- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Effektíve tanultam Unixot. Nem is keveset. Viszont a két rendszert sosem hasonlítottam össze! Ahogy egy Trabantot sem hasonlítottam sosem egy DB9-hez.
Az egyik Linux, a másik Windows. Viszont sosem értettem ezt a fikát. Komolyan, akár hol olvasok a Windowsról, tuti, hogy egy linuxos jön, és fikázni kezd és hirdeti az Isten igéjét. Pedig ezt nem kéne, de fordítva sem. Nem kéne ez az ellenétel keltés. Aki akar használjon linuxot, aki meg akarja a Windowst.Egyébként egy érdekesség: Volt iskolatársam fikázta a Win-t, mert ablakos rendszer, és nem konfigolható és minden egérkattintással lehet megoldani, illetve kiemelte a Linux parancssoros előnyeit. Namost van nekem egy Windows Parancssor című könyvem, amiből tanultam. Hát, aki azt megtanulja, azt gondolom, kellően tud parancssori műveletekkel érdekes dolgokat művelni!
Ahogy Te is írtad, szakértő kezekben mind a kettő kíválló rendszer!
-
Pedig, nem hülyeségből kérdeztem meg.
Elég sokat írtál a winportalon és minden cikkedet elolvastam, a Vistából írtam a diplomamunkámat is mint informatikai mérnök!Hülyének sem néznélek, a hozzászólásaim számát sem növelném fake dolgokkal. Mivel nekem is érthetetlen volt, ezért bátorkodtam megkérdezni.
Elgondolkoztam sokat a dolgon én is! Azóta nem tudm reprodukálni, mivel az Adobe Flash hibáját kijavították, amit kihasznált ez a kód. Az oldal meg azóta tiszta!
De, ha érdekel a téma, az Avira honlapján olvashatsz erről. Vagy egy jópár cikk, az ilyen driveby kártevőkről.
Örülök, ha magyarázol egyébként. Ha nem így lenne nem véletlenül írtam azokat prívátba amiket olvastál tőlem!
-
Én értem amit leírsz, mivel tisztában vagyok ezekkel!
Vitatkozhatunk rajta, meg kételkedhetsz, de ez volt. Ha nem így lenne, vagy nem így lett volna, akkor az antivírus szoftver gyártók, nem figyelmeztetnének a driveby vagy más néven automatikus letöltődésekre.De, komolyan mondom, már bánom, hogy megkérdeztem! Tudom, te nem foglalkozol a víruskeresőkkel, és azzal is tisztában vagyok, hogy értesz a szakmádhoz! Viszont, én sem home user vagyok. Így, ha mondom, hogy nem indítottam el semmit, akkor azt komolyan mondom. Nem szokásom a next-next-finish!
Van elég sok cég (antivirus), akik nem véletlenül állítják, hogy van automatikus letöltödés, stb.. ami nem igényli a felhasználó beavatkozását. Vista alatt is, és nem XP-ről beszélek. Oké, hogy ott a védett mód, de ahogy a sandboxból is kitörhet a kártevő, ez igaz ide is!
Tényleg maximálisan tisztellek a tudásodért, de időnként tényleg azt érzi az ember, hogy kellően lenézed. Csak nem értem, mivel okot nem adtam rá! Többet nem fogok személyeskedni.
-
-
-
Én nem kövezlek meg, mert hiszek neked. Viszont nem vitaképpen, de olvastam nem egy fórumon és antivírusgyártó cég oldalán, hogy Vista alatt is driveby bejön vírus. Csak nem értem hogyan!
És sajnos van itt a fórumon olyan ismerősom, akinek szintén volt már így fertőzése.Privátod ment!
-
A problém nem most történt konkrétan, hanem 4 hónapja.
Rámentem erre az oldlra, mert ki szerettem volna próbálni egy programot, ami csak seriallal működött. A próba kiadása majdnem használhatatlan volt. Az oldal nevét nem linkelném be.
Szóval felmentem az oldalra, és még nem is kattintottam sehová! A nod3 jelzett, hogy a Temp könyvtáramban ott egy tójai. Megnéztem a feladatkezelőt, és a folyamatok közé bekerült egy jhsdudkdzeter.exe nevű alkalmazás, ami hűlózati forgalmat is generált. A program forrása a TEMP mappa, és a program akkor jött létre, amikor megnyitottam a weboldalt. Szóval driveby lejött. A nod32 nem bírta eltávolítani, így nekem kellett kézzel, meg registry hivatkozásokat is törölnöm.
A lényeg, hogy átnéztem a rendszerem és biztosan a weboldalról jött be, mivel visszamentem az oldalra szándékosan és a Nod32 ismét jelzett. Így a "vírustalanítást" ismét el kelett végeznem.
Szóval ezt nem értem, hogyan történt ez, hiszen az IE7-em védett módban futott. Ettől függetlenül sajnos írják, hogy hiába a védett mód, driveby bejöhet kártevő. Miért?És mi az egy-két nagy bug?
Mikor tudlak elérni a privát címeden, amit megadtál?
-
Én biztonságosnak vallom az IE7-et.
De egy dologra adj nekem magyarázatot légy szíves!
Nem mászkálgatok húzós oldalakra. Egyszer rámentem egy egyszerű serialos oldalra, és onnan, minden előzetes kattintgatás nélkül driveby lejött egy dzsuva. Csak a weboldalt nyitottam meg, és utánna a Nod32 elkezdte ontani az üzeneteket, hogy ezt, meg azt fogott meg.
Mielött kitérnénk rá, minden programom frissített, Vista biztonsági megoldásai bekapcsolva.Illetve, még annyi, hogy a Win7 bétája 7000, lesz benne esetleg komolyabb módosítás a jelenlegi állapothoz képest?
-
Értem amit írsz, de egy kész rendszert nem lehet a végtelenségig mindennel peccselni. Ezalatt azt értem, hogy a Vistába teljes mértékben semmilyen javítócsomaggal nem lehet már elérni jelentős teljesítmény növekedést. A Vista ennyit tud, erre képes.
Tisztában vagyok az előnyeivel és hétrányaival is. Igazából nem vagyok Win7 lázban, de remélhetőleg jobban lesz optimalizálva, mint a Vista volt.
Egyébként a design fícsörtöl, meg a többi plustól eltekintve, én már a Vistát is így csináltam volna meg az MS helyébe. Ezzel nem fikázni akarom a Vistát csak szerintem el lett kapkodva egy kicsit. -
Effektíve megnéztem én is, és nálam van javulás. Nekem erőmű a gépem, de jelentősen gyorsult. A Vista sem volt lassú. A Boot idő nálam 26mp lett szemben a Vista 38-40 mp-jével. A fájlműveletek is gyorsabbak és ezt igen nagy állományokkal néztem meg. Kevesebbet zabál a memóriából is.
Viszont abban igazatok van, hogy egyenlőre majdnem, hogy ugyan az. Nyílván a Suberbartól és egyébb fícsörtől eltekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest