Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ricco_hun

senior tag

válasz Bluegene #89 üzenetére

Ezt meg még mindig nem érted. Tegyük fel, hogy neked lesz igazad és 2012-ben már tényleg csak olyan gammák jönnek ki, amelyek megfektetnek egy Q9550-et. De ez engem hidegen hagy, mert nincs más kilátás számomra, minthogy majd később veszek az E5200 helyére egy quadot. Ugyanis még mindig olcsóbb lesz venni fél-egy év múlva egy quadot, minthogy beruházzak egy teljesen új platformba. Én örülnék a legjobban, ha lenne pénzem egy időtállóbb konfigba fektetni, de nincs és a mostani helyzet nem is mutat értelmes alternatívát. Mert ugye Intel a következő pár évet 100 féle tokozással képzeli el, AMD fronton meg ki tudja mi lesz az AM3 után. A s478-ra is rá voltam kényszerítve 2008 végéig. Valőszínűleg az LGA775-re is rá leszek 2011-12-ig. Majd akkor elég lesz szétnézni a piacon, hogy éppen milyen tokozást használnak Intel ék/AMD-ék.

• Ricco_hun

senior tag

válasz Bluegene #82 üzenetére

Húha, nyugodjál meg, mert kezdesz elszállni. Hsz-ről hsz-re növeled az éveket. Te már 7 évről, meg lézerprocikról beszélsz ( :C ). Ütős anyag lehet amit tolsz.
    Én nem tehetem meg, hogy 1-2 évente újítsak teljes gépet. Ez nálam 4-5 év. És teljesen jól elvagyok. Tudom, az e-penis-em nagyon kicsi. Nem baj, majd eltakarom a kazán, ócska, "only for browsing" edition Q9550 dobozával. :D
    Kifejtettem már, hogy nem okos dolog csak az évek számát nézni. Azt is kell nézni, hogy merrefelé orientálódnak a dolgok.

• Ricco_hun

senior tag

válasz Bluegene #76 üzenetére

Minden csak optimalizálás kérdése. Az meg elég szomorú, ha olyan gépigénye lesz a játékoknak, hogy nem futnak el egy Q9550-es cpu-val. Nem arrafelé mennek a dolgok, hogy a fizikát is a GPU számolja? Akkor meg? Kell majd egy brutál vga és kész.
    "ugyan, gondolj bele hogy 5 évvel ezelőtt milyenek voltak a csúcsgépek 2004-ben. Intel vonalon talán a northwood 3ghz, AMD pedig S754 3000+. Ilyesmik, ezek nem elegendőek ma már játékhoz."
    Ez egy kicsit szűklátókörűségre vall. Nem csak ennyiből áll a dolog, hogy visszatekintünk most 5 évet, hogy akkor milyen procik voltak és azok most mire elegendőek. Ennél összetetebb a dolog, lásd pl., hogy a jövőben szélesebb feladatkört szánnak a gpu-knak.

• Ricco_hun

senior tag

Keldor papa, Bluegene: Mi ez a szöveg, hogy öt év múlva max netezésre lesz jó a q9550? Miért, talán az évek múlásával folyamatosan tűnnek el a tranzisztorok a cpu-ból, amíg csak egy 1 magos celeron lesz belőle vagy mi? :W Ez akkora hülye felfogás, hogy max netezni lesz jó. Mégis milyen alkamazás lenne ami kifogna rajta öt év múlva, mondom egy esetleges GTA 5-ön kívül? Az 5 év nem egy nagy távlat, hogy valami brutál forradalmi dolog történjen az informatikában.
    Én csak 2008. decemberében váltottam s478-ről lga775-re. Mert ugye nem mindenkinek van megfelelő pénzmagja állandóan a legfrisebb cuccokkal villogni. Most az E5200 mellett is akkora gpu limit van, mint egy ház. Mondjuk egy HD4670-el nem nehéz ezt hozni, de emellé a cpu mellé nyugodt szívvel beraknék egy HD4890-et is. Vagy majd 5 év múlva jó lesz mondani, hogy csórikám a 3,6GHz-re húzott Q9550-ével 13 perc alatt konvertál át egy hd videót, míg mi a 8 magos core i9-cel ezt 8 perc alatt véghezvisszük alapórajelen. :W

• Ricco_hun

senior tag

Ajjajj, mi lesz itt. :( :(
    Én még jó pár évre látom a gépem jövőjét. Most egy E5200 figyel a P45-ben. Aztán majd talán egy év múlva belekerül egy Q9550 oszt csókolom. Szerintem egy ilyen proci (később valami brutál léghűtéssel tunigolva) még simán jó lesz vagy 5 évig. Aztán meg majd szétnézünk, hogy Intelék éppen milyen foglalatot használnak széles körben. Egy brutál quad-ról nem kell semmire váltani, nincs (számottevően) jobb alternatíva. Azt el kell fogadni, jó véristván módjára, hogy nem a miénk a legeslegújabb lap+proci kombó, ami csak létezik a piacon, de teljesítmény az oda fog verni több év múlva is. Hacsak 2-3 év múlva ki nem jön a GTA V, mert akkor rohanhatunk venni valami 6 magos csodát. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés