- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernest.
tag
válasz
szponzor #14621 üzenetére
Amúgy nekem nem fér bele, hogy pumper legyen rajta, vagy tok, inkább igyekszem vigyázni rá.
Tudom, hogy nem egy kategória, mert a DEFY sokkal strapabíróbb kialakítású, de 2 évig bírta komolyabb sérülések nélkül, pedig nem kezeltem hímes tojásként. Alapvető dolgokat betartottam, hogy nem teszem kulcs mellé, ilyenek. Esett párx, de alig érezhetősen sérült.
A Nexus hátlapja viszont tényleg marhára karcolódik. Erre igyekeztem figyelni, de ha leteszed az asztalra is sérül, ezért vettem rá DBrand a fóliát. Hozzáteszem, hogy a hátlapja nem GG2, de még nem is GG, ezt kb minden tesztben leírják. Igaz, karcmentes üveg, de annál gyengébb.
-
trance89
őstag
válasz
szponzor #14429 üzenetére
még egy márciusi verziót használtam utoljára, abban még gyári 4.2.2 kernel volt, erről a PA topicjában is többször volt szó
azóta hogy mennyit változott a helyzet nem tudom, a gyári kernellel pedig nekem is nagyon merült (mobilnet/wifi nélkül készenlétben kb 1óra alatt 1%-ot merült, ez rohadt sok, még a gyári 4.2.2 is jobb volt ebből a szempontból pedig az is hírhedten akkuzabáló)
maga a rom amúgy nagyon bejött, csak a nagy éhsége miatt cseréltem le (akkoriban még nem szórakoztam kernelekkel) a mostani halo-s verziók pedig nem valami betonstabilak, nagyon sok hibát jeleznek az xda-s topicjában ezért ezzel még várok
így maradt a jól bevált CM, tegnap felraktam hozzá a franco kernelt és belőttem rajta a HardRic által ajánlott iphone 5-ös színprofilt (#14343) és azt kell mondjam hogy lett egy új telefonom, az alap színek nagyon fakók voltak, most pedig élvezet ránézni a kijelzőre -
Neck
veterán
válasz
szponzor #14048 üzenetére
Igazán nincs mit
Teljesen megértem
Én csak jeleztem hogy olcsó lesz
Cukrosleves:
Holnap reggel 8-ig. -
SÖ
addikt
válasz
szponzor #13606 üzenetére
Csak így lehet aktív a védelem, de nem fogyaszt. Jelen van a háttérben de csak akkor aktiválódik, ha letöltesz, az is 1-2mp amíg összeveti az adatbázisával. Teszteltem varez oldalakon, jól működik. Fogyasztás szempontjából nem számít. Egy rendszer problémám van, hogy root modú telepítéssel lenne a leghatékonyabb de azt meg pont azok az appok nem preferálják, amiért fontos volna a vírusirtó.
Tehát fogyasztás szempontjából, nem tényező. -
Benex
senior tag
válasz
szponzor #13514 üzenetére
1-2 hétig stock rendszert hagyok rajta
nem érzem szükségét custom romnak
(ettől gyorsabb nem hiszem h lehet , max akksi idő )
már tervezve van a bumper
tokot mindenképp akarok és mivel nagyon szép a hátulja igy olyat ami átlátszó szóval csak bumper
Fólia meg jövő héten lesz , csak fel is kell majd rakni
-
zezoka
őstag
válasz
szponzor #12730 üzenetére
Akkor esélyes, hogy még én is megkapom a 13.ai rendelést?
Cukorleves: Tudom, nem hiba, csak nem lehet valamivel átverni, vagy valami TCommander pluginnel, vagy trükkel megjeleníteni ott is?
(Bocs a sok újért, mindig mire észreveszem, h még "él" a szerkesztés, már meg van az új hsz...)
-
asysoft
aktív tag
válasz
szponzor #12552 üzenetére
Persze, mindig ki lehet új dolgokat találni, csak 1-2 példát hoztam, amit én pl nagyon szívesen látnék (és nem meglévő megoldásokat cserélne le, permission rendszert kivéve).
klasszsrac (#12562):
Hozzáférésről tudtam, hogy rootolás mellett meg lehet oldani, rezgésről pedig erősen sejtettem. Lock Screen Notificationre is van megoldás (kb ilyen névvel is), csak az ilyen "mindenhez hozzáfér" szoftverektől kicsit tartok.sheratan (#12602):
Legjobb tudomásom szerint idehaza 160 km/h a maximálisan engedélyezett sebesség a most felújított vasúti szakaszokon is. Mondjuk bár ez lenne a legnagyobb baj...mcsabi84 (#12621):
Remélem ez a kinézet csak valami jövőben elkaszált szárnypróbálgatás. Holo UI nekem bejön, ennél meg kicsit kezd visszatérni a 2.3 stílusa, plusz ezek a színek is eléggé "gyerekessé" teszik. Kíváncsian várom az első 4.3 képeket...Ez az órás dolog jópofa. Arra emlékeztet, mikor régen Pannonnál minden készüléken 06:20 volt az idő a promó anyagokban
-
Csapi007
veterán
válasz
szponzor #12583 üzenetére
Hy
Engem is zavar még nem találtam rá megoldást, esetled bele lehet fordítani pl a CM SoundSettings.java fájlját a forrásba.bence007: PA FAQ
3.7 Is it possible to use PIE with STATUS BAR?
1. disable fullscreen mode by hitting the quicksettings tile PIE
2. settings/hybrid properties/interface and set the NAVBAR to 0%
Note: You will only have the bare PIE as a navigation replacement without other information and actions due to the fact these things can be found in the status bar. -
dombila
őstag
válasz
szponzor #11453 üzenetére
Én naponta használom az N7-et is. Otthon kényelmesebb azt használni, mint az N4-et. Főleg netezek rajta (böngészés, mail, ..) de néha játszom is.
OTG működik vele szépen, USB-s egér, pendrive, kis fogyasztású HDD is elmegy. HDD-t nem illik sokat használni vele, mert a magasabb táp igény miatt a feszültségszabályzót idővel tönkreteheti.
Nem "hardgaming" használat mellett kb. 2 naponta töltöm.A teljesítményt nem nagyon tudom értékelni. A benchmark programok szerint igen, persze, gyengébb. Ugyanakkor használat közben ez nem jelentkezik. Mondjuk az is igaz, hogy nincs fenn mindkét eszközön ugyanaz játék, így direktben nem tudom összehasonlítani őket.
Viszont ha kifejezetten olvasásra kellene (nincs játék/böngészés/internet) akkor egy e-reader-el jobban jársz. Sokkal kevesebbet fogyaszt (hetente elég tölteni) és jobban olvasható. Ha csak alkalmanként olvasnál rajta, és egyébként másra is használnád, akkor jó választás lehet.
MHL támogatás sajnos nincs benne.
-
FearTomi
őstag
válasz
szponzor #11453 üzenetére
Nekem 9 órát bír folyamatos nyomogatás mellett, de nincs rajta 3G szóval gondolom 3G-vel ez kevesebb...Napfényben is jól látszik a kijelző, de szerintem a N4 kijelzője 1000x szebb. Azért utálom, mert Asus
Eddig 3 asus termékem volt, ebből 2 elromlott kevesebb mint 3 hónap alatt, gondoltam adok még 1 esélyt az asusnak. Hát 1 hónapnál ez sem bírt többet. Volt már szervízbe, most megint szar a kijelző...szóval ezért utálom
Amúgy meg szerintem tök fölösleges, azt hittem használni fogom, de nem. Amikor a Defym mellett használtam, jóval többet nyomogattam, de most nexus 4 mellett, kb. 2 hetente 1szer játszom rajta és ennyi
-
Bilux
veterán
-
BossBoss
őstag
válasz
szponzor #10239 üzenetére
Így akkor elég gáz. Mondjuk sokszor, úgy sem így másolnék zenét. De azért idegesítő (ez is). Valaki küld nekem egy tracket és letöltöm telóval akkor nem tudom lejátszani mert nem teszi bele a lejátszóba. Dugjam gépre csak ezért...
Mi a helyzet a a nem gyári lejátszókkal? Azok scannelik a mappákat? -
Octi
aktív tag
válasz
szponzor #10239 üzenetére
Én AirDroidot használok, és nincs semmi ilyen problémám.
-
törölt tag
válasz
szponzor #9469 üzenetére
engem az zavar benne, hogy a vissza gombot túl gyakran használom, és nem kényelmes, hogy mondjuk a képernyő aljáról felhúzom és balra. illetve egyszer oké, de ha mondjuk többet akarok visszalépni egyszerre, akkor már sokkal lassabb. persze ezt meg lehetne úgy is oldani, hogy átszokok a home gomb használatára, és nem a visszával lépkedek ki alkalmazásokból, csak ezt megszoktam már így.
egyébként kinézetre nagyon bejön a pie, csak nem szeretem használni -
korpicschess
veterán
válasz
szponzor #7863 üzenetére
Én is ezzel szívok. Végül sikerült a recovery, de külön az IMG-t leszedtem, be a mappába, és úgy települt
1.3 tudja nekem nyitni a bootloadert (4.2.2).Most már csak be kéne töltenie a telefonnak. Felraktam a CM10.1-et recovery-ből, de bootscreen után fekete lett. Tökjó.
Közben bekapcsolt. Még feldobom a Franco kernelt.
-
TomPack
őstag
válasz
szponzor #7836 üzenetére
Paranoid Android
Nekem is tetszik az átlátszó sáv, de a + menügomb ami opcionálisan berakható, az hatalmas áldás!Sokszor nem kell fogást váltani a telón, ha egykézzel használom. Alkalmazásonként is be lehet neki állítani színt, meg hátteret is, és azt is hogy az adott alkalmazás tablet módban, vagy telefon módban fusson.
1 napja használom, más különbséget eddig nem találtam benne a stock romhoz képest. -kivéve, hogy ebben benne van az android böngésző! Igazából emiatt váltottam rá. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
szponzor #7596 üzenetére
Ha csak valamit nagyon el nem kefélnek, a többivel sem lesz gond. Mondjuk én a CM vonalat fenntartásokkal kezelném a helyedben, főként a 10.1-es ágat... Azt még csak olyannak érdemes bevállalni, aki elég merész ahhoz, hogy ha valami komoly bugba fut bele, akkor se csapja mérgébe földhöz a telót...
-
FragMaster
addikt
válasz
szponzor #7585 üzenetére
Nekem is fura lenne. Szoftveres gombok mellett meg szerintem 4,6-7" az egészséges minimum, már a gnex-en sem győzöm keskenyebbre venni a gombsort (4,65" mellett).
Keeperv85: megfelelő képernyőméret mellett nem rossz ez, sőt. Szabadon formálható. Inkább az a probléma, hogy nem lett egy gombsornyi hellyel kisebb az alsó káva egy szoft-gombos készüléken sem, ahogy ezt anno gondoltam (na jó talán az xperia zl-nél alakul a dolog).
-
sonique
őstag
válasz
szponzor #7585 üzenetére
nem lenne csunya ésszerü döntés lenne
valamelyik gyarto meg fogja lépni
mert a végletekig nem lehet lapat telefonokat gyartani és eladni
igény van nem 5" csucs készülékekre 4,0" - 4,5" köztén is kompromisszumot kötöttem hogy 4,7" mert ezt lehet kapni
de ez mar szmomra a vége ..és lehetne egy kicsit kisebb a 4,5" ideális mértenek tünne
de mivel ezek pletykák és sztem sem a google sem az LG nem olyan tökös hogy megcsinalja -
FearTomi
őstag
válasz
szponzor #7585 üzenetére
Senki sem mondta, hogy felső kategóriába szánják a Nexus 5-t! Szerintem a 4.5-ös kijelző 720p-vel király lenne. Sőt még mehetne lejjebb is. Nem sok embernek van akkora keze, hogy ne parázzon azon minden esetbe mikor kezébe veszi a 4.7"-os telót, hogy vajon most kiejti-e a kezéből , vagy nem...Nem szeretném, hogy a google a samsung baromságát kövesse és 2 év múlva 7"-os telefonokat adjon ki...
-
Peddy789
őstag
válasz
szponzor #3859 üzenetére
huu ez nagyon állat ennyiért
, nekem mondjuk tetszik hogy azért jelzi a töltést egy lámpával, bárha este rajtahagyom azért zavaró lehet hoyg alszok azmeg közben világít de max leragasztom kissé igénytelenül, majd írj hogy milyen ha megérkezett, ha pozitív a dolog szerintem sokan rendeljük is
-
-
oceanrush
senior tag
válasz
szponzor #3069 üzenetére
Egyebkent kozben utanaolvastam, a thermal throttling miatt gyenge benchmarkokban. Nexus 4-nel a proci 60C-nal lassit, amig a tobbi APQ8064-es SOC-os telefonnal ez az ertek 80C. Igy par ora hasznalat utan viszont ket furcsa dolgot vettem eszre: 1080p-s mkv-t csak szoftveresen tud dekodolni (Note 2 viszi HW dekodolassal lazan), igaz igy sem akad, a masik pedig az hogy melegszik mint allat.
-
djgeg
őstag
válasz
szponzor #2954 üzenetére
Note 2-vel én is kacérkodtam... Nekem túl nagy : / Habár az elődje volt nálam egy hétig és már kezdtem hozzászokni... De a zsebembe már tényleg nem jó ez a méret.
Én szerintem továbra is a legfrissebb teló párti leszek aztán kész... Nem lesz az, hogy 1-2 év mulva nem lesz frissítés...(igaz ami jön az lassabban)...
S3 LTE---S4 vagy valami friss... Költségben nem akkora érvágás majd. mint 2-3 év múltán venni telót amikor a sajátod már nem ér semmit. -
rum-cajsz
őstag
válasz
szponzor #2902 üzenetére
Mellékesen az mtp csomag telepítéséhez, még ha ppa tárolóból is kell megtenni, ma már vannak grafikus felületei is, csak általában egyszerűbb leírni a három sort, amit ki kell adni parancssorban, mint egy telepítési leírást adni, hogy milyen képernyőkön kell végigkattintgatni.
De amúgy az Ubuntu is érzi az igényt, ezért is kerül bele alapból az mtp támogatása az áprilisi kiadásba.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szponzor #2889 üzenetére
Én tavaly próba szinten feltettem egy Ubuntut. Nem akartam bűvészkedni, csak kipróbáltam, mert ugye egyre több notebook jön ki ezzel, költséghatékonyság miatt, legalább tudjak róla beszélni. Igazából még a legtöbb igényemet is kielégítette amire használom a gépet. De valahol ott tértem vissza a Windows 7-hez, mikor megtudtam, hogy kezdjek el parancssorban pötyögni azért, hogy az MTP-t használó telefonomat rá tudjam dugni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szponzor #2604 üzenetére
Ilyen alapon utána várhatsz a Galaxy S5-re is, aztán az LG Optimus G Pro 2-re, majd mire azt megvennéd, már itt is van a Sony Xperia Z+.
Igazából mindig lesz jobb telefon, ami érdemesebb lehet várni. Én inkább azt tanácsolom, hogy ha elérhető egy modell, mondjuk a Nexus 4, van rá pénzed és szükséged is van egy jó telefonra és azt annak ítéled, akkor azt vedd meg, majd NE nézd a híreket egy ideig az új modellekről, mert csak cserélnél megint. Sajnos ez ilyen, mást nem nagyon lehet tenni. Hiába jó a Nexus 4, máris van helyette jobb, mint mondjuk az Xperia Z, de hát már azt is lekörözi akkor akár az Optimus G Pro... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest