- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
Miért etetitek folyamatosan?
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
#31733248 #149 üzenetére
Szerintem te nem is akarod látni az előnyeit... Felesleges itt beböfögni olyanokat, hogy nem tetszik, meg világ legjobb billentyűzete... Stb. Ezek relatív dolgok, ha olyan jó lenne mindenki azt használná... Ha ennyire elégedett vagy a droiddal akkor minek akarod meggyőzetni magad? Ez csak feszkókeltés a topicban...
-
fntastic
aktív tag
válasz
#31733248 #149 üzenetére
Ha elég drága android-os telót tudsz venni, ami látom neked megadatott, akkor azokkal nyílván nincs "annyi" gond. Nézz szét az alsókategóriában viszont, hogy mennyire használható egy android.
Vagy egy annál mégolcsóbb! wp8.
Nem véletlen, hogy a Lumia 520 a legjobban eladott wp8-as teló.
Ott mutatkozik meg az előnye.
-
törölt tag
(#134) woland_y2k
"nem a "rondasag" volt a lenyeg....."
Tudom, ezt csak mellékesen jegyeztem meg. Számomra rengeteg, a napi használatban zavaró dolog van a WP-ben. Például WP-ben nem tudom automatizálni a telefonom működését, le kellene mondanom a legjobb billentyűzetről, vagy hogy a legrosszabb kialakítású névjegyzéket nézegethetném, ha ilyen telefonom lenne. Hogy emellé még ronda is (ez ízlésfüggő), az már csak hab a tortán.
Szerk: egyszerűen nem látok semmit, amit a WP pluszban nyújtana nekem az Androidhoz képest... Van valakinek valami ötlete? Mert én csak a hátrányait látom...
-
kolosanyi
veterán
-
válasz
kolosanyi #145 üzenetére
A menedzselt kódot realtime fordítja gépi kódra a JVM vagy a CLR. De a kulcs igazából az, hogy mindkét rendszernél hasonló az elv. A .net kód is "virtualizálva" fut, csak nem Java Virtual Machinenek hívod a réteget, hanem Common Language Runtimenak.
És nem csak a felület, sőt, az pont lehet épp natív kód is mindkét oldalról, mivel first party (nem láttam még Android forrást, nem tudom).
A lényeg annyi, hogy a két nyelv interpretere között nem kellene jelentős teljesítménykülönbségnek lennie.
-
Nem tudom ki írta, az Android nem fut virtualizálva. A JVM fut, ami ugyanaz, mint .net oldalról a CLR. Vagyis az a rétege a frameworknek, ahol a platformfüggetlen kód (MSIL, Javánál bytekód) értelmeződik.
-
válasz
Neurotoxin #142 üzenetére
gondolom vmi ilyesmivel
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #139 üzenetére
ezt mar tenyleg nem hiszem el.
-
válasz
Quasi_modo #139 üzenetére
aham, értem.
-
válasz
Quasi_modo #137 üzenetére
a wp melyik része
16 színűhasznál kevesebb színt, mint az android/ios/akármi más -
Neurotoxin
őstag
Ennyi pénzt én se adnék értük, de ha hozzám vágnának egyet, biztos nem utasítanám vissza! De szerintem félreértettél: attól még hogy valami számomra elérhetetlen/nem vagyok hajlandó egy bizonyos összeget kifizetni érte- nagyon érdekelnek a róla írt cikkek és vélemények. Ezen cikkek olvasása is valamennyire 'szórakoztató'.
-
kolosanyi
veterán
válasz
mukibuci #128 üzenetére
De ki volt az az állat, aki ezt kitalálta? Nyilván nem maguktól szedik ezt az emberek, valahol látták, hallották és most jönnek jól megmondani a tutit, hogy a csempe azért gyors, mert ódivatú, nyolcbites, ezért kevés erőforrást használ. Ráadásul még extra színek sincsenek, ezért aztán hú de gyors tud lenni a rendszer. Na persze...
Megint az van, hogy olyan emberek pampognak, akik életükben nem láttak még WP-s cuccot, max megnéztek egy-két sajtófotót és kész.(#131) Econ
Te tényleg nem vagy egyszerű eset. Egyrészt ez nem a rendszer, hanem egy app (tessék, itt van egy színesebb, ha az jobban tetszik), másrészt baromira nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy milyen hátrányai vannak, ha mindenki elkezd saját csempeszíneket kikevergetni. A szolgáltatók megtehetik, a Telekom meg is tette, ők alkották eszt a szürkét. Sötét háttérrel olvashatatlan (világossal nyilván jó). Na ilyen és ehhez hasonló rettenetek képesek születni ha a user úgy gondolja, hogy belenyúlkál.De megpróbálom még egyszer elmondani, hátha végre megérted. Nem azért lassabb a droid, mert annak nem puritán a felülete, hanem azért, mert az virtualizálva fut, a WP-nél meg nem. A droid éppen olyan fapados felülettel rendelkezik alapesetben, mint a WP, nézd csak meg a stock HOLO stílust. A mai divatnak megfelelő "flat" kinézet, egyszerű, kontrasztos menük stb. Még az ikonok is egyre jobban egyszerűsödnek folyamatosan, mert most ez a fő irányvonal (még almáék is beálltak a sorba). Továbbá ha megnézed, a WP főképernyőjén folyamatosan mozog a csempék nagy része (ettől "live tile"). Animál, pörög az ilyen, ezt azért csak elismered, hogy nehezebb megjeleníteni, mint egy ikont, ami csak van (de a widgetek döntő többsége szintén nem csinál semmit, csak úgy van). Egyedüli dolog, ami több erőforrást igényel, az az átlátszóság, droidon ugye most már (4.4, Nexus 5) az alap alkalmazáslista is ilyen, meg a lehúzható "rolók", illetve a keresőmező.
Továbbra sem mondom, hogy a WP felsőbbrendű lenne, vannak előnyei és hátrányai is egyaránt, de az, amit próbálsz bizonygatni, nem igaz. Nekem is mindegy, hogy te mit használsz, többet nem is kívánok ehhez a témához hozzászólni. Ha ezek alapján még mindig nem jön át a lényeg, azzal nem tudok mit kezdeni.
-
Воланд
titán
válasz
#31733248 #122 üzenetére
tessek, igy nez ki egy lumia 520 - telekom gyari szurke csempe - amazing weather hd harmas. a dokumentacioban nincs benne ennek a szurkenek a kodja. a szolgaltato vagy a gyarto egy egyedi temaszint hozzaadhat a rendszerhez, de ha a fejleszto ezeket nem nezi at egyesevel (hogy is tudna, amikor ezek sehova nem kerulnk fel), akkor ilyen szepsegek tudnak szuletni (raadasul itt kulon vicces, hogy a hatter default szin, a telekom megis kepes volt ezt a szurket kikeverni). el lehet kepzelni, hogy mi van akkor, hogy ha a user nekiall kikeverni maganak egyedi szineket es mondjuk csak egy kicsivel sotetebb szurket allit be....
szerk.: nyilvan monitoron nem jon at, de minimum fenyero mellett, ilyen borus idoben ez az olvashatatlansag kategoriaba esik.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #126 üzenetére
latom, hogy mennyire nem sukseges. az esz erveket keptelen vagy felfogni.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #124 üzenetére
ezt is minden wp-s hir topicjaban el kell neked magyarazni?
-
törölt tag
válasz
kolosanyi #117 üzenetére
Nekem mindegy, milyen telefont használsz, arra szeretnélek rávenni, hogy gondold végig ezeket. Nem csak a mozgatott képpontok száma lényeges, nagyon nem mindegy a felület kialakítása sem. És igen, a WP egy nagyon-nagyon puritán felületet jelent, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Nem véletlen, hogy még a csempék színét is korlátozzák, ami - azért valljuk meg őszintén - 2013-ban kissé megmosolyogtató.
-
martonx
veterán
válasz
Neurotoxin #120 üzenetére
A 100K fölötti árú telefonok rohadtul nem hoznak lázba, legyen rajtuk bármilyen operációs rendszer.
-
Neurotoxin
őstag
Mindenki nyugodjon le és várja inkább kultúráltan a Mobilarénás Lumia 1520 / 1320 tesztet!
-
csongi
veterán
válasz
mukibuci #109 üzenetére
Szerintem ha ingyenes lesz, akkor rendesen szabad kezet kell adni a gyártóknak. Szóval ha csak alap WP kinézet lesz, nem tartom valószínűnek, hogy kelleni fog majd. Most is arról szól a gyártók között a verseny ki tud jobb felületet létre hozni, hardveresen nagy csodák nincsenek.Van egy pár SOC és abból lehet válogatni.
De ez csak én véleményem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #116 üzenetére
Jó, igazad van, nem akad. A droid a legjobb. A Google a legjobb. A WP szar. Szaracsempe. Nyócbitesfelület.
A tököm tele azzal, hogy mindig, MINDIG van aktuális robotfan, aki megmagyarázza, hogy azok az idők elmúltak, nem úgy van az már, a Prjocect Butter óta úgy siklik minden, mintha bevazelinezték volna. Hát legyen, feladtam. Legyen igaza olyanoknak, akik életüknben nem használták a másik rendszert vagy tudatosan ferdítenek, mással ezt nem lehet magyarázni. De hülye voltam, az én hibám volt. Mi a francnak állok le vitázni ilyenen? Android a király!!!
-
törölt tag
válasz
kolosanyi #113 üzenetére
Ha így lenne, ahogyan tudni véled, nem számítana, hogy egy szerényebb hardverű telefon képernyőit widgetek, vagy ikonok töltik ki, nem gondolod? :-)
Másrészt eljutottak már oda a középkategóriás androidos telefonok is, hogy nem akadnak, olvasd csak el például az LG F6 tesztjét.
Az S4-em sem akadozik, pedig sokszor annyi információt tartalmaznak a képernyői, mint egy WP telefoné... Hogy mást ne mondjak: 12 ikon helyén 28 naptár bejegyzést tudok elhelyezni és 30 ikon fér az oldalra úgy, hogy kényelmes a telefon kezelése.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #112 üzenetére
A widget az statikus (alig van egy-kettő ami mozog) és élő háttér nélkül is akad a droid. Sajnos ez nem igazán állja meg a helyét. Az alap Holo semmivel se bonyolultabb, mint a WP, illetve Nexus 5-ön az átlátszódás miatt talán több erőforrást igényel, ezt nem tudom (meg az egyéb ROM-okon). Ettől még nem lesz bonyolultabb rendszer.
-
martonx
veterán
Mert a Nokián kívül a többiek érezhető mennyiségű wp8-as készüléket adtak el, mi? Idén a Nokián kívül senki be se jelentett wp8-as, winRT-s készüléket, ami azért eléggé sokat mondó. Namost ebben a helyzetben tényleg semmi értelme licenszdíjjal szórakozni.
Abban meg szerintem te is egyetértesz, hogy az a licenszdíj, amit a Nokia fizet, immár az egyik zsebből a másikba esete.
-
csongi
veterán
Szerintem felesleges ezen a csampe izen vitatkozni
Valoszinuleg a dizajner csapatba belerult egy burkolo szakmaval is rendelkezo egyen es o adta az ihletet
. Egyebkent meg ha valoban ingyenes lesz ugy is szet fogjak skinelni es volt csempe nincs csempe. Eddig nekem sem sikerult megbaratkozni vele en nem sok ertelmet talaom. Sokkal tobb ikon kiteheto igy kozvetlen elerese van a programoknak.Ezek a csempek tul sok helyet foglalnak. Szvsz.
-
azopi74
addikt
válasz
Neurotoxin #103 üzenetére
Nekem mondjuk az sem egyértelmű, hogy miért kevésbé "faék egyszerűségű" a vanilla, ikonos holo theme, mint a live tile-os metro, ha nem teszünk fel mindenféle aksi és proci zabáló 3d launchereket. Amiket addig nem akarok látni wp-n amíg legalább meg nem duplázták a mobil eszközök normál üzemidejét...
-
kcsa
veterán
válasz
#31733248 #100 üzenetére
Mindig van egy ilyen fanboy aki meg akarja magyarázni, hogy a csempéket könnyebb animálni, mozgatni, mert négyzet alakúak.
És most te vagy az.
Pont ugyanannyi pixelt mozgat és animál, mint egy másik azonos felbontású telefonnál egy másik OS. (igazából többet, mert fele ennyi mozgás nincs default képernyőn android esetében).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Formula-1
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Opel topik
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Képregény topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest