- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #543 üzenetére
hát a PayPal konkrétan a teljes bankszámlámhoz hozzáfér, mivel párosítva van a bankkártyámmal, úgyhogy annyira nem korlátozott az az összeg. pont annyira követhető, mint bármelyik online utalás. nem értem, miért kell ennyire félni ettől az egésztől.
"ha az alkalmazottak pl megnézik hogy mennyi pénzem van, az kevésbé veszélyes, mintha elolvassák a készülő könyvemet "
hogy néznék már meg? hogyan olvasnák már el? szerinted egyetlen MS (Google) alkalmazott is hozzáfér az adatbázishoz és azt olvasgatja kávé mellett üres idejében? -
okib4100
aktív tag
válasz
attila9988 #545 üzenetére
Én személy szerint nem használom ezeket a clouds-os cuccokat, max 1-2-szer volt még régen h ilyen webes tárolóra felraktam vmit 3-4-edik backupként.
Ami meg a megfigyelést illeti: pár éve egy volt titkosszolgálatos embertől hallottam s magam is egyetértek vele: ha valahol, valakik tényleg, komolyan meg akarnak figyelni, meglesznek az eszközeik hozzá, h legjobb esetben is csak utólag jöjjél rá, h meg voltál figyelve. Mindez persze átlagemberre vonatkozik, ha van okleveles James Bond végzettséged akkor más a helyzet
-
okib4100
aktív tag
válasz
attila9988 #541 üzenetére
Ebben az a gond, h ezt a sort tovább lehet fűzni a végtelenségig. Ha abszolút tuti biztos akarsz lenni abban hogy nem figyelnek meg, költözz át egy rádiózavarókkal ellátott, tökéletesen izolált atombiztos bunkerba. Viszont humint/social engineering módszerekkel még ott is targetálható vagy
#543-ra: madoff-ügy? ott azért eltűnt némi pénzmag.
vagy tudnám említeni a tavaly tavaszi societe generale (asszem) ügyet amikor egy rogue trader 5 milliárd euró veszteséget csinált a cégnek. emberi tényező mindenütt bejátszik, sztem ha valahol szisztematikusan lopnák az adatot, ugyanúgy kiderülne, és botrányt okozna, mint fentiek. -
moonman
titán
válasz
attila9988 #541 üzenetére
miért ne lenne egy kategória? üzleti célú felhős szolgáltatásról van szó. internetbank is van, akkor abban sem bízol? vagy ott a PayPal, eBay...
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #539 üzenetére
nemáár
bankba se tedd a pénzed, mert ott is csak megígérték, hogy nem költik el. a privacy policy-nál nagyobb garanciára sehol ne számíts.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #528 üzenetére
nézd, ott az Office Online, ahol gyakorlatilag a teljes céget felviheted, saját domain-nevet kapsz, saját Exchange szervert kapsz a levelezésnek, naptárnak, névjegyzéknek, saját SharePoint szervert kapsz a dokumentumoknak... ez annál sokkal komolyabb, minthogy a Microsoft vagy bárki azzal szórakozna, hogy lelopkodják meg beleolvasgatnak a felhasználók dokumentumaiba.
ráadásul egyik sem olyan hüje, hogy egy ilyen húzással kockára tegye a cég jövőjét.
nekem, mint magánszemélynek pedig - mint korábban írtam - marhára tetszik, hogy a laptop-asztali és a mobil eszközeim folyamatosan szinkronban vannak és a nyaralásról vagy egyéb neves eseményekről készült fotóimat nem kell bezipelve 25 részre szabdalva egyesével el-emailezgetnem az ismerőseimnek...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #526 üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy akkora cég, aki egy ilyen rendszert létrehoz azzal fog szórakozni, hogy az egyes userek könyveit ellopja és kiadja. Szerinted utána mekkora bírságot kéne fizetnie, meg hány felhasználója maradna?
Vagy arra gondolsz, hogy feltörik a rendszert és egy külsős valaki ellopja a könyvedet? Szerintem a gépedre hamarabb törnek be, mint egy ilyen rendszerbe (feltehetjük, hogy célzottan téged keresnek, ez esetben gépedet hamarabb törik fel. Ha meg nem célzottan téged keresnek, akkor meg a pár millió user pár millió fájlja közül pont a tiedet fogják kiszúrni, amiben a könyved van...) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #524 üzenetére
"Azt meg ugye könnyű belátni hogy ez mekkora gondot is okozhat egy magánszemélynek"
Semekkorát?Szerintem pont, hogy max. cégeknek okozhat gondot, nem magánszemélyeknek
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #499 üzenetére
"ő is egy web2.0 -s játékos ugyebár.. Ebből a bőségből még bármi kisülhet a közeljövőben": ja, tényleg kisülhet bármi, de szerintem csak egy sima mezei bukta lesz belőle. A web2 egyrészt egy halom protokoll gyűjteménye, ami egyébként régen megvolt már, másrészt bizonyos szolgáltatások csomagja, ami szintén megvolt már kezdeményekben. Erre akasztotta rá pár unatkozó manager a web2 szlogent, magyarul semmi új, semmi áttörés nincs benne, Majd megy a levesbe a wap meg a network computing után, ha kicsit udvarias, kitámasztja az ajtót a cloud előtt.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #502 üzenetére
üzletileg talán, bár nincs vége, amíg nincs vége. műszakilag mindenesetre igencsak jól sikerült, pláne a második széria.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #499 üzenetére
már régesrég zsarolható - akit van miért. én például szeretem a felhőt, fent van a teljes levelezésem, rengeteg fájlom, a feed-jeim, a kontaktjaim, naptáram, stb. az más dolog, hogy van róluk helyi backup, de abszolút online használok mindent. azért kicsit megkönnyíti az ember életét, hogy a notebook-on, az irodai gépén és a mobilján 10 perc késleltetéssel szinkronban van minden fontos adat.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #480 üzenetére
ez puszta rosszindulatú teória részedről. a Silverlight az alapoktól platformfüggetlennek (legalábbis könnyen portolhatónak) készült.
"apró inkompatibilitási problémákat okozva másoknak, aztán legyintve hogy "bezzeg az ie alatt rendesen megy"
pontosan ilyen megfontolásból készítettek WMP és WGA plugint pl. Firefox alá is, és ezért támogatják az ODF projektet, és ezért nyílt a .NET forráskódja, ezért segítenek a Mozillának adoptálni a Vista protected mode-ját, stb. stb... -
moonman
titán
válasz
attila9988 #479 üzenetére
"A google meg állítólag natív x86 kóddal próbálkozik a böngésző ablakon keresztül, ami hatalmas pofon lenne mindenkinek "
IE-ben úgy hívják, ActiveX -
moonman
titán
válasz
attila9988 #476 üzenetére
ugye nem azt várod a Microsoft-tól, hogy eldöntsék helyetted, mit telepíthetsz a gépedre? mert a "yes, yes, download, run, install, yes" ellen nincs védelmi rendszer.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #475 üzenetére
a flash erőforrásigényéről annyit, hogy egy ugráló csipogó röfögő banner egy core 2 duo-t is meg tud hajtani...
-
törölt tag
válasz
attila9988 #480 üzenetére
És miért nem vagy képes egy hsz-ra eggyel válaszolni? Miért kell rá két-három hsz?
-
gV
őstag
válasz
attila9988 #479 üzenetére
a Silverlight sincs olyan régen, olyannyira h a games for Windows oldal flasht használ, pedig szerintem az elsődleges az lenne most az MS-nek h az összes oldalát ellássa sl-os változattal, de amit avval csináltak az jó villámgyorsan bejön nem akad i'm a pc
-
gV
őstag
válasz
attila9988 #475 üzenetére
Viszont nem annyira rossz az a flash
lehet, viszont a Silverlight már most jobb szerintem pl erőforrásigény
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #472 üzenetére
popup-ok a web hőskora (90-es évek eleje) óta léteznek, ekkor pedig még se híre, se hamva nem volt a webes reklámiparnak, így kétlem, hogy e célból született a megoldás. mellesleg szerentém megjegyezni, hogy a popup nem IE fícsör, hanem HTML/Javascript képesség. amióta ez problémává vált, az IE(6) is kellően fel lett készítve azok blokkolására. alapértelmezésként közepes szinten van a filter, ami csak kattintásra engedélyez felugró ablakot.
"Akkor is veszélyforrás nem? Onnan a hírneve is."
természetesen veszélyforrás, mint ahogy az utcára kimenni is az. de a telepítése rendszergazda jogot és felhasználói interakciót követel, így épp annyira veszélyes, mint a user, aki kezeli a gépet. a "hírnevét" a sok hozzánemértő kattintóbajnoknak köszönheti, akik olvasni nem, de reklamálni annál inkább tudnak."Azért én nem igazán merném ajánlani senkinek, és ma már az ms sem teszi ezt."
természetesen, ettől függetlenül szükséges a naprakészen tartása biztonság szempontjából és ezzel nincs is probléma."Kell hogy megrúgdossák az ilyen cégeket néha hogy történjen valami...."
furcsamód az Adobe Flash majd' 10 éve tartó egyeduralma senkinek nem okozott morális problémákat, noha a technológia silány kivitelezése a minennapokban is megbosszulja magát. -
moonman
titán
válasz
attila9988 #461 üzenetére
"tojik a szabványokra"
azért a "szabványok" erőltetése is csak azóta lett divat, mióta a Firefox nevét egyáltalán megismertük. ha már a szabványok: az AJAX először egy IE only fícsör volt, azt lám..."minden létező popup megoldás működik rajta"
persze, hogy működik, ez egy webes fícsör, nem?"alapbeállításként lefutnak gyönyörűen az activex vezérlők"
persze, hogy lefutnak, szeretnéd minden egyes lapváltáskor minden egyes vezérlőt kézzel elindítani?"az egyik legnagyobb biztonsági kockázatot jelentette a windows rendszeren"
mivel az elsőszámú ablak a külvilágra. épp ezért pecselték szorgalmasan, így nem is tudok jelenleg létező IE6 biztonsági résről."örülnék neki ha nem csak a jól bejáratott kereskedelmi útvonalak miatt működne jól a vállalat"
azért nem szoktak túl sok szar dolgot elénk tálalni azt hiszem. ha már a Silverlight így szóba jött... -
gV
őstag
válasz
attila9988 #461 üzenetére
Nem tudom mennyire alkalmas egy olyan böngésző az internetezésre, ami tojik a szabványokra
ha jól tudom de moonman majd javít
amikor megjelent az IE6 az volt a leginkább szabvány követő böngésző, csak idővel elhaladt mellette a kor
-
gV
őstag
válasz
attila9988 #464 üzenetére
a topik címe Kiszivárgott a Windows 7 béta
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #455 üzenetére
az igazság az, hogy böngészésre tökéletesen alkalmas volt az IE6 is, mindenesetre tény, hogy az elmúlt másfél évben belecsaptak a lecsóba a fiúk.
-
kingi
tag
válasz
attila9988 #427 üzenetére
bocs
-
kingi
tag
válasz
attila9988 #425 üzenetére
nyugodt lehetsz össze is hasonlítom őket ár/teljesítmény szempontjából... de nem ezt írtam
-
DrGonzo22
őstag
válasz
attila9988 #416 üzenetére
Ismétlés a tudás anyja. De nem a közösségi fórumokon, szóval én kiszálltam.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
attila9988 #407 üzenetére
Pont annyi az értelme, mint összehasonlítani a baltát a fűrésszel...
"Mindkettő darabolásra van, akkor most melyik a jobb, a balta, vagy a fűrész?" Lépj már túl ezen. Bizonyos feladatkörökre a balta, másokra pedig a fűrész. Ugyanakkor egy bronzbaltáról kijelentheted, hogy rosszabb, mint egy acélbalta. De egy acélbalta nem lesz rosszabb egy acélból gyártott fűrésznél.Tehát a kategóriák közti vita nem ez jobb, az jobb vita, hanem annak a kiderítésére szolgáló eszmecsere, hogy pontosan mire érdemes ezt, és mire érdemes azt használni.
-
attila9988
őstag
válasz
attila9988 #405 üzenetére
ezért nincs értelme az ezjobb, azjobb vitának.
Egyébként pedig pontosan ugyanannyi értelme van, mint két windows változat összehasonlításának, sőt még több, mivel két windows között gyakorlatilag csak az újabb felé vezet az út, így nem alternatívái egymásnak.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #398 üzenetére
az XP egy OS és szoftverplatform egyben. a Linux egy alap, amire különböző disztibúciók révén OS-eket építenek. már alapokban eltérnek, ezért nincs értelme az ezjobb, azjobb vitának.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
attila9988 #398 üzenetére
Egy galaxy se utasokat szállít, bár néha megesik. De amit írtál, abból is látszik, hogy kategóriákról, ill. kategóriák meglétéről, és nem meglétéről lehet már csak érdemben vitatkozni. Te tagadod, hogy léteznének azok a kategóriák, amiket az előbb leírtam, ha pedig elismered őket, akkor magáról a kategóriáról kell bebizonyítanod, hogy értelmetlen, ill. rosszabb, mint egy másik kategóriájú os.
A felcserélhetőségre pedig nem lehet támaszkodni akkor, amikor arról van szó, hogy léteznek-e bizonyos kategóriák vagy sem, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy a meglévő kategóriáinkba tartozó elemek is részben felcserélhetőek. Lehet teherszállítóval embereket szállítani, de ettől még senki nem vitatja az utasszállító, és a teherszállító kategóriákat. Sok más szempontból persze nem lehetségesek ilyen felcserélések. Vadászgépeken nem lehet kávét főzni pl. De mivel tudjuk, hogy alkalmanként felcserélhetőek, ezért x mennyiségű ilyen "felcserélhetőségi helyzet" nem mond semmit a kérdésben, mert a kategóriák elválása egy ennél bonyolultabb kérdés.
Nevetséges az az állítás, hogy ha intuitíve két kategóriára osztott tárgyhalmaz között találunk y mennyiségű felcserélhetőségi szituációt, akkor valójában nem beszélhetünk két külön kategóriáról. Márpedig ezt állítottad. De gondolj csak bele, bármikor létrehozhatsz kategóriákat akár csak egyetlen tulajdonság mentén is (páros-páratlan), és találhatsz hozzájuk akármennyi felcserélhetőségi helyzetet ez magukat a kategóriákat nem fogja érinteni.
Tehát, ha akár egyetlen egy tulajdonság mentén szétválasztom az os-eket, akkor mindegy, hogy hány másik tulajdonság alapján nem lehet őket szétválasztani. Márpedig a valós helyzet ennél is egyértelműbb, több, nagyon jelentős szempont alapján választhatjuk szét az os-eket, olyan szempontok alapján, melyik más funkciójúvá teszik őket. Mivel pedig az eszközeinket funkciók szerint szoktuk csoportosítani, ezért túl azon, hogy elméletileg meg lehet tenni az os-ek csoportosítását, praktikus okok, és a hagyomány miatt meg is kell ezt tenni.Nem értem, hogy milyen érveid vannak amellett, hogy ne csavarhúzót, fűrészt... mondjunk, hanem csak egyszerűen szerszámot. Mert ugyanezt teszed, csak nem a szerszámos láda tartalmára vonatkozóan, hanem az os kínálatra nézve.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #392 üzenetére
nem, épp kiemeljük a különbségeket.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
attila9988 #395 üzenetére
Nem, Te egy kategóriahibát vétesz. Az Xp os, ami beletartozik az windows típusú os-ek halmazába. Az Ubuntu 8.4 egy os, ami a Linux típusú os-ek csoportjába tartozik. Ha az XP-t összehasonlítod az Ubuntu 8.4-el, akkor valójában csak csupa olyan állításokat tehetsz, amiben az "Xp" szó helyére beírható a "windows típusú os", és ugyanígy ubuntu-ra/Linux-ra. Ez még önmagában nem baj, a baj akkor kezdődik, ha, amikor elfeledkezel arról, hogy ezek a szavak felcserélhetőek. Lehet azt mondani, hogy az F-16-os jobban emelkedik, mint egy Galaxy. Ebben a mondatban át lehet írni az F-16-ost vadászrepülőre, a galaxy-t pedig teherszállítóra. Ebből megkapjuk az "egy vadászrepülő jobban emelkedik, mint egy teherszállító" mondatot. Az első esetben hajlamosak vagyunk azt állítani, hogy egy F-16-os jobb repülőgép, mint egy galaxy, ám ha megtesszük a behelyettesítést, már megszűnik ez a késztetés. Senki nem mondja ki tiszta meggyőződéssel, hogy egy vadászgép jobb repülőgép, mint egy teherszállító. (annka ellenére sem, hogy az emelkedőképesség egy általánosan elfogadott pozitív tulajdonság minden repülőre nézve)
-
attila9988
őstag
válasz
attila9988 #392 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy éppen attól lesz csak igazán értelme összevetni két os -t, mert vannak köztük különbségek. Ha nem lennének, akkor minek hasonlítani?
Látom ezt a kérdést két eltérő oldalról fogjuk meg..
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #344 üzenetére
mit is kéne állítgatnom a gp-n, hogy olyan biztonságos legyen?
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #343 üzenetére
Igen, lehet összehasonlítani az operációs rendszereket, de ha valaki beírja azt, hogy a Linux jobb a Windowsnál, és ezt rendszeresen elvégzi minden Winről szóló topikban, akkor kissé zavaróvá válik a dolog, arról nem is beszélve, hogy a linuxos mellékszál sem volt offba téve.
Én ez ellen szólaltam fel, különösen egy eléggé ostoba flamekeltő beszólás után, hogy ezt a vonalat talán nem kéne erőltetni, különösen nem ilyen módon, és főleg nem kéne ezt a rendszert minden erről szóló hír topikjába átvinni. A te általad felvetett téma, miszerint a Winek setupja csak egyszerű üzemmódban mindent telepítve működik, jogos felvetés, és idevaló, és több ilyen téma is volt itt, semmi gond nincs vele, de az értelmetlen, és notórius linuxos flamekeltés hülyeségekkel megspékelve már nem.
Ennél értelmesebb módon nem tudom kifejteni, hogy tkp. mi is zavar ebben az egészben, ha nem érted, vagy nem tartod jogosnak, akkor már nem fogunk ebben előrehaladni, így maradunk és kész, nem akarok ennek a mellékszálnak több időt szentelni.
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #348 üzenetére
figyi, okos enged.
-
Dave™
nagyúr
válasz
attila9988 #343 üzenetére
Ennyi erővel beszélhetsz a Photoshopról is, mert mi is az? Szoftver. És az operációs rendszer? Az is szoftver. Vedd már észre, hogy leginkább te szemeteled tele a féloldalas irreleváns kommentjeiddel a topikot
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #323 üzenetére
Kértél témát, én meg feldobtam egyet, nem emlékszel? Azét neked írtam, mert te kérted tőlem. Visszalapozol, vagy beidézzem, mert már kiment a fejedből?
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #326 üzenetére
mert a Windows nem Linux. van is egy ilyen szentírása a linuxos közösségnek (ami mellesleg tele van ferdítéssel és pofátlan hazug beszólogatással, idézem: "Ha úgy működne mint a Windows, akkor Linux elég szar is volna."), de az alap mondanivalója teljesen helyén van: nem érdemes a kettőt összehasonlítgatni, mert nem egy célcsoportnak készültek és nem azonos felfogás szerint.
akkor most mégegyszer, miért kell nekem azt olvasnom egy Windows-os topicban, hogy ígyszar úgyszar, mertbezzeg a Linux out of the box még kenyérpirítónak is használható?
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #324 üzenetére
mivel én sem járok át a Linuxos topicocba bemondogatni, hogy bezzeg a Windows ígymegúgy, elvárom, hogy a Linuxosok se szemeteljék tele a Wines topicocat azzal, hogy bezzeg a Linuxuk ígymegúgy. senki nem kíváncsi rá. ilyen egyszerű.
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #308 üzenetére
Beszéljünk arról, hogy a Windows könyvtárszerkezete azért egyszerűbb, mert hülyéknek lett kitalálva, ez így ok? Ez, mindamellett, hogy igaz, professzionális téma.
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #293 üzenetére
Mellesleg itt mindenki az operációs rendszerekről beszélget, természetesen fókuszban a w7.
Régen elment a fókusz a W7-ről, mellesleg.
Ha megfigyeled, te vagy az egyetlen aki csinálja a fesztivált, és semmi értelmeset nem szól a témához, csak mindenkit letámad hogy márpedig hogy merjük megemlíteni a linux -ot ami -szerinted- nem is tartozik ide..
Igen, megfigyeltem, de szerintem nem csak engem zavar, de ha szerinted ez szükséges, akkor szerinted szükséges. Én meg azt mondom, hogy az unos untalan felhozott témákat, amik minden ilyen topikban felbukkannak, jó lenne takaréklángra állítani.
Márpedig ide tartozik.
Oké, ha ide tartozik, akkor ide tartozik. Kimaradt a procilistából a 8086.
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #290 üzenetére
Értem, tehát szerinted az a jó, ha minden topikban benne van minden téma, pl. a szokásos Win flame, hisz az kell, vagy hogy a Linuxban hogyan kell beállítani a Cleartype-ot.
Nem baj, szerintem meg nem jó.
-
válasz
attila9988 #284 üzenetére
Vágre! Egy értelmes gondolat
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #284 üzenetére
Ha pl a "Mari néni megsütötte az első csokis tortát" lenne a cikk címe, akkor megemlíthetnék néhányan hogy pl a citromos finomabb volt, vagy a dobosat jobban szeretik, mert az kevésbé volt édes. Remélem érthető.
Mari néni havonta süt csokitortát, egyik bétább, mint a másik, mégis minden téma azzal van tele, hogy de a citrom ilyen meg olyan jó, meg Mari néni különben is egy zsarnok, nem pedig azzal, hogy mit tud az a csokitorta, miben más az előzőhöz képest stb... Amikor felbukkannak az ismerős arcok, borítékolható előre, hogy erről fog menni a cirkusz oldalakon keresztül. Nekem ez nem tetszik, nem pedig a Linuxszal való összevetés a képességeket illetően, bár ezeknél is sokszor értelmetlen kavarodás van, mert hol az XP jön elő, hol a Win 2000, meg a Vista.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #245 üzenetére
"Nincs semmi baj a fejlődéssel, csak akkor ha erőszakosan akarnak rávezetni mindenkit. A programozó dolga, hogy lehetőségeket biztosítson, de ezek maradjanak opcionálisak, és engedjék a felhasználót hogy saját szája íze szerint használhassa őket."
Az a baj, hogy ha az egységsugarú usernek (márpedig a Wint nekik fejlesztik) nem nyomod a képébe az újítást, akkor nem fogja észrevenni, mert nem olvas utána és nem túrja végig a rendszert, hogy nah vajon mi az új benne. Ahogy moonman is írta korábban, az újítások nagy része kikapcsolható, tehát opcionális. Igen, tudom erre jött fel pl. a startmenü példája, hogy nem lehet már XP-sre visszaállítani, de azért lássuk be, hogy képtelenség mindent a világmindenség végéig támogatni és benthagyni a rendszerben, mert akkor előbb-utóbb hatalmas méretűre nő, illetve stabilitási problémát is okozhat (vagy drasztikusan növekvő fejlesztési költséget, s ebből következően növekvő árat).bambano:
Ha az MS-en múlna, akkor tényleg annyira out-of-the-box lenne a Win, mint te írod, de akkor szétperelnék és feloszlatnák az MS-t. -
válasz
attila9988 #266 üzenetére
A FreeBSD-t igazából nem tudom normálisan telepíteni...
Pedig kiváncsi lennék ráá!
MOD: van cleartype szerű technológia Linux rendszerekre?Bármit csinálok, mindig sz/r a betűtípus FF alatt.
-
válasz
attila9988 #263 üzenetére
Igazából ha nagyon haxolható rendszer kell akkor egyértelműen Linux kell neked!
Az OSX, Winw mindig is az ultra user-friendly-ségre ment rá.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #262 üzenetére
ott a WAIK, tessék használni. bújék.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #256 üzenetére
Van hivatalos megoldás (legalábbis Vista-hoz), úgy hívják WAIK.
-
válasz
"de azóta csak visszafele fejlődött a dolog."
OMG!
Nem baj, Szilveszter van.... de akkor sem Ápr. 1.
Igazából Neked is meg moonmannek is igaza van! Vmi arany középutat kéne választani az MS-nél...
-
moonman
titán
válasz
"Windows 95 -ben furcsa mód még volt egy viszonylag részletes telepítő"
és furcsamód le is egyszerűsítették, mert mint kiderült, a telepítések 98%-ában a "szokásos"-ra kattintottak.nem hiszem el, hogy egy 7-10 GB-ot foglaló rendszernél azon sírunk, hogy felkerül max 50 MB-nyi egyéb "kellék" is. letörlöd a parancsikonját, azt mintha nem is lett volna, kész. vagy veszed a fáradtságot és testreszabod az adott eszközökkel. fölösleges tovább csámcsogni ezen, mert úgyse fognak változtatni rajta. (nemtom, feltűnt-e valakinek de már a 7-es telepítője is kevesebbet kérdez, mint a Vistáé)
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #254 üzenetére
lószart tudná, már bocsánat. a legtöbb esetben, amikor valami nem települ, lefagy, elszáll, akadozik, kiderül, hogy valami vlite-tal szétbarmolt rendszerről van szó, ahol a hozzáértő nagyonpoweruser kivett néhány "tökfölösleges" összetevőt. és itt természetesen nem a paint-ről van szó, de gondolom, neked sem fáj az a 4,8 MB, amit elfoglal.
nem is tudom, hányszor írtam már le: a Windows attól Windows, hogy kettőt kattintasz és fent van, utána pedig out-of-the-box használható. az, hogy százmillióból ötvenezer user testre akarja szabni, nem érv. nekik ott vannak a különféle deploy eszközök, amivel szarrá konfigurálhatják még telepítés előtt az image-et, ha nekik ez kell.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #252 üzenetére
mint már ezerszer lerágtuk a témát: nincs rá számottevő igény, ráadásul ezzel megborulna a Windows "egységcsomag" jellege, így nehezebb lenne rá fejleszteni. ennyi, nem kell ezen ennyit görcsölni.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #245 üzenetére
"Sajnos az MS -nél elég régóta a "na majd mi megmondjuk hogy mi a jó neked" elvet követik."
nem, nem, nem és nem. hányszor kell még a szátokba rágni, hogy NEM ÍGY MŰKÖDIK. vazeg. huszonhatmillió tesztet, vizsgálatot és közvéleménykutatást végeznek, mielőtt bevezetnének valami akkora újdonságot, mint mondjuk az új tálca. és jé, 7-esben is vissza lehet állítani a régi működésre."telepítésnél sokkal több dologról kérdezősködnie a rendszernek"
ó hogyne. szerinted average Joe melyik kérdésnél vágná ki a szemétbe, a "mi az alapértelmezett DNS szerver IP-címe?" vagy a "fusson-e alapértelmezésként a COM+ event system service?" ? -
moonman
titán
válasz
attila9988 #246 üzenetére
lényegében feature complete a mostani is, így annyit nem fog változni, hogy hirtelen lehetetlenné váljon.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #247 üzenetére
pedig de, még én is meglepődtem, hogy Office pl. 3 perc alatt felment, ami nem jellemző.
az XP x64 egyébként annyira volt gagyi, hogy lényegében egy Server 2003 x64 volt XP témával.
az egy másik dolog, hogy az iparág akkoriban leszarta a 64 bitet.
"mi az a hihetetlen változás, amit nem lehetett volna simán beleépíteni a vista -ba egy frissítés formályában"
nem hihetetlen, de épp elég, és mint korábban leírtam SP-ben nem szokás új fícsöröket behozni, akkor nem service pack-nek hívnák.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #240 üzenetére
"Talán majd bedobják a srácok hogy a dx 11 -et képtelenség megírni vista -ra.. "
mert az úgy megy, hogy fogják magukat és "bedobják". az mellékes, hogy teljesen újraírták a grafikus alrendszert és a drivermodellt, a lényeg, hogy marketingdöntés volt...egyébként már többször elmondták, hogy lesz Vistára is DX11, de nem az SP2-vel jön.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #239 üzenetére
nemtom, nekem megjelenéskor sem volt vele gondom, www.hp.com, driverek felmásztak, azt' működött.
"ez akkor is csak egy vista"
nem, ez Windows 7.ha már próbáltad, érezhetted a különbséget, az olyan műveletek, hogy programtelepítés, újraindulás kb. fele annyi idő alatt végbemennek, hogy csak egy dolgot említsek. jó, az ablakok hasonlóan néznek ki, de ennyi.
-
válasz
attila9988 #240 üzenetére
"Talán majd bedobják a srácok hogy a dx 11 -et képtelenség megírni vista-ra"
Már látom magam előőt ahogy rohannak az emberek a boltba az új gépért, és a W7-ért. -
válasz
attila9988 #239 üzenetére
igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest