- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Everman #1388 üzenetére
"menj el a média marktba, alig fogsz találni "true quad core"-os lapit"
Mint írtam, nem a nagyáruházak polcairól kell nézelődni, ott nem a minőség a lényeg, hanem az olcsóság. viszont tény hogy 2 magos laptopok vannak túlnyomó többségben, a négymagos laptopba nem olyan jó, mert meríti az akksit, pörgeti a ventit(hangosabb lehet a gép ugyanolyan hűtést feltételezve), melegszik, és úgyse fogod kihasználni a négymagot a laptopba, meghát drágább is, meg csökkentett órajelűezért is kétmagosak a laptopok nagy százaléka(az i5 is kétmagos)
"nem fogjuk tudni, mert a töltő lassabban tölt ahhoz képest amennyit fogyaszt"
Nem hinném, hogy ez létező probléma lenne. már írtam SGS2-be ez nem tetszett hogy ha lemerült békén kell hagyni, mert hiába dugod a töltőre, a töltő nem bírja a sgs2 nyomkodását, kérdés One-X-nél is ez van? mert ez elég nagy hátrány szerintemMivel a feladatokat nem kettő, hanem 4 mag között osztja meg, így magonként kisebb a terheltség, kevésbé melegszik. Ergo éppen, hogy a két magos SGS II-det fogod hamarabb eldobni, mert égeti a kezed pont magadnak mondtál ellent hisz te mondtad hogy nincs semmilyen App ami kihasználná akár a Dual Core-t, tehát egy gameloftos játéknál gyanítom maxon pörgeti a magokat mégha egyet is használ
-
Remus389
veterán
válasz
Everman #1379 üzenetére
Olyan alkalmazás sem létezik Androidra, ami a két CPU magot ki tudná használni, de nem is ez a lényege a mobil eszközökbe pakolt több magos SOC-oknak.ezt tévedésnek tartom
egy biztos az sgs1-be ugye egymagos Exynos van, az sgs2-be kétmagos(és 1 ghz helyett 1,2 ghz), de a gyári böngészője fényévekkel gyorsabban dolgozik, tehát a gyári böngésző biztos kihasználja hogy kétmagos, meg az Ice cream sandwich is jobban profitál, de már a Ginger is(SGS1 vs SGS2 tapasztalat)
meg biztos van néhány játék ami jobban fut(utána kéne nézni)
viszont úgy vettem észre hogy hiába meg tudom csinálni az sgs1-emet, laggfix meg OC(1,2 ghz-re), meg minden trükkel elég gyorsra meg szmúszra, viszont SGS2 valahogy mégis erőlködésmentesebben fut, gyanítom azért mert kétmagos, és a háttérben futó alkalmazásokkal az egyik mag van megbízva, ha valami app megmoccan az egyik mag foglalkozik azzal, a másik viszont teljes mértékben a felhasználói élményre gyúr rá
jobb a multitask is
úgy mint a windows XP se nagyon támogatta elvileg a kétmagot, mégis egymagos procid van, beleteszed a dual core-t minden flottabb, gördülékenyebb(persze 2magosról négymagosra ezt már kevésbé érezni)
szóval kétmagos telefont meg tudom érteni, androidnál persze, mert a wp7 és iOS anélkül is jól fut egymagoson
Éppen ellenkezőleg, mivel alacsonyabb órajelen is jobb hatásfokkal tud üzemelni.
Gondolj bele, hogy a készülékeden párhuzamosan fut 50-60, vagy akár több process is, nem mindegy, hogy a rendszer ezt 2, vagy 4 magra osztja el (magonként kisebb terhelés, kevesebb fogyasztás, kisebb hőtermelés). ebbe nem lennék olyan biztos, az elméletet nem biztos hogy igazolja a gyakorlat, biztos lesz nagyon hasonló modell(ugyanolyan kijelző meg minden) kétmagos illetve négymagos változatban is, majd akkor kiderül, gyanítom hogy inkább a négymagos fog alulmaradni üzemidőbenahogy egy Core2duo gépbe amiben E8300 kétmagos proci volt, belerak Józsi egy Q9550 négymagost(azonos órajel, architektúra,45nm), ráköti a fogyasztásmérőt és a Quad core több energiát kér, azt hogy mennyire lesz gyorsabb a windóz az más kérdés(érzésre alig, csak nagyon heavy multitasknál meg pl tömörítésnél)
Mármint hol? A 70 eFt-os árszinten a Tesco-ban valóban nem, de a legtöbb gyártónál már alap a négy magos i5, vagy i7 a noteszeknél is tévedés, az i5 az csupán kétmagos, a legtöbb laptopba i3, i5 kétmagost raknak, igaz van HT is ami négy szálon dolgozik, de ezek kétmagosak, 95%-ban
az i7 se biztos hogy igazi quad core, ha szerepel a típusba hogy "Q" akkor az, de ritka és csak az elit gépekbe van
menj el a média marktba, alig fogsz találni "true quad core"-os lapit, 1-2 lesz, mert nincs értelme, ahogy telefonba pláne nincs értelme
Majd jönnek a 4, vagy több magos CA15-ös SOC-ok majd, de inkább legyenek csak kétmagosak, és legalább 28nm-en készüljenek, mert full terhelésen+töltőn+nyáron+kézben el fog olvadni a teló, vagy kigyullad
miután elmúlik a rózsaszín köd a One-x tulajoknak, azért OK a nem túl üzemidőt tudjuk, de mi van akkor ha lemerül, hazamegyünk: töltő és nyomkodni akarjuk, nem fogjuk tudni, mert a töltő lassabban tölt ahhoz képest amennyit fogyaszt
ezt szeretem az sgs-emben, rádugom a töltőre 3%-on van, onnantól bármit csinálhatok, de tölteni fog, netezhetek játszhatok stb, mert tölteni fog ha lassabban is
az SGS2-vel viszont azt tapasztaltam, hogy lemerült, gondoltam rádugom és tovább szórakozhatok, csak neteztem, erre rádugom, 2 perc kikapcsol hogy nincs energiája
tehát ertitek mire gondolok, gondolom a One-X is ilyen várni kell míg feltölt egy szintre, és csak akkor nyomkodhatod(persze ha sokáig nyomkodod töltőn ismét lemerül), tehát korlátozza a használhatóságot, ha lemerül egy darabig nem tudsz hozzányúlni
másik probléma, a melegedés:
aztán meg mi van ha elindítom rajta töltőn van(ettől is melegszik), nyár van(26 fok a szobában) és mondjuk Gameloftos játékkal játszani akarok, kezem is 35 fokos, felizzik az 1,5 ghz Quad core, felizzik a tenyerem, felizzik az akksi, a végén sikítva dobom el olyan forró
, vagy akár károsodik a készülék valamije, csökken az élettartama
ezért is baromság ilyen brutális Quad Core processorokat ezekbe rakni, rakják táblagépbe
-
Remus389
veterán
na jó, oké műszaki szemmel tegyük fel jobb, meg kiforrottabb
de akkor miért van az mint Tildy(vagy az emberek tobbsegenek) hogy neki jobban tetszik a One S(samponled ráadásul pentile óh egek) kijelzője, mint a One X -é, pedig utóbbi is eléggé tulszaturalt IPS meg RGB , végülis az a lényeg hogy tetszen a kijelző nem? végülis csak egy mobil
ez a helyzet, a nagyobb többségnek ez kell, valahogy jobban néz ki és nem csak azért mert tulszaturalt, a One x is tulszaturalt, mégis, ránéz az ember és inkább samoled( többségnek)
-
Remus389
veterán
na befejezem, még ezt az egy fotót megosztom, ha ez nem győz meg akkor semmi
kiválogattam, néhány fehér tárgyat, ugye amik önmagukban mind fehérnek számítanak, egymás mellé téve viszont látszanak az árnyalatnyi eltérések, talán a papírlap ami közelít a hófehérhez leginkább
amit a Samoled pentile kijelző tud, az teljességgel fehérnek számít, tehát nem igaz az állítás hgy nem képes a fehér szín megjelenítésére hardveresen, csak ha nagyon szigorúan vesszük
végülis képes egy szép fehér árnyalatra csakúgy mint egy IPS [link]
innentől bele lehet kötni, akit ez nem győz meg azt semmise, innentől felesleges a vita mindenki láthatja mire képes
és a kékes árnyalat sem igaz, inkább leheletnyit sárgás mint a fogkefe mellette
10 emberből 10nek ez fehér, pont. a többi csak szőrszálhasogatás
-
Remus389
veterán
na ez az ami nem igaz
keress rá gugliban a fehér arnyalataira
pont ez az pl egy papirlap ugye mindenki szerint fehér, de mivel nem Antarktisz -on lévő rikito hó fehér az sem( mert a papirlapnak is van arnyalata), akkor az mi
az is fehér de nem havasi hófehér az sem
vagy pl egy Trabant is fehér.mindenki szerint de inkább tört fehér( a hofeherhez.képest ), remekül látszik mennyire elüt ha raesik a hó, de normális esetben mindenki fehernek látja
vagy a csont az is picit sárgás, pedig mindenki fehernek látja
az ips is inkább egy kicsit sárgás
viszont ha ilyen szerenyek a színekkel kapcsolatos kepessegeid, akkor amit lefotoztam az akkor neked miért nem fehér?(az sem hófehér 100%) dacbol?
inkább beszelgess fenyezokkel, monitorokkal foglalkozo szakikkal, festokkel, akár modellezokkel, fehér és fehér közt óriás különbségek Vannak
-
Remus389
veterán
Ő a pentile mátrixos kijelzőkre írta, hogy fizikailag képtelen a normál fehér színre szerintem a képemen látszik hogy képes a normál fehér megjelenítésére is, és amúgy is a fehérnek ezer árnyalata van, csontfehér, törtfehér, hófehér, elefántcsont fehér
ha foglalkoztál volna makettezéssel pl, tudhatnád hogy sokfelé fehér van, amire ránézel azt mondod ez is fehér, az is, de egymás mellé teszed látszik hogy ez piszkos fehér, az csontfehér(kicsit sárágsabb...stb)
tehát szerintem képes megjeleníteni a fehér színt amire azt mondja bárki hogy fehér(lásd képem)
nem eszik olyan forrón a kását, ez fehér és kész
és mellélőttél mert az sgs-em is pentile-os
különben a képemen a Dell monitor 80%-os fényerővel ment, az sgs 100%, most nézem, tehát nem volt levéve az IPS sem nagyon
Ugye tudod, hogy egy fotóval ezt nem igazán lehet megmutatni? ilyen élőben is barátom, nem tudok erre mit mondani, 10 emberből 10 erre azt mondja fehér
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.
- E-roller topik
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest