- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Steelheart #145 üzenetére
Az a vizfelulet a GT4 offline rendere volt. Azert nez ki ugy, mert az eredetiben sem jobb
Csak most nagyobb felbontasban es AA-val volt lerenderelve
-
Steelheart
senior tag
Tényleg jó lesz a graf, az egyetlen érdekesen kinéző cucc benne az volt a gameplayekben, amikor távolról mutattak egy nagyobb vízelületet kb 30°-os szögben, és hát 'enyhén' ismétlődtek a hullámok...
De mondjuk az is csak programozási baki
Az a helyzet, hogy PS4 megjelenéséig ennél sokkal jobb már nem lesz a graf. Na de majd ara leszek kíváncsi tényleg, 10-15 év múlva milyen leszMert ugye az aktuális PC-s és konzolos grafminőség között általában nincs sok különbség.
-
Raymond
titán
válasz
Steelheart #143 üzenetére
Nem, az meg a tavaly is bemutatott intro, nem gameplay
Van ott tobb is ami nem az, keverve van. Viszont van tobb ami gameplay es nagyon jol nez ki. Pl. Lair (sarkanyos), Warhawk (tenger felett lovoldozos) meg meg par.
-
-
Steelheart
senior tag
Hmm, valóban.
Bocs. Igazság szerint egyszer sem láttam még HDTV-t és nem is olvastam róla túl sokat. Akkor viszont OK, beismerem, hogy lehet jó a képe - na de a HDTV meg MO-on elég ritkácska a lakosság szuper anyagi körülményei miatt. Hát nem kishazánk szerint alakulnak a dolgok, ugye.
Akkor viszont a HDTV-n nincs ''hardveres antialiasing''amitől még 640*480-ban is egész jó tudott néha lenni a játék képe, holott full pixeles volt
-
Raymond
titán
Lehet ez meg egy kis olaj lesz a tuzre itt a nagy flame vita kozepette, de nem erdekel
[link]
A PS3 Gameplay Montage HD videot erdemes letolteni, nagyon hangulatos... -
LordX
veterán
válasz
Steelheart #125 üzenetére
Az mi különbség van egy TFT-(HD)TV és egy TFT monitor között? Semmi. Pedig szerintem a TFT-TVknek van a legjobb képe (esetleg DLP, de az ritka mint a hóember a pokolban)
-
jerry311
nagyúr
Már megint ez a 128 bit VRAM...
-
törölt tag
Kezdettől folyamatosan benne van az indokolatlan TK és minden szart javítottak csak a legfontosabbakat nem. A 1.21-esbe bugot raktak be, nem h. kivettek volna. Lehet megnézem a mostani 1.22-vel, mert most meg levették a support erejét, felrakták a medickét, meg antitank vagy mi, és a fórumokon már azon gúnyolódnak, h. mikor veszik el ezt is.
Pedig! Játékélményt tekintve kategóriájában minden gamesnak beverne, még úgy is, h. indokolatlanul nagy a hardwerigénye, hisz a ma legerőssebb kártyák is nyögnek alatta, nem beszélve az inkompabilitásról. És ezért kizárólag az EA GAMES qrva annyát!!! No de már megint offolokBocsi csak fut az agyam...
-
törölt tag
válasz
tjhooker464 #129 üzenetére
De az új harwereknél ez be van kalkulálva, adig nem adják ki a 2% többet tudó következő generációt amíg elődje busássan meg nem térül.
Van egy ismerősöm, még MOHAA-ból ismerem, aki 2x is megvette a Splinter Cell Caos teoria-t mert az első példányán végigurult a székkelGondolkodtam én is megvételén, de h. sikerült feltörni a starforce kódját is, már tárgytalan
Egyébként az ő 2. lemezes netes kódjával játszok
Nagyon ott van a games, nem az a rohanjunk lőjünk mint a barom huljon mindenki, mert akkor gyorsan véget ér a küldetés
És nem beszéltünk az elvont szimulátorosokról akik 30K-ért vesznek joystickot, meg trackiert ugyan ennyiért. Na de ez mán off, bocsi
-
kovsol
titán
válasz
#19103744 #127 üzenetére
én már jópár játékot vettem eredetiben eddig is
köztük a bf2 -t is
hihetetlen tényleg amit műveltek veleolyan bugok vannak bent
én se játszok vele egy ideje
jah és mi a csúcs !? még a pecs telepítése is bugos! van hogy eredeti gammel nem enged fel ranked szerverre
szóval én gyűjtöm a lét az xboxra és ha arra megveszem a játékokat akkor is olcsobra jön ki (5évre előre tervezve mert ugye egy konzol kb addig szól) mintha menet közben veszek 2 gépet és arra is megveszem a netes game miatt eredetiben
és ezeken a konzolokon ugyan azon a vason egyre jobb gamek jönnek ki mert egyre jobban kiismerik a vasat és jobban optimalizálnak
pc -t meg meghagyom netezni, dolgozni, esetleg néhány játék miatt (warcraft 3, guild wars ilyesmivel tolom ezek meg fele ilyen gépen is elmegy mint ami most van nekem)
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
válasz
#19103744 #127 üzenetére
Értem
Ha én most fejlesztenék vidkarit akkor annyiba kerülne mint egy ps2 chip elve.
Lehet, hogy én reagálom túl a dolgokat.Én a ps3 ra gondoltam. Az új hardverek mindig veszteségesek.... Ideig óráig.
Részvét. Én eddig pc re csak aBlizzard játékért adtam ki ennyit. 1*De az meg is érte. Az már más, hogy nincs rá sok időm.
-
tjhooker464
őstag
válasz
Steelheart #124 üzenetére
Az nem vitás, hogy egyik piac sincs veszélyben.
-
törölt tag
válasz
tjhooker464 #122 üzenetére
Nem rád értettem, hanem álltalánosan, mert ez a trendi.
Én újat újjal hasonlítottam össze, de nem a 120eFt os VGA-t számoltam, hanem középkategóriást, ami azonos képességű a consollal.
Nem hinném, h. ellentétbe kerültem volna egyetlen h.sz.-emmel is, egy pillanatig sem firtattam, h. megveszem bármihez is az eredeti gamest vagy sem. Csupán a harwerről beszélünk. Nyomott ár? Ezt nem mondod komolyan!! Fillérek. Ezt komolyan mondom fillérekbe kerülnek a harwerek. Nézd meg a Sony 2003-2005-ös össz bevételét, nyugodtan keress rá googlellel, vond ki belőle a PSX-et, és vard fel az állad h. mennyit profitált a maradék, TV, PC, porszívó, fogkefe, papírzacskó és minden más termékébő. Ne kezdj majd el anyázni. Én már nem emléxem a pontos számokra azért nem írok semmit.
Igen, kevés gamest írnak meg minden perifériára.
Tört BF2-vel kezdtem. Az EA megszivatta a fél világot. EA EU ranked szervereken játszottunk a gamessal, aztán jöttek a patch-ek, és mi megvettük. 12K-ért. Életembe még nem adtam összesen ennyit játékért mint ezért az egyért. Sokkal többen vették meg sztem mint ha nem kostolhattak volna bele. Jó lehet, h. most már szinte jáchatatlan fos lett az egész az elmebeteg, hozzánemértésről árulkodó patchek miatt. Jan. 31.-én voltam fent utoljára rankeden, pedig nem sok pont kellene a következő rangig. És ezzel az uccsó gémmel ki is fizettem minden idők összes játékát.
Igen, lehet hogy most veszek egy XBOX-ot, mert állítólag le lehet vel játszani mpeg4-et is valami szoftveres frissítésnek köszönhetően (nem értek hozzáMeg ugye van benne vinyó is amit CSERÉLHETEK!
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
válasz
Steelheart #125 üzenetére
játszottam már rendes xbox-al
és van néhány autos játék aminél azért elált a szavan na szóval én már gyűjtöm a pénzt az új konzolra -
-
Steelheart
senior tag
válasz
tjhooker464 #122 üzenetére
Ez az, azért más a konzol játék, és más a PC-s. Van persze sok átfedés, és ha megoldható, PC-n játszom. De hát milyen már PC-n egy Tekken, vagy konzolon az AgeOf?
Mondom, egészen biztos, hogy minden platformra megmarad legalább a jelenlegi játékkínálati arány. Én nem mondtam, hogy PC jobb, mint konzol, de az ellenkezőjét sem! -
tjhooker464
őstag
válasz
#19103744 #120 üzenetére
Azt honnan szülted, hogy megjelenéskor rohanok megvenni? Írtam volna valahol?
Talán az egyeteln dolog amiben hasonlóan gondolkodunk az ez. Vagyis, hogy nem kell kényszerűen frisset, ropogósat elsőnek vásárolni. Bár te jobban állsz
Nekem csak 4 éves az FSP tápom, egy éves az egerem(szétesett az előző
) és a mobilom is jó régi volt amit csak azért cseréltem le mert édesapám nem tudta kezelni az övét és nekem adta. Ps2 m is csak tavaly előtt lett és meg sem közelítette az általad említett százezres álomhatárt.Szóval nem kapkodok el semmit.
Amúgy szerintem ellent mondassz magadnak mert mondjuk ha konzolt veszel és a játékokat csak elkalózkodod valahonnan akkor éppenhogy megkárosítod a céget ugyanis ezeket a gépeket nyomottáron, előállítási költség alatt adják el és a játékok eladásából várják a profitot. Szóval nem áll stabil lábakon az amit írsz. A psp ről nem mondok véleményt, mert még nem is láttam élőben de állítólag jó sok mindent tud, nem csak játszani lehet vele. Mondjuk 80k ért soknak tűnik.
rtam már, legyen jó consol, de megfizethető áron, ár érték arányban. Anno egy közepes PC-is többet tudott mit PS1-2.
Nem kell egyből megvenni ennyi. A kezdő árat én is sokalltam annó.(ne is lett) Ps2 vel is el lehet majd még lenni egy jó darabig. Ebben a konzol buliban meg nem a hardver a lényeg hanem a játékok. A jobbnál jobb játékok. Persze PC re is vannak jó játékok de a konzolosok mások. Nem jobbak, nem rosszabbak. Más az élmény, más a vonzerő bennük .
-
törölt tag
válasz
tjhooker464 #118 üzenetére
Dehogynem teljesen igazad van ebben. Csak azt nem veszed figyelembe, h. 6 éve használom ugyan azt a kiválló minőségű EIZO F78-as monitoromat. Vagy azt, h. vettem még 1GB RAM-ot, mert kevésnek találtam, vagy h. 5 éves DTK tápom ma is jól szolgál, vagy 4 éves, még ma is garanciális MX500-as egerem szintúgy, a billenytyű, a vinyók szintúgy a DVD, a TV kari, a SCSI RAID. hálókártya, kártyaolvasó, ház, Bluetooth, infra, hangkártya, nyomtató stb. Te, amikor consolt veszel, bár a régi consolodban is jó lenne az eszköz, de az újjal újra megfizettetik veled. Nem vagyok ellene a fejlődésnek félre ne értsd.
Írtam már, legyen jó consol, de megfizethető áron, ár érték arányban. Anno egy közepes PC-is többet tudott mit PS1-2. Megjelenésekor százezerért ugyanmá. A PSP egy naon faintos kis kütyü. De ki van kiért? Én vagyok azért a sz@rért, vagy ő van énértem? Mert h. 80 ropit nem adok érte az olyan biztos mint ahogy most írok. éspedig azért nem, mert tudom mi van a külcsíny mögött. Mobilom egy T610-es, és az is marad, amíg szét nem hullik. Mondhatnánk ezt az iparágat is, hisz ott is ez megy. Mosolygós szőke picsa mutatja, te meg rohansz a boltba mert ez a trendi. -
tjhooker464
őstag
válasz
#19103744 #111 üzenetére
Nem állok le vitatkozni veled ezen, szerintem rosszul látod a világot persze egy nagyon trendi világnézettel de rosszul. Legalábbis az írásaidból ez jön le. Ráadásul egy irányba gondolkozol. Szerinted a pc d folyamatos fejlesztgetésével nem szednek ki több pénzt a szebedből?
-
_ocsisajt
őstag
latom savanyu a szolo, ''fiam''... hova irok be mindenhova, te retardalt??? most komolyan??? szemelyeskedesen kivul sokat nem tudsz ellenervkent felhozni... szani... cicavirag enis szeretem a technikat, like you... baj az, ha otthonosan mozgok mind2 oldal jatekfelhozatalaban???
akkor en kerek elnezest... es tudtommal ez ps3as GPUs hir, amihez igen is kotodnek a consoleos jatekkommentek is, ha tetszik ha nem...
mod: es innentol off... (tudom ugyis visszairsz, mert az ego nagy ur) pff
[Szerkesztve] -
LittleG
tag
válasz
_ocsisajt #96 üzenetére
Az egyedüli aki butaságot ír itt az te vagy fiam. És már kezdem únni, hogy minden videókártyás topikot a húdejóakonzolosgamma és énmindenkinéljobbantudomhogynekimikell tipusú baromságaiddal írod tele. Vedd észre magad! Nem az 576-on vagy, hanem a prohardveren ami -segítek a nevében is benne van- elsősorban hardveres oldal. Ha a szar jrpg-re élvezel mennyél az előbb említett oldalra. Itt a technikát szerető és megérteni próbáló emberek vannak.
@tjhooker464: egyrészt igazad van, másfelől ha ahhoz, hogy a ps3 képességeit megfelelően kiaknázzák kétszer annyi kóder kell mint az xbox360-hoz(vagy kétszer annyi fejlesztési idő), akkor az már nagyonis érdekelni fogja a fejlesztőket. Ez csak hasraütéses példa volt.
Én a magam részéről többet vártam volna a gpu-tól, bár még sok nyitott kérdés van. Az is elképzelhető, hogy a vertexeket egy spe számolja, mivel a képek csak pixelshaderről szólnak.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#65675776 #106 üzenetére
Én nem arról írtam, h. használ, vagy nem, és nem vettem helytelenül oda, mert a liszencdíjjat zsebre teszik, és nem lényeg, h. kiszált e vagy sem. Csupán azt írtam, ki volt a kifejlesztője a PPC-nek. Ha holnap nem létezik többé Motorola, akkor is ők építettek elősször mobiltelefont. Ennyi.
-
Steelheart
senior tag
válasz
_ocsisajt #113 üzenetére
Ööö, ezt hogy és mire érted? Hogy a PS-es gamek lassabban futnak gépen, mint eredeti környezetben? Nekem aztán mondhatod, még a PC gameket sem tudom rendesen játszani, mert gagyi a gépem. (Persze nyugaton azért más a helyzet, ha gagyia gép, léeváltják mint a koszos zoknit oszt jólvan.)
[Szerkesztve] -
_ocsisajt
őstag
válasz
Steelheart #112 üzenetére
mutass mar videot, kepet amin ninja gaidenezel
vagy GT4ezel full 60 FPSel, full ugyanolyan grafikaval... ugyanmar... ez onamitas... sok ps1es gamez is full bugos(peldaul melohelyen eljatszogatnek a Vagrant Storyval(PS1), decsak eljatszogatnek
)
-
törölt tag
válasz
tjhooker464 #88 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan!! Ne haragudj, de ki kell ábrándítsalak. Nem azért van sok games, mert sok eszközre lehet írni, hanem azért, mert van rá piac. Ha 1 consol létezne a világon, vagy csak PC létezne, akkor is megírnák őket, csak mind ugyan arra az eszközre. Jó nyilván valamennyi eltolódással, ki tudja kinek mi ad ihletet.
Nem értetted miért írtam azt, h. feladod a szabadságod. Azért adod fel, mert nem marad választásod, újra vásárolnod kell. Annyira nem érzed h. átvernek, h. amikor leírom neked, még akkor sem veszed észre, és '' önként, boldogan és dalolva'' tömöd a zsebét egy újjabb éhenkórásznak, azaz a Sonynak és persze a Microsoftnak. Ha nem vennél consolt, megírnák PC-re, hisz el akarják adni.
DE! szerencsére létezik emulátor, és akinek elég bika gépe van, annak nem kell vennie consolt is. Kár, h. akinek csak consolja van, annak csak consolja van
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
tjhooker464 #85 üzenetére
Én is bele tudom magam élni, de nem akkor, amikor hosszú várakozás után a távcsőben, bordázott ház falán fűrészfogas ajtószélnél, szögletes, sok szürke pontocskából füstfelhönek álcázott foltból kockafejű csávó bukkan elő. Meglehetőssen illúzióromboló, és sajnos ilyenkor felébredek, jah, csupán egy gagyi games. Mondhatnád, legalább meg tudom külömböztetni a valóságtól;)
Köszönöm a TV 50Hz-éből nem kérek, a 100-at meg kár eröltetni, mert mind botrányos. (Szakmámból eredően napi 2-3 TV-vel találkozom, mikor mennyit van kedvem dolgozni
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Steelheart #107 üzenetére
az re inkabb nyomaszto... ha beleleled magadat, meg inkabb szomoru, amikor olvasol egy olyan naplot, amiben ketsegbeesetten probalnak kuzdeni a kialalkult helyzet ellen(RE2-RE3)...(barikadozas, emberek elvesztese, csalodottsag, hogy nem jonnek segiteni kimenteni oket stbstb...)
Nextgen konzolokra jon az RE5 -
Steelheart
senior tag
Heavenly Sword (PS3) : [link]
Ígéretes darab, nem bánnám, ha normális története is lenneÉs nem is annyira nagyonnagyon mangás. Engem nem zavar, ha kelti beütésű, mert pl japó középkor bejön, csak nenagyon legyen manga, mert azzal már kezdek besokallni, egyre jobban az folyik mindenünnen.
Egyébként viszont tetszik ezekben a japán játékokban, hogy legalább törekednek a monumentalitásra, cinematicokban is. (Mondjuk ezt sztem eddig múvik terén egyelőre a Blizzard csinálja legjobban.) És kétségtelen, hogy a legtöbb keleti játék konzolra jelenik meg. -
Steelheart
senior tag
válasz
_ocsisajt #100 üzenetére
Természetesen, van pár olyan játék, ami vagy csak PS-en, vagy csak emuval és persze a hozzá való irányítóeszközzel jó. Pl a Tekken ver minden más verekedős játékot. Mondjuk azt nem értem, FF-ból miért nem csinálnak minden résznél gépre is verziót, főleg, hogy sztem billentyűzettel és egérrel az egészet jobban lehet irányítani.
Mondjuk nekem a Resident Evil unalmasnak bizonyult... bár ez is biztos csak miattam van, túl erős az idegzetem ilyen téren...(Ezért is utálom pl a Doom vagy Quake-féle gaméket, mert nem csak hogy nincs valamirevaló történetük, de még csak nem is izgalmasak.)
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Steelheart #103 üzenetére
latod-latod... ha nem gepfejlesztesre b4sznad el a penzt, hanem varnal a ps3ig, akkor lenne egy jokis geped pa evig
latom moncsival is kuzdesz... mondjuk en a TFTmre(VX924) fogom kotni a nextgen konzolokat...
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Steelheart #99 üzenetére
kar hogy a grafika miatt bukik el egy pediglen qrva jo jatek, nagyon sajnalom(noigen meg a stilus)
hidd el, enis hasonlokepp filozok mint te, hogy legyen a legjobb... csakhat ez olyan mint Madach flasztere(avagy csak alom szinten fog letezni)...
kompromisszumot sajnos kell kotni, en inkabb a grafikaban kotok, nekem az elmeny, a tartalom legyen 100as
az elgagyizashoz meg ugye jon az uzleti erdek, hogy minnel tobbet adjal el, mert jon a konkurencia, ami mar egy ficsorrel tobbet tud a grafikaban, esakkor hulyulyyy
esakkor jon a felkesz termek, amit patchelhetsz honapokig stbstb
ez a betegseg nekem plane nem fexik mar
mar unom btw nagyon... ha megnezed a pcs jatekokat amik manapsag jonnek ki futoszalagon: rts,fps erdek? minnel szebb legyen, mert ugyis el kell adni a procit+videokartyat+ramot stbt
enis mindig bedolok ezeknek, top voltam mindig is pcs fronton is... de egyre jobban nincs ertelme szerintem... persze csinalja mindenki ugy, ahogy akarja azt kesz
-
Steelheart
senior tag
válasz
tjhooker464 #101 üzenetére
Nekem a KOTOR grafja már csúnyácska... Igazából most nem sok, azaz jóformán semennyi gammel sem játszom, mert nincs manim gépfejlesztésre. Örülök, ha a piroshiányos 15''os monitoromat le tudom cserélni.
Majd 10-15 év múlva lesz ám szép világ, ha addigra is ekkora grafikai fejlődés lesz, mint eddig, már mai cinematic intro minőségű játékokkal fogunk gamelni -
Steelheart
senior tag
válasz
Komplikato #98 üzenetére
Tudom, az MMORPG nagyon népszerű műfaj mostanság, mert magában hordozza azt a lehetőséget, hogy nem lehet esetleg feltörni. Pár gamenek sikerült is. (Hát WoW-nak csak részleg, mert bár vannak tört szerverek, de azok gányok.) Kár, hogy ezek közül a legtöbb semmire sem jó, egy nagy nulla.
-
tjhooker464
őstag
válasz
Steelheart #99 üzenetére
KOTOR t próbáltad már?
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Sir Pocok #97 üzenetére
koszi!
legalabb nem vagyok 1edul... ketsegtelen ezek a kommersz ps2es huzonevek... GT sorozat lenyugoz a sok kocsival, a palyahusegevel stb,,, kar, hogy nem tornek a kocsik(buzi licenszek
) MGS sorozat meg alap, epikus, baromi hangulatos kis kormanystyle lopakodos jatek, tele apro kis reszletesen kialalkitott torteneti, hangulati geggel, aprosagokkal
Tekken meg DMCt nem csipazom(nekem primko ^^), FF epikus... rengeteg rpg van PS2on ami nalam csak a regi nagy pcs rpgkkel merheto(ugye megint a visszanyulas) egy lapon(mint regi szep idok Baldurs sorozat pl, fallout 1-2) egy lapon... erdekes a regi ps1es resident evil nyomaszto-survivor style jatekokban nem nagyon tobzodunk(jokis csavaros storyval, sok kis naplo ami fokozza a hangulatot) se pcn, sem konzolon... talan Silent Hill??? hmmm
Maugy vannak mar videok PS3as jatekokrol... nemtudom igazak-e, de utosek(megintcsak grafika) egy kattot meger
[link] majd talan lesz normalis felbontasban is
-
Steelheart
senior tag
válasz
_ocsisajt #90 üzenetére
Én csak aszontam, hogy nem kell olyanokkal érvelni a PC ellen, hogy konzolra több jól kivitelezett game jelenik meg, mert az nem a technológiától vagy üzlettől függ, hanem hogy a PC-re készülő gameket elgagyizzák-e a készítők vagy sem. Ugye felhoztam itt épp a Fable-t.
Énnekem kissé nagyobb elvárásaim vannak egy játékkal szemben. Legyen minden téren nagyon ott, ne csak grafikailag, ne csak történetileg, ne csak kidolgozottságban, egyszóval legyen fullosan összekomponálva. Ilyen pedig nem csak PC-n van kevés, hanem mindenhol. Felőlem lehet fullgraf, mint a Doom3, ha 0 a történet, nem játszom vele mert gagyi. Vagy jó történet és filozófiai háttér - mint amit linkeltél, nemtom, én sosem fogok azzal a gammel játszani, így nem ismerhetem -, ha a graf meg elég... khm. WoW-al sem játszom, pedig tehetném, de a graf elavult és gagyin néz benne ki a harc is, béna az animáció. GW-vel sem játszom már, mert annak meg épp a játékélménye semmi, miután kitolja az ember a PvE részt.
Álmom, hogy egyszer jön egy RPG, és minden kritériumomnak megfelel(Ja, és nem manga, hanem inkább valami gótikus monumentális cuccos.) A Blizzard jövőjébe még esetleg belefér egy ilyen.
Hogy a témához is kapcsolódjon kissé a hozzászólásom, sztem egy nyugati - vagy épp távolkeleti - átlagos gamernek nem jelent problémát sem a PC, sem akár mind3 nagyobb konzol megvásárlása egyszerre. Ha kijön egy jó game akármelyik platformra, azt tudja is ynomni. Szal ha a PC-játékipar esetleg már nagyon haldokolna, és kijönne rá egy fullextrás game, ami nagyon jó, akkor annak nem lenne kevesebb esélye a nagy bevételekre, mint a konzolosoknak.
(Egyébként ha én filozofikus dolgokat akarok, akkor könyvet olvasok. Mellesleg az idézett rész abból a gameből nagyon nem tetszett, bár jó ötlet meg nem tudom, hogy ott arra mangáéknál hogy is látják a világot, csak hát az én világszemléletemmel... én ott fogtam volna a DVD-t és jó mélyre bepakoltam volna a CD-dobozomba.) -
Komplikato
veterán
válasz
Steelheart #72 üzenetére
Azért a Ragnaroik 2 kint van egy ideje, persze csak a Koreai/Japán verziók, az már nem 2D ... meg ugye a Ragnaroknak valami többmillió előfizetöje van csak Koreában, és van EU meg USA szerver is pár.
Egy másik oldalon volt link egy Gamespot(?) forumra, ahova a köv. pár hónapban várható jó játékok voltak listázva, egy kép kis leírás ...
Volt ott vagy 15-20 MMORPG, ha ekkor biznisz, akkor lesz belőle konzolra is.
Csak a Ragnarok kiadoja két másikkal jön ki! Még randevú szimulátor(!) MMORPG is volt benne! -
_ocsisajt
őstag
en azthiszem abba is hagyom akkor... (es igen ismerem a settlers sorozatot, de ha te ismerned a konzolos komolyabb jatekokat, akkor nem mondanal ilyen butasagokat...)
amugy eszrevetted-e, hogy veletlen le merem irni az igazsagot(pcs fejlesztesek, penzrakoltes, ertelmetlen contentnelkuli jatekok tomkelege, nagyon felek a kovi generacios konzoloknal ue lesz a helyzet...) akkor mar nekem is esnek es megy a szemelyeskedes...
nagyon sajnalom, hogy sokan a szemellenzo miatt nem latnak es tapasztalat nelkul flamelnek... tovabbi jo dagonyazast a ''remek'' pcs jatekok teren... mondom mielott nekemsenek meg 300Xan... pcre is vannak elmenydus, tartalmas, szines-szagos jatekok, csak egyre kevesebb, es inkabb vissza kell nyulni a multba, hogy peldalozzunk... sorry...
-
LittleG
tag
válasz
tjhooker464 #89 üzenetére
Miért te tudsz valamit a ps3 áráról? A boxot 110-ér megkapod, akkor szerinted a ps ennél is olcsóbb lesz?
-
_ocsisajt
őstag
válasz
tjhooker464 #85 üzenetére
ott a pont!
-
_ocsisajt
őstag
en belatom, csak sajnalom, hogy az atlagember a teknora gerjed... neked fingod sincs milyen jokis jrpgk vannak konzolokon(ez az ures doboz, olyan megmosolyogtato
)... en mind2 tabort nagyon jol ismerem, mivel a hobbym a gamez...
ugyanugy leulok egy FPS ele, vagy agyalok egy filozofiai kerdesen egy komolyabb Rpgben...
Steelheart:
Shin Megami Tensei: Lucifer's Call, ilyen jatekok nincsenek Pcn... Nem akarok copy/pastelni, de egy hasonszoru ottani topiklakot olvass el... [link] #60098 hsz, #60107 hsz... es amiben totalisan egyetertek a forumtarssal: #60117 szal ennyi...
(azota meglestem enis a jatekot, nem egyszeru, kar, hogy az ilyenek pcre elmaradoznak...
)
-
tjhooker464
őstag
Amikor consolt veszel, veszünk, mi magunk vágjuk magunk alatt a fát. Bizony bizony, önként és dalolva adjuk fel szabadságunkat, és dugjuk fejünket a hurokba. Lesz! Sőt már van is olyan játék, ami nem jelenik meg a másik consolra. És ha te azzal is akarsz játszani, venned kell olyat is.
Mindig is voltak ilyenek de én nem adok fel semmilyen szabadságot amikor a saját szórakozásomra adok ki pénzt. Épp ez a szabadság, hogy eldönthetem mit akarok. Ha nem lenne három konzol akkor nem lenne verseny és nem jönne ennyi jó game. -
LittleG
tag
Hogy on is legyek: jó nehéz lesz ps3-ra programozni. Nemcsak a Cell miatt, de úgy néz ki az rsx memóriája is szűkös lehet.
Nekem eddig az x360 valahogy ''összerakottabbnak tűnik''. -
LittleG
tag
válasz
_ocsisajt #82 üzenetére
Vannak akiket hidegen hagynak a japán csodák. Soha nem értettem mit esznek az emberek példáúl az FF-en. Az a jó a pc-ben, hogy sok átírat is van. Ott van például a box gyakorlatilag egy kumma jrpg sincs rajta, de van Fable, aminek egy pixele annyi hangulatot hordoz, mint egy átlagos játék. Hál istennek átírták. Ps2 oldalról a Fahrenheitnek örültem. De amit például egyik konzolra se fogsz megkapni az a Settlers 2 remake, vagy a CaesarIV. Most mondhatnék szuperlatívuszokat ahogy te is tetted, hogy ezek milyen jó játékok, és hogy a konzol egy üres doboz mellettük, de nem teszem.
Be kéne látnod, hogy nem mindenkinek tetszik az ami neked!
-
Steelheart
senior tag
Nem tudom, mennyivel rosszabb egy PC-s game, mint egy konzolos? Gondoljunk csak a Fable-re, átírták PC-re, és csak annyi volt a hátránya, hogy kissé könnyűre sikerült. (Nemtom, konzolon milyen volt, ott nem próbáltam, de PC-n nagyon könnyű.) Ez az egész nem attól függ, hogy PC-s -e vagy sem, hanem hogy kik csinálták.
[Szerkesztve] -
_ocsisajt
őstag
válasz
#19103744 #76 üzenetére
noigen valahol igazad van... PC marad munkara(+sc meg oldgamez
) +pc specifikus hobbira, console meg multimedia center+gaming...
en pcn szeretnek jatszani olyan jatekkal ami amellett, hogy muveszileg mestermunka(most nem a HDRre es/vagy a parallax mappingra gondoltam -.-) tortenetileg nyugozzon le... hosszu igenyes sztoriju legyen(akar a bevezeto is lehet fel oras-oras, nem gond, igy jobban bele tudom magam elni a jatekba, elvarazsol stb.) varazsoljon el az envájöment, a vilag stb...erezzem, hogy az NPCk elnek stb... rengeteg olvasnivalo, hagnulatos torteneteleme legyen stb...(Obli? es slussz) helyette mi van? kilora lohetek mindenkit, nyomjak az arcomba az ures, tartalmatlan, agyatlan csilivili FPSeket, a klon RTSeket(ooh SC szintu epikus tortenetu RTSre mar nem is merek remelni...)...
es nagyon felek a ps3tol... meg a jovobeni x360as gamezoktol... ha pcs feelinguek lesznek akkor gg...
szerk:
- Kez fennt
- Kez fennt
- Kez fennt
- Kez marad(ha FPS, vagy RTS)
- Kez fennt(ha nem FPS, RTS)
- Kez fennt( ha nem RTS, FPS)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
tjhooker464 #79 üzenetére
Bocsánat valóban 3dfx
Már én sem emléxem rá
Nem csak, de a legdrágábbakat a játékosoknak adja el.
Nem is tudom melyik felbontásban lehet valami részletgazdagabb, mondjuk 320x240 vs 1024x768? Vagy 640x480 vs 1600x1280?
320-on lehet, hogy nem csak a szeme feketéje, de még a szeme se látszik
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Komplikato #60 üzenetére
A Sony, a MS egy egy megrendelő! A PC-nek nincs megrendelője. Az ABIT, vagy ASUS, MSI, Giga, Chiftec, Logitech stb nem rendel szoftvert az eszközéhez. Esetleg némelyik pénzt rak be a szoftver feljesztésbe a reklámért.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Komplikato #61 üzenetére
Csak video (VHS) kimenete volt/van, lehet olyan eszközt kapni amivel át lehet konvertálni, 30e Ft körül mozog, és ritka mint a fehér holló. PS1 TV-n is borzalom volt...
Őszintén nagyon kíváncsi vagyok, mit mutatnak monitoron.
Nos Magyarország valóban nem számít, de ez nem azért van mert a magyarok (IS) lopják a szoftvert. Nem a magyarok törik fel a szoftok 90%-át. El nem hidd, h. a csehek, vagy az osztrákok olyan dúsgazdagok, h. mint a kenyeret úgy vennék az ilyesmit. Lobbi. Igen a piac fontos hozzá, de elsősorban lobbi. Ha veszel egy tunerkártyát, sőőőőt! Még nem egy neves Televízió készüléknél is tapasztalhatod!!! arra kel rájönnöd, h. amikor beállítod, h. Hungary, te még mindig egy szocialista országban élsz, ahol a képrendszer SECAM, és a hangvivő 6.5MHz. Azt se tudják h. létezünk, nem h. hol vagyunk, sőt vásárolunk is. Icurka picurka kis piac, rettenet sok csóró emberrel, így nem is követik soron a változást. -
törölt tag
válasz
afterburner_ #58 üzenetére
Nos kissé felelőtlenül írtam. Mert akkor tudnék igazán felelős véleményt mondani, ha itt lenne előttem egy fullos PC, és egy ps3, valamint egy x360. Természetesen mindhárom optimális helyzetben, HDTV, No1 monitor stb. Akkor 100%-osan össze tudnám mérni őket.
A PC-t nem csak gamesért veszik. Nem, nem vennének bika gépet ha nem kellene játékra is, de nem csak ezért veszik. Számtalan külső periféria, és felhasználhatóság jellemzi. Amikor consolt veszel, veszünk, mi magunk vágjuk magunk alatt a fát. Bizony bizony, önként és dalolva adjuk fel szabadságunkat, és dugjuk fejünket a hurokba. Lesz! Sőt már van is olyan játék, ami nem jelenik meg a másik consolra. És ha te azzal is akarsz játszani, venned kell olyat is. Ahhoz nem lesz jó az eredeti vezérlő, veszel olyat is. Bővíteni akarod, veszel olyat is, meg olyat is, meg amolyat is. Hogyé is adja a Sony a RAM-ját? Hányingert keltő áron. Ma Egy 1GB-os SD kártya 6-7e Ft-nál tart beszerzési áron, ithon Magyarországon, a Tescoban vagy hol láttam 12K-ért kiskeráron méghozzá Kingmax volt. Jah, és az SD a legelterjettebb, és talán a leggyorsabb, nem csak Sonyba. Pontosabban oda semmiképp. A PC ''feltétel nélküli'' szabadságot jelent számomra. Egyedi igényeim szerint alakíthatom. A consol korlátozott, buta, semmi másra nem használható valami, (ne izéjjé mán, h. DVD-t is lehet vele nézni, meg mp3...) ami foglalja a helyet a polcomon. Nem mondom, h. a PC nem drága. De igen, pofátlanul drága az is, hisz ami ma 300e Ft, az 2 év múlva már felét sem éri. A consolok jobban tartják az árukat. Szép is lenne ha nem... A consol még valamit tud. Utolsó ilyen eszközöm, azt a néhány napos ps1 birtoklás leszámítva egy Nintendo64-es volt. Az akkor 81 éves nagymamámmal játszottam vele. Igazán jót mulattunk. Ő is tudott vele játszani. A maiakkal nyilván kevésbé. De ki vesz a családnak gépet? Kinek fordul meg a fejében, h. azért veszek ilyet, h. anyu, apu, és a kistesó is tudjon vele játszani? Én sem azért vettem anno, ez igaz, viszont számtalan barátom van akinek xbox-a van, használja, élvezi, de a PC-n meg kell neki mutatni hol a power gomb.
Tegye fel a kezét akinek van othon internete.
Tegye fel a kezét akinek van valamilyen consolja.
Tegye fel a kezét aki Multiban játszik.
Tegye fel a kezét az aki inkább a gép ellen játszik, mint multiban.
Tegye fel a kezét aki a PC-jén gép ellen játszik.
Tegye fel a kezét az aki inkább a gép ellen játszik, mint multiban.
És ez nem csak magyarországon van így. Az idejét sem tudom mikor játszottam utoljára gép ellen. Talán a MOHAA-val asszem. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Steelheart #72 üzenetére
soot tovabbmegyek... a rendes szingli jatekokat jatszo embereket is elszipkazza a WOW... ez teny... igen tavolkeleten vannak ''paran'' akik Ragnarokoznak ,meg lájnéjdzseznek
de az a ''par'' user igencsak par user peldaul egy FF eladasi stathoz kepest
amugy en xboxon is netezek... be sem kell kapcsolnom a gepemet, ha otthon vagyok... routeren figyel a kis 1es box... legujabb trailerek halivud vilagabol(
) hirek... van megannyi plugin es script az XBMChez, ami miatt igenis nethez kivalo a kis boxos
(soot halozaton ''atfigyelek'' a kis gepemre ami a magyarorszagon beszerezhetetlen cuccokat probalja az edonkey halozatarol lehuzogatni
)
Amugy persze senki sem mondta, hogy a PC meghal...
a jatekok fognak egyre sovanyabbak lenni... en ugyanugy munkara, hobbira(videovagas, stb amiket te is felsoroltal) miegymasra hasznalom a pcmet, priman!!! starcraftozok midnen nap vele, de kb ennyi
Konzol marad full jatekra...
btw azt megfigyeltem, hogy eleg sok f0s jon konzolra is... valogatni kell, nem vitas... de meg midnig sokkal jobb a felhozatal, szeleskorubb, esetleg kontentben/muveszileg jobbak a gamezok, es ez egyre jobban igy is lesz, nagyon ugyerzem pcre mar csak grafikaval lehet eladni egy jatekot... ez nagyon elszomorito
-
_ocsisajt
őstag
''A fantasztikus jrpg -t meg jácca akinek arra van szüksége hogy 3 kombót nyomogasson és ,fél óránként meg el lőjje a nagy skillt , mert kb erről szólnak.''
latom te is ertesz hozza...szerintem te meg nem jatszottal jo jrpgvel vagy egy epikus sztoriju kalandgammel ps2on(minek is, menjel kvek4ezni
)... kicsit contentben veri az europai/amcsi fos gameket a japan muveszi-contentdus gamezok, max amit meg megerthetek, hogy a STILUS nem tetszik, ez meg okes lenne, sokak gyomra nem veszi be az azsiai stilust... de ezen olyan jot rohogtem...
nemely jatek olyan szinten foldhozb4sz a filozofiai, szociologiai kerdeseivel, hgy csak amulok... (namar ha leesik) dehat ezt meselhetem a teknoorult crytek endzsines emberkeknek... nem minden a grafika... ezert is lassan de eltavolodok a pcs gamingtol... naggyon keves az a gyongyszem pcre amiert erdemes lenne fejelszteni... most jott az obli(kivaloan fut btw nalam 1280ban... mert nem az irigyseg beszel belolem... dehogyis, csak a tapasztalat)... nahajra... mikor lesz legkozelebb ilyen jokis game pcre??? varhatjuk... teknogame mindig is lesz... arra van igeny
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Steelheart #72 üzenetére
MMORPG már régen van konzolon és nem is egy....
pédául:
Final Fantasy 11
Phantasy star online -
Steelheart
senior tag
válasz
_ocsisajt #57 üzenetére
Hehe, WoW megöli a többit...
Dehogy öli, csak bele kell venni a Távol-Keletet is. Gondolj csak ezekre: Ragnarok (pedig ez még 2D is), Lineage2. Sok állatkocka koreai.
Még a GW-vel is többmilióan gamelnek, pedig annyira nem is jó.
Szted mikor lesz konzolon MMORPG? Addig nem, mígnem egy konzol is fog annyit tudni kb, legalább internet terén, mint egy számítógép. És amikor majd megéri egyáltalán konzolra MMO-t készíteni. Különben sem másról beszélünk a konzoloknál, mint egy területre - játékokra - ráspecializált számítógépről. PS-nél meg aztán végképp nem.
A személyi számítógépnek van egy nagy előnye -> ha van elég hardware, amit ugye a júzer tesz bele kedve szerint, minden game fut rajta. Meg minden más elképzelhető is. Szal játék, irodai alkalmazások, mindenféle progik. Filmet vághat vele, képet szerkeszthet, könyvet tördelhet, gamelhet amennyit és amivel akar, mindent. Akkor miért jobb a konzol? Olcsóbb, csak ezért? Külföldön nem úgy megy ám a szgépvásárlás, mint itthon... Vagy talán mert a jobb multiplatform játékok néha oda jelennek meg először? Én aszondom, mindigis lesz mindkettő, és minél jobban haladunk az időben, annál több embernek lesz mindkét típusú gamecenter, PC vagy konzol.
A kalózkodós témát meg zárjuk le sztem annyival, hogy Mo.-on mindenki annyit csinálja, amennyit nem szégyell, gyakorlatilag ez itt nincs kontrollálva.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Azt hiszem mar leirtam parszor valami hasonlot, de itt van megegyszer:
Bolond az aki a tech spec-ek alapjan donti mar most el hogy a PS3 jo e lesz vagy nem vagy hogy a jatekok jok lesznek e ra. Csakis a fejlesztokrol van szo es a multbeli tapasztalatok szerint en nem felnek attol hogy nem lesznak jo es szep jatekok a gepre. Azok akik fanyalognak a spec-eken hogy ''csak ennyi bit, csak ennyi memoria, csak ennyi shader'' stb. egy PC-s szemszogbol nezik ami szvsz nagy hiba. Miert ? Mert nekem ketsegem nem fer hozza hogy ha azok a csapatok, akik a GT4, MGS3, God of War, R&C3, Sly3 minosegu jatekokat kicsikartak egy 32MB RAM-ot, 300Mhz CPU-t (1x MIPS core + 2x vector unit) es 150MHZ gfx procit (semmi shader es meg bilinear filtering sem alapbol) tartalmazo gepbol azoknak nem lesz gondjuk komolyan utos dolgokat kihozni egy 512MB RAM-ot, 3.2Ghz CPU-t (1x Power + 7x vector unit) es 550Mhz, akarmennyi pipe fejlett gfx procit tartalmazo gepbol. Mar csak a grafika maga olyan, mint egy RivaTNT funkcionalitasu (PS2 GS) chip hasonlitasa egy GeFore 7800 funkcionalitasu (PS3 RSX) chiphez. Es azt meg a megrogzott PC-sek is lathattak ez a fejlodes mit hozott vizualisan -
Franklyn
csendes tag
válasz
Komplikato #60 üzenetére
Kiváltani nem tudja egy olyan terméket ami napról napra fejlődik egy olyan amit kiadnak 6 évente. Sokan felhozzák hogy lesz hozzá linux, ha hülye valaki használni a win-t szerinted a sok gamer mit fog kezdeni a linuxal ?
A Pc -s játékipar ha hanyatlik , bár ezt nem mondanám , akkor az max a kiadók nyomása miatt lehet akik nyomják a programozókat hogy minnél elöbb be zsebelhessék a pénzt a kiadásokból ,meg hála a szar portoknak, és ez inkább globális mintsem csak pc -re vonatkozó .Ami miatt sokan ezt gondolják az azért van mert japán játékok pcre nagyon nincsenek , szóval amivel a konzolokat elárasztják kint azt pc-re nincs vagy nem is tudunk róla.
A fantasztikus jrpg -t meg jácca akinek arra van szüksége hogy 3 kombót nyomogasson és ,fél óránként meg el lőjje a nagy skillt , mert kb erről szólnak.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Nalunk se jobb a helyzet, minden ujsag tele van nextgen televiziokkal, sokan megveszik tudatlansagbol 500000-ert (ugy gondoljak a magas ar miatt a legtobben, hogy ez biztos mindent tud), aztan kesobb majd radobbennek, hogy csak dvd minosegben fognak futni a nextgen (hd-dvd,blu-ray) filmek, mert nem tamogatja a tv, a hdcp-t.
Pc fronton se sokkal jobb a helyzet, nem sok hdcp-t tamogato monitor van [link]
Tudatlansagra epitenek a gyartok mindket esetben, es mint a jelekbol latszik, megis van a haszna szo szerint a reszukrol. -
Komplikato
veterán
Sose tudtam sajnálni azokat, akik egy rakás pénzért vesznek első generációs High-Tech cuccokat. Ők általában béta teszterek ;)
-
LittleG
tag
válasz
Komplikato #64 üzenetére
Ez biztos vígasztalja majd az európai és amerikai Hdtv tulajokat.
-
LittleG
tag
válasz
Komplikato #61 üzenetére
Az a poén, hogy lehet, hogy a nem éppen csóró amerikaiak által(asszem eddig 22 millió) vásárolt Hdtvk nem lesznek képesek például Hd filmek megjelenítésére.
-
LittleG
tag
válasz
Komplikato #60 üzenetére
''és a Linuxnak hála, egy gyors számítógépük''
Hát ahhoz, hogy lehessen számítógépként használni kéne egy Hdtv is. Persze rá lehet kötni monitorra is, de kíváncsi vagyok ki fogja így használni a ps3-t.
Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy olyan gyors lesz az általános alkalmazás esetén. A kiherélt PowerPc mag nem sok jóval kecsegtet. Max ha Sony kiad egy software bundle-t is hozzá, de a nem Cellre írt progik nem fognak hasítani. -
Komplikato
veterán
válasz
#19103744 #54 üzenetére
Nos, ha ismereteim nem csalnak, akár a PS1-et is ráköthetnéd monitorra.
Most veszel egy X360-at vagy Ps3-at, és egy használt 21 colos monitort bazi ólcsón (20e körül már olyat is kapsz, ami 1920-at is tud!), és élvezheted akár full HDTV felbontásban a játékokat vagy a videókat. Ha meg sok emberrel akarsz videozni, visszakötöd a TV-re.
Az meg a lőtéri kutyát se érdekli, hogy a magyarok csórók HDTV-s cuccot venni, hiszen játékvásárláshoz is csórók és lopják. Nézd meg az MS hozáállását az X360 magyar kiadásához! Cseheknél, osztrákoknál kiadták és reklámozták ... itt meg? -
Komplikato
veterán
válasz
#19103744 #54 üzenetére
''Nagyságrendekkel nagyobb haszon forog a PC-ben, mint egy consolban.''
Ez, ha a játékpiacra koncentrálunk, és kihagyjuk a HW gyártokat, akkor NEM igaz. Nagyságrendekkel több játékképes PC van, mint konzol, még is konzolokra SOKKAL több eladott játék jut. Nem mellékesen drágábban eladhatóak
Amúgy meg ha Sony terve beválik, akkor lesz egy multimédiás, BluRay-es HDTV-s lejátszójuk, egy fasza kis konzolgépük, és a Linuxnak hála, egy gyors számítógépük.
Ha csak a fele bejönne annak, amit terveznek, akkor kaphatnánk egy ''új Amigát''.
A PC-k fejleszthetősége úgy is csak illúzió, ami a memória, meg jó esetben a VGA cserélgetését jelenti, proci ügyben tesznek róla, hog ne lehessen ugrálni ... -
T-bag
tag
Ezt figyelmen kívül hagytad
Note that these sums do not include the concurrent revenue from MMOG subscriptions, a market segment that has been achieving significant annual gains. -
afterburner_
őstag
válasz
#19103744 #54 üzenetére
hat jah ahogy a 22. kommentemben írtam ,persze hogy nem fog csődbe menni a pc-s üzletág, most az elejen kell is egy kisebb fajta reklam, grafikonok tömkelege hogy mit tudnak felmutatni az új kütyük
utánameg ha mar elcsitultak a dolgok, akkor meg majd forditva mutogatjak hogy ezert es ezert vedd meg az új vidkarit a gepedbe vagy mast, mert kibaszott jó
-
_ocsisajt
őstag
tudtam, hogy ezt fogjatok kiragadni...
tokmind1 akkoris hanyatlik a pcs jatekipar, ami tenyelg megmentheti, az az MMO... dehat ugynezki egy MMORPG van ami ''talan'' fel tudna venni a versenyt a konzolokkal, ugye a WOW... csak sokan elfelejtik, hogy a WOW meg is oli tulajdonkeppen a tobbit, rgo elszipkazza a gamereket a tobbi MMOtol...amugy ha ps3ra meg x360ra(bill+eger nelkul rohogogorcs kateg az x360) az MMO, akkor nemistudom a pcs gamezipar lehet megjobban le fog csuszni... hat igen odaig jutottunk, hogy a WOW es a hw eladasok tartjak eletben a pcs jatekpiacot
(kosz ebbol en nem kerek... jonnek a csilivili progik tartalom nelkul ugyis az uj nv meg ati karit kell eladni hozza
egy kozepes ps2es Jrpgben tobb kontent van, mint az utobbi evben megjelent pcs jatekok FPseiben
) talan az olyan gyongyszemek mint az Oblivion pcre, tudnak tartani a lepest... node...
-
törölt tag
válasz
#65675776 #55 üzenetére
Miről beszélsz? Hol olvasod, h. az Apple-t kívülállóként említeném? Nem talán az ellenkezőjét? Az Apple az IBM és a Motorola trió a PowerPC chip kifejlesztője, ami az egyik consolba kerül, nevezetesen az XBOX 360-ba. Ennek nem tudása valóban tájékozatlanságra utal. (És most én ezen nem röhögtem.) Nem baj ha bírálsz, csak ne gúnyolódj, ha hülyeséget írsz. És egyébként is mi köze a consolgyártáshoz annak, h. holnaptól Intel-t rak a gépeibe? Vagy most én vagyok tájékozatlan, és az Apple is gyárt consolt.
-
törölt tag
Érdekes vélemények hangzottak itt el
Én korántsem hiszem, h. belátható időn bellül jobb lesz egy consol is, mint egy PC. Éspedig ennek nem más, mint az üzlet az oka. Nagyságrendekkel nagyobb haszon forog a PC-ben, mint egy consolban. És ráadásul a consolgyártásból 99% gyártó kizáratott. ATI, NV nem ad majd el jó GPU-t? Volt trónon a VOODOO is? Emlékszik itt valaki erre a névre? Majd nem fognak az ATI-ra és az NVidiára sem, ha nem tesz eleget a kérésnek. Jön egy új, mint ahogy ők jöttek, és emlékezni sem fognak majd rájuk. Nos ezek, mit pl. az AMD, Intel, VIA, és a belőlük élő sok ezer gyártó biztos tapsol ahhoz, h. ők is kimaradtak. Míg az egyik oldalon az Apple az IBM és a Motorola a maga ki s PowerPC chipjével, addig az AMD, és az INTEL meg csak néz, h. jé, ezek nélkülöznek bennünket!
De kár
Ennek tükrében, amiket feljebb írtatok ugye nem gondoljátok komolyan!? (és most itt csak a chip gyártókról esett szó)
Kalózmásolatok. Ezzel érvelni a PC ellen... 20 percig röhögtemTöbb consolos games van törve a neten, mint eredeti a boltokban. Ráadásul minden sarkon árulják, és hatalmas pofonokat kaphatsz, ha legalább 2 db-ot nem veszel kemény 300-500Ft-ért. Túl azon, h. hamarabb jutsz így hozzá, mit ha boltban vennéd.
És számomra a legfontosabb. Min nézed a consolt? Talán csak nem egy TV-n? Ugyanmá kérem, mégis minek ebben a colnsolba nem is tom milyen bika chip, mikor nevetséges felbontásba, és így részletgazdagságba nézed? HDTV? most fél óra röhögés jön. Mert ugye a PC-t monitoron nézed, és ha legalább nem tudod 1024x762-ben de inkább 1600x1200-on, akkor nyafogsz, h. milyen tré az egész. Én is szeretnék egy consolt 60-80ezerért, mit egy PC-t 3-400e Ft-ért. de azt én már nem érem meg. -
afterburner_
őstag
válasz
Steelheart #52 üzenetére
hat akkor előre is sok sikert kivanok a palyafutasodhoz!
-
Steelheart
senior tag
válasz
afterburner_ #51 üzenetére
Hát a nagyon fanok képesek és inkább széthúzgálják a kábeleiket a gépben, csak hogy nyomhassák, amíg nem veszik meg... De aki annyira fan, az inkább megveszi, vagy aki már unja minden játék előtt kiiktatni akár szoftveresen is a meghajtókat. Én, mint leendő programozó, örülök ennek a lépésnek, mert ez talán az első, CSAK idegesítő feltételek mellett megoldható game kiillegálkodás.
-
afterburner_
őstag
válasz
Steelheart #50 üzenetére
de azzal mar tolnak eleg sokan ettől függetlenül nem?
-
Steelheart
senior tag
A Prince of Persia 3 új másolásvédő technikát hozott be, ami esetleg elveheti a kalózkodók kedvét. Ugyanis hardveresen kéne hozzá a gépben piszkálni, és hát a lamék nem mernek, a lusták meg nem akarnak ezzel tökölni.
-
Bgs
senior tag
válasz
afterburner_ #48 üzenetére
Azokat a jatekokat, amiket jonak talalok es huzamosabb ideig szandekozom hasznalni azt en is igyekszem megvenni.
A foltettem, megneztem, esetleg potyogtem vele 2-3 alkalommal tipusuakat viszont nem... -
afterburner_
őstag
válasz
Steelheart #46 üzenetére
hat jah az nekem mondjuka feltevesem hogy aki lemasolja maganak és nincs vele baja az megfogja venni eredetiben?
de en asszem nem csak a dvd írókat hoztam fel, hanem az internetet es ez a kettő együtt...
sztem ez is egy szempont
[Szerkesztve] -
Bgs
senior tag
válasz
afterburner_ #45 üzenetére
A DVD iro lehet magyarazat, mint tenyezezo az eladasok egy csoportjanak az esesenek az egyik lehetseges okakent. Ez mit sem valtoztat azon, hogy a forgalom(/statisztika) mondja meg, hogy hogy van-e visszaeses vagy sincs. Ezert nincs ehhez most itt semmi koze a DVD iroknak
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Azzal másolják a gamét. De hát már majdnem mindenkinek van DVD-írója ettől függetlenül is, szal ez nem feltétel. Persze most ettől nem fog hanyatlani, de iszonyúnagyhatalmas emelkedésnek indulna mindennemű játékeladási számláló, ha minden gamer legáliosan megvenné amivel játszik.
[Szerkesztve] -
Bgs
senior tag
válasz
afterburner_ #41 üzenetére
Ha holnaptol ingyen kap mindenki DVD irot es nyersanyagot, es ezert 2007-ben ketszer annyi kaloazmasolat keszul, de kozben a bevetelek is a duplajara novekednek akkor a PC jatekipar hanyatlik???
Tovabbra is kerdezem, hogy jonnek ide a DVD irok??? -
Steelheart
senior tag
válasz
Shabranigdo #35 üzenetére
''ugyanolyan egyszerű szerezni konzolra is.csak ki is kell írni egy dvd-re''
Na ja. Bár személyes ismerettségi körömből ítélve sokkal több a konzolon legálisan játszó, mint a PC-n legálisan játszó.
Egyébként az MMO gamek kissé megállíthatják ezt a folyamatot - hiszen mint tudjuk, nem mindhez van tört szerver és ha van is, az legtöbbször iszonyúan alulmúlja az eredetit. És rengetegen kifizetik az esedékes havidíjat is. (Ismerek olyat, aki pl WoW miatt szokott le a cigiről... kiadásátcsoportosítás... hehe, mondom ''kooooockaaaaaa'', de legalább jó iránybe vitte)
-
KrAt
veterán
Jó kis gép, de akkor is PC-s maradok..
-
Bgs
senior tag
válasz
afterburner_ #36 üzenetére
Kit erdekelnek a DVD irok???
Itt eladasi statisztikakrol van szo...
(Amugy talan nem veletlen, hogy a kiadok is igyekeznek az online bevetelek fele tendalni, ha mar itt tartunk). -
faster
nagyúr
-
afterburner_
őstag
s mi a helyzet ha belevesszuk a képbe hogy manapsag boldog boldogtalannak van valami masoloeszköz a gepebe, interneten keresztul (aminek a sebessége, terjedelme rohamosan nő) kisebb nagyobb utanajarasokkal meglehet szerezni barmit. ez nem ronthatja esetlegesen a pc-s statisztikat?
-
Shabranigdo
tag
válasz
Steelheart #32 üzenetére
ugyanolyan egyszerű szerezni konzolra is.csak ki is kell írni egy dvd-re
-
afterburner_
őstag
válasz
Steelheart #32 üzenetére
jaja, pc-re is jönnek olyan nagy game-k mint konzolra
és én speciel nagy strategiai jatekokat , de meg egyaltalan strategiai jatekokat nemigazan lattam konzolokon nagy mennyiségben.
de persze a konzoloknak is vannak erősségei
ez egy örök vita akarcsak az intel vs amd, ati vs nvidia -
Bgs
senior tag
válasz
_ocsisajt #30 üzenetére
oiiize... jobban meg kellene nezni azt az idezett linket!
Mar az oldal tetejen is ott virit a piros figyelmeztetes, hogy a cikk semlegessege erosen ketsegbevonhato. Kiragadott reszinformaciokbol irt egy elfogult cikket az illeto.
Pl. hianyzik az adataibol az mmo jatekok forgalma, amit ha hozzaadunk, akkor enyhe emelkedesse valik az a csokkenes azonnal.
Azonkivul nem csak az elso es utolso szamot erdemes osszehasonlitani (ajanlott a kulso linkek megtekintese is), hanem az utolso 3-4 ev tendenciaja. Meg az mmo-k nelkul is stagnalo tendenciat mutat. Ehhez jon az mmo-k novekedese, ami osszessegeben egy enyhe novekedest eredmenyez.
Egyebkent is elhamarkodott tul messzemeno kovetkeztetesek levonasa ilyen egyszeru es nehezen lenyomozhato infok alapjan. Pl. a japan eladasok a statisztika szerint csokkennek. ''Ergo'' Japanban ''haldoklik a jatek es konzol ipar'' -
_ocsisajt
őstag
válasz
afterburner_ #27 üzenetére
netuddmeg, ez mint a virus atment a konzoljaimra is... eloszor kezdett frusztralni a dolog, hogy, nem bovithetem a konzoljaimat...
eloszorjott ps2hoz egy BBA adapter, utana HDD bele, mamar HDDrol tolom gamekat... aztan jott a smartjoy frag(bill+eger FPSekhez)... most bajban vagyok, mert mar nem tudom hardveresen hova pimpelni
ehhh rossz szokasok
-
Nem a hw miatt szokás temetni a PC-t, hanem a hozzá (talán) kapcsolódó piacpolitika és szolgáltatáscsomag miatt, ld. MS Live. A szórakoztatóiparba a PC igen nehezen tud betörni, HTPC ide vagy oda - a jelenlegi formájában még nagyon messze van attól, hogy valódi entertainment centre legyen belőle. A konzolok itt előbbről indulnak.
-
válasz
afterburner_ #27 üzenetére
Nyugi, össze fog omlani elégszer az is.
-
LordX
veterán
Pontosan ezért mondtam. Hiába jó papíron egy hardver, (jelen esetben csak a Cell, mert ez a GPU nem jobb, mint egy top PC-s) semmire nem jó, ha nem lehet könnyen programozni. Pl. FX 5800.
Aki szerint elvakult PC-s vagyok, az viszont nem tudja elolvasni az előző hozzászólásom végét, írtam, hogy ettől még konzolra fog kijönni a legtöbb játék. De aki temeti e mellett a PC-t az (bocs, de) gyengeelméjű
-
-
_ocsisajt
őstag
válasz
afterburner_ #22 üzenetére
sikerult olyan jatekkal jatszanod, ami egy sima port
a tripla magot meg az r500at igazan kihasznalo progik meg varatnak magukra(en meg emlekszek pl a ps2 kezdeti felhozatalara, mamar csak rohogok, es megis lett a vegen egy GT4unk
)
(bar mindig is azt modnom, content nelkul a grafika az olyan, mint a plazacicak, jol neznek ki, de meg ne szolaljanak
)
-
afterburner_
őstag
válasz
Sir Pocok #18 üzenetére
sztem ne temessük a pc-t
akkor kinek fognak rahednyi vga-t, cpu-t, memoriat, alaplapot eladni a cégek negyedeves újítással?
bar teny hogy kezdetben jobbak lesznek a mostani nextgen konzolok.
azert azt hozzatennem, hogy vagy optimalizacio hianyaban vagy egyszerűen az erő hianyaban?!jatszottam xbox 360-nal az nfs most wantedet hd-tv-n s nemigazan volt szebb mint gepemen. de ez meg oke, mert nem ra lett kihegyezve (graf tekintetben), de az hogy éppen hogy a jatszhatósag hataran tengődött
az azert sztem gaz, helyenkent majdnemhogy akadt...
-
erdoke
titán
-
Sir Pocok
őstag
''A cikk megerősített abban, hogy a PS3 nem lesz erősebb megjelenéskor sem egy aktuális top PC-nél. Egy-másfél év múlva meg az átlag PC fog vele vetekedni teljesitmenyben.''
Az lehet, de PS3-ban nem a HW a lényeg, hanem a játékok és abban biztos, hogy sokkal jobb lesz a PC-nél. Lassan PC-re alig jelenik meg játék…. -
128 bit?? nekem kevésnek tűnik a pc-s tapasztalatok alapján.
mind1, egy ps3 akkor is bejáccik majd -
Male
nagyúr
Egy meg sem jelent termék GPU-járól kijelenteni, hogy rosszabb, mint a másik.... más felépítésű, naés? Attól még nem biztos hogy jobb... Amúgy meg ne gondold, hogy ezt az nV találta ki/döntötte el... ők olyat terveznek, ami megfelel annak amit a Sony rendelt, ennyi... ha a hagyományos felépítés felel meg, akkor azt.
-
LordX
veterán
A cikk megerősített abban, hogy a PS3 nem lesz erősebb megjelenéskor sem egy aktuális top PC-nél. Egy-másfél év múlva meg az átlag PC fog vele vetekedni teljesitmenyben. Persze ez nem csökkenti az egységes HW előnyét, csak ez a konfig akkor ütött volna, amikor az X360 jött, nem 1 évvel később..
-
kokobe
őstag
na a grafikus processszora jobb az xbox360-nak mert egységesített shader model van benne viszont a ps3-ba nem ebből is látszik hogy az ati előrébb van mint az nv!
-
rocket
nagyúr
''A konzol bemutatásának késlekedése ily módon pozitívummal is szolgál, hiszen nemrég az NVIDIA is átállt a 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiára, így valószínűleg az RSX is 90 nm vagy annál kisebb csíkszélességen készülhet, könnyebbé téve ezzel a hűtést, és a gazdaságosabb gyártás miatt esetleg több pénzt hagyva a vásárlók zsebében.''
90nm-re terveztek az rsx-et, mivel nem a tsmc hanem a sony gyartja/gyartja majd a chipet a fab2 es toshibaval kozos otts gyarakban, nem valoszinu a 80nm, tudtommal a sony-nak nincsen 80nm node-ja, es ennyi ido alatt mar nem tudnak gyarakat epiteni, vagy atalni masik node-ra.
Persze ha mar regota tudjak kesni fog a ps3, akkor lehetett idejuk meg alkotni gyartastechnologialilag, viszont akkor nem szep, hogy nem reg jelentettek csak be, hogy kesni fog a ps3 -
_ocsisajt
őstag
erre csak annyi a valaszom, hogy nezd meg az agyonfikazott xboxot... 64 mega rendszermemmel ami raadas sharel a videokartyaval... -> Ninja Gaiden, DOA 3, Forza... stbstb... ha vennek a faradsagot es pcre is optimalizalnanak, akkor...akkor kinek adnak el az x1900xtxeket?
nincs alatta agyonbonyolitott tok felesleges processekkel futo OS, tudnak 50/60 Hzre stabilan nagyon szep jatekokat hozni... en ha gamezni akarok a konzolra teszem a voksom... a jo oreg pcm igy is megmarad, csak egyre kevesebb game-timemal... inkabb munkaeszkozze vedlik at...
no flame plz, nekem sem az volt a szandekom... csak ez az arany azert megfigyelheto rendesen a nagyvilagban is... kitolodnak a dolgok... -
...és a gazdaságosabb gyártás miatt esetleg több pénzt hagyva a SONY zsebében.
FIXED! -
XanD3R
senior tag
Az RSX-nél mi az a 8channel audió? esetleg soundstorm 2? mert az nem lenne rossz
-
AusWolf
őstag
Nem baj. Maradok a jó öreg PC mellett.
-
Mi indokolja a memória sávszél felezését?
Valószínűleg több munka jut a procinak, kevesebb lesz a textúra, stb. Gondolom, legalább annyit fog a procival (CELL) együtt dolgozni, mint a RAM-jaival.
Nem lesz semmi. -
Petya25
őstag
Ilyen grafikus alrendszer mellett nem meglepő az 1080-as felbontás. Még a végén jobb lesz a képe, mint egy PC-s játéknak.
-
Male
nagyúr
A proci felé az a sávszél... majdnem akkora, mint a memória felé... nem gyenge
A SiS ebbe csinálja a ''chipsetet'', vagy az XBOX360-ba? -
end73
aktív tag
Erre egyre inkább kiváncsi vok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest