- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
attila9988
őstag
internetbank is van, akkor abban sem bízol? vagy ott a PayPal, eBay...
Abban sem... De még mindíg nem egy kategória, mivel egy bizonyos mennyiségű, könnyen nyomonkövethető pénzösszegről van szó ebben az esetben, nem pedig egyedi, gyakorlatilag pótolhatatlan alkotásokról, mint amilyen minden egyes magánszemély, vagy vállalat űálltal létrehozott dokumentum.. A bankokat ráadásul sokkal komolyabb szabályok kötik, és ha az alkalmazottak pl megnézik hogy mennyi pénzem van, az kevésbé veszélyes, mintha elolvassák a készülő könyvemet pl... persze ez még mindíg csak egy példa, de most ez jutott az eszembe..
-
bambano
titán
Azért vizsgálják az ms-t versenyjogi szempontból, mert monopol helyzetben van egy-két fontos nagy piacon. Ti szoktátok emlegetni, hogy a linux piaci részesedése mérési hiba alatt van, ergo a linuxszal okozott bármiféle kárnak is mérési hiba alattinak kell lenni.
Hogy túlpakolt a linux vagy sem: fel lehet rakni egy linuxot úgy, hogy ne legyen benne semmi plusz cucc? fel. nyugodtan felrakhatod médialejátszó nélkül, vagy nyugodtan felrakhatod legalább kétféle asztali környezetben, legalább kétféle (inkább több) lejátszóval. Ugyanezt a windowsnál ne firtassuk.
Amikor ilyen orbitálisakat mondtok, utána miért csodálkoztok, hogy megjelennek a linuxosok és korrigálni szeretnék ezt a tévedést? Miért csodálkoztok, hogy windowsos topicokból linwin flém lesz?
-
dezz
nagyúr
Én még emlékszem azokra az időkre (nem is olyan rég lett vége(?)), amikor az átlagfelhasználó el sem tudott képzelni mást, mint a Windows. A többség számára a PC egyenlő volt a Windowszal, a maradék meg örült, hogy ezt úgy-ahogy megismerte, és hallani sem akart másról (pedig lehet, hogy azt éppen hogy egyszerűbbnek találta volna...). Ilyen körülmények között nehéz volt bármilyen változást elérni...
Mi azon a manipulatív, hogy az 1.3-hoz képest a 2.0-át, és főleg a nagyobb tervekben dédelgetett 3.0-át alaposan átírták, kibővítették, így sokkal jobb lett?
Az óriás több kárt tud okozni egy rossz lépésével, mint 100 törpe. Ha van egy domináns fél (ami a dominanciáját nem is feltétlenül nagyszerűségével érte el), azzal máris nem egyenlőek az esélyek, és az intézkedések célja ennek kompenzálása.
-
dezz
nagyúr
Nem egészen, az OS/2 1.3 poraiból (ami még pl. kooperatív volt, és egyébként sem túl nagy szám) megszületett - immár az IBM saját fejlesztéseként - az OS/2 2.0, majd a 3.0/Warp, ami már egy igen jó kis rendszer volt (Amigás kód is átkerült bele!
). Ezzel közvetlenül szembe mentek a Windowsnak, de még az IBM is kevés volt hozzá. Sokat számított az is, hogy akkoriban az emberek eléggé idegenkedtek és féltek bármi mástól, mint a Windows, az égett a retinájukba és az agyukba.
(#507): Megnéztem volna, milyen sikeresek lettek volna akár ezek, ha nem a MS, hanem egy kis ismeretlen cég áll mögöttük. Számos nagyszerű fejlesztésről tudok, ami emiatt sikkadt el.
Azon meg nem lehet csodálkozni, hogy az óriást (ami per. def. időnként vissza is él az erejével) közelebbről veszik szemügyre, mint a törpéket.
-
dezz
nagyúr
"hogy marketinggel és jó üzleti húzásokkal jutottak a csúcsra"
Vagy inkább egy helyben álltak (erősen fogva a cöveket), és a csúcs emelkedett fel alattuk (a PC platform, olcsóságával és nyitottságával).
"de azért azt senki nem mondhatja (Steve Jobs felmentést kap), hogy ne csinálnának jó szoftvereket (és egyebeket)."
Ja, a sok év alatt csak ragadt valami rájuk, és néhány dolog végre jóra sikeredett.
"én azt látom, hogy bármibe fognak, az egy-két generáción belül siker lesz"
Ahh, és ennek ugye az ég világon semmi köze a OS-ek terén birtokolt dominanciához?
(Ne zavarjon, hogy ezt már - sok-sok szakértőt felvonultató - komoly per is kimondta, és szankciók is születtek. Aztán a hatóság bedobta a törölközőt, ők sem bírtak velük.
)
Az, hogy mára ennyi mindennel foglalkoznak, ismét csak az expanziós törekvéseiket mutatja. Szinte le akarják fedni a teljes szoftveripart, mindenkit kitúrva, akit csak tudnak. Sőt, már nem is csak azt. Ahelyett, hogy néhány program igazán jóra alakítására koncentrálnának, sokmindenbe csak belekontárkodnak (MS Research ide vagy oda).
-
attila9988
őstag
IE-ben úgy hívják, ActiveX
A "Native Client" egy hangyányival komolyabb kezdeményezés, bár ezzel a google sem vesz rá senkit arra, hogy távoli szervereken tárolja a saját személyes állományait. Azért az ember szereti a saját állományait biztonságban tudni, otthon a hdd -n..
Ez a nagy webes társadalom legnagyobb gátja. Meg ugye az MS sem örülne ennek, így most majd gáncsoskodhatnak egymással.
A próbálkozás amúgy jó, de a clouds -hoz hasonló a problémakör amit felvet. Ha ingyenes programokra vágyom, akkor azok inkább free software -ek legyenek, és a gépemen fussanak. Ha az emberek túlságosan rászoknának az online életmódra, akkor előbb utóbb zsarolhatóak is lennének, ami nem túl jó. hiszen attól hogy ingyen adnak egy szolgáltatást, még kiveszik az ember kezéből az irányítást, amit én inkább kerülnék ha egy mód van rá...
Majdnem elfelejtettem a témába vágó adobe AIR -t megemlíteni, hiszen ő is egy web2.0 -s játékos ugyebár..
Ebből a bőségből még bármi kisülhet a közeljövőben. Kíváncsi vagyok mi lesz a webbel néhány év múlva. Remélem nem wow, meg youtube zombik sokaságává degradálódik a sok számítógépfüggő tizenéves. Már ígyis mindent kiadnak magukról simán egy ismerkedős oldalon, ki tudja mi lesz ebből később..
-
bambano
titán
Bár Amerikában elég elismert az osx és az elődei, azt nem lehetett filléres made in next dzsunka vason futtatni. Ezért nem terjedt el annyira. A Lisa pl. mellbevágóan drága volt.
#490: a ps2-ben nem azért nyert az ms, mert szerződtek, hanem azért, mert egy méregdrága körbelicenszelt, nem szabad architektúra volt, szemben a pc-vel, amelyiket nem védette le rendesen az ibm.
#490: "AmigaOS (első valódi preemptive multitaskos rendszer": he? 16 évvel a unix megjelenése után első? Nagyon elnéztél valamit, ha máshol nem, a megfogalmazás terén biztos.
-
dezz
nagyúr
Nem csoda, hogy próbálod ennyivel elintézni.
Akkoriban még a komolyabb számítógép-gyártók nem a magánembereket célozták meg, hanem az üzleti életet, jó anyagi helyzetben lévő cégeket. Az Apple is ezt tette a Mac vonalával.
Az IBM azonban a PC-t, mint a neve is mutatja, personal computerként az említettekhez képest jóval alacsonyabb alkatrész-költségből és így fogyasztói áron hozta ki. Nem is számított túl nagy sikerre, különben komolyabban vette volna az egészet. Utóbbi hiányának köszönhető az is, hogy később kicsúszott a kezükből.
A MS az IBM hátszelén tett szert nagy lendületre, aztán már nem lehetett megállítani. Aki ismeri a történetet (én a kezdetektől tanúja voltam), tudja, hogy jól láthatóan az elsődleges prioritás a piac kézben tartása és uralása volt. A product csak a valahanyadik volt a sorban.
Sok más, mai szemmel nézve naív cég pont fordítva csinálta, bele is buktak egy ilyen erőszakosan törekvő cég mellett.
-
dezz
nagyúr
Nem látom itt értelmét széles körben ismert és elismert tényekről vitatkozni. A MS az IBM-től kapott exklúzív megbízás alapján "készítette" (olcsón megvette egy rossz anyagi helyzetben lévő programozótól [akkoriban nem kapkodtak annyira a programozókért], és minimálisan kibővítette, majd sajátként prezentálta) az első PC-hez az MSDOS-t, és ezzel kapásból pozícióba került. Szerződésekkel és egyéb módszerekkel bebiztosította, hogy a későbbi OS-eket is ő készítse, másnak esélye sem volt kitúrni őket ebből a kényelmes fotelből, hiába csináltak jobbat. Ezek mondanak valamit?: DrDOS, és társai, amik sokkal jobbak voltak, mégis falakba ütköztek. IBM PS2 rendszer, ami házon belül próbált konkurenciát állítani a PC-nek (és jobb is volt annál), de a MS nyert! Aztán, bár ez is más platform volt, de pl. AmigaOS (első valódi preemptive multitaskos rendszer, 10 évvel a Win95 előtt, amiben még keveredett is a preemptive és cooparative mód; az AmigaOS egyéb képességeiről nem beszélve), BeOS, és pár másik, amik most nem jutnak az eszembe. (A BeOS esetén pl. szintén versenyellenes módon megtiltották a PC gyártóknak és forgalmazóknak, hogy előre telepített BeOS-sel merjenek gépeket kínálni, pedig lett volna rá igény. Voltak is ezzel kapcsolatban később perek.)
Felhasználói programok síkján is lehetne érdekes összehasonlításokat végezni.
Ami a kérdésedet illeti, az eleve értlemetlen, mert mint te is írod, akkoriban még nem is létezett az OS X. Ami a Mac-et illeti, korai MacOS-ek léteztek, amik bár szintén nem voltak túl fejlettek a szememben, a Win3.x-nél azért jócskán fejlettebbek voltak. A MS itt is az üzleti kapcsolatait és befolyását vetette latba, hogy visszatartsa a Mac-ek terjedését. Sok helyen sikerült is, de pl. éppen az USA-ban elég népes tábora van a Mac használóknak, ami az OS X megjelenésével csak tovább nőtt.
-
attila9988
őstag
-
attila9988
őstag
noha a technológia silány kivitelezése a minennapokban is megbosszulja magát.
Eredetileg nem adobe termék volt, őket meg köti a visszafele kompatibilitás.. de ezt úgyis tudod. Viszont nem annyira rossz az a flash, legfeljebb a hardeare igénye lehetett korábban baj, de ma már a legócskább pc -k is elboldogulnak vele
-
attila9988
őstag
persze, hogy működik, ez egy webes fícsör, nem?
Szerintem ez a "feature" csak púp a webezők hátán, mert gyakorlatikag arra jó, hogy reklámok százait tolják az arcomba, ergo feleslegesek.
(Nem vitatémának, de itt most megjegyezném hogy minden álltalam ismert popup blokkoló eljárás közül az opera -é működött nálam a legjobban. Olyan ablakot enged megnyílni amit én szándékosan, egy kattintással hívok elő, mivel van jelentősége, de a reklámok 95% -át kiiktatja nálam. Még ff -el is volt olyan hogy nekem kellő ablakok is le lettek gyilkolva, IE7 meg az agyamra megy a sárga sávval.. ez itt zárójeles téma volt, tényleg csak megemlítettem hogy valamit operaék nagyon jól csinálnak.. szerintem)
persze, hogy lefutnak, szeretnéd minden egyes lapváltáskor minden egyes vezérlőt kézzel elindítani?
Akkor is veszélyforrás nem? Onnan a hírneve is.
mivel az elsőszámú ablak a külvilágra. épp ezért pecselték szorgalmasan, így nem is tudok jelenleg létező IE6 biztonsági résről.
Azért én nem igazán merném ajánlani senkinek, és ma már az ms sem teszi ezt.
ha már a Silverlight így szóba jött...
Épp ez az. Kell hogy megrúgdossák az ilyen cégeket néha hogy történjen valami....
-
dezz
nagyúr
Ki mondta, hogy gyűlölöm? Főleg hogy személyes sértődöttségből!? Micsoda sztereotípiák ezek? Szerintem teljesen objektív, hogy az MSDOS, a Win3.x, Win9x sokkal kezdetlegesebbek voltak, mint a korabeli, akár azonos (PC), akár más platformokon megtalálható alternatívák, és nem a jóságuknak volt köszönhető a "sikerük". Ezt a tényt csak nem vitatod... De ha igen, akkor kösz, nem kérek az "értelmezésedből". Jópár egyéb programjukról is lehetne beszélni, továbbá személy szerint az OS-X-et is jobbnak találom akár a mai Windows-oknál.
-
attila9988
őstag
az igazság az, hogy böngészésre tökéletesen alkalmas volt az IE6 is
Nem tudom mennyire alkalmas egy olyan böngésző az internetezésre, ami tojik a szabványokra, minden létező popup megoldás működik rajta, alapbeállításként lefutnak gyönyörűen az activex vezérlők ( tudom hogy lehet szigorítani, de te szoktál jönni az 1.0 -s user -el, aki ezt nem fogja megtenni ugyebár..
) és mivel akkoriban minden létező netes támadást gyakorlatilag ie6 -ra "optimalizáltak"
így az egyik legnagyobb biztonsági kockázatot jelentette a windows rendszeren. A microsoft -nak már réges régen lépnie kellett volna, és nem csak akkor amikor látják hogy "hoppá.. a neten terjed egy másik böngésző, így csökken az MS befolyás, ideje lenne dolgozni egy kicsit.."
Silverlight is csak azért van, mert a web2.0 -ás bűvészkedésből az MS -nek jelenleg semmi része nincs a flash, a java, és a php mellett. Ez persze nem baj. Dolgozzanak csak. De eddig is ezt kellett volna, nem csak ülni a monopólium tetején. Elkényelmesedtek. Most talán ez változik. Én örülnék neki ha nem csak a jól bejáratott kereskedelmi útvonalak miatt működne jól a vállalat. Azt is remélem hogy a konkurensek kellőképp megerősödnek, mert az is csak jót tenne az ms -nek is, ha igazából kellene versenyeznie. Annak idején kellett. És nem is így mentek a dolgok mint manapság.
-
Polllen
félisten
Nem vagyok apple párti és kár volt részedről ezzel előhozakodni, mert csak flém alap, de m$-nek ez ami eddig nem ment...eladni a termékét...megszokta, hogy úgyis megveszik, mert nincs más, aztán vistánál ez nem jött be... Azóta látványosabban tepernek, hogy megnyerjék a usereket, ami jó és kb ennek kéne mindig mennie...;)
És ne félj win7-nél is lesz sok olyan dolog, amit majd úgy akarnak eladni, hogy hoooah, miközben egy fillért sem ér...
-
fordfairlane
veterán
Az a marketing része, amiben az Apple különösen jó, ezalatt azt értem, hogy tetszik vagy sem, de sikeres, és a jó marketingnek és reklámnak ez az elsődleges ismérve.
Egyébként a Windows is mindig forradalmi, ami élménnyé varázsolja a számítógépezést, meg ehhez hasonlók szoktak megjelenni pl. Windows setup közben. Ez csak reklám, érdemes külön kezelni a műszaki és gazdasági témáktól. Az, hogy hogyan demóznak Apple-nál az teljesen más téma ahhoz képest, hogy az Iphone koncepciónak milyen piacformáló hatása van. -
fordfairlane
veterán
(mint ahogy lassan ott tartunk, hogy az iphone elott nem volt erntokijelzo, sot telefon se)
Az IPhone abban nagy, amit a legelső mondatban írtál. Nem ők találták fel az érintőkijelzős mobilt, viszont hétköznapi használatra alkalmassá tették, és ahogy elnézem, terjedőben van.
-
Polllen
félisten
Úgy legyen! Viszont én vistát használok, ezért írtam, amit írtam...
Ha akkora költségvetéssel rendelkeznék, se venném meg csak azért, hogy a legújabb oprendszer fusson a gépemen...30k az 30k...
A többiről majd egy huzamosabb próba után nyilatkozom...addig csak mellébeszélés lenne részemről.
Az meg nagy blama lenne, ha a vista továbbfejlesztése rosszabb lenne az elődnél...
-
Polllen
félisten
Ma már elég nehéz - vagy oltári nagy naivitás - szentül meggyőződni valaminek az eredetéről...
Azért is hoztam egy autós példát, hogy véletlenül se kerülhessen bele más IT cég neve/terméke...
Személy szerint éppen pottyantok arra, hogy ki mit talált ki először...Ha megnézed a 3 nagy OS-t nagyon sok hasonlóság van közöttünk - és még több különbség - de teljesen felesleges a vita, hogy de ez nekik előbb volt...Felhasználóként számít?
Ha jól rémlik a motorola jött először ezekkel a nagyon vékony telefonokkal...akkor most az apple is csak lopni tud, hogy az iphone is vékony? Harasó?
Egyik sem olyan újítás, amitől jobb lett a világ, így talán nem is ér annyit, hogy újra és újra leírják...
-
Polllen
félisten
Nem azért moonman, de azóta ezt már páran átvették és továbbcsiszolták...
Otto sem mondogatja minden új autónál, hogy háhá, de nálunk volt először...Arról az új 7000+ -s build-ről lehet már tudni, hogy létező vagy csak kicsi keleti barátaink meg photoshop-olták?
Amúgy szvsz m$ kicsit megint megfogja szívni, mert ismét sokan megváltást várnak a win7-től, pedig annyi újítást nem hoz, hogy csak ezekért érdemes legyen megvenni...
Én is max majd egy új alaplappal, ha addig nem lesz egy Pál forduló...
-
-
attila9988
őstag
az XP egy OS és szoftverplatform egyben. a Linux egy alap, amire különböző disztibúciók révén OS-eket építenek
És én pontosan ezt írtam.
Az xp egy OS. A linux alapú rendszerek mindegyike is OS.
ezért nincs értelme az ezjobb, azjobb vitának.
Ha van két autóm (jaj de útálom az autós példát, de csak ez jut most eszembe..) elmondhatom hogy az egyik gyorsabb, a másik meg pl kényelmesebb nem?
-
DrGonzo22
őstag
Onnantól fogva, hogy nincs irányítás, akármennyi részre szétszakadhat a kezdetben egységes közösség, nincs is ezzel semmi baj, sőt kifejezetten jó is, minden szempontból. Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy olyan komoly, és annyira sok kritikus kérdés alakuljon ki, ami miatt szétforgácsolódik a közösség, és végül az egész működésképtelenné válik. Ha pedig ilyen veszély nincs, akkor az egymástól nagyon eltérő irányokba való szabad kísérletezéssel nincs is semmi baj. Ez egyedül akkor lenne gond, ha emiatt eltűnne a minimálisan szükséges erőforrás az egyes próbálkozások alól, vagy ha az egyik irány tényleg vitathatatlanul jobb eredményeket hozna, de ezt nem ismernék fel, és ezért nem csoportosulna mögé olyan mértékű erőforrás, amit megérdemelne.
-
Effektíve tanultam Unixot. Nem is keveset. Viszont a két rendszert sosem hasonlítottam össze! Ahogy egy Trabantot sem hasonlítottam sosem egy DB9-hez.
Az egyik Linux, a másik Windows. Viszont sosem értettem ezt a fikát. Komolyan, akár hol olvasok a Windowsról, tuti, hogy egy linuxos jön, és fikázni kezd és hirdeti az Isten igéjét. Pedig ezt nem kéne, de fordítva sem. Nem kéne ez az ellenétel keltés. Aki akar használjon linuxot, aki meg akarja a Windowst.Egyébként egy érdekesség: Volt iskolatársam fikázta a Win-t, mert ablakos rendszer, és nem konfigolható és minden egérkattintással lehet megoldani, illetve kiemelte a Linux parancssoros előnyeit. Namost van nekem egy Windows Parancssor című könyvem, amiből tanultam. Hát, aki azt megtanulja, azt gondolom, kellően tud parancssori műveletekkel érdekes dolgokat művelni!
Ahogy Te is írtad, szakértő kezekben mind a kettő kíválló rendszer!
-
DrGonzo22
őstag
Elolvastam ezt az írást, és nagyon jól megvilágítja, hogy miért pártoltam el én is a Linux-tól viszonylag rövid időn belül. Mert nem felhasználóbarát az a rendszer, ahogy meg lehet tanulni a használatát.
Kb. olyan, mint ha egy elhízott, évek óta semmit nem sportoló embernek azt mondanám, hogy ezentúl rendszeresen jöjjön el velem futni, minden baja meg fog oldódni 1 év múlva. Majd, amikor megérkezünk a futópályához én szépen nekikezdenék a napi a 15km-es távomnak a megszokott tempómban, neki pedig csak szóban adnám az instrukciókat, de csak akkor, ha rákérdez valamire (hogy rá tudjunk kérdezni valamire, már eleve feltételez némi tudást az adott témakörben), ill. arra buzdítanám, hogy tájékozódjon az ő szintjének megfelelő edzésekről a pálya melletti könyvtárban, stb. Tehát érdemleges segítséget nem nyújtanék neki. Így pedig az illető elveszítené a motivációját, és felhagyna az egésszel, ill. ha nem hagyna fel, abban nekem semmi szerepem nem lenne, csak magának köszönhetné minden előrelépését a futás terén. Meg persze azoknak a könyvekben rögzített ismeretanyagnak, melyeket átolvasott. Ezen az se változtatna, ha az egyik ilyen, kezdőknek szóló könyvnek történetesen én lennék a szerzője.Van itt még egy félreértés ebben a cikkben. Nem arról van szó, hogy az os/sport működése milyen, hanem hogy annak az elsajátítása milyen. Tegyük fel, hogy a futás a Linux, és az úszás a Windows. Ha valaki lemegy az uszodába, akkor ott rögtön kapcsolatba kerül egy edzővel, aki felméri a kondícióját, stb. összeállít neki egy programot, megmutatja, mit kell tennie majd a medencében, stb. De ezektől az edzőktől sosem lehet megszabadulni, tusolni kell, sok idő elmegy öltözködéssel, a vízben betegségeket lehet összeszedni
, és azt, hogy aznap mit edzel az edződ dönti el. Egyik nap elege lesz ebből a rendszerből X-nek, és úgy dönt más sportot választ, hogy megőrizze a kondícióját, és lejön velünk futni. Mi nem csinálunk semmit, csak futunk, ha kérdez válaszolunk, vagy átirányítjuk a nagy futókönyvtárunkba, ahol mi összefoglaltuk a futás csínját-bínját. Ő (tegyük fel, hogy nagyon hülye emberről van szó) folyamatosan úszómozdulatokkal akar futni, szidja az egész sportot, hogy baromság, lehetetlen elsajátítani, miközben látja, hogy egyesek milyen jól tudják edzésre használni ezt a technikát, és mennyi előnye van az úszással szemben (kevesebb időt kell ráfordítani, nincs fertőző víz, nem szabják meg az edzők, hogy aznap mit kell csinálni- avagy mindenki a maga edzője, stb.). Végül erőt vesz magán, hónapokig bújja a mi csodás könyvtárunkat, gyakorolja az ott leírtakat, stb. és teljes értékű futó lesz. Közben egyes futók látva ennek az embernek a szenvedését kitalálnak olyan futás-féleségeket, melyek művelhetők néhány alapvető úszás technika segítségével is. Azonban ez egy igen bekorlátozott sportot eredményez, amivel mindenki elégedetlen, ugyanakkor ennek a művelése nem visz közelebb a futás tényleges elsajátításához, de sokkal kevésbé tartja karban a szervezetet, mint a körülményes, és veszélyes úszás, tehát totál csőd.
Azt hiszem most valahol itt tart a dolog. A Linux elsajátítása nem magától értetődő, amire egyes (Linux-ot író) emberek úgy reagálnak, hogy ráapplikálnak egy olyan felületet, aminek a kezelése már könnyebben elsajátítható, de erről a felületről csak részlegesen irányítható az egész. Tehát a cikkben nyilatkozó ember nem vette figyelembe azt a kritikát, ami csak annyit mond, hogy az elsajátítás módját kell könnyebbé tenni, nem pedig a rendszer működését átalakítani, vagy egy alternatív, intuitíven elsajátítható, de az eredeti céloknak nem megfelelő, és mindig kisebb tartalommal bíró kezelőfelületet melléültetni. Nagyon kevés az annyira motivált ember, aki kitart egy olyan dolog elsajátítása mellett, amit körülményes megtanulni, legyen szó bármiről is. Persze a cikk írója leszögezte, hogy nem is volt soha, és most se céljuk a felhasználói kör bővítése. De emellett az is tény, hogy vannak próbálkozások a Linux "könnyebbé tételére", tehát vannak olyan emberek, akik erre fordítják a szabadidejük egy részét.
Én csak annyit állítok, hogy meg kell különböztetni az elsajátítást, és a használatot, és ezeket külön kritikáknak kell alávetni. A másik állításom, hogy a Linux-ot érő kritika egy része biztosan nem a működésre/használatra vonatkozik, hanem az elsajátításra. Harmadrészt mélyen egyetértek a cikk írójával, hogy erre nem az a megoldás, hogy belenyúlunk a működtetés, használat szintjébe, vagy neadjisten a működés szintjébe (nem fejtem ki miért, a cikkben világosan le van írva). Ugyanakkor fenntartom, hogy bizonyosan létezik olyan megoldás, ami megkönnyíti, sőt pofonegyszerűvé teszi a Linux elsajátítását, anélkül, hogy megmásítaná a használatát (mert egy GUI ezt teszi, másképp kell használni, mint a terminált, ráadásul semmiben nem segít a terminállal való irányítás elsajátításában, tehát semmit nem lehet tanulni éveken át tartó GUI-ból való Linuxozásból sem). Megoldás lehet kifejezetten tanító Linux-ok írása, melyekben beépített tudástár, tanfolyam van, ahol a rendszer ki akarja találni, mit akarunk csinálni, és kis ablakokban feldobja az ahhoz való megvalósítási utakat, stb. Hangsúlyozom, ezek ugyan működőképes os-ek lennének, de kifejezetten tanulási célra létrehozva, és nem mindennapi használatra, tehát lassúak, körülményesek, de könnyebben elsajátíthatóak lennének, hiszen pont ez lenne az elsődleges feladatuk.
Végül pedig elhatárolódnék az operációs rendszerek körüli "melyik a jobb" (ma annyira divatos) vitájától. Mindenki válassza az igényeinek megfelelő rendszert. Bár ez annyira nem is könnyű feladat, mert az utóbbi időben úgy látszik maguk a felhasználók se tudják eldönteni mit is várnak egy operációs rendszertől, ill. maga az os fogalma kezd alfajokra szétesni. Végül olyan szakadékszerű különbségek lesznek os, és os között, hogy értelmetlen lesz az összevetésük, mint ahogy egy játékprogramot sem lehet összehasonlítani egy zenelejátszóval. Ez persze nem jelenti azt, hogy képtelenség lesz értékítéleteket hozni az os-ekről, hiszen most is meg lehet határozni, hogy a maga célját valami jól látja-e el, vagy sem.
-
Pedig, nem hülyeségből kérdeztem meg.
Elég sokat írtál a winportalon és minden cikkedet elolvastam, a Vistából írtam a diplomamunkámat is mint informatikai mérnök!Hülyének sem néznélek, a hozzászólásaim számát sem növelném fake dolgokkal. Mivel nekem is érthetetlen volt, ezért bátorkodtam megkérdezni.
Elgondolkoztam sokat a dolgon én is! Azóta nem tudm reprodukálni, mivel az Adobe Flash hibáját kijavították, amit kihasznált ez a kód. Az oldal meg azóta tiszta!
De, ha érdekel a téma, az Avira honlapján olvashatsz erről. Vagy egy jópár cikk, az ilyen driveby kártevőkről.
Örülök, ha magyarázol egyébként. Ha nem így lenne nem véletlenül írtam azokat prívátba amiket olvastál tőlem!
-
Én értem amit leírsz, mivel tisztában vagyok ezekkel!
Vitatkozhatunk rajta, meg kételkedhetsz, de ez volt. Ha nem így lenne, vagy nem így lett volna, akkor az antivírus szoftver gyártók, nem figyelmeztetnének a driveby vagy más néven automatikus letöltődésekre.De, komolyan mondom, már bánom, hogy megkérdeztem! Tudom, te nem foglalkozol a víruskeresőkkel, és azzal is tisztában vagyok, hogy értesz a szakmádhoz! Viszont, én sem home user vagyok. Így, ha mondom, hogy nem indítottam el semmit, akkor azt komolyan mondom. Nem szokásom a next-next-finish!
Van elég sok cég (antivirus), akik nem véletlenül állítják, hogy van automatikus letöltödés, stb.. ami nem igényli a felhasználó beavatkozását. Vista alatt is, és nem XP-ről beszélek. Oké, hogy ott a védett mód, de ahogy a sandboxból is kitörhet a kártevő, ez igaz ide is!
Tényleg maximálisan tisztellek a tudásodért, de időnként tényleg azt érzi az ember, hogy kellően lenézed. Csak nem értem, mivel okot nem adtam rá! Többet nem fogok személyeskedni.
-
-
-
-
Én nem kövezlek meg, mert hiszek neked. Viszont nem vitaképpen, de olvastam nem egy fórumon és antivírusgyártó cég oldalán, hogy Vista alatt is driveby bejön vírus. Csak nem értem hogyan!
És sajnos van itt a fórumon olyan ismerősom, akinek szintén volt már így fertőzése.Privátod ment!
-
A problém nem most történt konkrétan, hanem 4 hónapja.
Rámentem erre az oldlra, mert ki szerettem volna próbálni egy programot, ami csak seriallal működött. A próba kiadása majdnem használhatatlan volt. Az oldal nevét nem linkelném be.
Szóval felmentem az oldalra, és még nem is kattintottam sehová! A nod3 jelzett, hogy a Temp könyvtáramban ott egy tójai. Megnéztem a feladatkezelőt, és a folyamatok közé bekerült egy jhsdudkdzeter.exe nevű alkalmazás, ami hűlózati forgalmat is generált. A program forrása a TEMP mappa, és a program akkor jött létre, amikor megnyitottam a weboldalt. Szóval driveby lejött. A nod32 nem bírta eltávolítani, így nekem kellett kézzel, meg registry hivatkozásokat is törölnöm.
A lényeg, hogy átnéztem a rendszerem és biztosan a weboldalról jött be, mivel visszamentem az oldalra szándékosan és a Nod32 ismét jelzett. Így a "vírustalanítást" ismét el kelett végeznem.
Szóval ezt nem értem, hogyan történt ez, hiszen az IE7-em védett módban futott. Ettől függetlenül sajnos írják, hogy hiába a védett mód, driveby bejöhet kártevő. Miért?És mi az egy-két nagy bug?
Mikor tudlak elérni a privát címeden, amit megadtál?
-
Én biztonságosnak vallom az IE7-et.
De egy dologra adj nekem magyarázatot légy szíves!
Nem mászkálgatok húzós oldalakra. Egyszer rámentem egy egyszerű serialos oldalra, és onnan, minden előzetes kattintgatás nélkül driveby lejött egy dzsuva. Csak a weboldalt nyitottam meg, és utánna a Nod32 elkezdte ontani az üzeneteket, hogy ezt, meg azt fogott meg.
Mielött kitérnénk rá, minden programom frissített, Vista biztonsági megoldásai bekapcsolva.Illetve, még annyi, hogy a Win7 bétája 7000, lesz benne esetleg komolyabb módosítás a jelenlegi állapothoz képest?
-
Polesz
addikt
Igaz nem biztonsági kérdés, de ezen jót kuncogtam: IE7 és a táblázatcella szélessége
-
attila9988
őstag
ugye nem baj, ha sírvaröhögök ezen az egészen?
Röhöghetsz de nem mindenki állítgatja ám be a GP. -t, anélkül pedig az IE bizony egyáltalán nem biztonságos. Ezért is akarták "elszigetelni" a vista alatt. Mivel maga az IE része az összes windows -nak, ha én kártevőket szeretnék írni, bármelyik fajtából, biztos hogy az IE -e venném célba. Ebből a szempontból gyakorlatilag akármelyik másik böngészű biztonságosabb, még akkor is, ha esetleg legalább ugyanannyi biztonsági rés van is rajta. Az OE. -re meg fokozottan igaz mindez.
-
Ez most hülyeségamit írsz:
"mert a Windows nem Linux. van is egy ilyen szentírása a linuxos közösségnek (ami mellesleg tele van ferdítéssel és pofátlan hazug beszólogatással, idézem: "Ha úgy működne mint a Windows, akkor Linux elég szar is volna."),"
Linket PLZ!*
"nem érdemes a kettőt összehasonlítgatni, mert nem egy célcsoportnak készültek és nem azonos felfogás szerint."
Azért az Ubuntu/Fedora már egészen rendben van.
"akkor most mégegyszer, miért kell nekem azt olvasnom egy Windows-os topicban, hogy ígyszar úgyszar"
Ki írta/mondta ezt?
Szerintem senki.
"mertbezzeg a Linux out of the box még kenyérpirítónak is használható?"
Ez sem igaz! Az /FIXME!/ a NetBSD!
-
Polesz
addikt
Egyáltalán nem baj. Ezzel a résszel én sem értek egyet, de nem én írtam
A Windows 7 is csak egy operációs rendszer mint az XP, Vista, Linux, OSX. Össze lehet hasonlítani őket szolgáltatások és egyéb tekintetben.
Egyébként meg ha már nagyon hasonlítgatunk akkor egy vanilla Linux Kernel sokkal védtelenebb mint a Vista kernele. Szigorúan security szempontokat nézve.
-
Polesz
addikt
Te moonman ha nem csak kiemelnél a szövegkörnyezetből egy részt akkor talán még értenéd is miről van szó bár lehet neked mindegy.
A Linux és a szabad szoftver alapgondolata a „jó szoftver elkészítése”. Nem arról szól, hogy „Windowst helyettesítő szoftvert készítünk”. Az egyetlen dolog, amit az átlagos Windows-felhasználók tömege adhat a Linuxnak, az a panaszáradat. Miért is panaszkodnak? „Nem működik úgy, mint Windows alatt.”
Tényleg nem. Ha úgy működne, mint a Windows, akkor Linux elég szar is volna. Akkor egy rosszabb másolat lenne, amit senki sem használna. Annak az oka, hogy az emberek olyan szenvedélyesen ragaszkodnak a Linuxhoz az az, hogy nem úgy működik, mint a Windows. Nem csinál meg mindent helyetted, nem tekint állandóan egy tudatlan kezdőnek, és nem rejti el előled a legbelsőbb működési mechanizmusát.
-
bambano
titán
A témához tartozó cikk címe és tartalma szerint ez nem windows topic, pláne nem szakmai windows topic. Ez BULVÁR topic, magyarra fordítva pletyka.
Másoknak meg miért kell azt olvasniuk, hogy "hányszor kell még a szátokba rágni"? Ez nem kicsit lekezelő és megalázó beszólás volt, szakmainak biztosan nem nevezhető. Ehhez képest a reakciók igen szolidak maradtak.
-
attila9988
őstag
Még mindíg nem értem hogy egy az operációs rendszerekről szóló beszélgetésbe, ahova bekerül többek között számos MS gyártmányú korábbi rendszer, miért ne lenne helye minden másnak is, ami a témához kapcsolódik. Windows -t, miért csak másik windows -al lehetne összehasonlítani?
-
attila9988
őstag
de őszintén szólva egy olyan témában, hogy miben nyújt többet, újat a Win7 a Vistához és elődeihez képest, kurvára leszarom, hogy
Én eddig azt hittem hogy ez a topic a "kiszivárhott a windows 7 beta" című cikkhez kapcsolódik, ami egy jóval szabadabb téma, mint amit írsz. Nem zárja ki a linux -al való összevetést például, de semmilyen egyéb pletyka kategóriába tartozó információt sem...
-
bambano
titán
-
cousin333
addikt
-
bambano
titán
Lehet, hogy valami nem stimmel azzal, ha a szánkba kell rágni?
#255: out of the box használható? mire? windowst írtál, nem w7-et, tehát megkérdezhetem, hogy xp out of the box használható szövegszerkesztésre? normális internetezésre? média lejátszásra? játékra? szervernek? fejlesztésre? Szerintem aknakeresésen meg passziánszon kívül csak arra használható, hogy lefuttassa azon kosárnyi utólag telepítendő program setup.exe-jét, amit logoutos cikkek szerint az xp userek utólag fel szoktak tenni.
-
attila9988
őstag
és furcsamód le is egyszerűsítették, mert mint kiderült, a telepítések 98%-ában a "szokásos"-ra kattintottak.
Én pl sohasem kattintottam a szokásosra. És nem értem miért olyan problémás meghagyni ezeket a lehetőségeket azoknak, akiknek szükségük van rá, mert nem szeretnek szemetet tárolni a gépükön.
fölösleges tovább csámcsogni ezen, mert úgyse fognak változtatni rajta.
Na épp ezt írtam korábban. Ez a "na majd mi megmondjuk mi a jó nektek" politika. De te megcáfoltad azonnal, most mégis nekem adtál igazat, talán tudtodon kívül..
-
-
attila9988
őstag
hogy valami vlite-tal szétbarmolt rendszerről van szó,
Éppen ezért kellene egy hivatalos megoldás a telepítőbe, mert akkor kevesebben vackolnának a vlite -al például....
nagyonpoweruser kivett néhány "tökfölösleges" összetevőt.
Windows 95 -ben furcsa mód még volt egy viszonylag részletes telepítő.. Na annál komolyabb kellene, de azóta csak visszafele fejlődött a dolog.
ötvenezer user testre akarja szabni, nem érv. nekik ott vannak a különféle deploy eszközök, amivel szarrá konfigurálhatják még telepítés előtt az image-et, ha nekik ez kell.
Ez igaz, de én nem erről beszéltem. Egy normális telepítő rendszerről beszélek, ami nemcsak felmegy és kész, hanem megkérdez legalább a fontosabb, engem érintő kérdéskörökben, például a számomra totálisan felesleges programok telepítéséről.
-
attila9988
őstag
ráadásul ezzel megborulna a Windows "egységcsomag" jellege
Nem mondod komolyan hogy pl a paint hiánya annyira felborítaná szegény fejlesztők hétköznapjait? Aki ért hozzá, és a "részletes" telepítést választaná, az tudja jól mit csinál, a többieknek pedig ott maradna a sima install folyamat. Nem a rendszerkomponensek kigyomlálásáról van itt szó, csupán egy nyanvadt beállító rendszerről, ami gondoskodna róla hogy a rendszer úgy kerüljön fel a gépre, ahogy én akarom.
-
attila9988
őstag
szerinted average Joe melyik kérdésnél vágná ki a szemétbe
Hát ne ő telepítsen.. Én például örülnék egy ablaknak, ahol megmondhatnám a windows telepítőnek, hogy a mediaplayer -t köszönöm szépen, de nem kérem, és a paint sem igazán hasznos a számomra, kismillió dologgal egyetemben. És ez csak egy példa a sok közül. De ha az ilyesfajta dolgokat túl bonyorultnak találnák is egyesek, akkor elmondom neked a világmegváltó ötletemet..
A telepítés elején kérdezze meg hogy egyszerű, vagy részletes telepítési folyamatot szeretnék -e. Na milyen ötlet? Most mondd hogy nem lenne működőképes, és mindenkinek megfelelő..
-
-
attila9988
őstag
az olyan műveletek, hogy programtelepítés, újraindulás kb. fele annyi idő alatt végbemennek
Ekkora mértékű változást nem tapasztaltam. Mint írtam, az sp1 -es x64 -es vista -val tulajdonképpen már ki vagyok békülve (a gagyi x64 -es wxp után mindenképpen)
És valószínűleg a w7 -nek is eljön majd az ideje, főleg hogy a vista -ban már működő emegoldások nyilván már a beta w7 -ben is működni fognak, csak éppen nem igazán értem mi az a hihetetlen változás, amit nem lehetett volna simán beleépíteni a vista -ba egy frissítés formályában. -
attila9988
őstag
a Vista egy jó rendszer.
Körülbelül az sp1 óta az. De a megjelenés körüli hercehurcával harcolta ki magának a rossz hírnevet. A két sarkallatos pont a kompatibilitás, és a memóriaigény.
Most pedig mindenki azt hiszi (és téved) hogy a windows 7 majd megváltja a világot, de minden módosítás ellenére, ez akkor is csak egy vista. -
bambano
titán
Nem nem. 2000 óta lehet mountolni, de rendesen mountolni nem. A programok nagy része nem vette észre, hogy alá van mountolva valami, tehát nem rendesen fájlrendszerbe mountolt, hanem valami hekkelést kavartak bele, amelyik progi erre fel volt készítve, az látta, amelyik nem gányolt volt, az nem.
-
-
-
-
Polllen
félisten
Szimplán csak a kötözködés kedvéért...
M$-nek van hasonló supportált lehetősége? Kb. amit nem ők találtak ki, azt simán nem supportálják általában...És csak vincsesztert cseréltem...Változott a vinyó gyártmánya és mérete, a csatoló nem, így hacsak nem gyártmány függő drivert használ az IDE csatolóhoz, nem kellett volna makrancos katáskodnia...
-
Geller72
veterán
Természetesen. Mint itt rajtam kívül más is elmondta, nagyon lassú. Az meg baromság, hogy Virtual pc-n, vagy bármi más virtuális gépen minden más is lassú. A W2003 miért nem lassú, a linuxok közül egy sem az. Azzal úgyszintén nem értek egyet, hogy a Vista lenne az eddigi legjobb mem managger barátabb ms op rendszer. Érdekes, hogy a W2003-ból jött létre a Vista, és mégis a legtöbb pozitívumát, amit a hétköznapi user értékelne, elvesztette. A köztudatba került a Vista Ready fogalom, ami valljuk be, nem éppen pozitív besorolás, sokkal inkább a hevimetáll gép jelzője lett. Holott a 2003-nál pl. az volt a célkitűzés, hogy akik a 2000-et használták, úgy válhassanak, hogy gépet ne kelljen cserélniük, és ez a 2003 esetében meg is állt. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a szerver platformot a munkaállomásokkal, de azért érdekes, hogy miből lesz a cserebogár. Néhányan említitek, hogy nem az számít, milyen a külcsín, hanem, hogy mi van a motorháztető alatt. Hát pont nem. Mert az egyszeri user az nem azt nézi, hogy mi van belül, mert kiba' nem érdekli, és valljuk be, nem is kell, hogy érdekelje. Mielőtt megvádoltok, hogy utálom az MS-t,el kell mondanom, hogy nem így van. Én szeretem az operációs rendszereket, érdekesnek találom őket, attól függetlenül, hogy MS, solaris, vagy bármi. De kezdem látni, hogy az örök ellenségnek tartott rendszerek elindultak egymás felé, mert akik ezeket a rendszereket tervezik, kezdik belátni, hogy nem a saját szájízük szerint kell elkészíteni a programokat. Látom ezt akkor, amikor a Linux kezelése egyre jobban hasonlít a Windows kezeléséhez. Látom ezt akkor is, amikor pl a W 7-ben ott virít a saját mappa, alias Home könyvtár a Linuxból. Vagy a fájlrendszereket is górcső alá vehetjük. Tulajdonképpen mindegy. Mert akárhogy is lesz, ez a mi javunkat szolgálja, ha harcolnak, ha nem. Nagyon várom már, hogy eljöjjön az az idő, amikor nem az a legfontosabb, hogy milyen helyet foglal el egy cég a piaci szegmensben, hanem hogy a felhasználóik meg vannak e elégedve a termékükkel, avagy sem. Talán egyszer eljön az is. Én mindenesetre örülök annak is, hogy ha valaki a gépem elé ül, észre sem veszi, milyen rendszer fut a háttérben, hanem a megszokott programjait keresi, az meg platformfüggetlen. Mert tök mindegy, hogy Ubuntu alatt futó Firefoxban, vagy Vista alattiban írom be, hogy prohardver.hu, ha entert nyomok az eredmény ugyanaz.
Üdv:
Geller -
kinyitod az explorer-t és ráböksz baloldalt a "Computer"-re?
ez minimum 2 kattintás."életszerű"
"mit kell áttekinteni?"miért neked még nem volt olyan, hogy nem jutott eszedbe hogy is hívják azt a programot, amit el akarsz indítani? velem állandóan, pl. a matlab-ot rendszeresen elfelejtem meg keverem a labview-val
"mindenről kap feedback-et, ha be van kapcsolva a customer experience cucc [...] programozók"
ilyen felmérésekból pont csak az nem derül ki, hogy mi az amit
- megszokásból vs. kézenfekvő módon talál meg egyből
- mi az amit tűr vs. mi az amit szeretilyesmikből inkább olyanok derülnek ki, hogy mikor van olyan, hogy 6* bonyolultabban old meg egy EFH*, mint egy már meglévő egyszerű megoldás, tehát arra fel kell hívni a figyelmét.
(mellesleg nehezen hiszem el, hogy ilyen teszten átesett pl. az IE7, mikor kétoldalra szedték a refresh+stop gombot meg az előre+vissza-t, nehogy egy helyen kelljen őket keresni)"ha ezt rá lehet programozni, akkor nyilván azt is, hogy "explorer.exe /e, /root," nem?"
de. ez így már működik. és ezt legalább a tálcán lévő explorer parancsikonra is rá lehet állítani. viszont nehezen hiszem, hogy az EFH erre rájön/rátalál (a /root kapcsolót nem ismertem én se pedig azért többre tartom magam egy átlag usernél)
de ezt mindenesetre köszönöm, kihúzok egy dolgot a Se7en negatívumok listájáról -nem mintha sok lenne itt-.ha végre lehet majd a hangkártyák analóg és digiális kimenetét egyszerre használni, akkor tuti egyből váltok majd a végleges Se7en-re, addig is kóstolgatom tovább a pre-ket.
/amúgy lehet nem derült ki, de én alapvetően közömbös vagyok a MS szemben és ez tekintve, hogy régen nagyon ellenszenvesek voltak, már javulás. mindenesetre jót tenne a piacnak egy kicsit kiélezetteb verseny, kár, hogy a játék- és szoftverfejlesztők nem lépnek ilyen irányba/#165:
"El kell fogadni, hogy a file-rendszer, mint adatbázis, egyre inkább elveszíti a hatékonyságát, a rengeteg meta információ és különböző fizikai helyen tárolt, de összetartozó fileok miatt."lehet szubjektív, de ettől nem lesz kevésbé letisztult a rendszer? nem hasonlít ez jobban a káoszra? (illetve ahhoz hogy uralkodni tudjunk ezen az összevisszaságon újabb erőforrásokat veszünk igénybe, pl. többféle indexelés)
-
kivéve ha valamit akkor keresel, amikor még nem indexelte le, ill. pl mi van ha nem tudod mit keresel konkrétan (mondjuk felraktál 5 féle 3rd party videókonvertálót egy fél órája és már nem emlékszel melyiknek mi volt a neve)
az mondjuk tényleg rossz, hogy visszazáródik, viszont az meg jó, hogy sokkal több programig áttekinthető egyszerre
egyébként ez pl egy olyan dolog, amit meg tudnék szokni valszeg elég gyorsan, de csak arra akartam rámutatni, hogy amit a MS fejlesztésnek gondol, az nem mindig fejlesztés, néha csak változ(tat)ás (nem mindegy!). arról meg biztos nem kap a MS feedback-et (legalábbis nem nagy számmal), hogy min nem kéne változtatni, mert az emberekre nem az a jellemző, hogy a hangjukat hallatják, ha valami jó.
-
"jó, erre rosszul emlékeztem. XP-ben ugyanúgy egy kattintásra van a My Documents, mint 7-ben a My Computer."
hol van az az 1 db (nem elnyújtott kattintás!) amivel sajátgépet tudok nyitni bárhonnan se7en-ből? (természetesen nem teljesképernyős alkalmazás (pl, 3d játék) esetén)(mondok egy konkrét példát, az egerem egyik plusz gombja XP alatt úgy van felkonfigolva, hogy Win+E-t szimulál, így tehát akár hol vagyok, ha megnyomom a gombot nyílik egy sajátgép pont legfölülre. be lehet állítani erre a gombra pl. mappákat is, de ugye a sajátgépnek nincs "rendes" címe, így ezt pl Se7en alatt ezt nem tudom beállítani, pedig hidd el rohadt kényelmes -és ha jól van rendezve a fájlrendszer, akkor pl. arra sincs nagy szükség, hogy a háttérben library-k folyton figyeljék a változásokat a watch folderekben)
"nem kell 200-zal a falnak menni..."
amikor két autó karambolozik akkor az esetek majdnem 50%-ban az egyik autóba belemennek."új Windows licenc, tehát elvileg köteles is vagy újratelepíteni"
1, most ez hol ellenérv azzal, hogy ilyenkor egy clean install jobb?
2, tudtommal lehet licensz kódot cserélni windowsban (leglábbis Vista-tól felfele), tehát emiatt nem kéne
3, msdnaa-s licensze(i)m van(nak), ami keretein belül egy licensz kóddal egy konfiguráción használhatok OS-t. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest