- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz
DrGonzo22 #397 üzenetére
Oké. tehát az f-16 egy vadászgép. A Galaxy, vagyis nevezzük nevén: C-5 meg egy teherszállító. Levontál egy következtetést az (F-16, C-5) párosról.
Szerintem meg az F-22 is egy vadászgép. Ugyanezt a következtetést le lehet vonni az (F-22, C-5) párosról.
Akkor most cseréljünk példát. Az MS Internet Explorer 8 egy IE. Volt állítás, hogy az IE biztonságos. Szerintem meg az MS Internet Eplorer 6 is IE.
Jóvanmá, megyek vissza a barlangomba...
-
attila9988
őstag
válasz
DrGonzo22 #410 üzenetére
Tehát a kategóriák közti vita nem ez jobb, az jobb vita, hanem annak a kiderítésére szolgáló eszmecsere, hogy pontosan mire érdemes ezt, és mire érdemes azt használni.
Miért akarod mindenáron különválasztani az OS -eket. Ugyanarra születtek, ugyanazt látják el. Ha ennek az összehasonlításnak nincs értelme, akkor a vista -val sem érdemes, meg az xp -vel sem. Nem balták, meg fűrészek, hanem OS -ek.
-
attila9988
őstag
válasz
DrGonzo22 #397 üzenetére
Az xp egy OS. A linux alapú rendszerek mindegyike is OS. Arra valók, hogy a hardware -eidet megfelelően kezelhesd, és fussanak az alkalmazásaid. Kvázi ugyanazokra a feladatokra is alkalmasak, egyik másik kicsit többet nyújt a neki jobban fekvő feladatkörökben, ám mégis felcserélhetőek mégha nem is minden esetben. Nem olyan ez mint a repülős példád. A vadászrepülő nem szállít utasokat, de ha én szöveget akarok szerkeszteni, akkor a gépemre telepíthetek a windows -tól eltérő rendszert is... Tehát nincs igazad. Elmúltak már azok az idők, amikor a linux csak a programozóknak szólt. Észre kellene már venni, és akkor rájönnél hogy a példád nem álja meg a helyét.
-
moonman
titán
válasz
DrGonzo22 #384 üzenetére
"Végül olyan szakadékszerű különbségek lesznek os, és os között, hogy értelmetlen lesz az összevetésük"
én folyamatosan erre próbáltam célozni. a Windows a nagytömegnek készült, csilivili gui-val felruházott öszvér, ami alapból is jó szolgálatot tesz, de szarrá bővíthető, mindenki "ismeri" (tudja kezelni), és nem szükséges érteni hozzá a napi használathoz.
ezzel szemben a Linux-ot a közösség saját magának fejleszti, elvárják, hogy aki próbálkozik vele, az érteni is akarjon hozzá, és noha nem akarják bővíteni a felhasználótábort, folyamatosan hintik az ígét, hogy az mennyivel jobb, ott az Ubuntu, ami bevallottan userfriendly-ségre hajt - szóval mégiscsak akarják bővíteni a felhasználótábort. a csapat egyik fele azon gizdázik, hogy ez nem Windows, a másik meg egyre Windows-osabbá akarja tenni, hogy elterjedhessen, ráadásul 74 féle disztró van, saját magukkal harcolnak.
az egy más kérdés, hogy megfelelő kezekben mindkét rendszer nagyjából mindenre használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest