- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
enonlui #1363 üzenetére
Akinek gondja van azzal, hogy a telefon alvó üzemmódjában nem kapja meg vagy csak késve vagy esetlegesen kapja meg az email üzenetekről szóló értesítést, annak két dolgot kell tennie.
- A mobilhálózat menüben tegyen pipát a mobiladat mindig aktív ponthoz, mert enélkül az alvó módban nincs adatáramlás, bontódik a bejelentkezésünk a weboldalakon.
- A wifi alvó mód menüpontot állítsa mindigre, így alvó állapotban is működik a wifi, ha éppen wifin van a telefon és nem mobilneten.Így mindkét hálózaton folyamatosan gondoskodik a mobil arról, hogy alvó állapotában is biztosítva legyen az adatáramlás, prompt megérkeznek az üzenetek is és az üzenetértesítők is.
-
Brockey
csendes tag
válasz
enonlui #1446 üzenetére
Én átállítottam a wifi alvó módot a többek által javasolt "Mindig"-re, és azóta jönnek a mailek rendesen (még éjszaka is). Nem lehet, hogy azzal az alkalmazással van néha valami gond? (Mint pl. a gmail-lel múlt héten?)
De egyébként most nem néztem a dolgok mélyére, ha erre gondoltál. -
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1393 üzenetére
Vannak alkalmazások amik figyelik az érintést, hangerőgombra reagálnak stb... De ezek csak root-joggal működnek és megakadályozzák, hogy a teló alvó módba kapcsoljon, ergó nem fogja magát teljesen eltenni, ehhez kell + energia az akksiból. Ha hosszabb időre így elteszed a telefont abból merülés lesz.
Én ehhez mérten, maradok a normál felélesztésnél, tudom vannak telók amik mást is tudnak, de az más tészta.
-
Brockey
csendes tag
válasz
enonlui #1379 üzenetére
De ez szerintem nem a telefon hibája, lásd a nejemé ugyanez, és jól működik. Ezért gyanakszom egy beállítási opcióra.
Majd ha kicsit jobban ráérek, jobban beleártom magamat az összehasonlításba. (Csak sajnos mostanában nem volt elég időm/energiám rá.) Majd megbízom a kislányomat (övé a harmadik), hogy próbálja kitapasztalni az eltérést. -
Nigér
őstag
válasz
enonlui #1374 üzenetére
No offense, de mi a pénisz múlik azon, ha egy üzenetet ( Legyen bármilyen formátumú, de olyan sürgős reagálást nyilván nem igényel mert akkor hívnának helyette - gondolom ) a feladás után nem "rögtön", hanem pár perc múlva kapsz meg?
Tényleg nem beszólni akarok csak kíváncsi vagyok. -
törölt tag
válasz
enonlui #1374 üzenetére
Úgy látom, te azt hiszed, hogy az internetes kommunikáció mindig prompt működik. Biztos lehetsz benne, hogy a Note-tal is megesett, hogy néhány perc alatt kaptál értesítést egy üzenet megérkezéséről annak elküldéséhez képest. Ez meg fog történni olyankor is, amikor be van kapcsolva a kijelző. Ez nem a telefonon múlik (ha jól van beállítva).
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1370 üzenetére
Ez hivatalos root nélküli gyári ROM amolyan teszt verzió. De üzemel, nekem már pár hete gond nélkül, ez lehet megoldja a gondodat. Ha nem jön be ugyanezzel a módszerrel visszateheted a B221-et. Myascendmate.com-ról gyorsan le is töltheted: downloads fül B221 FULL
A B221 a mai napig a leggyorsabb gyári ROM, de mivel kapunk majd frissítést pár 4.2-es ROM már elérhető. Ezek közül szerintem a B904SP2 a legjobb választás.
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1367 üzenetére
Hát az akkor a legfrissebb, ha nem vagy megélgedve a működéssel, akkor tehetsz egy próbát a B904SP2-vel. Az már android 4.2 alapú, lehet az máshogy kezeli az üzeneteket. Szerkesztem majd a bejegyzésem, hogy hol írtam ezt le de a DLOAD frissítésről pár szó: A leszedet .zip fájlt amit kitömörítesz, abba van egy DLOAD mappa, azt kell az SD kártyád (nem a belső) gyökérkönyvtárába másolni. A folyamat mindent töröl, a belső SD tartalmát is, tehát érdemes backupolni ami fontos a külső SD-re. Kikapcsolod a telót ha már felmásoltad a DLOAD mappát az sd-re. Majd hangerő fel + le egyszerre lenyomod... tartod és bekapcsolás gomb. A hangerő gombokat még mindig tartod. Elindul a frissítő rutin, felengeded a hangerő gombokat. Az csekkol ír stb. reboot és kész.
#1298 as hozzászólásmba ott a link, használj letöltő progit amit említettem.
-
Neonflake
tag
válasz
enonlui #1365 üzenetére
Beállítások/A telefonról/Build szám... B221 a hivatalos legújabb, jelenleg a B904SP2-őt nyüstöljük páran. Ha más a Build számod érdemes frissítened.
A telefon nêvjegye, lesz az egy "i" ikon.
Jelezz kérlek ha a B221 től eltér mert akkor linkelem a frissítéshez szükséges dolgokat.
-
törölt tag
válasz
enonlui #1355 üzenetére
Ha még nem tetted, érdemes egyébként végigszaladni a topik eddigi hozzászólásain is, nem olyan sok idő, ellenben szóbakerült egy-két praktikus szempont, ami hasznos lehet hosszútávon.
Remélem azért nem egy-az-egyben cserélted el a Note 2-őt, hisz az mégiscsak egy drágább készülék - bár csodálkozom, hogy manapság még vásárolnak emberek ilyen drága törpefonokat (mikrofonokat), mikor itt a normál méretű Mate, normál áron. Gondolom a Note 2 esetében a végletes mértékű miniatürizálást kell annyira megfizetni. -
törölt tag
válasz
enonlui #1351 üzenetére
Neonflake konkrét javaslata mellett, általánosságban javallott a megvásárolt elektronikus készülékek használati utasításának elolvasása és megértése, részben az üzembehelyezés előtt, részben a beállítások elvégzése közben. A beállításokon való módszeres végigmenetel nem megtakarítható, hiszen a készülék nem számodra van beállítva, hanem a marketingesek által általánosan elképzelt konzumidióta fogyasztó számára.
"- Ti mind egyéniségek vagytok!
- Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
- Én nem..." -
Zsolt74
senior tag
válasz
enonlui #1346 üzenetére
Én a Galaxy Nexus-t cseréltem le a Mate-re de nem bántam meg mert én is elsősorban netezésre használom, arra meg ez a méretű kijelző tökéletes.
A Full HD-t telefonban feleslegesnek tartom mert nem valószínü hogy látnám a különbséget viszont annyi képponthoz sokkal erősebb VAS...szűkséges ...
Másfél év múlva mikor lejár majd a hűségem addigra már lehet hogy Mate3 vagy valami hasonló lesz a piacon ...jóáron...
A Huawei -t hiába mondják kínainak mostmár simán felveszi a versenyt bármely nagyobb nevű gyártóval, szinte minden tekintetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest