- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
Új hozzászólás Aktív témák
-
elekresz
tag
válasz
MC Pite #1297 üzenetére
Köszönöm!
Külföldi fórumokban böngésztem infók után vadászva, ott jött szembe néhányszor a GPS probléma (bár inkább interferencia esélyes helyeken), rövid akku idő meg összefüggésben volt a 5G és egyéb hálózati hibákkal, főként kezdetben, ekkor melegedést is panaszoltak. (Mintha ezek is megszűntek volna az update-ekkel). Utána több helyen is láttam a hálózati problémákat, amiket hardveresen a benne levő modem miatt írtak, így folyton kicsit eltántorít.
Már a 8T vételekor is az volt eddigi legdrágább telefon, amit vettem (és azóta is tartom, hogy nekem nem ér ennyit egy telefon), de jó lenne nem csöbörből vödörbe.. -
MC Pite
veterán
Én jó ideje követem a P6 topikokat, de nme találkoztam GPS problémával, gyors és pontos tapasztaltaim szerint (erdőben is).
Rövid akku időt és melegedést meg végképp nem hiszem hogy P6a-ról olvastad...
Vételben nem a legerősebb, de én próbáltam mérni, nem volt gyengébb mint amiket mellé tudtam rakni (X, P4a, A53 5G-től pedig erősebb). [link]Volte támogatottság volt a sarkallatos pont, de érkezik lassan a hivatalos fw-be is, de már root nélkül is patchelhető erre a pár hétre.
-
elekresz
tag
Sziasztok! Régóta szemezek ezzel a készülékkel, de valamiért mindig elbizonytalanodom.
Jelenleg Oneplus8T-t használok, amivel alapvetően nincs bajom, csak a mérete túl nagy és a fotóitól sem vagyok elragadtatva. Ami számomra fontos: 2 SIM kezelése; GPS legyen jó (8T dual-os), mert kirándulásnál, navigációnál kell; egy kirándulást bírjon ki az akksi (némi navi akár offline is térképpel, pár fotó, drón irányítás); elfogadható fotók.
Több helyen olvastam problémát a GPS-sel, rövid akku időt és melegedést, de gyenge vételi jelet is jeleztek máshol. Javultak/voltak ilyen jellegű problémák a telefonnal?
Előre is köszönöm!
Üdv.: elekresz -
somasz
addikt
Feleségem 6a-ján a google maps rendszeresen vacakol, nem találja a címet, vagy saját magát, mit ellenőrizzünk, hogy biztos ne user error legyen?
-
MC Pite
veterán
válasz
slayernick66 #1292 üzenetére
Pl nova launcherrel olyan gesztus, hogy egyből teljesen lenyíljon (pl főképen lefele húzás).
-
slayernick66
tag
sziasztok, tegnap csatlakoztam a csapathoz en is. beallitasokkal bibelodom, lenne egy kerdesem. a fenyero csuszka csak akkor latszik ha lehuzom ketszer a gyorsbeallitasokat, akkor is legfelul? van mod ra, hogy mar elso lehuzaskor is latszodjon es a gyorsgombok alatt, ne felett? vagy mas modszerrel hogy lehetne gyorsan hozzaferni?
-
kano
Topikgazda
Rendeltem Spigen Rugged Armor tokot, de közben annyira bejött a Nillkin CamShield Pro tok, hogy nekem nem kell a Spigen tok. Ha valakinek szüksége van rá, szívesen átadom. Bp-en az ikiegeszitok.hu-nál lehet átvenni és 5890Ft a helyszínen fizetve.
Pü-ben írjon, ha valakit érdekel. -
Balázs Z.
tag
Szuper, köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok! Elég sokat visszaolvastam a topikban, de egy kérdésem azért lenne, mielőtt megrendelném a telefont: az LTE támogatás mennyire valószínű, hogy a márciusi frissítéssel megérkezik, illetve van esélye, hogy ez később kikerül egy random frissítéssel?
-
winbox
senior tag
válasz
nemespet #1276 üzenetére
6GB elég, főlet, hogy nincs teleszórva a Pixel bloatware-ekkel.
Az üveg az üveg, bármi lehet a fantázia neve, a Victus 2 is ugyanúgy törik ha ejted. Kell rá megfelelő védelem, ennyi.
Ha annyira fontos a fotózás, videózási képességei és a méret, ahogy írtad, akkor szerintem csak rosszabb alternatívák vannak...
GSM boltból szerintem csak a B-tel megbízható, normálisan szervízben javíttatják, ha lenne vele valami. Alza is ajánlott itthon, illetve külföldről az amazonnál a legegyszerűbb az ügyintézés, ha amazon is az eladó. -
nemespet
csendes tag
Sziasztok!
A fotózás, videozasi képességei és a méret miatt jött képbe ez a telefon, viszont van par dolog, ami zavar, ebben kérek egy kis segítséget:
1. A 6 Gb RAM, mennyire lesz eleg, mert kb 4-5 evre tervezek venni telefont.
2. A Gorilla Glas 3 egy 2022-es keszülékbe, hogy került bele? Mennyire eleg ez ugy h azert vigyazok a telefonjaimra?
3. Van-e alternativája ennek a telefonnak más gyártó esetében?
4. Mivel nincs hivatalos hazai szerviz, mennyire kockazatos venni egy ilyen telefont? Mi van ha elromlik, elejtem, összetorik?
Köszönöm, üdv: Peti -
cirx
senior tag
Android 13 QPR2 Beta 3.2 in da house!
-
MC Pite
veterán
Igen, otp is, de bármi más is hozzáadható. Avagy: Curveára mindegy mit adsz hozzá
-
MC Pite
veterán
válasz
TaylorPro #1263 üzenetére
De telefonnal Curveon keresztül megy az OTP, de nem szükséges, a simple miatt.
Nekem is voltak gondok curve-el (Shellnél, AliExpressnél), de 99%ban azt használom (gpayben a curve, alapból az otpvel).
A simple többször szopatott le - fizetés közbeni token updatelés, még 2022ben is
, meg párhavonta olyan frissítés, hogy újra be kell lépni. Nyilván a kasszánál pillázok hogy wtf.
-
winbox
senior tag
válasz
TaylorPro #1263 üzenetére
Pont azért nem lehet, hogy a hulladék alkalmazásukat használd. Mindig akkor kért tokent mikor gyorsan kellett volna fizetnem vele, meg mindig akkor kellett újra bejelentkeznem az appba természetesen...Simple, majd az új kártyám már Visa lett így a Simple Plus-t kellett használni ami ugyanolyan szar... Curve lett nálam is, tökéletesen megy. Nekem is van Curve fizikai kártya is, az is működik, múltkor pont kellett mikor az usnf fix miatt nem ment a wallet, így legalább leteszteltem azt is
Ez is csak egyszer volt mondjuk és ez is a root miatt, szóval összehasonlíthatatlan a Wallet v. Simple...
-
TaylorPro
addikt
Annak nincs. De, én igényeltem ingyenes kártyát, csak a kézbesítésért kellett fizetni. És az a kártya nem működik. Valahol olvastam hogy az már csak demo kártya. Nagyon nem folytam bele, elengedtem a témát. Marad a Simple, vagy a rendes bank kártya. A Simple is van hogy nem megy. Például a Simple apba csak a MasterCardot lehet regisztrálni, míg a Simple Plusba csak a Visa kártyát. Érthetetlen hogy ez miért van így. Az OTP kártyát nem lehet betenni a Google Wallet alá. Szégyen az OTP részéről ez a katyvasz.
-
Csápájev
őstag
Még sosem fizettem NFC-vel, most regisztrálnám a kártyám.
Google payt vagy Simple-t válasszak?
OTP -nél vagyok és béta van a telefonon. -
MC Pite
veterán
Lehet hogy hw hiba lesz, nem olvastam még ilyet egyik P6 topikban sem.
-
kano
Topikgazda
válasz
balazs9013 #1254 üzenetére
Milyen esetben dobja el? Nálam sincs semmi gond. Próbálj egy gyári resetet. Ha az sem, akkor hw hiba lesz.
-
winbox
senior tag
válasz
Ja hát ha több routerrel is csinálja akkor mindegy. Nálam mindenhol jó, asus, tp-link, mikrotik, cisco, ax, ac és sima n-es routerekkel is használom, mindenhol tudja a max linksebességet és stabil. Esetleg állítsd vissza a wifi, mobiladatok, bluetooth beállításokat, van rá opció a beállítások visszaállítása menüben.
-
cirx
senior tag
válasz
Android szoftver verzió?
-
winbox
senior tag
válasz
balazs9013 #1252 üzenetére
Milyen wifi routerre csatlakozol vele?
-
balazs9013
újonc
Új Pixel 6a...folyamatosan eldobja a wifit. Ezzel a problémával találkoztatok már? Tudtátok orvosolni ? Köszi.
-
Csápájev
őstag
Reggel 6 kor jelzett egy frissítést a rendszer. Akkor nem nyomtam rá,most nem találom. Béta verzió. Másnál is volt ilyen?
-
kano
Topikgazda
Sziasztok!
Nagy pozitív meglepetés nekem ez a Nillkin CamShield pro tok. Nagyon masszív tok, nem csúszik, jól néz ki és nem utolsó sorban teljesen védi a kamerát is. A szélei 1-2mm-t túlnyúlnak a kijelző síkja fölé. Részemről eddig nagyon ajánlott tok. Gondolkodom egy Spigen Rugged Armor tokon is (megérkezett az is), de egyelőre nem akarnám ezt lecserélni, ahogy látom az egyáltalán nem védi a kamerát sajnos. Remélem, hogy tartós is lesz, bár ezeket a tokokat szerintem kb évente úgyis cserélni kell.Ja, és nekem a telefon is nagyobb pozitív csalódás az itt leírtakat képest.
Az infra hiányát kivéve tökéletesen elégedett vagyok vele (és a bekapcsoló gomb helyét kivéve). Egyelőre nem melegszik, gyors, jó a kamerája, és nálam az akku is kb 2 nap / 8 óra sot-ot tud (nem játszom).
Szóval tényleg elképzelhető, hogy marad. -
Laurh
aktív tag
Céges autóban a zenét a rádióval egy usb-c to jack kábellel lehet csak összehozni. Amikor a 6a-val van összedugva akkor pár percenként folyamatosan megáll a zene és mindig újra el kell indítani, egy idő után pedig el sem indul. Minden más telóval Samsung, Xiaomi, Oneplus, Realme szépen megy.
Milyen rejtett beállítás lehet az akár fejlesztőin belül ami ezért felelhet? -
Csápájev
őstag
válasz
ghiottone #1239 üzenetére
Nem, kifejezetten arra mondta, hogy kérdeztem van-e bármi hátránya az e-simnek a fizikai kártyához képest.
Sajnos nincs Telekomos kártyám,csak tudom hogy ott létezik multi sim, Yettelnél meg nem
Egyelőre agyalok, hogy kérjek -e e-simet, mert még nem biztos, hogy megtartom a Pixelt és akkor újra kártyát kell kérnem,ha a régibe költözök vissza.
Egyébként fejlesztői beállításokban elő lehet hozni, hogy gyorsabban reagáljon,ha valamire rányomok?
Talán animációnak hívták,amit kellett kikapcsolni a másik telefonomon -
ghiottone
nagyúr
válasz
Csápájev #1238 üzenetére
Szerintem nem jól fogalmazott. Mint esim nem merül jobban, de ha 2 sim van a telóban akkor rosszabb lesz a készenléti idő.
Telekom multisimnél arra figyelj, hogy ne tablethez való legyen - nekem 7-esen volt multisim, de nem volt bejövő hívásom, csak kimenő és adat forgalom. Mondjuk nálunk ez céges volt, így lehet eltérés is.
-
Csápájev
őstag
Köszi. Ennyit mondott az eladó,mint hátrány,mert kérdeztem van-e ennek bármi hátulütője.
Azt mondta érezhetően jobban fog merülni,de én is furcsáltam.
Multi sim nincs a yettelnél,ugye? T-nél azt tudom,hogy van,tehát ott akár a fizikai kártyát is megtarthatja az ember egy másik telefonba. -
winbox
senior tag
válasz
Csápájev #1235 üzenetére
Szerintem hülyeséget mondtak, miért merülne gyorsabban? A modemet nem befolyásolja, hogy a sim milyen a telefonban. A modemmel csatlakozol a hálózatra, azt a vételi erősség / elérhető sávok befolyásolják akku szempontból, de ez mind megegyezik akár fizikai akár e-sim van benne. Nekem Yettel e-sim van, minden ok.
-
Csápájev
őstag
Van,aki e-simmel használja? Gyorsabban merül tőle? (yettelnél ezt mondták)
Azt hol tudom kikapcsolni,hogy ne jelezze értesítéssel,ha van elérhető wifi ? -
winbox
senior tag
Ezzel egyetértek
Nekem is az iphoneon amíg volt tökéletes volt, ebben az a legjobb. Itt ezzel kell beérni, de nálam ez a 2d-s is elég jól felold még alacsony fénynél is, ráadásul olyan gyors, hogy addigra kinyitja, mire a power gomb nyomása után odaérnék az ujjammal az ujjlenyomat olvasóhoz. Én a kényelem miatt használom és nagyon jó.
-
cirx
senior tag
Én úgy vagyok ezekkel a 2d-s face unlock-okkal, hogy kényelmetlenebb a jelkódnál is, főleg a sötétben, amikor meg kell világítani az arcod, hogy működjön. A normálnál (nem optikai) vagy az apple féle face id-nál szerintem nincs kényelmesebb a földön. (Szerény véleményem szerint.)
-
bbendre
őstag
-
MC Pite
veterán
válasz
Csápájev #1202 üzenetére
Nekem sokszor nem lenne jó az arcfeloldás (sajomiban is ez volt smartlock helyett
). Ha vezetek, azért. Ha tekerek, azért, ha altatok, sportolok, ágyban nézek a telefonra, vagy melóban az asztalon, vagy melóban a termelésben beöltözve, azért.
De a közös, hogy vagy a kezembe van, vagy legalábbis ujjal nyomogatom közben a telefont, így eléggé adja az ujjlenyomatos feloldás (vagy smartlock autóban). -
xhege
veterán
Az a fura, hogy az én ujjam felismeri többnyire. Az asszonyér nem igazán akarja.
-
xhege
veterán
Hát az asszony 6a-ján az ujjlenyomatolvasó továbbra is borzasztóan gyenge. Lecseréltem az üveget Spigen Aligne Master (lehet nem így írják) üvegre azzal is 2/10 a hatékonyság...
Ez így szinte használhatatlan.
-
Csápájev
őstag
-
cirx
senior tag
válasz
Csápájev #1207 üzenetére
Itt tudsz csatlakozni. Csatlakozás után a szoftverfissítés menüpontban már meg fog jelenni a béta szoftverre frissítés.
-
Csápájev
őstag
A BÉTA verzió mennyire bugos?
Az egyszerűség kedvéért azt tenném fel most. -
Csápájev
őstag
válasz
MC Pite #1200 üzenetére
Hát én mindig face id-t használtam,ennél egyszerűbb dolog a világon nincs,ránézek - unlock Hogy volte van-e azt hol ellenőrzöm?
Szerintem csak 4g lesz így kapásból,mert nem csináltam semmit,csak a rajta lévő rom frissült,az meg a stabil gondolom.
Még nem volt lelkierőm nekiállni a linkelt programnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Tensor lapkával, 449 dollárért.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest