- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"It could theoretically have enabled unauthorized access to any of the more than 200 million Passport accounts used to authenticate e-mail, and e-commerce and other transactions. Microsoft indicates it has resolved the problem and does not know of any accounts that were breached."
tehát az egész elméleti szintig jutott és hamar meg is fixálták, soha egyetlen betörést sem regisztráltak. mindez - ahogy mondod - több, mint 5 éve volt, azóta nem keveset fejlődött a technológia. ilyen erővel bármelyik titkosító algoritmusban és biztonsági protokollban lehet elméleti hiba, tehát jobb, ha sehová be sem jelentkezünk...
-
dezz
nagyúr
Kicsit alaposabban kellett volna utánanézned, mert kicsit kevered a dolgokat!
Az AmigaOS kernele, ami többek között tartalmazta a pre-emptive multitasking schedulert, az az Exec volt, ami "designed and implemented by Carl Sassenrath".
Amiről te beszélsz, hogy részben TRIPOS kódot használt, az az AmigaDOS volt, ami "provides the disk operating system portion of the AmigaOS. This includes file systems, file and directory manipulation, the command-line interface, file redirection and so on." Később ennek is jó részét saját, fejlettebb kóddal helyettesítették.
Egyébként az első AmigaOS kiadások része volt a MS-féle AmigaBASIC, ami a platformra kiadott BASIC-ek közül a legócskább és leglassabb volt, szinte alig volt gyorsabb egy 14 MHz-es 68k-n, mint a C64-es BASIC egy 1 MHz-es 6502-n...
A Xenix nem a MS saját kútfőjéből született, hanem az AT&T-féle Version 7 UNIX-ot licencelték.
"Az OS/2-t együtt kezdte fejleszteni az ibm és az ms, csak Bill egy idő után úgy döntött, hogy nem akarja közösen csinálni."
Igen, de erről már volt szó. (És arról is, hogy később mi történt.)
"Azt lehet elfogadni, hogy az amigaos volt az első, tömegek számára otthon elérhető preemptív multitaszkos taszkmenedzser."
Sokkal több volt, mint taszkmenedzser.
"OS-nek nem nevezném, mert memória menedzser egyáltalán nem volt benne."
Jó vicc, csak ilyen alapon sokmidnent nem lehene OS-nek nevezni.
Mellesleg, azért nem volt, mert ehhez MMU is kell (már legalábbis amire itt szükség volt az egészre), ami többek között itt sem volt alapfelszerelés. De nevetni fogsz: MMU-s procin futtatva, minimális kiegészítéssel megvolt a memória-kezelés is. (Túl sokat nem kellett kezelni rajta, mert még egy 68000-en is flat címterület volt az egész memória, nem kellett lapozással szarakodni. Csak arra kellett az egész, hogy ne férjenek a taszkok egymás memóriaterületéhez -- nem mintha akkoriban ez sokat számított volna.) Egy későbbi verzióba egyébként alapból is bekerült. -
attila9988
őstag
Erre akasztotta rá pár unatkozó manager a web2 szlogent
Pontosan ezért nem lehet behatárolni hogy mi is az, és ezért írtam, hogy talán egyszer kisül valami belőle, ami valóban több lesz, mint egy sima reklám szöveg. A clouds -ot mindenesetre én egyáltalán nem várom. Engem nem nagyon tudna meggyőzni senki arról hogy jó nekem ha egy nagy vállalat távoli szerverein tárolom az adataimat, és azt online elérhető programokkal szerkesztgetem. Akkor az olyan mint ha nem is az enyém volna, ráadásul a kérdéses cég bármikor meg is tagadhatja a hozzáférést ha úgy gondolja, de ha ezt nem is teszi, akkor is hozzáférhet. Azt meg ugye könnyű belátni hogy ez mekkora gondot is okozhat egy magánszemélynek.... Clouds mennyen a levesbe. Meg a google docs -hoz hasonló öszes webes vacak...... Persze tudom. Ez csak az én véleményem. De talán mégsem..
-
dezz
nagyúr
PS2: Az igaz, viszont komolyabb vállalati környezetben elsősorban nem a pénz számított, és terjedésnek is indult a PS2 platform. De valamivel később, ahogy erősödött a PC, valahogy mégis kigolyózta.
Aztán próbálták átvinni az OS2-t PC-re, meg is jelent, és bár jobb volt, már nem tudta átvenni a Windows helyét. (A MS-nak is volt valami köze az OS2-höz, az IBM mellett, de már nem emlékszem, hogy is volt, és most kicsit késő van, hogy nekiálljak utánanézni.)
Pre-emptive m.t.: úgy értettem, mikrogépes környezetben. (Egyébként jópár más dolgot is átvettek a unixból, miközben modernizálták is azokat, más új dolgokkal kibővítve. Ebben segítségükre volt az akkor nagyon modern 68k procicsalád is.)
-
Dave™
nagyúr
Tudom, hogy mire írtad, de minek triviális baromságokat kérdezni, amikor számos egyéb szempontból is bele lehetne kötni a példába? Nézőpont kérdése, hogy mivel szemléltetünk, 100%-os szemléltetés már maga a konkrét alanyokkal valósítható csak meg, akkor meg minek keresni kákán is a csomót? Tudom én mi a baj, rég volt linuxos hír, és nincs hova írogatni.
Szerk: látom offban volt, de akkor is...
-
moonman
titán
kezd szánalmassá válni, ahogy mosakodtok. ez igenis egy Windows-ról szóló topic, az pedig, hogy nem kifejezetten szakmai, nem jogosítja fel a linuxosokat, hogy önkielégítésképpen teleszarják a hüjeségeikkel.
mellesleg, ha most elkezdeném tizenhatodszor is beírni a linux topicba, hogy "nem futnak rajta a játékok, nincs hozzá rendes driver, lassú, instabil, semmie sem lehet használni, nehéz beállítani a netet, és különbenis egy rakás szar és csak pattanásos kockáknak való", akkor nyilván te is elvesztenéd a türelmed és lebasznál, hogy ne hajtogassak már ekkora légből kapott hüjeségeket. mert az "MS megmondja mi jó nekem és leszarja a usert (csak mert nekem személy szerint nem tetszik, hogy van library)" szintű beszólások legalább ekkora baromságok.
-
fordfairlane
veterán
Vannak emberek, akik el tudják olvasni a #226-os meg a #232-es hsz-t, vannak, akik nem.
Elolvastam, de szerintem ez a program hibája lehet. Nem hallottam arról, hogy a Windows NTFS mountja ne lenne transzparens az alkalmazások számára, de nem sűrűn használom. Egyszer csináltam ilyet, amikor a c:\temp könyvtárat egy másik diskre raktam, és bemountoltam.
-
moonman
titán
most hogy mindenkinek kiszáradt a szája, reagálnék erre az egyre. ahogy Cathfaern is elmondta, nem nektek, hanem a nagyközönségnek kell az arcába tolni, különben a büdös életben nem venné észre és még mindig a klasszikus oldalra nyílogató startmenüvel kínlódna a kereső helyett.
out of the box: igen, használható.
szövegszerkesztés: WordPad-del egészen pofás rtf-eket (hopp, mégcsak nem is világelnyomó doc) lehet készíteni, még képet is tudsz beszúrni.
normális internetezés: Internet Explorer. (nehogy beleköss, mert nemérdekel, használható.)
média lejátszás: Windows Media Player, igen nagy tudású program, tud rippelni és írni is, van benne fasza médiatár és online store. (igen, divx/xvid, stb-hez codec kell, mint minden más lejátszóhoz.)
szervernek: IIS (web, ftp, SMTP), Fax service, print service (még UNIX is). mellesleg érdekelne, vajon mekkora arányban használnak desktop OS-t szerverként.
fejlesztésre: megintcsak érdekelne, vajon a userek hány százaléka fejleszt (mindenesetre ha nagyon kell, nem kevés fejlesztőeszköz tölthető le ingyenesen).
"aknakeresésen meg passziánszon kívül csak arra használható, hogy "
szöveget szerkessz (WordPad), jegyzetelj (Notepad), számolj (Calculator), hangot rögzíts (Sound Recorder), e-mailezz (OE), médialejátssz (WMP), csetelj (Messenger), faxolj, nyomtass, házi videót szerkessz (Movie Maker), rajzolgass (Paint), elérj távoli gépeket (RDP), bármilyen hálózatra felcsatlakozhass (modemes, kábeles, pppoe, wlan, vpn), böngéssz (IE), backupold a fontos adataidat (NTBackup), és nem utolsósorban megvédd magad: tűzfal.mégis mit kéne még tudnia alapból egy operációs rendszernek, aminek az a legnagyobb húzóereje, hogy a világon mindennél nagyobb szabadságot ad programválaszték szempontjából?
és mielőtt belekötnél, hogy ezek az eszközök korlátozott tudással rendelkeznek (bár van kivétel, pl WMP, IE) rögtön meg is válaszolom a kérdést, hogy miért nincs tele professzionális cuccokkal:
egyrészt mert akkor nem ennyibe kerülne, másrészt a kedves "szabadságfelelős" ellenérdekelt felek hamuvá perelnék a céget.
persze ez is kismilliószor le lett már írva, de úgy tűnik a Linuxos keménymag nem alszik jól, ha nem bassza szét az összes létező Windows-ról szóló topicot a saját önigazolásaival. örülünk a Linuxotoknak, örüljetek ti is, de őszintén szólva egy olyan témában, hogy miben nyújt többet, újat a Win7 a Vistához és elődeihez képest, kurvára leszarom, hogy közben micsinál a Linux, ami egy teljesen más közösségnek és más filozófia szerint készült.
-
fordfairlane
veterán
Te azt írtad, hogy nem lehet mountolni rendesen "alkönyvtárba", de hogy mit meg hogy, meg mi az, hogy "rendesen", az ez után sem derült ki. Ez ebben a formában FUD.
Mutass már rá arra a hsz-re, ahol megcáfoltad például az xp out of the box dolgairól írt véleményemet?
Mert hogy? Nagy baj, ha szóváteszem azt, hogy a Linuxos dolgaitokat ne itt vitassátok meg? Mi köze van ennek az XP out of the box hozzászólásodnak?
Nem vitatkozom, nincs kivel.
Nem újdonság az, ha valaki így vonul vissza.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest