- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nincs elveszve semmi!
2010 közepén már 6 magos lesz a i7 1366.os foglalattal
-
syC
addikt
Jó nagy szemét az intel...
-
dezz
nagyúr
Igen, az SE-ben már mentek a Pentium D-k (és Celeron D-k), de azon felül semmi... [link] Mivel maga a chipset nem támogatott mást (800 MHz volt az FSB flafon, de talán nem csak emiatt): [link] (A 865P a 800-as FSB-t sem támogatta, stb.)
Abu85, Raymond: Oké, csak én úgy emlékeztem, magától kezdett esni az ára, nem a Core2 miatt. De igazazok lehet. (Mindegy, ez csak egy ok nélkül behozott mellékszál volt.)
-
Raymond
titán
Pont ahogy Abu irja a #219-ben. Egyebkent anno az egyik legnagyobb hir volt amikor az X2 3800+ ara lement valami $100 es mar "csak" $300 korul volt. Es az hogy ez volt a legolcsobb X2 egeszen addig tartott amig 2006 juliusaban ki nem jott a Core2. Par napra ra az X2 arak gyakorlatilag felezodtek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Voltak gyártási problémák, de az Athlon 64 X2 CPU-k keresztbe lenyelték a Pentium D cuccokat. Ezért volt akkor ilyen brutális ára. Teljesítményben tényleg olyan kategória volt, mint most a Core i7. Azzal a különbséggel, hogy akkor ezt a teljesítményt a legtöbb helyen érezni is lehetett, de ez lényegtelen. Az AMD megszabta a brutál árat, mert megtehette.
-
törölt tag
Nem a 975X vitte a procit, hanem a lap. A VRM specifikációt meg csak és kizárólag az intel buzerálhatta, és buzerálhatja ma is.
Ha valaki SDR-ről DDR-re akart váltani, akkor válthatott. De senki sem kényszerítette rá. Abit KT7-ben simán elindulnak és működnek a Thoroughbred magos procik is, csak a BIOS nem ismeri fel őket, szóval kézzel kell beállítgatni mindent. Persze az FSB már érdekes kérdés, de ettől függetlenül működnek benne a 333MHz-es buszúak is (400MHz-essel még nem volt alkalmam kipróbálni).
-
dezz
nagyúr
Nem nevezted meg a lapot, mindenesetre valószínű nem a BIOS-on múlt a dolog...
Raymond: Akkor szerinted hogy is volt?
Emlékezetem szerint egy ideig nem bírták gyártási volumennel az igényeket.
Aztán szépen lement az ára, de nem azért, mert a Pentium-D megtáltosodott volna... -
LordX
veterán
A vrm spec változtatásáért eléggé felelős az Intel, mert ő csinálta.
Az alaplapgyártó nem adhat ki olyat, amiről nincs spec. Sőt, az utolsó S370 specet úgy változtatta meg az Intel, hogy az első-második generációs S370 procik nem működtek benne. (Nemes egyszerűséggel az egyik lábcsoporton levő feszültséget lecserélte egy másikra)
-
LordX
veterán
A probléma ott van, AMD-nél egy x foglalatú alaplapba mindegyik olyan foglalatú proci működik. (Egyedül az első Athlon XP-nél kellett új alaplap, mert kicsit tuningoltak a Socket A specifikáción) Valamint AM2+ procihoz nem kellett új alaplap, jó az AM2-es is, illetve AM3-ashoz is elég az AM2+os.
Intelnél meg az elektronikai specifikációk változtatásai miatt az S370 foglalatban négy különböző alaplap-proci kombó, 478-ban kettő, LGA775-ben még kettő van, és még kihagytad a S438-at (vagy mennyi, az első P4 foglalat)
Így az ábra inkább valami ilyesmi:
AMD: SA, SAv2, S754, S939, AM2/2+, AM2+/-3
Intel: S370, S370v2, S370v3, S370v4, S438, S478, S478v2, S775, S775v2, S1366, S1156, S1155. -
^Boss
őstag
válasz
#65675776 #208 üzenetére
mea culpa, igazad van, de ez akkoris számok nyelvén, kb 0 eltérés. és hogy a vrm specek nem feleltek meg, arról nem feltétlen az intel tehet, bár ebben nem vagyok jártas. pl a 975X vitte a core2-ket is, és a régi cuccokkal együtt jelent meg, mindössze a vrm spec miatt nem tudta 1-2 alaplap az új prockókat. ez az intel hibája lenne? socket a-nal is akkor vegyuk ide, hogy ddr memóhoz ugyanúgy lapot kellett cserélni, mint az s370/s423/s478 esetében (igaz a rambus a középső esetében nagyon nagy tévút volt, de ezt csak azzal lehetett belátni, hogy kipróbálták szvsz..), szóval a socket a->socket a ddr (kt akárhányas via chip) esetében is volt csere, már ha valaki annyira korán váltott a sebesség miatt. most is, aki gondolkozik, tudja, hogy lesz 1156, 1155, és megvárja az 1155-öt, ha annyira arra fáj a foga . nem vertek át senkit, már most tudjuk, mi lesz, azt nevezném hülyének, aki most befizet egy 1156-ra, majd egyből cserél 1155-re...
-
dezz
nagyúr
"Pentium D olcsó volt, de lassú, X2 gyors ,de nagyon drága. most ugyanez van fordítva"
Hiánycikk jellege miatt volt drága, amíg fel nem futott a gyártása. Most a státuszszimbólum jelleg és a sokszoros profit érdekében drága az i7.
"mégis mindenki fikázódik"
Mindenki!? Egy hsz-t mondj a topikban (ezen a hsz-en kívül [amit te "provokáltál" ki]), ami ezt kritizálta volna!
-
törölt tag
Ha AMD vonalon ide vetted a socket 462-t, akkor intelnél egészítsd ki a listát a socket370-nel. Ettől függetlenül intelnél kihagytad a socket 423-at.
Plusz tegyük hozzá, a felsorolt intel foglalatok nem kompatibilisek egymással (néha még önmagukkal sem), míg az AM2, AM2+ és AM3 között van nem is kevés átjárhatóság.
-
^Boss
őstag
amd: socket a, s754, s939, am2, am2+, amd3
intel: s478, s775, s1366, s1156, s1155.sztem ez nem nagy eltérés. nyilván aki jobb helyzetben van, könnyebben próbál arra alapozni, hogy a NÉV eladja a TERMÉKET. AMD is ugyanezt tette az X2-k idején. Pentium D olcsó volt, de lassú, X2 gyors ,de nagyon drága. most ugyanez van fordítva, mégis mindenki fikázódik
nevetséges
-
priti
addikt
Várható volt. Egyszerűen fölösleges alaplapot cserélni már egy ideje, gondolom ez az eladásokon is meglátszik.
Egyébként szerintem még jódarabig vásárolható lesz a Q9650 és pont a foglalat kifutása miatt lesz számottevően olcsóbb, így lényegében egy jófajta P35-ös deszka régóta az egyik leg időtállóbb választás volt annak aki a megjelenéskor meg is vette. Lehet hogy ez a váltás öngól lesz, mivel a CPU cseréjekor mindenki úgy kalkulál hogy a lapcsere árát is pofátlanul hozzáadja a CPU árához és emiatt az új foglalatba szánt CPU-k ára hiába lesz kedvező. -
dezz
nagyúr
Max. az s939-et kellett volna még odatenni, az s754 korábban indult, mint az LGA775. Mellesleg számos proci jött ki az AM2 mellett s939-re is (X2-k is), így csak emaitt nem volt kötelező váltani.
Ja, azt ki is felejtettem a #203-asból, hogy az LGA775-nél azt a korábbi játékát is folytatta az Intel (AMD-nél utoljára az SocketA-nál fordult elő ilyen), hogy újabb és újabb chipsetek kellenek az egyre magasabb FSB-khez, amik persze elengedhetetlenek az újabb procikhoz.
-
Jégkokó
veterán
-
Taky
senior tag
Ez most engem a 423-478as szitura emlékeztet...
-
dezz
nagyúr
Talán ha kicsit többet olvasgatnál, jobban értenéd...
Intel:
- Az LGA775 önmagával sem volt végig kompatibilis. Az újabb procikhoz többször le kellett cserélni a lapot is.
- Most az Intel bevezette (több éves késéssel az AMD-hez képest) az integrált memóriavezérlőt és LGA1366-nál az AMD-féle HyperTransport mását, a QPI-t, így újfent új foglalat kellett.
- De nem is egy, mert külön foglalat lesz a felső kategóriához (LGA1366) és az alsóbbakhoz (LGA1156).
- Jövőre az LGA1156 helyett vagy mellett bejön egy 3. is: LGA1155 (amihez legalábbis új chipset, új alaplap kell -- ha egyátalán kompatibilis valamennyire a másikkal).
- Az LGA1366-os i7-ek nem csak a DDR2 ramokat nem támogatják, a korábbi DDR3 ramokkal sem mennek.AMD:
- Az AM2 és AM2+ kompatibilis egymással (mindkét fajta proci használható mindkét fajta lapban), csak az utóbbi többet tud.
- Az AM3 DDR3 ramot használ, így persze nem mennek benne a korábbi, DDR2 támogatású procik. Azonban:
- Az AM3 procik memóriavezérlője a DDR2 és a DDR3 (korábbi is) ramokkal is működik, így mindhárom féle alaplapban működőképesek.
- Ha be is jön később esetleg valamilyen új foglalat a prociba integrált GPU miatt, az AMD későbbi új mikroarchitektúráját megtestesítő Bulldozer AM3-ban (is) jön majd.Mint látható, az Intelt nem érdekli (sőt, talán még törekednek is erre), ha a kedves usernek számos alkalommal kötelezően le kell cserélnie az alaplapját (ha még csak azt). Eközben az AMD arra törekszik, hogy ez amennyire lehet, ne így legyen.
-
Jégkokó
veterán
Nem igazán értem, mi az hogy gyakran cseréli az intel a foglalatokat.Olyan 2004-2005 körül jöhetett be a LGA 775, hát ez azért nem 1-2 éve volt azért szerintem.Az amd nél meg azóta egy csomó fajta foglalat volt.Igy nem értem mire ez a nagy siránkozás.
-
lala42
őstag
Persze hiába háborgunk itt, mint a tenger, Amikor szükséges lesz, akkor úgyis mindenki váltani fog. Aki meg nem fogja kihasználni az új technika által nyújtott lehetőségeket, az addig fogja húzni a régivel, ameddig csak lehet. A fejlődés nem állhat meg. (a szerencsétlen user zsebére). Játtszani nem kötelező, filmet konvertálgatni sem. (mellesleg nem nagyon éri meg.) Aki meg abból él, (lakodalom, miegymás)az úgyis megkéri az árát, és fog tudni fejleszteni.
-
^Boss
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
én sem értem, mire fel ez a felháborodás. a sandy bridge-hez kellene új lap úgyis az integrált vga miatti új chipset szükséglete miatt, így legalább nem lesznek kavarodások hogy ebben a lapban megy vajon az új processzor, vagy nem, hanem új foglalattal mindenki kényelmesen el tud igazodni..
-
egy apró megjegyzés: az ArmA II is igen messze van attól, hogy maximálisan kihasználja a négymagos CPU-t. amíg ebben nem tudnak a játékok előrelépni, addig a Core2 Quad CPU-k avulása nem lesz túlzottan gyors ütemű, mert az elmúlt évek tapasztalata alapján az órajelekben nem számítanék drámai növekedésre, és ugyanígy azt sem látom, hogy IPC-ben nagyot tudnának ugrani a gyártók.
persze, 5 év irdatlan sok idő, az alatt sok minden történhet... -
lala42
őstag
válasz
Bluegene #182 üzenetére
a Q9550 is EL FOG AVULNI!!!
Ha már nem elavult?Mivelhogy van nála erősebb is.
Az,hogy még elég jelenleg mindenre, az nem azt jelenti,hogy 2-3 éven belül is elég lesz. Csak nézzük meg pl. az ArmA 2-t. (játék
) Olyan grafikával jelent meg, ami önmagában, ha teljesen élvezni akarjuk, akkor igényli ezt a procit, valamint nagyon erős videokarit. De két-három év múlva, kiadják a 3. részt, és akkor a Q9550-em a HD4890-el egyetemben mehet NET-ezni. ( ill. ha nem akarok az újabb játékokkal játtszani) maradhat. Sajnos azt kell észrevenni, hogy a hardvergyártók összefogtak a szoftvergyártókkal annak érdekében,hogy kifosszák a felhasználók zsebeit.
Nem kétlem én, hogy a számitástechnika és bármi más ilyen irányú és ütemü fejlődésére nincs szükség. DE! Nem az otthoni pc-k világában. Pl. a fenti játékban 250 négyzetkilóméter terület van. Nos látótávolságnak be lehet állítani X kilómétert. (nem emlékszem pontosan5-6 ) Mivel a valóságban sem látok olyan messze
Még szemüveggel sem
, miért is szükséges ez? A több millió tereptárgy megjelenitéséről nem is beszélve. (fa, növényzet, épületek stb.) (igaz más is közrejáttszik jelen esetben a nagy gépigényhez)
Szóvan tiszta előre megfontolt szándékkal elkövetett rablássá vált az egész szám.tech.
( Szigoruan a magánvéleményem)
(#188) g@bo
Hol lesz már akkor a BlueRay? Lesz még egyáltalán lemez? Hacsak nem az izraeli páncéloson
-
siriq
őstag
En is x2 3800+ on nyomom. Igaz most 2800mhz(megy ez tobbet is). A Crysis 1600x1200 ban. Valszeg az ujjabb jatekok mar nem mennek olyan siman de meg mindig jo lesz. A kijelentes szerintem alapbol hibas hogy netezes meg stb. Lehet ezeket a gepeket hasznalni meg par evig. Attol fugg hogy kinek milyen beallitas a jo. (en most modolt high-on nyomatom). A masik meg hogy en alapbol win 2003-t hasznalok es sokkal simabb mint xp es tarsai. Szerintem ezen kar is vitazni mert az "alap felvetes" rosz. Ahogy irtak ...
Lehet ezt csavarni stb....
Vitanak meg : beke poraira. -
P00By
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bluegene #187 üzenetére
a gyártó majd 5 év múlva a képedbe tol valamit, amitől te azt hiszed, az éppen meglévő holmid "alsó kategória", és te költeni fogsz.
a szoftverfejlesztő gondoskodik róla, hogy a crysis 80 meg éppen elfusson az aktuális vason, minden második kód a " várj 2 másodpercet, hadd szivjon a marha " parancs lesz, és te megint költeni akarsz. erről szól a buli.
egy p1 233 mmx en nem kódoltán mp3 at se vihar sebessen, dvd-t meg főleg, egy q9550 en pedig 5 év múlva is lemegy egy blúréj megmunkálás, ahogyan most is.
relativ, mi az elavult, attól függ, kinek mire kell az adott hw.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bluegene #184 üzenetére
ne nyalizz....
minden elavul, de ez a hüjesége, hogy netezésre jó, ezt ne magyarázza már meg.
nyilván lesz olyan program (megirják...), ami röhögve felzabál 100 magot is, ha valaki igényli az erőt, fizetni fog.
4 éves cucc, hurrá. x2 3800+ proci csak 3 éves azon megy a fc2, hova verjem a s@ggem? cod4 is megy, nyilván, nem csillan a fény minden fűszálon, és mien meglepő, netezni is tudok.
melóhelyen celeron 667 / 256mb ram / 6gb hdd XP op. ( 10 éves? ), és megy a net. na, ez már csoda, mi?
-
kulerr
őstag
...komolyan mint a gyerekek!! a 8 éves lányom szokott kb. ilyeneket mondani.
-
Bluegene
addikt
q9550 netezni, jólvan, ülj le, egyes. pedig az lesz
pár éve még mindenkinek egy AMD FX-52-re(vagy FX-55? nemtom, egymagos AMD csúcsprocessor volt, aranyárban) csörgött a nyála és azt hittünk sose avul el, lám-lám most már elavult
honnan veszed ezt a badarságot h a Q9550 a végtelenségig jó lesz
, az említett egymaghso amd prockó is jó, netezésre
meg old-school játékra hiába volt anno csúcs-szuper és 250K
a Q9550 is EL FOG AVULNI!!!
ÉRTSD meg, ki fog jönni húszor olyan erős proci is, nyugi
-
keIdor
titán
Ez a hülyeség, barátom:
"4 éves far cry nekem még mindig megfelel, és röhögve fut egy amd 3200+ on, 6600gt vel"
Még jó, hogy 4 éves játék szépen megy 4 éves cuccon! A Crysis is szépen fog menni 2014-ben is a Q9550-en. Pontosan ugyanolyan gyorsan, mint most 2009-ben. Ha még mindig nem érted mire írtam a P1-et akkor sajnállak.
és nem kell megsértődni... értelmezni meg tanulj meg, utána osztogasd a karókat...
MOD: Bár mintha a FarCry 2003-as lenne, szóval persze, hogy elbírja az AMD.
-
g@bo
nagyúr
" Még mindig tartom a véleményem, és csak netre lesz jó! "
bravó. szerintem hagyjuk, ez már no comment kategória.
mi köze egy p1 133 nak egy athlonhoz, vagy egy quadhoz. ittál, v mi a gáz?
p1 133 2 mega ram vót, most meg 4 giga, nem nem értem az összefüggés, a lépték teljesen más.
najó, bevágok inkább egy dréhert, mert nekem ez a felfogás magas.
-
szuper-t
őstag
válasz
#41635072 #174 üzenetére
"Hát nálam nagyon nem állná meg a helyét.
Konkrétan egy mai játékot nem tudnék lejátszani vele... Korszerű grafikával megáldva..."
én erre írtam
nálad a q6600 nem állná meg a helyét... mert a E630 megállta?bla bla bla
kezdő vagy még
na mind1 feleslegesen idegesítem magam veled -
fordfairlane
veterán
Egyedül az oprendszer más.
Maga az x86 platform oprendszerestül (windows), meg a ráírt milliónyi vagy inkább milliárdnyi alkalmazásával egy szinte behozhatatlan előnnyel rendelkező valami, és persze az Intelnek aranybánya. Nem mintha nem lenne jó még egy-két ütőképes versenytárs az Intelnek, főleg a nem túl meggyőző teljesítményű Atom ellen, de ha belegondolsz az x86 megszorongatása még magának az Intelnek sem sikerült! (Gondolok az Itanium esetére)
-
törölt tag
válasz
szuper-t #173 üzenetére
1900Mhz fsb: ha te mondod.
Mit nem próbáltam ki?
Mit mondtam? Azt legalábbis nem, amit te állítasz.
Ez a bullshit már megint mi, hogy az E széria nem az Isten?
Miért lenne rossz? Miért, melyik a "jobb"?
Nah jó, én nem beszélgetek veled többet, mert ezt a sok baromságot már nem bírom. -
szuper-t
őstag
válasz
#41635072 #165 üzenetére
[OFF]gyakorlatilag az eddigi legnagyobb tuningom: E6320
1.424v
3325.2Mhz
7x475Mhz
1900Mhz fsbaddig inkább ne mond h nem lehet elfuttatni rajta egy normális játékot míg ki nem próbáltad
az E széria nem az isten (sajna rájöttem) [OFF]
akk a Tegra Potenciális ellenfele lesz az intelnek? m
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fordfairlane #171 üzenetére
Inkább a Smartbook piacra gyúrnak. Kisebb és olcsóbb netbook-ok. Az Intel Atom egyetlen előnye az x86. Minden más esetben jobb a tegra. Kevesebbet fogyaszt, HD videót gyorsít, HDMI porttal rendelkezik, flash-t gyorsít (ez az Atom rákfenéje), és még játszani is lehet rajta. Egyedül az oprendszer más. Fél is az Intel a Tegra-tól.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fordfairlane #169 üzenetére
Nem véletlen zárkózott fel az AMD. Ha az NV úgy pénzelné a GPU részleget, mint két éve, akkor a GeForce-ok nem lennének lemaradva. Lehet viccelni a GT200 kapcsán, hogy elkúrták, de igazából arról van szó, hogy nincs jövőjük a piacon, így más piacot keresnek (Tegra).
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #166 üzenetére
Okok, csak én nem gondolkodok olyan hosszú távon.
Passz, ennyire nem vagyok jártas, még nem is foglalkoztam igazán a témával, csak megakadt a szemem egy-két dolgon. -
törölt tag
válasz
szuper-t #163 üzenetére
Nem nem arra célzás, hanem azt jelenti, hogy P4-en nem.
Igen, azt hiszem E6300@3150Mhz igen is elég mindenre.
Ilyen órajelen gyakorlatilag az E széria csúcsa.
És nehogy azt mond már nekem, hogy magasabb teljesítménnyel, mint az E sorozat legjobb processzora nem lehet manapság játszani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#41635072 #160 üzenetére
Az LGA1156-ba is lesz ilyen proci Clarkdale néven. Az LGA1155-ben elsőként a Sandy Bridge generáció középkategóriás négymagos példánya fog feltűnni. Nyilván 2011-től Intel és AMD oldalon is az integrált grafikus processzorok beépítése lesz a menő. Tulajdonképpen csak a felsőkategóriás processzorlapka nem kap IGP, a többi igen.
-
keIdor
titán
Nem értem különben mi értelme 5 évre gépet venni... most hagyjuk a pénzt, én inkább 2 évente vennék egy E5200 szintű gépet, és cserélnék egy ugyanolyan drágára 2 évente, vagy ahogy szükséges.
De aki 5 évre vesz drága gépet annak hajrá, nem győzködöm én senkit... -
törölt tag
válasz
fordfairlane #159 üzenetére
1155-be kerülnek azok a procik, amelyek integrált videóvezérlővel lesznek ellátva. Szóval nem a játékosok foglalatja lesz.
-
törölt tag
válasz
szuper-t #156 üzenetére
Hát nálam nagyon nem állná meg a helyét.
Konkrétan egy mai játékot nem tudnék lejátszani vele... Korszerű grafikával megáldva...
Bluegene: Én csak 1 évet adnék neki. Esetleg 2.
A másik, hogy mások az igényeink. Nekem 5 év múlva nem lenne jó egy Qxxxx és most sem egy P4... -
Bluegene
addikt
válasz
szuper-t #154 üzenetére
messze nincs 5éves, ne reménykedj
2006 őszén vagy mikor jött ki a Q6600, szal nem mai gyerek, de nem 5éves
el fog ez avulni lassacskán, persze kivételesen jól tartják magukat, de sztem mostantól számítva ne 5 évre, hanem 3 évre tervezz vele
ha komolyan játszani is akarsz
de egyikünk se jós, elképzelhető hogy 5 év múlva is lesznek játékok amiket elbír ez az öreg konstruktció
-
szuper-t
őstag
válasz
#41635072 #155 üzenetére
igen mai viszonyokban lejárt az ideje 130W ot eszik régí a tokozása
de még megállja a helyét
most az E széria a menő de én még 1x nem kérek belőle
Intelnél ez a láb mizéria nagyon be fog szerintem tenni az eladásoknak
nem tudom minek kellett eröltetni ezt a cpu/gpu 1 tokozásba dolgoz elég lett volna még a az északi híd is legalább tökéletesre fejlesztették volna és nem lennének ennyíre vissza maradva -
törölt tag
Jaaaj emberek.
Ezt a Qxxxx 100 évre dolgokat felejtsétek már el.
4 mag nem maga az Isten.
Ugyanúgy elavul, mint a többi proci.Egyébként szerintem nem lesz olyan hatalmas nagy gáz ezzel a tokozással. Talán.
1366-ot úgyis csak a nagymenők vesznek, akik anno pl Extrém sorozatból válogattak. Szerintem nem sokan vagyunk.
1156: Szerintem itt mindenki megtalálja a magának való procit. Lessz olcsóbb, és drágább. Gyakorlatilag akkora választék lesz, mint most...
1155: Ezt max netezők,"ofiszolók" fogják használni, meg az olyanok, akiket az ilyen reklám dumákkal meg lehet fogni. Pl mint a manapság divatos netbook/nettop...szuper-t: Jaah, hogy te így gondolkodsz. Véleményem szerint az említtett procinak már régesrég lejárt az ideje.
-
szuper-t
őstag
válasz
Bluegene #153 üzenetére
nem tervezek 25 évre de ha megnézed a procim már lassan 5 éves konstrukció?
és ha úgy nézem akk ti 5-8 évről beszéltekergo már 5 évet kibírt az a 3 már nem lesz nagy kunszt
kérdés honna számolod azt az időt mert ha mostantól néznél pl 1 2.4 es cerkát akk nem adok neki 2 évet de az a 2.4 es cerka már mit ledolgozott megfelelő teljesítménnyel ezelőtt? -
Bluegene
addikt
válasz
szuper-t #152 üzenetére
ne aggódj, lesz játék ami lefogja terhelni, miért te 25 évre tervezel?
a gta4 például elég jól leterheli szegénykét és ez csak a kezdet
nincs ilyen h 5-8 évre modern marad, ezt felejtsd el
persze most nem fogok 5 év múlva ebbe a topicba visszajönni és beírni hogy látjátok, a crysis 3, GTA5 és társai megfektette a quad-okat
-
szuper-t
őstag
válasz
Bluegene #151 üzenetére
bocs h beleszólok de ez nagyon nagy badarság
q6600 am van azért már nem egy mostani bige de érdekelne meik járték járatja ezt a procit full 100% terhelésre (100% nincs mert akk befagy minden képletesen értsd)(hsz128)
megint egy badarság én egy 478 as Prescott magos procin + Fx5700 on FullHd-t néztem
vissza kéne térni a földre -
szuper-t
őstag
én asszem akkor megyek az Amd-hez?
ezt anyagilag nem fogom bírni... csak h legyen 1 picit jobb procim lapot is cserélni kell hát kapják be -
g@bo
nagyúr
" tartom a véleményem, csak netezésre lesz jó... "
q9550.
hát ez nagyon buta vélemény, még jó, hogy nincs befolyással semmire, sőt.
nem értem, hogy gondolod a szimplamagos arhitekturálisan is elavult cuccokat ehhez hasonlitani. egy p2 400 at cserélni kellett régen, mert a teljesitménye akkor is ócska volt ( 1 este kódoltam egy cd-t mp3 ba... ) de azért egy quad... abban van kraft, bő nyállal 5 évre is. persze, ki ne élvezné a sebességet, filmkódolás 50 perc helyett 10. és ha a 50 is megfelel? aki nem munkára használja, nem pénzt keres vele, annak nem kell feltétlen rohannia, aztán vannak a péhá csodái, akik +5 mhz et tolnak a cuccra naponta, ez az életük, és erre matyiznak.
kell a fejlődés, érthető. meg el kell adni a az új, látványos (optimalizálatlan hulladék), de nagy nulla játékokat pár év múlva.
4 éves far cry nekem még mindig megfelel, és röhögve fut egy amd 3200+ on, 6600gt vel.
-
törölt tag
Lehet hogy kicsit haza beszélek
de sata3-nak nincs sok értelme...
a mezei hdd-k még a 150mb/sec-et sem használják ki
az ssd-k is csak 250-ig merészkednek...ha meg mindenképpen szükségem lesz a USB 3.0-ra, veszek bele bővítőkártyát 5ezerért
A köv. masina mindenféleképpen AMD lesz!
de addigra már üvegszálon kommunikálnak az ssd-k. és USB4.0-is kijön... -
lala42
őstag
Olvasva a híreket, döntöttem. Befejeztem az otthoni fejlesztéseket. Ami a konfigomon nem fog menni, az elkövetkező 3 évben, azt (játékok terén ) nem veszem meg. (marad a próbaváltozat
) Ameddig elég a mostani cucc, avval fogok élni. Előveszem a retro játékokat.
Az én zsebemben ne túrkáljon már az a qrva INTEL, sem az AMD. Az a baj, hogy semmi nem támasztja alá az otthoni számitógépek az-az PC. ilyen mérvű fejlesztését. Csak néhány játékról nem megyek el. Olyan gépigényeket támasztanak, hogy a megjelenítés egyszerüen nem indokolná. Lsd. (nem az az LSD) ArmA 2. Minden nagyon jó, minden flop, de a tárgyak sérülésmodelje
. Előre elkészített modelek alapján dől össze az épület. Tehát ezze nem kellbika erős gép. Meg igazság szerint másra sem nagyon. (néhány extrém esetet nem nézve). Tehát ergo, nem fog sem az INTEL, sem az AMD úrra bepalizni. (megtette már néhányszor
)
NEM KELL ÚJ GÉP.(vagy mégis
)
-
New Life
aktív tag
Na, pedig direkt vártam mire a 775-ös rendszer "kimegy" és átveszi a helyét valami olyan ami megint sokáig lesz...
... erre meg...pff -
az a baj, hogy a memóriák nem bírják a tempót - a 4890-ig / GTX285-ig bezárólag értelmes teszteredményeket kapok ezzel a konfiggal, de a 4870X2 a fele játék esetében már felmossa a padlót vele. és erős a gyanúm, hogy ezzel a memóriavezérléssel nem nagyon lennék előrébb akkor sem, ha mondjuk 1800MHz-es DDR3 RAM-okat használnék...
-
Puma K
nagyúr
Te jó ég 141 kommentet végig olvasni egyhuzamban...
Ez egy nagy butaság hogy (szépen fejezzem ki magam) 3 foglalat lesz...
A képek meg mellesleg olyan baromi nagyok hogy a kisebb felbontású kijelzővel rendelkező embereket rendesen sajnálom mert annyira kesze-kusza az egész nyilak ide-oda szöveg itt színek ott jelölések, rövidítések stb.. Jó-jó bal lent van jelmagyarázat de akkor is. Sok annál a képnél az input.
Amúgy én is azt terveztem mint amit Ricco_hun hogy a 2 magos procimról (E8400) lépek Q9400s, Q9550s vagy Q9550-re, de hogy leszóltátok szegényt, hogy az kb lóf@szra se lesz elég
Azért akarnék én is egy Q9xxx-es procit mert mégis csak 4 magos, és ügyebár mostanság a magok számára mennek rá a progik órajel az csak másodlagos tényező talán,de lehet húzni ha nem lenne elég egy átlagfelhasználónak. Szóval nekem nagy vágyam hogy legyen egy Q9xxx-es procim amivel jó ideig el leszek. Talán addigra lesz full HD monitor is meg egy HD4870 1Gb vagy HD4890 1Gb... De ezek csak vágyak.
-
- = Zk = -
félisten
-
atesss
addikt
"Azok mire jók ma, semmire... " Na azért ilyen kijelentéseket ne tegyünk...
Én Pl. P4 2@ 2,4-et használok, asszem már 6,5 éves ez a gép (persze az "alapon" kívül sokminden lett fejlesztve azért az évek során; az alaplap, a proci, a ház, a hangkártya, és az egyik, 60GB vinyó az eredeti még).
Játékon kívül kb. minden mást lehet vele csinálni, még videót is szerkesztettem rajta, nem volt a leggyorsabb kódolásban, de azért lehetett használni bőven.
Illetve nem csak a legújjabb játék lehet játék...És az 1080p is megoldható egy kis trükközéssel, konkrétan AGP-s Ati HD kártyával.
Amikor én vettem, még drága volt (asszem 20k körül a Sapphire HD2600XT AGP), de most már 10k alatt láttam használtan. Az azért mégsem annyi, mint egy teljesen új konfig.
Ja mondjuk vinyót nem kéne cserélnem, mert vettem egy PCI SATA kártyát már jópár éve.Ja és ha nem magatokból indultok ki, hanem az átlagfizetéssel rendelkező magyar családból akkor ők milyen gépet tudnak venni maguknak ? Sajnos kb. semmilyet...
-
Ribi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #131 üzenetére
És mégis szerinted mivel jobb a ddr3 ?
De ez csak keresztkérdés. -
keIdor
titán
-
ngabor2
nagyúr
az amd se fog a végtelenségig megülni az am3-on...
néha váltani kell a foglalatot. oké, ez, hogy pár éven belül többször váltanak, kicsit túlzás. imho szét akarják választani a kategóriákat, átjárhatóság nélkül, ami részükről érthető, a fogyasztó szempontjából viszont kitolás. meglátjuk, mit hoz a jövő.
-
Bluegene
addikt
válasz
darkarthur #103 üzenetére
10nm nem nagyon leszdehogynem, pár éve azt hitték 100nm alá menni nem tudnak, oszt mégis elérték a 90nm-t is, sőt
honnan veszed egyébként is?
az intel szerint lehet
-
dezz
nagyúr
válasz
Depression #100 üzenetére
A hírek szerint a 920-ast kivonja az Intel a piacról, de úgy, hogy a 940 árát sem csökkenti (jelentősen), és az LGA1366-ból prémiumkategóriát csinál...
-
L4R$()n
tag
Elegem van Intel bácsiból
az is biztos, hogy következő fejlesztéskor repül az alaplap meg a proci a kukába és jöhet az AMD !
-
marcee
addikt
Én nem sírnék, ha lenne értelmes, megfizethető, tartós alternatíva. A 775 ilyen volt és azt sajnálom, hogy az 1156-ról már biztos, hogy a tartósság szempontnak nem felel meg. Én többnyire építész tervezőirodáknak építek gépeket és náluk is elő szokott fordulni processzorcsere a szetenderd memóriabővítés mellett egy gép életciklusában. Most egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy mit csináljak velük a következő két évben kb.
Szerk: Nem beszélve az alaplaphoz kötődő oem windows licenszekről, amit mindenhol használnak. Ezt is érdemes bekalkulálni. 939 és 775-ös időkben meg lehetett tenni, hogy vettem jó deszkákat, majd félúton megdupláztuk a gép teljesítményét.
-
atesss
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
"Mert az X48-as alaplap eszi az első kiadású 775-ös Prescott-okat (5xx) is."
De pl. a Gigabyte P45-ös lapjai már nem müküdnek Prescottal (vagyis kompletten a Netburst arhitektúrával) a tápellátás miatt.
[link]
Asus-nál meg megyjegyzem sikerült megoldani ezt a problémát...
Egy haverom Asus 955X + Pentium D920-ról váltott Asus P45 + E2180-ra (a proci elvileg csak ideiglenes lett volna, mégis már megvan egy ideje, mondjuk jócskán felhúzva), és ott ponthogy odafigyeltem erre, hogy ha pl. késöbb jött volna meg a proci (pl. használtat néztünk volna), akkor lehethogy még kellett is volna ez a feature. Mondjuk nem emiatt lett az Asus lap, csak azért mégsem mindegy...Ezt csak érdekességként jegyzem meg, nem azért hogy vitatkozzak veled, azért ez az 5 generáció tényleg nem rossz kompatibilitás !
-
szki
őstag
Nincs semmi gond ezzel a sok új foglalattal!
Vége lesz a gazdasági válságnak és mindenki új gépet akar majd. Aki újat vesz, azt nem érdekli, hogy milyen foglalatú, hisz úgyis belevaló procit tesz bele. Aztán azt a konfigotl évekig használhatja anélkül, hogy procit akarna cserélni!Szerintem az össz felhasználók 1%-át érdekli ez a kérdés (csak minket PH-sokat).
Gondoljunk csak bele, hogy hány cégnél cseréltek eddig desktop-ban procit? Sehol! (legalábbis komoly cégnél). Lejár a 2-3 év, és utána új konfig! (míg a használt gép az afrikai tengerpartra kerül, vagy a dolgozó megveheti ÁFA értéken).ui: mondjuk nekem jól az AMD konfigomnál, hogy az AM2+ 780G-s lapomba a 2500 MHz-es A64 X2 helyett simán belement a 3100 MHz-es AM3 PII X2 550 BE (bios frissítés után). És ezt simán 3800 MHz-re rántottam fel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Geller72 #111 üzenetére
"A lapot simán tudnák adni annyiért, mint a 775-ös lapokat. Anyagköltség szempontjából simán."
Az ilyenen mindig befosok a röhögéstől.
Egy audi anyagára is kb annyi mint 2 suzuki, de valahogy mégis jóval drágább.Amúgy vicces hogy mindenki itt sír, hogy 1155-ös tokozás lesz, mikor emberek nagy része nem fog integrált gpu-s cpu-t (hu ez de viccesen hangzik egyelőre) venni, mert neki űber VGA kell.
Ha Jolikának veszi akkor megy úgyis konfigot vesz, ott meg részletkérdés a tokozás és minden más is. Egybe lesz cserélve. -
válasz
Limonade Joe #75 üzenetére
Az integrált memvezérlővel épp az AMD jött ki - sokkal - hamarabb. Érdekes...
-
zsolt320i
senior tag
szerintem nem kell ennek olyan nagy feneket keríteni!
majd az aktuális piaci helyzet megoldja magától hogy jó döntést hozott e az intel vagy nem?! (ya, remélem nem fog megint simlis eszközökhöz nyúlni az intel csak hogy befolyásolja a normális piaci működést)
amúgy én sem látom jó stratégiának, de biztos átgondolták többször is hogy legyen +1 foglalat típus vagy ne! -
Davidof92
senior tag
Inteléknél elmentek otthonról? Minek ennyi foglalat. Az integrált videókártya nem valószínű, hogy lenne olyan erős mint egy ati/nvidia külön vga és az fejleszteni is lehet. Irodákba megint nem való mert oda minek 4 mag+biztos nem fognak kiadni ekkora pénzt egy alaplap+cpu+ram 3asért. Na mind1, én maradok a 775-nél még jódarabig. (későbbi quad-ra váltás reményeim szerint.)
Q9550-es témához szólva. Nézzétek meg mekkora ütemben fejlődött a számítási teljesítmény 90-es években és mekkora ütemben nő most. Tehát véleményem szerint egy izmos mostani quad jópár évig elég lessz még.
-
Geller72
veterán
Komolyan mondom, én akkor sem értem őket. Ha nem 45k lenne használtan egy lap, már rég összeraktam volna egy quados holmit. De most?
CPU~i7-920: 55k (használtról beszélünk), Lap~Giga:cca45k, Ramok:cca 3x2 gb/kingmax:cca 20k=120k a lap+proci+ram. ez kiba' sok
A lapot simán tudnák adni annyiért, mint a 775-ös lapokat. Anyagköltség szempontjából simán.Igazából fura, hogy ennyire silány értékesítési mutatóval hogyan húzzák. Ok, tudom, hogy Jenki Tommynak, odaát nem nagyon akad a torkán. 2000 dodós alapmeló mellett.
..de akkor is...inkább csinálnak egy másik foglalatot..ezek hülyék...
-
FefeeX
veterán
Mekkora barom lehúzás ez megint... Meg olyan, mintha 4 külön gyártó lenne az intel, lefedi a piacot egyedül is... Apám, azért ekkora öngólt... Remélem megfekteti az új slotos cuccait, mert ez elég vicces. Mindent meg lehet oldani 1 slottal, eddig is meg lehetett, vagy legalább volt átalakító, mint a PPGA meg a Slot1 közt... 4 platform, ekkora baromságot, ha 775 megy akkor AMD jön asszem...
-
marcee
addikt
A Clarkdale is 1156-ba jön integrált GPU-val, szóval ez még nem magyarázza meg az 1155 feltétlen szükségszerűségét.
smkb: Én egy Asus P5B-vel kezdtem 775-ön, ami szintén az első P965-ös deszkák között volt, de nem a leg. E6600-zal vettem, majd váltottam Q6600-ra. Na ebben menne az összes 45nm-es quad is. (sajnos kinyírtam, ezért van most másik lapom, amúgy gond nélkül használnám még mindig)
-
smkb
őstag
"Ez most olyan, mintha anno mondjuk a Q6xxx szériát beletették volna egy foglalatba, a Q8xxx szériát egy másikba, a Q9xxx szériát meg egy harmadik, kétmagosokkal ugyanez.."
Hát, az én Giga G965P alaplapom maga idejében igenjónak számított és LGA775 ide vagy oda bizony nem tudok már beletenni (majd 3 éves) az újabb processzorok közül (ami teljesítményben is valóban többet tud) jópárat (4 magosok közül jelenleg a Q6600 amit megenne hivatalosan, a Q8xxx et és Q9xxx -et nem azaz pont ahogy példában írod ez biza most is így van, nem csak MILETTVOLNA)... magasabb fsb más ez más az, csak a foglalat ugyanaz, de a lapkakészlet meg nem kezeli... úgyhogy annyira mindegy, hogy a foglalat miatt is cserélni kell-e az alaplapot, vagy csak amiatt hogy nem kezeli az új erősebb cpu-t
-
smkb
őstag
"áhh dehogy, használtan nemrég"[I][/I]
Na pont ezért voltam kiváncsi
Szerinted egy gyártót érdekel, hogy te a használt alaplapodba egy használt cpu-t beletudsz e tenni vagy nem ?
Nem érdekli. Neki ezen már 0 haszna van. Ráadásul még az sem játszik be, hogy a használt cpu eladási lehetősége gerjesztené az új cpu-k eladását, mert mint egy fúró, médialejátszó, tv stb esetében sem az után vásárolod meg az újat miutáan a régit eladtad, hanem előtte.... az ellenkezője csak nagyértékű vagyontárgyak, luxuscikkek és ingatlanok esetén igaz. A fogyasztói társadalom már csak ilyen...
-
Ricco_hun
senior tag
Ezt meg még mindig nem érted. Tegyük fel, hogy neked lesz igazad és 2012-ben már tényleg csak olyan gammák jönnek ki, amelyek megfektetnek egy Q9550-et. De ez engem hidegen hagy, mert nincs más kilátás számomra, minthogy majd később veszek az E5200 helyére egy quadot. Ugyanis még mindig olcsóbb lesz venni fél-egy év múlva egy quadot, minthogy beruházzak egy teljesen új platformba. Én örülnék a legjobban, ha lenne pénzem egy időtállóbb konfigba fektetni, de nincs és a mostani helyzet nem is mutat értelmes alternatívát. Mert ugye Intel a következő pár évet 100 féle tokozással képzeli el, AMD fronton meg ki tudja mi lesz az AM3 után. A s478-ra is rá voltam kényszerítve 2008 végéig. Valőszínűleg az LGA775-re is rá leszek 2011-12-ig. Majd akkor elég lesz szétnézni a piacon, hogy éppen milyen tokozást használnak Intel ék/AMD-ék.
-
twollah
nagyúr
Nem ertem mi ertelme van allandoan tokozast cserelni.
-
nem akarom nagyon védeni az Intelt, de ezekkel a váltásokkal most valamennyire kényszehelyzetben vannak - más kérdés, hogy ezt előrelátó tervezéssel el lehetett volna kerülni, de most már nemigen van más választásuk. a core i7-nek értelemszerűen új tokozás kellett a memóriavezérlő miatt. a core i5 különböző tokja esetleg megkérdőjelezhető, de azt nem tudom, hogy technikailag megoldható lenne-e, hogy a háromcsatornás memóriavezérlőre épülő foglalatban egy kétcsatornás CPU menjen. a GPU beépítésével pedig megintcsak változik az interface, itt sem látom elkerülhetőnek a módosítást. azt tudjuk, hogy az AMD-nél ez hogy fog kinézni?
-
darkarthur
senior tag
Újabb "okos" húzás az Intel-től.
-
Bluegene
addikt
válasz
Depression #100 üzenetére
és az alaplapok között is van 40K
meg a memóira között legalább 10K
az már 60K összesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dacia topic
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest