Új hozzászólás Aktív témák
-
bullseye
addikt
hátrább az egerekkel!
egy megközelítés szerint ráutaló magatartásnak számít, hogy letöltötted, azaz beszerezted a terméket, csak nem ellentételezted, ahogy az a ''szerződésben'' lenne. Ezzel bizonyítható, az elmaradt haszon, de az a szépsége is megvan, hogy szerződésszegés alapján (bár az is vitatható lenne, a tok, kézikönyv, dalszöveg, fotók stb. hiányában - ha ugyamolyan köcsög akarnék lenni, mint a jogvédők) simán polgári úton kezdődik az ügy, azaz a cég felszólíthat téged, hogy ellentételezd a terméket (mely esetben nekik is 100%ra kell teljesíteni, lásd előző zárójel...), vagy szüntesd meg a fennálló jogsértést, azaz del. Nekem ez ellen pl. semmi kifogásom. csak a jogtudásom elég szita, úgyhogy nemtom mennyire van igazam - na nem mintha érdemes lenne megoldást keresni, amikor anyázhatunk is!
Ja, és a moral highground ügyében, hogy mert drága, akkor lopható? Nos, előbb tessék elém rakni egy iTunes szintű valamit, ahol az 5000 forintos CD nekem tetsző egyetlen számát letölthetem 200 ft-ért vagy kevesebbért, hadd legyen választásom. Amíg vedd meg vagy kuss a hozzáállás, addig bárki polgári engedetlenségi harcá nyilváníthatja a letöltést. -
bullseye
addikt
na mostan ha minden más kérdésben ugyanilyen keményen odaüt a rendőrség, és a gyilkosság, rablás, autolopás csökkent, maffiák kivonulnak pánikban stb. stb. akkor aszondom okés a dolog, törvény ha szar is, de törvény.
a baj az, amikor mindezek helyett szopatják a kisiskolásokat pl. -
bullseye
addikt
''Erre valók az üres adathordozókon megjelent matricák: az egyesületünk azokon keresztül szedi be és osztja szét közöttünk, ami nekünk ebből a bizniszből jár''
kulturált véleménnyel nem szívesen kötözködöm, de mi köze van Britney Spearsnek vagy akár Paul McCarneynak az én írásaimról készült backuphoz pl? Az miért az ő bizniszük része? Vagy legalább lapok puszit valamelyiktől, hogy évi x fillér hasznot termelek neki azon lemezeimmel, amin free, vagy sajátjogú cuccok vannak? -
bullseye
addikt
''azzel engem nem ér kár szerzői jogi értelemben. Jobban járnék, ha megvenné a lemezt, de hát ez van''
elmaradt haszon = kár
ez alapján dolgozik a jogvétó hivatal. csakhogy ez szerintem még mindíg polgári peralap, sé semmi köze a büntetőjoghoz, azon kívül, hogy BSA és tsai kilobbizta anno -
bullseye
addikt
hát azt vették mennyibe került volna minden ha megveszi (persze extra, delux változatban), amiről nem tudták mi a fene, arra megállapítottak egy átalányt (pár éve állítólag ismeretlen prg 2M alapokon működött a dolog), aztán beszorozták X-szel, hogy biztos annyi ember töltötte le tőle, ami további kiesés, meg hozzáadták a cég teljes évi működési költségét, mert miért ne. Még jó, hogy nem vagyoni kártérítésre nem kötelezték azért, mert pl. szar filmeket is megosztott, ezzel csökkentve az adott kiadó presztizsét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest