Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bensid

    tag

    Egy újabb kis lecke tőlem nektek! :D

    A fénnyel festés funkcióban most a fénygraffitit próbáltam ki, aninek két fontos funkciója van:

    Egyrészt ha írsz valamit a fényforrásoddal, ami a kezedben van, akkor nem kell gondolkoznod azon, hogy a kamera irányába kell írnod, tehát fordítva. Egyszerűen csak mintha egy lapra írnál, az elkészült képet automatikusan megtükrözi, hogy normálisan lássa az ember :)

    Másrészt (és ez az ami érdekes lehet) rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy itt a vakut mi választhatjuk ki, hogy az expó alatt mikor villanjon. Lehet manuálisan is újabb koppintással, de időzítővel is megoldható, 5, 10, 15 másodperces csúsztatásokkal.
    Most sokan vakarhatjátok a fejeteket, hogy ennek a csúsztatásnak mi értelme van.
    Csak annyi, hogy ti választjátok ki magatoknak, hogy az expozíció során milyen testpózban akarjátok magatokat "megfagyasztani". A lényeg, hogy amikor villan a vaku, akkor kb. egy másodpercig ne mozduljatok meg. Ezután a képbe "beleég" ez a testhelyzetetek és festhettek nyugodtan tovább, a lényeg, hogy korom sötétben tegyétek és ne irányítsátok magatokra a fényforrást. Ami még fontos, hogy közvetlenül a kamerába se irányítsátok a fényt, mert elég komoly lens flare-eket okozhat, (ami a SZIA feliraton látható is) ami nem biztos, hogy szebbé fogja tenni a képet. :U
    Íme a két példa az írásra és a testhelyzet megfagyasztására. :))

Új hozzászólás Aktív témák