- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Korábban is volt róla szó, hogy le akarják húzni a rolót? Én legelőször csak a vasárnapi nyitva(nem)tartás kapcsán hallottam erről először. Vagy talán csak ez volt az utolsó csepp..
Az mondjuk hihető, hogy a vasárnapot meg tudják úgy oldani, hogy nem rúgnak ki emiatt senkit.
-
Itt azt nyilatkozza a tesco vezere, hogy:
A vasárnapi kereskedelem tilalma miatt nem fognak több kollégától megválni.
A vasárnapi munkaórákat átcsoportosítják a hét többi napjára.
A vasárnapi házhozszállítás kapcsán egyelőre vizsgálják, hogy milyen lehetőségeik vannak a jogszabályi tilalmakat betartásával arra, hogy biztosítsák a választás lehetőségét a vásárlóknak. Abban az esetben, ha mégis lehet online szolgáltatást nyújtani vasárnap, akkor úgy, ha nem, akkor új megoldásokat keresnek majd. -
Coccolino_O
őstag
válasz
PindurAnna #201 üzenetére
"Szép meg jó, hogy szívesen otthon maradnának az eladók..de mi van a tömegközlekedésben dolgozókkal, az ápolókkal, orvosokkal, mezőgazdasági munkások, stb.?"
Ez nem erről szól, bármit is mond a sok pöcs politikus...
-
PindurAnna
Közösségépítő
Én nem értem miért kell ezen ennyi kört futni...
Szép meg jó, hogy szívesen otthon maradnának az eladók..de mi van a tömegközlekedésben dolgozókkal, az ápolókkal, orvosokkal, mezőgazdasági munkások, stb.?
Ez egy ilyen szakma, ezzel jár..
Ezentúl amikor ők dolgoznak akkor én is, így mikor érnék rá bámészkodni és költeni a pénzem, hogy nekik is legyen pénzük??
-
po1son
addikt
válasz
exchanger #180 üzenetére
Nem kell megértenie mert ő politikus vagy egy palcsó tamás...
Ha saccolni kéne, akkor nálunk kb 600 emberrel lesz kevesebb a létszámkeret országos szinten a boltokban, de legalább a területvezetőknek kevesebb időt kell majd foglalkozniuk a több száz önéletrajzzal...
Érdekesség, hogy csak a mi cégünk 4.5 milliárd forinttal kevesebb adót fog befizetni (évente) csak a boltban dolgozók béréből a vasárnapi zárás miatt. Kis szám ez, de ez csak egy cég a sok közül, akiket érint a vasárnapi zárás... A eladott termékek utáni járulékokat meg sem említem, mert pár okostojás itt úgy gondolja, hogy az nem fog csökkenni, mert az emberek majd 6 napra sűrítik be a vásárlást... -
Dany007
veterán
válasz
Jhonny06 #197 üzenetére
Részemről ez nem is az azonnali vásárlás problémáját oldja meg. Az előre gondolkodással nekem sincs bajom...
Így viszont nem kell sorba állnom. Megtudom csinálni akár éjjel is, mikor a gyerek alszik. És így tovább... Hatalmas előnyt jelentene.Én spec. utálom a tömeget. Utálom a sorban állást, meg úgy kb az emberek nagyrészét is.
Egyébként amúgy is kéthetente egyszer szoktunk nagybevásárlást tartani, épp a fenti okokból kifolyólag. És pont ezt szoktuk vasárnap reggel csinálni. Mert akkor van nyugis időnk és akkor vannak a legkevesebben.
-
Jhonny06
veterán
De gondolom ez is csak akkor működik, ha minimum 1 nappal előtte megrendeled. Szóval ugyanúgy előre kell gondolkodni, ezzel az erővel meg bevásárolsz a hét bármelyik napján.
Tehát ha elfelejtettél valamit és vasárnap reggel megrendeled, akkor feltételezem, hogy aznap nem fogják kiszállítani.
-
3shae
aktív tag
Na a CBA ne akarjon már netes áruházat, az még a simát is alig tudja működtetni..
Drága mint a fene, kosarat mindig a pénztártól kell szerezni, egy kassza működi legtöbbször, az eladók hetente-havonta cserélődnek, és mèg sorolhatnám..
-
Dany007
veterán
A Tesco is jelen van szinte minden nagyobb városban. A gond az, hogy ettől függetlenül a kiszállítósdi online rendelés esetén csak Pest környékén van.
Hát meglátjuk. De mondjuk a CBA meg olyan drága, hogy lehet inkább hanyagolnám. De ha tényleg lesz online felület mindenképpen megnézem. -
válasz
Coccolino_O #186 üzenetére
A kormany reszerol had ne nekem kelljen ezt lenyilatkozni.
-
Coccolino_O
őstag
Mert ha kiderül, hogy az egész hülyeség, akkor természetesen majd jól eltörlik? Mi ugyanabban az országban élünk? Érdekli bármelyiket is szerinted, hogy hány embert rúgnak majd ki, ha ténylegesen úgy látják majd a cégek, hogy így védekeznek a kieső profit miatt? Ne legyen igazam, de ha ez a forgatókönyv jön be, attól még semmi sem fog változni. Mehetnek majd többen tüntetni. Mert ha olyan jól állnánk, hogy több munkahely lenne, mint álláskereső, akkor kit érdekelne ez, menne máshova, és nem kellene féltenie most már az éhbéres fizetését is.
Nem a vándorlással van baj, hanem azzal, hogy nincsen miért visszajönni.
-
válasz
Coccolino_O #183 üzenetére
Mar most megoszlanak a velemenyek a dontesrol, varjunk ezzel kicsit, mi lesz a kovetkezmenye. Mert azt senki sem tudja, csak duhbol irogat mindenfelet, ami szerinte majd kovetkezik ebbol.
Vandorlas meg mindig is volt es lesz ezutan is.
-
Coccolino_O
őstag
Szívesen megcáfolom. Attól még, hogy nekem hatalmamban áll veled valamit csinálni, és te nem tudsz mást tenni a beletörődésen kívül, attól még a meghozott döntésem lehet rossz, ha a te nézőpontodat nézzük.
Vannak, akik elhúznak innen, vannak, akik meg már belefáradtak ebbe az egészbe, és csak túlakarják élni. Ezért megy "tovább a verkli".
-
Polllen
nagyúr
A népharag növelésére mindenképpen jó. A többi baromsággal.
Más
Alapvetően a vasárnapi nyitva tartás hidegen hagy.Viszont nagyon sajnálom, hogy emiatt veszthetik el többen a munkájuk. A magyarázat pedig simán bosszant. A nagy bolt zárjon be, de a kicsi nyitva maradhat... A magyarázatban szereplő célt akár értelmesen is el lehetne érni, de neeeem... Vagy a magyarázat butaság vagy a kivitelezés vagy mindkettő.
Aki meg azt gondolja, hogy emiatt nem lesz elbocsájtás sehol, az marha.
-
Én nagyon jó ötletnek tartom.
A tüntetésekre leginkább azért nem tudnak elmenni az emberek, mert be kell menniük dolgozni.
A kellemetlenebb fele, hogy sokan ezután akár egész héten is rá fognak érni. -
exchanger
tag
Lauda, téged még hány helyen kell megcáfolni, hogy végre megértsd amiről szó van?
(#177) LaciCRM: Természetesen lehet, csak elenyészően kevés ilyen van nem mérvadó.
-
dabadab
titán
válasz
#81556480 #174 üzenetére
"(#156) exchanger hohó, az a baj hogy ez nagyjából igaz. és hogy efelé terel minket a világ. az én értékrendem az nem ilyen."
Igazából az szerintem semmiben nem újdonság, hogy a stabilitást meg a biztonságot az adja, hogy van mit enni meg van fedél a fejed fölött meg hasonlók.
-
törölt tag
Engem a vasárnapi újság eladásnál fogott meg ez a történet. Ez reális lehet, hogy ott biza aki a vasárnapi lapot szerkesztette és azt mondjuk csak multikba árulták, az mehet a levesbe!
Németbe jártam egész nyáron sofőrként és szombaton is dolgoztam , így csak vasárnap lett volna időm vásárolni, de persze minden zárva volt. Nekem baromira idegesítő volt. Én is szoktam vasárnap dolgozni. kibírom. abszolút nem zavar, és nemhiszem hogy aki vasárnap dolgozott, az MINDEN vasárnap dolgozott. Emberek vannak akik karácsonykor , szilveszterkor dolgoznak, vagy rendszeresen éjszaka dolgoznak. De ezek a bolti dolgozók a változó munkarend miatt nemhiszem hogy egész életükben bent töltötték a vasárnapot a kasszánál.
Nem értem ezt a fajta magán életbe való beleokoskodást. ezeket a törvényeket. Majd akkor vasárnap 12-től délután 3 ig kapcsolják ki az áramot hogy csak egymásra figyeljen a család.
Egyáltalán nem biztos hogy sok lesz az olyan ember aki amugy dolgozott volna de most majd szabad és akkor majd jól otthon szereti a családot. De azért lehet.
Ez az én véleményem, biztosan van rá releváns magyarázat, csakhogy szerintem nálunk nem ez a legnagyobb probléma.
(#156) exchanger hohó, az a baj hogy ez nagyjából igaz. és hogy efelé terel minket a világ. az én értékrendem az nem ilyen.
-
dabadab
titán
"Mindig ez van, azonnal vilagveget kialtanak az emberek. Aztan csak megy tovabb a verkli."
Tudom, hogy ez instant öngodwinelés, de ezt el lehetett mondani a náci haláltáborokról is: megcsinálták őket, nem lett világvége, ment tovább a verkli. Kiváló érvelés.
(#119) Dany007: "Vagy komolyan azt gondolja valaki, hogy az a szerencsétlen pénztáros vagy árufeltöltő azért rohadt ott vasárnap is dolgozni, hogy majd dőzsölhessen meg Dubaiozhasson vagy iPhone 6-ot vehessen? :S"
Ráadásul ha ezért is csinálná, akkor is, kinek mi köze hozzá?
-
dabadab
titán
"Ausztriába vasárnap nincs benzinkút a kis városokban."
Ezt honnan sikerült összehozni?... Dehogy nincs.
Egyékbént meg egyrészt az osztrákoknál is kezd felmerülni a vasárnapi nyitvatartás, másrészt meg itt a nyugati határon látszik, hogy az átlag osztrák polgárnak sincs ellenére az a gondolat, hogy vasárnap vásároljon be.
"A bevásárlás az kurvára nem létszükség. Az ráér hétköznap is."
Ezt, ha kérhetném, akkor ne akarja más kitálni helyettem.
"Azt is látni kéne, hogy családanyák robotolnak vasárnaponként a pénztárban, pedig nekik a vasárnapi ebédet kéne készíteniük."
Nem tudom, de ahogy látom, a vasárnap dolgozók egy jó része diák, aki itt keresi meg az egyetemrevalót (és ők értelemszerűen hétköznap nem annyira érnek rá), másrészt ha meg családanya dolgozik, az meg azért teszi, hogy legyen miből pénz a vasárnapi ebédre, ráadásul saját választásból.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Viktor77 #169 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként az lesz még érdekes dolog, hogy mi lesz azokkal az üzletekkel, amik szupermarketek mellé települtek, jellemzően egy épületben vannak velük. Jó pár helyen van erre példa, ahol posta, mobil szaküzlet, étterem, gyógyszertár, virágárus, pékség van egy-egy szupermarkettel egy épületben. Ők ugyan nyitva lehetnének, de megéri majd nekik?
-
Gh0sT
addikt
Pusztán vásárlói oldalról megközelítve: az ilyen házhozszállítós bevásárlós megoldások sem működnek majd vasárnap? Hogy szól a törvény szövege? A bolt lesz zárva, vagy a tevékenységet is korlátozzák?
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Most akkor hogy is van ez? Tegye fel a kezét, aki azt mondta, hogy nem lesznek elbocsájtások a vasárnapi zárva tartás miatt!
Beismerte az NGM: lesznek elbocsátások a boltbezárások miatt
-
Lord Myn
senior tag
Pedig, ha hiszed, ha nem, nincs... Este 6-ig dolgozom, 2 kisiskolás gyerekem van és emellett még harmadéves főiskolás vagyok én is. Hogy tetézzük a bajt, a feleségem is dolgozik és szintén főiskolára is jár. A gyerekekkel is kell tanulni napi szinten 1-2 órát. A kisebb bevásárlást el tudjuk intézni hétköznap (kenyér, tej, víz, stb.). De a nagybevárárlásokra csak hétvégén van időnk.
Nem hurrogtál le senkit? Akkor idézlek mégegyszer: azert a par emberert, aki lusta volt hetkoznap bevasarolni?
Na. ez verte ki kicsit a biztosítékot. Hogy aki nem tud hétköznap vásárolni, az már mindjárt lusta, függetlenül a körülményektől...
-
8th
addikt
Azt is látni kéne, hogy családanyák robotolnak vasárnaponként a pénztárban, pedig nekik a vasárnapi ebédet kéne készíteniük. Azt meg senki ne várja el a másiktól, hogy elvegye a családjától a családi vasárnapokat.
Aki elégedetlen a munkájával/munkáltatójával az váltson munkahelyet és kész. Pártunk és kormányunk ezzel a húzással bucira szopat egy fél országot azt is akinek jól jött a hétvégi pótlék azt is aki csak vasárnap ér rá bevásárolni mert a normális életkörülmények megteremtéséhez muszáj hétből hat napot reggeltől estig dolgoznia.
A bevásárlás az kurvára nem létszükség. Az ráér hétköznap is.
Neked nem létszükség mert a magad ura vagy és akkor dolgozol ha jól esik. Az emberek 80%-a nem ilyen szerencsés. Én dolgoztam ácsokkal egy nyarat. Amikor fent baszod a rezet reggel héttől délután ötig-hatig a tetőn és nap végén szutykosan büdösen a fáradságtól remegő kezekkel lábakkal már semmi másra nem tudsz gondolni csak arra, hogy hazaérj végre lezuhanyozz bepakolj az arcodba valami kaját és beborulj az ágyba akkor pár idióta miatt akiknek fogalmuk sincs a való életről még fújd fel a pofád és az otthoni napi teendők mellett!! basszál el arra alsó hangon 1-1,5órát a megfizethetetlen pihenőidődből, hogy bemenj a sok kretén közé vásárolgatni. Eddig elintézte az ember vasárnap kényelmesen ráérősen na eztán nem fogja. Milyen jogon korlátoz engem bárki is abban, hogy akkor vásároljak amikor nekem jól esik/időm van rá? Csak mert pár öltönyös pingvin nagy unalmában vallási alapon így döntött a parlamentben? A világ megváltozott csak ők meg maradtak dinoszauruszok. Manapság az emberek toronymagasról tesznek a vallásra.
Bammeg a létfenntartásért foggal körömmel küzdő a kereskedelemben alkalmazottként dolgozó amúgy is szarul kereső emberek zsebéből vesznek ki pénzt a vasárnapi zárva tartással és ez több mint undorító húzás! Szégyellje el a pofáját akinek ez kipattant a beteg agyából! -
Dany007
veterán
válasz
gery2123 #158 üzenetére
"de aki igen annak legalább 5-6 ezer Ft kiesés. És igen nagyon sok embernek ez pénz."
Ugyanmár, most mit izélsz, hiszen Ramirex fórumtárs is megmondta: minek nektek annyi pénz!
-
gery2123
őstag
Nem szeretek politizálni, na de ez több a soknál..... Kereskedelemben dolgozok, és sajnos mindenki retteg, hogy őt engedik el, vagy le lesz a munkaideje véve 6-4 órára. Én vasárnap nem dolgozom, de aki igen annak legalább 5-6 ezer Ft kiesés. És igen nagyon sok embernek ez pénz. Sajnos nem gondolnak bele abba mekkora kiesés ez a cégeknek, és az egyszerű por népnek. Ba****k meg......... !!!!
-
h3lios
addikt
válasz
Peterson_ #153 üzenetére
A pénz nem boldogít, de azért szívesebben sírok 1 ferrariban, mint a híd alatt.
Na jó viccet félre téve én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a pénz csak 1 eszköz amivel el lehet érni a boldogságot meghatározó dolgokhoz. Stabilitás, folytonosság, nyugalom (ahogy mondtad is), és nem elhanyagolandó az öröm. Az az ideális, ha vannak az embernek szerettei, meg pénze is, hogy ha kell meg tudja őket lepni 1-2 dologgal, ha éppen úgy hozza az élet. -
Peterson_
addikt
válasz
Coccolino_O #151 üzenetére
Ez igaz. Csupán egy eszköz, ami nélkül viszont sok olyan tényező kerülhet képbe, ami út lehet(!) a boldogtalansághoz.
Tehát a következőképp is mondhatnánk:
A pénz nem boldogít.Nyugtat -
válasz
Coccolino_O #151 üzenetére
Egyetertek.
-
Coccolino_O
őstag
Nélkülözhetetlen a boldoguláshoz, de a $$$ nem egyenlő a boldogsággal. Akit csak a pénz és a materiális dolgok éltetnek, az lelkileg örökké szegény marad.
Lauda: Szerencsére azért létezik arany középút a szélsőségek között.
Az is borzalmas, amikor valaki nem vágyik többre (legalábbis kifele ezt mutatja), mint amit az élettől kapott, és az is szörnyű, amikor a pénz az Isten.
-
exchanger
tag
"Tehát ebből az következik, ha sok az ÁFA csalás, akkor el kell törölni az ÁFÁ-t!"
Imádom ezt a riportert
-
válasz
adrian360 #146 üzenetére
Nem plázáról beszéltem eddig, mert azon boltok nagyrésze igen drágán adja a termékeit (illetve drága termékek vannak, mert márkásak).
Rekordszinten van kb. a munkanélküliség (közmunkát ne számoljuk már bele a statisztikába), és nemhogy munkahelyeknek kedvezzünk a döntésekkel, még ártunk is nekik ilyen hülye, átgondolatlan baromságokkal.
Bérezés meg sajnos addig ilyen lesz, amíg ennyiért találnak munkaerőt, azt meg találni fognak, mert sok a munkanélküli. -
pyxystyx
tag
Nem tudom, mi lesz a végső változata ennek a törvénynek, de a fő célját már mindenképpen elérte.
Erről beszélnek az emberek és nem másról, ami esetleg kényelmetlen lehet a kormánynak, valamint lehet jól utálni egymást.
Egyébként is bevett taktikája a fiúknak, hogy mindig felállítanak egy ellenségképet, akit lehet köpködni:
rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, nyugdíjasok, mikor melyik csoport... -
adrian360
őstag
nekem van pár ismerősöm aki plázában dolgozik, nagyon sok helyen csak nyűg a vasárnapi nyitvatartás, mert fele akkora az igazi forgalom mint más napokon. lehet sok ember van a plázába csak éppen nem vesznek semmit.
Nem értek én se egyet az egységes vasárnapi bezárással, de valamilyen szinten korlátozni kellene szerintem is. Rövid távú hatása biztos az lesz hogy páran elveszítik a munkahelyüket, de hosszútávú hatását senki nem tudja. benne van a pakliban hogy tényleg visszaerősödnek a kiskereskedelmi egységek, illetve a piac átalakulása miatt a bérezési szokások is változhatnak. -
exchanger
tag
Aha... mire gondolhatott a költő című rovatunk következik:
"Teljes mertekben egyet ertek. Inkabb eljen az ember kevesebb penzbol, de azt elvezze, ha mast nem is, csupan azt, hogy a szeretteivel van. Aki nem ezt az utat koveti, az elobb utobb nagy gondokkal fog szembenezni. Egeszseg leromlasa, depresszio, csaladi konfliktusok etc.
"
-
A baráti körben, rokonságban lévő hipermarket dolgozók, hogy állnak ahhoz a kérdéshez, hogy a Vasárnap megkeresett pénzüket nem kapják majd meg ?
Az meg érdekes dolog, hogy ha utálják a hétvégi munkát, akkor miért nem mennek máshová dolgozni ?UI: Ne személyeskedjetek már.
-
exchanger
tag
Senkit nem érdekel, de a különbség köztem és közted az, hogy én nem akarom a szaros kis értékrendemet ráerőszakolni a másikra, azzal az indokkal, hogy "én tudom mi az élet te meg nem". Valószínűleg én a te életedet, egy sivár, értéktelen dolognak tartom, mégsem akarom, hogy úgy élj, ahogy én élek. Hagyom, hogy éld a kis sivár életedet, mert te ezt választottad.
Kíváncsi vagyok mit szólnál, ha azt mondanám, hogy te éjféltől láthatatlan unikornis hívő leszel, és ha ezt megtagadod akkor megöllek, mert csak a láthatatlan unikornis hívők élik az igazi életet, a többieket meg kell ölni.
Mert te ezt csinálod, szóval szállj magadba és gondold át a te übermensch életed.
-
válasz
exchanger #136 üzenetére
Tovabbra sem ertem miert gondolod azt, hogy itt barkit is erdekel, hogy te mit csinalsz az eletben. Beszelgetunk, leirjuk a velemenyunk kulonbozo temakrol. Semmi tobb.
Coccolino_O A nagy rohanasban elmegyunk amellett, ami igazan fontos. Roviden ennyit fuznek hozza.
exchanger en sem akarom raeroltetni senkire az enyemet. Mint irtam nem erdekel mit csinalsz, meg az se erdekel mit csinal a harmadik, csak te vagy keptelen ezt felfogni ezek szerint.
-
Ramirex
csendes tag
"azt ugye észrevetted (nem), hogy valami eszement módon atom ócska régi elveid vannak az élettel és a nőkkel kapcsolatban? a nőnek semmi más dolga, csak hogy konyhatündér legyen vasárnap délelőtt? mindenkit felment a törvény a meló alól, de a családanyákat a konyhai meló alól nem?
észrevetted már, hogy feltalálták a villanyt, meg hasonló dolgokat?
szerk: miért nem te főzöd a vasárnapi családi ebédet?"Hol írtam én azt, hogy egy nőnek ne lenne más dolga mint a főzés?
Hál Istennek az én feleségemnek normális munkahelye van hétfőtől péntekig. De a baráti körben rokonságban vannak akik ilyen hipereknél dolgoznak és rohadtul utálják a hétvégi munkát.Egyébként ezernyi jó dolgot lehet csinálni pénz keresés helyett ami nem kerül pénzbe.
Túrázni kutyával, horgászni, korcsolyázni, síelni (na mondjuk ez tényleg pénzbe kerül)
-
Dany007
veterán
válasz
Coccolino_O #138 üzenetére
Vigyázz, mert ebből meg az lesz kihozva, hogy biztos csak a pénz tesz boldoggá...
-
Coccolino_O
őstag
-
3shae
aktív tag
Ha egy mondatban akarnám leírni a véleményemet, akkor csak annyit írnék, hogy rosszabbul érzem magam, mint négy éve..
De tényleg kezd nagyon elsz@ródni az egész, csak az a baj, hogy senki sem látja, veszi észre, hogy hol van már az a bizonyos határ. Olvastam itt több hozzászólást hogy inkább kevesebb pénzből él, de azt boldogan, meg hogy hétvégi munka semmiképpen sem játszik. De kérem! Az országban hány ilyen ember van, aki gondolkodhat, vagy cselekedhet így? Akit nem szorít a hitel, albérlet, számlák befizetése, éhes szájak etetése, vagy ha ezen dolgok egyike sem gyötri, akkor miért ne akarhatna egy hangyányival többet hazavinni, hátha lesz belőle valami alapon?
-
exchanger
tag
Persze, majd 80 évesen lehet ez lesz a legfőbb, de addig élni szeretnénk. A saját értékrendet, pedig ismét nem igazán érdekel senkit.
(#123) h3lios : A strand sem lehet nyitva, mivel az is szolgáltatás. Ha ingyenes, akkor is kell személyzetnek lennie.
(#102) Ramirex: Szerinted az ország lakosságának a 90%-a pénztáros meg árufeltöltő?
-
válasz
Coccolino_O #129 üzenetére
ez megvolt már
-
bambano
titán
azt ugye észrevetted (nem), hogy valami eszement módon atom ócska régi elveid vannak az élettel és a nőkkel kapcsolatban? a nőnek semmi más dolga, csak hogy konyhatündér legyen vasárnap délelőtt? mindenkit felment a törvény a meló alól, de a családanyákat a konyhai meló alól nem?
észrevetted már, hogy feltalálták a villanyt, meg hasonló dolgokat?
szerk: miért nem te főzöd a vasárnapi családi ebédet?
-
van egy ötletem, amit be lehetne terjeszteni, ez a hétfőn ne legyen semmilyen TV adás MO-n
Az emberek egy kicsit höbörgnek azt majd hozzászoknak. Együtt lesz a család és beszélgetnek.
Én nem nézek tv már jó sok éve, így nem érintene, de támogatom, szerintem mindenkinek jó lenne. -
C4mp3r
addikt
engem rohadtul nem erdekel, hogy te hol elsz, a hozzaszolasom rossz felere reagaltal. inkabb azt mondd meg, hogy en dolgozni akarok vasarnap, mert kell a penz, akkor miert kenyszeritenek arra, hogy otthon "lazuljak" a csaladdal legyek. megint csak rohadt jo, hogy te hetkoznap jarsz vasarolni, mert nem szereted a tomeget, de kit erdekel? aki meg eddig vasarnap jart azt jol megszopattak. tenyleg nem erted, hogy mi a problema ezzel?
-
h3lios
addikt
Nagyon jó dolog LENNE együtt lenni a szeretteiddel, de ha együtt vagytok akkor kellene valami program is, mert biztos buli egymást nézni egész nap, de annyira nem tartalmas. Jaa , hogy programhoz pénz is kell. Eddig ez megoldott volt, mert kijelöltetek magatoknak 1 napot, amikor el tudtatok menni valahova. Most a pénz is nehezebben jön össze rá éééés még 1 nap is kiesik, mivel vasárnap lószart nem tudsz csinálni.
Csak hozok 1 példát !
Strand: oké, nyitva lehet de nem lehetnek árusok akkor 1. kajád csak másnapos lehet, ami sosem lesz olyan mint a friss, 2. ha van is akkor méregdrága.
Mozi: Nem lehet nyitva
Kirándulás: Megint csak kellenek hozzá alapvető dolgok.Egyszóval nehezebbé tették az együtt létet is amit eddig is meg tudtak oldani az emberek.
Ja meg ha anyuka az új törvény miatt lesz éppen munka nélküli akkor biztos élvezni fogják együtt az életet, akár a híd alatt is. (oké kisarkított volt, de lehet valóságalapja..) -
válasz
Viktor77 #118 üzenetére
A szabad munkához való jogot sértik ezzel a lépéssel.
Nem beszélve a bérekről, mert ha Vasárnap nem dolgoznak majd, akkor kevesebb az a munkaidő amit a munkások között szét kell osztani ugyanannyi emberre. Nagyon valószínűsíthető pl. egy 0-24-es Tesconál (nem vagyok Tesco párti, se más párti csak a példa miatt), hogy a kevesebb nyitvatartási idő miatt kevesebb munkaerő fog kelleni.Azért dolgoznak sokan Vasárnap, mert kell az plusz pénz amit azzal keresnek és most ezt jó pár embertől elveszik, mert csak.
-
total90
veterán
válasz
Viktor77 #118 üzenetére
Nem sertesz senkit, nem is mondtam/irtam.
Nem mondta Neked senki, hogy mit csinalj vasarnap, csak, hogy egyes uzletek nem leszek nyitva. Senkinek nem lett beosztva, hogy ezt vagy azt csinalja.
Az utolso bekezdesedben nem ertem az osszefuggest, szoval ha nincs love, akkor kimozdulsz, de ha van, akkor otthon maradsz
-
Dany007
veterán
Nem is tudom mondjuk az eszedbe se jutott, hogy az a szerencsétlen azért dolgozik vasárnap is mert az ilyen áruházi alkalmazottak / több műszakban dolgozók amúgy rohadtul keveset keresnek? És nem lehet, hogy mondjuk az a plusz pénz, amit a vasárnapra kapnak jól jön a családnak?
Mégegyszer mondom senkinek(!) nem tartanak és eddig se tartottak fegyvert a fejéhez, hogy: márpedig dolgoznod kell(!) vasárnap is.
Vagy komolyan azt gondolja valaki, hogy az a szerencsétlen pénztáros vagy árufeltöltő azért rohadt ott vasárnap is dolgozni, hogy majd dőzsölhessen meg Dubaiozhasson vagy iPhone 6-ot vehessen? :S
@(#118) Viktor77:
Ennyi. Erről van szó. Hihetetlen, hogy ezt valaki nem tudja megérteni.
-
Viktor77
titán
A jobb élet miatt dolgozom vasárnap, ezzel most valakut sértek?
A lényeg, hogy ne egy politikus próbálja nekem megmondani, hogy mit csináljak vasárnap.
Lefogadom bárkivel, hogy ha ezek is minimálbérből élnének, ezt nem szavazták volna meg.
Több százezerrel én is otthon maradnék vasárnap. -
total90
veterán
Azzal ervelsz, hogy mert eddig 2 napod volt bevasarolni es most csak 1 lesz. A het tobbi napja? Nehogy azt mond mar, hogy hetkoznap nincs 2 orad bevasarlasra, ezt nem hiszem el. Nem letezik, hogy reggel 6-tol este 10-ig dolgozol.
En direkt hetkoznap megyek bevasarolni, mert nincs tomeg akkor. Elmegyek este 7-kor es 8-ig meg van minden, mert akkor zarnak itt az uzletek.
Amugy meg nem eszt osztani probaltam, csak a sajat velemenyem elmondani es senkit nem hurrogtam le, ellenben veled.(#19) C4mp3r
A jobb elet miatt leptem le, ki az aki nem azert? Ezzel most valakit sertek?
-
Syl
nagyúr
Most esett csak le! A törvény, ami megtiltja a vasárnapi és ünnepnapi munkát, március 15-én lép életbe...
-
exchanger
tag
(#111) Lauda : Milyen alapon akarod megmondani, hogy ki mennyit dolgozzon és ki mennyi pénzből éljen meg "inkább"? Kinek képzeled magad?
Itt kezdődnek a bajok, amikor a politikusok (plusz te is illetve a kútfúró srác is) bele akar pofázni egy másik ember életébe, amihez semmi köze. Az mennyire tetszene, ha én azt mondanám, holnaptól neked kötelező lesz heti 3x adományt adnod a sintoista szerzeteseknek? Ne merd megkérdezni, hogy miért, mert én azt mondtam azért.
(#114) Ramirex: Semmilyenben. Vendéglátásban dolgozom, és szeretek Vasárnap dolgozni, mert így hét közben van a szabadnapom, amit ráadásul én választhatok meg 90%-ban.
-
Szabadidő szerintem nem egyenlő Vasárnappal, legalábbis nagyon sok helyen nem, és ezt a Fidesz ne is döntse el az emberek helyett, mert aki dolgozik Vasárnap, az nyilván nem a tarkóhoz tartott fegyver miatt teszi, hanem a pénz miatt.
Ramirex 110 hsz: Akkor most Apudék azonnal zárjanak be hétvégére, mert legyenek együtt a családdal !!! (ekkora öngólt, öcsém)
-
Teljes mertekben egyet ertek. Inkabb eljen az ember kevesebb penzbol, de azt elvezze, ha mast nem is, csupan azt, hogy a szeretteivel van. Aki nem ezt az utat koveti, az elobb utobb nagy gondokkal fog szembenezni. Egeszseg leromlasa, depresszio, csaladi konfliktusok etc.
exchanger a velemenyem irtam le. Neked lesz rossz, ha nem koveted.
-
Syl
nagyúr
válasz
exchanger #98 üzenetére
És majd nálunk lesznek "vasárnapi liftek"
-
Mit csinálnál, ha annyi munka lenne, hogy vissza kellene mondanod, mert hétvégére is kellene ütemezned ?
Tudom sarkított példa, de sokan nem tehetik meg, hogy a hétvégi többlet pénzt csak úgy eldobja, mert elvei vannak.
Nagyon sokan dolgoznak hétvégén, pl. diákok rengetegen vannak, ők hova mennek dolgozni Vasárnap ? Azt amit most megkeresnek Vasárnap és nyilván elköltik (vagy félreteszik) valahol, azzal a pénzzel mi lesz, azzal a diákokkal mi lesz ... -
C4mp3r
addikt
magyarazd mar el nekem, hogy te vagy egy politikus milyen alapon szol bele abba, hogy egy ember hogy dolgozik/eli az eletet? leirtad te rohadt szerencses vagy, akkor legyen mindenki kutfuro, mert pihenhet 3 honapot? egyebkent aki vasarnap dolgozik annak altalaban hetkoznap van szabadnapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged