- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocee91
csendes tag
válasz laci1892 #599 üzenetére
MIUIn az alaklmazások -> egészség -> akkumulátor alatt be tudod kapcsolni azt, hogy ne legyen korlátozás, automatikus indítást is.
Ezen kívül a biztonság appban fogaskerék fent jobb oldalon, van egy olyan, hogy sebességgyorsítás. Itt lehet rárakni a kis lakatot az egyes alkalmazásokra ami elvileg a RAM-ban tartja őket. Hívást gondolom azért nem jelzi mert ha a telótól nem is csatlakozik le, a Health lezárja a kapcsolatot és nem továbbítja a bejövő értesítéseket.
Sajnos ezek a beállítások gyártó/teló függően működnek vagy sem. Régen a MIUInak sokkal agresszívabb volt az alkalmazáskezelése és néha nem foglalkozott ezekkel a beállításokkal. Anyumnak egy Redmi note 7je van amiben bár van 4 giga ram, többször is láttam már hogy a fenti beállítások mellett is egyszerűen fogja és bezárja a Healthet, legfrissebb verzión is.
Nem tudom pontosan mit futtatsz még rajta de nála konkrétan a facebook és az abból bejövő értesítések "megeszik" a telefon minden erőforrását. Huawei P9-en ugyanez. Semmi mással nincs probléma, csak azzal az egyel. Én a mai napig hiszem, hogy a háttérben futó facebook az elfogyó ram és rendszeres belassulások forrása. A Redmit tőlem kapta konkrétan ajándékba, előtte használtam én is pár hónapot és sosem volt vele ilyen problémám (nem facebookozok ).
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Na közben megtaláltam mi a baj. Xiaomi redmi 10-em van. Nincs bekapcsolva az akku kímélő, de csak akkor mutat hívás / sms értesítést, ha nem zárom be az alkalmazást. Erre van valami megoldás? Háttérben nem értem miért nem fut magától.
-
laci1892
őstag
Igen honor band 6😌
Az igazság az megmondom őszintén hogy régen volt a watch gt2 -m.
Azon mókoltam a számlapokat ezerrel', de annyira régen volt hogy már nem emlékszem. Még a végén az is meglehet hogy talán kínai Huawei account-al. Már nem tudom. Itt nem találtam leírást.Viszont lenne egy másik út is számlapokhoz jutni.
Ha csak ebben tus nekem valaki segíteni, meghálálom, tényleg!
Szóval elvileg lehet vásárolni is. Amihez kell a hms core. Próbáltam külső app Store-ból, a gyariból ( play áruházból) fel tenni... Majd csak a 4.0 apk-t... De folyamatosan hibát ír.
Valakinek ötlet?
-
jocee91
csendes tag
válasz laci1892 #595 üzenetére
Pontosan melyik honor? Honor band 6?
Én itt próbálkoznék. Anno az amazfitemen is ezt használtam, saját appjuk is van. Elvileg ezek honor/huawei band számlapok szóval gondolom valahogy megoldották.
https://amazfitwatchfaces.com/h-band-6/top?topof=alltime
edit: közben megtaláltam az installation segítséget is. ahogy látom, itt is egy custom modded appot használnak.
https://amazfitwatchfaces.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=2235Jó kérdés, hogy milyen módszerrel tölti fel az óralapokat mert ahogy fentebb is tárgyaltuk, Watch Fithez pl. eléggé körbejárós megoldás kell (deves app, mókolás, esetleg kínai fiók...)
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni. Nem ez a karkötőm van, hanem a honor de úgy gondolom majdnem ugyanaz.
Van egy olyan kérdésem hogy külső forrásból származó számlapokat hogy tudnék feltölteni?
Régen a watch gt2-re ment. De rég volt és már nem emlékszem rá. Előre is köszönöm a segítséget.
-
jocee91
csendes tag
Na délután megint kifogtam egy ilyen esetet. Kimentem kereket építeni (bringa), addig mondom leveszem, teló jött velem, óra a házban. Tégla + 15 méter, nyilván disconnectelt. Amikor bejöttem nem csatlakozott magától, vártam 1-2 percet, majd megpróbáltam kézzel.
Connecting... És nem történt semmi, beragadt. Telón bluetooth ki majd bluetooth be, kb 2mp. múlva magától rácsatlakozott.
Én azt mondom, hogy sajnos ez inkább a teló mint az óra hibája. Egyébként néha (Mate 10 pro) mással is megszenvedi a kommunikációt, bt fülessel, autóval is időnként elszórakozik mire magához tér. Előtte tesóm telefonja volt, tőle vettem, neki is csinált hasonlókat.
Anyumnak tavaly vettem egy Band 5-öt, idén kapott egy Band 6-ot. MIndkettő karkötő rendszeresen disconnectel amikor olyan kedve van mert néha a bluetooth nem képes tartani a kapcsolatot valamiért, néha a MIUI (redmi) úgy dönt hogy ő márpedig bezárja az appot hiába van lakaton. Ezt szerintem telója válogatja, de nem hinném hogy az óra okozza a kapcsolódási problémákat (hacsak nem csatlakozik egyáltalán, soha).
Úgy gondolom, hogy ha folyamatos kapcsolatban vannak és nagyjából egy légtérben vannak akkor nem nagyon szabad lekapcsolódnia. Az eddigi esetek nekem mindig kültér és/vagy emelet bevonásával történtek.
[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
válasz PuliPuli #589 üzenetére
Szia, sajnos ezt néha én is tapasztalom.
Nekem ráadásul huawei telóm van, egészség app lakatolva. Érdekes módon az akksi optimalizációnál az EGYETLEN app amit nem tudok manuálisra kezelésre állítani az a Health, mert meg sem jelenik a listában (??) se a rendszeralkalmazások között, se sehol.
A héten kb. 2x is előfordult olyan, hogy lecsatlakozott "csendesen", tehát hiába van bekapcsolva az értesítés lekapcsolódás esetén, nem jelzett csak szépen disconnectelt. BT ki/be, app ki/be, manuális csatlakozást is próbáltam de végül újra kellett indítanom a telefont és az órát is hogy visszakapcsolódjon.
Nemrég csináltam egy gyári visszaállítást az órán illetve megnéztem az app engedélyeit és még 1x megadtam neki a GPS mindig engedélyezve opciót. Ezen alkalommal a párosításnál egyébként feldobott egy extra kérdést is (Health app), hogy bekapcsolok e valami folyamatos BT szinkronizálást vagy hasonlót. Még annyit csináltam, hogy a status barra (noti panel) engedélyeztem a Health lépés szám kiírást (anno miband is ezt csinálta).
Ez kb. 2 napja volt, azóta nem volt ilyen disconnect, vagy ha direkt előidézem (pl. kimegyek a házból vagy kikapcsolom a BT-t) akkor 5-10 mp-en belül visszacsatlakozik, magától. Remélem ez így is marad. Ha mondjuk 2 hetente egyszer újra kell őket indítani majd vagy hasonló, nagy kaland, de azért 2 naponta ne csatlakozzon már le úgy hogy nem is szól róla ráadásul nem is enged visszacsatlakozni...
Neletához csatlakozva egyébként én is több helyen olvastam, hogy GPS-t is hagyni kell neki mindig futni amikor ő akarja használni, mert az alapján is tud dönteni hogy kell e visszacsatlakozási kérelmet küldeni vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
PuliPuli
csendes tag
válasz Black_Raven #590 üzenetére
Köszi a gyors választ! Meglátom mire jutunk
-
PuliPuli
csendes tag
Sziasztok!
Faterom kapott egy ilyen kis kütyüt, viszont az a probléma hogy random lecsatlakozik az óra telefonról és csak manulásian lehet visszacsatlakozni, de volt olyan hogy csak az újraindítás segített.
Olvastam hogy már korábban is volt másnak ilyen problémája, kérdezném hogy van-e erre valami konkrét megoldás? (Teló egy Poco X3 Pro).
Az akksi és alkalmazás beállításokat a saját tudásomhoz mérten átnéztem, de ha valaki tudja pontosan mit és hogy kell beállítani, engedélyezni azt nagyon megköszönöm[ Szerkesztve ]
-
Neleta
tag
Ő tőle vettem (Jollychic Watches Store):
https://smartchic.aliexpress.com/store/group/Huawei-watch-Fit/3244048_519248606.html?spm=a2g0o.store_pc_home.smartGrouping_6001925238026.519248606Ez van függőben (Essidi Official Store): https://www.aliexpress.com/item/1005001806086985.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.109c4c4dBRTesR
Ezen meg gondolkodom, mert van egy mintás, ami tetszik (Shop911142208 Store):
https://www.aliexpress.com/item/1005001872222531.html?spm=a2g0o.cart.0.0.7f6e3c00KenszD&mp=1Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
Jó párat én jófogásról vettem valakitől, aki még annó berendelt egy csomó szíjat Kínából, és ami nem kellett neki végül, azt itthon eladta. Így került hozzám pl. a fekete eredeti Huawei szíj is az én Sakura pinkem mellé. A fehér bőrszíjam amúgy eladó, ha érdekel.
A többit https://www.aliexpress.com/ oldalról rendeltem (kulcsszó: Huawei Whatch Fit), egyet pedig a Wishről, ami elég drága volt. Wishnél viszont már minden benne van már az árban szállítási költséggel együtt.
Kb. 22 euró alatt érdemes vásárolni, és a postaköltség 399 Ft, ha megadsz e-mailt vagy telefonszámot, ezt online 48 órán belül ki kell fizetni. Ha nem fizeted így ki, jóval több a postaköltség. Amúgy elméletileg a aliexpress eladói már felszámolják az ÁFA-t, de nálam vagy bénázás miatt vagy nem tudom miért, de még 255 Ft-tal megvágtak.Ezt a Vámkezelési táblázatot berakom, hátha hasznos:
Itthon 4000 Ft + száll. ktg. alatt én nem láttam olcsóbban szíjat.
Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
válasz Black_Raven #581 üzenetére
Hát a férjem állandóan kérdezgeti, ugye most már tényleg nem rendelsz több szíjat?
-
Neleta
tag
-
Neleta
tag
Szívesen.
Volt egy kis szabadidőm, és lefotóztam a szijakat kedvcsinálónak. Pár képet utómunkáznom kellett, mert a mobilon más volt a színkezelés. (A halvány rózsaszín és a fekete eredeti Huawei szíj.)
Majd még jön egy orgona lila és egy halvány kék Kínából novemberben.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
unravel
őstag
És tényleg. Igazad van. [kép]
¯\_(ツ)_/¯
-
Black_Raven
veterán
Szia! Én is kínai ID+beta Health(dev)appal raktam fel egy halom custom óralapot az előző órámra.(Honor MagicWatch2). A sima Egészség app alkalmatlan ilyenre, azt törölni kell amúgyis. itt érdeklődj az aktuális módszer illetve beta után.[link]
[ Szerkesztve ]
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
jocee91
csendes tag
Na az van, hogy nem bírtam magammal és megnéztem ezt az óralap szerkesztősdit. Anno megígértem magamnak az Amazfit GTR-nél hogy többet nem szenvedek ilyenekkel mert órákat szórakoztam egy egy másodpercmutató pixelezgetésével. De muszáj volt, nem bírtam ki.
Huawei oldaláról letölthető a watch face designer. Kínai, de sikerült átváltanom angolra. Áruházban van egy face ami nagyon tetszett viszont az nem hogy színváltós, ráadásul a lila kicsit bugos, így gondoltam, megcsinálom a saját kék-only verziót. Hozzátenném, hogy vannak eredeti ötleteim szóval nem lenyúlni akartam a 130 forintot de pl. sehol nem láttam visszajelzési opciót arra, hogy a lila óralap megjelenítési hibával küzd (mér nem lehet ilyet, sima feedback egy vásárolt "termékre"..?). Amúgy meg nagyon tetszik ez a design. Erről van szó:
És itt a rekreált változat, kb. fél óra munkával (font vadászat, interface ismerkedés, photoshop mágia):
Egész könnyen sikerült rekreálnom az óralapot, megkerestem az eredeti fontot, photoshopban elintéztem a többit. Amazfit face editor (meg gondolom a többi is) hasonló alapokon nyugszik így kb tudtam hova kell nyúlni.
Viszont az már problémásabb, hogy rakom ezt rá. Se a mappát nem találtam meg, se az opciót hogy hol lehet esetleg saját óralapot hozzáadni akár az alkalmazáshoz, akár az áruházhoz. Kíváncsi vagyok, az elérhető/megvehető óralapokat milyen hivatalos (vagy nem) csatornán keresztül tették mert nem találtam rá opciót. Találtam ilyen csoda hackelős tutorialokat ahol kínai fiókkal mókolt .apk telepítés után lett elérhető a face feltöltés, de egyelőre ez zsákutca, legalábbis ha a "sima", global health appot használod. Talán mintha a Huawei themes szolgáltatáson keresztül (developer) lehetne ilyeneket csinálni, de szerintem ez meg egyből az áruházba rakja.
[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
-
Neleta
tag
Cserélhető az, csak hivatalosan nem lehet venni a huaweitol. Nekem sztem 5-8 másodperc. Szíjhoz adnak pockoket, meg műanyag kiszedot is, bár én a manikűr készleten egy kis eszközét használom, ami gőzöm sincs mire jó, de hosszú a nyele. 🙂
Neten van 1-2 videó róla.
Itthon irtó drágán lehet venni, vagy választod Ázsiát, és olcsóbban megúszod, csak többet kell várni rá, illetve most már változott vmennyire a vámkezelés.
Nekem 9 van, szállítás alatt van még 2 pluszban.[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
Anno egyébként gyártottam pár facet az Amazfitemhez, lehet itt is nekiállok sajátokat csinálni...
https://amazfitwatchfaces.com/search/gtr/authorID/382048
-
jocee91
csendes tag
Én ebből a bankkártyás kérdésből sosem csináltam problémát. Ami adatot akarnak azt úgyis kinyerik, nem gondolnám, hogy bármilyen hátránya van bankkártyát megadni, feltéve hogy a megfelelő helyen és megfelelő feltételek mellett teszed.
Nekem is be van mentve minimum 10-20 helyre a kártyám (ebay, ali, paypal...), de soha nem volt még belőle problémám és hacsak valami nagyon durva dolog nem történik szerintem nem is lesz.
Tesómat már 2x törték meg, egyszer paypalon (-6 ezer ft), egyszer google playen (- 30 ezer forint), de mindkettő saját hibájából. Gyenge jelszó, ismeretlen smsek követése és adatok megadása, "betörésre" figyelmeztető emailekkel nem foglalkozás.
Mivel én eléggé otthon vagyok ebben a témában én segítettem neki és erre elég szigorú policyk vannak, mindkét alkalommal egy nagyon gyors felülvizsgálat után 2-3 napon belül gond nélkül visszakapta a pénzét, nem engedélyezett tranzakcióra hivatkozva. Semmit nem kellett küldenünk csak nagyjából leírni mi történt, a többit megnézték ők és intézkedtek.
Azért nem kívánom senkinek hogy arról kapjon sms-t, hogy eltűnt 100 ezer a kártyáról de szerintem az ilyen "támadások" 99%-a kivédhető. Egyszer láttam valakit egy postban aki arról panaszkodni, hogy az egyik külföldi áruházról mindenki törölje magát mert veszélyes, 6-700 ezret rántottak le a kártyájáról, de kérdezném, miért kell egy folyószámlán ennyi pénzt tartani vásárlási limit nélkül.
-
őstag
válasz ufonauta #560 üzenetére
Amikor a bankkártya adatokat akarta elmenteni egy pillanatra én is megtorpantam, de nem igazán találtam ellenérvet, miért ne adjam meg a világ (akkor még) legnagyobb mobiltelefon gyártójának. Mellesleg az Aliexpress-en is ott vannak a kártya adataim. Soha semmilyen negatív tapasztalatom nem volt egyik esetben sem. (Van ellenpélda is: a fiam egy híres nyugati (vagy írjam úgy: nemkínai) online játék felületen adta meg a fizetési adatait....kis idő múlva szépen le is emelgettek a számlájáról napi 3 dollárt, amíg elfogyott a 12 ezer Ftja amit a számláján volt, így nem tudtak többet lenyúlni. Jobban utána nézve a neten elég sok hasonló esetet találtunk. Reklamálás után az OTP bank visszatérítette az összeget. Saját példa: az Ebay-en vásároltam volna angliai eladótól, de az elküldött nem kevés összegért (hatszámjegyű összeg) semmit nem kaptam, és az összeget sem kaptam vissza soha, pedig hetekig leveleztem az Ebay-el)
Az árakat nekem is jüanban adta meg, amit hivatalos árfolyamon át lehetne számolni, de felesleges, mert a vásárlás előtt az alkalmazásban forintban látod az összeget, és annyit is fognak levonni. Egyébként ez nem ördögtől való, hiszen sok külföldi vásárlásnál találkozni olyannal, hogy a fizetendő összeget jüanban, dollárban, euróban, fontban stb. adják meg.
Ha az a kérdés megadjam-e kínai cégnek az adataimat, az én véleményem az, hogy inkább a kínaiaknak adom meg, mert azok hiába tudják minden adatomat, nem tudják befolyásolni az életemet. Ellentétben pl a nyugati cégekkel, amelyek átszövik a mindennapjainkat, és már ott tartunk, hogy nem a cégek igazodnak az életünkhöz, hanem a cégek igazítják az életünket a saját kedvük/érdekük szerint. Pl. a Google a saját gms rendszeréhez kötötte az online banki utalásokat (ahhoz a gms-hez amit akkor és attól vonnak meg akitől akarnak). Szóval a kínai minden adatom ellenére semmit se tud kezdeni velem, de ha President Demens gondol egyet, a teljes európai online fizetési rendszert meg tudja bénítani ha a gms-t nemcsak a Huaweitől vonja meg hanem Európától is. Most akkor kinek vagyunk kiszolgáltatva?[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
Kb. letelt a 24 óra, íme a végeredmény, legalábbis a mai napra . Pulzus, Trusleep on, minden más off. Karlendítés off, kijelző bekapcsolva kb. 100-150x ami bőven elmarad a huawei által említett intenzív 500-tól. Irodában megcsodálták, megnyomkodták.
A fentieket tartva állok most 88%on. Ez így mondjuk 8-9 napot jelent. Ha bejön egy gps, karlendítés folyamatosan megy és akkor többet kapcsol be a kijelző szerintem inkább 7 nap ami kb lefedi a huawei által beállított 7 napot.
Aminek még én örülnék az mondjuk egy 1-2 másodpercre beállítható képernyő sleep. GPS mellett ez az ami még nagyon szívja az akksit. Az auto néha jól felismeri de pl gépelésnél picit megdöntöm a kezem és tartja.. tartja.. még mindig. Eltelt 5-8 másodperc egy 1 másodperces időleolvasásra. Ahogy láttam a minimum 10mp nem is értem miért.
[ Szerkesztve ]
-
Neleta
tag
NFC tényleg álom, de még a kihasználatlan 4 GB tárhely is, azzal mi lesz. nyilván, semmi, gondolom egyszerűbb volt így a gyártósort beállítani.
Nekem is vannak vásárolt számlapjaim, elmentette a bankkártyám, de azt kitöröltem később. Bankkártya elmentése nélkül úgy rémlik nem enged vásárlást.
Jó kis óra, én szeretem, pláne, hogy van egy csomó színű szijjam már hozzá, úgyhogy naponta cserélgetem. 🙂 Emiatt sem tervezem hamar leváltani, csak bírja az akksija sokáig!
[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
Személyes drámámat lezárva egyébként szimpatikus kis eszköz. Nekem eddig és most is csak "buta" óra-óráim vannak/voltak, ezt és a GTR-t leszámítva. Van köztük sima quartz, automata, solar is, és sosem voltam okosóra párti (Amazfitem is kb. 2 hónapig volt meg), de erre azt tudom mondani, hogy ez (talán ) megállja a helyét egy kollekcióban.
Nekem ugye az elegant edition van ami kicsit nehezebb mint a sima, de tökéletesen fekszik a kézre, súlya mérete szerintem pontosan el van találva. Képernyője brutál éles, kint is elég fényes. Jó, hogy csomó mindent tud mérni. Huawei/Honor Band 6 volt még a GT2 pro mellett a listámon, de örülök, hogy ezt választottam, szerintem nagyon eltalálták.
Remélem az NFC majd egyszer kap egy frissítést amivel lehet fizetni is, szép álom...
[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
Ez így van. Az első amit elhoztam fóliás, leragasztott volt. A második mivel ki volt rakva a szekrénybe egy polcra dísznek, már nem. Én a Mediaban vettem, egyébként normálisak és segítőkészek voltak, a gyári karcos első órát azonnal visszacserélték, kérdés nélkül. Bár hozzáteszem, hogy azért mentem bele az egész csere buliba mert azt mondták van még 1 új raktáron azt oda tudják adni majd mikor mentem hogy kivegyék nekem kivették az órát doboz nélkül...? Azt mondták ez ugyanaz a helyzet, hogy az órásnál is ki van rakva minden óra, ami tényleg így van, hogy meg lehessen nézni üvegen keresztül. Én jóhiszeműen feltételezem, hogy ez így is volt, viszont az hogy aztán én leokéztam és tüzetesen átnézve egy bontott, nem fóliás darabot elhoztam karcosan már csak és kizárólag az én hülyeségem.
Szerintem én is neki fogom ütni mindennek (kezemen lóbálom) de továbbra sem szándékozom rá védőfóliát rakni. Ahogy mondtam lesz ez még karcosabb is, csak az egész kialakult cringe helyzet zavar(t) nagyon, hogy új órát cseréltem egy hülye karc miatt, majd elhoztam egy bontott karcosabbat. Gondolkodtam a 14 napos elálláson is de ez így már nem teljesen netes vásárlás mivel személyesen cseréltettem a terméket és aláírtam hogy sérülésmentesen átvettem.
Amúgy sem akarok már ezzel szenvedni, ahogy mondtam tanulság levonva, azért vettem, hogy használjam és így is fogok tenni!
-
ufonauta
aktív tag
Megpróbáltam már én is számlapot vásárolni. De nekem valami furcsa áthúzott szárú Y árakat ír. Nem tudom, hogy forintban az mennyi. Ráadásul amikor mégis megpróbáltam, akkor el akarta menteni a kártya adataimat. Noh egyből elálltam a vásárlástól. Nem hinném, hogy szerencsés dolog lenne kínai cégnek bármi adatot kiadni. Pedig Lami66 számlapjai pl. tetszenének az órán.
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
Ti tudtok számlapot vásárolni?
Nekem nem akar működni.¯\_(ツ)_/¯
-
Neleta
tag
Aksi témához: Azt hiszem szombaton este töltöttem fel utoljára, 4 napja, és most van 40%-on.
Céges levelezéseket kikapcsoltam. Viszont a kijelző témája valóban lehet befolyásoló, most csak az órát mutatja, és alig merül. Nálam átlagosan akárhogy is nézem, 6 napot bír.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
Az újon eleve van gyári fólia, amit ugye le kell húzni. (Én spec. ha tehetem, nézek előtte kicsomagoló videót), illetve megbízható boltban vásárolok.
Mondjuk az én sztorim is picit érdekes, mert először az Extreme Digitalben vettem (korrekt cég, már nagyon sok mindent vásárolt a család náluk), és minden új volt, de az óra nem frissített, megállt félúton. Visszavittem másnap, azonnal vissza is kaptam a pénzem, úgyhogy rendeltem ott rögtön másikat (készleten nem volt). 1 hét várakozás után meguntam, hogy sehol semmi, ezért lemondtam a rendelésem, és berendeltem a Media Marktban, amit azonnal át is tudtam venni. A sztoriban az érdekes az, hogy az egyértelműen hibás órát vittem vissza, ami nem frissült- Ennek ellenére úgy vették át, hogy 14 napon belül visszavihető netes rendelés miatt visszavették és utalták a pénzt, de nem úgy, hogy hibás. (Nekem ez papírozás szempontjából nyilván kényelmes volt, de én direkt szóltam.) Másnap rákerestem a webshopban és mit látok? Az órát feltették, mint kicsomagolt de új órát kb. 1-2 ezerrel olcsóbban. Hát ez sztem nagyon nem korrekt, aki megvette, valszeg ugyanúgy szívott vele, mint én, mert hogy semmit nem csináltak vele, az is biztos.
Mi a tanulság? Vigyázni kell minden újracsomagolt, újszerű cuccal, illetve kicsomagoló videók megnézése erősen ajánlott. A vásárolt terméket azonnal tüzetesen átnézni, tesztelni. Ha pedig vmi hibás, azonnal lefotózni, bizonyítani és visszavinni.
Nekem is karcos, de azért, mert én ütöm neki mindennek , tegyél rá vmi védőfóliát, és akkor nem is látszik, védeni fogod.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
jocee91
csendes tag
Sajnos ezzel tisztában vagyok. Érdekes, direkt azért vettem "olcsóbb" kategóriát hogy ne kelljen (annyira) félteni, ehhez képest az első, fóliás, dobozos kicsit gyárilag karcos darabbal visszamentem és elhoztam egy olyat ami bár új, de vitrinből kivett, bontott darab volt.
Mikor hazaértem és a lámpa alatt megcsillant az üvegen a kis karc akkor már tudtam hogy hülyeséget csináltam, kapkodtam, nem gondolkoztam. Innen már nincs vissza, ki mondja meg, hogy nem nálam karcolódott meg.. Tanulság levonva.
Akksi update, 13 óra telt el töltés óta, trusleep on, pulzus on, minden más off. Gépnél ülök így a kézemelés ki van kapcsolva (gépelésnél sokszor ki/be kapcsolgat). Óránként kb 4-5 alkalommal néztem rá, volt hívás és értesítés is. 95%
-
Black_Raven
veterán
Á nem problémásabb a Pro alvás közben, nekem is vékony csuklóm van, de nem gond az.[kép] persze a Fit észrevehetetlen. A karcolásról annyit hogy ugyan bírja a kijelző(Fit),de nekem is sikerült beszedni vele egy kb 1mm-eset.. Viszont nem lett volna szabad, karcosan elhozni, mivel most azt mondják majd, hogy te csináltad. (Neleta)A 10 nap nekem, kizárólag pulzus és véroxigén méréssel van, gps no, true slepp no. Viszont sok hivást és üzit kell jeleznie + ébred karlenditésre, amit remekül csinál. A fogyasztást befolyásolja az is, hogy milyen óralapot használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Neleta
tag
Nem tudom hol vetted, de én visszakertem volna a pénzt, és máshol vettem volna meg. Karcosan árulni és újként eladni vmit...
Nekem most van rajta 3d-s vedofoliak, mert nálam is lett karc. Így nyugodtabb vagyok, mert mindenhol ütközik (bal kezében bal karom hordom). Én mindenképpen ajánlok vmi védelmet.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
válasz Black_Raven #545 üzenetére
Nekem nem hozza lazán a 10 napot, de olvastam más oldalakon, változó, másnak se.
-
jocee91
csendes tag
válasz Black_Raven #549 üzenetére
Köszi a gyors infot. Nem feltétlen szeretném, csak fura volt a fényerő "ugrálása" (néhány óralap típus még pillanatra maxon felvillan mielőtt levált pl.) Amazfit GTR tudott dimmelni de az ennél jóval bugosabb volt. OneHop meg majd egyszer lehet működni fog, egy frissítés után, igazából csak kipróbálni akartam és most örökre úgy ragadt.
GT2 proval szemeztem de először az ára miatt aztán véglegesen a mérete miatt dobtam el. Mielőtt a fitre tettem a voksom aznap volt alkalmam felpróbálni a Prot és nagyon pöpec volt az anyaghasználat de túl nagy volt a vékony csuklómra + alvásnál is gondolom problémásabb mint egy vékonyabb band vagy fit.
Akksi update, kb 3-4 órája 2%-on áll az óra. Csak megy magában, raise to wake off. Óránként 4-5x ránézek kb. néhány noti is jött de stabilan tartja a maradékot.
-
jocee91
csendes tag
Két kérdés merült még fel bennem, mivel überkocka vagyok találtam pár dolgot ami kérdéses volt nekem és redditen se sehol nem találtam rá választ de hátha tudtok rá mondani valamit!
1. Onehop. Ezt valakinek sikerült működésre bírnia? Az órán bekapcsoltam (huawei szerint soha nem lehet kikapcsolni, factory resettel sem..? wtf) viszont mind a Mate 10 prom, mind tesóm p30 proja gallery share nfcnél annyit ír ki hogy "new tag collected app/hwonehop". Képküldés nuku. Külföldi fórumokon is írtak hasonlókat.
2. Auto fényerő. Ez nálatok dimmel "valós időben"? Magyarul ha sötétben ránézel az órára és bekapcsolt képernyőnél felnyomod a villanyt (vagy fordítva) láthatóan változik a fényerő és felpumpálja azonnal? Tapasztalatom szerint az óra bekapcsolt képernyőnél nem tud fényerőt állítani, újra fel kell emelned a kezed hogy ez megtörténjen. Fordított példa: házba befele ránézek az órára, süt a nap kint majd mikor beérek egészen addig max a fényerő amíg el nem megy a kép. Amikor újra megnézem a képernyőt, visszavette. Szóval maga a szenzor működik csak nem real time állít.
-
jocee91
csendes tag
Húha köszi, királyak vagytok!
Délutáni csutkára merítés tesztem abból állt hogy elindítottam a gyaloglás GPS-t a szobában és az ablakban pihent. Számításaim szerint 50% valamennyi környékéről a 12 órás gps időt ígérve este 8ra kellett volna lemerülnie. 6 után lekapcsoltam, mert én is elmentem kutyát sétáltatni.
Annyi csak hogy a képen amit küldtél szerintem a telefon GPS-ét használja, ha nem a Health fut akkor az óra csak egy kis map ikont mutat, nincs ott körülötte a telefon! Erre ma jöttem rá.
A fentiek tehát kb. stimmelnek 25 perces séta az óra GPS-el (bluetooth off) 4%-ba került, ami nagyjából fedi az óránkénti 8% merülést.
A maradék 2 %-ot kiélvezem aztán feltöltöm 0-100%ra és kipróbálom a huawei teszt szerinti 7 napos üzemidőt, 24 órás szív és truesleep, minden más off. Meglátjuk mit hoz, de igazából egy nap alatt már lehet majd látni mennyit merül.
-
őstag
A kedvedért csinálok egy üzemidő tesztet.
Mai szokásos kutyasétáltatásom gps-es kültéri sétaként rögzítettem. 19 %-os aksival indultam.
1 óra 3 perc volt a séta. Most 11 %-on van az óra tehát 8%-ot merült 1 óra alatt gps-es aktivitás követéssel.
Most megnézem mennyit merül holnap reggel 6-ig alvás követéssel és rezgéssel ébresztéssel.[ Szerkesztve ]
-
jocee91
csendes tag
Akksi tapasztalatokra én is kíváncsi lennék, hogy lehet kihozni a 10 körüli napot.
Én hétfőn vettem, tegnap délelőtt 10-kor teljesen feltöltöttem. Minden bekapcsolva ami csak lehet + auto fényerő + tegnap 1 óra gps + 20 perc aktív kijelző meg mondjuk volt 2 hívás és 10 noti és nyilván mivel új, nyomkodtam is, nézegettem a beállításokat, óralapokat. Kb. 35% merülés, 24 óra alatt.
Nemrég a huawei laboreredményei alapján próbáltam a 10 napos beállítási sémát tartani, csak pulzus és semmi más, de így is esik 1-2%-ot az akksi, óránként. Akárhogy számolom ez a 10 napot biztos nem, talán a 7 napot hozza.
Anno volt egy Amazfit GTR-em, az is hasonlóan gyanúsan merült de aztán 3-4 töltés után elkezdett magához térni és akkor kb. hozta a specifikációt. Kíváncsi leszek ez mit fog majd produkálni.
Nekem amúgy az elegant verzió van, ezüst/fekete. Dobozból kivéve a fóliás új modellt azonnal találtam az oldalán karcokat így visszavittem és becseréltettem. Sajnos amit elhoztam szintén karcos és ráadásul az üvegen is van egy apró karc.
Tudom, hogy ez egy olyan óra ami nonstop a kezeden van és ebben alszol és megkarcolódik majd amúgy is ami oké meg minden de hogy miért kell egy szándékosan fényesre polírozott elegant editiont karcosan átengedni a minőségellenőrzésen az számomra érthetetlen.
-
H2o-pok
senior tag
Páromnak van ilyen órája, kb. 4hónapja. Főleg futáshoz használja. Tegnap frissitette az órát.
Mindig ugyan ott fut, app rendesen mutatja is térképen. Ma viszont a térképen olyan halyeket is berakott, ahol nem is futott. Ez az eltétés kb. 2km plussz térkép szerint, de a megtett km az rendben van. Szerintetek ez mitől van? Elbaszták a frissitést? -
mistvan68
tag
Sziasztok!
Huawei watch fit elegant óra, de a sima is 4Gb tárhelyet tartalmaz.Ez csak az egészség és edzés adatok számára van illetve a letöltött óralapok tárolására? Így ez sosem fog megtelni. Más dolgot pl. zenét nem lehet rárakni,akkor minek tettek bele ennyi tárhelyet? Nem értem ezt a tárhely dolgot.Üdv.istván
[ Szerkesztve ]
-
Zolix
tag
válasz Black_Raven #538 üzenetére
Köszi!
A a tegnapi alvást már ma reggel szinkronizálta, de az előző 5 nap kimaradt az alvásból és 2 nap a többi adatból! -
Zolix
tag
Sziasztok!
2 hónapja használom az órát, de az utóbbi egy hétben az alvás adatokat a HUAWEI egészség appal nem szinkronizálja bármit csinálok. Legfrisebb szoftver van az órán, újraraktam a appot (iphone). Volt valakinek ilyen gondja? A többi adatot úgy ahogy szinkronizálja, de van benne kieső idő.
-
scyllarus
veterán
válasz Sántha Lajos #527 üzenetére
Emiatt semmiképp ne menjen. Nekem az a fura, hogy egyébként miért nem megy, de ez nyilván egyéni preferencia.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Neleta
tag
válasz Sántha Lajos #527 üzenetére
Éjszaka kikapcsolható minden. Mikor reggel visszakapcsolod a bt-t, helymeghatározást, netet, szinkronizál, és már küldi is a mért adatokat: az alvasjelentest, pulzust, stb.
-
Neleta
tag
válasz Sántha Lajos #528 üzenetére
Ezt én itt megírtam többször is (utóbbi pár kommenttel lejjebb).
Lefedett helyen, ha nem akarsz várni, az a biztos, ha inkább a mobilt használod.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
Neleta
tag
válasz Black_Raven #522 üzenetére
Félreértettél , nekem nem az elegant van, hanem a Sakura pink, de ha most tehetném, elegantot vennék. Jobb az anyaghasználat: rozsdamentes acél készülékházzal, csiszolt védőüveggel és puha fluorelasztomer szíjjal árulják.
-
Sántha Lajos
tag
Olvasgattam külföldi fórumokat , azt írják hogy ha lehet , nyílt telepre menyen az ember , magas épületek közelében , nehezebben talál pozíciót . Most azt próbáltam ki az előbb hogy ki tettem az ablakba (panel 3.emelet) , mutatta is 4-5 mp. után a gps jelet . Persze bent el is ment a jel , de ha újra ki rakom azonnal megtalálja . Holnap ki próbálom hogy még itthon elindítom az edzést (persze , ez a jel megfog szűnni az épületen belül) , mire lemegyek az utcára , és rögtön mutatja a jelet (mint most ha kirakom az ablakhoz) , akkor ez lesz a megoldás .
-
Sántha Lajos
tag
válasz scyllarus #526 üzenetére
Szóval , éjszaka nincs rajtam az óra . Reggel mondjuk felkelek , órát felveszem , telón bekapcsolom a dolgokat . (Net , hely , BT. ) , és mondjuk fél óra múlva elindulok futni . (Telefonon hagyok mindent bekapcsolva ) . Nem gondolom hogy emiatt , egész éjszaka mennie kéne a telefonomon minden , de persze tévedhetek is .
-
scyllarus
veterán
válasz Sántha Lajos #525 üzenetére
Őszintén szólva nem érte, a fél órákat.
Hogyhogy nincs minden bekapcsolva állandóan?"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Sántha Lajos
tag
válasz Black_Raven #500 üzenetére
Az óra működik túlvagyok 6 futáson , 2 biciklizésen , meg pár sétán . DE ez a pár mp. nálam inkább 3-4 perc úgy hogy a futás elött megvolt a telefon és az óra között kb. fél órán keresztül a kapcsolat itthon . (BT. , Net , hely ) . Ezt nem értem , miért van valakinél pár mp. , valakinél meg 3-4 perc mire megtalálja a GPS jelet . (De persze a lényeg , hogy előbb , utóbb meg van ) . Ezt a dolgot leszámítva nagyon meg vagyok elégedve a cuccal , nagyon jól működik .
-
Black_Raven
veterán
-
Neleta
tag
válasz Black_Raven #513 üzenetére
Nekem mindig az álmodással jön, mert alacsony a mélyalvás folytonosságom... Egyelőre nem kapcsoltam még ki ezt a funkciót, mert érdekel, hogy alszom, és végül ha nem hibás ezek szerint, ahogy írjátok, akkor nekem teljesen jó, hogy 6 naponta töltöm. Nem is tudom, talán 1-2 óra és feltöltődik, nem? Elég hamar. Olyan óra biztos nem kéne, amit naponta, kétnaponta kéne töltögetnem. Ez is szempont volt pl. vásárláskor.
Azért azt láttátok, hogy lement az elegant óra ára? 32 900 Ft volt még pár hete a Media Marktban, most felment picit, 33 999. Azért az jobb anyaghasználat és elég szép is. Ennyi pénzt sztem bőven megér.
-
Neleta
tag
Attól függ, hogy hol vagy szerintem. Én is tesztelgettem. Belvárosban házak között akár 10 perc is volt a felismerés, aztán kijjebb parkolóban kb. 3 másodperc, erdőben tisztás közepén szintén pár másodperc.
Ami érdekes, az a km és lépésszámlálása. Barátnőm Apple Whatchán 9 km-et mutatott az egész napos csavargásunk úgy, hogy egész nap együtt voltunk (elutaztunk) pontosan ugyanannyit kellett volna mérnie, nálam 12 km-t! Na azért a 3 km elég nagy különbség. Valahogy az apple termékek mérési adataiban jobban bízom.Samsung S20FE, Huawei Watch Fit
-
őstag
Ma tettem egy próbát az automatikus edzés felismeréssel. Nem használom ezt a funkciót, mert régebben nem ért semmit. Azóta volt pár frissítés, gondoltam negnézem, hátha helyrekalapálták.
A feladat amit észlelnie kell: kültéri séta (konkrétabban: kutya sétáltatás 😀).
Elindulás után 19 perccel jelzett, akkor jártam kb 1700 méternél. Az óra 6 perc / 500 méter előzményt jelzett. Ezt a funkciót továbbra sem fogom használni. -
őstag
válasz Black_Raven #513 üzenetére
Nekem azt mondta (az okoskodó alvásszakértő), hogy kevesebb alkohol javít az alvás minőségén. Igyekszek kevesebbet inni, de nem megy. 28 évvel ezelőtt a házasságkötő teremben megivott fél pohár pezsgőt nem most kellene a fejemre olvasni 🖕
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz Black_Raven #511 üzenetére
Alvásfigyelés a true sleep?
-
Neleta
tag
válasz Black_Raven #509 üzenetére
Az alvásfigyelés gondolom az, ami nagyon merít. Streszfigyelés, véroxigénszint is megy.
-
Black_Raven
veterán
Nem tudom. Jelenleg 2 hete, csak a pulzus van bekapcsolva. Alvást a Sleep nélkül de méri, sok lépés, sok ûzenet vegyesen(email/FB/messenger/sms) kevés hiväs, no sport,no gps. Igy 1 hét utän kb 50%-on äll. Néha aod pär órára bekapcsolva. Igaz ällhatna 1%on is, úgyis töltöm, csak a tudat hogy nincs baj ha néha elfelejtem.
-
Neleta
tag
Ne már, nekem max. 6 napot bír úgy, hogy be van kapcsolva minden figyelés, alvás, emailek jönnek, de a cégeset már kikapcsoltam. Edzés se megy. Hibás csak nem lehet, vagy igen?
-
őstag
Pulzus, véroxigén, stressz mérések mennek folyamatosan + éjjel az alvásmonitor.10 napot simán kibír. Lehet, hogy 12, de egy hét felett már abszolut nem érdel, hogy 8 nap vagy 15 nap. Ami jobban meríti az akkut: edzés gps-el, és az állandóan aktív kijelző. Napi 1-1,5 óra gps-es gyaloglással bírta egy hétig.
-
unravel
őstag
Helló
Nektek az automata mérésekből van valami aktív?
Mennyire merül le hamarabb az akksi ezek használatával?¯\_(ツ)_/¯
-
Sántha Lajos
tag
válasz Black_Raven #500 üzenetére
kb.15-20 másodperc alatt talált jelet , az otthonhagyott telefonon mindent kikapcsoltam (net , hely , bt. ) , de a futás elött még itthon kapcsolatban volt az óra a telefonnal egy ideig .
-
Sántha Lajos
tag
Köszönöm a válaszokat. Az elöbb néztem talált gps jelet az óra. KB 15 mp. Alatt. Valószínű véletlen volt hogy nem talált délelőtt jelet.
-
őstag
válasz Sántha Lajos #499 üzenetére
Ha nálam van a telefon is, akkor kb 5 mp. alatt szokott gps jelet találni. Próbaképp most telefonon kikapcsoltam a bluetooth-ot és a nappaliban hagytam. Elsétáltam kb 100 métert az utcán. Ott elindítottam az órán a kültéri séta edzést és az óra így 12 mp alatt talált gps jelet.
Érdekes megfigyelés részemről, hogy régebben ha a telefonon indítottam el az edzést, akkor csak a telefon mutatta, és az óra működött normál óraként. Most ha ugyanezt csinálom, az óra automatikusan mutatja azt az edzést amit a telefonon indítottam el.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Smart Keyboard Folio /// iPad Air - iPad Pro // Újszerű // Számla + Garancia
- ÚJ Apple iPhone és iPad alkatrészek számlával
- Xiaomi Redmi 18W Fast Charge Power Bank 20000mAh - Fekete
- Galaxy S10 plus alaplap
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia