- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbendre
őstag
A Google nem tudott jelentősen előrelépni az elmúlt pár évben. Kb csak minden rosszabb lett. Max a video lett jobb. De ha megnézek egy mai Pixelt a kijeljőt leszámítva sokat nem fejlödőtt. Ok a Pixel 4 akku szupe rossz lett. A Pixel 5 csak mini volt ... Valahogy a Pixel2 óta várom, hogy végre legyen megint egy jó Pixel de csak nem jön őssze nekik. Ahogy az update üteme sem megy annyira sajnos...
-
MC Pite
veterán
Jó reggelt, azt nem én írtam.
Én mértem (nem egyet, nem kettőt, nem erős térerős helyen egy screenshot erejéig, órákig hasonlítottam féltucat telefont gyenge térerős helyen, hívásközben is), és mérési adatokat másoltam be (akku).
Plusz a cégeknél is sokszor van gyenge térerő, meg erdőben is, ahol aktívan figyelem az elmúlt 20 évben meddig van térerő/hol vált roamingra (látom a karomon az sms-t).
Még egyszer: nem erős, de nem is gyenge a P6a modem.
Tudok egy jó pár gyengébb alternatívát (igaz, nagyja szifon, samu, vagy olcsóbb kínai vagy régi redmi) mikor nem volt térerőm, vagy csak mobilnet lakotton kívül ott, ahol huszonéve minden mással van. Ott a P6a majdnem fullt mutat, és gyors is.Ujjlenyomat olvasó valóban lefele lóg ki az átlagból(A53tól megint jobb, 12Xtől kicsit rosszabb, bár nálam majdnem olyan jó). Nálam 19/20, nejemnek 4/10 (törlés, sok próba vagy tanítás vagy restart után már 9/10 az övén).
Ja igen, hátrány még, hogy csak roottal van 5G, ezt se hagyjuk ki.
Mutass 6,3" alatti ilyen erős telefont am kevésbé melegszik, és aláírom a melegedést - sehol nem olvastam, tapasztaltam, még a 12X is jobban melegedett. Egy csomó kompakt telefont forró 4K videózás alatt is (hibaüzenetet is dob), ez meg nem. Sőt, nagyobb frissítésnél volt idáig a legmelegebb, nem is játéknál.
Hogy a stock androiddal mi a baj, nem értem, de nem egy adott telefon összefogalójába való, ha te nem szereted a tiszta androidot.
Sokan meg igen, és a Pixel tiszta droid pár extrával. Ha tudsz alternatívát, írd be. Oneui és Miui után összevissza csókolgatom ezt a szar gyári androidot (nincs vele bajom, sőt). -
Pixel 4a-ról jöttem, semmivel nem rosszabb a modem, az akksi meg jobb
Tök átlagos mindkettő, gyatrának/gyengének egyiket se mondanám (igen, az U11 modemje erősebb, de az lóg ki az átlagból fölfelé nem a 6a lefelé...).
Ami sztem lényegesen gyengébb, az az ujjlenyomat olvasó, üvegfőliával (Spigen GLAStR) nálam 10/3x sikerül feloldania.
-
MC Pite
veterán
-A modem nem erős, de én gyengének se találom más telefonokhoz képest. A környékben elérhető Samuknak, 1-2 szifonnak gyengébb. Sonyk, Xiaomik korábbi Pixelek is ennyi pálcát hoztak, ugyanott váltanak az erdőben szlovák hálózatra, ugyanúgy tudok az agyonburkolt boltokban/épületekben telefonálni.
-A játéknál melegedést nem írnám fel, mert ebbe a kategóriában a legtöbb telefon jobban melegszik játék közben mint ez.
-A gyenge akkut sem írnám fel, kompaktok között a 90+ órás gsmarena-s eredmény nem gondolnám hogy gyenge. 75 alatt mondjuk gyenge, 100-110 felett mondjuk erős.
Pixel 6a: 94h endurance rating
Pixel 6: 86h endurance rating
S22: 85h endurance rating
S23: 101h endurance rating
Xiaomi 12: 82h endurance rating
Xiaomi 12X: 105h endurance rating
Iphone 13: 89h endurance rating
Iphone 14: 90h endurance rating-Ebből adódóan a gyári android nagy fogyasztását sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom. De mondjuk a samuim jobban harapnak az akksiba.
Hátrányként írnám, hogy csak 18-20Wattos töltést tud (ami nekem adaptív töltés miatt nem érvágás, és a 4A-es töltés se olyan rossz, de lehetne több) vagy a 60Hz-et (ami engem nem zavar a 120as 12X után sem).
A jó hangminőséget a külső hangszórókra is megjegyezném mert pl a 12 szériánál leírták milyen jó, holott egy nagy takony a P4a képest is, a P6a-hoz képest meg főleg.
-
MC Pite
veterán
juve600: Kellene töltenie. Olyan van, hogy egyes töltőknél kísérletezik a megfelelő protokollal 1-2 percig, és utána kezd el rendesen tölteni. Minden jól érintkezik? A - C vagy C - C?
#volte (mi az, hogy ellenőrzöm, 2G ne legyen kikapcsolva, operátornál is legyen csekkolva)
#root nélküli volte fix
#USB C jack adapterben kell hogy legyen DAC
#töltőA nyitott bl-t semmi nem veszi észre, csak bootoláskor van az üzenet?
Én is úgy vagyok, ha volte+5g root nélkül elérhető, akkor esetleg visszatérek a zárt gyárira. Addig marad a havi plusz 1-2 perc a frissítésnél, meg a wallet/USNF update meccs néha.
Ma akartam alapértelmezett kártyát váltani, de közölte a wallet, hogy rootolt eszköz, szopó (fizetés ment ettől függetlenül). 2.3 mod volt fent, rányomtam az update gombra 2.4 ment fel, most jó a wallet.
---
Összefoglalóhoz egy kis összelapátolás:
5G: egyelőre roottal van.
VoLTE, azaz 4G hanghívás: Egyelőre ténél van, bétával Yettelnél, vodánál is.
Roottal mindenütt.
HentaiOS: nem rootolt, de hálózati részen engedve van a volte/5G, ennek a felrakása is adattörléssel jár.
Bétáról vagy rootoltról simára visszatéréskor adatok törlődnek.
Root: Gyakorlatilag minden megy vele, banki appok, stb. Havi frissítés egy perccel több roottal.
VoLTE: Ahol már lelőtték a 3G-t, ott 2G haghívás megy nélküle. Gyakorlatilag nem túl acélos sem a 2G itthon, sem a váltás beszéd közben.
Térerőben nem rudom igazolni hogy átlagnál gyengébb lenne a Pixel, bár egy ideje/mióta méregettem, nem nagyon olvasok ilyet. Legalábbis P4a és 12X hasonló, A53 kicsit gyengébb térerőben mint a P6a.
VoWifi: Tudtommal csak a ténél van, diginél egy ideje bajok vannak vele - ez nem telefon függő, operátor függő.----
Elsősorban gondolom a volte, 5g a kérdés(#960), aztán alap rootolás(#429), magiskos ota(#697)?
---
Volte fix patch root nélkül: [link]
1, Install Shizuku
2, Program megnyit, gépről telefonra csatlakozunk adb-vel [link]
3, Elindítjuk az Shizuku szervizt a telefonon : adb shell sh /sdcard/Android/data/moe.shizuku.privileged.api/start.sh
4, Pixel IMS letöltése, telepítése, elindítása: [link] "Allow all the time" when seeing prompt asking for Shizuku permission.
5, Koppints az "Enable VoLTE" -re. Újraindítás.
Ilyen ha működik a volte. 4G-ről visszavált(ana) 2G-re ha nincs (vagy 3G-re, amíg van): [link]
A 2G kikapcsolt állapota volt a problémád korábban.
---
töltés
Töltés: Ehhez is csak egy C-C kábel (és OTG adapter) jár már (amikel a régi telefonról át lehet kb mindent másolni a Pixelre pár koppintással).
Minden tölti, de van amikkel 1-2 percig keresi melyik protokol lesz a nyertes (addig látszólag nem tölt).
Gyorstöltés: PowerDelivery 3.0 szabványos gyorstöltést tud eredendően (2019 óta ez az androidos, és 2014óta az ios-es direktíva), de egy jó minőségű kábellel (én 67/120W töltőhöz járó A-C kábelt vettem) a mezei buta névleges 2,4A töltőkkel is megy a gyorstöltés! [kép] , [kép] , [kép]
Bónuszként (nem paraméterezhetően mint pl Asus/Sonynál) működik az adaptív töltés (ébresztő időpontjára tölt csak száz százalékra, éjjel 80%-on megállítja).
Tipp: Kb 100 perccel az ébresztő előtt lesz 90%-on. Én pl karórára kelek, és csak eddig töltöm a telefont (akkukímélés végett). -
MC Pite
veterán
Én ezt tapasztaltam. Sőt, a pixel wifinél pl a korábbi sonyjaimtól tovább vár hogy váltson.
Hazajövök, eljövök a garázs mellett, felakad a 2,4Ghzes repeaterre.
Bent járkálok a házban órákig, és még mindig a gyenge 2,4Ghzen jelen lóg, mikor ott vagyok pár méterre az erősebb 5Ghz-es routertől. De amíg nem lesz kritikusan alacsony a jelszint, nem keresgél, nem lép át. És hasonlót láttam mikor figyeltem a jelerősséget. Ha megnyitom programmal, látom hogy nini, 10-15dB-el erősebb a szomszéd torony, mégsem azon lóg - amíg 4-5 pálca (full) a térerő. Ha viszont hívok, elkezd keresgélni nálam, és sokkal hamarabb vált.
Btw régebben az analóg multiméterrel csekkoltam 'sugárzást' a mobiloknál. Híváskor (főleg hívás felépítéskor) az addig nyugvó mutató ugrált szépen, de hívás közben is magasabb szinten maradt, mint amikor csak lógott a hálón. Minél kisebb frekvencián, annál jobban kitérítette a mutatót. A yt-on is akad sar vagy radiation phone címszavakra mindenféle mérés. Nem értek hozzá, de azo nkívűl hogy bizonyos csatornákon kapcsolatot épít fel és forgalmaz, jelentősebb több energiát adnak bele a telefonok (nem meglepő módon), és ilyenkor én úgy tapasztaltam aktívabban keres erősebb jelet a telefon.Csápájev: Tuti van ebben DAC?
-
MC Pite
veterán
Nem olvastam, sok éves megfigyelés. Főleg ha gyengébb a jel, aktívabban keres, illetve sokszor egy pálcát ugrik a térerő híváskor (azonos gen hálózaton nézve, nem a 2/3/4G váltás miatt).
Pl most ahol ülök, percek óta -95, -96dB a jelerősség idle(ez is ful térő a statusbaron).
Elkezdtem hívni; erre elkezdte keresgélni az erősebb tornyokat (gondolom), és hopp, talált:
[kép], [kép]
Amúgy nem töri magát, ha nem túl gyenge, nem keresgél (akárcsak wifivel, stb). Nem csak ez, sok telefonom csinált ugyanígy (féltucat sony pl a pixelek előtt). -
winbox
senior tag
Hát az érdekes. Milyen tesztet néztél, csak egymás mellé lerakták a telefont és használták amíg le nem merül? Vagy volt idle is benne? 90Hz, nagyobb kijelző+ kicsivel nagyobb csak az akksi. Gsmarena is 94 vs 86 órát hoz ki endurance-nál a 6a javára. Ha meg mégis több a 6-nál és ellentmond a fizikának, akkor lehet igen jól megcsinálták benne az optimalizálást és a doze-t
-
TTomax
félisten
Hát aki mer az nyer...egyszer majd megszivom
Nekem a 10Tpro kiesett a zsebemböl amikor otthon a parabolát raktam fel,füre esett,de camshield tokban ketté tudott repedni az üveg hátlap,mindenféle külsérelmi nyom nélkül.A szervizben azt mondták ilyet még nem láttak a kereten egy karc se volt...20K volt a csere és ez volt az utolsó csepp a pohárban amikor már nem tudom hány emberre az álammal nyomtam rá a telefont,mert hát minek a szenzor bele,jó az a virtuális is...85ért repült egy pécsi dealerhez, az se érdekelt hogy bukok 30K-t,mennie kellett....
Amugy 6A-t akartam venni...volt is az aprón egy uj 108ért de arról lekéstem a használtért meg sokalltam a 100at ugyanannál az eladónál...90ért meg nem adta,de jobb is igy utólag.
Amugy itt az utobbi 2évben már volt minden nálam MI9,MI10t pro,S20FE,A52s, Iphone11pro, 13mini,Honor 20 pro meg még ki tudja mi,most ez a telefon megnyugtatott,sokáig frissitik még és hát a pixelek nekem mindig a szivem csücskei voltak...még nexus idöktöl kezdve...
-
TTomax
félisten
Az enyém valóban nagyon szép állapotú ... erre szavam nem lehet,karcmentes mindenhol. 110ért tartotta,105ért kértem,de a srác azt irta,hogy 8jelentkezö van,de ha várok egy napot és nem viszi el senki akkor odaadja nekem 100ért,még a postát is be akarta nyelni de azt már nem engedtem 102öt utaltam neki,másnapra meg is jött.kaptam +1kameravédő fóliát,meg egy ringke átlátszó tokot is,ja meg persze a folák mind opti-shieldek...
Szóval azért szerencse is kellett...ebböl már tényleg hova buksz,vagy hova alkudsz... két év mulva is eladom 50ért...ajándék....ja és nekem is volt MI10T prom... a fasorba sincs ehhez képest....csak már nem akartam oda offolni...
-
giroud199
senior tag
Nekem volt a 6a nem sokkal a 6-os előtt. Ujjlenyomat nálam mindkettőn jól működik/működött, kijelzőben azért érezhető a hatos előnye ,szebbek a színek ,jobb a fényerő és 90hz, több a ram , és nálam a kamera is lényegesen jobban működik. Minimális köztük árban a difi ,azt bőven megéri a hatos.
-
Strabonyec
csendes tag
Külföldi fórumon olvastam, hogy pl ha sokat kamerázol, akkor melegszik és elkezd laggolni. Gondok voltak pl. telefonálás közben, hogy megszakította a beszélgetést. De sokszor amit kinti fórumokon írnak el kell osztani 100-zal, illetve ezért is írtam ide, hogy meghallgassam (olvassam) a hazai tapasztalatokat.
Még annyi ami nekem fontos lenne, hogy sokat bicajozom és kibírjon egy napot zenehallgatással és egy kis navival. Poco F4-nél az akksi meggyőző, de ugye ott a proci miatt is kell a nafta mögé, P6a akksijárol szintén azt találtam, hogy egész jó, de nem azok mellett a kondíciók mellett tesztelték, amikkel én használnám.
Az hogy a modem gyenge, nem is értem, nem veszi rendesen a WiFi-t vagy mi a manó ? -
winbox
senior tag
Nálam navigáció közben sincs semmi komolyabb melegedés, android autóval sokat megyek, így végig vezetéken az autóra van dugva, semmi extra, meg ilyenkor milyen telefon nem melegedne? GPS-t sem dobta el még egyszer sem. Egyben van a telefon nagyon. Én maradok is rooton vele, ha jön a márciusi stabil, nem akarom újra belakni, túl jó
-
-
TaylorPro
addikt
Annak nincs. De, én igényeltem ingyenes kártyát, csak a kézbesítésért kellett fizetni. És az a kártya nem működik. Valahol olvastam hogy az már csak demo kártya. Nagyon nem folytam bele, elengedtem a témát. Marad a Simple, vagy a rendes bank kártya. A Simple is van hogy nem megy. Például a Simple apba csak a MasterCardot lehet regisztrálni, míg a Simple Plusba csak a Visa kártyát. Érthetetlen hogy ez miért van így. Az OTP kártyát nem lehet betenni a Google Wallet alá. Szégyen az OTP részéről ez a katyvasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest