Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
manchester85 #270 üzenetére
"Egyrészt ma már elég gáz, ha valaki nem tudja beszerezni magának azt a zenét, amit akar, másrészt ha mégis így van, akkor adok neki egy pendrive-ot, és ráteszi a gépére. Miért akarod mindenáron bluetooth-on küldözgetni? Ma már a legtöbb ember ID3 tag-ek alapján rendezi a zenéit, szerintem próbáld ki te is. Jó dolog.2
így nyugtatják magukat ájfonosok,legutóbb ami blutúszról jött nekem a srác maga csinálta,így ID3 tagek nincsennek rajta,én szépen elrendezem...Más eset:Hirtelen megtetszik egy barát telóján egy szám azt hallgatás közben átküldöm magamnak(pár érdekes számot szereztem így)..
"Ha valakinek kell egy kép, és mindenképp a mobiljára, akkor ráteszi a saját számítógépéről, én elküldöm neki e-mailben."
mivel én nem szifonos vagyok,és haverok se(egyik se)..
Fájlküldés,1 perc se,csókolom, képet feltölteni(bárhova,vagy emailbe), neki letölteni,és telóját csatlakoztatni,és feltölteni h berakja háttérnek..(ez a macera nem szifonosnak)"Ehhez képest most ott tartunk, hogy az van kiszolgáltatott helyzetben, aki tud kékfogon keresztül küldözgetni.
Gyakorlatilag nincs is kép a mobilomon, mert fölöslegesnek tartom. "
háttérkép:Lockscreennek egy,külön menünek,mondjuk nem tudom ezt szifonon menyire könnyű állítani...1 hó miatt uncsi már újat kell berakni.,sok kép emiat halmazodott fel,mondjuk idei évtől macera,wvga kijelzőre szarul néz ki a qvga:S.."Baromi gyors, tényleg. Megsúgom, az USB 2.0 fényévekkel gyorsabb, de még egy átlagos internet sávszélessége is. Továbbra se értem, mi a gyakorlati haszna ennek az egésznek. Kb. 100 gigányi zeném van, és szeretem rendszerezni őket."
Bluetooth nem egész gigatárnyi adatok küldéséhet való,pár kép,1-2 zene ha megtetszik haver mobilján,azt azonnal(rövid idő alatt) átküldeni...
Persze lehet a korlátolt mobilnetet ilyenre pazarolni,de a legjobb a teljesen ingyenes út,persze ez a szifonon nem adatik meg..Pár haver kérdezte tőlem mi a véleményem szifonról,jónak jó(erényeit nem tagadom,gyors,jól kezelhető),csak felejtse bluetoothon való fájlküldözgetés,utána már nem tetszett nekik,bent suliban nem tudna se fogadni se küldeni,majd szarakodhatna emailekkel,és majd írhatna emaileket..
"Tudod kértem azt a képet anno,így légyszi talán küldj már el emailbe.. ÖÖ mire gondolsz?Hát arra a képre ami ez meg az van..Jah bocs kitöröltem..."(végletesen negatív eset)Témát zárom,felesleges...
nekem döntő tényező,prsze lehet pár év múlva nem ha addigra totál elavul...
Másnak már nem,persze az "szopathatja" az alapteeleonosokat...
Preferenciák!most látom a módok szóltak ide,ha szerintük ez a válasz felesleges töröljék...
-
Ulkesh
őstag
válasz
manchester85 #284 üzenetére
"A közösségi oldalak nem csak arról szólnak, hogy minden böfögésről értesítsd a világot, hanem egy online multimédia tárolónak is tekinthető, amihez bármikor bárhonnan hozzáférhetsz."
Rosszul közelíted meg kérdést, a közösségi oldal sokak számára visszatetsző, nekem is sorra törlik az ismerőseim a accountjaikat ezekről az oldalakról.
Viszont a család, vagy ismerősök számára való képek gyűjtőhelyének ott van a Picasa, ha valakinek képeket akarok mutatni, akkor csak a linket kell átadnom, ami akár szóban, vagy SMS-ben, e-amil-ben is könnyedén átküldhető.Itt mindenki azt képzeli, hogy a drágalátos képeit az ismerősök a 3x4 cm-es mobil kijelzőn akarják csodálni, fel sem merül bennük, hogy ez mennyire primitív felfogás és akinek a képeket szánják, azok sokkal szívesebben megnéznék azokat normál méretben kényelmesen otthon, mint kényszeredett mosollyal az arcon, toporogva várni, hogy a már harmadszor megszakadó BT fájltranszfer végre befejeződjön és mehessen a dolgára.
-
gyoref1
aktív tag
válasz
manchester85 #284 üzenetére
Tök egyszerű a dolog , az iphone kivételével azért a legtöbb telefon
tudja és ezért használják is sokan,
míg a netezés pénzbe kerül és nálunk nem olcsó,
valamint az azt tudó telefonok sem olcsók,
így a bluetoothos fájlküldésnek itt a BALKÁN-on van létjogosultsága,
akár csak 1 kontakt átküldésével is . ( Jó példa ? )Ulkesh : Az mennyire egészséges ha a zene miatt nem hallod
meg ha jön a mentő azt átmegy rajtad ?Newl : a felmérést nem hinném hogy itt a Balkánon végezték,
hanem mondjuk Londonban a korlátlan net hazájában. -
Ulkesh
őstag
válasz
manchester85 #275 üzenetére
"De ha neadjisten látnák is, és a mobiljaik is alkalmasak lennének rá, tegye már fel az a kezét itt, akinek a nagyija a telefonáláson kívül bármi másra tudja használni a mobilját."
Anyám lazán használja zenehallgatásra, játékra, e-mail letöltésre, Skype-os irogatásra /Fring/ az N73-asát, pedig 78 éves. Neki speciel gond nélkül el tudok küldeni pár képet e-mailben, mert éppen valami vicces dolgot láttam, vagy kolléganő behozott egy finom salátát és elküldtem a receptet, két kattintás és már el is ment az e-mail.
Mi az, hogy 10 méter, meg lassú BT, nem a középkorban élünk... -
gyoref1
aktív tag
válasz
manchester85 #270 üzenetére
És ha nincs számítógépe pl. ??
akkor akassza fel magát ?pl. nagyi szeretné mutogatni a piacon a másik vén szenilisnek az
unoka friss fotóit amint tapicskol két kézzel a szülinapi tortába ?(logikus
, menjen fel a facebookra a 2 vén hülye )
-
fairi
őstag
válasz
manchester85 #216 üzenetére
"Én annyit mondtam, hogy nincs olyan dolog, ami csak bluetooth-on keresztül küldhető el, és nekem arra szükségem lenne.a valakinek kell az a kép, ami nekem van, akkor elküldöm neki e-mailben, kibírja addig. Ha nekem kell az övé, akkor megkérem, hogy majd küldje el e-mailben, megnyitom, lementem. Ezek ilyen tök lényegtelen dolgok."
na persze,utána meg senkit nem érdekel a kép,vagy zenét is elküldöd neki,úgy 4-5 mbytosakat,vagy majd MSN-ben mikor hazaért?Persze tudom az ájfon egy életérzés lesz,és a többiek már magasról le van tojva,érdekel a képem,majd menj fel otthon a neten,te szaros 20-25k telód nem tud netezni,nincs mobilneted...Pór!!!
lehet neked összes barátod ilyen emailfüggő,így megértem neked már lényegtelen.."Általában facebookon vagy iwiwen megnézem azoknak a képeit, akikre kíváncsi vagyok, de az életben nem volt még olyan, hogy egy konkrét kép annyira kellett volna, hogy az ne várhatott volna pár órát.Persze ha hajlandó felpakolni,és ezzel szarakodni,persze van akinek ez a mániája..."
összességében leggyorsabb bluetooth filetransfer,elindít,utána csak 10m-es körzetbe kell maradni szépen átfolyik az...
Párkép,pár zenére érdemes,de fényképalbumnyi mennyiséget e-mailben ,vagy feltettetni facebookba,feltéve ha az embert érdekli..
Nekem iwiwem van,és ha jó ha havonta ránézek...nem zárják ki egymást,pár darabra és Bluetooth ft. tökéletes.arra van kitalálva!
-
BiP
nagyúr
válasz
Szerencsére én távol vagyok attól, hogy a dolgaimat közösségi portálokon keresztül intézzem. Lehet, hogy maradi vagy már túl öreg vagyok ezekhez, egy szimpla file-átküldéshez csak kacifántos kerülőmegoldásként tudom elképzelni, amikor már nagyon nincs más.
(Mondjuk nekem alapból fura a fiatalok iwiw/facebook mániája, engem hidegen hagynak ezek az oldalak. Lehet, hogy nekik/neked csak azért kézenfekvőbb megoldás, mert ezt használod gyakran, nem tudhatom.) -
pzstm
titán
válasz
manchester85 #223 üzenetére
de mi van ha anyukájának nincs emailcíme, és ő kimondottan a telefonjára szeretné??
-
>-48-<
aktív tag
válasz
Szerintem meg te vagy, aki direkt nem akarja megérteni, hogy van akinek ez fontos fícsör.
Megértem, ha neked nem. Távol álljon tőlem, hogy ráderőltessem, nem is tudnám.
Továbbá azt is elismerem, hogy eljön az idő, amikor ez totál fölösleges dolog lesz. De amíg nem szaladgál mindenki mobilnetes pda-val, addig ez igenis hasznos tud lenni.
Bemutatlak anyukámnak, aki majd addig rágja a füled, amíg el nem küldöd neki a cicás, hegyi patakos, dáliás háttérképedet, vagy a shazamról letöltött muzsikádat. Na akkor majd imádkozol a BT-ért. -
madstunt
addikt
válasz
kontaktok mozgatására is gyors és egyszerű módszer két teló közt
-
fairi
őstag
válasz
manchester85 #115 üzenetére
"Őszintén szólva nem tudok egyetlen egy dolgot se mondani, ami kellene a mobilomra és az csak bluetooth-on keresztül küldhető át. Te tudsz ilyet?"
nem mindenkinek mobilnet előfizetése,vagy nem mindenkinek van csúcstelefonja,de azért szeretne tőlem,vagy én szeretnék tőle fényképet vagy zenét...
pl.:ez speciális eset,de annyira nem..
laptop,net nincs,de van bluetooth ,mobilomon is van bluetooth(filetransfer is),pda-mat megosztottam és tudott tallózni rajta mint háttértár, lassan de átpakolt a 8 gigás háttértárra pár zenét amit ő maga csinált....
Bluetooth elterjedt technika,és nem mindig tudja email helyettesíteni!lehet 5 év múlva már a mobilinternetje lesz mindenkinek korlátlan adatforgalommal(kisebb csomaggal levő barátomat nem szívatnám ilyennel),és mindenkinek minimum ájfonszintű gépe,de még az nem igaz...
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #187 üzenetére
nemutolsó sorban elég egyszer megvenned az app-ot és más iPhone-odra is feltolhatod.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #180 üzenetére
Természetesen netről is le tudom tölteni az install fájlt (a BT csak a péda kedvéért szerepelt, nem kötelező), amit később bármikor újra tudok telepíteni, és ahhoz se kell PC meg restore.
Sok dolog olcsóbb a MS Marketplace-en, mégse onnan veszem, pont ezért. -
gyoref1
aktív tag
válasz
manchester85 #180 üzenetére
Az app storosoknak sincs nagyobb élmény mikor azonnal vonják
a pénzt a kártyádról. -
gyoref1
aktív tag
válasz
manchester85 #104 üzenetére
Igazad van , ha van 1 fénykép a telón amit szeretnék megosztani
a mellettem álló haverral,
akkor logikus ,hogy nem átküldöm bluetoothon (ingyen )
hanem pénzért mail-ben , mms-ben,
vagy feltöltöm 1 közösségi site-ra,
hogy mentse le onnan,
TÉNYLEG LOGIKUS(milyen maradi ez a Nokia )
-
válasz
Szerintem viszont a jövő telefonja igenis adattároló IS, nem véletlenül fejlesztik a microSDXC kártyákat - 5év mulva terabájtos kapacitásúak lesznek.
Hogy az unokáink hogy fogják cserélgetni a filejaikat, nem tudom, de nem hinném, hogy mindenki rá lenne kényszerítve a net használatára. Az épeszű gyártók tuti meghagynak egy (vezeték nélküli) csatornát, amivel két telefon ill. egy telefon a szgéppel kommunikálni tud.
A bluetooth-os filecsere sem "buta p*csa szint" SzVSz: képzelj el egy tárgyalást, ahol a nagyfejesek a hivatalos cucc után extra infókat (tervrajzok, mérési eredmények) cserélgetnek, amiket legkevésbbé sem akarnak youtoube-ra, de még emailbe se feltölteni. Csak a partnernek odaadni.
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #115 üzenetére
"Továbbra se értem, mire jó fájlokat küldözgetni egymásnak."
nem kell mindenkinek értenie, jó és kész. -
moonman
titán
válasz
"A bluetooth küldözgetésen lovagolók véleményem szerint olyan maradi emberek akik még nem jöttek rá, hogy a jövő (esetleg jelen) telefonja nem adattároló, hanem egy multimédia eszköz, adattárolás céljából pedig az internettel kommunikál. Nyugaton ez a trend."
eszedbe jutott már, hogy van, aki leszarja, mi "nyugaton a trend" és használni szeretné, amilye van? pl. mi a baj azzal, hogy át akarok küldeni egy-egy fájlt mindenféle hókuszpókusz meg internet-hozzáférés nélkül? gondolom, ha fordítva lenne és az iPhone-ban lenne ilyen lehetőség, rögtön bazinagy, innovatív fícsörré válna.
ha a 4. generációba beteszik, mit fogsz mondani? annyira nem kellett senkinek, hogy falsból beletették?
(ha már választani lehet, inkább bt file transfer, mint videotelefonálás.)
-
D@niel
addikt
válasz
manchester85 #78 üzenetére
Én meg hogy ne legyen kivehetős
-
Integra
titán
válasz
manchester85 #65 üzenetére
ezzel nincsen bajom. szifon nekem is a lehetséges telefonok listáján van pár másikkal együtt.
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #41 üzenetére
arra mindenesetre jó, hogy plusz 50 dolcsit legomboljanak érte.
nekem eddig a Kaiserben és a HD-ben is volt első kamera, egyikben sem használtam sose. Kaiseren egyszer kipróbáltam, hogy milyen, azt annyi. -
Integra
titán
válasz
manchester85 #41 üzenetére
jaja, te pedig kétszer meggondolod egyébként, hogy akarsz e adatroamingolni, mert hamar belefutsz egy 6 számjegyű havi számlába..
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #35 üzenetére
mert a laptop előtt ülsz és kényelmes. a telefonos szitut meg az imént Lenry kifejtette.
-
moonman
titán
válasz
manchester85 #25 üzenetére
nekem mindegy, ártani nem árt. de már a HD2-n sincs kamera, egyszerűen rájöttek, hogy nem használják az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest