Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jocee91

csendes tag

válasz Lami66 #566 üzenetére

Én ebből a bankkártyás kérdésből sosem csináltam problémát. Ami adatot akarnak azt úgyis kinyerik, nem gondolnám, hogy bármilyen hátránya van bankkártyát megadni, feltéve hogy a megfelelő helyen és megfelelő feltételek mellett teszed.

Nekem is be van mentve minimum 10-20 helyre a kártyám (ebay, ali, paypal...), de soha nem volt még belőle problémám és hacsak valami nagyon durva dolog nem történik szerintem nem is lesz.

Tesómat már 2x törték meg, egyszer paypalon (-6 ezer ft), egyszer google playen (- 30 ezer forint), de mindkettő saját hibájából. Gyenge jelszó, ismeretlen smsek követése és adatok megadása, "betörésre" figyelmeztető emailekkel nem foglalkozás.

Mivel én eléggé otthon vagyok ebben a témában én segítettem neki és erre elég szigorú policyk vannak, mindkét alkalommal egy nagyon gyors felülvizsgálat után 2-3 napon belül gond nélkül visszakapta a pénzét, nem engedélyezett tranzakcióra hivatkozva. Semmit nem kellett küldenünk csak nagyjából leírni mi történt, a többit megnézték ők és intézkedtek.

Azért nem kívánom senkinek hogy arról kapjon sms-t, hogy eltűnt 100 ezer a kártyáról de szerintem az ilyen "támadások" 99%-a kivédhető. Egyszer láttam valakit egy postban aki arról panaszkodni, hogy az egyik külföldi áruházról mindenki törölje magát mert veszélyes, 6-700 ezret rántottak le a kártyájáról, de kérdezném, miért kell egy folyószámlán ennyi pénzt tartani vásárlási limit nélkül. :)

Új hozzászólás Aktív témák