- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
smkb
őstag
"Ez most olyan, mintha anno mondjuk a Q6xxx szériát beletették volna egy foglalatba, a Q8xxx szériát egy másikba, a Q9xxx szériát meg egy harmadik, kétmagosokkal ugyanez.."
Hát, az én Giga G965P alaplapom maga idejében igenjónak számított és LGA775 ide vagy oda bizony nem tudok már beletenni (majd 3 éves) az újabb processzorok közül (ami teljesítményben is valóban többet tud) jópárat (4 magosok közül jelenleg a Q6600 amit megenne hivatalosan, a Q8xxx et és Q9xxx -et nem azaz pont ahogy példában írod ez biza most is így van, nem csak MILETTVOLNA)... magasabb fsb más ez más az, csak a foglalat ugyanaz, de a lapkakészlet meg nem kezeli... úgyhogy annyira mindegy, hogy a foglalat miatt is cserélni kell-e az alaplapot, vagy csak amiatt hogy nem kezeli az új erősebb cpu-t
-
smkb
őstag
"áhh dehogy, használtan nemrég"[I][/I]
Na pont ezért voltam kiváncsi
Szerinted egy gyártót érdekel, hogy te a használt alaplapodba egy használt cpu-t beletudsz e tenni vagy nem ?
Nem érdekli. Neki ezen már 0 haszna van. Ráadásul még az sem játszik be, hogy a használt cpu eladási lehetősége gerjesztené az új cpu-k eladását, mert mint egy fúró, médialejátszó, tv stb esetében sem az után vásárolod meg az újat miutáan a régit eladtad, hanem előtte.... az ellenkezője csak nagyértékű vagyontárgyak, luxuscikkek és ingatlanok esetén igaz. A fogyasztói társadalom már csak ilyen...
-
smkb
őstag
Az a baj, hogy te és a a fórum többi tagja (én is) a piacnak annyira kis hányadát tesszük ki... ha nem így lenne az Intel sem variálná ennyire a foglaltokat. Nyilván az az 1% átlag juzer aki cserélne, nem érdekli őket...
2006 októberében vettem egy core2 E6400-ast ami mai napig vígan megy 3.2-őn az akkor vett Gigabyte GA 965P (rev 1.0) DS3 alaplapban. Nem rossz, nem rossz de, ha ennél erősebb procit szeretnék venni, akkor azt semmiképp nem ebbe az alaplapba dugnám, mivel ezzel a lappal már visszafognám.
-
smkb
őstag
16 éve van pc-m.Soha nem cseréltem processzort alaplapban. Általában egyszerre avult el mindkettő, egyszerre cseréltem mindig őket. Általában mire elavul a proci addigra egy jobbnak nevezhető többéves alaplap már elmarad szolgáltatásaiban egy új, de olcsóbb terméktől... nincs értelme megtartani és abba beledugaszolni egy erős cpu-t, hogy az alaplap limitáltságai megfojtsák. Valószínűleg az Intel végzett piackutatást a saját termékeivel kapcsolatban és hasonlót állípíthattak meg, hogy általában együtt cseréli a piac nagyrésze az alaplapot a processzorral. Sőt van hogy az egész gép kuka, meg leseljtezés nagytételben). Nagy cégeknél is maximum a memóriabővítésig jutnak, vagy hdd csere de semmi mélyrehatóbb, sosincs cpu cserebere. Akkor meg annyira mindegy, hogy milyen az a foglalat. Mindegy, hogy AMD vagy Intel változtatgatja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest