- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
punky10
addikt
válasz
Pikkolo^^ #97 üzenetére
A HTC-nem sohasem volt saját oprendszere ahogyan a Samsungnak csak bohóckodásai voltak oprendszer területénd, ez a Nokián és az almán kívül mindenki másra vonatkozik.
Egy aproság: a Symbian fénykorában nem csak a Nokiáé volt...
Megjelent jo pár olyan symbianos telo,ami a maga idejében csucsgépnek számitot,mégsem Nokia felirat diszelgett rajta. -
Pikkolo^^
addikt
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
talamasca #90 üzenetére
"Saját, privát véleményem szerint, ha a Nokia az android mellett dönt, meg is lett volna az utolsó szeg a koporsóba..."
Hány gyártót is húzott ki az Android a "rossz" helyzetből?És akik alapból jól álltak(pl: HTC, Samsung) azok meg nem hiszem hogy megbánták anyagilag azt, hogy kidobtak pár Androidos telot a piacra.
Nem azt mondom hogy az Android hosszútávon jó döntés. De mit veszítene a Nokia ha kiadna pár felső és közép kategóriás Androidos telot??
Max annyit, hogy annyi pénzt kereshetne vele 1 negyedév alatt mint a Symbiannal 1 év alatt. -
beefjeez
senior tag
végre megtér a nokia
-
-
talamasca
senior tag
Saját, privát véleményem szerint, ha a Nokia az android mellett dönt, meg is lett volna az utolsó szeg a koporsóba...
Szerencsére nem így történt.
Remélhetőleg szeptembertől már vásárolható példányok is érkeznek az N9-ből és a 'Sea Rayből' is. -
törölt tag
Jelen esetben az "egy" nem számot jelent, hanem határozatlan névelő. Ergo nem azt jelenti a mondat, hogy minden egyes hsz-ra egyenként válaszolj, hanem ha valamire válaszként írsz egy hsz-t, akkor azt jelöld azzal, hogy a Válasz gombot használva írod az új hsz-t, nem pedig független hsz-ként.
Egy hsz-ban több fórumozó több hsz-ára is lehet válaszolni.
A továbbiakban szokj le a felesleges hsz gyártásról!
-
Jacak
senior tag
...Ezt csak mint példát írtam be ide arra vonatkozóan,h. a ROM-főzés adott esetben abszolút jót tud tenni egy telónak,s sok esetben hibajavításokat,optimalizálásokat is eszközölnek a moddingolók.
-
-
Abysmal
aktív tag
Meg kell mondanom, hogy nagyon jó szemed van, az első képen én nem bírom kinézni az időt, annyira homályos, de hiszek neked
Ennek ellenére még mindig lehet szó 2 képernyőképről akár. Amíg nem jön róla egy videó is, addig nem vetném el ezt a lehetőséget.
Még az se kizárt, hogy egy tesztelő vágta rá az alap droidot az N9-re, és ezen kívül az egésznek semmi köze a Nokiához.
Szerintem ne lepődjünk meg, ha az Androidos N9-ről semmit se fogunk hallani hivatalosan. -
Heidy92
csendes tag
Nagyon tetszik lehet újra visszatérek az ős Nokiához.
Abysmal:
Ha alaposan megnézed az első képen 1:42 van a másodikon 1:43. -
dareal
tag
válasz
#65675776 #76 üzenetére
lol, de ha nem vetted volna észre, külön személyeknek válaszoltam. ahogy azt a szabályzat is kéri. ha 1-1 szavas válaszaim lennének, akkor kellene 1 hsz-ben írni mindent.
mivel hogy az egyéb, eszembe jutott irományok minden esetben szerkesztés után kerültek be, nem tudom, hogy mi a problematika.
de akkor ismét idézem:
ha egy hozzászólásra válaszolsz, akkor azt a Válasz gombbal tedd, hogy akinek írod, illetve mindenki más is láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat.
sőt, akkor most egyenesen felkérnélek arra, hogy mondd meg, mely postjaimban volt az, hogy egy gondolatmenetet 2 postban írtam le. nem fog menni.
az, hogy más-más személyeknek külön postot írtam, miért lenne probléma, ha azt ráadásul az idézett szabályzat szerint tettem? -
Abysmal
aktív tag
Nem hinném, hogy a Nokia Androidos mobilt csinálna.
Mivel ezek csak képek, az se kizárt, hogy minden PS és egyéb szerkesztgetés nélkül egy Android printscreent megnyitottak a képnézegetőben, és máris mekkora hír, hogy Andoidos Nokia. Volt is pár ilyen WP7 megjelenésekor. -
Probber
őstag
Csak kipróbálták, hogy milyen lenne ha Android futna a telefonjaikon. Most már úgy gondolom, hogy jó volt a Nokia döntése, hogy inkább a Microsoft-tal szerződött.
-
robertel
senior tag
Hát nem tudom, mikro azt olvasom, hogy x8, x10 mini is akad, söt középkategóriában is gondok vannak az androidos készülékekkel akkor azért gyanakodó leszek. De lehet iagzad van, a gyártók anagy hardver versenyben a legfontosabbról feledkeznek el, a jó szoftverről, lehet tényleg nem google sara ez..
Ellenben ha nem foglalkoznak vele sokat az se gond (egyenlőre) mivel konkurencia nincs, iphoone nem az a 150e Ft-os árával. Reménykedek win7ben, dehát az is még sok idő, plussz ráírni az appokat. Meego jó lenne, fóleg ha egy az egyben indulásnál a nokia store elérhető lenne, na akkor beindulna a bolt nokiának újból! -
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy én az Android főzött ROM-ról mondtam egyéni véleményt, ezen belül is az X8-as és a az X10 mini szoftver módosított verzióról. A Sinbyanról nincs tapasztalatom, de gyártóra szégyen, hogy házilag kell kijavítani a hibákat.
Robertel: szerintem nem az Android a probléma, hanem maga a gyártó, az LG.
-
dareal
tag
iphone-t sem kell piszkálni, hogy lehaljon. az egyik céges iphone (jb és minden piszkálás nélküli 3gs volt) autóban navigálás közben lehalt és átment szerviz módba.
desire-re sokan írták, mondták hogy az első széria hibás (ettől függetlenül hoztak hozzám javítani szintén első szériásat, aminek az alaplapja ment toszni). nekem első szériás van, nincs baja. az iphone 4 jb esetén elhasalt, de dfu módban sikerült visszahozni az élők táborába. bár az nem fagyott, crashelt stb (azért gondoltam, hogy a nokiára gondolsz, mert az viszont úgy és ott crashelt, fagyott ahol lehetett), egyszerűen lehalt. egy darabigde igazából piszkálni sem kell, lásd egyes wp7-es készülékek gyári frissítés során történő lehalását (nem csak samu volt az érintett, de a legnagyobb gáz a samuval volt).
ez már csak ilyen bringa, minél többet tud egy készülék, minél sokrétűbbek a szoftverek, több és több hw elem van bennük, annál nagyobb a hiba lehetősége. az első telefonjaim mai napig működnek, hiba nélkül (max az aksi kula, jó öreg kis 2110 és 5110. a 2110 még valamikor '94-ben (vagy talán '95, ezt már nem tudom) került a tulajdonomba)
-
kaller1
veterán
én inkább azt mondanám, hogy sokszor a bátor fiatalemberek a főzött ROM-al okozzák a legtöbb problémát.
Némi nokiás tapasztalat ezzel kapcsolatban:
5230-as főzött rommal 5 hónap alatt 0 fagyás, a sikeres gyári fw-re frissítés után első napon spontán 4 restart. Ment is vissza egy másik, még jobb cfw, azóta is hiba nélkül üzemel a készülék.
Napokban egy barátom C5-öt vett a vodánál, a navi első használatkor megadta magát, restart....
Szóval én azt mondanám, hogy egy sokak által használt, bevált főzött rom inkább előny, mint hátrány a gyárival szemben.
-
dareal
tag
-
dareal
tag
az a szabály, ha különböző embereknek válaszolok, akkor azt tegyem egy postba? ilyet nem látok.
ellenben:
ha egy hozzászólásra válaszolsz, akkor azt a Válasz gombbal tedd, hogy akinek írod, illetve mindenki más is láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat.
abban az esetben igazad lenne, ha a fórum támogatná a multi idézést. de mivel nem teszi, a fenti szabályzati pontnak pont, hogy megfelelek. mivel válaszaim nem 1-2 szavas válaszok, kerek mondatok.
-
-
dareal
tag
válasz
Oppenheimer #52 üzenetére
valóban, eredetileg 7.5-nek jelölték meg, azóta változott 7.1-re mea culpa, ez legyen a legnagyobb hiba az életemben
-
domi007
őstag
Ez valami szar PS lehet, mert ez egy WP7-es teló, lsd.
-
tommjee
senior tag
válasz
Bathory Peti #53 üzenetére
Jó erős árral
-
robertel
senior tag
Nem tudom, de én nem hakkelem, nem buherálom a telefonom (LG GT540) de rengetegszer lassul fagy, hívásoknál főleg. Nagyon szeretem a sokoldalúságát, de ez a része nagyon dühitő. pedig widgeteket se használok, csak ami fent volt, plussz 4-5 app, navigáció és kész is van. Ettől nem szabadna meghalnia, mégis emgteszi.
Sajnos az a baj nincs alternatíva egyenlőre, wp7 talán az lesz, de hiába lesz kész mango, amig azok a progik nem elsznek ott amik nekem kellenek addig marad android és a szenvedés.. -
Matula bácsi
csendes tag
+1
-
joey04
titán
válasz
Bathory Peti #53 üzenetére
Stephen Elop, a Nokia Microsofttól átigazolt vezérigazgatója a Windows Phone platformra történő átállás bejelentésekor már utal arra, hogy cége a Google megoldásának használatát is fontolóra vette, melyet az alant látható belső prototípus is igazolni látszik. A MeeGo alapú Nokia N9 polikarbonát házában meglapuló koncepciós mobil természetesen sosem kerül piacra, mivel a finn gyártó állásfoglalása szerint hosszabb távon az Android nem jó választás
Nem lesz itt droidos Nokia... és nem is baj.
-
Bathory Peti
aktív tag
Végre kezd felébredni a nokia,és belátja,hogy az android rendszeré a jövő.Remélem egyre több androidos nokia lessz a piacon,jó erős hardverrel.
-
gzbotii
nagyúr
hat..nokia es android nekem ket idegen dolognak tunik, vlh nem ferossze a fejembe
szerintem, jobb ha eddig nem, ezutan se foglakoznak vele.. -
dareal
tag
ez azért eléggé nagy bullshit. egy ideje van android telefonom is (iphone mellett), teljesen elégedett vagyok vele. fagyni fagyott már, hozzáteszem, hogy custom rommal és kernellel. bár egy ideje miui-t használok, azzal bajom még nem volt (max pre-beta release-el).
ellenben az iphone-om halt már le, bár az is épp jb alatt. mondjuk az sem halt le végleg, sikerült visszaállítani.
ellenben mondjuk a nokia n97-em, az gyárilag volt olyan szar, hogy egy screen unlock esetén rommá fagyott, vagy csak egy névjegy megnyitására.
a wp7-nek meg mondhatni időt sem adtam, mert annyira gyér volt a felhozatala (egyszerűen egy okostelefon rendszernek beskatulyázott butatelefon rendszer, mert szinte semmit sem tud, egy szaros vpn kapcsolatot nem képes lekezelni. no nálunk a cégnél az must have, így ment vissza az összes wp7 készülék. navi sem volt, stb). így azzal még 1 napot sem töltöttem együtt, bíztam benne, de vissza a feladónak (wp7.5 már azért kellően nagy előrelépés lesz, de szerintem nálunk az labdába már nem fog rúgni, ill a vpn asszem még abból is hiányzik). -
"ismerősök között van vagy 10 android mobil mind panaszkodik hogy fagy nem tudják elérni nem tud telefonálni nem jelzi ki a hívás/nem fogadott hívást! android mindenre jó csak ép telefonálásra nem!"
Ez így csak egy üres vádaskodás, nem is volt olyan készülékem amelyik nem fagyott le stb.
A családban két androidos készülék van, de ilyen jelegű problémák még nem voltak, ha bár az én X8-om vagy kétszer lefagyott, de ha azt egy átlag mobillal csináltam volna meg, amit vele, akkor biztos szervizbe került volna. Szerintem nem rossz oprendszer, csak tudni kell, hogy milyen jelegű alkalmazásokat lehet összeengedni, én inkább azt mondanám, hogy sokszor a bátor fiatalemberek a főzött ROM-al okozzák a legtöbb problémát.
Végül is ha újra átgondolom, a balta ritkában romlik el, mint a motorfűrész.
Tanulásra lusta, konzervatív embereknek én sem ajánlanám az Androidot.
Te hová tartozol? -
dareal
tag
nem azt mondom, hogy nem életképes, de valószínű, hogy droiddal már előrébb lennének.
teljesen jó példa erre a motorola, vagy a se (bár a szarból a moto került ki, a sony csak javított az igen gyenge helyzetén).
ellenben a nokia részvényei nem emelkedtek, hanem zuhantak. a wp7 bejelentés napján speciel igen nagyot. -
-
Valami zavar lehet a rendszerben, mert mindenféle pletykák alapján jelenek meg cikkek.
"Egy új megoldásnak köszönhetően nemcsak speciálisan MeeGo rendszerre írt programok futhatnak majd a Nokia N9-en. Egy-egy új operációs rendszer megjelenésekor a felhasználók legnagyobb félelme az, hogy az első hónapokban nem lesz megfelelő mennyiségű és minőségű alkalmazás a telefonra, főként nem azok, amelyeket más platformnál megszoktak és megszerettek. Ettől nem kell félni a MeeGo esetében, ugyanis az Alien Dalvik nem szoftver segítségével a MeeGo modelleken is futtathatók lesznek az Android rendszerre írt programok. A fejlesztők egyetlen dolga, hogy az .apk kiterjesztésű fájlokat újracsomagolják, mivel a Dalvik még a hardveres gombokat is képes virtuálisan megjeleníteni, tehát teljesen értékűen használhatóvá varázsolni." [link]
-
JR.CSé
senior tag
Nah most h a kezdeti nehézségek után én is látom az említett fotókat csak annyit tudok mondnai h érdekes.Teljesen meglepett h a Nokia a Windows és a Meego után a droidba is belevág.Hát ha valami értelmes dolog is kisül belőle akkor igencsak erős lehet megint a Nokia.
-
^Clown
addikt
Jó ötlet, hogy legyen Androidos Nokia, de egy röpke 2-3 évet elkéstek vele. Amúgy semmi gond nincs ezzel
-
dareal
tag
valóban? ezt mond a motorolának, annak a motorolának akit az android húzott ki a szarból
a wp7-nokia házasság amikor bejelentésre került, elég masszívan levitte a részvények árát. majd meglátjuk, hogy mi lesz, de az eddigiek alapján épp hogy nem az életképes megoldás került megválasztásra. -
ezek a hardware-leakerek nem tudnának végre valami értelmes minőségű kamerát is beszerezni? mindig csak homályos, fosch képek kerülnek ki ilyenkor... vagy ez is a hype része?
-
noisia
aktív tag
Alapjában véve én a a teljes érintőkijelzős telefonok szegmensére gondoltam
, persze a normál kijelzők terén ez nem is vita tárgya. Anyám Motorola F3-ma röhögve bírja egy hétig, úgy hogy ki sincs kapcsolva éjszakára. Az LG KF-szériás kis jószágomról a fiókban már szót sem ejtek
mégtovább bírja...
Egyébként egész szimpatikus így első blikkre ez a cucc, csak nem az én pénztárcámhoz lesznek majd szabva a készülékek, amik kijönnek alatta :S ... SZVSZ ha a Nokia ki akar mászni a meszesgödörből, valami középkategóriással kellene villantani !!!szvsz!!! -
baleee89
aktív tag
az eddigi nokia telok szépnek (relatív kinek mi) szépek nem biztos hogy csili vilik de legalább az alap funkciókat normálisan ellátják ellenben ismerősök között van vagy 10 android mobil mind panaszkodik hogy fagy nem tudják elérni nem tud telefonálni nem jelzi ki a hívás/nem fogadott hívást! android mindenre jó csak ép telefonálásra nem!
-
HXY
addikt
A Nokia az utóbbi pár évben a szar kijelző felbontásáról volt híres, de ennek most valami über brutál felbontása van! Szerintem 1280x720!
-
redmonk'
tag
Jajj ne. Remélem ez nem következik be. Nokia dobálgasson ki WP7-t meg MeeGo-t. Azok a életképes lépések.
-
Nem tudom, szerintem meg a robotos megoldás látszik életképesebbnek. Legalábbis user szemszögből nézve.
Nyílt, lehet moddolni, olyannak szerkeszted a telót amilyennek akarod (legalábbis a szoftvert), rakás app... Majd az idő eldönti. -
Straw
senior tag
Nekem van egy E52-m, egy töltéssel el megy 3-4 napot vígan, még sem verték agyon a piacot pedig ha azt nézzük lett volna rá idejük az embereknek hogy észre vegyék, mert már nem friss. Vagy ott van Bog philips-e amit állítása szerint egyszer tölt egy hónapban, még sem váltotta meg a világot.
Ennek ellenére osztom a véleményed hogy az aksikon kéne fejleszteni, de egyelőre az megtorpant. Én úgy örültem mikor kiderült hogy az Atrixban 1920 mAh-s akku van hogy végre van fejlődés, de kiderült hogy egy percel sem bírja tovább mint monjuk egy Galaxy S 2, így meg nincs értelme ha nem figyelnek oda a fogyasztásra. Ez alapján az a járható út, hogy megtervezik a telót a designerek és utánna odaadják a tervet a mérnököknek, hogy ebbe kell bele pakolni ezt +azt, és ha marad hely oda mehet az aksi, aztán ha csak kicsi fér be akkor ahoz kell igazítani a fogyasztást hogy legalább 1 napot kibírjon.
De lehet rosszul látom, egy biztos hogy nem fejlődnek az akkuk. -
Gabi 8906
senior tag
-
noisia
aktív tag
Jézusom ez mekkora egy tepsi telefon, mialóf*sznak ekkorát? Most Komolyan hova teszed ezt el, ha nincs nálad se táska, se semmi?! Plusz fél nap alatt lemerül a hyperszupermegagigaledlcd-kijelző miatt. Gyakorlatilag így mindenét elveszíti, amiért mobiltelefonnak lehet nevezni: állandóan kábelen lóg, nem kompakt.
Inkább arra lenne eszük, hogy a fogyasztást és/vagy az akkuteljesítményt fejlesszék, nem pedig itt dacoskodni, meg hitegetni, hogy én vagyok még mindíg az első. Ha kijönnének egy olyan készülékkel, ami bírja 4-5 napig átlagos használat mellett, megmondom nektek, azzal kb az egész mobiltelefonipart agyonvernék egy ponttyal, függetlenül az oprendszertől. -
tommjee
senior tag
Valaki rárakta az android szerintem
-
SentryGun
aktív tag
Itt meg lehet nézni a képeket az eredeti hírben.
-
Straw
senior tag
Jó kép
Lehet csak kamuzott Stephen, és nem is volt Androidos Nokia, így értehtő a "kép-telenség"
-
zdanee
őstag
NITDroid egy N9-en. Létezik N900-ra, N810-re is. Meg egy sereg másik telefonra és tabletre, amik eredetileg nem androidosok. Kiadni nem fogják, történet vége. Ha valaki nagyon akarja majd, az N900 mintájára biztos tehet majd az N9-re is ilyet.
-
mrlujoak
veterán
Hirtelen azt hittem, hogy megint FireFox alatt böngészek, és a sérült képet a kis ikonja sem mutatja...
Aztán két frissítés után leesett, hogy nem, tényleg nincs kép, még Chrome alatt sem -
Greg-77
aktív tag
Van elég Androidos gép szerintem, bár biztosan nem volna rossz!
-
janes74
senior tag
Szép.(?)
-
asysoft
aktív tag
válasz
Kapszaicin #1 üzenetére
Elvitte a cica
Gondolom kimaradt, forrásra kattintva megtekintheted őket.
Szerk: Off. Most látom csak a nevet... Csípőspaprika rulez
-
GALARDO
addikt
Már csak a fotó hiányzik.
-
zsigus
őstag
válasz
Kapszaicin #1 üzenetére
Nálam sincs semmi, csak szöveg.
Egyébként a cím alapján arra gondoltam, hogy az N9-re valaki már most is feltette valamelyik Androidot, bár nem nagyon érdekel a droid, de ezt megnéztem volna.
-
B1T3
addikt
Az N9 bemutató fórumtémájában éppen az előbb linkelte valaki.
-
Kapszaicin
tag
Hol is vannak azok a fotók? Mert a cím alapján, elvileg képeket, kéne látnunk? De egyet sem láttam!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lencsevégre kapták a MeeGo operációs rendszerrel bemutatott Nokia N9 Android alapú belső prototípusát.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 05.05. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest