Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunci
senior tag
válasz
#64791808 #17 üzenetére
Válaszaim ! ( Nem kötekszem )
1.-2. :Ezt a kórt éljük , s ezért sokmindenki sokat tett !
Az hogy az embberek többsége ostoba --> Ez van
( Az hogy amiket te intézkednél , szigoritanál a fele hirtelen felindulásból támadt szerintem irreális [ s valahol örülök hogy nem ratad múlnak a dolgok ])
3. : Ftterodat sajnálom , s átérzem az álláspontod , s énis tudnék 1000 + 1 példát arra hogy milyen csalók élnek a világban.
4. : Ha van egy ésszerű , finom módszered amivel segiteni tudsz az embereken akkor segits rajtuk , de ezzel a külön boltokat , monopoliumot biztositok az alkoholkereskedőknek dolog szintem egyáltalán nem jó
A politikai vonzatú elsőrészhez pedig nem fűzök semmit ! -
moma
őstag
válasz
#64791808 #17 üzenetére
0. Nem tudom, miért minősítgeted újra és újra a vitapartnereidet. Szerintem fölösleges. Ha te annyira okos dolgokat mondanál nem lenne szükséged erre, de általában valami fogalmilag zavaros izéket írsz (mint pl amiket a rasszizmusról is irogatsz) és aztán lekúrod azt aki nem érti vagy félre érti. Nekem egyébként alapjában mindegy. Ha gondolod, ezentúl ignorálom a hszeidet.
1. demokrácia: elsőnek tényleg úgy tűnt, hogy arra hoztad be, hogy mindenki azt csinál amit akar, még az is engedélyezett ebben a rohadó laza világban, hogy elkúrjunk egy esküvőt. DE aztán a következő mondatban meg már valami olyasmivel jössz, hogy a mai világ pont azt bünteti, ha valaki észre veszi a különbözőséget, tehát gondolom abba az irányba nyom, hogy ezek a különbségek ne legyenek. Most akkor az a bűne a demokráciának, hogy bátorítja a különbözőséget vagy az, hogy elnyomja annak előtérbe kerülését? Nyilván csak nekem nem világos...
2.Tényleg elvárom, hogy amíg másnak nem ártok, azért amit csinálok ne soroljon senki a nem-normálisak közé. Akár iszom akár nem, akár korán akarok gyereket akár nem stb. De ez nem azt jelenti, hogy azt gondolom, hogy csak az a normális, ahogy én élek. A te hszeidben egy ilyen kitételt nem nagyon találni meg. Pont ezt kifogásoltam itt is és már korábban is.
(az meg szerintem triviális, hogy ha valami megcáfolható, akkor tessék csak megcáfolni függetlenül attól, hogy az mennyire ''ősi''. )
3. Kirúgós példa: kicsit zavarban vagyok, hogy ezt magyarázni kell. Szerintem könnyen belátható, hogy más út nincs. Mégis ki döntené el, hogy ki fordulhat bírósághoz és ki nem? Vagy bemenne az ürge a bíróságra és a bölcs és ősi tudással rendelkező portás egyből látná a tekintetéből, hogy részeg voltál apám ezért, nem perelhetsz. Nem is értem, hogy hogy gondolod... Nincs is kedvem ezen görcsölni. Ha érted érted, ha nem nem. -
moma
őstag
Na már megint ott tartunk, hogy mi a természetes és mi a normális. Hát persze, hogy az ahogy te élsz. Ezt a demokrácia van szöveget meg ahogy látom mindenféle jelentés nélkül használod. Nekem pont az jön le a hsz-eidből, hogy pont te nem veszed tudomásúl, hogy nem mindenki egyforma. Attól, hogy te egyszer rúgtál be és nem jött be, egyből az jön, hogy nem normális akinek ez bejön.
A kirúgós példád: ha jól értem végül rendeződött. Azzal meg mi a gond, hogy van lehetőségünk, jogorvoslatra? A bíró csak az ügy végén dönthet, hogy az indokolt e. Fura lenne, ha ő már az elején megtenné...
Ár emelés: ausztráliában az van, hogy külön alkohol bolt van, hogy az ember akkor vegye ha tényleg ezt akarja és a normál bevásárlásnál ne essen kézre berakni a kosárba. Ez sem rossz. -
Vamp
senior tag
Wow, külön cikket írtál
Maximálisan egyetértek. A demokrácia legnagyobb hibái közé tartozik, hogy túl nagy szabadságot ad az egyénnek, aki azzal sokszor nem tud mit kezdeni (persze szabadság és szabadság között is van különbség). Hogy egyszerűbben fogalmazzak, a demokráciában a trend kedvéért isznak az emberek, a diktatúrában pedig a gondűzés kedvéért. Ez kissé sarkított vélemény, de itthon multiplikáltan igaz.
Más. Gondoljatok bele, mi lenne ha a politikai életben fordított lenne a nemek aránya?
Moma: éreztem már jól magam részegen, de valahogy hót józanul kissé jobban érzem magam. Lehet hogy kezdetben élvezetes, és kellemes élményeket ad, de hadd ne meséljem el velem egy kollégiumban élő tenyeres-talpas történetét, aki 2 év alatt masszív alkoholista lett a szó legszorosabb értelmében. Mielőtt ida került, sosem ivott rendszeresen. Még annyit, hogy nem feltétlen a világgal van gond, ha az ember mindenféle bódító dolgokban keresi az élményeket.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest