lassul a fejlesztés, és nem is jönnek a monitorok, most kicsit önző vagyok.
A másik, hogy ahha van freesynces egy halom, DE, láttad már milyenek? Több mint egy éve cserélnék monitort, DE egyszerűen nincs a kínálatban olyan, amiért jó szívvel pénzt adnék ki. Hajlított nem kell, TN sem. Ami kellene: SÍK 4K, 144Hz, 27-32" közötti méret, 2 USB, HDR nem izgat, amúgy is Win7-et használok, és fogok is. No és elfogadható árcédula. Mielőtt valaki megkérdezi mivel hajtom ki, 1: monitort nem 1 évre veszünk, 2: ha nincs minden maxra húzva, akkor bizony könnyen kihajtható!
(#92) b.: Nem volt, lett volna. De ebben az AMD-nek még fejlődnie kell. De legalább már van egy Ryzenjük.
(#79) Abu85: No, de álljunk meg egy pillanatra, valahol nincs igaza az AMD-nek? A GW olyan veszettül játékosbarát? Amikor egy effekt bekapcsolásával 30%-ot esik a tempó, miközben egy halom mikroakadást okoz, a grafikai változások meg szinte észrevehetetlenek. Ez így a helyén van, ugye?
Mondjuk én erre is másképpen reagálnék a helyükben, bár ehhez a két konzolos cég együttműködése is kellene, de nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne rábírni őket erre.
-
Szipó
tag
Nem dobatták el velem a zöld szemüveget
-
Duck663
őstag
Mondják, de ki veszít ezzel piacot? (Csak a trió) Az, aki Radeont akar venni Radeont fog venni. Az, aki Ryzent akar venni Ryzent fog venni. A márka és az elnevezés még mindig lényegtelen, az Asrockot stb betölti a helyet és ugyanúgy meg fogják venni. Az egész csak azt mutatja, hogy itt van ez a vállalat (AMD), amellyel együtt lehet működni, de nem lehet szórakozni, mert ha kell páros lábbal rúg minket pofán, és az bizony fáj. A trió pedig a saját zsebén tapasztalja meg mindezt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De az AMD-nek tökre megfelel, hogy csak Radeonnal van szabványos variálható frissítési frekvencia. Ők annak örülnek, ha az NV makacsul ragaszkodik a G-Sync-hez, mert akkor ez egy eldöntött csata. Az is marhára jó, hogy az Acer és az ASUS támogatja a G-Sync-et, sőt annak örülnének, ha még lenne egy állandó gyártó, nem csak hébe-hóba jönnének modellek innen-onnan, mert az erősíti az NV-t abban, hogy a G-Sync mellé nem szabad támogatni szabványos VRR-t.
Amint az NV is bejelenti, hogy támogatni fogják valamelyik szabványos VRR-t, akkor azzal az AMD egy nagyon erős Radeon melletti érvet veszít. Amíg az NV kitart a G-Sync mellett, addig borzalmasan boldogok az AMD-nél, mert pite mennyiségű G-Sync kijelző készül a FreeSync társak mellé, és ezeknek az ára a vásárlók 90%-ának megfizethetetlenül magas. -
valószínűleg azt mondták volna erre hogy viszlát AMD, mivel 10 kártyából 8 NV meg 10 laposból 8 NV.Kicsit el vagy tévedve, itt nem AMD a nagyhal, ő jobban rászorul a gyártókra ebből a szempontból, mint ők rá.
BReal : Mondjuk én nem igazán értem ezt ( mint ahogy NV-t sem , miért erőltette ezt éppen ezért)Asus mind az MSI ráírta az új AMD kártyákra hogy gaming, ráadásul jól is nézett ki az új AMD gaming logó,de mindegy is, én ezt soha nem figyeltem, hogy ROG vagy izé bármi. Gondolom ennek a laptopoknál van inkább jelentősége, nem a VGA nal. MSI gaming az egyik legjobb hűtés a piacon , nekem mindegy milyen néven írják rá, ha ugyan azt kapom a pénzemért.
Ettől függetlenül én sem támogattam NV-t ebben, csak a kollégának írtam, amit írtam, hogy ugyan úgy árultak volna Radeon kártyákat. -
Duck663
őstag
Komolyan, még mindig nem értitek? Nem az a lényeg, hogy mi a család neve, vagy milyen márkanév van mögötte, hanem hogy KI DIRIGÁL A PIACON! Mekkora mozgásteret engedünk meg, a partnervállalatnak,sőt a konkurenciának. Tovább megyek, ezek után még azt is megjátszottam volna, csak a miheztartás végett, hogy azt mondom, miután ntrollék visszakoztak, hogy oké, akkor csinálhattok újra alaplapot és értékesíthettek Radeont is. DE! Minden általatok vagy a leányvállalataitok által gyártott alaplapon és VGA-n Adaptivsync támogatásúnak KELL lennie. Miután pedig egy ki....ott szabványos megoldásról beszélünk, egyetlen versenyhivatal sem köthet bele, az AMD mondhatja azt, hogy a fejlődést kívánják ezzel a SZABVÁNYOS technológia támogatásának elvárásával elősegíteni! És FU ALL!
"Hát ezen a piacon nem az AMD." Az a főnök aki elég tökös hozzá!
-
És mi köze van annak a névnek ahhoz hogy nem árulnak kártyát, mint ahogy írtad feljebb? első kommentedet beidéztem próbáld értelmezni te is mit írtál. Attól, hogy AREZ a neve ugyan úgy árulták volna az AMD kártyákat.
( Amúgy szerintem jobban néz ki az AREZ verzió ezzel az írással, mint az a béna ROG logó, de ez most már mellékes)"hanem megmutatni, hogy ki a főnök, ki dirigál a piacon."
Hát ezen a piacon nem az AMD.
BReal ( #84) :
A STRIX, Dual, Armor, gaming stb megnevezés megmaradt volna, nem lett volna változás ebben. -
BReal
addikt
válasz
Busterftw #81 üzenetére
Egyrészt teljesen mindegy, az ő laptopjaikban is döntően (szinte csak) NV kártyák vannak, ha nem IGP-s változatokról beszélünk, tehát rendkívül nagy piacról van szó, másrészt meg ki készíti a hűtést azokra a GPU-kra?
(#80) b.: Igen, csak ezek már bejáratott modellnevek voltak a piacon, "a" gamer kártyák, még ha a gyakorlatban egy DUAL, Expedition, Armor, WF2 minimálisan tudott kevesebbet. Csak ugye az a fránya marketing. ROG, Aorus/(Xtreme) Gaming,Gaming (X) is már évek óta a piacon van, ezt ismerik a vásárlók.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Komplikato #77 üzenetére
Csak a HardOCP-nek meszeltek. Ők hozták le a sztorit.
(#78) Duck663: Az ASUS annak örül, ha több pénzt kereshetnek. Ha az ASRock bejön egy piacra szürkeimporttal, akkor az kevesebb pénzt jelent nekik. Szóval igen, vernék az asztalt, de mások is. A piacokra való belépésnek megvan a saját menete. Most az nem számít, hogy az ASUS a GPP-nél csak pénzt égetett el, valószínűleg nem számítottak rá, hogy az NV meghátrál. Maguknak keresték a bajt, és most ráfizettek, szó szerint.
Az AMD szemét módon kezelte a helyzetet. Kivitte az egészet a sajtó elé. És félő, hogy ettől vérszemet kapnak, mert ha ez a módszer ennyire hatékony, akkor máskor is alkalmaznak majd ilyen típusú lejárató propagandát. Alapvetően a cég építhet arra, hogy jelenleg egyfajta erkölcsi példaként léteznek, tehát egyértelmű, hogy az NV-t a jövőben is úgy fogják beállítani, hogy maga az ördög pénzeli őket, hogy mindenféle gonoszságot csináljanak a játékosokkal. Az NV ezzel nagyon nehezen tud majd mit kezdeni, mert bár nyilván az efféle propagandák mindig rendkívül szélsőségesek, arra építenek, hogy az NV nem volt valami játékosbarát cég az elmúlt években, és ezt az állapotot ma már rendkívüli módon el lehet torzítani. -
Duck663
őstag
Abu, Ne már, az az ASUS verné az asztalt amelyik elkezdett GPP-zni? Az AMD helyébe beleverném a fejüket az asztalba, mással szórakozzatok. Egyébként is szerintem az AMD nagyon rosszul kezelte ezt az egészet. Azt mondja az MSI, Giga, és ASUS, hogy GPP. Ok. Erre az lett volna a megfelelő reakció az AMD részéről, hogy jól van GPP-zzetek, nem adtok el Radeonokat, ok elfogadjuk, DE akkor innentől semmi mást sem, AMD-s alaplapokat sem, számoljunk csak utána mennyi is az annyi? Mekkora piactól is intenek búcsút? A pénzéhségükkel saját lábon lövik magukat. Azon a piacon meg osztozik az Asrock, Biostar, sőt hogy a tökünk a helyükön legyen, az AMD fogja magát és beszáll az alaplapbizniszbe.
-
Komplikato
veterán
Ha nem is volt semmi, nem ismert a szerződés és hiroldalak félreértelmezték a dolgot, akkor a nagy visszavonulás hírrel egyidőben miért jöttek olyan hírek, hogy bizonyos híroldalakra kiadták a kilövési engedélyt, magyarán hivatalos kiemelt NV partner NEM hirdethet ezeken többé?
-
BReal
addikt
válasz
Busterftw #75 üzenetére
Ja, csak épp a HP és a Dell nem csatlakozott a GPP-hez, akik az 1. és a 3. legtöbb eladással rendelkeznek a laptop piacon.
Mindenesetre asztali AIB partnerek közül erről a 3-ról beszéltek a GPP kapcsán, arról viszont nem tudok, hogy az EVGA, Inno3D, Zotac nem csatlakozott. Csak nem attól félt ez a 3 cég, hogy esetleg az NV a csak NV kártyákkal foglalkozó cégeknek fog kedvezni, és ehhez ilyen-olyan dolgokat kellett elfogadni ahhoz, hogy csatlakozzanak?
Szerintem szimplán arról van szó, hogy az NV berosált az esetleges (de jó eséllyel bekövetkező) bírságtól, ami simán lehetett volna nagy összeg is, de inkább a reputációban elszenvedett kár lett volna jelentős.
-
Busterftw
nagyúr
"hogy csak az ASUS, a Gigabyte és az MSI lépett be első körben, nem is érte el igazi célját."
Vegul is csak a 3 legnagyobb custom kartya gyarto lepett be. (EVGA-t leszamitva)
-
BReal
addikt
válasz
Juhaszatti #73 üzenetére
Sajnos abból ők keveset látnak viszont anyagiak formájában, de az tény, nagyot ment a konzolgeneráció annak ellenére is, hogy a megcélzott felbontásokat elég rossz frame ratekkel tudták tartani a legtöbb játéknál akár a kisebb, akár a nagyobb konzolok esetén. Viszont a következő generációt is ők látják el hardverrel, szóval van piacuk, bőven.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Feketelaszlo #38 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy a sokmilliós konzolpiac az övék.
-
Solten
őstag
"A vállalat azt állítja, hogy csak jót akartak"
Probaltak elore menekulni, egyelore nem jott ossze. Az egyre erosebb APU-k, meg az Intel hybrid-izei egyre nagyobb fenyegetest jelentenek a mobil geforce-nak.
-
Cathulhu
addikt
Az alaplapi halokartyat nem a Gigabyte/MSI stb gyartja, de meg csak nem is az AMD, hanem jobb esetben Realtek, rossz esetben Qualcomm, ritkan intel.
Alaplapi hangkartya detto, fokent realtek, neha cmedia. Ugyanaz a cmedia ami pl az Asus hangkartyaiban is van, akkor az Asus most haragudjon magara? Szoval az integralt cuccoknal ugyanugy megvan a verseny, ugyanazon gyartok versenyeznek, es ugyanugy pci expressen mennek, csak annyit latsz belole, hogy nincs kulon kartya. -
Cathulhu
addikt
Nem veletlen nincs vega update tervezve, az AMD is tudja, hogy ez az 1-2 ev gaming szempontbol eluszott, szerencse, hogy ez pont egybe esett egy ujabb aranylazzal, igy az eros compute elvitte banyagepnek igy is. Az eros compute amugy nehany igen jovedelmezo piacon es nV monopolium alatt levo piacon jol johet, nem veletlen, hogy az Instinct fog jonni vegabol csak. De ahogy ezt mar 1000 masik helyen leirtam, ehhez eros szoftveres support kell, amihez az alapok megvannak, de meg messze a feny az alagut vegen. A helyukben most az extra bevetelekbol 1-2 misit senior programozokra koltenek.
Ha mar valaki linkelte Tom GPU ajanlatat, akkor en linkelnem a CPUt, az is beszedes, bar offabb. -
Amíg a fent említet hardverek ugyan azt a sebességet képesek biztosítani( LAN) mint a dedikált társaik, addig nincs is probléma. DE a VGA-nál nem így van közel sem még.
Valami olyasmit olvastam, hogy csak a sávok számát akarják csökkenteni,azt hiszem pont itt a PH-n ecsetelte valaki, hogy az általad felsorolt eszközök elmennének rajt, de egy dedikált VGA / GPU már megfeküdne-lelassulna.
USB-C nem lenne rossz megoldás, bár annyira nem vágom annak a korlátait egy dedikált GPU val, még nem igen láttam , hogy működnek ezek a külső USB-C rack kártyák. -
jerry311
nagyúr
Az általam felsorolt integrált megoldások dedikált ellenfeleit ugyanúgy ellehetetleníti a hiányzó PCIe sáv, mint a VGA-t. Nem is beszélve a felhasználói igényekről. Az emberek többségének pont megfelel bármelyik integrált hardver, kevesen vesznek dedikált bővítőkártyákat, leginkább csak speciális igények miatt.
Az nVidia pedig még mindig előállhat egy külső USB-C megoldással, akkora hátránya lesz csak mint a dedikált megoldásokat gyártó többi cégnek. -
Nem az integrált megoldás a probléma, hanem ha elveszik/ megszüntetik a PCIE sávokat , ezzel rákényszerítve az egybetokozott előre gyártott saját megoldásaikra.
Az általad felsorolt integrált megoldások mellett te használhatsz továbbra is saját hangkártyát, hálókártyát, satöbbi.
Nvidia viszont nem fog tudni dedikált kártyát / GPU-t adni a fenti X86 processzorok mellé, maximum ARM hoz. -
jerry311
nagyúr
Ennyi erővel mindenki perelhetne mindenkit, mert ellehetetlenítik a működését.
Az alaplapi (vagy north/south bridge-be épített) hálókártya negatívan érti a hálózati kártyákat gyártókat.
Az alaplapi (vagy north/south bridge-be épített) hangkártya negatívan érti a hálózati kártyákat gyártókat.
Az integrált akármi negatívan érinti az akármelyik gyártót, ami eddig ezek eladásából élt. -
BReal
addikt
válasz
antikomcsi #64 üzenetére
Nézd meg a pénzügyi jelentéseket, és aztán kiderül. De az is jó összehasonlítási alapnak, hogy a CPU+GPU részleg összesen 8900 embert foglalkoztat az AMD-nél, NV-nél pedig 11500-an dolgoznak.
-
Ja, a piacot elveszik. Végülis ez csak szemantika.
De jogilag a fenti van, nem igazán lehet csinálni ezzel semmit. Remélem azért valami lesz, nagyon örülnék neki ha Intel és AMD CPU-hoz is választható maradna, hogy GeForce vagy Radeon.
Pedig középkategória, legalábbis mobilon, ott ugye kicsit visszafogottabbak, de az ottani 1060 szintjén hozza. Ugye kb így lennének a kategóriák:
1080 Ti = csúcs (~150% perf)
1080 = felső (~100% perf)
1060 = közép (~50% perf)
1050 = belépő (~25% perf)
alatta = budget (< ~15% perf) -
Nem az NV-től veszik el a PCIE-t, hanem maguk a CPU gyártók nem kínálnak PCIE-t.
A pGPU ott lehet veszélyes, hogy jelenleg középkategóriás GPU van benne. Persze ha kijön a Volta és megint +50% lesz teljesítményben, akkor a Kaby Lake-G csak alsó kategória lesz, de pGPU-ból is jönni fog új, nincs úgy korlátozva, mint egy IGP-s CPU. Igazából bármit rakhatsz mellé, a HBM miatt jó lesz a teljesítmény és el fog férni.
-
Nem kell itt kényszeríteni senkit semmire, csak arra, hogy ne vegyék el a PCIE csatornákat az NV től. Onnantól megharcolják ők a saját harcukat, ahogy tették eddig is, ugyan is a kulcs továbbra is abban van, hogy az egybetokozott megoldások remélhetőleg csak a belépő kategóriát fogják tudni lefedni és az Intel mostani egybetokozott csodája is a nyomát üti remélhetőleg az érkező új generációs NV kártyáknak és gamer laposoknak. Ennyi lenne a megoldás, de valószínűleg elveszik a szaros PCIE sávokat aztán lehet örülni a 2008 as szintnek , de legalább egybe lesz tokozva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Érdekel az sokakat. Csak amíg a GPP-re igen jól lehet jogilag reflektálni, akár a versenyhatóságoknak is, addig rávenni x és y céget, hogy tartsák életben a konkurens z céget az adott piacon, igencsak nehézkes, és már önmagában jogi problémákba ütközik.
Nézd az egészet a versenyhatóságok szemével. Mire tudják mondjuk kényszeríteni az Intelt és az AMD-t? Felhorodást keltene ugyan, de talán el tudnák érni, hogy legyenek olyan kedvesek és a prociból semmiképpen se szedjék ki a 16 darab PCI Express csatornát. Ehhez az NV tudna csatlakozni. De ettől még az AMD és az Intel ugyanúgy odarakná a proci mellé a pGPU-t. Ezzel máris egy árazópisztolyt tartanak a notebookgyártók fejéhez. Még továbbmenve mondjuk kényszeríthetik az Intelt és az AMD-t, hogy CPU chipletet szállítsanak az NV-nek, így az NV odarakja a saját pGPU-ját egy saját maguk által tervezett tokozásra. Látszatra ez oké, de az NV csak a PCI Express-t tudja használni ehhez, míg az Intel és az AMD számára ott lesz egy-egy zárt memóriakoherens interfész is, amivel ők kiváltják a PCI Express-t. Tehát ezzel is sokkal jobb helyzetben lesznek az NV-hez képest. Azt nem tudják elérni, hogy mondjuk implementálják a chipletbe az NVLinket, idáig nem terjed ki a versenyhatóságok hatalma.
Végeredményben az FTC el tudná érni, hogy mondjuk legalább az Intel adjon nekik CPU chipletet (az AMD-vel talán nem, azért rájuk nehéz rábizonyítani, hogy visszaélnek a piaci erőfölényükkel), de ezzel az NV semmit nem ér el, ha az összeköttetésnél, az AMD és az Intel is sokkal jobb alternatívákat használhat. Az NV nem akar másodhegedűs lenni, de az FTC maximum ilyen üzletet tud kiharcolni nekik. Akkor már inkább mennek ők a szolgáltatás felé. Pénzben nem járnak rosszabbul, és nem függnének senkitől. Vagy marad a Windows on ARM, de az is nagyrészt a Microsofttól függ. -
mzso
veterán
válasz
Feketelaszlo #47 üzenetére
Szerintem meg az illegálisan elnyomó, kartellező nagy cégeket jól seggbe kell rúgni és nem engedni, hogy a jobb terméket gyártó céget ellehetetlenítsék.
-
Ah nem ez nem megoldás. Dedikált GPU val, szabadon választható CPU val ,saját igényeid szerint és saját pénztárcád szerint, akár offline működéssel ez a PC gaming mai alapja, szabadsága.
Ez nem alternatíva amit felvázoltál semmilyen formában a Nvidia számára sem és nekünk meg aztán főleg nem.
Itt jön képbe az a kettős mérce. Az hogy egy gyártónak az al-játékos márkanevét megvenné egy cég közfelháborodást kelt, ( amit megértek egyébként)de az hogy technológiailag ellehetetlenítik a jövőjét és ezzel a mienket is, az senkit nem érdekel, mert pfúj Nvidia.Legalább is itt.
Ha ez a jövő amit itt felvázoltál, akkor érzed te is, hogy can fuck the future számunkra. -
arn
félisten
A mellefogasok altalaban onnan fakadnak, hogy a cegek nem tudjak, hogy mi lapul a masik zsebeben x evnyi fejlesztes utan, es jon a tuzoltas a tervezett parameterekkel szemben. Tehat lehet egy tok jo kis felsokozepkategorias kartya lenne, csak eppen a felsobe akartak eladni, es feltoljak a fogyasztasat az egekbe, hogy vmennyire versenykepes legyen. Igy se nem lesz gyors, se nem hatekony. Nekem jobban tetszett az ati hozzaallasa pl a 4870nel, hogy lehet nem ez volt absz ertelemben a legjobb, de nem szalltak el a tdpvel es arral, a piac vhol dijazta ezt, illetve ket gpunal ez meg elonybe is atcsapott.
-
arn
félisten
Az a gond, hogy gyarthatosag fogyasztas, stb szempontjabol az rx480/580 inkabb az 1070, 1080nak felel meg, a vega meg az 1080tinek, de mindkettot kenytelenek joval olcsobban adni, mert valojaban egy kategoriaval lejjebb versenykepesek csak. Amikor kijott az rx480, szerintem az amd csak akkor szembesult vele, hogy az nv akkorat lepett, amire nem szamitottak, es nem lehet ra valaszuk az tervbe vett gpukkal. 7 nanon erdekes lesz, de szerintem kb ugy hozza be a lemaradasat, ami fele akkora csikszelessegen nem nagy erdem. A pascal jatekra hatekonyabb gpu.
En nem latom amugy az rx480 folenyet, eleg hasonlo szint az 1060nal. Ettol fuggetlenul inkabb vennek rx580at, mert nem szeretem az ilyen agyonvagott membuszokat a nagy lepcsok koze eso mem merettel.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Neovenator #26 üzenetére
Ezért kell több hírforrást elolvasni, és úgy levonni a következtetést. Van egy tendencia, lásd NV, szeretné biztosítani a piacot maga számára. Nos a sajtó is ilyen, nincs igazi szponzor, piaci alap van. Minden cég próbál versenyképes maradni, üzletileg, és a többség igényeit kielégíteni. Amit írsz az elfogult, a minőség érdekes valóban, de ABU sokszor elég komoly kritikát fogalmaz meg a másik oldal felé is. ABU azon kevés írok egyike aki a jövőbe mutató dolgokban hisz, a fejlődésben, technológiákban. Szeret álmodni, de pozitív értelemben (sok cikket kell ehhez elolvasni, hogy megértsd, különben csak a rosszat látod benne mint én egy időben). Ennek sok a hátránya, mert egy torz piac gazdaság van, ami nem kedvez a valódi innovációknak, és itt nem valósulnak meg a leírt dolgok. Plusz, nem lehet megélni száraz szakmai cikkekből. Lehetne indítani egy kickstarter programot, és összedobni egy kis pénzt egy prémium fizetős szakmai tartalom szolgáltatásra a lapcsaládban. Nem jó az irány, de amíg nincs szponzor, vagy annyi fizetős tag aki eltartja az oldalt kevesebb látogatottsággal addig ez nem fog változni.
-
BReal
addikt
Abban igaza van, hogy fogyasztásilag nincsenek egy súlycsoportban. Persze UV-vel a Vega-kat is lehet korrigálni és úgy már messze nincs akkora lemaradásban perf/W arányt tekintve. Ez van, most az AMD ilyen GPU-kat tud kitolni a szalagokon. Emlékszünk a Fermire, de nem kell addig visszamenni, elég pl. a GTX 700-R200-as sorozatot megnézni, ott is a középkategóriát, 270X-760, előbbi sokkal olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, minimális hátrány volt kezdetben, ami a driverekkel később gyakorlatilag eltűnt. De még RX480-GTX1060 összevetésben is szerintem egyértelmű az AMD győzelme, hiszen hiába fogyasztott többet 30-40W-tal, jelentősen olcsóbb volt (MSI Gaming X 480 8GB 78000 Ft vs MSI Gaming X 1060 6GB 100e Ft), és fél év alatt a kezdeti kb. 10%-os hátrányát ledolgozta a 1060-nal szemben a Crimson driverekkel. A probléma ott kezdődik, hogy a Vegánál azt nem tudták megcsinálni, hogy jóval olcsóbban, minimum 10-15%-kal a 1070-1080 alá menjenek. Kezdetben voltak egál áron, illetve párszor amikor akciózták a kártyát, abban az összevetésben egy 1070-hez képest jobb választás volt egy Vega56, de a Vega64 mellett még egyező áron sem szólt semmi a 1080-nal szemben (csak a Freesync monitor opció). Az utána elszabadult árakról meg szót se ejtsünk.
-
Feketelaszlo
senior tag
Mit ad Isten az én cégem volt ilyen helyzetben, mert egy ideig AMD részvényes voltam (még ha csak törpe méretekben is) - de empátiával nem lehet videokártyát értékesíteni, ebben az üzletágban leszerepeltek. Itt az ideje továbbadni valaki másnak, aki nem csak azzal tudja marketingelni a termékeit, hogy ő a szegény törékeny, de szimpatikus főhős, akit a gonosz zöld világcég válogatott konspirációs teóriákkal akar ellehetetleníteni. Ha erre a mesére vagyok kiváncsi, akkor beleolvasok a magyar történelembe.
-
Teljesítményben a Vega szerintem rendben van, van válasz az 1080-ra. Eddig jó. Inkább jövőtállósági probléma van, ami AMD terén elég paradox módon hangzik, de nem feature szinten van erről szó, hanem a gyárthatóságról. A Vega 484 mm² HBM nélkül, míg a GP104 314 mm², ami jelentős különbség. A GP102 471 mm², szóval inkább ehhez hasonló a Vega. Játékos szempontból ez nem jó, Compute szinten meg rendben van. Compute-nál viszont ott a CUDA monopóliuma, amire az AMD a HIP-pel próbál reagálni, ennek sikeressége forrás hiányában viszont kérdéses.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Ezt annyira bírom... Most néztem 2018 as Tom's Hardware tesztet konkrétan majdnem minden tesztben az 1080 előtt van a vega 64. Ahol meg lemarad lepkefingnyi fps a különbség, de te, meg már sok ember úgy adja ezt elő mintha az amd egy trio 3d szintű kártyával állt volna elő ebben a generációban..... És igen ott a ti az nvnek egyedül arra nem érkezett válasz.
-
BReal
addikt
válasz
2 gigacég ellen kell helytállnia. Gondolom ha a te céged lenne hasonló helyzetben, nagyon örülnél neki. Egyébként a Ryzennek köszönhetően az Intel épp ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy magszámot növeljen pl. Szóval óvatosan ezzel az ellenállás kifejezéssel.
A háborúban meg ki tudja, mi történik. Hiába van nyeregben az elmúlt 2 generációban az NV, nekik is voltak már melléfogásai az elmúlt (nem olyan régi) generációkban.
-
Feketelaszlo
senior tag
A csatát elvesztették, de a háborúban...hát, már ha egyáltalán még van háború. Csóri AMD már nem is tekinthető teljes értékű harcoló félnek, csupán valami vörös ellenállás szintjén mozog.
-
.LnB
titán
válasz
kretenallat #35 üzenetére
Én nem írok hírt, csak kommentet. Van különbség.
-
válasz
Neovenator #26 üzenetére
Kábé már milliomodszorra ütközöm bele abba a jelenségbe, hogy mennyiben szakmai(nak gondolt) hozzászólás (tehát nem trollkodás pölö) az, ahol a kommentelő nem az adott témához szól hozzá, hanem a kiadóba köt bele, mert épp nem a saját véleményét látja, mintha csak egy egyetemes igazság létezne feketén-fehéren... ?
999999 alkalommal az ember még elnézi, megszokja, elkönyveli azt, ha valaki csak a saját véleményét akarja látni, de néha már túl sok...egyszerűen túl sok, bántó, irritáló, Sorosnak néző...és összesenjében nagyon emlékeztet a kommentelés bizonyos más területeire, melyekből már jópár éve tán túl sokat is akar a jónép, borzasztóan színvonaltalan módon...én kérek elnézést a kifakadásért ugyanakkor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A chiplet vonalon ez egy reális megoldás lehetne, hiszen akkor a CPU különálló a pGPU-tól. De se az Intel, se az AMD nem szeretne szabványos összeköttetést használni erre, vagyis amikor elérnek oda, hogy a CPU mellé pGPU megy, akkor már nem PCI Expresst fognak használni. Így pedig akár mondhatja is az FTC, hogy adjátok oda a CPU chipletet az NV-nek, de az NV ezzel nem tud mit kezdeni, mert a memóriakoherens interfészhez már nincs hozzáférésük.
-
mepet
addikt
válasz
Neovenator #26 üzenetére
Esetleg megosztanád, hogy mégis mi nem objektív állítás a cikkben szerinted?
-
BReal
addikt
Arra leszek kíváncsi, hogy a "nem lehet tudni, mit tartalmaz a GPP szerződés, csak felfújjuk a dolgot" emberek majd mit reagálnak.
(#9) Redneck: Nana, tudtommal a dobozokon nincs feltüntetve, hogy miben térne el a 3 és 6GB-os változat a VRAM mennyiségen kívül. Ugyanúgy, mint az RX560-nál.
-
Neovenator
senior tag
Kábé már ezredszerre ütközöm bele abba a jelenségbe, hogy mennyiben profi(nak gondolt) szak-újságírás (tehát nem műkritikus pölö) az, ahol a cikkíró a szubjektív véleményével narrálja a forrásanyagot, objektív valóságnak beállítva a végeredményt függetlenül attól, hogy igaza van-e vagy sem...?
999 alkalommal az ember még elnézi, megszokja, elkönyveli azt, ha valaki alig titkolt propaganda módszereket alkalmaz tényfeltárás címén, de néha már túl sok...egyszerűen túl sok, bántó, irritáló, hülyének néző...és összesenjében nagyon emlékeztet az újságírás bizonyos más területeire, melyekből már jópár éve tán túl sokat is kap a jónép, borzasztóan színvonaltalan módon...én kérek elnézést a kifakadásért ugyanakkor.
-
.LnB
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából vannak lehetséges megoldások. Az egyik abszolút reális opció az ITaaS. Ez a legbiztonságosabb megoldás a problémára, mivel ilyen formában a GeForce nem egy termék lenne, hanem egy szolgáltatás (ami bizonyos értelemben egy termék ugye), tehát mindegy, hogy milyen hardver van a kezed alatt. A GeForce as a Service modell abból a szempontból rendkívül biztonságos, hogy 100%-ban kontrollálhatja az NVIDIA, nem függnek senkitől. Gyártópartnerek sem kellenek hozzá, mert maguk telepítik a szervereket, tehát minden profitot megtarthatnak, illetve az értékesítést is elvégezhetik maguk, bár itt talán nem árt a helyi cégeket bevonni. Végeredményben te csak teljesítményt vásárolsz. Lesz egy havidíjad, amiért bérelsz x tempót és azt eléred a neten keresztül. És tényleg mindegy, hogy mi van a kezedben, csak egy kliensprogram kell minden OS-re, és kész. Vagy megveszed az egészet az NV-től közvetlenül, vagy megegyeznek itthon a Digi/T/UPC szolgáltatókkal, és ott lehet majd előfizetni. Utóbbi talán azért szerencsésebb, mert ezeknek a cégeknek már van kapcsolatuk a potenciális ügyfelekkel. Szóval abszolút nem reménytelen itt a helyzet, ha a hardvert nem tudod az emberekhez vinni, akkor ott a szolgáltatás lehetősége.
A másik opció a Microsoftot siettetni a Win32 kivonására, illetve felhőbe helyezésére. Ezzel pedig megnyílik az út az ARM-os platformok előtt. Ez abból a szempontból kevésbé biztonságos, hogy nem az NVIDIA kontrollálja a folyamatokat, hanem a Microsoft. A Microsoftnak pedig nem kiemelt fontosságú az NVIDIA-t a piacon tartani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
matteo_szg #18 üzenetére
Ha Európába akarsz hozni egy terméket, akkor ahhoz EU-s engedélyeket kell szerezni, a VGA-knak is meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Jelenleg úgy tudni, hogy az ASRock ugyanott gyártat, ahol a Colorful. Utóbbi vállalat sem hozhat semmit Európába, mert nem rendelkezik a megfelelő hitelesítésekkel a gyártó, aki készíti nekik a VGA-kat. Hiába mondja az ASRock sales embere, hogy nekik ezt megtiltották, valójában sosem lehetett róla szó, hogy az EU-ba jönnek, mert ha az AMD csak úgy engedné nekik a szürkepiacot, akkor például az ASUS verné a legjobban az asztalt, hogy "miafasztképzeltek, amikor nekünk az EU-s piaci szereplés súlyos pénzekbe kerül", miközben az ASRocknak meg van engedve, hogy csak belopják magukat ide a "radarok" alatt. Alapvetően a szürkepiacot egyik nagy gyártó sem támogatja, mert csak kontrollálhatatlan helyzetekhez vezet. Ettől persze a szürkepiac létezik, különösen nálunk, csak még kezelhető mértékben. Így is lehet, hogy hoznak Magyarországra ASRock vagy akár Colorful VGA-kat, amit mondjuk az ASUS baromira kifogásolna, mert mit keresnek itt az engedély nélküli gyártók, de csak olyan kis mennyiségről lehetne szó a szürkepiacon, ami a valós szereplést nem befolyásolja.
-
matteo_szg
őstag
-
.LnB
titán
Az első három bekezdés elég lett volna. Informatív és lényegre törő. Az maga a hír. A többit meg megírhattad volna máshova.. facebookra, vagy valakinek sms-be.. Mert az már megint csak magánvélemény.
-
Zolik
senior tag
nyilván nem szív szeretetből futtatták fel, viszont az, hogy csak "jót akartak azzal, hogy a
bányászokhozjátékosokhoz a megfelelő kártyák jussanak el" csak duma. Megnézném hogy éves szinten hány ember vett "tévedésből" AMD vga-t mert azt hitte vki, hogy az Nvidia. Nem véletlen léptek vissza.. -
Nem, mert megmondták, hogy az Nvidia futtatta fel a rog strix, gaming x és hasonló márkaneveket a saját kártyáival mivel uralják a piac 80%-át, így joggal formálhatnak jogot ezekre a bejáratott márkanevekre. Csak most aljas módon aláásták ezt a tervet mert felhergeltek mindenkit a média segítségével.
-
Zolik
senior tag
lefordítva magyarra:
A vállalat jót akart a saját magának, hogy növeljék a bevételeket - az amúgy sem kicsit, bányászat miatt duplájára nőtt árak miatt -, de ehhez a lehúzáshoz már nem bőr az arcukon, amivel jelentős mértékben veszthettek volna vásárlókat. Lényegében elismerik a megjelent híreket. -
törölt tag
Biztosan rosszul volt megfogalmazva az a szerződés, ha céljaként csak a mobil termékek piacába akart erősen belekapaszkodni, de egycsapásra a konkurencia desktop VGA-i is eltűntek a patrnerei kínálatból.
Intelnek jobban működik a "partner programja".
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Ez az egyik probléma az egész iparággal. Ha üzleti alapon zársz ki egy versenytársat, akkor az jogellenes, míg ha technikai szinten akadályozod meg a termékeik az eladását, akkor azt szabad. Feltéve, ha a versenyhatóság másképp nem dönt, de az FTC például 2015-ben megszüntette az összes kényszerítő intézkedést az Intellel szemben.
Egyébként valószínű, hogy versenyhatóságok is figyelik az Intel és az AMD platformosító terveit, de egyszerűen nem tudják, hogy mi a megoldás. Igazából, ha átgondolod a lehetőségeket, és azt ameddig elnyúlik a versenyhatóságok keze, te sem fogsz reális megoldást találni. -
Redneck
nagyúr
Ezzel most mire céloztál?
Az első pillanattól nyilvánvaló volt hogy nem csak memóriaban különböznek. Ezzel kevered.
-
arn
félisten
Kicsit tul volt fujva a jelentosege... ill erdekes, hogy ami ellen ez szuletett, az nem a versenytarsak kizarasa, addig a program igen. Mindketto ugyanazt a celt szolgalta.
-
Jó kis friss hír.
-
TheLázs
tag
Érdekes módon az senkinek nem sértette az érdekeit az nVidia szerint, hogy a 1060 3 és 6 GB memóriával szerelt változatai nem csak memóriában térnek el...
-
törölt tag
Majd visszahozzák más néven.
-
GIJoe
addikt
Erről ez a videó jut eszembe, amit énekelnek
-
Redneck
nagyúr
Érdekes lépés, erre aztán nem számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kés topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest