- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #527 üzenetére
Eszerint a cikk szerint (és még több ilyen is van) arra már van bizonyíték, hogy a passport törhető volt. Én személy szerint nem hiszek benne, hogy jó ötlet egy nagy adatsilóba leborítani minden adatomat.
Ennél már csak a moonman másik hsz-ében emlegetett online office zavarna jobban.
Értem én, hogy ez finoman szólva se friss hír, de nincs arra bizonyíték, hogy azóta gondosabban dolgoznak és más probléma soha nem fog felmerülni.
-
bambano
titán
Azért vizsgálják az ms-t versenyjogi szempontból, mert monopol helyzetben van egy-két fontos nagy piacon. Ti szoktátok emlegetni, hogy a linux piaci részesedése mérési hiba alatt van, ergo a linuxszal okozott bármiféle kárnak is mérési hiba alattinak kell lenni.
Hogy túlpakolt a linux vagy sem: fel lehet rakni egy linuxot úgy, hogy ne legyen benne semmi plusz cucc? fel. nyugodtan felrakhatod médialejátszó nélkül, vagy nyugodtan felrakhatod legalább kétféle asztali környezetben, legalább kétféle (inkább több) lejátszóval. Ugyanezt a windowsnál ne firtassuk.
Amikor ilyen orbitálisakat mondtok, utána miért csodálkoztok, hogy megjelennek a linuxosok és korrigálni szeretnék ezt a tévedést? Miért csodálkoztok, hogy windowsos topicokból linwin flém lesz?
-
bambano
titán
Az OS/2-t együtt kezdte fejleszteni az ibm és az ms, csak Bill egy idő után úgy döntött, hogy nem akarja közösen csinálni.
Alaposabb webezés után az derült ki, hogy az amigaos érdemi részét nem az amigások csinálták, hanem beszereztek egy tripos nevű oprendszer magot. Szóval az amigaos multitaszk része nem amiga cucc, hanem egyetemi. A legelső 68k-ra pakolt ilyen oprendszert pedig a Tandy követte el, ha jól olvasom a webet, mégpedig egy unix portolásával, volt apple port is. Azt a unixot pedig, nem fogod kitalálni, ki csinálta: play tadaaa.wav. A MICROSOFT. xenix néven... brühühü
Azt lehet elfogadni, hogy az amigaos volt az első, tömegek számára otthon elérhető preemptív multitaszkos taszkmenedzser. OS-nek nem nevezném, mert memória menedzser egyáltalán nem volt benne.
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #499 üzenetére
"ő is egy web2.0 -s játékos ugyebár.. Ebből a bőségből még bármi kisülhet a közeljövőben": ja, tényleg kisülhet bármi, de szerintem csak egy sima mezei bukta lesz belőle. A web2 egyrészt egy halom protokoll gyűjteménye, ami egyébként régen megvolt már, másrészt bizonyos szolgáltatások csomagja, ami szintén megvolt már kezdeményekben. Erre akasztotta rá pár unatkozó manager a web2 szlogent, magyarul semmi új, semmi áttörés nincs benne, Majd megy a levesbe a wap meg a network computing után, ha kicsit udvarias, kitámasztja az ajtót a cloud előtt.
-
bambano
titán
Bár Amerikában elég elismert az osx és az elődei, azt nem lehetett filléres made in next dzsunka vason futtatni. Ezért nem terjedt el annyira. A Lisa pl. mellbevágóan drága volt.
#490: a ps2-ben nem azért nyert az ms, mert szerződtek, hanem azért, mert egy méregdrága körbelicenszelt, nem szabad architektúra volt, szemben a pc-vel, amelyiket nem védette le rendesen az ibm.
#490: "AmigaOS (első valódi preemptive multitaskos rendszer": he? 16 évvel a unix megjelenése után első? Nagyon elnéztél valamit, ha máshol nem, a megfogalmazás terén biztos.
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #397 üzenetére
Oké. tehát az f-16 egy vadászgép. A Galaxy, vagyis nevezzük nevén: C-5 meg egy teherszállító. Levontál egy következtetést az (F-16, C-5) párosról.
Szerintem meg az F-22 is egy vadászgép. Ugyanezt a következtetést le lehet vonni az (F-22, C-5) párosról.
Akkor most cseréljünk példát. Az MS Internet Explorer 8 egy IE. Volt állítás, hogy az IE biztonságos. Szerintem meg az MS Internet Eplorer 6 is IE.
Jóvanmá, megyek vissza a barlangomba...
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #348 üzenetére
figyi, okos enged.
-
bambano
titán
A témához tartozó cikk címe és tartalma szerint ez nem windows topic, pláne nem szakmai windows topic. Ez BULVÁR topic, magyarra fordítva pletyka.
Másoknak meg miért kell azt olvasniuk, hogy "hányszor kell még a szátokba rágni"? Ez nem kicsit lekezelő és megalázó beszólás volt, szakmainak biztosan nem nevezhető. Ehhez képest a reakciók igen szolidak maradtak.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #283 üzenetére
Vannak emberek, akik el tudják olvasni a #226-os meg a #232-es hsz-t, vannak, akik nem.
Nem látom, hogy ez egy windowsos szakmai topik lenne, ez eléggé win7 pletykatopiknak néz ki. De ha bánt, hogy egy tisztán linuxos kérdést megválaszoltam, akkor elfogadom, legyen igazad, bocsánatot kérek. Én el szoktam tűrni, ha valaki a "nagy linux topic" nevű, közismerten tisztán linuxos és közismerten szakmai topicba jár xp-ről kérdezni, de ha kívánod, ezentúl nagyon szívesen elhajtok mindenkit a rákba, aki ilyet tesz.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #281 üzenetére
Mutass már rá arra a hsz-re, ahol azt írtam, nem lehet mountolni?
Mutass már rá arra a hsz-re, ahol megcáfoltad például az xp out of the box dolgairól írt véleményemet?Nem vitatkozom, nincs kivel.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #275 üzenetére
Nem, az az életcél nálunk, hogy csökkentsük az ms fudot. Ne kelljen már minden marketing rizsát kritika nélkül benyelni, mint kacsa a nokedlit.
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #276 üzenetére
Miért hiszik ennyien, hogy az egységsugarú usereknek újításokra van szüksége? Hidd el nekem, egy átlagosan normális, nem teljesen fakezű user teljesen jól elvan egy 2k-val. 3d-s asztal? fotonoknak földművelő szemébe juttatása.
Ha outofthebox lenne a win, nem lehetne offiszt, vizuálmarhaságokat, szervereket, iist, egyebeket eladni mellé. Nem csak a perek miatt nincs egyben. De azt állítani, hogy a windows (figyelem, általában windowst mondott), out of the box használható, barokkos túlzás. A debian például, ha desktop telepítést választottál a menüben, oob használható. Ettől az xp például fényévekre van.
-
bambano
titán
Lehet, hogy valami nem stimmel azzal, ha a szánkba kell rágni?
#255: out of the box használható? mire? windowst írtál, nem w7-et, tehát megkérdezhetem, hogy xp out of the box használható szövegszerkesztésre? normális internetezésre? média lejátszásra? játékra? szervernek? fejlesztésre? Szerintem aknakeresésen meg passziánszon kívül csak arra használható, hogy lefuttassa azon kosárnyi utólag telepítendő program setup.exe-jét, amit logoutos cikkek szerint az xp userek utólag fel szoktak tenni.
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #269 üzenetére
Apró mellékkérdés: mi köze a linuxnak (a kernelnek) a fontokhoz?
Amennyiben semmi, a kérdést pontosítani kellene a disztribúció megnevezésével.Egyébként pedig magyar gnome felület esetén a környezet/beállítások/betűkészlet alatt van. tada.wav. meglepi!
-
bambano
titán
Nem nem. 2000 óta lehet mountolni, de rendesen mountolni nem. A programok nagy része nem vette észre, hogy alá van mountolva valami, tehát nem rendesen fájlrendszerbe mountolt, hanem valami hekkelést kavartak bele, amelyik progi erre fel volt készítve, az látta, amelyik nem gányolt volt, az nem.
-
bambano
titán
Régen a vms telepítése sokkal emberbarátibb volt... Az elején megkérdezte az összes kérdést, amire szüksége volt, utána kiírta, hogy kb. x percig tart majd a telepítés, menj, igyál meg egy kávét
Hehe, az elején megkérdezi, hogy pasi telepíti-e vagy nő. Ha nő, akkor a webcamot telepíti először, majd időnként kirakja a képet, kiírja, hogy kedves hölgyem, most van 5 perce, igazítsa meg a sminkjét... vagy kiírja, hogy most leveheti a körömcipőjét és megmasszírozhatja a lábát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest