- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
válasz
Blue Eagle #11598 üzenetére
akkor mit javasolsz ami még nem jár gari vesztéssel?
-
azimut
aktív tag
Röpstatisztika: csak a Needromomon 32 db rom található, a gyári legelöl (a repartisi internal ugye nem rom). A kedves fórumtársak között 4.2-ből legnépszerúbbek az SLX romok (jól tudom, hogy ROW jellegűek?), 4.4-ből a gyári és baralajbi. Mivel én eleve 4.4-en láttam először Androidot, ehhez szoktam, a 4.4-et preferálom.
Tehát 4.2, és 4.4, ROW ill CN verziók, 1 db Alice project, ami fekete bárány, CM-hez hasonló alternatíva. Kérdezem a guruktól:
1. Létezik-e még egy ilyen "sok romos" teló? (Nem böngésztem végig a Needromot)
2. Kószálnak-e még P780-ra írt romok máshol?Bármi a válasz, szerintem a P780 egy jól szerelhető (megtörtént) és jól hackelhető (megvolt) készülék. Bár olvastam a hardware - főleg térerős - problémákról (a kijelzőtörés is az), a többség elégedett. Sirály!
-
whited
addikt
sziasztok
anyumnak szeretnék ilyet venni, és ha jól láttam kissgb árul.
ismeritek esetleg? tőle milyen verzió jön?
az akku kb mit bír? nem lesz se rootolva, se másik rom, se semmi, maradna úgy ahogy kézhez kapjuk
T-s kártyával lenne használva -
duronx
senior tag
válasz
Blue Eagle #11592 üzenetére
Pick pack megcsináltam, köszönöm a segítséged
-
duronx
senior tag
Sikerült feltenni a S228_ROW -ot
már be is laktam. Kicsit szokatlan az S124-es romhoz képest, de nagyon szép. Remélem lesz olyan jó mint a blue eagle által csinált rom és akadás sem lesz.
Egy dologban még kérnék segítséget. Modem csere. Olvasgattam itt a fórumon, de bizonytalan vagyok. Leszedtem a blue eagle által linkelt Modem_P780_KK_V101_1_3g_n.zip-et.
Beléptem a recovery-ba, de nem a megszokott program fogadott, hanem ez => Team Win recovery projetc v2.7.1.1. Itt simán install / zip megkeres / elindít és nyomjak rá a "swipe to confirm flash" gomra ? és ennyi? -
e=mc²
őstag
válasz
Blue Eagle #11589 üzenetére
Koszi!
4.2.1 helyett szeretnek 4.4.2-t, de ha elerheto az 5-os attol sem zarkoznek el. Van ennek valami akadalya egyebkent? Gyartoi tamogatason kivul.
-
Blue Eagle
őstag
Bocs, félreértettem, nem kijelentő mondatot írtál, hanem kérdezted.
Az altalad emlitett S228 romnak mindegy, hogy cn vagy row maga a telefon? Korabban ebben a topicban olvastam, hogy ha SPFlash Tools-al teszed fel a romot, akkor mindegy, de az oldalon a leirasban irja, hogy
"...The baseband contained within this ROM is for ROW (rest of the world) hardware version of Lenovo P780, 2nd SIM will not work if you use it on non-ROW (for China) devices. If you're unsure if your device is ROW or China, look at the text on the battery. If the text it's mostly chinese, then you have the non-ROW hardware version of P780...."Az S228 ROW romot felrakhatod bátran, de modem cserére itt is készülj fel.
Vagy a betoltendo scatter az ami meghatarozza? Ha igen, akkor jol gondolom, hogy nem az en scatterem (korabban lementett) kell, hanem ami a csomagban van hozza?
Igen, minden romnak van scatter fájlja (memória térkép) amit a Flash Tool értelmez és ez szerint írja fel a megfelelő címekre a partíciókat.
(Firmware upgrade módot kell választani még CN-ROW vagy fordított romok váltásánál is az eltérő kiosztások miatt - ezt elfelejtettem az imént írni, bár ez most nem érint téged közvetlenül.)
3as es 5os SP is van. Melyiket javasolt hasznalni?
Az S228-hoz az ötös verziójú Flash Tools-t javasolom használni.En meg mindig az S110-et hasznalom 2013 oktobere ota (akkor csak egy modem csere volt es kesobb particio modositas), es most kezd neha magatol repulo modba kerulni, ritkabban lefagyni. Gondoltam egy frissebb rendszer jot tenne, igy a S228-at gondoltam ra.
Húha! Az jó régi már. A JB vonal legfrissebb romja, ami már egy éves múlt, az S124_ROW. Kinézetre olyan mint az S110. A S228_ROW az KK alapú, és teljesen más a felület.
-
e=mc²
őstag
válasz
Blue Eagle #11586 üzenetére
Kosz, de nem serult, meg nem kezdtem neki. Csak elokeszulok. Illetve kicsit erteni szeretnem a dolgokat, mert valljuk be kuszak a leirasok egy kezdo szamara.
Teljes mentesem van 2 is MTK Droid Tools-al.
3as es 5os SP is van. Melyiket javasolt hasznalni?
Tovabba a scatter es row vs cn kerdesre nem kaptam egyertelmu valaszt vagy megerositest.En meg mindig az S110-et hasznalom 2013 oktobere ota (akkor csak egy modem csere volt es kesobb particio modositas), es most kezd neha magatol repulo modba kerulni, ritkabban lefagyni. Gondoltam egy frissebb rendszer jot tenne, igy a S228-at gondoltam ra.
Teljesen szuz, uj rendszert szeretnek, aztan majd belakom megint.
-
duronx
senior tag
válasz
Blue Eagle #11586 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
(#11583) e=mc²
Szevasz!
"Nekem utolag be kell vinnem MTK Droid Tools-al?"
Na ez az utolsó mondat a bibi. Ugyanis akkor neked is sérült az Nvram partíciód, de nem gond, tudok csinálni ha priviben elküldöd az IMEI számsort ami a te telódé.
"Tovabba ha SPFlash Tools-al teszek fel egy romot, akkor honnan fogja tudni, hogy mi az IMEI? Azt a "particiot" (talan nvram) nem irja felul ilyenkor valamilyen adatokkal?"
Az SP Flash Tool segítségével kettő féle módon lehet romot felrakni a telóra:
-Download mód - ekkor az "érzékeny" partíciókhoz (Nvram, protect_f, protect_s, pro_info) nem nyúl hozzá, nem formázza a 4 GB flash NAND memóriát. Csak a kijelölt partíciók lesznek felülírva.-Firmware Upgrade mód - Ezt a módot használjuk nagyobb volumenü romcserénél, platformváltásnál.
A Flash tool a következő séma szerint jár el:
1. kiolvassa és lementi a BackupData könyvtárba a feljebb írt "érzékeny" partíciókat
2. teljes formázást végez az EMMC memórián
3. flesseli a romot
4. visszaflesseli az előzőleg lementett "érzékeny" partíciókat
5. ellenőrzést futtat le, kész.Szóval, ezért marad meg az IMEI Firmware upgrade után. NEM KEVERENDŐ ÖSSZE AZ ÖTÖS VERZIÓJÚ FLASH TOOL FORMAT ALL + DOWNLOAD MÓDDAL: AZ MINDENT VISZ ÉS CSAK A ROM LESZ FELÍRVA. AGYŐ IMEI!!!!
(#11585) duronx
Akkor neked a régi, azaz a 2013-as kell. Alapértelmezetten ez van a romokban.
-
duronx
senior tag
válasz
Blue Eagle #11584 üzenetére
Ha jól emlékszem ugyan akkor gyártották a tied mikor az enyém.
A kéken: 131911
A feketén: CMIIT ID: 2013CP5888köszi a linkelt Preloader packot
-
Blue Eagle
őstag
válasz
duronx #11576 üzenetére
Szia!
Kettőféle preloader van: Lenovo P780 Preloader pack
(Zip-be csomagolt, a subzip-ket is kibontani a végső felhasználáshoz, ill. az eredeti felülírásához!)
Tök mindegy melyiket teszed fel, ha Power gomb nyomására nem csinál semmit a teló, akkor egyszerű a dolog, a másik kell. A romban lévőt lecserélni a 2014-esre és újraflesseled a romot.
"Az aksimon az van hogy 131911. Jó lesz hozzá az ebben levő preloader?"
Ez a kék matricán? Mert akkor ez nem kiindulópont. Ez nem igazán a teló gyártási ideje szerény véleményem szerint. -
e=mc²
őstag
válasz
bogyo74 #11575 üzenetére
Az altalad emlitett S228 romnak mindegy, hogy cn vagy row maga a telefon? Korabban ebben a topicban olvastam, hogy ha SPFlash Tools-al teszed fel a romot, akkor mindegy, de az oldalon a leirasban irja, hogy
"...The baseband contained within this ROM is for ROW (rest of the world) hardware version of Lenovo P780, 2nd SIM will not work if you use it on non-ROW (for China) devices. If you're unsure if your device is ROW or China, look at the text on the battery. If the text it's mostly chinese, then you have the non-ROW hardware version of P780...."
Vagy a betoltendo scatter az ami meghatarozza? Ha igen, akkor jol gondolom, hogy nem az en scatterem (korabban lementett) kell, hanem ami a csomagban van hozza?
Tovabba ha SPFlash Tools-al teszek fel egy romot, akkor honnan fogja tudni, hogy mi az IMEI? Azt a "particiot" (talan nvram) nem irja felul ilyenkor valamilyen adatokkal? Nekem utolag be kell vinnem MTK Droid Tools-al?
Koszi, udv,
-
duronx
senior tag
Erre valaki? Csak egy megerősítés kellene s neki is állnék. Köszi
ROM -
-
wocsok17
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Az a probléma, hogy boot közben kifagy, és a "cwm"? be sem lehet belépni.
Hogy lehet életre kelteni? -
-
bogyo74
tag
válasz
duronx #11570 üzenetére
Szia,
Nincs benne magyar nyelv, de nekem ez másodlagos, inkább a jobb használhatóság a fő szempont.
Az összefoglalóban találsz részleteket, de azért dióhéjban:
0. mentés
1. mentés
2. mentés :-)
3. ROM leszed: http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/
4. flashtools leszed: http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/
5. telefon kikapcsolt állapotában ráköt windows-ra, és a gyorsan megjelenő, majd eltűnő preload drivert feltesz (ha eddig nem volt fent)
6. flastools elindít, scatter fájl megnyit a kicsomagolt ROM-ból,
7. felteszi a flashtools-szal (részleteket olvasd el az összefoglalóban, van pár fontos dolog, ami lényeges, DA DL pipa, stb.)
8. újraindítja a telót,
9. vár
10. vár
11. vár
12. örülMódosulhat a játék a 6. pontban, ha nem az ebben lévő preloaderre lesz szükséged.
-
honeker
őstag
Csak érdeklödés....lolipod érkezhet rà.....1.5-2 napos töltésel már nagyon unom moto x2.....alternativát keresek. A térerö tekintetében a moto volt a leg job választás a 780 hogy kezeli mert ha fojamatosan a hálot keresi lehet aban atomerö mü is akkor is merül ?
-
ibookg4
tag
Köszönöm a kijelzőfólia tippet! 4-5 nap alatt itt van a németektől, 6db esetén kb 100Ft-ra jön ki darabja postával együtt, ami úgy gondolom maximálisan korrekt ár.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
vibe ui fut a telefonon, az lenne a érdésem, hogy az energiabeállításoknál van lehetőség fagyasztani appokat, ez teljes értékű? tehát olyankor sehol nem fut az adott program, amíg fel nem oldom?
-
bogyo74
tag
válasz
bogyo74 #11554 üzenetére
S228 felkúszott, működik, öröm, bódottá'
Végre "egyben" van a belső memória, nem két számomra értelmetlenül felosztott részre osztva, nagyon boldog vagyok ;-)
A needrom-ról tettem fel, ez elvileg egy root-olt gyári verzió. Erre esetleg rámennek az automatikus frissítések, vagy azért ennyire nem egyszerű a helyzet? (Nem nagy dolog, most már olyan simán megy a flash és a belakás, hogy csak na!)
-
Itik
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van olyan beállítás a telefonban, hogy Blutooth fülesnél automatikusan vegye fel a hívást???
-
-
siskad
őstag
Sziasztok! Vettem egy ilyen telefont. Nagyon jó, már egy hete használom. Az eddigi telefonjaim csak 1 napot bírtak egy töltéssel, ez 3-4-et, pedig elég sokat használom. Szerintem a kamerája is egész jó. Egyébként nektek is csak HDR módban tud makrót csinálni? A gyári rom egy kicsit szaggat. Korábban volt egy ismerősömnek ilyen telefonja, ő rakott fel olyan romot, ami nem szaggat. Most melyik a legjobb rom?
-
amtibacsi
aktív tag
-
Tocso76
tag
válasz
Blue Eagle #11557 üzenetére
Köszi. Az kár, az oldalra nyílóst nehezen tudom egy kézzel tartani és a powert is nehezen tudom megnyomni. 2-3 éve kb. 80%-an lebénultam a kezeim még valamennyire működnek, de pl. tapintás érzékem nincs. Ezt dobta a gép, ja és csak úgy jött nem is tudom mi okozta.
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
Rendeltem én is egy ilyen készüléket a pandawilltől elég baráti áron. Érdekes, hogy a használt és az új is ugyanannyiba kerül náluk. 10% felárért van náluk vám biztosítás, én nem éltem vele "hátha" rendeltem már vagy öt készüléket ismerősöknek Kínából, de még egyszer sem kellett fizetnem, szal piszkos adócsaló vagyok. Alig várom már, hogy széjje buzerálhassam, remélem nem fog ki rajtam.Kérdésem is van. Van-e olyan tok P780-hoz, ami fentről lefele nyílik és kinyitáskor felébreszti a képernyőt?
Vagy rendeljek mellé egy patkómágnest is. -
kissarga
csendes tag
Sziasztok!
Ismét sikerült eltörni, egy p780 as kijelzőjét. Már a másodikat...
Elsőt már eladtam, elég sok érdeklődő volt, ezért ezt is eladnám.
Az ára: 15.000 Ft
A készülék egérrel használva teljesen működőképes, (néha túlmelegedés miatt újraindul)Nincs időm szervizeltetni, munkára használom, az új készüléket hamarabb megkapom.
Telefonszám: 70/311 97 62
-
Athoszka
tag
válasz
bogyo74 #11551 üzenetére
Én most S228-al használom. Eddig bejön, bár az értesítési led-del megszenvedtem, de még nem tökéletes. Az aksi idő eddig ezzel a rommal talán a legjobb eddig nekem, de ez majd hosszabb távon derül ki. Morelocale 2-vel elég sok minden magyar lesz. Tárhely probléma ezzel nincsen. 4Gb -os a telefon memória, ebből ha jól emlékszem kb 2,1 Gb volt talán szabad. Sok tapasztalatom még nincsen, mert még nem rég került fel. Én s226-ról frissítettem fel.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
bogyo74 #11551 üzenetére
Az S228 romot bátorsággal tudom ajánlani.
Dalvik tároló törlést elvégezni bizonyos időközönként nagyon is hasznos tud lenni, de nem a helyfelszabadítás miatt. Ugyanis ez a tároló ismét "fel fog telni". Bizonyos esetekben, pl amikor romot cserélünk rekó alól, a Dalvik tároló törlése kötelező lépés. Nem véletlenül kell a FR!
-
bogyo74
tag
Jelenleg az S124-es ROM van fent a gépemen, abból is a magyarított 1GB int. verzió. Elgondolkodtam, hogy feltenném az S228-at (http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/). Van valakinek tapasztalata a ROM-mal? Ha nem magyar, nem igazán zavar, csak stabil legyen.
A helyproblémámat még mindig nem tudom jól megoldani, nem értem, miért jó szétvágni a belső memóriát. Ami ezzel kapcsolatban érdekes tapasztalat volt, hogy a sok CleanMaster-es tisztítás után (utálom a sok agresszív hülyeségét) is tudtam még egy adag tárhelyet nyerni: clean dalvik cache. Néha jó ráfuttatni.
-
Athoszka
tag
válasz
Blue Eagle #11548 üzenetére
Köszi! Közben ment is vissza a jó bevált v101 modem. A s228-ban v24 volt és az nem volt hű de jó.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Blue Eagle #11548 üzenetére
Az összefoglaló 8. pontja is hivatkozik erre.
(#11550) Athoszka
Persze, a v24 olyan mint a v23 ebből a szempontból: T-mobil hálózatra nem jó. A v101 az ok. -
Athoszka
tag
Érdekes felakartam rakni P780 4.4.2 row_baralajbi romot, de nekem nem lett magyar. Vagy már a sok letöltött romnál lehet összekavartam
Mindegy ráengedtem az összes frissítést és így S228-ig felmentem. TWRP csere és zip-ből ment a root. Morelocale 2-t ráengedtem és lett ami magyar lett. Kíváncsi leszek ez a rom, hogy fog muzsikálni. Egy kérdés modem cserénél van különbség row és cn között? Vagy csak annyi, hogy 4.2 és 4.4?
-
azimut
aktív tag
válasz
Casoli #11542 üzenetére
Ha 1503, akkor baralajbi, ami nekem is van, nem pedig "gyári". Gyári legújabbra szeretne frissíteni, az enyém is ezért üldöz. Recovery a <3e>. Kiirtod-e a securityt? Az enyém CWM-el, security nélkül (közben új kapcsológombbal) ööm é bódottáááá
.
Van-e syncit fiókod, és az működik-e? Nekem ez az egy problémám, hogy rányomva a rendszerbeállítások sajnálkozva leáll. Google fiókot már töröltem, ami persze elindult, így volt törlés opció. Lehet, hogy a security része?
Cappa! Nem tudod hol keressem a rendszer könyvtárában? Szeretnék örökre megszabadulni tőle.
-
válasz
Blue Eagle #11539 üzenetére
A youtube hiba nem csak nálam jött elő, ezért kellett frissítenem újabb ROMra. Bár szerintem amit felraktam, az a hivatalos 4.4.
-
Scobbyka
tag
válasz
Blue Eagle #11539 üzenetére
Megpróbáltam a power + volume up + volume down de nem jön be semmi kép ahol ugye majd ki lehetne választani a factory reset-et.
Csak az előzőekben leírt dolog jelentkezik (sötét kép, 20-22 másodpercenként rezeg egyet)Szerk. Próbáltam a power + volume up egyszerre de arra sem reagál
-
Blue Eagle
őstag
-
válasz
azimut #11537 üzenetére
Bocsi, közben már fel is ment a 4.4, be is laktam a telefont
Annyit csináltam, leszedtem egy régebbi Flashtool-t, amit a frissítésnél is javasoltak, leszedtem mellé a 1503-as verziót (ez volt a legújabb letölthető). Frissíteni pedig nem a downloadddal kellett, hanem a firmware update-tel.
Felrakva a telefon már könyörgött egy frissítésért, de nem raktam fel, mert frissítés közben valamit problémázott. Szóval így maradt a 1503-as verzió, a youtube is megy hibátlanul. Ez volt a lényeg. Ja és még jól is néz ki az új menü
-
azimut
aktív tag
válasz
Casoli #11536 üzenetére
Gyári romból 1512 a legújabb verzió száma, miért pont 1439? Ezt találtam:
"(8038) SP FLASH TOOL ERROR) / (PMT changed for the ROM; it must be downloaded
Occurs if the names or addresses of the blocks in the scatter differ from the table inside the phone (PMT). Should be corrected scatter-file in the firmware, ie lead to the same kind with your current scatter file of the firmware that you are currently on the unit. An example of how to catch and edit manually given here.
If a scatter file with nothing had been done, but it's still displays this error, you can try to change the version of the flasher. It is recommended to start with a version SP Flash Tool v5.1352.01
Also there is a modified version of fleshtula that ignores this error and enables ask. But be careful! Not all devices Attached fayl SP Flash Tool v5.1352.01 read this thread why http://en.miui.com/thread-77077-1-1.html.
Original theme using a modified version
Another way (not always work, because droidtuls not always creates a second scatter corrected sections):
Download the latest mtkdroidtools
Connect your phone and save the block map (stored 2 files and one of them will be named PMP)
Leave only PMP and rename it to normal view scatter
Through it you can flash any firmware without error 8038"Ha pedig gyári, akkor a leírás szerint CWM-ből felrakható, ritka kivétel, amit nem kell flashelni (már ha a Needrom-on lévő leírás rendben van). Embert nem láttam még, aki gyárit akart feltenni, mindenki hackelt cuccot akar.
-
válasz
Casoli #11535 üzenetére
Újra itt, egészen odáig jutottam el, hogy MTKDroidtools programmal végeztem mentést, és a telefonra is feltelepítettem a CWM-t.
Ezt szeretném felrakni: P780_VIBEUI_V2.0_1439
Viszont downloadra nyomva a következő hibaüzenet fogad:
PMT changed for the rom; it must be downloaded.
Mi lehet a baj? Telefon működik, CN-es 125ös szoftver van rajta.
-
Sziasztok!
Nekem van egy két éve vásárolt P780 készülékem, és a youtube meg nem oldódó hibája miatt kénytelen leszek a készülékre valamilyen nem hivatalos ROM-ot rakni. Esetleg valaki tudna segíteni lépésről lépésre mit kell csinálnom a mentéshez és a frissítéshez? Leírást próbáltam, de sajnos valami nem jó, vagy én vagyok hozzá a hülye, vagy valami nem jött össze. Az se baj, ha 4.4-re lenne frissítve. Kínai ROM van a készüléken.
Előre is köszi.
-
Scobbyka
tag
Sziasztok,
Adott egy P780, ami tegnap délután egyszer csak elkezdte azt csinálni bekapcsolás után, hogy sötét képernyő mellett rezeg, és nem történik semmi, rezeg egyet majd kis csend majd újra rezeg. És ezt bármeddig képes csinálni. Nyomtam neki egy reset-et akkor abbahagyta, majd kis idő múlva újra próbáltam bekapcsolni de semmi. (két rezgés között kb. 20-22 másodperc telik el)
Flash Tool-lal visszaraktam a baralajbi fél ROM-ot ami eddig tökéletesen működött rajta, de továbbra is az előzőekbe leírt jelenség áll fenn.
Próbáltam Download, Firmware -> Upgrade módban is semmi előrelépés.Memória teszt rendben lefut.
Mit lehet még vele csinálni?
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11524 üzenetére
Kiderült,hogy rootolt maga a ROM
Most olyan problèmám van,hogy csak MTP ès kamera módban dolgozik ha gèpen van! Szerenèk rámásolni adatot,de ezèrt nem tudok,mert nem ismeri fel háttèrtárolókènt. Megoldás? -
ibookg4
tag
válasz
Blue Eagle #11528 üzenetére
Szaisztok, nincs valakinek felesleges fóliája a képernyőre? Vagy hol kaphato SOS?
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11526 üzenetére
Megvan a régi alaplap, és megvan az nvram is. De fel lehet tenni egy másik nvramot egy másik alaplapra?
Egyébként mivel nem volt az"új" alaplappal semmi gond, így végül is mindedgy. -
han_lev
senior tag
No, úgy néz ki a térerő gond megoldódott. Kaptam egy donorkészülékből egy alaplapot, amin jó volt a térerő. Apró módosítások, és most a gépem az új alaplappal (ez persze új imeit jelent, stb .) de full a térerő. Nandude kollégának köszönet a segítségért.
Csak úgy hasít!
Szóval akinek kijelzős, vagy más hardweres gondja van, nem alaplappal kapcsolatos, az gondoljon a térerős gondokkal küszködő társakra.
Többek között majd nekem is szükségem lesz egy másik alaplapra a sógor telójába (a jelek szerint hamarosan) -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11523 üzenetére
Nem Factory módban. Normál módon, esetleg Meta módban. Ez JB esetében sima ügy.
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11522 üzenetére
Igen rootolni és kínaimentesíteni!
MTKnál factory modeban indítom! Lehet azért nem látja? :S -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11521 üzenetére
4.4-nek necces az MTK Droid. Én pl nem nagyon vágom a KK és mTK droid párosítást. Le vagyok ragadva a JB-nél. Rootolni akarsz?
A CDC-serial az másra kell. A KK hibakeresési kapcsolatot pedig a KK romok külön hozzájárulást kérnek, erre figyelj.
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11520 üzenetére
Nem megy a MTK Droid! Valamilyen driver problémája van! :S
Ez kiborító! Tudnál drivert ajánlani! Legyalulom az usb drivert!
Valami CDC -t akar -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11519 üzenetére
Ilyenek miatt használom ezt a kettőt. Az egyik mindig jó. Valami nem tetszett a v5-nek, nem ismerte fel rendesen a romot.
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11518 üzenetére
A fix preloados változattal végigrakta ééés működik!
Juhuu!
De miért csinálja ezt? :S ijesztgeti itt az embert!
Most már csak a rootolás van meg a mentés hátra! Remélem az sikerül! Az elöző telnél nem ment!
Köszi a segítséget! -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11517 üzenetére
Másik FT a v3-as? Az mit produkál?
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11516 üzenetére
Blue!
Azt is próbáltam! ÉS semmi!
Lehet ,hogy a rom nem jó hozzá? :S Azt írja,hogy Unrecognized ROM detected! -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11514 üzenetére
Ne a Download only módot válaszd ki, hanem a Firmware upgrade módot. Semmiképp sem a Format all + download!!!!
Ja és sorrend:
-kikapcsol
-rádug
-Download gomb megnyom
-piros reset megnyom -
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11513 üzenetére
Tehát:
kikapcsolom a teló --> reset gomb megnyom (teló lehúzva a gépről!) --> rom beolvasva, preload kipipálva --> download megnyom ---> teló rádug és ezt írja ki! 1-es kép -
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11510 üzenetére
A preload nem más mint az előretelepített alkalmazások (Accuweather, UC Browser, Asphalt7, Facebook, stb) gyűjteményének a partíciója. Igen, ez a ROW romokra jellemző partíció, a CN esetében ilyen nincs. Mi a gondod ezzel, mert nem értem. Ahogy Itik is írja, ments Nvramot a Flash Tool kiolvasó (Readback) funkciójával, aztán flesselj egy szimpi romot. Nem kell ezt túlvariálni.
-
Itik
tag
válasz
drewcsalad #11510 üzenetére
Szia!
A rendszerről minden képen csinálj mentést még ha nem is stimmel valami a romban.... És az Nvram-ot is mentsd el....legalább a számítógépes Flash tool-al. Ez a partíció kulcs fontosságú. Enélkül ne is állj neki semminek mert ha gond van imei vesztés lesz az eredménye. Ha letöltesz egy CN romot és flash tools-al rakod fel abban a ROM-ban benne van minden ami kell. Nem kell hozzá letölteni külön semmit.
-
misimagaki
aktív tag
válasz
gzsolthy #11501 üzenetére
Szia!
Én is gyanítottam, hogy ez lesz ezért nem vágtam bele. Bár kollégáim bőszen mutogatták saját androidos telefonjaikon, hogy valószínű majd át lehet állítani angolra. Ha ez így is van, akkor a kínai írás jelek közül kitalálni, hogy hol kell nem biztos, hogy ment volna.
-
drewcsalad
tag
válasz
Blue Eagle #11509 üzenetére
A preload ! Az a 200 mb ami a CN-es kütyükben nincs! ROWos a teló! Csináltam Mobile uncle-s mentést és scattert az SP-vel, de a rendszerrel nem stimmel valami ,mert a MUT kiírt dolgokat,ami nem tetszett! Error hegyek voltak!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11508 üzenetére
Preload vagy preloader? A kettő nagyon nem ugyanaz! Mentettél nvram-ot?
-
drewcsalad
tag
SZiasztok
Szeretném felrakni a ROWos telóra ROMot SP flashhel, de ezzel a preload dologgal meggyűlik a bajom! Nem igazán vágom,hogy miért nem akarja beolvasni,csak azt az egyet. honnan tudom letölteni a preload.img filet? -
Jano_023
őstag
válasz
Blue Eagle #11486 üzenetére
Szia, köszi. Sikerült végül megcsinálni a telefont bár nem volt egyszerű. Köszönöm a segítséget.
-
leon11
tag
válasz
Blue Eagle #11505 üzenetére
Nekem usb gondom van. Nem lehet tölteni, se pc-re csatlakoztatni. Usb csere után sem javult a helyzet. A szaki szerint alaplapon vmi ic probléma van. Feladom, úgyhogy donornak meghirdetem. Bár ha lehetne valahogy külső töltést alkalmazni vagy egy másik P780-ba az aksit berakva tölteni, még használható lenne.
-
han_lev
senior tag
válasz
gabika74 #11498 üzenetére
Ahogy nekem is. Azíantenna gpu valamelyik forrasztása engedett el az alaplapon. Másfélévrs a teló. Állítólag ha egy olyan alaplapot sikerül szerezni, amelyiknek nincs ilyen poroblémája (mondjuk egy kijelzőhibás donortelefonból) akkor orvosolható a probléma. Azt is rebesgetik, hogy a nyák újramelegítésével is orvosolható, de az csak hozzáértőknek és óvatosan.
Holnap kiderül, mert viszem alaplapcserélni.
Egész eddig tökéletesen működátt, most az egyik slotban szinte mindíg 0 a térerő, amásikban vodás alkalmanként 1-2. Azt használom.
Randomszerűen néhanéha felugrik mindkettő fullra. Néha finom kopogtarásra, néha csak úgy.
Mivel szoftveresen mindent kipróbáltam, marad aza alaplap.
Ha bejön, írok. Aztán ha tényleg az, akkor lehet kutakodni használt jó alaplapok után, vagy rendelni párat az ebyen -
-
Blue Eagle
őstag
válasz
drewcsalad #11500 üzenetére
Itt rengeteg rom van, válassz, nézz szét és kérdezz ha kell.
-
gzsolthy
csendes tag
válasz
misimagaki #11100 üzenetére
Nekem kínai lett tőle a telefon, utána rakhattam vissza baralajbit
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest