- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
válasz
Raysen623 #146 üzenetére
Ja, persze, igazad van a tartalmat illetően (szerintem), de én nem is ebbe kötöttem bele, hanem abba, hogy ott munkaköri leírásként nem csatolhatják a személyes véleményüket a forrásanyaghoz, de ettől még nem lesznek automatikusan komolytalan újságírók.
Az is szakmai elvárás lenne (szerintem), hogy ez egy nívós szakmai IT portálon is így történjen, amennyiben a leadott anyag formája nem engedi meg a fantáziálást, de nem így történik, és ez a gond. Te, én, a cikkíró és bárki más is szabadon morfondírozhat bármiről egy kötetlen formában, véleményként, blogban, esszében (hál istennek), de egy hírben...NEM. Pláne nem ilyen módon, ilyen eszköztárral, ha úgy tetszik. Attól függetlenül, hogy sokszor nem kevés igazság van vagy lehet abban, amit ír. Tehát nem feltétlenül a tartalommal van gondom (néha azzal is, sokszor meg egyáltalán nem), hanem a megvalósítással (azzal szinte mindig).
Forrásokra hagyatkozva spekulálni, majd ezt kvázi tényként elkönyvelve leírni (egy olyan keretben, ami nem igényli, vagy rosszabb esetben nem engedi meg ezt) egy szakmai újságírónak 2018-ban...amatőr. Ojjektíve. Szujjektíve meg idegesítő. Szakmai portálon. Amúgy tök érdekes, gondolatébresztő meg csemegézni való lenne...bulvárban. De ez egy szakmai portál...
-
Neovenator
senior tag
válasz
Raysen623 #140 üzenetére
Egy átvett cikk vagy még inkább egy hír ne tartalmazzon véleményt és pláne ne úgy, mintha nem vélemény, hanem tény lenne.. Egy vélemény tartalmazzon véleményt.
Az az újságíró, vagy publicista aki képtelen a saját véleményével kommentálni valamit komolytalan.
Akkor mondjuk az MTI-nél csupa komolytalan újságíró dolgozik? Ne sarkítsunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest