- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
közben kitapasztaltam, akkor ugrál fel-le, amikor a bookmarks toolbar meg van jelenítve, de üres. azt egyébként remélem nem gondoltad komolyan, hogy ilyen kicsinyes trükkökkel akarnának kitolni szegény mozilláékkal, elég óvódás tempó lenne. meg nyilván nem azért hívták meg őket redmondba egy közös fejlesztésre, hogy minél szarabb legyen szeretett firefoxunk.
bugrókán meg nehogy besértődj, ez olyan becenév, mint a dózer vagy windög, nincs benne semmi rosszindulat. -
moonman
titán
hátezaz. tedd mellé: [link]
persze ez is ízlés kérdése, de nekem sokkal homogénebb.
az miért van, hogy Firefoxban néha elkezd föl-le remegni az egész lap? csak újranyitással lehet megszűntetni.
G: ha meg akarják nyerni a usereket maguknak, akkor pont az ''én'' igényeimet kell hogy kielégítsék, tehát nem én csinálom rosszul, hanem a többi túl szokatlan. és én még egy advanced user vagyok (persze a fele amit leírtam csak kötöszködés), de mi van egy gizinénivel?
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
cousin333 #71 üzenetére
a flash-telepítés pl IE-ben jól meg van oldva. firefox is bepróbálkozott, de valamiért nem sikerült neki (okot nem mondott) így kézzel kellett alátennem. sikerült, azóta jó, happy vagyok. de pl mennyivel barátságosabb az a megoldás, amikor több tab esetén csukom be az ablakot. IE-ben be tudom pipálni, hogy jóvan de legközelebb kezdd ugyanezekkel. firefoxban max elmenthetem tab group-ként. de ha én csak el akarom olvasni aztán becsukni minek kell törölgetnem a favoritesből (bocs bookmarks) utólag? szóval az ilyen apróságokon is múlik, persze ezekre is lehet mondani, hogy ízlés kérdése - és ez igaz is.
-
moonman
titán
pont ezt ma már mondta nekem valaki. éppen ez a bajom vele, én a letisztult, egyszerű felületeket szeretem, ez meg közel sem az. lehet, hogy a világ legjobb böngészője, de ne nekem kelljen használhatóvá szabnom, hanem nézzen ki és működjön normálisan. aztán ha történetesen olyan vagyok, aki a fél életét a brózerben tölti, akkor oké legyen lehetőségem bekapcsolni még a kenyérpirítót is.
de az marhára zavar, hogy belekattintok az url-sávba és előugrik nekem még egy toolbar plusz két szövegmezővel és öt gombbal. ráadásul a (default) UI sem valami barátságos, persze biztos ezt is beállíthatnám, ha érdekelne annyira. -
moonman
titán
phishing filter az első, amit le szoktam tiltani.
asszem ezzel mindent elmondtam.
továbbra is tartom, hogy a Vistás IE7 a mai legbiztonságosabb vagyis leghülyebiztosabb böngésző. lehet, hogy nem tud mindent és van, akinek külsőre se tetszik, de legalább mindenre visszakérdez, figyelmeztet, letilt, engedélyt kér... -
moonman
titán
válasz
cousin333 #68 üzenetére
ez a biztonságos, nembiztonságos téma szerintem abszolút hype kérdése. nekem azért jut (Vistás) IE7-ről eszembe a biztonságos jelző, mert tudom, milyen technológiák dolgoznak alatta és nem hagyom magam meghülyíteni a demagóg reklámokkal. továbbá aki követi az eseményeket - és nem csak feltette majd hátradőlt azzal a tudattal, hogy most már hét lakat alatt van - azt is tudja, hogy amióta beindult mozilláéknak, kábé ötször annyi hibát találtak benne, mint IE-ben három év alatt. persze ez így természetes, nem is róná fel nekik senki, ki kell hogy forrja magát, csak kicsit visszás dolog így a nagy security-kampány után.
-
moonman
titán
ma egész nap firefox-szal böngésztem, és próbálgattam operát is, ha már ilyen sok szépet hallottunk róluk. firefox még azt mondom, hogy jó benyomást tett rám, gyors és nagyjából mindent jól jelenít meg, a cache-t is értelmesebben használja, mint IE. azonban böngészés közben valahogy végig bennem van az érzés, hogy ez mégsem az az IE security, amiben megbíznék. (nem fut low integritásszinten és nincs protected mode sem)
az information bar-t és a phishing filter-t ügyesen átvették, legalább nem kell újat megszokni. (clear private data-t meg IE vette át ügyesen) amikor megláttam az elmentett azonosítóknál a ''show passwords'' gombot, azt hittem dobok egy hátast. ez most komoly?
az opera egyszerűen nem jött be. nem is olyan gyors, mint amilyennek elképzeltem és valahogy a megjelenítés sem tetszik és a kezelése sem esik kézre. amúgy biztos klafa. -
moonman
titán
ha visszaolvasod figyelmesen, a szabványok támogatásával nem vitatkoztam, tudjuk, hogy nincs a helyzet magaslatán és úgymond saját szótár szerint értelmezi a dolgokat.
egyedül a biztonsági tényezőkre mondtam azt, hogy jelenleg nincs jobb nála, persze ebben sokat segít neki, ha Vista futik alatta. -
moonman
titán
hűha, nemár hogy a mozilla tesztjén a firefox bizonyult jobbnak. el se hiszem.
tény, hogy MS-nek van jelenleg a legnagyobb phishing adatbázisa, ezzel kár vitatkozni.
secuniát nemtom ki említette, de hagyjukmár. kezdenek átmenni nevetséges kategóriába.
symanteccel akár kezet is rázhatnának. -
moonman
titán
''a Microsoft böngészőjét használókat jóval kevésbé fenyegeti ez a veszély, mivel a szoftver csak akkor tölti ki automatikusan a bejelentkezési űrlapokat, ha azokat pontosan azon a webcímen kérik, ahol először a felhasználó megadta őket. A Firefox azonban az űrlapok URL-azonosságát sem ellenőrzi.''
hát jóval korlátozottabb mértékben. -
moonman
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Windows 11
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged