- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Még ráadás óra és fülhallgató jár az új Redmi telefonokhoz
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #26308 üzenetére
Nem gondoltam, hogy kézből lőtted a képet.
Pár napja láttam az FB-n a csoportban..
Gondolom akkor max. 6-8 másodpercig készítette az éjjeli mód!
Gondolom előtte ráböktél a képernyőre hogy készítsen fénymérést?! Ha így volt és emlékszel, hogy hová "böktél" a területen,.. érdekelne..vagy teljesen automata éjjeli?
Eurolac
-
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #26210 üzenetére
Igen, én is látom, hogy mekkora különbség van egy pl.: PC-s LR és egy mobilos LR szerkesztés között.
Te profi fényképész vagy, neked kell is a PC-s utómunka, hogy ilyen gyönyörű minőséget alkothass.
Én a magam kis amatőr szintjén azt vallom, hogy egy mobilos fotózás akkor mobilos fotózás igazán, ha a "végtermék" is mobiltelefonon készül. Vagy maga a nyers kép megfelelő, vagy a telefon gyári szerkesztőjével vagy ugye erre hivatott appok segítségével állítom elő a mobilfényképet. Ha egy mobiltelefonnal készült képet PC-n szerkesztenék nekem az már egy hibrid megoldás lenne, persze tudom: soha nem lesznek ilyen minőségűek a képeim, de hát én csak hobbiból tanulom a "szakmát".[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
deka10
senior tag
válasz
Bensid #26195 üzenetére
Szia! Nekem már bő egy éves a teló mindennap töltöttem, és ma is kibírja az egész napot, pedig használva van rendesen. Szerintem csak beragadt valami lehet egy wipe cache partition megoldja a dolgot.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
GEIL
addikt
válasz
Bensid #24207 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz
Bensid #23685 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #22167 üzenetére
Igazán köszönöm mindenkinek, örülök, hogy tetszettek a képek. Úgy fél éve indultam teljesen nulláról és még nagyon az elején vagyok. Ezért is örülök minden olyan érthető instrukciónak mint amit Te is leírsz számunkra.
Priviben átküldök pár Youtube linket a Snapseed-ről ha nem bánod, számomra nagyon jó video-k voltak. Nem akarom itt ezzel a témával zavarni a topiktársakat. Véleményem szerint nagyon sokoldalú és - ha kiismerted - egyszerű alkalmazás, bár elsőre bonyolultnak tűnik.
Eurolac
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #22155 üzenetére
Engem sem zavar, hogy írsz és mutatsz nekünk ilyeneket, ill. okítasz minket. Szép lett a szerkesztés utáni kép.
A 9-es frissítésről amúgy sem nagyon jönnek tapasztalatok, valószínűleg még kevés ember kapta meg és tette fel, ill. még gyűjtik az infokat.
Közben én is próbálok belemélyedni a témában autodidakta módon. Pont ma néztem meg videokat a Youtube-n a Snapseed szerkesztőről, az is hihetetlen mennyi mindent tud annak a kezében aki megfelelően használja.[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
magicbox
senior tag
válasz
Bensid #21950 üzenetére
Nagyon várom a külön fórumot/blogot. Elkezdtem lementeni a hozzászólásaidat. Ez beteg, hogy ilyen dolgokat kilehet hozni a telefonból. Hiánypótlóak a leírásaid. Gyakorlatilag van egy ilyen telefonunk és kameránk, csak sík hülyék vagyunk hozzá
Tisztelet a kivételnek.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
válasz
Bensid #21884 üzenetére
Szia,
Sok embert érdekel, amit ténykedsz, ezért érdemes lenne akár külön blogot (is) csinálnod - van rá célirányos szekció a fórumon -, ott egyben lenne minden, nem kellene külön és egymástól távol eső hozzászólásokat összeszedni innen, ha valaki összességében kíváncsi az általad leírtakra.
Ide attól persze továbbra is betehetnéd, vagy belinkelnéd, de a blog linkjét a topik összefoglalójába is egyszerűbb lenne betenni.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
golyós
addikt
válasz
Bensid #21792 üzenetére
Jó lett a kép, tetszik.
Nekem továbbra is annyi a gondom a telefonnal, hogy mint írtad is, utómunkával szuper képek készülnek, de simán előkapva, csípőből tüzelve rengetegszer elvérzik, értékelhetetlen képeket produkál.
Hétvégén is próbáltam egy jó témát fényképezni: csillámos telefontokon "játszott" a fény a alról kapott szines ledről kapott színekkel, hát se pro, se automata módban nem tudtam használható képet csinálni.
Pro módban érthetetlen módon,- kikapcsolt vaku mellett - állandóan bekapcsolta a vakut, így teljesen más kép jött létre. Ha éjszakai módban próbáltam akkor meg értelem szerűen kivilágosította a képet, pedig pont úgy lett volna jó, hogy sötét a háttér, az előtérben a telefontokon csillog a led tükröződése, a háttérben meg látszik a falon a led.
Hát sehogy nem lett jó.
Vagy sötét, vagy világos lett a kép, elveszett az eredeti lényege.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #21792 üzenetére
Én is köszönöm a részletes leirásodat. Ha lenne kedved még további képekhez és leirásokhoz nagyon jó lenne, pl. portré. Milyen okosságok vannak a készítéséhez, mire kell figyelni..? (Pont tegnap vettem egy Huawei tripodot állványnak, h fixen álljon a kamera)
Az utómunkálatokat mobilon vagy PC-n végezted és milyen programmal ha meg lehet kérdezni?[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
-
törölt tag
válasz
Bensid #21347 üzenetére
Jol van gyerekek, kiboritottam a kavet igy reggel meg leesetem a szekrol.
Irsz a sracnak, hogy ismeros a neve, valaszol, hogy igen ott volt a temaban es volt ott egy agyhalott, aki vitazott masokkal. Aztán kiderul te voltal az. Vegem van.Na de az tényleg mar a mult, itt ne legyen harc.
-
mirci18
addikt
válasz
Bensid #21279 üzenetére
Király leírást adtál akár blog formájában is szivesen olvasnék mindenféle fotós próbálkozásodról mate 10pro-val.
Hobbiból fotózok így érdekel a tökéletes megoldás amivel jobb képeket érhetek el.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #21279 üzenetére
Szia!
Én is köszönöm a leírást és a segítséget.
Amennyiben további fotókat és leírásokat, segítségeket tennél közzé én is szívesen olvasnám, tanulnék belőle!!
Makró után tájkép, portré, éjszakai, beltéri, stb. leírásokat, okításokat szívesen olvasnám.
Előre is köszönjük!Eurolac
-
Ricardo
titán
válasz
Bensid #21279 üzenetére
Jó kép lett.
Ha van kedved hozhatsz képet a mobil fotós topikokba is.
Van a sima mobil fotós topik Fotók, videók mobillal , ahova a telefon saját alkalmazásával készült képeket lehet tenni, amiken nincs semmiféle utólagos szerkesztés,és van a Szerkesztett és makrofotók mobillal, ami ahogy a nevében is benne van a makrók, és a szerkesztett képek otthona, és ide mehetnek a külső alkalmazással készült képek is. Mindkét topiknak van összefoglalója ahol le van írva milyen képeket lehet ott megosztani.Én személy szerint szívesen látnék több képet is tőled.
-
JDMKid
tag
válasz
Bensid #20959 üzenetére
Billentyűzet ügyben hasonló a gondom nekem is.
Nálam a Huawei Swype az etalon, a P9-emen még az volt. Sajnos a fejlesztését lelőtték idén év elején, ezért a Huawei is átállt a Swiftkeyre, ami nekem egyáltalán nem jön be.
Szeretem, ha kint vannak az ékezetes betűk + a mondatvégi írásjelek is max egy swype mozdulattal elérhetők.
Ezt a Gboard már majdnem tudja mióta van magyar elrendezése is, viszont a ?-hez például 3x kell odabökni még mindig.Úgyhogy visszatértem a még innen-onnan letölthető Swype-hoz. Annyi a szépséghibája, hogy az utolsó verzióban nem állítható be ez a szellős téma, amit korábban még tudott.
[ Szerkesztve ]
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
eurolac
senior tag
válasz
Bensid #20959 üzenetére
Szia!
A billentyűzetes kérdésedhez...engem is zavar a hosszan nyomogatás feleslegesen:1. megoldás: Gboard billentyűzetben be lehet állítani "magyar" kiosztást, így jobb oldalon lesznek rövid ékezetes betük. Pl.: ü, de ott is hosszan kell nyomni h ű legyen. Á; É van...
2. megoldás: régi Xperia portolt billentyűzet full kiosztást be lehet állítani, (számok+hosszú, rövid magánhagzók is) gyorsan tanul, ezen a telón és régi telóimon is használtam. megbízható! Innen tölthető a felső "Omod" jelölésűt használom:
[XDA]Valamelyik csak fog tetszeni!
[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
bigsee
addikt
válasz
Bensid #20959 üzenetére
Gyári fóli szintén, egy bajom van vele: nem úgy siklik, mint az üveg, kicsit ragadósabb. (Rendeltem egyik boltból két darab üveget akciós áron, és hát, nem elnéztem és nem üveget, hanem fóliát vettem...
Ha kell valakinek szóljon, postázom!)
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
válasz
Bensid #20959 üzenetére
Azért tört neked 2x 2 leejtésből mert olyan üvegfóliákat használtál ami nem értek ki a telefon kijelzőjének a széléig.A telefon leesett valamelyik sarkára és be is tört a kijelző. Én filléres gagyi kínai pet védőket használok ami kiérnek a szélekig és vagy 15 leejtésből egyszer sem tört be a kijelző csak a védőfólia
-
zoltanbalazs
csendes tag
válasz
Bensid #20906 üzenetére
Én kB fel éve vettem egy ilyen fülest. Nekem teljesen megfelel, bár nem vagyok egy vájt fülű zenehallgató. Egész korrekt a zajszűrés is buszon, metrón én max fél hangerő felett hallgatom kicsivel. Sajnos ha bekapcsolod a zajszűrést akkor a mély hangokból elvész valamennyi. Nekem megtért ennyi pénzt mert én egy Sony Z2-ről váltottam és ahhoz is hasonló agybadugós zajszűrős füles volt amit szerettem, de sajnos azt ezzel a telefonnal nem tudtam használni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bensid #20863 üzenetére
Szia,
A frissítés konkrét verziójára már nem emlékszem pontosan, de több hónapja - közel fél éve is lehet - megkapta a jobb éjszakai módot a kamera szoftvere.
Gratula az új tulajoknak, használjátok egészséggel a készüléket!
Oldman2: Egykártyás sajnos a Mate 10 Pro mindegyik szolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
basaja
senior tag
válasz
Bensid #20863 üzenetére
Hali
Üdv a klubban. A legújabb frissítés a 157 vègződèsű. Van éjszakai felvétel, állvány nélkül, kézből kitartva is lehet frankó éjszakai fotókat lőni.Golyós: ilyen Mofi tokom van, kávébarna színben. Nagyon jó főleg, hogy a pereme az üvegfólia fölè ér, is jól védi a kijelzőt is...
[ Szerkesztve ]
EDC: iPhone 15 Pro,Leatherman Wave,Chris Reeve,Giantmouse Ace Riv
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hosszított kijelző, MI, Leica kamera, üvegborítás, OLED kijelző: tényleg beleraktak mindent, a kérdés az, hogy ez elég-e.
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motoros topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest