Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bihariszabi

aktív tag

válasz HaZse #449 üzenetére

Nem szidom a microsoft termékeket csak a valóságot írom. Te viszont egyfolytában kioktatsz meg degradálsz, bármelyik topicba írok. És ahogyan az android egy pillanat alatt kisöpörte a Windows Mobile 6.5-öt a piacról, úgy lesz vége az egész microsoftnak. Akár tetszik ez neked, akár nem.

• Depression

veterán

válasz HaZse #449 üzenetére

Én így látatlanban sem hiszem el, hogy a tab 4 egy note 4 ;]

• bihariszabi

aktív tag

válasz HaZse #438 üzenetére

Dehogy haragszom. Csakhogy azért mert neked 5 db usb portra van szükséged, attól nekünk és főleg nekem nagyon elég ez a rendszer. Én egyetlen szóval nem mondtam, nem köteleztelek arra, hogy te is ezt használd. Nekem a laptopomban 4 usb port van egyébként, abból kettő olyan miatt foglalt, ami a telefonomba be van építve gyárilag (bluetooth, 5GHz wi-fi dongle). Így maradt egy 3.0 és egy 2.0 szabad hely a laptopban. Tehát sokkal előrébb nem vagyok. Jó nekem az a Slimport csatlakozó amin van egy kártya olvasó, egy usb, egy táp, meg a HDMI kimenet. Kicsivel nagyobb mint egy Tic-tac doboz. Kulturált és eddig nekem -ismétlem nekem- elég, mert nem kell a buta nehéz laptopot magammal hordani. Ha valaki rámtelefonál, hogy kell neki valami, akkor azt rendelkezésére tudom bocsájtani az OMV benzinkúton kávézva. Vagy rá tudok nézni egy IP kamerára, vagy ha fotót küld a kamera, mert mozgás van, meg tudom nézni. Ha pedig egy órát várnom kell valakire, akkor beteszem a telefont a tabletba és tolok egy Aliens vs Predatort [link] és ott folytatom a játékot, ahol abbahagytam otthon. De ismétlem, én nem kértem, hogy te is csináld ezt. Csak arra akartam kilyukadni, hogy mivel ezek a dolgok elérhetőek, ezért biztos, hogy más is használja. Amikor ehhez a céghez jöttem dolgozni ahol vagyok, egyedül nekem volt okostelefonom, WM 6.1. Mindent papir alapon csináltunk. Ma már mindenkinek okostelefonja van, ebből 2 WP. Tehát látható, hogy merre fejlődik a világ. Nem állítottam azt, hogy mindenki kenivájsz ezt a témát nálunk, hanem hogy merre fordul a technika. Először én is csak emailt néztem az Ericsson R600-amon, most már androidon bankolok, dolgozom, játszom, levelezek, zenét hallgatok, filmet nézek, vásárolok, fényképezek, felmutatom a kedvezményes kupont a mekiben, navigálok, konkrétan mindent. És nem windowson.
    De én egy szóval se mondtam, hogy nektek ezt kell használni. Csak azt, hogy változik a világ és látom merre.

• mike1334

veterán

válasz HaZse #438 üzenetére

Biztos a google beépített embere :D
    De kár vitatkozni vele, amire nem tud ésszerűen válaszolni, azt kikerüli, vagy elüti valami viccel. De mit is várunk, ha az off topic jelzés használatát se nagyon sikerül megérteni :)
    Mindennek megvan a helye amúgy, van amire a droid jobb, van amire meg a win. Elképzelhető, hogy egyszer majd egy mobil rendszer veszi át az üzleti szférában is a vezető szerepet, de meg lennék lepve, ha a droid lenne az (legalábbis a mai formájában).

• MrCsiT

addikt

válasz HaZse #311 üzenetére

"Ha zavart téged, hogy más plattformon jobb az adott alkalmazás, akkor miért vették WP telefont?" - gondolom, ez "vettél" akart lenni, a mondat végén, csak egy kis betűhiba odaugrott.

Ha azt mondod nekem, hogy Te 100%-ban mindent letesztelsz, mielőtt megveszed, és a - jellemzően 2-3 hét/hónap (kinek hogy) használattal jövő tapasztalat nálad a 0. perctől megvan, nos, akkor vagy iszonyat sok időd van, és mellé egy haverod, akinél minden alkalmazást a legapróbb beállításig letesztelsz - vagy, szimplán mondtál egy nagyot. :D a "Gondolom, hogy nem véletlen" prekoncepciód meg egyenesen nevetséges, már elnézést: ott sem voltál, de te, na Te aztán tudod.. :N

Hidd el, még a mobilhoz értőbb közönség nagy része is megáll ott, hogy "van az X nevű app WP-re is?" és ha van, azt elfogadja. Senki nem gondol arra a - bocs - marhaságra, hogy eltérő platformon ugyanaz az app butább, funkciószegényebb (WP) vagy meglepően, a saját platformjánál okosabb, használhatóbb lesz (Office droidon vs Office WP-n, ugye).

Tök jó, hogy a TE idősebb ismerőseid high tech fanok, de ezt ne vedd általánosnak, mert félreértelmezed a világot: én nem egy emberrel találkozok, akinek a felvesz/lerak is kihívás, az "operációs rendszer, appok" meg valami káromkodás lehet, mert olyan nincs, amit nem lehet megfogni, érted? ;)
    Az én tapasztalatom az 50-60 éves korosztályból van. De nyugodtan ide sorolhatnám a 35+ hölgyeket/urakat, akiktől ha megkérdezed, hol vannak elmentve a családi fotók? akkor azt feleli, hogy a google-nél, és nincs másolat róla sehol. No comment.. Ők szerinted, tudják használni az okostelót? Érdekes, nem? még itt a topicban is: lsd. Depression korábbi véleményét: kérdés, hogy pl. Ő belegondolt-e abba, hogy egy vadidegen rendszergazda döntheti el, hogy törlődnek-e az adatai (akár véletlenül)..

Valaki egy oldalt azért támogat, mert szeretné, és azért nem, mert nem.
    Hogy e mögött milyen oka, netán indoka, netalántán ürügye vagy, az szintén a saját dolga. Ezt minősítgetni - ez olyan ovodás dolog. - hát... írogattál valamit korábban, talán az érettségről, majd keresd vissza.. én úgy vélem, igen is, lehet véleménye a másik embernek, és azt illene tiszteletben tartani. ( most természetesen a fórumszabályzatba beleférő dolgokról beszélgetünk.)

A WP platformnak, szerintem, a legnagyobb gondjai
    - a szoftverproblémák (nem működés/nem létezés/ funkciószegénység);
    - az átgondolatlan közép- és hosszútávú stratégia (már ha van egyáltalán: a 950-et és társait látva, már lassan ez is erősen kétséges, sajnos) ;
    - a kommunikáció hiánya a felhasználók felé, és a visszajelzések (pl. Insider) totális figyelmen kívül hagyása;
    - a többi elterjedt rendszertől teljesen eltérő, alapvetően vállalhatatlan UI: sem nem ugyanaz az élmény, mint az asztalin (kezdve azzal, hogy merre scrollozol), sem pl. dedikált hívásgombok fix helyen nincsenek, és ilyen fix gombokat tartalmazó UI még opcionálisan sem érhető el, holott nagy mértékben megkönnyíthetné a más platformokról való áttérést;

..és az az egyszerű tény, hogy ha egy ismerősöm MOST szeretne egy X appot futtató mobilt, ki fog esni a választási tanács listámról a WP (mondom ezt 830 tulajként! ) , mert lassan úgy látom, hogy 2018 előtt nem lesz végleges WP10, addigra meg már a köv. telefonom is elavul majd.. ezek látszanak az eladási számokban.

• bihariszabi

aktív tag

válasz HaZse #357 üzenetére

Nézd. Tényleg nem ide tartozik és privátban nagyon szívesen folytatom veled ezt az értelmes témát. De mivel itt kötöttél belém nyilvánosan, itt kell megvédenem magam.

Te most komolyan azt gondolod, hogy bármi köze van az itteni regisztrációm idejének a véleményemhez? Vagy bármihez? Miért? Csak az öregezheti le az idős embereket ezen a földön, aki elér egy bizonyos kort a ph fórumon? Ezt most nem mondod komolyan? Ha egy hónapos regisztrációval azt írom, hogy zöld a fű, akkor nem hiszed el addig, amíg meg nem erősít téged valaki aki a vének tanácsának tüzénél ül, tehát legalább 8 éves ph regisztrációja van? Nem érzed ezt komikusnak?

Újabban az öreg szó is közmegbotránkoztató szó lett? Nem szabad kimondani? Mint a C betűs szót a nem napon barnult ingyen élő, a bűnelkövetők 80 %-ának a kitevőjét? Mindenki tudja miről van szó, de kimondani vagy leírni tilos. Képmutatás. Pedig tudod jól, hogy nem a zsiráfról van szó. Akkor minek nevezzem az öreget? Liliomnak? Nem hívhatom annak, mert az mást jelent. Öregnek hívom, vén hülyének, mert az. Én is leszek az. De tuti nem fogok reggel csúcsidőben 40-el menni lámpa nélkül közúton mikor siet a melós munkába.

A többit privátba ha tovább is érdekel.

• Viktor0610

MODERÁTOR

válasz HaZse #336 üzenetére

Szerintem arra gondolt, hogy sokat vártak az újabb flagshippel, és még ez sem volt elég, hogy egy "végleges" rendszerrel együtt adják ki.
    Amiben szerintem azért van valami...

• bihariszabi

aktív tag

Kérlek olvass figyelmesebben. Nem azért nem támogatom az oldalt, mert törölték a hozzászólásomat, hanem mert elfogultak voltak. Óvodás stílusnak inkább azt nevezném, amikor kiragad a gyerek valami neki tetsző részt egy szövegből és azt szajkózza, de nem nagyon érti, amit most te csináltál.

Lehet, hogy idősebb vagyok mint te, bár ezt nem fogom az orrodra kötni. Onnan is sejtem, hogy idősebb vagyok mint te, mert pont abban a korban vagy az írásod alapján, amikor semmi gondja nincsen az embernek (nincsenek csekkek, nincsen gyerek, akinek el kell magyarázni, hogy a piától nem menő lesz hanem hülye, hanem anyunál lakik és minden szép és jó csak térerő legyen meg benya a kölcsönautóba, stb), így képes mindenben a szépet és jót látni, holott ez nem így van. Az öregség pedig nem egy érdem, hanem egy állapot, tehát ha valaki hülye, akkor nem fogom csak azért tisztelni, mert öreg. Pont egy órája láttam, hogy parkol egy öreg, de már finoman neki koccant a mögötte álló autónak, de fogalma nem volt az egészről, nem is észlelte. Ezért tiszteljem, mert nem látja be a saját képességéit? Maximum tolerálhatom, de azt is csak akkor, ha akarom és nem akkor, amikor te mondod. Így lehet okostelefon az öregeknél, hogy fogalma nincsen róla mit csinál. Képzeld el, hogy tapasztalatból írom, hogy a 72 éves apámnak is volt okostelefonja, de fogalma nem volt arról, hogy mit csinál és mindent én állítottam be neki. Kapják az öregek az unokáktól a lerúgott már nem trendi okostelefonokat. Hordják, de telefonálni nem tudnak vele. Egyik kollégám csak 50 múlt, kapott kedvezményesen okostelefont mert a szolgáltató rábeszélte. 3 napig nem lehetett elérni, mert képtelen volt felvenni a hívást. Szóval ifjú padavan van meg mit látnod és tapasztalnod az életben.

Ha zavart téged, hogy más plattformon jobb az adott alkalmazás, akkor miért vették WP telefont?
    [Ezért]

A zene vágást a WP is tudja, csak rá kell keresni az áruházban. Ait meg belinkeltél képet, azon nem egy telefon van, hanem egy tablet,aminek a kijelzőmérete sokkal nagyobb, mint egy telefon. Ez nem egy életszerű összehasonlítási alap.

Aha. Akkor nem tudom miért PC programot javasolnak erre az egyszerű feladatra a wp topicban. Másfelől amit én linkeltem kedves ifjú WP fanatikus fórumtársam, az nem sima hangvágó. Ezzel tudom felerősíteni az alulvezérelt (halk) zenét, halkíthatom a zene véget (fade out) és még sok-sok olyan dolgot lehet vele csinálni, aminek az előállításához a wp tulaj pc-hez nyúl, nekem pedig ott van a zsebemben. Összehasonlításnak pedig jó összehasonlítási alap, ugyanis a program a telefonomon van, csak most olyan kedvem volt, hogy nagy kijelzőn nézem. Na, ekkora csodát se hallottál még mi? Nem lep meg, wp-n ilyen nincsen. Ez nem képernyőtükrözés egy nagyobb kijelzőre, hanem dinamikus kijelzőváltás. Jegyezd meg, mert ha még a piacon lesz 3 év múlva a wp, akkor náluk is lesz ilyen. Már próbálkoznak valami continuummal amivel kilőhető a telefon tévére, de mint hallom nem megy zökkenőmentesen és igen drága.

Tessek, ilyen telefonon, remélem ebbe már nem kötsz bele:

• Wesder

titán

Telefonon is ugyan így megvàgom a zenét, nem kell ahoz tablet.

• jksx

senior tag

válasz HaZse #262 üzenetére

Nem hinném, hogy trollokdás azoknak a hozzászólása akik hosszabb-rövidebb ideig megpróbáltak élni a wp platformmal. Az a baj, hogy az Ms hozzáállása az kissé elkedvetleníti még a lelkesedő felhasználókat is a platformtól. Én is visszaváltottam androidra, mert a wp10 megérkezése jelenleg csak hitegetés szintű. Az app áruház silánysága és a beígért, majd elmaradt app portolás is csak hiteltelenné teszi hosszútávon a céget.

• hallador

addikt

A Ms a legnagyobb troll, csak most nem jött be neki, amit eddig még tudott simlizni az elmúlt 30 évben lefizetesekkel. Mert már van konkurencia, nem úgy mint a 80as 90es években. Szóval trollkodassal vádolni azt aki ezt a hulladék mindig béta befejezetlen rendszert kritizálja. Minimum Microsoftos szokásos hogyan basz...át a usert. Nekem is van wpm de egy megszokhatatlan valami. Ócska hulladék fos appokkal. Nem kell védeni ami hulladék. Ez ilyen Microsoftosra sikerült van ilyen.

• c0p1

tag

Engem ez a hozzaallas hatraltatott ki. Pedig a WP nekem is tokeletes volt. De ez a kapkodas, nem torodomseg abranditott ki nagyon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés