Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
válasz
GoDPlaYeR #7120 üzenetére
Nextel az egyik legkorrektebb cég, és nem mellesleg a legolcsóbb. 3 HTC-t vettem eddig náluk: azonnal mehetettem értük, mind hazai piacra szánt telefon volt, gyártói garanciával.
Csak ajánlani tudom!
Nem csak akkor szabad megvenni, hogyha 99HNA035-00, de a HU legyen a matricán, ennyi a lényeg. Na meg, legyen bontatlan.
Érdemes megnézni, hogy a fehér képernyőn látsz-e furcsát, mert akkor nagy valószínüséggel pixel hibás, és rögtön kérhetsz is egy másikat.
-
zzola
titán
válasz
GoDPlaYeR #7120 üzenetére
Én nem vásároltam Nexteltől, viszont pozitív tapasztalatom van. Rendeltem tőlük egy HTC Incredible S-t, gyári garanciával. Aznap délelőtt visszaigazolták, viszont délután újból havtak, hogy csak EU/bolti garanciával tudják szállítani!
Nem úgy, mint a GSMHome nevű bolt, na azok jól átb@sztak! -
-
rizso
addikt
válasz
GoDPlaYeR #7082 üzenetére
Akkor pedig mindenképpen olyan helyen vedd, ahol 100% magyar piacra szánt darabot adnak! Német vodának szánt készüléket én nem vennék, főleg ha minimális ráfordítással van magyar piacra szánt gyártói garanciás is (Zolar fórumtársunk tudna mesélni az ilyen "korrekt" boltokról). Ha megteheted, akkor ne ezen a pár ezresen spórolj!
A 2 év gyártói garancia a készülékre vonatkozik, a tartozékokra csak az első év érvényes - én így tudom. Tehát nem 1 év készülék+1 év szoftver garancia. -
rizso
addikt
válasz
GoDPlaYeR #7048 üzenetére
Nekem gyári szoftver van, és mondhatni nincs vele bajom. Gondolkodtam, hogy belevágok a romfrissítésbe, és egy sense-mentes romot rakok fel, ahol én döntöm el, hogy milyen launchert használok, illetve talán az üzemidő is javulhatna a főzött rommal.
Hol vedd meg? Ha boltban nem találsz jó áron, akkor nézz körül az aprók között, 90-110k között nagyon jó ajánlatok vannak. Nem reklám, de pl. ez is nagyon rendben van. Az eladót ismerem, rendes srác, a készülékre is nagyon vigyázott (és megjegyzem, hogy alkuképes az ára).
Pixelhibával nem találkoztam szerencsére, a porosodás is megoldódott nálam (egy időre legalábbis). A halkság viszont tény: háromból három kipróbált Sensation halk volt! No persze nem mindenhol, mert pl.az sms olyan szinten bömbölt tegnap is, hogy a második szomszéd is hallhatta. Viszont a filmeknél vagy youtube videó lejátszásnál már sokszor halk. Megoldást jelenthet, ha átkonvertálod gyári lejátszó kompatibilissé a filmet, és bekapcsolod az SRS-t, vagy pedig felrakod a Volume+ nevű progit, ami valamennyit javít ezen a gyengeségen.
GG, sima üveg, vagy bármi - az eredmény majdnem ugyanaz. Mindegyik karcolódhat. Nem egy GG-es telefonnal találkoztam, ami bizony megkarcolódott. Úgy vagyok vele, hogy nem az a pár száz forint fog a földhöz vágni, és nem is ront számomra a használhatóságon, sőőőt, így bátran le merem törölni a kijelzőt, míg fólia nélkül azért meggondoltam, hogy mivel tisztítom, és mennyire dörzsölöm. Ennél a készüléknél az a helyzet, hogy ha undorító lesz a készülékház, akkor azt úgy ahogy van kb. 5000Ft-ért tudod cserélni, míg a kijelzőt nem.
Az egyik legfájóbb dolog a gyenge akksiidő - bár nyilván a legtöbb hiperszuper csúcskészülék szenved ettől...
-
rgeorge
addikt
válasz
Csak óvatosan a szolgáltatói független telefonokkal. Már sokszor és sok helyen leírtam, hogy a szolgáltatóknál vett készülékek jogilag csak a shokgáltató hálózatán használhatók. Azok is, amik egyébként elfogaják az "idegen" sim kártyát. És imei alapján ez a jogi tiltás érvényesíthető is.
-
S e t h
nagyúr
válasz
GoDPlaYeR #7051 üzenetére
Ismét leírom, a véleményem azért erősen szubjektív és ezáltal fenntartással kezelendő, mert sok évnyi symbianos és nokiás lét után álltam át az új rendszerre és a htc-re.
A kijelző tökéletes, nem tudok mást hozzá fűzni, néztem mellette super amoled kijelzőt is és kapásból két dolog fogalmazódott meg bennem:
- a sensation fakónak tűnik,
- a super amoled tulszaturált, már-már természetellenes hatást keltő.A sense felület számomra csodálatos, gyors és könnyen kalibrálható, semmi problémám nincs vele.
A netezés, egérmozi nézése szintén más liga a korábbi mobilomhoz képest.
A problémák nálam két dolog köré csoportosíthatóak:
- aksi készenléti ideje, valamint
- hangszóró minősége.
Az aksi gyatra, viszont itt azt is figyelembe kell venni ,hogy két proci teszi a dolgát és egy ekkora kijelzőhöz már kell a kakaó.Ha nem áltatja magát az ember és tudomásul veszi, hogy naponta kell töltenie a telefont, akkor nincs probléma.Viszont elmehet akár két napig is, de akkor lényegében nem használtad a telefont, ami egy ilyen multimédiás csodánál vétek és különben is, akkor minek vette meg az ember ha csak a töltöttséget lesi.A hangszóró viszont tényleg gagyi.És ezt nem csak a korábbi telefonomhoz mérten mondom ,hanem a jelenlegi piacon lévő akár se vagy samsung telókkal való összehasonlítás alapján.Azt már korában is olvastam ,hogy halk, ez igaz.Azt is olvastam ,hogy érdemes a készített csengőhangokra 10 decibelt rárakni, így viszont már érezhetően erősödik a hangszórók recsegése, az emberben azt az érzetet keltve, hogy egy multimédiára kihelyezett csodában, valamit elkúrtak a hangzással.Ezt a tényt hajlamos megerősíteni bennem a sensation új változatának piacra erőltetése, ami nyíltan a zenei vonal erősítése mellett tette le a voksát.Igen kíváncsi lennék egy olyan összehasonlításra, amelyben a két sensation, ugyanolyan csengőhangokkal tesztelnek le, vélhetően az új akár jobban és hangosabban is szólhat.
Ezáltal a telefonbeszélgetéseket sem erőltetem kihangosítva, mert illúzióromboló, arról nem is beszélve, hogy a htc hubon is gagyibbnál gagyibb csengőhangok vannak, mintha visszaléptem volna az időben 10 évet és a legnagyobb sikert éppen a 8 bites csengőhangok adják, amolyan retro feelingként, de az embert belül csak piszkálja, hogy nem véletlenül ez a legjobb, mert a többi is siralmas.
Saját csengőhang készítésénél max az lehet üdvözítő, ha hagyjuk ,hogy olyan erővel szóljon amit a teló lehetővé tesz, viszont ez halk, fennáll annak a veszélye, hogy észre sem vesszük ha keresnek bennünket egy zajosabb környezetben, marad a rezgő funkcó és erőteljesebb aksi merülés.Ha meg adunk rá decibelt, óhatatlanul torzul a hangzás, ez a hangszóró nem az a hangszóró amin- mai szokásokhoz híven - hangosan élvezhetnék a fiatalok közterületen a zenétEzzel együtt elégedett vagyok a telefonnal, mert négy év után választottam és óriási előrelépés mind maga az android, mind egy 4,3-as kijelző.A készülék karcsúsága magában hordozza annak veszélyét, hogy már ilyen nagyságnál is problémát okozott nekem, hogy folyamatosan zsebben tartsam, így a sensation xl már ki is esne a választásaim közül, viszont az xe verzió elgondolkodtatna ha jobb hangszóróval szállítják.
ui:Vodánál vettem két év hűséggel, mert a több mint 6000 hozzászólás alapján rémítő képet kaptam a független telefonok vásárlásáról, amit régen én is preferáltam, de ha mrá a hivatalos htc viszonteladó is trükközik indiai és még ki tudja honnan való példányokkal, akkor ott már gond van, kivéve ha persze előre felkészül az ember.
A másik meg az ,hogy a gariztatások esetében - a cseretelefont leszámítva- komoly problémákat nem olvastam a vodánál, szóval ha lesz vmi probléma(csak a porosodástól tartok) akkor úgy néz ki a voda abban partner lesz. -
Zirowe
nagyúr
válasz
GoDPlaYeR #7055 üzenetére
Benchmarkokban hinni nem nyerő.
Az kb csak egy szám, amire a vérpistikék verni tudják, és kész.
Találkoztam már olyan rommal és készülékkel, ami hatalmas quadrant eredményt produkált, mégis hulladék volt a rendes felhasználásban, és fordítva is volt már pár.
A benchmark eredmény nem számít semmit, főleg, hogy ott van a tesztben a 2x is, aminél hulladékabb telefonnal rég találkoztam.
Samsung se ér sokat gyári rommal.Ha a voda logóshoz gyári garancia jár, nem pedig mobilboltos, illetve gyárilag független, akkor érdemes megvenni, bár én 120at egy készülékért se fizetnék.
Ismétlem: attól még, hogy a google meg fogja venni a motorolát (ami még nem 100% ugyebár, kellenek még különböző engedélyek), tutira veheted, hogy a vétel előtti moto készülékekre nagy ívbe fog tenni a google, és csak a saját, később kiadandó készülékeire fog koncentrálni.
Amúgy a főzött romozásra sem úgy kell gondolni, hogy ezután az ember percenként romot fog cserélni.
Dehogyis.
Lehet első pár napban gyakran cserélsz, de ha találsz egyet ami beválik, márpedig fogsz, akkor azt hagyod, és hónapokig megvagy vele.
Én is így szoktam lenni, romcsere szempontjából kifejezetten lusta vagyok, bár ez lehet azért van, mert mások telefonját hegesztem folyamatosan, aztán a sajátomhoz már nincs kedvem.És ami fontos: ezek mind gyári romon alapulnak, tehát atom stabilak, minden megy rajtuk, és a gyári felhasználói élményhez csak hozzá tesznek, de jó sokkal, szerintem.
-
sshr3kk
tag
válasz
Nézd, vagy porosodni fog a kijelződ vagy nem. Nem lehet előre tudni, van itt olyan aki később vette mint én és porosodik neki, nekem hála istennek nem (KOPP-KOPP).
Főzött ROM-ot én nem teszek rá, nekem tökéletesen megfelel a gyári, még ezt is tanulom, hiszen ez az első androidos telefonom.
A melegedés annyira nem vészes ahhoz képest, hogy egy 1,2GHz-es dual core proci van benne, mellette a wifi és a 3G modul, és nem mellékesen nincs egy 10x10x10 centis hűtő a hátoldalán
Én mindenképpen csak ajánlom a Sensation-t is és a HTC-t is, bár elfogult vagyok (világ életemben a hideg rázott minden Apple terméktől, a Samsungokat rühellem, a SONY gyártson TV-ket meg konzolokat, és vagy 1 évvel ezelőttig Nokia fan voltam, de aztán a kezembe került egy HTC HD7, amit csak az oprendszer miatt adtam el szinte rögtön, de maga a készülék nagyon megfogott).
Bármilyen készüléket veszel hibái mindig mindegyiknek voltak/vannak/lesznek, nincs tökéletes.
Véleményem szerint nem fogod megbánni ha ezt választod. Nem tudom a Telenornál hogy működik, én a T-nél vettem 2 év gari van rá, és ha jól tudom a e-care-hez mehetek garit érvényesíteni, szóval gyártói garis.
És az utolsó: szerintem ne görcsölj ennyit ezen, hozd meg a döntésed, legyen bármi is az! Ezzel csak időt takarítasz meg magadnak és kíméled az egészségedet!Ja igen és a dupla mag kihasználtság:
Legkésőbb tavasszal jön az IceCream Sandwich az már ki fogja használni.
GG van a kijelzőn, nincs rajta fólia nálam, és 2 hónap alatt nem sikerült még összepiszkolni sem, nemhogy megkarcolni
Ui: Motorola...pfff
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Ha gyártói garancia van a készüléken, akkor tök mindegy milyet fogsz ki, mert ha meghibásodik, akkor a hivatalos szerviz javítja/cseréli.
A szolgáltatósok általában a hivatalos szervizzel javíttatnak.
Mivel a 2.3 alapból nem használja ki a két magot (majd az ics) és a gyári romok hulladékok, illetve a root+főzött romok nagyobb szabadság fokot és több lehetőséget adnak, így a válasz adja magát.
Szolgáltatói telefon orosz rulett, mert nem lehet tudni, hogy függő vagy sem.
Voda logó pedig főzött rom telepítéssel vagy másik gyári rom felrakásával eltűnik.Az általad említett első 3 hiba egyikével sem találkoztam, de mások igen.
Tényleg nem.
Milyen készülékekkel szemben maradt alul?
Elvileg gg, gyakorlatilag az sem mindenható, nem árt egy fólia, ne azon a pár száz forinton múljon.Atrixot meg a fos motorola fw frissítési morált azonnal felejtsd el, vagy kb életed végéig cyanogenmoddal bohóckodhatsz!
Attól még, hogy megvette a google, mit érdekli őt, hogy mi lesz a régi készülékek sorsa?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Megmondom őszintén, hozzám nem jutott el ez a főzött rom őrület, valahogy nem látom az értelmét.
Persze könnyű nekem, mivel egy négy éves telefon a viszonyítási alapom, így nekem most a sensation villámgyors, bár még így nehéz felfognom ,hogy miért jobb ha még ennél is gyorsabb.Biztosan vannak olyan előnyök amiért érdemes, de én ezekről- utánajárás hiányában- nem tudok.Tegnap este a haverom egy zte bladet tett tönkre ilyen módszerrel.Én a procedúra alatt végig értetlenül álltam ,hogy mire jó ez.
-
törölt tag
válasz
GoDPlaYeR #6978 üzenetére
Azért írtam, hogy olvass vissza, mert én is írtam egy rövidebb szösszenetet a tapasztalataimról és mások is.
De nem tudom most visszakeresni, sajnos nincs időm, csak pár nap múlva lesz
Az akksi melegszik a játékoknál ha huzamosabb ideig játszol és merül közben nagyon. Egyébként ha beállítod a dolgokat a mindennapi használathoz, akkor az akksi 1-2 hét után beálll majd és nem fog olyan gyorsan merülni.
Új szoftot/ROM-ot nem olyan nehéz rá telepíteni, többet is ki tudsz próbálni, sok XDA-s linket találsz itt topicon belül is.Egyébként én nagyon meg vagyok vele elégedve a telóval és nagyon szeretem, annak ellenére, hogy nálam pl porosodik a készülék belül, ezért hetente egyszer szétszedem és kifújom belőle a port.
A többiek is elégedettek szerintem, bár volt 1-2 ember, aki sajnos szívott vele még az első szállításból (sztem én is abból kaptam még), de inkább a szervíz hozzáállása miatt.
T-s készülékek egy része független, én még nem próbáltam, de semmilyen T-s dolog nincsen benne.
-
Something_
őstag
válasz
GoDPlaYeR #6991 üzenetére
Nekem T-Mobile-os, de nem találkoztam még T-s logoval, vagy lehet elkerülte a figyelmem.
Pár napja én is kérdeztem, hogy van e köze a szolgáltatónak a szoftverfrissítéshez, azt a választ kaptam, hogy nincs semmi köze hozzá.sshr3kk
Ohh, na ettől tartottam. Lehet ki kéne próbálni ezeket a transmittereket, mert elég nagy a szórás, asszem van 3000 ft-tól 20.000 ft-ig.
-
sshr3kk
tag
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
GoDPlaYeR #6961 üzenetére
Szerintem a "sima" Sensation felé mozdulj, hacsak nem ér meg neked +10et egy füles, + egy telefon kvázi garancia nélkül...
Az Atrix supportjában nem bíznék, ha nincs valami xda szerű társulás mögötte, akkor halott ügy.
Nem mellesleg a sima Sensation könnyedén XE-vé varázsolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Önerő nélkül - RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. XIAOMI G34WQi
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest