Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Narxis

nagyúr

válasz Morden24 #380 üzenetére

Itt elvekről van szó. 2 haverom vette meg az AC2-őt és már le is töltötték a cracket. Azt mondták nem akarnak függni a szerverektől. De szerintem ezzel semmi baj nincs, megvették tehát nem lopás, inkább az a baj, hogy eredeti játékkal rendelkező emberek is örülnek ha feltörnek egy védelmet/játékot.

Én azonban várok, egyrészt talán olcsóbb lesz fél év múlva(nem vok nagy AC fan) másrészt talán addigra kiadják az offline patchet Ubiék.

• HaaS

addikt

válasz Morden24 #380 üzenetére

Én meg úgy emlékszem, hogy volt sok "jajnemmegyaszerver" is, de mindegy, ez lényegtelen. Engem érdekel a Te véleményed és érdekel másoké, cserébe idedurrantom az enyémet, és a kártyák kiosztása indulhat a szájpóker. Amíg nem egy helyben toporog a beszélgetés, addig érdekes (aztán jön egy új hír, más megvilágítással:) ).

Valójában nem érzem, hogy "iszonyatosan szopat" a rendszer, és nem is fogom, mert egyszerűen röhejesnek tartom. Szerinted ez normális, működőképes és helyénvaló dolog. Szerintem felháborító, gerinctelen, elítélendő. De a lényeg, hogy Te ugyanúgy nem használod, mint én, pedig pont a helyeselők táborát erősíted:)! (Számomra az az öröm, hogy beszélgetni tudok veled erről. Nem kell, hogy meggyőzzük egymást.)
    Annak meg pláne örülök, hogy néhányunknak "boldogdág" a déerem. Ők másképp gondolkodnak, mint én, vagy (szerintem ebből van a legtöbb) magasról tojnak rá, hogy mi, hogy megy: "megvan az acékettő esztnéééézd, lefejelem a páncélsisakos csávótelllááájjúúút" :D!

A legszebb végig az, hogy anélkül, hogy elrontanák az örömömet, "márpedig az örülés az fontos szempont a szórakoztatóiparban" (by dabadab) életem végéig tudok olyan játékokkal játszani, amelyekkel semmi bajom nincs, és nem zavar az, hogy mit csinálnak az emberek, akik a játékot kiadják. (Példa: május elsején "ápolatlan fiatalok" (ééérted:) ) által felfújt és eladott gyönyörű piros léggömbbel sétálgatni a parkban nem jó valahogy, mosolyogni az ismerősökre, élvezni a szép időt.... inkább nem is kell a lufi...)

(#378) Wolverine: "ha meg nem is érdekel a játék, akkor szerintem nincs sok értelme a hangoskodásnak sem, mert eleve nem vagy célcsoport"
    Hiszen Te magad mondtad, hogy nem is játszol single játékokkal... :U

• dabadab

titán

válasz Morden24 #340 üzenetére

"Szerintem senki nem állította, hogy a te érdekedben kell a netkapcsolat."

Bingo. Ez a dolog lényege. Ha a saját érdekükben kell a usereknek plusz dolgokat teljesíteniük (mint pl. netkapcsolat), az még nagyjából rendben van, ha viszont - miután megveszik a játékot sok pénzért - még mások kénye-kedve szerint kell ugrálniuk, annak nem feltétlenül örülnek - márpedig az örülés az fontos szempont a szórakoztatóiparban.

• FefeeX

veterán

válasz Morden24 #340 üzenetére

Igen, az én problémám fele is kb az elv. Ezt jól látod. Viszont a fizikai előírásokkal összehasonlítani egy ilyet, aminek negatív vonzata is van nulla előnnyel (DVD-re váltásnál mondjuk 6CD-t úsztál meg, kb tízszeres sebességgel telepített a CDhez képest). Tehát, van-e alapja a hőzöngőknek? Van. Ameddig másképp is meg lehetne oldani, naná, hogy van. Amíg meg még sz@r is a rendszer, pláne van.

Az meg hogy jericho only-read-write-no-thinking módban van, és erkölcsrendészetesdit meg jogvédősdit játszik, plána a legviccesebb a dologban. Erre egy régi tanárom kb azt mondaná, hogy "ne játszd a hülyét, fiam, mert úgy maradsz"

Narxis: persze, ezt megértem, ezért szerettem én is a CnC-ket, és ezért van meg a legtöbbjük kétszer is eredetiben. (mielőtt még valaki megint furákat kezdene rólam sugallni); ezért is mondtam, hogy a sorozat lezárására alkalmatlan, ráadásként így eladni CnC4-ként etikátlan volt a vásárlókkal szemben.

• FoxiestFox

félisten

válasz Morden24 #328 üzenetére

Szerintem katasztrófa.
    Hangkártyára a játékhoz volt szükség, a játékélményhez.
    Adathordozóra a helyigény miatt.
    Videókártyára detto.

Internetre az egyjátékos játékhoz? Nem...
    Komolyan mintha egy autós játékhoz vetetnének veled egy nyomtatót. :U

• Zeratul

addikt

válasz Morden24 #247 üzenetére

Morden24: Betörős hasonlatod akkor lenne pontos ha a betörő bemegy a lakásodba és használja a kábel tévédet utána meg távozik kikapcsolja a TV és mindent változatlanul hagy, téged gyakorlatilag csak az energia számla és a TV elhasználódás miatt ér kár. A jogosulatlan szoftver használat nem véletlenül kapta a nevét. Nem lopás, mert nem a forráskódot tulajdonítja el és hasznosítja saját szoftverben, hanem használja és nem fizet érte, hasonlóan mint a BKV esetén a bliccelés. Ha a bliccelő nem szorít ki fizetős utast akkor a BKVnak okozott kár töredéke a viteldíj értékének. Abban ugye egyet értünk hogy a warez letöltöltők száma nem egyezik meg a kieset vásárlókkal, mert akár hogy is akarják így beállítani a veszteségüket a kiadók, ez messze nem egyezik meg a valósággal.
    Zene: Fankadeli ingyen letölthetővé tette a Magyarok Nyilai című albumot, az elején mond egy monológot hogy aki úgy gondolja hogy szeretné támogatni a nemzeti ügyet az vegye meg az borítót és tokot mert a lemez ingyen van. Tette ez úgy hogy megjelenés pillanatában csak letölthető volt és rendelni csak hetekkel utána lehetett.

• hommeros

őstag

válasz Morden24 #267 üzenetére

Alapjaiban hibás az általad leírt eszmefuttatás. Magyarországon nincs igazságszolgáltatás, jogszolgáltatás van. (az már más kérdés, hogy a bírói gyakorlat ennél sokkal emberségesebben működik.) [link]

Ebben egyet értek, hogy ha alapokig leásunk, akkor oda lyukadunk ki, hogy megtehette, mert volt rá alkalma, eszköze, és indítéka.

Én kevés olyan emberrel találkoztam, aki letöltött, de ne vásárolt játékot eredeti példányban egyet sem. Az internet szabad szellemű intézmény, a közösségi felhasználás kezdetén is azt az elvet követte: ami felkerül, szabad préda. Azért beláthatod, egy törvényre juttatott paragrafussal az emberiség javába beleégetett eszmét nem lehet kiirtani, főleg nem úgy, hogy pénzes kiadok mutogatnak emberekre. Ezzel max. ellenszenvet és reklámot lehet kiváltani!

Érdekesség, hogy a Holland tanulmány bizonyította, hogy a letöltés és feltöltés (nem a szó szerint értendő warez, teljes képet vizsgáltak. De erre is kitértek.) igenis javította a keresletet. Ha ezt egy másik nagy ország tanulmánya is alátámasztja, az eddigi, a jogvédők által támasztott irreális számadat mesék sorra fognak megbukni. Ezért rendelték el a közelmúltban az USA-ban a felmérés elkészítését. Na, akkor kell majd megnézni, milyen mértékben fog megnőni a le és feltöltés. Én nagyon kíváncsi leszek.

• GAbre

veterán

válasz Morden24 #260 üzenetére

Hát nekem 10 nap után visszaírtak,és azt írták,h a 29-edik napon,azaz 05.08.-án se jön meg,akkor írjak nekik,és újra elküldik.
    Faxa örülök neki....
    Amúgy én a game.co.ukról rendeltem,de később láttam,h,máshol olcsóbb lett volna,nembeszélve arról,h vszeg meg is jött volna... :O

Bluegene: Nézd meg a gépigényét,úgy emlékszem az a minimum,de ha nem,akkor is elfut vele sztem.

Jah még vkinél olvastam.Van akit zavar a DRM-er,mert igen nincs netje,esetleg,munkába/iskolában.
    Vagy,ha van is,akkor mobilnet,rádiós,netán "falusi xar".
    Jó a városokban sincs mindenhol jó....

• hommeros

őstag

válasz Morden24 #247 üzenetére

"Amit könnyű: bírálni."

Nem mentettem fel a másik oldalt, csak ábrázoltam. Mondjuk ezt nem kifejezetten neked céloztam, inkább feljebb pár embernek, akik a letöltést, mint az egy apokaliptikus eljövendölést élik meg.

A másik, egyénenként kell vizsgálni, mivel Liberalizmus, amire törekednénk jó esetben, tehát az egyén igenis számít. Ha nem így lenne, akkor te magad is sejtheted, az hosszú távon hova is vezetne. (izmus, csak más fajta)
    És igen, jó esetben elbeszélgetnek a két betörővel, hogy ugyan már, mi is vezetett ide (igazságszolgáltatás - Amerika) rosszabb esetben, amit te is ábrázolsz, nem (jogszolgáltatás - Magyarország).

Neked tényleg nem feladatod mint állampolgárnak a fenti betörők között priorizálni, kit vitetsz el és kit nem , csak az a baj, jelenleg ez senkinek nem az. Az ebből fakadó problémákat tuti nem kell bemutatnom, ahogy látom, széles spektrumban olvasol.

• dabadab

titán

válasz Morden24 #248 üzenetére

Fair use, korlatozott idore szolo vagyoni jogok?... De az Artisjus fojogasza bovebben is kifejti, abrakkal illusztralva :)
    A szerzoi jog azt celozza, hogy a tarsadalom jol jarjon es ezert a szerzonek ad bizonyos jogokat - a DRM-mel viszont a szerzo felrugja ezt az egeszet, mert egy csomo egyeb dolgot is maganak kovetel. Egyebkent a vagy-vagy elgondolas nem ujdonsag a szellemi javaknal, a talalmanyoknal lehet valasztani, hogy az ember vagy szabadalmaztatja (es ezzel egyutt nyilvanossagra hozza a reszleteket, ez felelne meg a szerzoi jognak) vagy megprobalja ipari titokkent kezelni (ez lenne a DRM), de a ketto egyutt nem megy.

• dabadab

titán

válasz Morden24 #242 üzenetére

Ha mar mindenkeppen zaras analogiat akarsz, akkor a masolasvedelem olyan, mint ha egy tarsashaz kozos tarolohelysegenek az ajtajat lakatolnad le: persze, vedi a te cuccaidat, masokat viszont megakadalyoz abban, hogy hozzaferjenek a sajatjukhoz.

• hommeros

őstag

válasz Morden24 #240 üzenetére

Azért ne felejtsd el, egy diagramon csak egy bizonyos százalék az, aki ilyen bojkott, vagy csak mert nem akar fizetni, azért tölti le a játékot. Ezen százalék letöltéseit én se támogatom. De ott lesz még rengeteg szelet, amiből összetevődnek a miértek, és ott bizony ha magyarázni kellene, akkor részben a gazdasági folyamatokkal, illetve a piac reakcióival, illetve egyes manipulatív reklámgyáros trükkjeivel lehet majd magyarázni.

Aki letölt, még nem biztos, hogy kalóz. Virágkorát éli a CD kulcs vásárlás (ami legális), a tartalmat hozzá mindenki beszerzi valahonnan. Legtöbb ismerősöm lekapja internetről. Nem is írja ki, hanem ha tegyük fel, formázta a gépét, csak újra letölti, és telepíti. És még számtalan ilyen és ehhez hasonló lehetőség van, még ha valakinek nincs is képzelő ereje ehhez. Így megállapítani torrent statisztikából, hogy mennyi töltötték azt le warezba, és mennyien nem, mennyi volt ebből valóban rászoruló, aki amúgy se tudta volna megvenni, vagy mennyi nem, illetve ezen lehetőségeket összeszedni esettanulmányban, és úgy megvizsgálni, nagyon nehéz.

Amit könnyű: bírálni.

• VIC20

őstag

válasz Morden24 #231 üzenetére

"Attól, hogy valamit valaki a kultúra részének ítél, még nem lesz ellenérték megfizetése nélkül elérhető bárkinek.

Na most ha nem megy egy program, mert nincs egy szerver, mert nincs egy cég, akkor ez az _egész_ - úgy, ahogy van - egy hatalmas nagy nulla.

Na most tartok tőle, ha akarják, akkor kb. egy official no-cd patch-csel egyenrangú valamit kell kiadniuk ehhez, ez pedig csak a hajlandóságon múlik. Sok kiadó (Take2, THQ stb.) játszott már meg ilyesmit."

Igen, a DRM. Egyáltalán nem megnyugtató, ha ez egy cég egyéni "jóindulatán" múlik. Igen, ezt ki is felejtettem az előző hozzászólásomból: ki vesz olyan terméket, aminél fennáll a veszély, hogy egyszer csak hipp-hopp, nem működik tovább? A kérdés költői, mert sajnos megveszik. Éppen ezért valamilyen jogszabályi biztosítékra lenne szükség.

"Gyakorlatilag nem engedik, hogy valaha - egyszer, akármikor - közös tulajdon lehessen amit csináltak.

Gyakorlatilag hadd keressenek már belőle pénzt akkor, amikor nem számít még közkincsnek :)"

A köztulajdonnal az a baj, hogy kicsit soká válik a szellemi tulajdon szabad felhasználásúvá. Pl. Lessing a Szabad kultúra című művében elpanaszolja, hogy az amerikai Alkotmány a szellemi tulajdon meghatározozz ideig történő védelmét teszi lehetővé, de ezt a határozott időt állandóan kitolják a kiadói nyomás hatására, így gyakorlatilag a végtelen felé halad ez az idő.

A számítógépes programokra ez hatványozottan igaz: jóval gyorsabban avulnak el, mint amekkora a védelmi idő. Mire ez utóbbi letelik, gyakorlatilag már nem is létezik olyan környezet, amiben futtathatók lennének, hogy végre élvezhessük a közös kultúra e gyümölcsét.
    (Most persze nem az egy-két hónapos feltörési időről beszélek, hanem általánosságban.)

• HaaS

addikt

Nem az "ellenérték megfizetése nélkül elérhetőségről" beszélek, éppen ez a lényeg. Engem nem érdekel, hogy ki és mennyit keres ezen, azt meghagyom másoknak. Nekem elvi gondjaim vannak... a létezésével is, meg a működésével is.

_Sokkal_ több példát tudnék mondani arra, hogy játékszoftverekhez nem tudsz legális módon hozzájutni.
    Az meg, hogy esély van rá, hogy egyáltalán sehogyan se tudjak használni egy szoftvert, az rémisztő. Pláne, ha fizettem érte...

Nem tetszik ez a megoldás.

• Khelben

nagyúr

ha akarják, akkor kb. egy official no-cd patch-csel egyenrangú valamit kell kiadniuk ehhez, ez pedig csak a hajlandóságon múlik.

Ha ezt akarnák, ezt le is kommunikálnák, mert sokakat visszatart a vásárlástól az, hogy mi lesz, ha lelövik a szervereket és nem tud játszani. Ott volt a régi Xbox Live. Leállították, aki használta, szopik. Te megvennél egy olyan könyvet, amiből x idő múlva eltűnnek a képek meg a szöveg?

• HaaS

addikt

válasz Morden24 #220 üzenetére

Ezek a termékek is, mint minden könyv, zene, film, akármi, a kultúra része. Nálam. Na most ha nem megy egy program, mert nincs egy szerver, mert nincs egy cég, akkor ez az _egész_ - úgy, ahogy van - egy hatalmas nagy nulla.

Gyakorlatilag nem engedik, hogy valaha - egyszer, akármikor - közös tulajdon lehessen amit csináltak. Tudom, együtt kéne aggódnom ollie-val, hogy szegények miből veszik meg a napi betevőt, de nem megy...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés