- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Csak egy röpke megjegyzést böfögnék ide az elmúlt hetek tapasztalatai alapján: Firefoxról fájó szívvel Operára kellett váltanom, mert az előbbi böngészővel számtalanszor előfordult, hogy folyamatosan 30-40-50%-os CPU-terhelést okozott, akkor is, amikor az égvilágon semmit sem csináltam.
Bővítmény alig volt fent, talán csak az Adblock és valami FTP-kezelő.
-
tkazmer
addikt
Nagyon jó cikk, egy csomó kiegészítőt nem ismertem, és nagyon jól jöttek....
-
gLes
őstag
Kiegészítésként a cikkhez (beleírni már nem akarom), PHP fejlesztők (Parci! Ha még nem ismernéd
) figyelmébe ajánlom az alábbi Firebug kiegészítőt:
[link] -
Looney
csendes tag
Szval a cikkre reagálva :
Végre valaki megpróbált tényleg obektíven megítélni egy projectet.
Nekem is személyszerint ez a kedvencem és nem web fejlesztői szemmel
csak úzerként pár cucc amit mindjárt feldobálok a róka hátára :
videodownloader - azt a juhtube rohadjon le
noscript - hátha kell egy serial ott meg imádnak beszánkózni a vírusok javában
adblock plus - no comment
flashblock - rohadjon meg a sok csilivili flash buzulás!
gspace - mail tárhelyhez ftp kapcs,hasznos állat
gmail manager - haszonállat ez is
szval ez csak hat, ha ezt mind beépítenék más böngészdébe akkor Bill küldené a billt az tutto
sztem veszek egy fox polót -
VladimirR
nagyúr
''A ''jól'' eléggé viszonylagos, nekem pl. az a jó, ami Operában látszik''
egyreszt a ''jol'' nem viszonylagos, van egy ajanlas
masreszt az opera hajlamos ugyanolyan modon a sajat feje utan menni, mint az ie6 (pontosabban az ie6 feje utan megy)
mondjuk ennek sincs sok koze sem a webfejleszteshez, sem a bugroka nyujtotta fejlesztoi eszkozokhoz -
RedAnt
aktív tag
Kijött a firebug 1.0 bétája. Ott van. [link]
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #109 üzenetére
egyreszt az oldal mind ie7, mind bugroka, mind opera alatt szarul jelenik meg (a kulonbseg annyi, hogy opera es ie7 alatt mentheto a dolog, mig bugroka eseteben nem), s mint ilyen hulyeseg barminemu tesztelesre hasznalni
masreszt nem ertem, hogy ennek mi koze van a bongeszok webfejlesztoi szemmel valo velemenyezesehez -
czappa
aktív tag
Régóta van ingyenes változata, csak sokáig cserébe volt benne egy reklámcsík.
(Én, akkor még 15-ös CRT-vel nyomultam 800*600, és ha egy olyan oldalra tévedtem, ahol egyébként is volt banner - freeweb pl. -, akkor a két reklámcsík kis túlzással a képernyő felét foglalta el.)
Amúgy már akartam mondani a cikk írójának, hogy köszönjük! Ezek a kis kiegészítők nagyon frankók.
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Tudom kicsit későn jutott eszembe reagálni, de az Opera gyér elterjedtségéről csak annyit, hogy ugyebár csak nemrégóta ingyenes
-
moonman
titán
közben kitapasztaltam, akkor ugrál fel-le, amikor a bookmarks toolbar meg van jelenítve, de üres. azt egyébként remélem nem gondoltad komolyan, hogy ilyen kicsinyes trükkökkel akarnának kitolni szegény mozilláékkal, elég óvódás tempó lenne. meg nyilván nem azért hívták meg őket redmondba egy közös fejlesztésre, hogy minél szarabb legyen szeretett firefoxunk.
bugrókán meg nehogy besértődj, ez olyan becenév, mint a dózer vagy windög, nincs benne semmi rosszindulat. -
czappa
aktív tag
Hát én elég régóta használok ff-et, és még soha nem találkoztam a ''remegős hibáddal'', így lehet inkább valamit az pistás fiuknak kéne csinálni...
És ha már vagy olyan jóindulatú, hogy rendszeresen bugrókának becézed az ff-et, akkor engedd meg, hogy én merő rosszindulatból azt feltételezzem, hogy a pistában nem véletlenül ''remeg'' a konkurens...
mod.: bocs Racecam, a hsz-re azonnal reagáltam, csak utána vettem észre az hsz-ed.
[Szerkesztve] -
elit_hun
őstag
Én most FF-et használok,és sztem nem lassabb az operánál(az is van)vagy akkor velem van a baj
-
Racecam
nagyúr
EMBEREK!
A továbbiakban kérném, hogy itt, csak a cikkel kapcsolatos véleményeteket, észrevételeteket, fejezzétek ki.
Teljesen felesleges, egy újabb ''Melyik a jobb böngésző'' vitát itt folytatni!
Az előbb már beszóltam,egyszerűbb lett volna már akkor venni a lapot! -
VladimirR
nagyúr
válasz
cousin333 #98 üzenetére
de imadom az ilyen post-okat
hazugnak nevezel, hulyesegeket beszelsz, hogy itt elem ki a frusztraltsagom (a mhozzad hasonloktol vagyok frusztralt), majd a vegere odabokod, hogy peace, met az egyreszt trendi, masreszt meg lehet ra hivatkozni, hogy nem is gondoltad komolyan
legalabb gerinc lenne benned -
VladimirR
nagyúr
sokkal inkabb az a bajom, hogy minden egyes tetszoleges bongeszorol szolo topicban ott van egy-ket delikvens, aki mindenaron el akarja magyarazni, hogy miert az o kedvenc bongeszoje a legjobbabb, s mig tobbnyire nem kulonosebben szamit, mert maga a hir is valami rossz bulvarirasra emlekeztet, addig itt egy valamivel igenyesebb irasrol van szo
de nektek mindegy, muszaj elmondani, hogfy az opera testreszabhatobb, meg a halal udja, meg mit
es azert utok meg ilyen hangot, mert mikor mar a 20. topicban latod ezt, nincs kedved illedelmesen megkerni az illetoket, hogy legyenek szivesek abbahagyni, a moderatorok meg sz*rnak bele az egeszbe (kiveve, mikor megjelenek en is, akkor repkednek a banok, figyelmeztetesek)
es igen, lehet, hogy en latom teritesnek, amit irsz, de neked lehet el kellene gondolkodnod azon, hogy egy az ff webfejlesztoket segito ficsorjeit bemutato cikk forumtemajaban k*rv*ra lenyegtelen, hogy az ie tud-e tab-eket, vagy hogy az opera kezelofelulete mennyire szep, s mint ilyen ,azt hiszem nem rohato fel hibakent, ha ezt esetleg teritesnek velem -
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #96 üzenetére
Van igazság abban, amit írsz, de a stílus akkor sem jogos...
Tisztában vagyunk vele, hogy ez a topik mivel foglalkozik elsősorban, pontosan ezért kerültek a hsz-ek OFF-ba.
Térítés és nem fikázás között nagy különbség van, kicsit érzékenyek a szenzoraid.
A tabos példád nem túlzás volt, hanem hazugság. Az meg, ha más miatt frusztrált vagy: ez a topik nem arról szól, hogy a frusztráltságodat itt vezesd le. Sőt, még csak nem is a költői kérdések topikja...
Senki sem vitatta, hogy az FF a ''király'' webfejlesztésre.
''csendes megelegedettseggel''
Te mégis szükségét érezted, hogy be-beszóljál.
Részemről ennyi volt. Peace -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR #96 üzenetére
Én csak azt nem értem miért kell ilyen hangot megütnöd. Nem akartunk senkit sem téríteni. (Az meg megint msá tészta, hogy te mit gondolsz ) Az tény , hogy nem jó helyre (topicba) írtuk a mondandónkat.
nagy valószínűséggel a többi böngészőnél is meg lehet találni azt a forrást, ahonnét az információkat a fejlesztéshez megszerzed. Nagy valószínűséggel midnez komplikáltabb, mint az FFnél (azaz valószínűleg a netet kell túrnod).
Szóval nem igazán értem, miért is akarod leharapni a fejünket.
Nem lehet , hogy az a gond, hogy amit mi mondunk azt egyből térítésnek szánod?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
tudom, hogy nem volt fikazva az ie, tudom, hogy semmit nem ervnek szantal, csak mar kezdem unni, hogy itt akarsz teriteni te is, meg cousin333 is opera mellett
azt nem fogja fel egyikotok sem, hogy itt eppenseggel NEM felhasznaloi szempontok alapjan irodott a cikk, de nem baj, mert olyan nem lehet, hogy valaki nem a ti kedvenc bongeszotoket isteniti
van millio masik topic, mondjatok el ott, hogy jujj, de k*rvajo az opera, de webfejleszteshez teny, hogy az ff nyujt a legtobbet (sot, az operanal meg tan az ie is tobbet nyujt)
ennyi, probaljatok elfogadni, nem kell teriteni
a tab-os peldam (szinten mindkettotoknek szol) pedig lehet kicsit valoban tulzo volt, de tenyleg ezt csinaljatok - hol az a baj, hogy van, hol az, hogy nincs
nem tetszik? jolvan, nem tetszik
lehet nem hasznalni, de folge lehet mindezt csendes megelegedettseggel, leven a ti operatok szazszorta jobb (es szebb es gyorsabb es felhasznalobaratab es testreszabhatobb es eredetibb es szebb es gyorsabb (jah, ez mar volt)
cousin333: nem kulonosebben erdekel, hogy az opera miert nem ert el nagyobb reszesedest - tildy hozta fel, hogy dehat az meg nem is terjedt el - en csak megemlitettem, hogy az opera sem, pedig 10 ev forral indult
mellesleg a kerdes koltoi volt, attol, hogy tudom, miert nem kuld referer-t nem lesz nekem jobb, mindossze idegesito, hogy az opera hulyesegei miatt tobbszor at kellett irni kodot az oldalamon
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Hello!
-
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #91 üzenetére
''ha nem frissulne automatikusan, valoszinuleg akkor is nagyobb resze lenne egy ido utana tortabol - mig az opera tobb, mint 10 ev alatt is mennyit tudott kiszakitani?''
Idővel minden megtörténhet. De az is inkább annak lesz a következménye, hogy egyre több lesz az IE7-only oldal (''Az Ön böngészője elavult...'').
Opera sikertelenség több okra vezethető vissza: Internet nem mindig volt ilyen népszerű (pl. 10 éve..), nem része egyetlen oprendszernek sem (pláne nem a Win-nek), sokáig adware jellegű volt az ingyenes változat, nem tolták annyira a szekerét (meg hype-olták), mint az FF-nek, sokáig (részint még ma is) bonyolultabb (volt) a használata, sok integrált funkció is sokakat elriaszt.
''a felvetes arra iranyult, hogy sokan ugy allnak az ie-hez, mint a medve a nyuszikahoz''
Értem én, csak rossz helyre címezted, mert ezt senki nem írta itt.
''szoval te dontsd mar el, hogy most jo hogy vannak benne tabok, vagy pedig rossz''
Ha nem lett volna a világos az eddigiekből, én csak örülök ennek a lépésnek.
''illetoleg te is valaszolhatsz az elozo post-ban feltett kerdesemre''
Nem értek hozzá, nem is érdekel. Támadd be valamelyik Opera fejlesztői fórumot, ott nálam sokkal hozzáértőbbekkel találkozhatsz... Kezd mondjuk innen: [link] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR #87 üzenetére
Nem is érvnek szántam. Csak elmodntam, hogy a felhasználó azt használja ami van, amit megszokik. ÉS később már nehezebben vált. (Főleg az olyanok, akik idősebbek. Őket nehezebb rávenni, hogy olyat használjanak amit nem is ismernek... )
Gizinénivel pl. valószínűleg pont ez lesz a buktató, hogy ha már megszokta a 6ost, akkor akarni fogja a régit, hiába van újabb szebb, jobb.
A fejlesztéshez: Nem vagyok otthon benne, de gondolom ezt már nézted: [link]
(jah, a tab-os resz kulon poen - eddig az volt a baj, hogy ''az a sz*r f*s ie nem tud tabokat'', most meg az lesz (azon tul, hogy ''koppintottak a m*csk*s b*z*k''),
ilyet nem mondtam. Mégcsak nem is fikáztam az ie-t. Mindenesetre igen, meg kell szokni. Nekem spec fura .
Kicsit olyannak érzem a hozzászólásod, hogy lukat akarsz az emebr hasába beszélni. Pedig egy szóval nem volt itt fikézva az IE.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
cousin333 #90 üzenetére
''Persze, mert automatikusan frissülni fog.. Gizike néni meg pislogni, amikor meglátja . Ha külön kellene leszedni, és feltelepíteni, akkor azért nem olyan biztos, hogy bekövetkezik amit írsz, mert az új IE felhasználás és kezelés szempontjából majdnem annyira új egy IE6 usernek, mint egy FF vagy Opera...''
ha nem frissulne automatikusan, valoszinuleg akkor is nagyobb resze lenne egy ido utana tortabol - mig az opera tobb, mint 10 ev alatt is mennyit tudott kiszakitani?
a taboknal pedig ne nekem kelljen mar eldontenem akarmit is
a felvetes arra iranyult, hogy sokan ugy allnak az ie-hez, mint a medve a nyuszikahoz
ha van tab az a baj, ha nincs akkor az
csak azert nem kuldom el az ilyeneket a p*csaba, mert megigertem egy moderatornak, hogy nem lesz szukseges moderalnia a hozzaszolasaimat
szoval te dontsd mar el, hogy most jo hogy vannak benne tabok, vagy pedig rossz
illetoleg te is valaszolhatsz az elozo post-ban feltett kerdesemre -
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #87 üzenetére
''az ie7 elterjedtsegevel meg plz ne nagyon dobalozz, fel even belul elterjedtebb lesz,''
Persze, mert automatikusan frissülni fog.. Gizike néni meg pislogni, amikor meglátja. Ha külön kellene leszedni, és feltelepíteni, akkor azért nem olyan biztos, hogy bekövetkezik amit írsz, mert az új IE felhasználás és kezelés szempontjából majdnem annyira új egy IE6 usernek, mint egy FF vagy Opera...
''mint a lassan 10 eves opera''
1994-es szóval már több, mint 10 éves(Na jó, 1996 óta publikus: [link]). Persze, adott összefüggésben ez még rosszabbul veszi ki magát
.
Tabok: más böngészők régen használják. IE most kezdte. Te döntsd el, hogy ezt minek nevezed... ''Nem tud tabokat'' azokat én hiányoltam, ''Meg kell szokni, hogy van'' ezt meg Gizi néninek kell megszoknia. Nincs itt kérem semmi ellentmondás... -
VladimirR
nagyúr
erdekes, az anyam, apam (mondjuk o pont nem, mert nem hasznalja a gepet), hugom, noverem ie-t hsznal
senki nem kenyszeritette rajuk
lehet azt raktam a gepre?
ez nem erv, a szamitastechnikahoz csak felhasznalo szinten ertok azt fogjak hasznalni, amit elejuk teszel
nekik nem szamit, hogy jobbra balra lehet a toolbarokat rangatni, vagy hogy mennyire szep a felulet amig bongeszni lehet a bongeszovel ,addig nem fognak masikat keresni
az ie7 elterjedtsegevel meg plz ne nagyon dobalozz, fel even belul elterjedtebb lesz, mint a lassan 10 eves opera
(jah, a tab-os resz kulon poen - eddig az volt a baj, hogy ''az a sz*r f*s ie nem tud tabokat'', most meg az lesz (azon tul, hogy ''koppintottak a m*csk*s b*z*k''), hogy ''de sz*r, meg kell szokni, hogy van''?
ne viccelodj mar - inkabb valami erdemlegeset szolj az irashoz
pl ha mar fejlesztes, megmondhatnad, hogy az opera miert nem kepes egy application/x-opera-configuration-search content-type-pal rendelkezo file telepitesekor elkuldeni a referer-t -
tildy
nagyúr
Na várj azért IE7el szerintem nem kéne még hasoníltani, főleg, hogy az IE7 még nem is terjedt el .Másrészről, ha már ennyire Ms mániás vagy, nesze: [link] [link]
ezek opera skinek. Gondolam hamarosan meglesz FFhez is.
Egyébként olyan hű de nagy újdonságot nem látok abban amit linkeltél, van rajta egy pofás skin és pazony.
gizinénivel kapcsolatban meg: anyám, apám, hugom, is operát használnak. Egyikükre sem lett rákényszerítve. LEeht ezt szokták meg? De akkor hozzátenném, gizinének egy ie 6 után keményen meg kell szoknia 7est is, mert elég más ránézésre. Sőt , neki lesz igazán rossz megszokni, hiszen eddig nem voltak tabjai...
Szóval ez az egész csak skinnelés kérdése, az meg nem egy nagy wasistdas. Nekem mondjuk zavaró ebben a 7es ieben, hogy mi az a bigyó ott a kinyitott oldal mellett. (talán új tab?)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
jolvan fiuk, lanyok, abba lehetne hagyni a teritgetest, az iras nem kimondottan errol szol, a topic-nak sem errol kellene (arra ott van az osszes tobbi ie-s topic)
-
gLes
őstag
Vista bug (mint tudjuk a Vista még meg sem jelent hivatalosan a nagyközönség számára), majd kijavíccsák, NEKEM nem sürgős per pill
Gizi néni meg ha ezt látja először, magához nyúl a gyönyörtől és boldogan fogja használni, aztán hiába mutatsz neki másikat nem fog tudni vele mit kezdeni, mert örül, hogy azt a másikat ismeri (ugyanez ha az IE-vel ismerteted meg először).
Amúgy meg ne gyere azzal, hogy Te vagy a User, meghogy te Advanced User, ez mind l***sz, és legalább 80% kötözködés
Az IE7 felületét sztem csúnyán elrontották és sajnos nem elég testreszabható, de mindegy, mert megszoknám, ha muszáj lenne, hidd el, nem az mozgatja előre a világot, hogy hogy néz ki a böngésző
[Szerkesztve] -
moonman
titán
hátezaz. tedd mellé: [link]
persze ez is ízlés kérdése, de nekem sokkal homogénebb.
az miért van, hogy Firefoxban néha elkezd föl-le remegni az egész lap? csak újranyitással lehet megszűntetni.
G: ha meg akarják nyerni a usereket maguknak, akkor pont az ''én'' igényeimet kell hogy kielégítsék, tehát nem én csinálom rosszul, hanem a többi túl szokatlan. és én még egy advanced user vagyok (persze a fele amit leírtam csak kötöszködés), de mi van egy gizinénivel?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hát nem tudom, szerintem ennél egyszerűbb már nehezen lehetne:[link]
És ez pedig a tök alap beállítás, egyedüli modósítás annyi volt, hogy a folyamatsávot a lap aljára raktam.
Az előző folyamat folytatásánál meg valami olyanra gondolsz, minthogy megadhatod, hogy folytassa-e az előzőleg megnyitott oldalakkal?
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
cousin333 #71 üzenetére
a flash-telepítés pl IE-ben jól meg van oldva. firefox is bepróbálkozott, de valamiért nem sikerült neki (okot nem mondott) így kézzel kellett alátennem. sikerült, azóta jó, happy vagyok. de pl mennyivel barátságosabb az a megoldás, amikor több tab esetén csukom be az ablakot. IE-ben be tudom pipálni, hogy jóvan de legközelebb kezdd ugyanezekkel. firefoxban max elmenthetem tab group-ként. de ha én csak el akarom olvasni aztán becsukni minek kell törölgetnem a favoritesből (bocs bookmarks) utólag? szóval az ilyen apróságokon is múlik, persze ezekre is lehet mondani, hogy ízlés kérdése - és ez igaz is.
-
moonman
titán
pont ezt ma már mondta nekem valaki. éppen ez a bajom vele, én a letisztult, egyszerű felületeket szeretem, ez meg közel sem az. lehet, hogy a világ legjobb böngészője, de ne nekem kelljen használhatóvá szabnom, hanem nézzen ki és működjön normálisan. aztán ha történetesen olyan vagyok, aki a fél életét a brózerben tölti, akkor oké legyen lehetőségem bekapcsolni még a kenyérpirítót is.
de az marhára zavar, hogy belekattintok az url-sávba és előugrik nekem még egy toolbar plusz két szövegmezővel és öt gombbal. ráadásul a (default) UI sem valami barátságos, persze biztos ezt is beállíthatnám, ha érdekelne annyira. -
moonman
titán
phishing filter az első, amit le szoktam tiltani.
asszem ezzel mindent elmondtam.
továbbra is tartom, hogy a Vistás IE7 a mai legbiztonságosabb vagyis leghülyebiztosabb böngésző. lehet, hogy nem tud mindent és van, akinek külsőre se tetszik, de legalább mindenre visszakérdez, figyelmeztet, letilt, engedélyt kér... -
moonman
titán
válasz
cousin333 #68 üzenetére
ez a biztonságos, nembiztonságos téma szerintem abszolút hype kérdése. nekem azért jut (Vistás) IE7-ről eszembe a biztonságos jelző, mert tudom, milyen technológiák dolgoznak alatta és nem hagyom magam meghülyíteni a demagóg reklámokkal. továbbá aki követi az eseményeket - és nem csak feltette majd hátradőlt azzal a tudattal, hogy most már hét lakat alatt van - azt is tudja, hogy amióta beindult mozilláéknak, kábé ötször annyi hibát találtak benne, mint IE-ben három év alatt. persze ez így természetes, nem is róná fel nekik senki, ki kell hogy forrja magát, csak kicsit visszás dolog így a nagy security-kampány után.
-
cousin333
addikt
Nekem nem kell mondanod az ''átvétel'' menetét, mert tapasztalom
. Amit írtam, az sem mond ennek ellent, sőt! Legutóbbi példa erre a böngészési folyamatok (auto)mentése, a helyesírás-ellenőrző (Operában régen van, csak külső programot használ, és magyarhoz nem sikerült belőnöm, akinek igen, az jelentkezzen nálam
) vagy a véletlenül bezárt tabok ''megmentése''.
Mindazonáltal örülnék, ha az Opera is átvenne 1-2 dolgot, például a pluginek (flash, WMP, Shockwave...) gyors és pofonegyszerű, ''júzerfrendli'' telepítése. Mert most jó esetben arra az oldalra irányít, ahonnan le tudod tölteni.
-
tildy
nagyúr
A megjelenést te tudod testre szabni. Ha csicsásat akarsz , van olyan is, ha nem olyat, akkor van egy nagyon alap is, ami még így is több mint használható.
A gond valószínűleg az lehetett, hogy az opera alapból ezt a lightot adja, te meg gondolom szereted, ha eléd tolnak mindent.
Ha midnezeket megteszed, eléggé kézre fog neked is esni -
gLes
őstag
Véleményem szerint manapság a legfontosabb feladata a security-nek megvédeni a gépet a felhasználótól, mert ideális esetben (minden patch fent van) magát meg tudja védeni a spontán támadásoktól. Ebből a szempontból valóban az IE ''jobb'' a csökkentett biztonsági szinttel meg minden, amit szerintem nemsokára adaptálni fog a Firefox is, mivel ugye az MS már kezdeményezett is együttműködést e téren a két fejlesztői gárda között.
Ez a dolgok ''átvétele'' általában úgy szokott lenni (és ez cousin333-nak is szól), hogy az Opera valamit kitalál, azt átveszi a Firefox majd hosszú várakozás után beépül az IE-be. Mondjuk az IE speciális eset, mert az XP megjelenése óta kb semmit nem fejlesztettek rajta a popupblockeren kívül, szóval nagyjából annyit tesznek bele, amit a piac nagyon megkíván. Elvileg mostantól évente lesz új IE de majd meglátjuk.
A Phishing filterről meg csak annyit, hogy megint Vlad-dal értsek egyet, hogy annyit ér mint sz*rnak a pofon. Az rendben van, hogy heurisztikus felismerés, de a fekete lista alapján való szűrés teljesen értelmetlen. Bizonyára mindannyian megpróbáltunk már rákattintani a phishing emailekben található linkekre, hogy hátha bejön és akkor majd megadunk nekik fals adatokat és akkor majd húde benézték, de addigra már a site el is tűnt. Ezek jönnek mennek, egy lista fenntartása nagyjából annyira hatásos, hogy semennyire, mivel a szolgáltatók többségének valószínűleg van annyi esze, hogy ezeket a felfedezéstől számított rövid határidőn belül megszűntesse. -
cousin333
addikt
Ez biztos azért van így nálad, mert az FF sokkal inkább IE, mint az Opera, ergo a megszokott IE gondolkodásmódot (és UI-t) jobban visszakapod az FF-től, Opera mindig is szeretett külön utakon járni...
Az Opera kezelőfelület szerintem rendben van, de a másik két böngészőnél szabadabban konfigurálható, úgyhogy csak megtalálod, ami tetszik. Azért szép, hogy a sebességét egy általad elképzelt ideához méred.
IE-ről az ember nem általában nem a biztonságra asszociál, pl. én sem (az OK, hogy ez változóban van, de akkor is, a felhasználók visszanyeréséhez idő kell). IE alatt mindent érzek, csak security-t nem (Vista alatt is inkább csak bizalomnak nevezném). Persze, én elhiszem, hogy Vista alatt IE7 a király (nem tudom, miért várod el az FF-től a protected módot, XP-s IE7 alatt sincsen), de egy még meg sem jelent operációs rendszeren futó, azzal együttműködve írt, vadonatúj böngészőtől ez nem kéne, hogy nagy szó legyen. Persze, korábban írtam, hogy mindegy, mitől, csak biztonságos legyen a böngésző, és ezt tartom is. Nem is a biztonság az oka, hogy Vista alatt sem IE-t használok... XP alatt meg az IE7 sem olyan nagy legény.
Ami a private data törlését illeti, azt az FF meg az Operától vette át...Mint sok más dolgot is.
Persze, ezt az Opera védelmében írtam, nem gondolom ugyanakkor, hogy az Opera mindenkinél be kell, hogy jöjjön. Kinek a pap, ...
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ma egész nap firefox-szal böngésztem, és próbálgattam operát is, ha már ilyen sok szépet hallottunk róluk. firefox még azt mondom, hogy jó benyomást tett rám, gyors és nagyjából mindent jól jelenít meg, a cache-t is értelmesebben használja, mint IE. azonban böngészés közben valahogy végig bennem van az érzés, hogy ez mégsem az az IE security, amiben megbíznék. (nem fut low integritásszinten és nincs protected mode sem)
az information bar-t és a phishing filter-t ügyesen átvették, legalább nem kell újat megszokni. (clear private data-t meg IE vette át ügyesen) amikor megláttam az elmentett azonosítóknál a ''show passwords'' gombot, azt hittem dobok egy hátast. ez most komoly?
az opera egyszerűen nem jött be. nem is olyan gyors, mint amilyennek elképzeltem és valahogy a megjelenítés sem tetszik és a kezelése sem esik kézre. amúgy biztos klafa. -
moonman
titán
ha visszaolvasod figyelmesen, a szabványok támogatásával nem vitatkoztam, tudjuk, hogy nincs a helyzet magaslatán és úgymond saját szótár szerint értelmezi a dolgokat.
egyedül a biztonsági tényezőkre mondtam azt, hogy jelenleg nincs jobb nála, persze ebben sokat segít neki, ha Vista futik alatta. -
h_143570
addikt
A pluginos reszhez (csak, hogy muvelodjel is egy kicsiket):
[link]
[link]
[link]
Jelenleg ugytunik, hogy te nyomod az elfogult valotlansagokat az Operarol es az FF rol. Nem tapostal, de ezzel a stilussal, magadat hiteltelenitetted el. Ha nem vetted volna eszre itt senki sem gyalazta az FF-et, teged leszamitva ezel a viselkedesel, de nem csak a bongeszot hiteltelenited el hanem a kozoseget is. Koszonet ert, a fejlesztok es a kozoseg neveben. Ha nem tunt volna fel egy nagyon fontos erv lett fesorolva az ff mellett a webfejleszto eszkozok szeles tarhaza, ha te nem hasznalod sorry, de ettol sokan meg igen. Egyebkent meg mindenki hasznalja azt amit neki tetszik.
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Még valamit elfelejtettem a reagáláshoz: a böngészés Firefoxban valóban nem lassabb, sőt, de pl sok tabnál már akadhatnak gondjai, ahogy erre kedvesen figyelmeztet is alapból a 2-es verziótól
Az oldalak betöltésénel pl. egyértelműen az Opera viszi a pálmát (nem reprezentatív felmérés alapján), bár a FF-ot is lehet kicsit finomhangolni e téren, az mégis jelent valamit, hogy az Opera alapból így van konfigurálva
-
gLes
őstag
Huh! Nagyon köszi a visszajelzéseket, és szívesen mindenkinek, akinek valami újat mutattam
Azért megpróbálok válaszolni is pár dologra:
(#25) moonman:
joghurt már jól megmondta neked, de azért én is kihangsúlyoznám, hogy igenis szükség van a szabványokra, és bár tényleg lehet mondani, hogy az IE-ben ez vagy az ésszerűbben működik, tele van hibával és nem csak úgy by design, hogy ezt másképp értelmezi, rendes bugokkal, még a 7-es is, dögivel (ezt ugye tapasztaltuk), és ahogy Parci is megmondta, bizony macera egy jól megírt szabványos CSS-t átszabni, hogy végre IE-vel is működjön, amit most megírok szabványosan az FF-ban és Opera-ban is (meg a számtalan más meg nem említett böngészőben) minimális eltéréssel, de jól fog kinézni, IE-vel viszont csak a szívás van.
(#33) =Mentor=:
1. Szerintem az átlaguserek 99%-a leszarja a webfejlesztő funkciókat
Már ne haragudj, de ez a cikk, most nem az ''átlaguserek''-nek szólt (az majd a következő lesz) úgyhogy az egész hsz-ed ezzel nagyjából értelmét is veszti. Direkt megpróbáltam kihangsúlyozni, hogy ez most nem az átlagfelhasználásról szól és nem is arról hogy eldöntsem, melyik a legjobb.
(#38) VladimirR: kösz, hogy elintézted a válaszolás nagyrészét
(#50) tildy: igazad van a címmel kapcsolatban, gondoltam is rá, de vmiért nem akartam túl hosszúra, de most már nem lehet moddolni
A többieknek csak általánosságban:
Lehet, hogy a mai nagyteljesítményű gépeknél ez már nem annyira feltűnő, de még az én nem olyan gyér konfigommal is érezhető a kb. 3-4 mp-es indulási ideje a FF-nak, az IE és az Opera 0,5-1 mp-ével szemben. És ennek igen egyszerű és prózai oka van: az IE és az Opera nagyjából teljesen gépi kódú (exe-k, dll-ek), míg a FF-nak csak a legalapabb részei vannak gépi kódban, minden mást XML (XUL) és JS fájlok írnak le. Ezt úgy képzeljétek el, hogy gyakorlatilag egy HTML értelmező az egész, ami a saját GUI-ját is HTML-ben írja le (pontosabban XUL-ban, ami a HTML-hez igen hasonló, XML-alapú formátum, persze sokkal bővebb eszközkészlettel). Ez azt jelenti, hogy a FF minden indításakor be kell tölteni az összes ilyen fájlt, mindegyiken le kell futtatni a szöveges értelmezőt, nincs cache a gépi kódhoz (legalábbis én nem tudok róla), persze futás közben már van, azért is eszik ennyi ramot szegény. -
tildy
nagyúr
Olyan általában nincs, hogy valaki csak játékprogramozó, vagy ügyviteli programozó. (élete során legalább is én úgy látoma fejlesztők igen sokmindent fejlesztenek, nem csak egy dolgot). És a legtöbbjük igen gyakran érdeklődve figyeli egy tök más projekt ''ötleteit'' is.
Úgyhogy ha nem haragszol , nem értenék veled egyet. -
cucka
addikt
egy játékprogramozót vagy egy ügyviteli szoftvereket írogató programozót lehet annyira mégsem érdekli a firefox belseje (pedig mindegyik lehet c++ programozó), egy webprogramozó viszont szinte biztos, hogy használja a cikkben említett pluginek valamelyikét. (a dom inspectort és a web developert mindenképp). legrosszabb esetben nem nyújtott semmi újdonságot nekik az írás, mert mondjuk már használják az említett cuccokat.
-
tildy
nagyúr
És szerinted a firefoxot miben fejlesztik? hm? Miből gondolod, hogy egy C, C# vagy egyéb programozónak nem lenne érdekes az , amit egy igencsak ismert program egyik fejlesztője mond?
Szóval ?
De inkább másképp kérdezem: webfejlesztőből, vagy c,c++, java, stb. programozóból van több?
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Egyáltalán nincs szükségem újabb levelező- és hírolvasó kliensre, ami a Thunderbird. A Mozilla csomag részeként a böngésző a Firefox, nem? Tehát tökmindegynek kell lennie, melyiket teszem fel - a freemailt csak webről tudom rendesen elérni, ergo böngésző kell hozzá.
Ammeg összefossa magát.
Sipi -
tildy
nagyúr
Ja és illene javítani a címet (webfejlesztői szemmelre , pl ), hiszen voltam olyan naív, hogy azt mertem feltételezni, hogy a firefox valamely honi fejlesztőjének írását van szerencsém olvasni. Azt koppantam nagyot.
Na az ő véleményülkre is kíváncsi lennék.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Ha már itt ez a topik...
A Firefox 2-esben is megvan az a hiba, mint minden verziójában: nem tudok belépni a Freemailre. (Linux.) Belépési adatok megadása után örökciklusban betölti az oldalt, visszadob az elejére, betölti... Ebből semmi sem látható, csak egy fehár lap, alul a töltési csík elmegy 100-ig majd nulla.
Biztosan én cseszem el, de mit?
Sipi -
moonman
titán
hűha, nemár hogy a mozilla tesztjén a firefox bizonyult jobbnak. el se hiszem.
tény, hogy MS-nek van jelenleg a legnagyobb phishing adatbázisa, ezzel kár vitatkozni.
secuniát nemtom ki említette, de hagyjukmár. kezdenek átmenni nevetséges kategóriába.
symanteccel akár kezet is rázhatnának. -
cucka
addikt
ez a firebug pedig marha jó, éppen ajax-al birkózok és hatalmas segítség, köszi az ajánlót.
-
Cucli™
tag
jó a cikk
ff power (Y)
én már több mint egy éve használok tűzrókát és imádom. próbáltak már rábeszélni operára is de valahogy nem jött be. -
tildy
nagyúr
Nemcsak a firefoxban van ez így. Sőt azok után, amekkora lassú és nem jól kezelhető linuxon, nemis értem, miért rajonganak annyian érte. (vagyis nagynéha igen, de én nem tudtam megszokni, cirka 8 év operázás után)
-ocsmányabbnál ocsmányabb theme: nosza rajta, lehet csinálni ha valami nem tetszik. Merthogy operához is vannak elég korrekt themek, de valószínűleg akinek egyik sem jó, az nőből is csak Görög Zitával (példa!) lenne elégedett
amiben gáz az opera néha az tényleg a flash. De mostanában már nem találkozom ilyen gonddal.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
Firefox:
Régebben kérdeztem a kompetens topikban de problémám megoldására a javasolt Program nem segített!
Könyvjelzőket miként lehet Pen drive-ra elmenteni?
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Ha a legfrissebb Secunia ([link]) bejelentéseket nézzük, akkor jelenleg a legfrissebb hivatalos Operában 0 hiba van, FF-ben 1, IE7-ben 3. (Opera alól ezt hamar megtudhatod, ha használod a Stay Secure nevű widgetet) Ezek az adatok egy forrásból származnak, és az aktuális legfrissebb böngészőre vonatkoznak. Vélhetőleg az Opera jó szerepléséhez hozzájárul az alacsony elterjedtsége, bár mindegy, hogy egy biztonságos böngésző mitől lesz az, csak az legyen
.
VladimiR: Az általad az adott részben írtakkal egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy az FF nem ment át az Acid2 teszten. Nem mintha ez olyan nagyon számítana...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
(#4) kevin.1: altalaban nem a javitok talalnak ra a hibara, inkabb vagy a virusirok, vagy biztonsagi cegek (imho ok sem igazan a forrast bujva)
viszont erdekelne, hogy a hibajavitasra idejere vonatkozo kovetkeztetesed mibol vontad le
persze en is olvastam mar itt-ott, hogy a mozilla csapat 1-2 nap alatt reagal, javitja a hibat, de a valosag inkabb azt mutatja, hogy nagyjabol havonta jon ki uj ff verzio, s ezido alatt nem irtkan 6-10 hiba is akad (lassan tobb, mint az ie-ben) - es oszinten megmondom, ketlem, hogy ezek blokkositva, mind 1-2 nappal az uj kiadas elott derulnek ki (mas teszta, hogy a felhasznalo nem tud rola, mert mozilla-ek nem mondanak semmit a hibarol, amig ki nem jott a javitott verzio (esetleg ha mas publikalja elottuk, adnak egy workaround-ot)
(#5) kevin.1, (#6) shev7: ne fognak valtani - amig a felhasznalok donto tobbsege windoze-t hasznl, nem eri meg az (elnezest, de) elhanyagolhato kisebbseggel foglalkozni
(#9) : a phising filter-t az ie7 betajaban (vagy meg csak pre beta volt?) joval hamarabb meg lehetett talalni, minthogy hirekben felmerult volna az ff2-vel kapcsolatban
mellesleg nagyjabol mindketto egy szinten van, nem er egy kalap szamocat sem - nemreg olvastam (azaz atfutottam) errol egy elemzest, de pl leg, ha csak ategnapi reiffeisen-es ''tamadast'' nezed - a firefox annyival nem biztonsagosabb, hogy a fake biztonsagerzettol hatradolve barmit lehessen csinalni - sot
(#13) RedAnt: ne foglalkozz vele, hulye, nem erti, mirol van szo
(#24) joghurt: mintha az ie7 nem toltene ki automatikusan a jelszo mezot, tovabba a ff nem szur kellokeppen url-re, ha jol tudom
(#31) joghurt: igen, az ie nem mindig ugy ertelmezi a szabvanyt, ahogy kellene (bar nekem helyenkent logikusabb az ie utja), sok hianyossaga van, de veletlenul se tevesszen meg, hogy az opera, ff2 atmennek az acid2 teszten, attol azokban is van css bug boven (pl firefox-nal nem egy bugba futottam mar bele)
persze igaz, az ie7 all e teren legrosszabbul, de szerintem folosleges is torni magukat, ugyis csak az lenne a vege, hogy valaki a nyakukba vag egy trosztellenes pert, mert mittudomain, a windoze-hoz tokeletes css ertelmezot csatolnak
(#32) birno: amennyire tudom, igen, lenyegesen kevesebb hiat talalnak az opera bongeszoben - mondjuk ebben valoszinuleg kozrejatszik kis piaci reszesedese is: nem eri meg bajlodni vele
lathatod, mikor kijott az ff, a legbiztonsagosabbnak hirdettek, aztan ahogy nott a nepszerusege, egyre-masra jonnek elo (nem ritkan kritikus) biztonsagi hibak (mint irtam, az utobbi idokben tobb, mint az ie-ben)
felreertes ne essek, hibatlan kod nincs, viszont amig nem eri meg, addig a rosszfiuk nem fogjak torni magukat, hogy megkeressek ezeket a hibakat -
EchoNorbi
tag
Ez szerintem bármivel így lenne. Először újdonság volt, aztán lassan kiismerték a hibáit. Ehez idő kellet. Nincs olyan, hogy teljesen biztonságos, maximum még nem ismertek a hibái, ami meg csak idő kérdése.
Szerintem linuxra is 2 okból írnak nagyságrendekkel kevesebb vírust:
1. Sokkal kevesebben használják, mint a Windows-t, ezért nem érimeg annyira.
2. A legtöbb hacker ilyet használ, és ''nem szarunk a saját kertünke'' szabályt követik. -
Gtxtt
tag
Azért ne felejtsük el,hogy a FF hibái mindjobban előtérbe kerülnek.Egyre több a hibáit kihasználó féreg.
-
=Mentor=
őstag
''Ott van persze az Opera is. Szebb, jobb, gyorsabb mindegyiknél, beépítve tartalmaz egy rakás fejlesztői funkciót, amit a Firefoxhoz külön le kell tölteni.''
De webfejlesztőként mégis a Firefoxot választottam, annak ellenére, hogy ez a leglassabb, és ez zabálja a legtöbb erőforrást (ehh, ugyanmá elég ócsó manapság a hárdver), viszont emögött áll a legnagyobb közösség, ha úgy vesszük a legproduktívabb fejlesztőgárda.''
Na most döntsük már el, hogy érveket akarunk sorolni a FF mellett vagy elfogult hazugságokat az Operáról....
Tudás:
1. Szerintem az átlaguserek 99%-a leszarja a webfejlesztő funkciókat
2. Ami a legtöbb embernek fontos az az Operából hiányzik, vagy fapados
Sorolok pár kiterjesztést amit Operához hiába keresnék: BBcodeExtra, DownloadManagerTweak, ADblock, DownThemall,
Szépség:
A FF-hoz számtalan szebnél szebb téma tölthető le, ellenben az Operához csak ocsmánynál ocsmányabbak... tehát alap skint nem érdemes lecserélni
Gyorsaság: Az hogy a FF a leglassabb egy óriási hazugság!!! Nálam a progi indulása 2 másodperc, Az Exploreré legalább ennek a 3szorosa, de opera
A böngészési sebesség szintén nagyságrendekkel gyorsabb mint IE7-ben, de Opera is csak egy leheletnyivel gyorsabb nála, viszont sok oldalt szarul jelenít meg
remélem nem tapostam senki lelkébe
[Szerkesztve] -
Csak azt szeretném kérdezni, hogy az Operáról alig hallani, mármint biztonsági hibák terén.
Tényleg sokkal kevesebb van mint a többi böngészőnek vagy csak nem verik nagy dobra? -
Ja. Menj le a boltba, és vegyél egy ''kb. ekkora'' csavart! Aztán majd otthon kiderül, hogy ''kompatibilis''-e a meglevő anyával. Tényleg csak a szopás van a szabványokkal, ha biztos lehetsz benne, ha egy M6-os csavar jó lesz az M6-os anyához.
A HTML szabvánnyal is az a legfőbb szopás, hogy kitalálta sok okos ember, hellyel-közzel implementálta számos böngésző, de az MS úgy döntött, hogy izomból oldja meg a kérdést. Már az ősidőkben jött a <MARQUEE> és a többi. -
woodpaul
őstag
Nagyon jó cikk, amely olyan webfejlesztés során hasznos eszközökre hívta fel a figyelmemet, amiket eddig nem ismertem!
Alig várom a következő írást (akár a PHP-ról)! -
moonman
titán
''a Microsoft böngészőjét használókat jóval kevésbé fenyegeti ez a veszély, mivel a szoftver csak akkor tölti ki automatikusan a bejelentkezési űrlapokat, ha azokat pontosan azon a webcímen kérik, ahol először a felhasználó megadta őket. A Firefox azonban az űrlapok URL-azonosságát sem ellenőrzi.''
hát jóval korlátozottabb mértékben. -
-
cousin333
addikt
válasz
Gábor vitéz #22 üzenetére
Esetleg példa honlapokkal illusztrálhatnád a leírtakat...
Én kevés Flash-t látok, mert írtom őket, ahogy tudom (reklámok). -
Gábor vitéz
tag
Elnézést a visszakanyarodásért, de miben lassabb a FF? Betöltődésben lehet.. de működés közben??
Nálam ez a sorrend:
Program betöltődés:
1. IE
2. Opera
3. FF
Oldal-letöltés
1. Opera (talán egy hajszállal)
2. FF
3. IE (messze lemaradva, de erről lehetne regélni hosszan...)
flash tartalmak (8 verziótól)
1. FF (a 8 flash player óta a legsimább lejátszás!)
2. IE
3. Opera (8.51-ig)
4. Opera 9+ (botrányosan lassú főleg transparent wmode mellett! Ha netán emellett még olyanra vetemednénk hogy a html tartalom fölé helyezzük a flash objektumot, akkor az egér folyamatos mozgatásával a mozdulatlanságig lassíthatjuk a flash animációt! - Hát gratula!)
Összetett Html/Dhtml + CSS oldalak
1. FF (látványosan gyorsabb a többinél! - görgetés, hover, resize stb.)
2. Opera (8.51-ig)
3. IE (6-ig)
4. Opera 9+ (láthatóan lassabb)
5. IE7 (sikerült az Opera 9-et is messze alulteljesítenie. A leglomhább böngésző amit valaha láttam. Már a hover effekteknél, és görgetésnél is látszik hogy vmi nincs rendben, de próbáljuk csak meg átméretezni az ablakot egy bonyolultabb kiosztású (és relatív szélességű/magasságú) weboldal esetén! Még jobban látszik a lassúsága, ha nem engedjük el az ablak sarkát, hanem ''ráncigáljuk'' egy kicsit...)
Szóval - szerintem - a leggördülékenyebb a böngészés a FF-szal. (és a korábbi mozilla verziók is nagyon jók)
G. -
-
Akárhogy is nézzük, az IE-n rengeteg biztonsági rés tátong.
Én Netscape-t használok, azóta 1 virusom sem volt....érdekes -
EchoNorbi
tag
Be kell írni, hogy about:config, majd ki kell keresni a network.http.pipelining-ot és true-ra kell állítani esetleg még a network.http.pipelining.maxrequests 4-ről 8-ra.
Ha proxy mügül használjátok, akkor meg a network.http.proxy.pipelining-ot. Érezhetően gyorsulni fog a Firefox. Ha jól tudom ez alapból be van kapcsolva Operán, az IE-ben meg nem is lehet. -
moonman
titán
-
h_143570
addikt
válasz
cousin333 #15 üzenetére
Valoban a legujabb penteki betaban atturtak egy kicsit a wand.dat fileocskat.
Az opera jelenleg ezekkel a widget-ekel probalkozik alkotni valami plugin szeru rendszert, mivel a netscapetol atvett plugin architektura valamiert nem tetszik a plugin iroknak.
Itt van egy ket gombocska operahoz webfejleszteshez, ha esetleg kell valakinek, bar meg elege hianyosak meg.
[link]
------------------
A webfejleszto eszkozoknek hala vegre van valami amiben egyedi lett az ff a tobbitol, igy mar erdemes lesz felrakni es szenvedni a testreszabasaval. Koszonet a cikk irojanak a korekt es gondolatebreszto cikert. -
cousin333
addikt
1. Mintha az Opera 8-ba is került volna valami nagyon alapszintű. Mindenesetre az Opera 9.10 tudni fogja (azt, amit mi phishing filterként ismertünk meg), az előzetesek már tudják
2. Így van
3. Ez is igaz, bár az Opera is megváltoztatta a wand.dat (jelszótároló) fájl felépítését
+1: Operához is vannak webfejlesztő eszközök, és elvileg már hegesztik a ''hivatalos'' toolbart, szóval jelenleg kiemelt prioritása van (mivel ez ideáig egy Opera ellenes, FF melletti érv).
joghurt: Van, csak itt Content Blocker-nek hívják. Kb. ugyanazt tudja, csak kicsit másképp.
[Szerkesztve] -
-=Jam=-
őstag
Phising Filternek hívják és az IE 7-ben is van...
''hogy nem-e hamis'' ettől mindig a falramászok, hogy az ''e'' szócskát a nem után írja mindenki... ''hogy nem hamis-e'' helyesen, ugyanis mindig az ige után áll az ''e'' szócska...
bocs, hogy pont nálad írom ezt, csak nem bírtam már
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Mivel nekem címezted: a Firefoxhoz jónéhány bővítmány készült amik hasznosak lehetnek a webfejlesztőknek. Az írás ezeket mutatja be, megemlítve mellette, hogy más böngészők is kiválóan használhatók a mindennapi netezéshez, böngészéshez. Annyira nem nehéz kihámozni.
ezért regisztráltálRGB?
-
-
h_143570
addikt
1, Az Opera 9 mar tudja (emlekeim szerint osszeultek a masik kettovel es atvettek az opera megoldasat, aztan pofoztak rajt egy kicsit kinezetileg)
2, Az ie7 is tudja
3, a legutobbi ff2 sebezhetoseg pont phsing filtert erintette, enyit a kaloz oldalak elleni vedekzesrol
4, Billy bacsinak mar szinte semmi koze az ms-hez, tessek Steve Balmert szidni most mar o a fonok
5, Az atveros oldalak ellen a jozaneszen kivul ugy sem fog semmi megvedeni
6, Bizonsagos netvasaralshoz, meg hasznalj webkartyat annak az adatait nyugodtan ellophatjak ugysincsen rajta penz
[Szerkesztve] -
hú, a firebugot nem is ismertem, már húzom is lefelé... webdevelopert aktívan használom of course.
-
Necc
addikt
Na ja de a firefoxban a popup blokkert folyamatosan fejlesztik, míg IE-ben Billy bácsi lekakilja nagy ívben
továbbá ha vásárolok neten akkor én kizárólag firefox 2-vel teszem mert automatikusan leellenőrzi, hogy nem-e hamis az oldal és nem-e kalózok/kackerek kezébe mennek az adataim (és a pénzem) ezt egyik böngésző se tudja.
-
dragonfx
veterán
Bármilyne szemmel a nézem a firefox szerintme jobb mint az IE csak sok user köztük én is lusta vagyok különn felrakni csak 1 percbe tellene.Van sok pillanat amikor nagyon jól jön a firefox, de sajna mosmá spywareok és popupok is vannak rá szal ennél a pontnál is felfejlödőtt sjanos az iehez.
-
kevin.1
csendes tag
A ''hackerek'' többsége nyílt forrású rendszerből támadja a zárt forrású rendszereket.
De mi van akkor, ha egy csoport úgy dönt, hogy mostantól nem windows rendszereket fog támadni, hanem a sokkal könnyebb préda irányába fordul ? Hiszen a forráskód megvan, és csak elemezni kell..
Nem folytatom, a választ mindenki tudja. -
Legfeljebb annyi védelmet nyújt a nyílt forrás, hogy a javítók (akik szerintem többen vannak, mint a vírusírók) is rátalálhatnak egy hibára a forrásban - jó eséllyel a gonoszok előtt. Zárt forrásúnál erre esélyed sincs. Szintén jelentős különbség van a javítás idejében, és nem az MS előnyére.
-
''a Firefoxot választottam, annak ellenére, hogy ez a leglassabb, és ez zabálja a legtöbb erőforrást''
Ehhez valami konkrétum? Az Opera biztosan a legjobb, meg az orrodat is tisztíccsa. De az általam gyakran látogatott lapoknál az IE több memóriát foglalt.
Indítási sebességben persze nehéz versenyre kelni azzal, hogy az IE lényeges részeit a Windows folyamatosan a memóriában tartja (Active Desktop, Web view stb.), így lényegében csak a vékony GUI-nak kell betöltődnie. Letöltési sebességben viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet, különösen ha több letöltés megy egyszerre. Jaigen, én az IE letöltési idejébe beleszámolom azt a kreténséget is, amíg a szép nagy file-t a cache-ből lokálisan átmásolja a megadott mentési helyre. -
kevin.1
csendes tag
A firefox egy jól megírt bőnésző. De mint minden nyitott forrású program, ez is potenciális veszélyforrás.
Mig a zárt forrású programok hibáit csak sok-sok próbálgatás árán lehet megtalálni, és rossz célokra használni, a nyitott forrású programok minden erőfeszítés nélkül időzített bombává alakíthatóak.
Egy olyan program, melynek forrása bárki álltal hozzáférhető, semilyen védelmet nem nyújt.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Böngészésre nekem az Opera jött be inkább, (nálam tapasztalt) gyorsasága és kényelme miatt, de ez ízlés kérdése. A Firefoxban azt szeretem hogy nyílt, jól támogatja a szabványokat és jó kiterjesztéseket írtak hozzá fejlesztéshez.
Fejleszteni meg úgyis három böngészővel kell. Ilyenkor persze jól jönnek a Firefox kiterjesztései. Megemlíteném még a Save As mage-et [link] amivel lementhetjük az oldalakat képként, még ha nem is látszanak teljesen - nincs rá gyakran szükség de néha kellhet, és olyankor egyszerűbb ezt használni mint screenshotokat összeollózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest