- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Mobil flották
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
Miért etetitek folyamatosan?
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
#31733248 #149 üzenetére
Szerintem te nem is akarod látni az előnyeit... Felesleges itt beböfögni olyanokat, hogy nem tetszik, meg világ legjobb billentyűzete... Stb. Ezek relatív dolgok, ha olyan jó lenne mindenki azt használná... Ha ennyire elégedett vagy a droiddal akkor minek akarod meggyőzetni magad? Ez csak feszkókeltés a topicban...
-
fntastic
aktív tag
válasz
#31733248 #149 üzenetére
Ha elég drága android-os telót tudsz venni, ami látom neked megadatott, akkor azokkal nyílván nincs "annyi" gond. Nézz szét az alsókategóriában viszont, hogy mennyire használható egy android.
Vagy egy annál mégolcsóbb! wp8.
Nem véletlen, hogy a Lumia 520 a legjobban eladott wp8-as teló.
Ott mutatkozik meg az előnye.
-
törölt tag
(#134) woland_y2k
"nem a "rondasag" volt a lenyeg....."
Tudom, ezt csak mellékesen jegyeztem meg. Számomra rengeteg, a napi használatban zavaró dolog van a WP-ben. Például WP-ben nem tudom automatizálni a telefonom működését, le kellene mondanom a legjobb billentyűzetről, vagy hogy a legrosszabb kialakítású névjegyzéket nézegethetném, ha ilyen telefonom lenne. Hogy emellé még ronda is (ez ízlésfüggő), az már csak hab a tortán.
Szerk: egyszerűen nem látok semmit, amit a WP pluszban nyújtana nekem az Androidhoz képest... Van valakinek valami ötlete? Mert én csak a hátrányait látom...
-
kolosanyi
veterán
-
Glenda
addikt
válasz
kolosanyi #145 üzenetére
A menedzselt kódot realtime fordítja gépi kódra a JVM vagy a CLR. De a kulcs igazából az, hogy mindkét rendszernél hasonló az elv. A .net kód is "virtualizálva" fut, csak nem Java Virtual Machinenek hívod a réteget, hanem Common Language Runtimenak.
És nem csak a felület, sőt, az pont lehet épp natív kód is mindkét oldalról, mivel first party (nem láttam még Android forrást, nem tudom).
A lényeg annyi, hogy a két nyelv interpretere között nem kellene jelentős teljesítménykülönbségnek lennie.
-
Glenda
addikt
Nem tudom ki írta, az Android nem fut virtualizálva. A JVM fut, ami ugyanaz, mint .net oldalról a CLR. Vagyis az a rétege a frameworknek, ahol a platformfüggetlen kód (MSIL, Javánál bytekód) értelmeződik.
-
válasz
Neurotoxin #142 üzenetére
gondolom vmi ilyesmivel
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #139 üzenetére
ezt mar tenyleg nem hiszem el.
-
válasz
Quasi_modo #139 üzenetére
aham, értem.
-
válasz
Quasi_modo #137 üzenetére
a wp melyik része
16 színűhasznál kevesebb színt, mint az android/ios/akármi más -
Neurotoxin
őstag
Ennyi pénzt én se adnék értük, de ha hozzám vágnának egyet, biztos nem utasítanám vissza! De szerintem félreértettél: attól még hogy valami számomra elérhetetlen/nem vagyok hajlandó egy bizonyos összeget kifizetni érte- nagyon érdekelnek a róla írt cikkek és vélemények. Ezen cikkek olvasása is valamennyire 'szórakoztató'.
-
kolosanyi
veterán
válasz
mukibuci #128 üzenetére
De ki volt az az állat, aki ezt kitalálta? Nyilván nem maguktól szedik ezt az emberek, valahol látták, hallották és most jönnek jól megmondani a tutit, hogy a csempe azért gyors, mert ódivatú, nyolcbites, ezért kevés erőforrást használ. Ráadásul még extra színek sincsenek, ezért aztán hú de gyors tud lenni a rendszer. Na persze...
Megint az van, hogy olyan emberek pampognak, akik életükben nem láttak még WP-s cuccot, max megnéztek egy-két sajtófotót és kész.(#131) Econ
Te tényleg nem vagy egyszerű eset. Egyrészt ez nem a rendszer, hanem egy app (tessék, itt van egy színesebb, ha az jobban tetszik), másrészt baromira nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy milyen hátrányai vannak, ha mindenki elkezd saját csempeszíneket kikevergetni. A szolgáltatók megtehetik, a Telekom meg is tette, ők alkották eszt a szürkét. Sötét háttérrel olvashatatlan (világossal nyilván jó). Na ilyen és ehhez hasonló rettenetek képesek születni ha a user úgy gondolja, hogy belenyúlkál.De megpróbálom még egyszer elmondani, hátha végre megérted. Nem azért lassabb a droid, mert annak nem puritán a felülete, hanem azért, mert az virtualizálva fut, a WP-nél meg nem. A droid éppen olyan fapados felülettel rendelkezik alapesetben, mint a WP, nézd csak meg a stock HOLO stílust. A mai divatnak megfelelő "flat" kinézet, egyszerű, kontrasztos menük stb. Még az ikonok is egyre jobban egyszerűsödnek folyamatosan, mert most ez a fő irányvonal (még almáék is beálltak a sorba). Továbbá ha megnézed, a WP főképernyőjén folyamatosan mozog a csempék nagy része (ettől "live tile"). Animál, pörög az ilyen, ezt azért csak elismered, hogy nehezebb megjeleníteni, mint egy ikont, ami csak van (de a widgetek döntő többsége szintén nem csinál semmit, csak úgy van). Egyedüli dolog, ami több erőforrást igényel, az az átlátszóság, droidon ugye most már (4.4, Nexus 5) az alap alkalmazáslista is ilyen, meg a lehúzható "rolók", illetve a keresőmező.
Továbbra sem mondom, hogy a WP felsőbbrendű lenne, vannak előnyei és hátrányai is egyaránt, de az, amit próbálsz bizonygatni, nem igaz. Nekem is mindegy, hogy te mit használsz, többet nem is kívánok ehhez a témához hozzászólni. Ha ezek alapján még mindig nem jön át a lényeg, azzal nem tudok mit kezdeni.
-
Воланд
titán
válasz
#31733248 #122 üzenetére
tessek, igy nez ki egy lumia 520 - telekom gyari szurke csempe - amazing weather hd harmas. a dokumentacioban nincs benne ennek a szurkenek a kodja. a szolgaltato vagy a gyarto egy egyedi temaszint hozzaadhat a rendszerhez, de ha a fejleszto ezeket nem nezi at egyesevel (hogy is tudna, amikor ezek sehova nem kerulnk fel), akkor ilyen szepsegek tudnak szuletni (raadasul itt kulon vicces, hogy a hatter default szin, a telekom megis kepes volt ezt a szurket kikeverni). el lehet kepzelni, hogy mi van akkor, hogy ha a user nekiall kikeverni maganak egyedi szineket es mondjuk csak egy kicsivel sotetebb szurket allit be....
szerk.: nyilvan monitoron nem jon at, de minimum fenyero mellett, ilyen borus idoben ez az olvashatatlansag kategoriaba esik.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #126 üzenetére
latom, hogy mennyire nem sukseges. az esz erveket keptelen vagy felfogni.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #124 üzenetére
ezt is minden wp-s hir topicjaban el kell neked magyarazni?
-
törölt tag
válasz
kolosanyi #117 üzenetére
Nekem mindegy, milyen telefont használsz, arra szeretnélek rávenni, hogy gondold végig ezeket. Nem csak a mozgatott képpontok száma lényeges, nagyon nem mindegy a felület kialakítása sem. És igen, a WP egy nagyon-nagyon puritán felületet jelent, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Nem véletlen, hogy még a csempék színét is korlátozzák, ami - azért valljuk meg őszintén - 2013-ban kissé megmosolyogtató.
-
martonx
veterán
válasz
Neurotoxin #120 üzenetére
A 100K fölötti árú telefonok rohadtul nem hoznak lázba, legyen rajtuk bármilyen operációs rendszer.
-
Neurotoxin
őstag
Mindenki nyugodjon le és várja inkább kultúráltan a Mobilarénás Lumia 1520 / 1320 tesztet!
-
csongi
veterán
válasz
mukibuci #109 üzenetére
Szerintem ha ingyenes lesz, akkor rendesen szabad kezet kell adni a gyártóknak. Szóval ha csak alap WP kinézet lesz, nem tartom valószínűnek, hogy kelleni fog majd. Most is arról szól a gyártók között a verseny ki tud jobb felületet létre hozni, hardveresen nagy csodák nincsenek.Van egy pár SOC és abból lehet válogatni.
De ez csak én véleményem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #116 üzenetére
Jó, igazad van, nem akad. A droid a legjobb. A Google a legjobb. A WP szar. Szaracsempe. Nyócbitesfelület.
A tököm tele azzal, hogy mindig, MINDIG van aktuális robotfan, aki megmagyarázza, hogy azok az idők elmúltak, nem úgy van az már, a Prjocect Butter óta úgy siklik minden, mintha bevazelinezték volna. Hát legyen, feladtam. Legyen igaza olyanoknak, akik életüknben nem használták a másik rendszert vagy tudatosan ferdítenek, mással ezt nem lehet magyarázni. De hülye voltam, az én hibám volt. Mi a francnak állok le vitázni ilyenen? Android a király!!!
-
törölt tag
válasz
kolosanyi #113 üzenetére
Ha így lenne, ahogyan tudni véled, nem számítana, hogy egy szerényebb hardverű telefon képernyőit widgetek, vagy ikonok töltik ki, nem gondolod? :-)
Másrészt eljutottak már oda a középkategóriás androidos telefonok is, hogy nem akadnak, olvasd csak el például az LG F6 tesztjét.
Az S4-em sem akadozik, pedig sokszor annyi információt tartalmaznak a képernyői, mint egy WP telefoné... Hogy mást ne mondjak: 12 ikon helyén 28 naptár bejegyzést tudok elhelyezni és 30 ikon fér az oldalra úgy, hogy kényelmes a telefon kezelése.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #112 üzenetére
A widget az statikus (alig van egy-kettő ami mozog) és élő háttér nélkül is akad a droid. Sajnos ez nem igazán állja meg a helyét. Az alap Holo semmivel se bonyolultabb, mint a WP, illetve Nexus 5-ön az átlátszódás miatt talán több erőforrást igényel, ezt nem tudom (meg az egyéb ROM-okon). Ettől még nem lesz bonyolultabb rendszer.
-
martonx
veterán
Mert a Nokián kívül a többiek érezhető mennyiségű wp8-as készüléket adtak el, mi? Idén a Nokián kívül senki be se jelentett wp8-as, winRT-s készüléket, ami azért eléggé sokat mondó. Namost ebben a helyzetben tényleg semmi értelme licenszdíjjal szórakozni.
Abban meg szerintem te is egyetértesz, hogy az a licenszdíj, amit a Nokia fizet, immár az egyik zsebből a másikba esete.
-
csongi
veterán
Szerintem felesleges ezen a csampe izen vitatkozni
Valoszinuleg a dizajner csapatba belerult egy burkolo szakmaval is rendelkezo egyen es o adta az ihletet
. Egyebkent meg ha valoban ingyenes lesz ugy is szet fogjak skinelni es volt csempe nincs csempe. Eddig nekem sem sikerult megbaratkozni vele en nem sok ertelmet talaom. Sokkal tobb ikon kiteheto igy kozvetlen elerese van a programoknak.Ezek a csempek tul sok helyet foglalnak. Szvsz.
-
azopi74
addikt
válasz
Neurotoxin #103 üzenetére
Nekem mondjuk az sem egyértelmű, hogy miért kevésbé "faék egyszerűségű" a vanilla, ikonos holo theme, mint a live tile-os metro, ha nem teszünk fel mindenféle aksi és proci zabáló 3d launchereket. Amiket addig nem akarok látni wp-n amíg legalább meg nem duplázták a mobil eszközök normál üzemidejét...
-
kcsa
veterán
válasz
#31733248 #100 üzenetére
Mindig van egy ilyen fanboy aki meg akarja magyarázni, hogy a csempéket könnyebb animálni, mozgatni, mert négyzet alakúak.
És most te vagy az.
Pont ugyanannyi pixelt mozgat és animál, mint egy másik azonos felbontású telefonnál egy másik OS. (igazából többet, mert fele ennyi mozgás nincs default képernyőn android esetében).
-
törölt tag
Nekem fizetniük kellene, hogy használjam
-
törölt tag
már megjárta többször a garit. nokia care-ben is széttették a kezüket, fődarab cserén túlvagyunk, azóta 4x volt 1 hétig a készülék ott, sw frissítés, újratelepítés, a hiba ugyanúgy megvan. még mehetnék, verhetném tovább az asztalt, de nekem ez munkaeszköz, amit adnak általában cserekészülék az nevetséges, exkolléga új 620-asa szintén produkálja ezeket ill a 620-as fórumban minden második ember küzd ilyenekkel.
nem volt droidom szóval a stabilitást hozzá nem tudom hasonlítani, de ettől még tény a tény, hogy nem 24/7 a futási ideje. az meg hogy nem tudom felvenni nettó sw bug. mivel a legfrissebb sw csak "mókolással" tehető fel tehát nem hivatalos (és 0 garancia van rá hogy bármit is megold ezek közül úgy, hogy nem okoz más anomálitá), ezért azt nem dobom fel, és ennyi. majd ha kijön és nem kell fejlesztőnek regelni, akkor szól a telefon hogy csináljuk
-
fntastic
aktív tag
válasz
#23196416 #93 üzenetére
Én is most vettem húgomnak, amíg várakoztam próbálgattam és mentem wp8 meg android között, de a wp8 nekem is szimpatikusabb lett szinte (pedig én android-on tolom meg csináltam is már rá programot). Vannak hülyeségei tényleg, kb. mint az ios-nek is vannak. (néhányat ki is lehet ugye küszöbölni)
Összességében akinek csak egy megbízható stabil teló kell jobb a wp8, kb. mint egy olcsó ios.
Android viszont lehet javul majd a jövőben, mert végre talán leváltják a dalvik-ot és gyorsabb lesz az egész rendszer.Bocs a jókora off-ért egyébként, ez nem a témához jön igazából, csak az android-wp8 párharc (tudom nem itt a helye mégegyszer bocs, csak ezt leakartam írni
)
-
törölt tag
Én most váltottam wp8ra androidrol. Eddig 80-90%ban elégedett vagyok. Vannak ügyes es jo dolgai, es nagy hülyeségei is. Összességében stabilabb, jobban tetszik mint az android, igaz én nem vagyok a halalba tuningolo. Szerintem a következő telefonom is wp lesz.
-
tjb007
nagyúr
Eldar egy ismert és elismert piaci elemző, eddig mindig úgy történt ahogyan azt megjövendölte. Pont.
Amúgy meglátszik az orosz összefogás: [link]
A tényleg komoly sajtóorgánumok (legalábbis akiket én annak tartok) meg csak legyintenek az agymenéseire, nem foglalkoznak vele. A Pocketnow tegnap meg is kapta két Murtazinra hivatkozó hír kapcsán a kommentekben azt, hogy nem kéne lesüllyedni az ő szintjére
-
csongi
veterán
Hmm erdekes. Ha ingyenesse tenne csokkenne az androidbol befolyo bevetele,Viszont none a reklam oldali bevetel. Nekunk felhasznaloknak jot tenne, mert lassan eljutnank oda, hogy hardvert vehetsz kulon Op rendszer nelkul es azt teszel vagy tetesz fel amelyik neket jobban fekszik. Ezzel a lepessel a google is kenyszerulne az asztali pc-k iranyaba folytatni a megtett lepeseket.
-
törölt tag
azért az alsóházban pl 620-al vannak olyan bugok, ami miatt a gyári droidot élből gyalulnám le, de wp-t ugye nem lehet... heti 2-3 restart (nem csak nálam, fórumon tele van a panasszal), bejövő hívás gyakran felvehetetlen első feloldásra, le kell zárni és újra felvenni, a beszélgetések/online beszélgetések váltás röcög pl.
persze azon túl flottul teszi a dolgát, ez azért tény
-
DaveJr
őstag
válasz
gyurkikrisz #65 üzenetére
Optimalizálatlanság? WP-nél? Használtál már WP8-at Lumia 520on? ugyanolyan gyors és stabil mint 920on.
Az androidnál az a baj hogy a Google kiad egy "univerzális" OSt ami "mindenen" fut. A gyártóknak kell beleturkálniuk, hogy egyáltalán használható legyen más készüléken ne csak a referencián.
WP-nél nincs erre lehetőség. Zárt a kódja, csak Microsoft nyúlhat bele. Ergo ha nem a Microsoft által ajánlott/támogatott hardvert építik a telóba, akkor használhatatlan lesz az OS. Szóval rá vannak kényszerülve a gyártók, hogy adott hardverrel építsenek. Ha azzal építenek akkor garantáltan egy optimalizált rendszert kapnak ami a középszinttől a felső kategóriáig ugyanúgy fut. -
martonx
veterán
Miért most ki fizet nekik licenszdíjat? Egyedül a nokia, azaz saját maguknak fizetnek
És látszik, hogy amíg fizetős az oprendszer, addig úgyse fognak labdába rúgni, sőt folyamatosan piacot veszítenek.
Gyakorlatilag semmit nem kockáztatnak azzal, ha ingyenessé teszik. A kérdés csak az, hogy keveset vagy sokat nyernek ezzel? -
sgamez
tag
Lassan fizetnek is érte
-
kolosanyi
veterán
Ebből szvsz a zene értelmetlen, hangerőt megnyomod és ott vannak a gyorsgombok, tökéletes megoldás. Mondjuk én jobban szerettem a 7.5-öt ilyen tekintetben, az kirakta a lockra is, szerintem jópofa volt úgy. Ennél többször meg minek kirakni akárhova redundánsan?
A többi jogos, hozzávenném még a szar csatolmánykezelés fejlesztését, illetve az IE-n reszeljenek kicsit, mert fapados.(#51) cairojack
Kiérdemelted a topic trollja címet, gratulálok! Mellesleg látom nem megy a szövegértés sem, de annyi baj legyen, segítek, de cserébe magyarázd meg, hogy mi az eye candy fogalma, mert engem olyan marha jól ki tudtál röhögni. Illetve nem ártana ha mondanál rá egy egzakt mérőszámot, mert te biztos profi vagy ebben...1. Sehol nem írtam, hogy jobb, ugyanaz a szerepe. A widgetekben frankó, hogy tudod lapozni, vezérelni a programocskát, a csempében meg szeretem, hogy rendezett, egységes az egész. Nem lehet elkúrni a kinézetet olyan könnyen.
2. Miért, használtad? Kétlem, ha még mindig - az egyébként szintén jellemző - szaracsempe felfogásnál vagy lemaradva. A rendszernek vannak hibái és hiányosságai, de ez a szaracsempézés...
3. Nekem meg az jut eszembe egy WP-s telóról, hogy a nulláról, kőkemény erőfeszítések árán ugyan, de végre elért valamit a MS, 10%-nál járnak. A rendszer egyre inkább terjed és vélhetően eljön az idő, amikor a droid túlzott részesedése lecsökkel, háromszereplős lesz a piac. Ezt egyébként a fejlesztők is egyre inkább kezdik felismerni.
-
azopi74
addikt
Legjobban ez tetszik, ami akár mottó is lehetne:
"nothingherebuteldarmuratazin"De ez az ember (ha lehet annak nevezni Murtazin kollégát
) azért tud valamit. Annyi a története, hogy kétszer-háromszor beletrafált olyan dolgokba, ami valójában minden épeszű ember számára nyilvánvaló volt (lásd Nokia nyitás a WP irányába Elop kinevezése után, MS-Nokia akvizíció a Nokia látványos hálózati piacra való "erőforrás áthelyezése", és a devices üzletág hanyagolása, valamint a MS eszközpiaci puhatolózása nyomán, stb...) Aztán azóta is ebből a néhány véletlenszerű, "vak tyúk is talál szemet" szintű "jövendöléséből" és "insider info"-ibol él, de az azóta minden alapot és ész érvet nélkülöző agymenéseit viszont a komoly sajtóorgánumok is leközlik annak rendje módja szerint, mintegy kész tényként, de legalábbis "megbízható forrásból származó" információként tálalva. Hát ez azért nem semmi
-
Glenda
addikt
-
leslieke
Jómunkásember
Érdekes ötlet, de akár be is válhat.
-
azopi74
addikt
Már hogy lenne fake? Eldar szerint nem hogy ingyé adja a MS az os-t, de a samsungot még meg is támogatja 1 Mrd dolcsival a wp támogatásáért cserébe, hiszen annyira rászorul a Samu a tőkeinjekcióra, és a ms-nak - aki épp most lép be a készülékpiacra - is annyira kell egy jó erős konkurencia platformon belül.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Elolvasva a commenteket: Csak nekem jutott eszembe, hogy ez a hír fake? Sehol máshol nincs alátámasztva, a forrása az infonak ismeretlen. A BGR amennyit ír is édeskevés ahhoz, hogy komolyan vegyem (:
Másik: nem kellene minden ilyen hírnél szócsatát vívni Android vs. WP vs. iOS rendszerek szintjén. Jelen esetben is elégséges az üzleti stratégiákra szorítkozni. Kit érdekel hogy oldod meg, hogy mellek legyenek háttérképnek?!
-
F22Reventon
tag
valahogy nem az igazi
Woland: volt egy elképzelésük az ideális mobil OSről, és nem jött be. az évek során csiszolgatták, de még mindig nem esélyes. ha a gyártóknak nem kell licenszdíjat perkálni, az MS szerint jobban elterjedhet az a rendszer, ami eddig sem a drágasága miatt volt népszerűtlen. nyilván fogják még fejleszteni - mint ahogy eddig is fejlesztették - de szerintem nem várható akkora előrelépés, amiért tömegek rohannának a nokia&egyéb boltokba. ahhoz sokkal több kell, mint h WP8 belépőmodell 40akárhány rongy helyett 29999,99 ft.
-
Blindmouse
senior tag
válasz
Neurotoxin #44 üzenetére
Arról nem beszélva, hogy attól hogy valami ingyen van, az nem jelenti azt hogy nyilt forráskódú, vagy hogy akárkinek eladó, vagy hogy írnak a szutyok hardvernek amit belepakolnak driver támogatást.
-
válasz
F22Reventon #47 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
F22Reventon #47 üzenetére
ezt igy megis hogy sikerult osszehozni? hogyan kovetkezik a rendszer ingyenesse tetelebol az, hogy majd biztos nem fogjak fejleszteni?
-
Carbonado11
tag
Ebben a színben baromi szép ez a telefon!!! Hehe.. Tán a 1208 után rögtön a második legszebb ..
-
cairojack
aktív tag
Úgy tudom, hogy új UI-ra gyúrnak. Bár ez még csak pletyka.
Ami a csempéket illeti, mondtam, hogy nem a koncepcióval van bajom, hanem a grafikai megjelenítéssel. Elég butuska, gyerekes, bazári. Rágyúrhatnának egy szebb, kicsit kifinomultabb kinézetre, valami komolyabb, esetleg "üzletiesebb" (van ilyen kifejezés? Sorry ha nincs, de gondolom értitek) látványvilágra.Ami a WP-t illeti, nem is használom. Droidot használok most, de égetni való szemét egy platform. Egy instabil katyvasz cucc az egész. Ha tényleg lesz új WP UI, és tetszeni fog, megyek vissza WP-re, ha nem talán BB (feltéve, hogy nem mennek csődbe a kanadaiak).
Azért valahol van egy olyan érzésem, hogy jó lesz a One MS dolog, és hogy az elmúlt 3 év kudarcai után, most végre tényleg odateszik magukat a redmondiak.
-
cattus
addikt
-
cairojack
aktív tag
válasz
kolosanyi #32 üzenetére
Eye Candy = "animál" - hehe
A live tile jobb, mint a widget (a kifli meg jobb, mint a zsömle) - hehe2
Akinek nem tetszik a WinPho, az sosem használta, de még csak nem is látta, sőt, vak és hülye is. - Ahan... Jellemző felfogás - amúgy meg hehe3
És végül, ha ránézek egy WP-s telóra az az érzés fog el, hogy egy szép, szofisztikált, elegáns, prémium megjelenésű felületet látok... jah bocs nem, inkább az jut az eszembe, "Mi ez a lapát ízléstelenség egymás hegyén hátán? Hol vagyunk, az oviban?"
Lehet ezen kéne változtatni, és akkor nem lenne nevetség tárgya egy WP-s teló. De úgy fest erre már az MS is rájött. -
F22Reventon
tag
szánalmas ahogy az MS fut a pénz után. övék lett az egyik (volt)legnagyobb gyártó, övék a legnépszerűbb oprendszer PCre, és a mobil rendszerük nem kell a népnek.
mi a megoldás? fejlesszük? áá nem, inkább legyen ingyenes! oldjuk meg a problémát a könyvelőkkel, kit zavar h ez egy szoftverfejlesztő cég? elég lesz kullogni az alma meg a google után a technologiai versenyben.
személyes igényem a wp rendszertől: amíg a barátnőm melleit nem tudom fullscreenbe háttérnek berakni, maradok a droidnál
-
batai15
félisten
válasz
Neurotoxin #44 üzenetére
azért nincs is már annyira lemaradva.. naponta jelenik meg kb androidos app.. pl mérges madár gó nem rég jelent meg és wpre is itt van tolom is ezerrel. szal már nincs annyira lemaradva..
-
Polllen
félisten
válasz
Neurotoxin #44 üzenetére
De ha nem csak ezt a részt ragadtad volna ki, hanem az előző mondatot, máris ott tartanánk, hogy ez nem számít...
-
Neurotoxin
őstag
válasz
gyurkikrisz #13 üzenetére
"Akkor a WP is elveszti a smoothságát" Azért a WP specifikációknak meg kell felelni, gondolok itt pl: 2 mag, min 800x480as felbontás stb.. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lennének előbb-utóbb képesek rá Kínában, hogy akármire felhenköljék, vagy tévednék? Az androidnál is pont ugyanígy szörnyölködtünk eleinte, mikor megláttuk a GB-t mindenféle noname eszközön.
@Pollen: "Android, mert arra több a program. Szóval sokat kell még küzdeniük, ha be akarnak kerülni a mainstream-be." Jah, mindenki eszetlenül írja a bugos vackokat, a play meg meg is engedi feltölteni. A WP-nél azért ez sokkal szabályozottabb. Persze itt is belelehet futni kellemetlen programokba.
-
kecskebégető
aktív tag
Jól megy a micronak.(WPnek)
-
batai15
félisten
No én mondom mibe kéne fejlődnie a wp-nek főleg :
Tovább fejlesztett interaktív live tile-ok(pl zene lejátszó vezérlő) notifi center ahol vannak gyors kapcsolók.
usb otg mhl támogatás , ill a zene és videó lejátszó fejlődjön(tudásban, formátumokban kinézetben) -
azopi74
addikt
Igaz, az androidért eddig is szinte többet kért a microsoft, mint a wp-ért.
Mondjuk az érdekes versenyjogi kérdést vet fel, ha az OEM-eknek, ha az os-t is tőlük veszik, ingyen adja azokat az ip-ket, amikért android telepítése esetén készülékenként 50 dollárt kérnek. Nem ezt hívják tiltott árukapcsolásnak és dömpingárnak? Persze nem mintha a Google mást csinálna
-
kcsa
veterán
Azt az apró momentumot se felejtsük azért el hogy az ingyenes android sem épp ingyenes. Sőt
-
azopi74
addikt
válasz
Vassili_Zait #1 üzenetére
"Hátha a kínai gyártók is rákapnak
"
Ahhoz, hogy Kínában népszerű legyen a platform, a Windows Store-on is hagyni(szivárogtatni) kéne egy kis biztonsági rést ;-)
Nem igaz, hogy nem tanul a MS, a PC-s Windows-t is és az XBox-ot is a warez tette (többek között) olyan naggyá.
De ha nem is, a sikerhez mindenképp kellett, nem értem, mi ez a keménykedés WP és WinRT fronton...?
Értem én, hogy a fejlesztőknek akar hízelegni a warez-mentességgel, de a fejlesztők inkább a számokat nézik, és ha azt látják, hogy WP globál részesedés < 5%, akkor rögtön lapoznak is, azt nem nézik, hogy azért annyi, mert Warez-Kínában 0%, míg appvásárlós EU5-ben 10%... A warez-mentesség maximum másodlagos szempont, aki akarja, és fizetőképes keresletet jelent, azoknak a 95%-a úgyis megveszi az appot.
Filléres appokat csak a sz*rrágók varezolnak kulturáltabb helyeken, a "fejlődő" piacokon meg akkor se vennék meg az appot, ha nem lehetne warezolni.
-
vicze
félisten
Komolyan az MS azt akarja, hogy a fejlesztők sarokba ***** az egészet???
App fejlesztőkre gondolok, újra hatalmas kibaszás lenne velük, a .NET, WPF, WP7 és 8.1 után, most komolyan...Azért vicces belegondolni, hogy ha a WP ingyenes lenne, akkor sokkal olcsóbb lenne a Droidnál, ami készülékenként úgy 10$-ba kerül...
-
kolosanyi
veterán
válasz
cairojack #25 üzenetére
"Funkcionalitás, testre szabhatóság, Eye Candy. Ebből a WP eddig semmit nem teljesített."
Te se használtál még WP-t akkor, illetve azt se látod, hogy használja egy átlag user a droidját. A funkcionalitás megvan, más koncepció, mint a statikus, ikonos-widgetes felület, de kiválóan teszi a dolgát. Eye candy? Köszöni szépen, megvan, minden animál, pörög, úszik, ennél több eye candy nem tudom hova kéne. A testreszabhatóság nekem speciel nem hiányzik, de az átlag ismerőseimet se láttam még össze-vissza homescreenezni, max berak egy saját háttérképet, meg kipakolja a kedvenc widgetjeit, ez a szerepe a csempéknek is.
Egyébként szerintem egy felületnek inkább az ergonómiára és a gyorsaságra kell fektetni a hangsúlyt, nem a csicsára. Az ergonómia viszont nem divat manapság, legalább ott van helyette a csicsa...
(#28) cairojack
Mondtam én, hogy fogalmad sincs a rendszerről, de akkor minek fikázod? Vágod, hogy folyamatosan animál a felület ugye? Az miért nem használ erőforrást szerinted? A droid nem azért darabos, mint az aludt tej, mert hú de bonyolult felépítésű a rendszer, hanem mert ennyire képes a technológia, amivel készült. Mégis mi olyan bonyolult pár ikonban meg egy alkalmazáslistában? A widgetek? Ott csücsül a képernyön és semmit nem csinál. Nem ezen múlik ez... -
margithid
veterán
Szeritnem nem oszt nem szoroz, mert a legtöbb mobilt úgyis a saját nevük alatt fogják eladni a jővőben.
Amúgy meg egy lumia 520asnál sokkal oclsóbb igy se úgy se lenne egy wp mobil.
De jó példa még a teljes értékű win8cal szerelt dell venue 8 pro is, 270$ és ugye ott a teljes értékű win 8 is, ami szolóban mennyi is? 30k? Ezért fogja szerintem elverni például az androidos tabelteket egy idő után...
Egy teljes értékű win8 egészen más mint egy android... -
cairojack
aktív tag
Semmi Eye Candy nem volt benne. Egy C64-es grafikai világgal megáldott **arkupac a rendszer kinézete. Vonalzóval húzott, kezdetben 8?? színű csempék, fekete háttéren fehér betűkkel kiírt menük. Hja. Nem csodálom, hogy ez még 256 RAM-on is smooth volt. Szerintem ez még egy 3210-en is smooth lett volna...
-
meszike91
senior tag
válasz
errorcode06 #21 üzenetére
lumia 1520
-
cairojack
aktív tag
Mondogatjuk már egy ideje, hogy ez kéne... Az új UI-nak három kulcsfontosságú ponton kéne megfelelnie. Funkcionalitás, testre szabhatóság, Eye Candy. Ebből a WP eddig semmit nem teljesített. Szóval jöhet az új UI, és remélem valami igazán kick ass cucc lesz.
Szerk: megléphették volna, MIELŐTT a WP miatt csődbe ment a Nokia.
-
Kasya
nagyúr
válasz
errorcode06 #21 üzenetére
L1520
-
devast
addikt
válasz
lacuspapus #3 üzenetére
A zte/huawei dolgot nem értem... zte-nek évek óta vannak windows phone készülékei, és a huawei-nek is van már jópár. Ha azt képzeled, hogy a huawei/zte kis kínai sufni telefon gyártó, akkor elég nagy tévedésben vagy. Az viszont tény, hogy nem ezeket nyomják ezerrel.
-
errorcode06
őstag
Bocs a tudatlanságomért de ez melyik készülék itt a képen?
-
xmaas
őstag
Hat erdekes lepes lenne az biztos de a jovo zeneje hogy mi lesz belole ha egyaltalan igaz,azt mondjuk dijaznam ha mondjuk egy xperia Z1 minire feltudnam rakni a wp8 at,es szerintem meg sokan vannak igy vele akiknek nincs szukseguk a sok folosleges android maszlagra es csak egy letisztult rendszert akarnak
-
kolosanyi
veterán
Igazából ez nem oszt - nem szoroz, tényleg marginális az egyéb gyártók rszesedése WP fronton. A legnagyobb már a MS-é.
(#13) gyurkikrisz
Ezért vannak a hardveres megkötések, illetve ezért irányítja a MS a szoftver fejlesztését. Ebből úgyse engednek, nem csinálnak még egy Windows Mobile-t.Pollen
Itthon egyre népszerűbb azért, bár tény, hogy a legtöbben droidot vesznek (aztán telefonálnak, sms-eznek vele, ennyit a fene nagy szoftverkínálatról). -
DaveJr
őstag
válasz
gyurkikrisz #13 üzenetére
A Microsoft pontosan meghatározta a minimális hardver igényét a WPnek. Így valószínűleg hiába lesz ingyenes azokat teljesítenie kell a telefonnak. A WPs telefon gyártók nem nyúlnak az OShez. NEm is tehetik meg. Pont ez lesz a legjobb ha ingyenes lesz mert minden készülékre központilag jön majd a frissítés. Nem kell arra várni hogy a gyártó reszeljen az OS-en úgy mint Androidnál.
-
Glenda
addikt
Eközben Eldar már megint betépett és twitterezik közben.
[link] -
Polllen
félisten
Igazából szerintem nem. Mert az emberek egy jelentős részének már az android beégett. Több ismerősöm is nézegetett mobilt mostanában, 1 vett wp-t, mert a párjának is wp van. A többieknél szóba se került.
Android, mert arra több a program. Szóval sokat kell még küzdeniük, ha be akarnak kerülni a mainstream-be.
Amúgy én csak örülnék neki, nem véletlen, h a google is próbálkozik a kit-kat-tel olcsó és normális telefonhoz is os-t adni.
-
pit stop
addikt
Pont ezért nem kéne ingyenesnek lennie.
Fixen megvan Nokia mint elkötelezett partner - aki mindig is gyártani fogja - most már nincs az a veszély, hogy mindenki elpártol mellőlük, így feltesleges ingyenesség tenné. Nokiával kaptak egy akkora márkát és nevet, hogy ha kell egyedül le tudják gyártani teljes wp palettát. Aki meg lát benne fantáziát lépjen be pénzért.
MS-ből nem nézem ki ezt a jótékony lépést, és nem is lenne logikus Nokia lépés után szvsz. -
gyurkikrisz
őstag
Akkor a WP is elveszti a smoothságát, mert a kínai gyártók gondolom nem fognak arra embereket állítani hogy 2 tizedmásodperccel gyorsabban töltsön be a menü...
Vagy az jó lenne hogyha a WP8-as telefont gyártóknak be kéne adni néhány prototipust a microsoftnak, és ha laggol akkor visszadobják.
Nem válasz akart lenni sorry
-
ghost364
senior tag
-
batai15
félisten
Pont ez az. Most hogy a nokia meg lett vásárolva,nem gond hogy a gyártók nem adnak appokat. Illetve olcsó wp telefonok-vásárlók-wp terjed-több app - jobban ráfekszenek az os fejlesztésére szvsz. Jó lépés lenne,ha csak azt veszük hogy egy olcsóbb wp jobb felhasználói élményt nyujt mint egy belélő droid.
-
cairojack
aktív tag
Szerintem egy jó irányba vitt fejlesztéssel sokkal többre mennének. De akár ez is meglendítheti kicsit az eladásokat.
-
kolosanyi
veterán
-
Kasya
nagyúr
Pont a MS tenne egy op.rendszert ingyesse, raadasul a fo mobil os-t? En ebben nagyon ketelkedem...foleg miutan megvette a Nokiat is.
Meg ha felere csokkentene a licenc dijat, hihetobben hagzana...
-
S-eye
senior tag
Mennyibe került eddig a gyártóknak a WP?
-
kolosanyi
veterán
És ők is elmennek a szolgáltatások irányába a konzumer piacon, mint fő bevételi forrás felé? Vagy hogy kell ezt értelmezni? Gondolok itt arra, hogy a különböző netes szolgáltatásai hozzák a pénzt meg az előfizetéses Office, ehhez meg ingyen adják a rendszert (meg a házon belül készített hardvert is olcsón). Kétlem, hogy ezt meglépnék, gyakorlatilag a kugli stb cégek üzleti modellje ez, nekik meg nincsenek ott a reklámbevételek, ők a szoftverből élnek.
-
lacuspapus
tag
Az ingyenesség nagyon jót tenne a winpho terjesztésének. Ugyebár, ez a rendszer olcsóbb (gyengébb) hardveren is ugyanolyan frankó, így már lehetne a zte, huawei féle gyártóknak is huszonezres áru teljes értékű win-es telója. Remélem tényleg megvalósítják!
-
rootkiller
őstag
Én híve lennék annak hogy mondjuk egyazon mobilra legyen Android és Windows Phone rendszer is telepíthető.
-
Vassili_Zait
senior tag
Hátha a kínai gyártók is rákapnak
És végre lesz jó kis THL Wp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Windows 11
- Akciókamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest