Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
mukibuci #128 üzenetére
De ki volt az az állat, aki ezt kitalálta? Nyilván nem maguktól szedik ezt az emberek, valahol látták, hallották és most jönnek jól megmondani a tutit, hogy a csempe azért gyors, mert ódivatú, nyolcbites, ezért kevés erőforrást használ. Ráadásul még extra színek sincsenek, ezért aztán hú de gyors tud lenni a rendszer. Na persze...
Megint az van, hogy olyan emberek pampognak, akik életükben nem láttak még WP-s cuccot, max megnéztek egy-két sajtófotót és kész.(#131) Econ
Te tényleg nem vagy egyszerű eset. Egyrészt ez nem a rendszer, hanem egy app (tessék, itt van egy színesebb, ha az jobban tetszik), másrészt baromira nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy milyen hátrányai vannak, ha mindenki elkezd saját csempeszíneket kikevergetni. A szolgáltatók megtehetik, a Telekom meg is tette, ők alkották eszt a szürkét. Sötét háttérrel olvashatatlan (világossal nyilván jó). Na ilyen és ehhez hasonló rettenetek képesek születni ha a user úgy gondolja, hogy belenyúlkál.De megpróbálom még egyszer elmondani, hátha végre megérted. Nem azért lassabb a droid, mert annak nem puritán a felülete, hanem azért, mert az virtualizálva fut, a WP-nél meg nem. A droid éppen olyan fapados felülettel rendelkezik alapesetben, mint a WP, nézd csak meg a stock HOLO stílust. A mai divatnak megfelelő "flat" kinézet, egyszerű, kontrasztos menük stb. Még az ikonok is egyre jobban egyszerűsödnek folyamatosan, mert most ez a fő irányvonal (még almáék is beálltak a sorba). Továbbá ha megnézed, a WP főképernyőjén folyamatosan mozog a csempék nagy része (ettől "live tile"). Animál, pörög az ilyen, ezt azért csak elismered, hogy nehezebb megjeleníteni, mint egy ikont, ami csak van (de a widgetek döntő többsége szintén nem csinál semmit, csak úgy van). Egyedüli dolog, ami több erőforrást igényel, az az átlátszóság, droidon ugye most már (4.4, Nexus 5) az alap alkalmazáslista is ilyen, meg a lehúzható "rolók", illetve a keresőmező.
Továbbra sem mondom, hogy a WP felsőbbrendű lenne, vannak előnyei és hátrányai is egyaránt, de az, amit próbálsz bizonygatni, nem igaz. Nekem is mindegy, hogy te mit használsz, többet nem is kívánok ehhez a témához hozzászólni. Ha ezek alapján még mindig nem jön át a lényeg, azzal nem tudok mit kezdeni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #116 üzenetére
Jó, igazad van, nem akad. A droid a legjobb. A Google a legjobb. A WP szar. Szaracsempe. Nyócbitesfelület.
A tököm tele azzal, hogy mindig, MINDIG van aktuális robotfan, aki megmagyarázza, hogy azok az idők elmúltak, nem úgy van az már, a Prjocect Butter óta úgy siklik minden, mintha bevazelinezték volna. Hát legyen, feladtam. Legyen igaza olyanoknak, akik életüknben nem használták a másik rendszert vagy tudatosan ferdítenek, mással ezt nem lehet magyarázni. De hülye voltam, az én hibám volt. Mi a francnak állok le vitázni ilyenen? Android a király!!!
-
kolosanyi
veterán
válasz
#31733248 #112 üzenetére
A widget az statikus (alig van egy-kettő ami mozog) és élő háttér nélkül is akad a droid. Sajnos ez nem igazán állja meg a helyét. Az alap Holo semmivel se bonyolultabb, mint a WP, illetve Nexus 5-ön az átlátszódás miatt talán több erőforrást igényel, ezt nem tudom (meg az egyéb ROM-okon). Ettől még nem lesz bonyolultabb rendszer.
-
kolosanyi
veterán
Ebből szvsz a zene értelmetlen, hangerőt megnyomod és ott vannak a gyorsgombok, tökéletes megoldás. Mondjuk én jobban szerettem a 7.5-öt ilyen tekintetben, az kirakta a lockra is, szerintem jópofa volt úgy. Ennél többször meg minek kirakni akárhova redundánsan?
A többi jogos, hozzávenném még a szar csatolmánykezelés fejlesztését, illetve az IE-n reszeljenek kicsit, mert fapados.(#51) cairojack
Kiérdemelted a topic trollja címet, gratulálok! Mellesleg látom nem megy a szövegértés sem, de annyi baj legyen, segítek, de cserébe magyarázd meg, hogy mi az eye candy fogalma, mert engem olyan marha jól ki tudtál röhögni. Illetve nem ártana ha mondanál rá egy egzakt mérőszámot, mert te biztos profi vagy ebben...1. Sehol nem írtam, hogy jobb, ugyanaz a szerepe. A widgetekben frankó, hogy tudod lapozni, vezérelni a programocskát, a csempében meg szeretem, hogy rendezett, egységes az egész. Nem lehet elkúrni a kinézetet olyan könnyen.
2. Miért, használtad? Kétlem, ha még mindig - az egyébként szintén jellemző - szaracsempe felfogásnál vagy lemaradva. A rendszernek vannak hibái és hiányosságai, de ez a szaracsempézés...
3. Nekem meg az jut eszembe egy WP-s telóról, hogy a nulláról, kőkemény erőfeszítések árán ugyan, de végre elért valamit a MS, 10%-nál járnak. A rendszer egyre inkább terjed és vélhetően eljön az idő, amikor a droid túlzott részesedése lecsökkel, háromszereplős lesz a piac. Ezt egyébként a fejlesztők is egyre inkább kezdik felismerni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
cairojack #25 üzenetére
"Funkcionalitás, testre szabhatóság, Eye Candy. Ebből a WP eddig semmit nem teljesített."
Te se használtál még WP-t akkor, illetve azt se látod, hogy használja egy átlag user a droidját. A funkcionalitás megvan, más koncepció, mint a statikus, ikonos-widgetes felület, de kiválóan teszi a dolgát. Eye candy? Köszöni szépen, megvan, minden animál, pörög, úszik, ennél több eye candy nem tudom hova kéne. A testreszabhatóság nekem speciel nem hiányzik, de az átlag ismerőseimet se láttam még össze-vissza homescreenezni, max berak egy saját háttérképet, meg kipakolja a kedvenc widgetjeit, ez a szerepe a csempéknek is.
Egyébként szerintem egy felületnek inkább az ergonómiára és a gyorsaságra kell fektetni a hangsúlyt, nem a csicsára. Az ergonómia viszont nem divat manapság, legalább ott van helyette a csicsa...
(#28) cairojack
Mondtam én, hogy fogalmad sincs a rendszerről, de akkor minek fikázod? Vágod, hogy folyamatosan animál a felület ugye? Az miért nem használ erőforrást szerinted? A droid nem azért darabos, mint az aludt tej, mert hú de bonyolult felépítésű a rendszer, hanem mert ennyire képes a technológia, amivel készült. Mégis mi olyan bonyolult pár ikonban meg egy alkalmazáslistában? A widgetek? Ott csücsül a képernyön és semmit nem csinál. Nem ezen múlik ez... -
kolosanyi
veterán
Igazából ez nem oszt - nem szoroz, tényleg marginális az egyéb gyártók rszesedése WP fronton. A legnagyobb már a MS-é.
(#13) gyurkikrisz
Ezért vannak a hardveres megkötések, illetve ezért irányítja a MS a szoftver fejlesztését. Ebből úgyse engednek, nem csinálnak még egy Windows Mobile-t.Pollen
Itthon egyre népszerűbb azért, bár tény, hogy a legtöbben droidot vesznek (aztán telefonálnak, sms-eznek vele, ennyit a fene nagy szoftverkínálatról). -
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
És ők is elmennek a szolgáltatások irányába a konzumer piacon, mint fő bevételi forrás felé? Vagy hogy kell ezt értelmezni? Gondolok itt arra, hogy a különböző netes szolgáltatásai hozzák a pénzt meg az előfizetéses Office, ehhez meg ingyen adják a rendszert (meg a házon belül készített hardvert is olcsón). Kétlem, hogy ezt meglépnék, gyakorlatilag a kugli stb cégek üzleti modellje ez, nekik meg nincsenek ott a reklámbevételek, ők a szoftverből élnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Apple MacBook
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest