- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neil Watts #554 üzenetére
Ez elég lenéző magatartású szöveg, ha kiszűröm az egész mondanivaló egy szóra irányuló mondanivalóját, én nem mernék ilyet írni, pedig sokmindent kimondok! ember!
-
-
bossvico
senior tag
Feltettem én is a 7000-est, eddig meggyőző a mutatványa, de egy dologban szeretném kérni valaki szaki segítségét.
Egy vinyó van a gépben 2 partició. A Vista C-n, a Win7 meg a D-re került, gontoltam nehogy összevesszenek. Indításnál szépen felajánlja melyiket akarom, igaz a 7 a saját partícióját hívja c-nek, a másikat nem is látja, de az lenne a kérdésem, ha el szeretném távolítani a Win7-et hogy tehetem meg?
Ez így utólag jutott eszembe, sose volt két oprendszer a gépemen, és ezt nem lehet csak úgy uninstalálni mint egy programot. -
moonman
titán
"It could theoretically have enabled unauthorized access to any of the more than 200 million Passport accounts used to authenticate e-mail, and e-commerce and other transactions. Microsoft indicates it has resolved the problem and does not know of any accounts that were breached."
tehát az egész elméleti szintig jutott és hamar meg is fixálták, soha egyetlen betörést sem regisztráltak. mindez - ahogy mondod - több, mint 5 éve volt, azóta nem keveset fejlődött a technológia. ilyen erővel bármelyik titkosító algoritmusban és biztonsági protokollban lehet elméleti hiba, tehát jobb, ha sehová be sem jelentkezünk...
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #527 üzenetére
Eszerint a cikk szerint (és még több ilyen is van) arra már van bizonyíték, hogy a passport törhető volt. Én személy szerint nem hiszek benne, hogy jó ötlet egy nagy adatsilóba leborítani minden adatomat.
Ennél már csak a moonman másik hsz-ében emlegetett online office zavarna jobban.
Értem én, hogy ez finoman szólva se friss hír, de nincs arra bizonyíték, hogy azóta gondosabban dolgoznak és más probléma soha nem fog felmerülni.
-
-
moonman
titán
válasz
Neil Watts #558 üzenetére
idő és erőforráshiány. sajnálom.
-
-
moonman
titán
válasz
Neil Watts #556 üzenetére
akkor BSD-re lenne annyi vírus. változtat valamit a dolgon?
nincs, abbamaradt.
-
-
moonman
titán
válasz
Neil Watts #554 üzenetére
most akkor utáljuk, mert könnyen kezelhető és olcsó?
-
-
moonman
titán
válasz
Neil Watts #552 üzenetére
figyelem, figyelem, akkor sem értem. ha nem tudta eladni, miért van belőle ennyi?
nem, nem azért, mert mindenki megszokta. amikor még semmi nem volt, nem volt mit megszokni. -
-
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #543 üzenetére
hát a PayPal konkrétan a teljes bankszámlámhoz hozzáfér, mivel párosítva van a bankkártyámmal, úgyhogy annyira nem korlátozott az az összeg. pont annyira követhető, mint bármelyik online utalás. nem értem, miért kell ennyire félni ettől az egésztől.
"ha az alkalmazottak pl megnézik hogy mennyi pénzem van, az kevésbé veszélyes, mintha elolvassák a készülő könyvemet "
hogy néznék már meg? hogyan olvasnák már el? szerinted egyetlen MS (Google) alkalmazott is hozzáfér az adatbázishoz és azt olvasgatja kávé mellett üres idejében? -
attila9988
őstag
válasz
okib4100 #546 üzenetére
ha valahol, valakik tényleg, komolyan meg akarnak figyelni, meglesznek az eszközeik hozzá
És ha valaki el akarja lopni a bútoraidat, az is be tud menni a házadba, tehát akkor minek zárod az ajtót? Sőt. Tedd ki neki az udvarra, akkor már be sem kell mennie érte....
Remélem érted mire gondolok.
-
gV
őstag
már elkanyarodott a téma, de kicsit most visszatérek a flashre:
A harmadik, utolsó napon végül az előre telepített alap szoftverek mellett engedélyezték a külső programok használatát is, mint például az Adobe Acrobat Reader, a Firefox böngésző, vagy a Skype. Shane Macaulay és Derek Callaway, a Security Objectives szakértői, valamint a függetlenként hozzájuk csatlakozó Alexander Sotirov végül az Adobe Flash rését használták ki, bejutva ezzel a rendszerbe és megszerezve az irányítást a Vista felett. forrás
azóta sincs hír h javitották volna
-
okib4100
aktív tag
válasz
attila9988 #545 üzenetére
Én személy szerint nem használom ezeket a clouds-os cuccokat, max 1-2-szer volt még régen h ilyen webes tárolóra felraktam vmit 3-4-edik backupként.
Ami meg a megfigyelést illeti: pár éve egy volt titkosszolgálatos embertől hallottam s magam is egyetértek vele: ha valahol, valakik tényleg, komolyan meg akarnak figyelni, meglesznek az eszközeik hozzá, h legjobb esetben is csak utólag jöjjél rá, h meg voltál figyelve. Mindez persze átlagemberre vonatkozik, ha van okleveles James Bond végzettséged akkor más a helyzet
-
attila9988
őstag
válasz
okib4100 #544 üzenetére
Ha abszolút tuti biztos akarsz lenni....
Akkor otthon tartom a saját állományaimat, a saját adathordozómon, és a felhőket hagyom tovább lebegni...
Attól hogy szerinted otthon is veszélyben van minden, azért csak jobban érzem magam így. Az ajtódat is kulcsra zárod, és nem mondod hogy "úgysem akarnak betörni".. Mert bár be tudnak ha akarnak, de azért nem kell tárt karokkal várni őket... Ahogy nem kell kiraknom az állományaimat amiket "úgysem akarnak ellopni".. Mert mi van ha mégis...
ha valahol szisztematikusan lopnák az adatot
Nem érdekel engem hogy szisztematikus vagy sem, csak a sajátomat akarom biztonságban tudni.. Nekem az is kárt okozna, ha egy szépen sikerült virágfoto eltűnne, vagy meglátnám egy weboldalon ahol a nevem véletlenül sincs ott.... A jó kis clouds -os megoldás tartogathat meglepetéseket...
És akkor ezek még csak apróságok.
-
okib4100
aktív tag
válasz
attila9988 #541 üzenetére
Ebben az a gond, h ezt a sort tovább lehet fűzni a végtelenségig. Ha abszolút tuti biztos akarsz lenni abban hogy nem figyelnek meg, költözz át egy rádiózavarókkal ellátott, tökéletesen izolált atombiztos bunkerba. Viszont humint/social engineering módszerekkel még ott is targetálható vagy
#543-ra: madoff-ügy? ott azért eltűnt némi pénzmag.
vagy tudnám említeni a tavaly tavaszi societe generale (asszem) ügyet amikor egy rogue trader 5 milliárd euró veszteséget csinált a cégnek. emberi tényező mindenütt bejátszik, sztem ha valahol szisztematikusan lopnák az adatot, ugyanúgy kiderülne, és botrányt okozna, mint fentiek. -
attila9988
őstag
internetbank is van, akkor abban sem bízol? vagy ott a PayPal, eBay...
Abban sem... De még mindíg nem egy kategória, mivel egy bizonyos mennyiségű, könnyen nyomonkövethető pénzösszegről van szó ebben az esetben, nem pedig egyedi, gyakorlatilag pótolhatatlan alkotásokról, mint amilyen minden egyes magánszemély, vagy vállalat űálltal létrehozott dokumentum.. A bankokat ráadásul sokkal komolyabb szabályok kötik, és ha az alkalmazottak pl megnézik hogy mennyi pénzem van, az kevésbé veszélyes, mintha elolvassák a készülő könyvemet pl... persze ez még mindíg csak egy példa, de most ez jutott az eszembe..
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #541 üzenetére
miért ne lenne egy kategória? üzleti célú felhős szolgáltatásról van szó. internetbank is van, akkor abban sem bízol? vagy ott a PayPal, eBay...
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #539 üzenetére
nemáár
bankba se tedd a pénzed, mert ott is csak megígérték, hogy nem költik el. a privacy policy-nál nagyobb garanciára sehol ne számíts.
-
dezz
nagyúr
Bocs az újabb hsz-ért, de most találtam a Wiki OS lapján:
"Memory management
Among other things, a multiprogramming operating system kernel must be responsible for managing all system memory which is currently in use by programs. This ensures that a program does not interfere with memory already used by another program. Since programs time share, each program must have independent access to memory.
Cooperative memory management, used by many early operating systems assumes that all programs make voluntary use of the kernel's memory manager, and do not exceed their allocated memory. This system of memory management is almost never seen anymore, since programs often contain bugs which can cause them to exceed their allocated memory. If a program fails it may cause memory used by one or more other programs to be affected or overwritten. [...]" (Utóbbi esélyét hathatósan csökkentette az említett kötelező tesztelés -- és nem utolsó sorban az odafigyelés.)
Ezalapján az AmigaOS-ben (legalábbis jó ideig) cooperative memory management volt, így egyátalán nem jelenthető ki, hogy "memória menedzser egyáltalán nem volt benne.".
Továbbá:
"Memory protection enables the kernel to limit a process' access to the computer's memory. Various methods of memory protection exist, including memory segmentation and paging. All methods require some level of hardware support (such as the 80286 MMU) which doesn't exist in all computers." (Lásd még: Protected mode.)(ps. kicsit fárasztó, hogy újabban minden bekezdést külön kell italicba, stb. tenni.)
-
dezz
nagyúr
Akartam mondani (csak lejárt a szerk.), memóriavédelem+virtuálismemória kezelés. (Az alább írottak is vonatkoztak az utóbbira is, szóval egy kis programocskával megvolt mindkettő, MMU-s proci használata mellett. És természetesen nem keresztül-kasul használtak a processek a memóriát enélkül sem [mint a 8-bites gépeken], hanem volt rendes memória-allokálás, stb. Sőt, a jövőbeli bővíthetőség érdekében tilos is volt a közvetlen, OS-t megkerülő inter-process kommunikáció, még ha azt MMU híján nem is tudták megakadályozni. Jut eszembe: a kommersz programokat kötelező volt MMU-s fejlesztői gépen tesztelni, hogy kizárják az akár véletlen illetéktelen hozzáféréseket.)
Egyébként nekem teljesen nyilvánvalónak tűnik, főleg egyes számomra új infók kapcsán, hogy a MS a tömegeknek szánt Windowsokat szándékosan a lehető legbutábbra alakította, ami még éppen megfelel a feladatra. Ez nem rontotta annyira az említett Xenixes bizniszt, és a sima Wineknél valamivel fejlettebb NT-kért is jóval többet akaszthatott le. Másokat meg nem akadályozott a házon belüli konkurencia abban, hogy eleve jót akarjanak összehozni desktopra.
Ugyanez persze elmondható az IBM-ről is, a PC vs. komolyabb üzleti platformok tekintetében.
A sors fintora, hogy nem kis részben éppen ennek köszönheti a Windows, a PC, és általuk a MS és az Intel a nagyságot és többé-kevésbé IT-világuralmat.
-
dezz
nagyúr
válasz
fordfairlane #535 üzenetére
Nem tudom, de jópár híve volt. Én inkább a (kicsit későbbi) BeOS-t favorizáltam volna, vagy a QNX RTOS-ét, vagy nem utolsó sorban egy AmigaOS portot (esetleg valamely fejlettebb x86-os procira, hogy ne kelljen visszabutítani [32 bit, flat memory-space, okos megszakítási rendszer, PC-relatív címzés -> autorelokált kód, stb.], csak kibővíteni memóriavédelemmel -- de leginkább PowerPC-re).
-
dezz
nagyúr
válasz
fordfairlane #523 üzenetére
És? A lényeg itt az volt, hogy a Windows (sőt egyátalán a PC) mellett voltak más, akár jobb alternatívák is, de csak a piac marginális részét tudták megszerezni. (Már ami a tömegeket érintő mikrogépeket illeti.)
-
dezz
nagyúr
Kicsit alaposabban kellett volna utánanézned, mert kicsit kevered a dolgokat!
Az AmigaOS kernele, ami többek között tartalmazta a pre-emptive multitasking schedulert, az az Exec volt, ami "designed and implemented by Carl Sassenrath".
Amiről te beszélsz, hogy részben TRIPOS kódot használt, az az AmigaDOS volt, ami "provides the disk operating system portion of the AmigaOS. This includes file systems, file and directory manipulation, the command-line interface, file redirection and so on." Később ennek is jó részét saját, fejlettebb kóddal helyettesítették.
Egyébként az első AmigaOS kiadások része volt a MS-féle AmigaBASIC, ami a platformra kiadott BASIC-ek közül a legócskább és leglassabb volt, szinte alig volt gyorsabb egy 14 MHz-es 68k-n, mint a C64-es BASIC egy 1 MHz-es 6502-n...
A Xenix nem a MS saját kútfőjéből született, hanem az AT&T-féle Version 7 UNIX-ot licencelték.
"Az OS/2-t együtt kezdte fejleszteni az ibm és az ms, csak Bill egy idő után úgy döntött, hogy nem akarja közösen csinálni."
Igen, de erről már volt szó. (És arról is, hogy később mi történt.)
"Azt lehet elfogadni, hogy az amigaos volt az első, tömegek számára otthon elérhető preemptív multitaszkos taszkmenedzser."
Sokkal több volt, mint taszkmenedzser.
"OS-nek nem nevezném, mert memória menedzser egyáltalán nem volt benne."
Jó vicc, csak ilyen alapon sokmidnent nem lehene OS-nek nevezni.
Mellesleg, azért nem volt, mert ehhez MMU is kell (már legalábbis amire itt szükség volt az egészre), ami többek között itt sem volt alapfelszerelés. De nevetni fogsz: MMU-s procin futtatva, minimális kiegészítéssel megvolt a memória-kezelés is. (Túl sokat nem kellett kezelni rajta, mert még egy 68000-en is flat címterület volt az egész memória, nem kellett lapozással szarakodni. Csak arra kellett az egész, hogy ne férjenek a taszkok egymás memóriaterületéhez -- nem mintha akkoriban ez sokat számított volna.) Egy későbbi verzióba egyébként alapból is bekerült. -
moonman
titán
válasz
attila9988 #528 üzenetére
nézd, ott az Office Online, ahol gyakorlatilag a teljes céget felviheted, saját domain-nevet kapsz, saját Exchange szervert kapsz a levelezésnek, naptárnak, névjegyzéknek, saját SharePoint szervert kapsz a dokumentumoknak... ez annál sokkal komolyabb, minthogy a Microsoft vagy bárki azzal szórakozna, hogy lelopkodják meg beleolvasgatnak a felhasználók dokumentumaiba.
ráadásul egyik sem olyan hüje, hogy egy ilyen húzással kockára tegye a cég jövőjét.
nekem, mint magánszemélynek pedig - mint korábban írtam - marhára tetszik, hogy a laptop-asztali és a mobil eszközeim folyamatosan szinkronban vannak és a nyaralásról vagy egyéb neves eseményekről készült fotóimat nem kell bezipelve 25 részre szabdalva egyesével el-emailezgetnem az ismerőseimnek...
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #512 üzenetére
egy nagy zsák lóvét és céges hammert is...
az iphone meg akkor lesz multitouch, ha egyszerre három (vagy öt, vagy hét, vagy n) vonalat tudsz húzni egyszerre egy arra alkalmas programban...
a többire vagy megkaptad a választ, vagy válaszra sem érdemes.
-
attila9988
őstag
válasz
Cathfaern #527 üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy....
Ne légy már ilyen naív. Hogy bizonyítanám be hogy ott tartottam az állományokat? És ha csak egy alkalmazott lopta el? Honnan tudhatnám melyik volt az a 6500 -ból (google..
)?
A törvényi szabályozás sem úgy működik ilyen esetben egyébként, és az ilyen cégek egy jó kis eula -val már a reg alkalmával kihúzzák magukat a felelősség alól.A könyv pedig csak egyetlen példa volt. Bármi amit ilyen programokkal létrehozok, az valami egyedi, ezt gondolom könnyen belátható. Még ha csak családi fénykép allor is. Miért kéne nekem ezeket az értékeket rábízni egy vállalatra? Miért jó az nekem?
Az én adataimból meg ne készítsenek statisztikákat se, és ne bánjanak vele úgy mint a sajátjukkal.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #526 üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy akkora cég, aki egy ilyen rendszert létrehoz azzal fog szórakozni, hogy az egyes userek könyveit ellopja és kiadja. Szerinted utána mekkora bírságot kéne fizetnie, meg hány felhasználója maradna?
Vagy arra gondolsz, hogy feltörik a rendszert és egy külsős valaki ellopja a könyvedet? Szerintem a gépedre hamarabb törnek be, mint egy ilyen rendszerbe (feltehetjük, hogy célzottan téged keresnek, ez esetben gépedet hamarabb törik fel. Ha meg nem célzottan téged keresnek, akkor meg a pár millió user pár millió fájlja közül pont a tiedet fogják kiszúrni, amiben a könyved van...) -
attila9988
őstag
válasz
Cathfaern #525 üzenetére
Semekkorát?
Akkor súgok...... Pl épp írok egy könyvet... Az ugye saját alkotás, márpedig mi mást szerkesztgetnék mint saját, egyedi alkotásokat... Innentől kezdve már biztonsági kockázat. Akkor meg mire jó az egész?
Inkább mondj olyan fajta dokumentumot, ami nem jelent veszélyt egy ilyen környezetben. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
attila9988 #524 üzenetére
"Azt meg ugye könnyű belátni hogy ez mekkora gondot is okozhat egy magánszemélynek"
Semekkorát?Szerintem pont, hogy max. cégeknek okozhat gondot, nem magánszemélyeknek
-
attila9988
őstag
Erre akasztotta rá pár unatkozó manager a web2 szlogent
Pontosan ezért nem lehet behatárolni hogy mi is az, és ezért írtam, hogy talán egyszer kisül valami belőle, ami valóban több lesz, mint egy sima reklám szöveg. A clouds -ot mindenesetre én egyáltalán nem várom. Engem nem nagyon tudna meggyőzni senki arról hogy jó nekem ha egy nagy vállalat távoli szerverein tárolom az adataimat, és azt online elérhető programokkal szerkesztgetem. Akkor az olyan mint ha nem is az enyém volna, ráadásul a kérdéses cég bármikor meg is tagadhatja a hozzáférést ha úgy gondolja, de ha ezt nem is teszi, akkor is hozzáférhet. Azt meg ugye könnyű belátni hogy ez mekkora gondot is okozhat egy magánszemélynek.... Clouds mennyen a levesbe. Meg a google docs -hoz hasonló öszes webes vacak...... Persze tudom. Ez csak az én véleményem. De talán mégsem..
-
-
bambano
titán
Azért vizsgálják az ms-t versenyjogi szempontból, mert monopol helyzetben van egy-két fontos nagy piacon. Ti szoktátok emlegetni, hogy a linux piaci részesedése mérési hiba alatt van, ergo a linuxszal okozott bármiféle kárnak is mérési hiba alattinak kell lenni.
Hogy túlpakolt a linux vagy sem: fel lehet rakni egy linuxot úgy, hogy ne legyen benne semmi plusz cucc? fel. nyugodtan felrakhatod médialejátszó nélkül, vagy nyugodtan felrakhatod legalább kétféle asztali környezetben, legalább kétféle (inkább több) lejátszóval. Ugyanezt a windowsnál ne firtassuk.
Amikor ilyen orbitálisakat mondtok, utána miért csodálkoztok, hogy megjelennek a linuxosok és korrigálni szeretnék ezt a tévedést? Miért csodálkoztok, hogy windowsos topicokból linwin flém lesz?
-
bambano
titán
Az OS/2-t együtt kezdte fejleszteni az ibm és az ms, csak Bill egy idő után úgy döntött, hogy nem akarja közösen csinálni.
Alaposabb webezés után az derült ki, hogy az amigaos érdemi részét nem az amigások csinálták, hanem beszereztek egy tripos nevű oprendszer magot. Szóval az amigaos multitaszk része nem amiga cucc, hanem egyetemi. A legelső 68k-ra pakolt ilyen oprendszert pedig a Tandy követte el, ha jól olvasom a webet, mégpedig egy unix portolásával, volt apple port is. Azt a unixot pedig, nem fogod kitalálni, ki csinálta: play tadaaa.wav. A MICROSOFT. xenix néven... brühühü
Azt lehet elfogadni, hogy az amigaos volt az első, tömegek számára otthon elérhető preemptív multitaszkos taszkmenedzser. OS-nek nem nevezném, mert memória menedzser egyáltalán nem volt benne.
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #499 üzenetére
"ő is egy web2.0 -s játékos ugyebár.. Ebből a bőségből még bármi kisülhet a közeljövőben": ja, tényleg kisülhet bármi, de szerintem csak egy sima mezei bukta lesz belőle. A web2 egyrészt egy halom protokoll gyűjteménye, ami egyébként régen megvolt már, másrészt bizonyos szolgáltatások csomagja, ami szintén megvolt már kezdeményekben. Erre akasztotta rá pár unatkozó manager a web2 szlogent, magyarul semmi új, semmi áttörés nincs benne, Majd megy a levesbe a wap meg a network computing után, ha kicsit udvarias, kitámasztja az ajtót a cloud előtt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vehement69 #513 üzenetére
Nem tudom, hogy értelmezési készség hiányában, vagy szándékosan, de moonman gyakorlatilag összes hozzászólását félreértelmezted és/vagy a lehető legrosszabb értelmezésben nézted. Szóval szerintem hanyagoljuk azt a témát, hogy kettőtök közül ki az elvakultabb...
sghc_toma:
ráadásul csak egyetlen sorozatot érint.
És nem "tömegesen hibásodtak meg", mivel ez a szóhasználat azt jelenti, hogy tönkrementek, ehelyett csak 1 napig volt működésképtelenek. -
werman
tag
Feltettem én is a win7 bulid 7000-et, nem rossz így első látásra, libraries nem rossz, az új tálca egyenesen szuper szerintem. A boot valóban rövidebb egy kicsit. legjobban a háloazatok hoz való csatlakozás tetszik, visztában meg kellet nyitni a csatlakozó ablakot és még ott is nyomni, itt sokkal egy szerűbb hogy kirakták a tálcára. Az új calc se rossz bár vannak hiányoságai de ha többet akkar az ember akkor már vmi mást használ.A driverek nagy réssével nem volt baj csak a hangkarim nix hangja /audigy 2/ de erröl igazán a creative tehet. Az tetszik hogy a háttérképeknél már több beállitás van és beépitve van háttérkép cserélő, nem nagy dolog ez de én xp használok wallpaper changert
remélem a végleges nagyából megörzi ezt a szintett
-
sghc_toma
senior tag
válasz
vehement69 #512 üzenetére
a Zune lejátszók tömegesen hibásodnak meg, mert a Microsoft nem volt képes beleírni a szoftverbe, hogy létezik szökőév (áááá ÉRTITEK ENNEK A SÚLYÁT?
naa, ez azért nem egészen úgy volt.. ha az aktuális nap egy szökőév utolsó napja, akkor egy while ciklus feltétele mindig igaz marad, ezért nem bootoltak a kütyük.. ráadásul nem is MS kód volt, hanem Freescale, és nem is csak a Zune-t érintette a dolog.. -
werman
tag
hát én nem nagyon osztom néhány elöttem szóló nézeteit. a win/OSX/linux harc sok tekintetben felesleges. Mindegyik fejlödik és kész, mindegyikben vannak hibák és hiányoságok és kész. Most komolyan, melyik cégnek érné meg kiadni egy tökéletes rendszert? egyiknek sem, hisz akkor mit adjon el továbbra is? És szintugy igy van a kölönböző technologiákal is, egyik se fogja a másikét nagy mértékben támogatni,használni. Az egyik cég jobban eteteti az embereket a másik nem annyira. Az MS egy cég ami profitott akkar de az apple is és mitöbb még a "szabad szoftver" terjesztök is/reklámra és szabad tech szakértökre gondolok itt/.sztem amit moonman irt a topical kapcsolatban az nagy részben az objetivitásábol adodik, miért áljon be az antiMS kluba mikor ö jól tudja hogy a világ kicsit nagyon másként néz ki mint ahogy egyesek azt vallják, állitják,hiszik.
u.i. ez a saját véleményem, és nem azért irtam hogy további vitákat szitsak. Akinek ebböl csak az jön le hogy én is a ms-t védem sajnálom, lehet rosszul fogalmaztam
-
vehement69
senior tag
óó igen: szerintem semmivel sem jobb az, hogy tapsolnak az ominózus 3G/EDGE dologra emberek, mint hogy szájtátva kelljen hallgatnunk azt, amikor Bill Gates (nem mellesleg igencsak tisztelem őtet, de nem a Microsoftot, amivé lett) felsorolja Vista szuper fícsöreit, amelyeket egy Linux / Mac OS évek óta tudott.. Ó és az ilyen superbart a Windows 1-ből vették elő megint, hagyjuk már.. Mindezeket azért írom, mert 3 éves korom óta aktívan használtam a Microsoft termékeit (22 vagyok), de valahogy gyökeresen mások voltak a tapasztalaim, mint amiket te leírsz. Annak ellenére, hogy érdekel is a téma (nem tartom magamat az általatok igencsak feNNsőbbrendű módon egységsugarúnak nevezetett felhasználók közé), és mondhatni rendeltetésszerűen használtam az oprendszert.. Az is érdekes, hogy egy nagy érv szokott lenni a Linux ellen, hogy az oprendszer legyen a felhasználóért és ne vica versa, ehhez képest a Windowson ugyanez van: mindig indítsd újra, mindig futtass víruskeresőt, nem mehetsz olyan oldalakra, ahova csak szeretnél (ebbe az más kérdés, mennyire tartozik bele egy halott kecskét megerőszakoló, léleképítő video megtekintése/warez oldalak)..
És még egyszer: a Linux sem hibátlan, de a Mac OS X sem. Utóbbinál például akkora szopás volt most, hogy olyan szerintem Windows esetében sem: 10.5.6--ra frissítve egyeseknek elszállt a gépe, Apple persze nem kommentálta a dolgot
Szóval azért ennyit róluk is.. Nekem csak az bassza a csőröm, hogy MS téren megy az igazi szektázás, Linuxról nem mondok semmit, mert nekem is a közösséggel csak rossz tapasztalatom volt. Gyere fel BeszMac-re, meg fogsz lepődni, ott is oltják rendesen a márkát a nagyepölvérfanbojok....
ááá megyek aludni
-
vehement69
senior tag
no az a helyzet, hogy eddig bírtam, 505-ig el is olvastam ezt a topikot, de már olyan szinten émelyeg a gyomrom, hogy mindjárt megyek okádni.
Azért az 1 dolog, hogy én fennmaradok hajnali négyig és két Play Off meccs alatt végigolvasom a topicot, de azért megnézném, hogy mennyit zsebelsz be, kedves Moonman, hogy hajnali négykor is képes vagy a rózsaszín Microsoft igét hadoválni. És nem érdekel, hogy ha megint azt mondod, hogy deénnemis, simán elképzelem a Microsoftról mindezt.Te jó ég, komolyan, én nem tudom, ez biztos nem a Kész Átverés Show különszáma? Amúgy az elég poén, hogy az 'eddigi legfejlettebb', 'eddigi legjobb', 'eddigi legbiztonságosabb' kifejezéseket úgy használod, hogy az legjobb esetben is a jelzők mögé tett Windows-sal lennének érvényesek...
Amitől hátast dobok, hogy IE aztán kurva jó nekünk. Persze, hogy lehet IE6-tal netezni, alkalmas rá. De utálom az ilyen aljas kétértelmű megfogalmazásokat. Persze, szaros vécépapírra is lehet írni pályázatot, be is lehet adni, csak aztán nem biztos, hogy meg is nyered, nemigaz? pfűű nem is sorolom, nem célom litániát írni.. (befejezéskor: pedig sikerült)
Hűű már nem is tudom mit akartam mondani. Ja például ezek a véleményváltozások, hogy a Vistát szerinted is érdemes kihagyni.. Persze ott van a most már, meg hogy az XP elavult rendszer régóta.. A Vista megjelenése előtt egy nappal kb jövőbemutató világmegváltó valami volt.. A Vista megjelenése napján: aki kihagyja a Vistát, az egy nem is hogy barlanglakó (azok azok, akik nem az atombunkerhez hasonlóan biztonságos [MUHAHAHAHAA ezen még most is fexek] IE-t használják), hanem egysejtű. De legalábbis számítástechnikai AN-AL-FA-BÉ-TA. Most meg: já já já, megérted, ha kihagyják, jááá. Meg elavult már a szentem.
Jó, következő hsz-edben megkapom, hogy epölvérfanboy vagyok. Mellesleg nem zavar, ezt egy másik hírportálon leírtam, egy ilyen arctól ez már lassan dícséret (óó és ez is ám személyeskedés. Ha már itt tartunk, az én egész HSZ-em az, sorry. Ha meg ezért banoltok
így is csökken itt a színvonal ). Hogy is szoktátok mondani? Tapsolunk arra, amit Sztív bácsi mond, meg a 3G-t fél óráig kellett ámuldozni, hogy gyorsabb, mint az EDGE.. Öregem, ez tök így van, ez kurvagáz. Viszont ÉN nem voltam ott, nem tapsoltam, sőt ezen én is vakartam a tarkóm, hogy ezt már nem kéne. Tovább megyek, aki egy kicsit is jártas a számítástechnikában, az ugyanúgy röhögött, aki meg nem, annak nyilván újdonság volt VAZE. (óóó most jutott eszembe, ha már valamit fikázol, az iPhone nem 'DUAL-TOUCH', hanem M U L T I T O U C H támogatású. Vagy lehet te ezt MÁR MEGINT jobban tudod, fura módon az én telom gond nélkül érzékeli a 4 ujjat is. Bár lehet, ezt is csak reggel memorizáltam valamelyik hülye epölreklámból.. De Te, biztos tudod, TAPASZTALAT nélkül)
Amire ki akarnék lyukadni (itt jelezném, a hüLYe elipszilonos): TE csinálod azt, amit szerinted egy epölvéfanboly. A Microsoft reklámszövegeid fújod szórol szóra. Unalmas. Ráadásul az esetek nagy részében megtévesztő, hülyeség. Van, amit érdemes elolvasni tőled is, nem tagadom, de komolyan, az Apple felhasználókat/a Linuxos közösséget szektázzák, hát amit itt művelsz, azt a szcientológusok megirigyelnék... Vagy az vagy?
Mindenkitől elnézést kérek, de valahogy ez a nap így sikerült.. Eddig szerettem is a Vistát (a maga sok szarával együtt, de azóta ugye van a Mac), meg elködösített engem is a passzív Moonman-olvasás itt a PHn, de amikor ilyen hírek megjelennek, hogy a Zune lejátszók tömegesen hibásodnak meg, mert a Microsoft nem volt képes beleírni a szoftverbe, hogy létezik szökőév (áááá ÉRTITEK ENNEK A SÚLYÁT? Pedig egy fontos project volt, kiütni az iPodokat.. Hogy is sikerülhetett volna nekik :
Az meg a másik, hogy a számítógépeken tárolt adatok egy ILYEN TREHÁNY cég szoftverének a kezében van.. nc). Meg előfizetéses PC, ami persze valószínűleg drágább lesz a felhasználóknak, de .... Ja boccs, nincs de, ez a cél. Szar. Fúj. Bleee. Ez a Windows 7 is. Mondom a legelején a topiknak, nem győzött meg. Reagálás: mekjúzervagynemszóltam. Meg ezalegbiztonságosabb legjobbmemóriakezeléses vindóz. Na ja, csak egy a baj vindóz. ÁÁ megyek aludni, sry az offért, de ez nagyon idegesít. Már nem bírtam
(az összehasonlítósdihoz: valahogy ilyenkor nem kerül bele a Leopard [Mac OS X ~ Mac OS 10.5], pedig a kettő közt az lenne a híd, összességében a legjobb megoldás (játékot kivéve), itt is van parancssor, egy két dolgot leszámítva, amiben IGEN, A WINDOWS JOBB (most 2 durva példa: ablakméretezés, mappafelülírás összefésülés helyett), a legjobb alternatíva lehet.. Az meg hogy drága egy Mac, hát nem tudom.. Most volt leárazás, lehetett MacBook-ot kapni 210k-ért, de pl ha már van monitorod/egered/billed, egy Mac Mini 142-ért belefér, igaz a mostani egy csöppet régi és bizony már nem éri meg, de 6-án mutatják be az újat, ütős lesz..)
-
dezz
nagyúr
Én még emlékszem azokra az időkre (nem is olyan rég lett vége(?)), amikor az átlagfelhasználó el sem tudott képzelni mást, mint a Windows. A többség számára a PC egyenlő volt a Windowszal, a maradék meg örült, hogy ezt úgy-ahogy megismerte, és hallani sem akart másról (pedig lehet, hogy azt éppen hogy egyszerűbbnek találta volna...). Ilyen körülmények között nehéz volt bármilyen változást elérni...
Mi azon a manipulatív, hogy az 1.3-hoz képest a 2.0-át, és főleg a nagyobb tervekben dédelgetett 3.0-át alaposan átírták, kibővítették, így sokkal jobb lett?
Az óriás több kárt tud okozni egy rossz lépésével, mint 100 törpe. Ha van egy domináns fél (ami a dominanciáját nem is feltétlenül nagyszerűségével érte el), azzal máris nem egyenlőek az esélyek, és az intézkedések célja ennek kompenzálása.
-
moonman
titán
az OS/2 azért tűnt el, mert senki nem ismerte, nemhogy félt volna tőle. az IBM azt hitte, a termék majd eladja magát - nem jött be. ezzel szemben MS nem keveset ölt a marketingbe - ismertté is vált.
(amúgy tetszik ez a manipulatív fogalmazásmód: poraiból, amúgy sem nagy szám, aztán a következő verziótól hirtelen "jó kis rendszer")
"Számos nagyszerű fejlesztésről tudok, ami emiatt sikkadt el."
mire gondolsz?az meg igenis bassza a csőröm, hogy csak a nagyokat és sikereseket cseszegetjük, ez olyan, mint a luxusadó. ha egyenlő esélyek meg versenyszabadság, akkor mit keres a kezükben a kettős mérce?
-
dezz
nagyúr
Nem egészen, az OS/2 1.3 poraiból (ami még pl. kooperatív volt, és egyébként sem túl nagy szám) megszületett - immár az IBM saját fejlesztéseként - az OS/2 2.0, majd a 3.0/Warp, ami már egy igen jó kis rendszer volt (Amigás kód is átkerült bele!
). Ezzel közvetlenül szembe mentek a Windowsnak, de még az IBM is kevés volt hozzá. Sokat számított az is, hogy akkoriban az emberek eléggé idegenkedtek és féltek bármi mástól, mint a Windows, az égett a retinájukba és az agyukba.
(#507): Megnéztem volna, milyen sikeresek lettek volna akár ezek, ha nem a MS, hanem egy kis ismeretlen cég áll mögöttük. Számos nagyszerű fejlesztésről tudok, ami emiatt sikkadt el.
Azon meg nem lehet csodálkozni, hogy az óriást (ami per. def. időnként vissza is él az erejével) közelebbről veszik szemügyre, mint a törpéket.
-
moonman
titán
"és ennek ugye az ég világon semmi köze a OS-ek terén birtokolt dominanciához?"
nem tudom, az általam felsoroltak közül egyik sem kapcsolódik szorosan a Windows-hoz. mind nyílt forrású framework-re épülnek (még a Live is).
"Ne zavarjon, hogy ezt már - sok-sok szakértőt felvonultató - komoly per is kimondta, és szankciók is születtek."
konkrétan bizonyos szoftverek OS-be ágyazásáról és az OEM-ekkel kötött megállapodásokról tudok, mint perek, ez nem érinti a jelenlegi témát.
"Aztán a hatóság bedobta a törölközőt, ők sem bírtak velük."
ja, a hatóság az olyan. csak annyi történt, hogy szarrá büntették őket, az EU meg abszurd módon médialejátszó nélküli XP készítésére kötelezte őket. (be is jött, fogyott vagy két darab), valamint a Windows-okat már a tervezőasztalon bizottságok vizsgálgatják, hogy vajon hol sért versenytörvényt. arra, hogy a Linuxokban* és a Mac OS-ben hússzor annyi töltelék van, valamint bizonyos eszközöket (iPhone, iPod) csak saját szolgáltatással (iTunes) legális használni, valahogy már nem jut idejük odafigyelni.
"Az, hogy mára ennyi mindennel foglalkoznak, ismét csak az expanziós törekvéseiket mutatja. Szinte le akarják fedni a teljes szoftveripart, mindenkit kitúrva, akit csak tudnak. Sőt, már nem is csak azt. Ahelyett, hogy néhány program igazán jóra alakítására koncentrálnának, sokmindenbe csak belekontárkodnak (MS Research ide vagy oda)."
hát ez azért elég demagógra sikerült. mutass egyetlen multit, ami nem világuralomra hajt. ez még nem jelenti törvényszerűen, hogy szar, amit csinál.
*Linux valamennyire kivétel, hiszen ott "ingyenes" programok vannak benne.
-
moonman
titán
"MS-nak is volt valami köze az OS2-höz, az IBM mellett, de már nem emlékszem, hogy is volt"
annyi, hogy eredetileg Microsoft OS/2-nek hívták, az IBM-nek pedig annyi köze volt hozzá, hogy nekik fejlesztették, majd mikor az MS inkább hazament Windows-t fejleszteni, sikeresen elhantolták.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #502 üzenetére
üzletileg talán, bár nincs vége, amíg nincs vége. műszakilag mindenesetre igencsak jól sikerült, pláne a második széria.
-
dezz
nagyúr
"hogy marketinggel és jó üzleti húzásokkal jutottak a csúcsra"
Vagy inkább egy helyben álltak (erősen fogva a cöveket), és a csúcs emelkedett fel alattuk (a PC platform, olcsóságával és nyitottságával).
"de azért azt senki nem mondhatja (Steve Jobs felmentést kap), hogy ne csinálnának jó szoftvereket (és egyebeket)."
Ja, a sok év alatt csak ragadt valami rájuk, és néhány dolog végre jóra sikeredett.
"én azt látom, hogy bármibe fognak, az egy-két generáción belül siker lesz"
Ahh, és ennek ugye az ég világon semmi köze a OS-ek terén birtokolt dominanciához?
(Ne zavarjon, hogy ezt már - sok-sok szakértőt felvonultató - komoly per is kimondta, és szankciók is születtek. Aztán a hatóság bedobta a törölközőt, ők sem bírtak velük.
)
Az, hogy mára ennyi mindennel foglalkoznak, ismét csak az expanziós törekvéseiket mutatja. Szinte le akarják fedni a teljes szoftveripart, mindenkit kitúrva, akit csak tudnak. Sőt, már nem is csak azt. Ahelyett, hogy néhány program igazán jóra alakítására koncentrálnának, sokmindenbe csak belekontárkodnak (MS Research ide vagy oda).
-
dezz
nagyúr
PS2: Az igaz, viszont komolyabb vállalati környezetben elsősorban nem a pénz számított, és terjedésnek is indult a PS2 platform. De valamivel később, ahogy erősödött a PC, valahogy mégis kigolyózta.
Aztán próbálták átvinni az OS2-t PC-re, meg is jelent, és bár jobb volt, már nem tudta átvenni a Windows helyét. (A MS-nak is volt valami köze az OS2-höz, az IBM mellett, de már nem emlékszem, hogy is volt, és most kicsit késő van, hogy nekiálljak utánanézni.)
Pre-emptive m.t.: úgy értettem, mikrogépes környezetben. (Egyébként jópár más dolgot is átvettek a unixból, miközben modernizálták is azokat, más új dolgokkal kibővítve. Ebben segítségükre volt az akkor nagyon modern 68k procicsalád is.)
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #499 üzenetére
már régesrég zsarolható - akit van miért. én például szeretem a felhőt, fent van a teljes levelezésem, rengeteg fájlom, a feed-jeim, a kontaktjaim, naptáram, stb. az más dolog, hogy van róluk helyi backup, de abszolút online használok mindent. azért kicsit megkönnyíti az ember életét, hogy a notebook-on, az irodai gépén és a mobilján 10 perc késleltetéssel szinkronban van minden fontos adat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest