- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
Bluegene #182 üzenetére
a Q9550 is EL FOG AVULNI!!!
Ha már nem elavult?Mivelhogy van nála erősebb is.
Az,hogy még elég jelenleg mindenre, az nem azt jelenti,hogy 2-3 éven belül is elég lesz. Csak nézzük meg pl. az ArmA 2-t. (játék
) Olyan grafikával jelent meg, ami önmagában, ha teljesen élvezni akarjuk, akkor igényli ezt a procit, valamint nagyon erős videokarit. De két-három év múlva, kiadják a 3. részt, és akkor a Q9550-em a HD4890-el egyetemben mehet NET-ezni. ( ill. ha nem akarok az újabb játékokkal játtszani) maradhat. Sajnos azt kell észrevenni, hogy a hardvergyártók összefogtak a szoftvergyártókkal annak érdekében,hogy kifosszák a felhasználók zsebeit.
Nem kétlem én, hogy a számitástechnika és bármi más ilyen irányú és ütemü fejlődésére nincs szükség. DE! Nem az otthoni pc-k világában. Pl. a fenti játékban 250 négyzetkilóméter terület van. Nos látótávolságnak be lehet állítani X kilómétert. (nem emlékszem pontosan5-6 ) Mivel a valóságban sem látok olyan messze
Még szemüveggel sem
, miért is szükséges ez? A több millió tereptárgy megjelenitéséről nem is beszélve. (fa, növényzet, épületek stb.) (igaz más is közrejáttszik jelen esetben a nagy gépigényhez)
Szóvan tiszta előre megfontolt szándékkal elkövetett rablássá vált az egész szám.tech.
( Szigoruan a magánvéleményem)
(#188) g@bo
Hol lesz már akkor a BlueRay? Lesz még egyáltalán lemez? Hacsak nem az izraeli páncéloson
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bluegene #187 üzenetére
a gyártó majd 5 év múlva a képedbe tol valamit, amitől te azt hiszed, az éppen meglévő holmid "alsó kategória", és te költeni fogsz.
a szoftverfejlesztő gondoskodik róla, hogy a crysis 80 meg éppen elfusson az aktuális vason, minden második kód a " várj 2 másodpercet, hadd szivjon a marha " parancs lesz, és te megint költeni akarsz. erről szól a buli.
egy p1 233 mmx en nem kódoltán mp3 at se vihar sebessen, dvd-t meg főleg, egy q9550 en pedig 5 év múlva is lemegy egy blúréj megmunkálás, ahogyan most is.
relativ, mi az elavult, attól függ, kinek mire kell az adott hw.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bluegene #184 üzenetére
ne nyalizz....
minden elavul, de ez a hüjesége, hogy netezésre jó, ezt ne magyarázza már meg.
nyilván lesz olyan program (megirják...), ami röhögve felzabál 100 magot is, ha valaki igényli az erőt, fizetni fog.
4 éves cucc, hurrá. x2 3800+ proci csak 3 éves azon megy a fc2, hova verjem a s@ggem? cod4 is megy, nyilván, nem csillan a fény minden fűszálon, és mien meglepő, netezni is tudok.
melóhelyen celeron 667 / 256mb ram / 6gb hdd XP op. ( 10 éves? ), és megy a net. na, ez már csoda, mi?
-
szuper-t
őstag
válasz
Bluegene #153 üzenetére
nem tervezek 25 évre de ha megnézed a procim már lassan 5 éves konstrukció?
és ha úgy nézem akk ti 5-8 évről beszéltekergo már 5 évet kibírt az a 3 már nem lesz nagy kunszt
kérdés honna számolod azt az időt mert ha mostantól néznél pl 1 2.4 es cerkát akk nem adok neki 2 évet de az a 2.4 es cerka már mit ledolgozott megfelelő teljesítménnyel ezelőtt? -
szuper-t
őstag
válasz
Bluegene #151 üzenetére
bocs h beleszólok de ez nagyon nagy badarság
q6600 am van azért már nem egy mostani bige de érdekelne meik járték járatja ezt a procit full 100% terhelésre (100% nincs mert akk befagy minden képletesen értsd)(hsz128)
megint egy badarság én egy 478 as Prescott magos procin + Fx5700 on FullHd-t néztem
vissza kéne térni a földre -
smkb
őstag
"áhh dehogy, használtan nemrég"[I][/I]
Na pont ezért voltam kiváncsi
Szerinted egy gyártót érdekel, hogy te a használt alaplapodba egy használt cpu-t beletudsz e tenni vagy nem ?
Nem érdekli. Neki ezen már 0 haszna van. Ráadásul még az sem játszik be, hogy a használt cpu eladási lehetősége gerjesztené az új cpu-k eladását, mert mint egy fúró, médialejátszó, tv stb esetében sem az után vásárolod meg az újat miutáan a régit eladtad, hanem előtte.... az ellenkezője csak nagyértékű vagyontárgyak, luxuscikkek és ingatlanok esetén igaz. A fogyasztói társadalom már csak ilyen...
-
Ricco_hun
senior tag
Ezt meg még mindig nem érted. Tegyük fel, hogy neked lesz igazad és 2012-ben már tényleg csak olyan gammák jönnek ki, amelyek megfektetnek egy Q9550-et. De ez engem hidegen hagy, mert nincs más kilátás számomra, minthogy majd később veszek az E5200 helyére egy quadot. Ugyanis még mindig olcsóbb lesz venni fél-egy év múlva egy quadot, minthogy beruházzak egy teljesen új platformba. Én örülnék a legjobban, ha lenne pénzem egy időtállóbb konfigba fektetni, de nincs és a mostani helyzet nem is mutat értelmes alternatívát. Mert ugye Intel a következő pár évet 100 féle tokozással képzeli el, AMD fronton meg ki tudja mi lesz az AM3 után. A s478-ra is rá voltam kényszerítve 2008 végéig. Valőszínűleg az LGA775-re is rá leszek 2011-12-ig. Majd akkor elég lesz szétnézni a piacon, hogy éppen milyen tokozást használnak Intel ék/AMD-ék.
-
Ricco_hun
senior tag
Húha, nyugodjál meg, mert kezdesz elszállni. Hsz-ről hsz-re növeled az éveket. Te már 7 évről, meg lézerprocikról beszélsz (
). Ütős anyag lehet amit tolsz.
Én nem tehetem meg, hogy 1-2 évente újítsak teljes gépet. Ez nálam 4-5 év. És teljesen jól elvagyok. Tudom, az e-penis-em nagyon kicsi. Nem baj, majd eltakarom a kazán, ócska, "only for browsing" edition Q9550 dobozával.
Kifejtettem már, hogy nem okos dolog csak az évek számát nézni. Azt is kell nézni, hogy merrefelé orientálódnak a dolgok. -
-
Ricco_hun
senior tag
Minden csak optimalizálás kérdése. Az meg elég szomorú, ha olyan gépigénye lesz a játékoknak, hogy nem futnak el egy Q9550-es cpu-val. Nem arrafelé mennek a dolgok, hogy a fizikát is a GPU számolja? Akkor meg? Kell majd egy brutál vga és kész.
"ugyan, gondolj bele hogy 5 évvel ezelőtt milyenek voltak a csúcsgépek 2004-ben. Intel vonalon talán a northwood 3ghz, AMD pedig S754 3000+. Ilyesmik, ezek nem elegendőek ma már játékhoz."
Ez egy kicsit szűklátókörűségre vall. Nem csak ennyiből áll a dolog, hogy visszatekintünk most 5 évet, hogy akkor milyen procik voltak és azok most mire elegendőek. Ennél összetetebb a dolog, lásd pl., hogy a jövőben szélesebb feladatkört szánnak a gpu-knak. -
Mackósajt
senior tag
Nem mérvadó kisebbség vagy, mint szinte mindenki, aki hozzászól egy PH hardware cikkhez. Ez nem cáfolja, hogy az emberek többsége soha nem cserél processzort a lapban, sőt, esetleg nem is tudja mi van a doboz belsejében. Könnyen meglehet, hogy Intel tényleg felmérte ezt, és ezért hagynak fel a képmutatással (képmutatás, mert ugyanazt csinálják mint eddig, csak őszintébben). Hogy az alaplap változtatás nélkül procit cserélő 0,5% egy része azt mondja, hogy akkor AMD (de hozzátéve, hogy csak akkor, ha legalább egyforma erős)? Az Intel reszkethet...
-
smkb
őstag
Az a baj, hogy te és a a fórum többi tagja (én is) a piacnak annyira kis hányadát tesszük ki... ha nem így lenne az Intel sem variálná ennyire a foglaltokat. Nyilván az az 1% átlag juzer aki cserélne, nem érdekli őket...
2006 októberében vettem egy core2 E6400-ast ami mai napig vígan megy 3.2-őn az akkor vett Gigabyte GA 965P (rev 1.0) DS3 alaplapban. Nem rossz, nem rossz de, ha ennél erősebb procit szeretnék venni, akkor azt semmiképp nem ebbe az alaplapba dugnám, mivel ezzel a lappal már visszafognám.
-
Oliverda
titán
Hivatalos álláspont nyilvánvalóan egyelőre nincs (mert még magáról az architektúráról sem nagyon lehet tudni sokat) de komolyabb szakmai fórumokon már boncolgatták és hozzáértők szerint menni fog a dolog.
Az AM3+ (ha lesz egyáltalán) pedig minden bizonnyal bele fog menni AM3-ba mint ahogy az AM2+ is belemegy az AM2-be.
-
Dare2Live
félisten
otthoni erős léghűtős tuning esetén is teljesen jó az AMD. Szóval ár/értékben ÉS tunigban is ok.
intel most huzza ki a tunigerek alól a széket, indult ez az E2xxx szériával, aztán az új E5xxx is döglődnek és feljebb is csunyul a helyzet ha az 1333as fsb nem lenne elég. eközben AMD procik tuningolhatóak sött kutakodva +magok is előkerülnek..... jó 3év után újra ár/értékben egyértelműen az AMD felé billen a mérleg.
-
divrapier
tag
Valóban, amikor megjelent a core2 akkor az AMD hirtelen visszavett az arcából, meg kiderült, hogy tudják olcsóbban is adni. Csak jó lenne, ha kicsit hóditana a piacból, hogy versenyképesebb legyen. És ennek érdekében jó lenne, ha hosszú távon megmaradnának a 'jófiús' stratégiái.
Aki meg intel/amd fan az meg is érdemli. Ár/teljesitményt kell nézni. De legalább most még elitebb lesz, aki aláirásba teheti, hogy i7 9xx EE. Manapság minden jöttment már villoghat q9x00 12MB @4+ GHz-vel. -
zed1983
őstag
Pont ezt írtam, hogy felejtős lesz az i5, az i7 az ára miatt, csak mikor jövőre jön egy inteles hír miszerint 2011-re LGA 1234 új tokozás lesz akkor már az 1155-öt is és a Sandy Bridge-t is el lehet felejteni és akkor mi lesz? semmi, mindenki AMD-t vesz.
Sztem elég nagy luftot fog rúgni az intel... vagy megvan beszélve a bevétel elosztása? egy pár évig az intel kaszált többet most majd az AMD jön megint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest