- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #96 üzenetére
Van igazság abban, amit írsz, de a stílus akkor sem jogos...
Tisztában vagyunk vele, hogy ez a topik mivel foglalkozik elsősorban, pontosan ezért kerültek a hsz-ek OFF-ba.
Térítés és nem fikázás között nagy különbség van, kicsit érzékenyek a szenzoraid.
A tabos példád nem túlzás volt, hanem hazugság. Az meg, ha más miatt frusztrált vagy: ez a topik nem arról szól, hogy a frusztráltságodat itt vezesd le. Sőt, még csak nem is a költői kérdések topikja...
Senki sem vitatta, hogy az FF a ''király'' webfejlesztésre.
''csendes megelegedettseggel''
Te mégis szükségét érezted, hogy be-beszóljál.
Részemről ennyi volt. Peace -
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #91 üzenetére
''ha nem frissulne automatikusan, valoszinuleg akkor is nagyobb resze lenne egy ido utana tortabol - mig az opera tobb, mint 10 ev alatt is mennyit tudott kiszakitani?''
Idővel minden megtörténhet. De az is inkább annak lesz a következménye, hogy egyre több lesz az IE7-only oldal (''Az Ön böngészője elavult...'').
Opera sikertelenség több okra vezethető vissza: Internet nem mindig volt ilyen népszerű (pl. 10 éve..), nem része egyetlen oprendszernek sem (pláne nem a Win-nek), sokáig adware jellegű volt az ingyenes változat, nem tolták annyira a szekerét (meg hype-olták), mint az FF-nek, sokáig (részint még ma is) bonyolultabb (volt) a használata, sok integrált funkció is sokakat elriaszt.
''a felvetes arra iranyult, hogy sokan ugy allnak az ie-hez, mint a medve a nyuszikahoz''
Értem én, csak rossz helyre címezted, mert ezt senki nem írta itt.
''szoval te dontsd mar el, hogy most jo hogy vannak benne tabok, vagy pedig rossz''
Ha nem lett volna a világos az eddigiekből, én csak örülök ennek a lépésnek.
''illetoleg te is valaszolhatsz az elozo post-ban feltett kerdesemre''
Nem értek hozzá, nem is érdekel. Támadd be valamelyik Opera fejlesztői fórumot, ott nálam sokkal hozzáértőbbekkel találkozhatsz... Kezd mondjuk innen: [link] -
cousin333
addikt
válasz
VladimirR #87 üzenetére
''az ie7 elterjedtsegevel meg plz ne nagyon dobalozz, fel even belul elterjedtebb lesz,''
Persze, mert automatikusan frissülni fog.. Gizike néni meg pislogni, amikor meglátja. Ha külön kellene leszedni, és feltelepíteni, akkor azért nem olyan biztos, hogy bekövetkezik amit írsz, mert az új IE felhasználás és kezelés szempontjából majdnem annyira új egy IE6 usernek, mint egy FF vagy Opera...
''mint a lassan 10 eves opera''
1994-es szóval már több, mint 10 éves(Na jó, 1996 óta publikus: [link]). Persze, adott összefüggésben ez még rosszabbul veszi ki magát
.
Tabok: más böngészők régen használják. IE most kezdte. Te döntsd el, hogy ezt minek nevezed... ''Nem tud tabokat'' azokat én hiányoltam, ''Meg kell szokni, hogy van'' ezt meg Gizi néninek kell megszoknia. Nincs itt kérem semmi ellentmondás... -
cousin333
addikt
Nekem nem kell mondanod az ''átvétel'' menetét, mert tapasztalom
. Amit írtam, az sem mond ennek ellent, sőt! Legutóbbi példa erre a böngészési folyamatok (auto)mentése, a helyesírás-ellenőrző (Operában régen van, csak külső programot használ, és magyarhoz nem sikerült belőnöm, akinek igen, az jelentkezzen nálam
) vagy a véletlenül bezárt tabok ''megmentése''.
Mindazonáltal örülnék, ha az Opera is átvenne 1-2 dolgot, például a pluginek (flash, WMP, Shockwave...) gyors és pofonegyszerű, ''júzerfrendli'' telepítése. Mert most jó esetben arra az oldalra irányít, ahonnan le tudod tölteni.
-
cousin333
addikt
Ez biztos azért van így nálad, mert az FF sokkal inkább IE, mint az Opera, ergo a megszokott IE gondolkodásmódot (és UI-t) jobban visszakapod az FF-től, Opera mindig is szeretett külön utakon járni...
Az Opera kezelőfelület szerintem rendben van, de a másik két böngészőnél szabadabban konfigurálható, úgyhogy csak megtalálod, ami tetszik. Azért szép, hogy a sebességét egy általad elképzelt ideához méred.
IE-ről az ember nem általában nem a biztonságra asszociál, pl. én sem (az OK, hogy ez változóban van, de akkor is, a felhasználók visszanyeréséhez idő kell). IE alatt mindent érzek, csak security-t nem (Vista alatt is inkább csak bizalomnak nevezném). Persze, én elhiszem, hogy Vista alatt IE7 a király (nem tudom, miért várod el az FF-től a protected módot, XP-s IE7 alatt sincsen), de egy még meg sem jelent operációs rendszeren futó, azzal együttműködve írt, vadonatúj böngészőtől ez nem kéne, hogy nagy szó legyen. Persze, korábban írtam, hogy mindegy, mitől, csak biztonságos legyen a böngésző, és ezt tartom is. Nem is a biztonság az oka, hogy Vista alatt sem IE-t használok... XP alatt meg az IE7 sem olyan nagy legény.
Ami a private data törlését illeti, azt az FF meg az Operától vette át...Mint sok más dolgot is.
Persze, ezt az Opera védelmében írtam, nem gondolom ugyanakkor, hogy az Opera mindenkinél be kell, hogy jöjjön. Kinek a pap, ...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Ha a legfrissebb Secunia ([link]) bejelentéseket nézzük, akkor jelenleg a legfrissebb hivatalos Operában 0 hiba van, FF-ben 1, IE7-ben 3. (Opera alól ezt hamar megtudhatod, ha használod a Stay Secure nevű widgetet) Ezek az adatok egy forrásból származnak, és az aktuális legfrissebb böngészőre vonatkoznak. Vélhetőleg az Opera jó szerepléséhez hozzájárul az alacsony elterjedtsége, bár mindegy, hogy egy biztonságos böngésző mitől lesz az, csak az legyen
.
VladimiR: Az általad az adott részben írtakkal egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy az FF nem ment át az Acid2 teszten. Nem mintha ez olyan nagyon számítana...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Gábor vitéz #22 üzenetére
Esetleg példa honlapokkal illusztrálhatnád a leírtakat...
Én kevés Flash-t látok, mert írtom őket, ahogy tudom (reklámok). -
cousin333
addikt
1. Mintha az Opera 8-ba is került volna valami nagyon alapszintű. Mindenesetre az Opera 9.10 tudni fogja (azt, amit mi phishing filterként ismertünk meg), az előzetesek már tudják
2. Így van
3. Ez is igaz, bár az Opera is megváltoztatta a wand.dat (jelszótároló) fájl felépítését
+1: Operához is vannak webfejlesztő eszközök, és elvileg már hegesztik a ''hivatalos'' toolbart, szóval jelenleg kiemelt prioritása van (mivel ez ideáig egy Opera ellenes, FF melletti érv).
joghurt: Van, csak itt Content Blocker-nek hívják. Kb. ugyanazt tudja, csak kicsit másképp.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged