- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunci
senior tag
Igen szerintemis köze van a füstnem a másnapossághoz.
Eléglenne ha volnának olyan igényesek az emberek ( Mármint a kocsma , bát tulajok ) , hogy beszerelnek egy levegőztető rendszert !
De annyira profit orientáltak , hogy egyezerűen erre nemis gondolnak !
Megasztán !
Nem őkszagolják az égésterméket
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Gondolom kevéssé, de ugye senki előtt sem titok, hogy a zsenialitás vagy megszállottság sem feltétlenül egészséges jelenség vagy folyamat. Bár azt nem tudom, hogy milyen ''típusú'' nagyokra gondoltál.
Szerk.: Azt hozzátenném még, hogy én nem az embert minősítettem, hanem inkább a megnyilvánulást. Bevallom, volt már konfliktusom abból, hogy lehülyéztem valakit; akkor is hasonlóképpen az aktuális cselekvésre reagálva, de másként értette.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Veled nem tárgyalok és nem vitázom. Többízben bizonyítottad, hogy sem az iróniát nem érted, sem pedig az értő olvasás nem erősséget. Hogy stílszerű legyek, ''Na már megint ott tartunk'' (jófideszes mentalitással), hogy aki nem velem van, az ellenem van. Nem értek egyet azzal, hogy inni kell, tehát biztos önző, dogmatikus, konzervatív, maradi műköcsög vagyok. Tévedsz. Úgyhogy utoljára válaszolok.
1., A ''demokrácia van'' részemről egy pejoratív, lenéző, ironikus és szánakozó kijelentés.
2., Le is írtam, hogy mivel ''demokrácia van'' (lásd első pont), ezért mindenki - köztük te is - jogot formálsz arra, hogy az legyen a normális, ahogy te csinálod. Arra próbáltam utalni, hogy ilyet nem lehet definiálni, mert az emberek joguknak érzik a létező legősibb téziseket is megcáfolni, mert ugye demokrácia van.
3., Kirúgós példa: mért kell az én apámnak bíróságra járni, azért, mert egy utolsó koszos alkoholista zokon vette, hogy kirugták, mint macskát szarni? Oké, rendben, bíróságra kell járni. Mint vádlott... bizonyítania kell, hogy de igen, részeg volt a bácsi... Nagy nehezen sikerül. Na ekkor ejtik a vádat. Az, hogy a bíróság hogy ugráltatja az embert, akinek mindegy mi dolga van, mennie kell, az ugye nem számít? Megtérítette valaki az útiköltséget és a bevételkiesést? Nem. Majd ha ennek az ellenkezője lesz igaz, akkor igazad lesz. Addig nem.
4., Amit leírtál, az jó ötlet, és működik ausztriában. A magyar viszont csak a sörétes puskából, a kurva anyjázásból ért, na meg abból, hogy valamit NEM tud megvenni. Ötletes kezdeményezésnek tartom, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy működne itthon. -
cousin333
addikt
''Ez csak valami beledumálás olyanoktól akik soha nem érezték igazán jól magukat részegen, akiknek ez az élmény kimaradt.''
Szerintem ez meg mentegetőzés a részegek oldaláról. Mellesleg egy józan talán jobban meg tudja ítélni
. Az ''élmény'' jellegéről nem beszélnék, mert még sohasem voltam részeg
.
Azért a példád erősen hibádzik. Egyrészt az alkohol nagyobb mennyiségben történő fogyasztása egyértelműen káros (csakúgy, mint a cigié). Ha valaki épp ilyen ''élményeket'' gyűjt, attól még én szagolom a büdös cigarettáját, mondjuk a buszmegállóban, én kerülgetem a dülöngélő részeget (vagy a hányását) az utcán, meg én szagolom a lehelletét, és én nem tudok aludni, ha éppen ''bulizni'' és ordibálni támad kedve, ráadásul ilyenkor észérvekkel szinte lehetetlen meggyőzni. Esetleg engem hoz kényelmetlen helyzetbe a kötözködésével... Szóval egy dolog, ha valaki részeg (amíg magánügy, bár az semmivel sem egészségesebb), de más dolog, hogy általában a nem részegnek is jut az ''élményből''.
''Persze extrém esetben amikor valaki valmilyen függővé válik''
A cikk pont arról szól, hogy távolról sem extrém esettel állunk szemben, hane mnagyonis mindennapos. Ráadásul a (nagyon) fiatalok eseteit semmi sem magyarázza, vagy menti fel.
mod: Ami a demokráciát illet: igenis létezik a jó, meg a rossz. A gyakori részegeskedés az utóbbi kategória, akár tetszik, akár nem. Ez nem jelenti azt, hogy nem ihatsz alkohol és alkalomadtán ne részegedhetnél le. Ez csak egy természetes társadalmi kontroll (kéne, hogy legyen). A társadalom érdekében. Meg a fene nagy ''különbözően látjuk a világot'' dolgod is addig tart, amíg ezzel másokat nem sértesz, lásd a hsz. első fele.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Norvégoknál szintén. Amoylan ''borpatikák''.
mondjuk az durva, hogy nem küldhetek norvég ismimnek egy üveg tokajit sem, mert megbüntetnek(vagy őt, ha postával küldöm, vagy engem, ha futárral).
Ott olyan horror alkhol és a cigi árak vannak, hogy ők rendszeresen a svédekhez járnak át, a hajón majdnem mind mattrészeg.
------------------------------------------------------------------------------------
Más: a legszebb mikor a karácsonyi bulin elkezdik egyes berúgott példányok a nők mellét vizslatni. Hát a 3.14csába már. És még telefonnal kameráznak is.
Ha nem is mattarészeg, de eléggé bepiált volt mind.
(Én is ittam koktélokat, de elég lightosak voltak, mégcsak meg sem éreztem 3-4 elfogyasztása uán (többsége Piña Colada volt))
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hobby rádiós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged