Hirdetés

2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Elég kevés Lumia készülék fogyott

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

A Microsoft is közzétette a legutóbbi negyedévről szóló pénzügyi jelentését, a Surface jól, más termékek azonban kevésbé szerepeltek sikeresen.

Hirdetés

Több más gyártóhoz hasonlóan a Microsoft is riportot készített a december végével záruló fiskális negyedévi eredményekről, ami nem volt igazán a Windows Phone időszaka. Még akkor sem, hogy már piacra lépett az új, Windows 10 operációs rendszert futtató Lumia 950 és 950 XL, az okostelefonok eladások sajnos 49 százalékos éves zuhanást mutatnak. Az októbertől decemberig tartó időszakban 4,5 millió mobil talált gazdára, ami 57 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi adatokhoz képes. Hogy ez milyen kevés szám, azt jól mutatja, hogy az Apple ugyanebben az időintervallumban 74,8 millió iPhone-t tudott értékesíteni, de a kínai gyártók is jóval jobban teljesítettek.

Nem sokat tett hozzá a kasszához a Lumia 950 XL
Nem sokat tett hozzá a kasszához a Lumia 950 XL [+]

A Surface gépek szempontjából legalább nem teljesített rosszul a redmondi vállalat: 1,35 milliárd dollárnyi forgalmat termelt, ami 29 százalékos növekedés a 2014-ben mért adatokhoz képest, a kasszához jótékonyan járult hozzá a Surface Book és a Surface Pro 4, amik meglehetősen nagy számban fogytak. A cég egészét nézve a Q4-ben 25,7 milliárd dollár volt a bevétel, egy évvel korábban még 26,14 milliárd dollár üthette a Microsoft markát, vagyis a mostani eredmény 1,6 százalékos visszaesésnek számít. Ha érdekli, hogyan zárt a többi üzletág, olvassa el részletes anyagunkat a témában.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.