- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
Szellem. #371 üzenetére
átgondoltam mégegyszer ezt a történetet, valami nagyon nem kerek. azt mondod Vista, IE7, védett mód.
1: azt írtad temp, tehát nem a temporary internet files. a temp magasabb integritási szinten van, mint az iecache, tehát semmi nem tud kimásolódni onnan, user kap egy figyelmeztetést, ha megpróbálja, hogy zónát vált, önmagától meg tutibiztos nem.
2: oké, valamilyen csoda folytán kikerült a temp-be. mitől indult el? a programok nem indulgatnak maguktól a számítógépen, valaki vagy valami elindította. ha magától, akkor már eleve fertőzött volt a gép, ha meg kézzel, akkor szintén kapsz egy prompt-ot, hogy a fájl internet-zónából való, biztos elindítod-e.
3: jó, elindult. azt írod, beírt a registry-be is. na ahhoz meg már full adminisztrátor joggal, kézzel indításkor is UAC kell, nemhogy low integrity, internet-zónából származó exe önmagától...
4: jó, beírta magát a registrybe. a NOD32 állítólag jelzett. namost a NOD32 alapból már a HTTP forgalmat is figyeli, tehát a jelzés pillanatában a fájl még nem lehetett a disk-en.
akkor most vagy kihagytál valamit, vagy én nem értek a Windows védelmi rendszeréhez.
-
moonman
titán
válasz
Szellem. #365 üzenetére
ha most erre azt írnám, hogy nem jöhet, akkor nyilván többen megvádolnának, hogy hazudok. mindenesetre elképzelésem sincs, hogy egy weblap megnyitásától hogyan kerül a temp-be (ami már eleve kívül esik a védett módon) egy exe és hogyan indul el magától, ráadásul hogyan generál hálózati forgalmat úgy, hogy még a tűzfal sem riaszt. szóval itt valami nagyon nem kerek nekem.
de ha priviben megadod a pontos URL-t, esküszöm kipróbálom - így hogy nincs antivírus a gépemen.
WMP bug: állítólag levág 3-5 másodpercet az mp3-ak elejéből, ha metaadatot szerkesztesz a library-ban, bár én kipróbáltam és nem történt semmi, de állítólag levág...
-
moonman
titán
válasz
Szellem. #360 üzenetére
"Nem mászkálgatok húzós oldalakra" vs "rámentem egy egyszerű serialos oldalra"
"a Nod32 elkezdte ontani az üzeneteket, hogy ezt, meg azt fogott meg"
jó lenne pontosan látni azt az üzenetet, mert ha csak annyi volt, hogy az iecache-be lejött egy exe, az még nem jelenti, hogy meg van fertőzve a rendszer, azt el is kéne indítani. Vista alatt ez eleve esélytelen user beavatkozás nélkül és ha te is nyomod meg, akkor is legalább háromszor rákérdez. (tedd már meg, hogy Firefox-szal is felmész arra az oldalra és ugyanarra rákattintasz...)szeirntem ez a 7000-es a béta, de valamit még biztos csiszolnak rajta, ugyanis időközben kiderült néhány elég nagy bug.
-
nekem ssd vinyós laptopban 2x2gigás core2-es proci, 4 giga ramnál kb 5% különbség sincs semmiben a windows 7 javára (pre béta) a vistához képest, illetve jópár program amit használnék elhányta magát a windows 7től, mert nem támogatott operációs rendszer ... szóval következő laptopomon lesz win7 de addig még megjelenik majd az sp1 hozzá
-
Ligend
tag
Mérvadó eredményeim nincsenek a Vistáról, így sajnos sem memóriahasználatban, sem a rendszerindítás időigényében nem tudom összevetni a két rendszert. Érzésre nem tűnik sokkal gyorsabbnak. Mintha kisebb lenne a Windows és Program Files könyvtárak mérete, valószínűleg kevesebb szolgáltatás és funkció kerül fel az alap telepítéssel.
Egyelőre azonban semmi olyat nem látok benne, ami a ne lehetett volna benne egy Vista SP2-ben.
Tudom, abból nincs bevétel, és a Vista név már nem cseng olyan jól, ezért kell "új" OS-t kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest