- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Van egy 2013 januári Dell u2713HM monitorom, es szeretném eladni, mert nem használom. Tudtok egy megközelítő árat, hogy mennyit érhet? Esetleg, ha valakit érdekel szóljon.
Üdv.: Dreamie
-
Amerigo57
őstag
Egy nagyon jól sikerült monitor lett a Dell UltraSharp U2713HM monitor ,
megelőzve erős konkurens társát , az ASUS PB278QR Monitort.
A Dell UltraSharp U2713HM monitor 194 ezer Ft-ról indult ,
míg az ASUS PB278QR monitor 183 ezer Ft -ról.
Nekem még mindig meg van , az Dell UltraSharp U2713HM monitorom ,
2013 -óta , nem volt vele semmi hiba.
-
Grafirka
őstag
Dell 2713 HM kepernyonel (2014 es A00 rev. ) egy fuggoleges sarga kb. 1-2 px szeles csik jelent meg a kepernyo 1/3 nal.Kek alapon sotet , vilagos alapon sarga vonal. Piros ez zold alapon ( dell teszt ) nem latszik
Talakozott valaki mar hasonlo hibaval ? -
hsrasus
aktív tag
akkor senkinek nincs már meg ez a monitor?
vagy ennyire nem olvassa senki ezt a fórumot?
ha valaki mégis tudna egy kis infót adni a kolléga kérdéseire azt mindketten megköszönnénk! -
hsrasus
aktív tag
Hali!
nagyon jó kérdéscsokrot állítottál össze és a válaszok engem is nagyon érdekelnének!
fél éve elmaradt a monitorvásárlás, mert más dolgok kerültek előtérbe, bár már akkor is elbizonytalanodtam, a rossz dolgokat olvasván, viszont most karácsony körül újra esedékes lenne és ha hallhatnánk tulajoktól tapasztalatot fél év használat (netán több) után, sokat tudna nekünk segíteni a döntésben.
előre is köszönjük!
-
cili.ke
csendes tag
Tegnap végigolvastam a fórumot, mivel kíváncsi voltam, érdemes-e ennyit költeni a monitorra.
Úgy érzékelem, hogy többnyire csak pillanatnyi benyomások szülték a hozzászólásokat, legfőképpen közvetlenül a vásárlás/beszerzés után. Pedig - mindenki számára - a hosszabb távú tapasztalatok megosztása is fontos lenne. Ezért kérlek benneteket, akiknek már 1-2 éve megvan az U2713HM, írjátok le, most hogyan látjátok a helyzetet. Több tízen lehettek, akik ilyen monitort vásároltak, remélem néhányan még járnak ide.Konkrét kérdéseim a következők:
1. Valóban olyan nagy számban fordul elő jelentős bevilágítás (főleg sárga a bal alsó sarokban)? Valóban annyira zavaró? Normál használat (pl. optimalizált fényerő) mellett is súlyos a helyzet?
2. A fél-matt kijelző tényleg annyira tükröz?
3.Mi a helyzet a felhősödéssel?
4. Több órás/napos/hetes használat után is jelentkezik beégés?
5. Fentieken kívül van-e kritikai észrevétel? A mostanában vásárolt példányok javultak-e valamelyest?
Köszönöm, hogy megosztjátok a tapasztalataitokat.
Üdv. -
énvagyokAdam
tag
válasz
KicsiUbul #216 üzenetére
Hali!
Sima DVI-n 1080p a max felbontás (vagyis 1920×1200@60Hz), de dual link kábelen átküldi a teljeset. Amúgy Display porton használom.
Mára teljesen megszokta a szemem, de kicsit lehangoló volt, hogy nem 100%-os előrelépésként tekintettem rá. Most már nem tűnnek fel ezek a "hibák", és ha egy TN panel után ültem volna át ez elé akkor biztos nagyobbat üt a képminőség, de 7 évnyi S-PVA bámulás után annyira nem esett le tőle az állam
Remélem a következő cserénél még 7 év múlva nagyobb lesz az állleesés
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
énvagyokAdam #214 üzenetére
Én display porton használom és nem vettem ilyesmiket észre rajta.én NAGYON megvagyok vele elégedve.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
énvagyokAdam #214 üzenetére
Hali,
Displayporton probáltad már a monitort? Pár helyen olvastam, hogy úgy csak 1080p a max felbontás.
-
tecsu
addikt
-
énvagyokAdam
tag
Rég óta vacilláltam mire cseréljem a DELL 2407WFP monitoromat, ezt a tesztet olvasva végül az U2713HM meggyőzött. Sajnos nem tudtam megnézni a képminőséget vásárlás előtt, hát eléggé gyalázatos a régi S-PVA paneles monitorhoz képest. Mint ha 1-2 dologban visszafejlődött volna. Vásárláskor mondták hogy a feketék nem annyira mélyek mint az S-PVA esetében, igazából az egyetlen dolog ami nem tűnik fel, viszont, a betekintési szög nem 178fokos, az biztos. Szemből nézve ha kicsit mocorgok a székben, már torzul a kontraszt a sarkoknál, ha pedig nem előtte ülök akkor no comment. Ez a félig tükröződő bevonat is kb úgy hiányzott mint egy púp a hátamra, sötétíthetek be azóta hogy megvettem. A színek úgy-ahogy rendben vannak, igaz elvártam volna egy kis fejlődést 2007 óta... Összességében nem lett a monitor életem szerelme.
Minden IPS panel ennyire vacak, vagy csak ez a típus nem lett az igazi? Ha nem mondanák hogy IPS én gond nélkül rávágnám hogy TN paneles
Vagy csak kifogtam volna egy hibás darabot?
-
törölt tag
A 2311H-nál ez a monitor képminőségben hova tehető? Kérdeztem a 2311 topicban is, mert ott oda kicsit többen írnak, de itt talán több helye van a kérdésnek és kapok választ.
-
jerry311
nagyúr
Fogalmam sincs mire kées a kártya, de biztosan van valami teszt itt PH!-n.
+78%-kal több képpont van 2560x1440-en mint 1920x1080 felbontáson, tehát már csak emiatt is jóval kisebb FPS-sel fognak futni a dolgok. Szerintem.
Lehet jobban jársz a VGA-s topicbanÉn 1680x1050-ről váltottam erre, csak és kizárólag a felbontás miatt (meg mert az olcsóbb 1440p monitorok nem voltak annyival olcsóbbak, mint amennyivel gyengébbek). Azóta sem bántam meg. Kiválóan elfér rajta minden.
-
hsrasus
aktív tag
-
hsrasus
aktív tag
sziasztok!
VTX3D Radeon HD 6790, 1GB GDDR5 -öm van nagyon lehúzzák ezt a kártyát, de nekem Átlag Pistikének, aki netezik, filmezik, néha játszik (nem is biztos, h új játékokkal) tökéletesen megfelel és eddig nagyon jól teljesít 1920x1080 as felbontáson.
a probléma az, hogy már egy ideje nincs monitorom és azóta TV-kkel próbáltam ezt a funkciót helyettesíteni, de már sajnos megelégeltem, a borzasztó képminőséget és kinéztem magamnak ezt a monitort. viszont a VGA-t nem akarom cserélni, mert erre most nincs keret sem pedig szándék, uh a kérdés az lenne, h van valakinek tapasztalat hasonló kaliberű kártyával?
én úgy saccolom, filmet nézni simán fogok tudni, alapvetően csak akkor lehet majd gond ha újabb játékkal játszom, de a régeibekkel nem lesz probléma. -
Rasiel
senior tag
válasz
JoceeHunt #203 üzenetére
Erre azt szoktam írni, hogy attól függ, milyen igényeid vannak. Ha nem kell a fix 60 FPS és tudsz majd kompromisszumokat kötni, akkor jó lehet a 280X 1440p-re. Persze vannak olyanok, akik azt mondanák, hogy nem elég, ide már 2 kártya kell, stb.
Nálam a 780 1080/1200p-re szépen elég mindenhová. 280X egyértelműen gyengébb meg 1440p-re kellhet majd neked, de szerintem be lehet vállalni egy darabig. -
Üdv Urak,
Dell U2311H-m van, valaki változz erről a monitorról az U2713HM-re?
Érdemes?i5-2500k, HD6950 DCII van jelenleg, valószínűleg jövőre fejlesztek.
-
Takataka
csendes tag
Megvettem
WOT pont ugyanolyan gyors mint annak előtte. pontosabban ugyanolyan lassú.
( 30-45 fps, pályától függően)
Úgyhogy gondolom erősen processzor függő a wot.Amúgy meg nagy alul a bevilágítás.
(fx6100 és hd6970) -
jerry311
nagyúr
Egyre jobban tetszik ez a monitor.
Eddig egyetlen bajom van vele, hogy egy-egy porszem a szívbajt hozza rám, olyan mint egy döglött pixel. -
Rendo84
senior tag
Ehhez a monitorhoz, egy HD7970 Super over clock (SOC) vga, elég lehet a 2560x1440-es felbontáshoz?
Van olyan játék, ahol kevés lehet ez a vga? -
WaterWawe
őstag
Üdv!
Van egy Dell U2713H típusú monitorom. (Persze a topic címébe HM van de gondolom ez sem tér el sokkal.) Az lenne a kérdésem hogy ezt a szoftveres kalibrációt próbálta már valaki, és ha igen hogy sikerült neki? Mert nekem sajnos nem megy valami nagyon jól. -
Rendo84
senior tag
Érdeklődni szeretnék, hogy fps játékoknál mennyire észrevehető az input lag? Legtöbb alkalommal játékra használnám. Nagyon vonz, hogy full hd-nál magasabb felbontású valamint a minőségi ips technológia. Teszteken olvastam, hogy komolyabb játékosokat zavarhatja a 8 ms válaszidő. Tényleg ennyire szembetűnő és észrevehető a különbség egy 2 ms válaszidejű TNes-hez képest?
-
DNS_65
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 660Ti-m van, i5 2500k-val, ehhez a konfighoz meg lehetne próbálni ezt a monitort szerintetek?
Főleg játékra használom a gépet (BF3,4), vagy vegyek inkább egy sima FHD monitort 27 colosban a jelenlegi 23-as helyett?
A vizuális élményt szeretném növelni, meg a képátlót, melyik a jobb választás? -
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Tervben van egy ilyen monitor beszerezése , az volna a kérdésem hogy egy 6870 vaporx kártya ezt bírná?Fél év múlva beszerzek egy jobb vga-t csak addig kéne valahogy bírnia.Passzolna hozzá ez a tartókar?Esetleg tapasztalat ez ügyben vagy olcsóbb megoldás? -
chris0000
őstag
válasz
Jackie_Chan #188 üzenetére
hi.
én is agyalok 1 ilyen monitoron a full-hd után.
szerintem a vga-m is bírná a natív felbontást játékok alatt. (nvidia 770lighting)
félek,h csak megvétel után tapasztalom meg,h ok v. nem ok.
a 8ms-ra gondolok...1 cikkben írták is idézem:
"Ami a sebességet illeti, ezzel nem voltunk teljesen kibékülve. A monitorral egészen jól lehet játszani, elmosódása alig van, de a készülék bemeneti késése már érezhető volt célzáskor, ami teljesítményünk rovására mehet. Nagyjából ennyi hibával kell számolni, de összességében a képminőséggel így is nagyon elégedettek voltunk."
a 3 játék amit kipróbáltál,azokban nem tapasztaltál semmi ilyen dolgot v. fel se tűnik?
én most 1 benq 120hz-es 3d-s monitort használok,de mégis jobbnak gondolom ezt a dell monitort 2560*1440/60hz-el. (játékra,filmre)
üdv. -
Jackie_Chan
senior tag
Film téren nem tudom nyilatkozni,mert nem néztem arra 42st50-es Panát használok!
Ami a játékokat illeti fenomenálisak!Amiket próbáltam eddig:
BF4
Hitman Absolution
Far Cry 3meg valami teszt progit futtattam még annak most hirtelen nem jut eszembe a neve!
Természetesen minden Ultra beállitáson ment!
Nem bántam meg,hogy rábeszéltek erre.Eleinte a Full HD-sat akartam megvenni,de szerencse,hogy nem azt vettem!
Aki teheti inkább ezt a modellt válassza! -
r-chee
őstag
válasz
Jackie_Chan #186 üzenetére
Érdekelnének a tapasztalataid 2560*1440-es felbontáson, főként játék és film terén
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Jackie_Chan #185 üzenetére
Azóta túl vagyok a vásárláson!
Sajna előre nem néztem utána,hogy a VGA-m nem adja le azt a felbontást DVI csatin csak a Displayporton!
Természetesen olyat nem mellékelnek mellé,raktáron sehol nincs egyik itt fellelhető boltban!A képe gyönyörű,de ,hogy megnézzem a 2560*1440ben arra még várnom kell pár napot! -
Jackie_Chan
senior tag
Hi All!
Most jutottam el odáig,hogy vegyek egy ilyen monitort!
A tulajdonosoktól szeretnék 1-2 tapasztalatot hallani,hogy milyen!Leginkább netre és játékra használnám fimre ott a Pana plazmám!
2560*1440ben nem túl kicsik az asztalon lévő ikonok?
MSI R 7970 Lighting VGA-m az valszeg bírni fogja! -
chris0000
őstag
válasz
Nyugdíjas #182 üzenetére
A segítség keres volt a lényeg mert tapasztalatokból,velemenyekbol,forumokrol tudok jelen esetben építkezni,mert mint már tobbszor írtam nem tudom kipróbálni.
Sajnos ugy néz ki,h ez a kérdés csak vizuális szempontból dönthető majd el igazán.
a meggyőzés jelen esetben mások véleményen v. teszteken alapszik,amit ugy gondolok,h nem felrevezetesbol írnak es akar jó döntés is születhet belőle. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
chris0000 #181 üzenetére
Ebben sajnos senki más sem fog tudni. Az hogy nekem megfelelő-e játékra, vagy X, nek vagy Y-nak nem jelenti, hogy neked is megfelel. Objektiven számadatokkal lehetne ezt kommunikálni,de gondolom ennek már utánajártál, és azért kérdeztél, mert semmit nem mondott (ami érthető).
Egyébként szerintem ha komolyan játszol ennél gyorsabb monitort keress. Jó eséllyel lassúnak fogod találni.
Amúgymeg...
Minél meggyozobb legyen h ez 1 jó választás számomra.
Régen rossz ha másnak kell téged meggyőzni arról mire költsd a pénzed -
chris0000
őstag
hi.
a Dell UltraSharp U2711, új bontatlan jó vétel lehet 100k környékén 3 év garral?
thx. -
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt náluk kell megkérdezni. Itthon nem szervizelik csak azt ami itt lett értékesítve (betelefonálós-házhozjövős garinál bekérik a rendelési számot, amiből tudják hová szállította anno a DELL).
Ha ott akarnál venni, és itt esetleg garit intézni (nekem az leirásodból nem ez jön le) akkor mindenképpen problémás lesz.
-
arn
félisten
azt tudja esetleg vki, hogy a dell monitorokra milyen eus garancia vonatkozik. tehat ha pl ausztriaban veszem, vagy ha itthon, es a masik orszagban mi ervenyesitheto belole?
koltoznenk ausztriaba, de meg fel labbal itthon vagyunk.
-
joca1
tag
Ha esetleg érdekel valakit U2713HM jó áron,akkor várom jelentkezését,kicsit nagyobbra váltottam.
-
cafeesiska
csendes tag
Hali mindenkinek.
Lenne egy kérdésem van egy Dell UltraShar U2711 monitorom, 2560 × 1440 felbontásl. Ehez kéne video konvertálo, mert sehol se találtam. -
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #166 üzenetére
Megvan a monitor. Ismerkedek vele, de egészen más szint, mint a régi Samsung T260-am, amit emiatt nyugdíjaztam
-
ForRedGlory
félisten
Ma én is beállok ennek a remek monitornak a használói közé. Már várom az esti randit
-
grimmer
csendes tag
sziasztok!
most vettem egy új U2713HM monitort,minden fasza volt, csak miután újra indítottam a gépet a windows töltőképernyő után a bejelentkezés helyén sötét képernyő fogadott. kihúztam a kábelt, bedugtam a régi monitort, visszajött a kép, újra visszacseréltem, működött a U2713HM.
a dolog még mindig működik, minden újraindításnál a bejelentkezési képernyő elsötétül, ha kihúzom a kábelt és újra visszadugom visszajön a kép. szerintetek mi lehet a gond?
az oprendszerem: win8 x64
-
Takataka
csendes tag
Nagyon szeretnék egy U2713HM-et, Syncmaster 931BF után.
de a HD6970 elég lesz hozzá? Ugye csak játékban lehet gond, de az főleg Tera.
NX-ben meg ugyse nem sose használok élsimítást meg ilyen vackokat.
Remélem nem elég hozzá mert kardomba dőlnék ha 150K-s monitorhoz
kellene még egy 100K-s vga. -
Nyugdíjas
nagyúr
Akkor minden gondodra megoldást nyújt a 2713H. Nem lesz egyenetlen, és tuti a 8bit. Később vehetsz egy olcsóbb FirePro-t, vagy Quadro-t a 10 bites jelhez.
Ha ilyesmikre vannak igényeid, szerintem kár lenne beérned egy "majdnem jóval", ha létezik minden igényedet kielégítő modell.Nemmellesleg nem állhatsz neki fotóval foglalkozni (vagy akár nyomdai dolgokkal) egy sRGB monitorral.
-
tecsu
addikt
válasz
Nyugdíjas #159 üzenetére
Fotozassal, rajzolassal probalkozom, erdekel a dizajn. Talan komolyabban beleugrok.
A jo minosegre pedig torekszem. Nem bannam, ha filmhez is jo megjelenites lenne.
TV-m nincs es nem is lesz.A 8 bit nem, de a hattervilagitas egyenetlensege, a sarki bevilagitas aggaszt. Ahogy neztem, itt Ángliaban nem jonnek ki hazhoz cserelni, nekem kell postaznom a sajat koltsegemen. Helyben meg nem lehet kapni semmit, minden neten jon.
-
Nyugdíjas
nagyúr
A DELL sose' tudja jól. De úgysem tőlük veszed.
Nam azon múlik elsősorban, hogy mennyi a bit, hanem hogy kell-e neked a széles színtér?
Teljesen értelmetlen a 8bit, és a 10 bit közt megjelenítésbeli, jól észrevehető különbséget keresned. Konkrétan filmnézésre vennéd?
El Kebir: Nocsak
Kösszhogyjössz.
-
tecsu
addikt
Ja, ok, mar latom, hogy mas helyen mas arak vannak. Szolni kene a Dellnek, hogy nem tudjak jol az arakat.
Ez esetben lenne egy kerdes: vajon megeri a H-s verzio a magasabb arat akkor, ha nincs 10 bites videokartyam? A komolyabb belso feldologozas (14 bit) a 8 bites RGB csatornak eseten ad erzekelheto pluszt?
A szinatmenetek szebbek lesznek amiatt, vagy a csatornankenti 10 bites monitor csakis 10 bites videokarival es szoftverrel ad jobb eredmenyt?Meg hat benne van az is, hogy kesobb esetleg lecserelem a vidkarit 10 bitesre...
A 10 bites mozizas tenyleg jobb minoseget/elmenyt ad, vagy mivel a filmeket 8 bites formatumon adjak ki, nem erdemes 10 bitre konvertalni a megjelenitest?
Ugyanez a felbontasnal is kerdes szamomra. A HD filmeket nativban vagy felkonvertalva kapunk jobb kepminoseget, ami persze fugg a konvertalo algoritmustol? Ti hogy szoktatok? -
El Kebir
őstag
van ilyen, mikor a gyártó honlapja is gáz...
pl a monitorguru és az oázis is (gondolom a többi bóót is...) kritika nélkül átvette a U2913WM-nél ezt az adatot:
"Pixel pitch:
0.09 (H) mm x 0.26 (V) mm"valaki elmagyarázhatná, hogy ilyen vízszintes képpontméretnél, hogyan jön ki az, hogy 2560×1080-es felbontás mellett, a monitor szélessége a nagyobb...
(meg ugye alapból négyzetes pixelei vannak a monitornak... és nem téglalap alakú... valószínűsítem, hogy valamelyik jólképzett szakember a subpixel méretet, vagy valami hasonlót, adott meg a dell honlapon... mert amúgy ezzel a képpontmérettel számolva kb 14"-os a cucc
)
-
tecsu
addikt
Sziasztok!
Ez a tipus miert letezik?
A gyarto honlapjan egy arban van az U2713HM es az U2713H (800 angol font) viszont egy lenyeges kulonbseg van a 2 monitor kozott, hogy a H-nak nagyobb a gamutja, tobb szint jelenit meg.
Vagyis emellett nincs ertelme egy kisebb szinpalettaju monitornak ugyanannyiert, nem?Szoval valamit nem veszek eszre igy 3 ora fele, vagy el van irva a Dell honlapja?
(Tudom, mashol olcsobb is lehet, mint a hivatalos oldalon; Na ez is paradoxon, de ez most nem erdekes.) -
ÁdiBá
veterán
válasz
old_artist #152 üzenetére
Köszönöm.
Orvosoltam a problémát.Lenne egy olyan kérdésem hogy mi okozhatja azt a problémát hogy néha mikor a számítógép kikapcsolja a monitort, egy idő után vissza kapcsol a monitor és feketeként világít a panel.
Ez a jelenség akkor figyelhető meg ha a számítógép nincs kikapcsolva.
Ha kikapcsolom a gépet akkor normálisan kikapcsol a monitor is.
Én videokártya driverre gondolok, vagy esetleg monitor hiba lehet?! -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Brightness 100 on használom akkor a monitornak hosszútávon nem lesz baja azon kívül hogy így zabálja a legtöbb energiát? -
Kergeq
csendes tag
Sziasztok!
Épp egy 27 colos monitor vásárlás előtt állok és hosszas netezés után eme U2713HM monitor tűnik a befutónak.
Felhasználás szempontjából, jelenleg 20%ban játszom (RPG), 50%ban filmek, 30%ban net és zeneszerkezstés. Volna egy-két kérdésem, amihezt a segítségeteket kérném:
- Kalibrálás: Bevallom nm teljesen ismert számomra a pontos folyamat de pont ennél a tipusnál olvastam, hgy a kalibrálás "szinte" nm is szükséges mivel a gyárit sikerült olyan jól eltalálni. Ezt meg tudjátok erősíteni? Vagy mindenképpen kalibráltassam?
- Kaibrálás: Olvastam egy előző hozzászólásban, hgy vki havonta ismétli. Van vmilyen időtartam ami után már tényleg szükséges újrakalibrálni egy monitort? Vagy ezt én magam veszem észre?
- U2711 vs U2713HM: A fenti felhasználást tekintve van számomra a két monitor közt szignifikáns különbség?Természetesen ha vki egyéb tipust vagy gyártót is tud ajánlani hasonló árfekvásben (ca. 150eHUF) akkor nyitott vagyok minden ötletre!
Köszi előre is segítséget!
Üdv és BUÉK!
K. -
Ear001
addikt
Tegnap sikerült hozzájutnunk a monitorhoz. Hm, muszáj volt hirtelenjében végignéznem rajta pár száz általam csinált fényképet, hogy kitapasztaljam, mit tud a korábbi 21-es Samsunghoz képest. Hát sokat, pedig még csak az ismerkedésnél tartunk.
-
peron
tag
Elsődelges monitornak használom ezt a típust a megjelenése óta. Professzionális grafikus monitornak is megfelel, havi szinkalibrálással. E mellett még két Dell monitorom van, egy 24" és egy 21"-os, Szerintem így egy év használat és megannyi nyomdai leadás után állíthatom, hogy a 24"-os színhűsége és felbontása a legkivállóbb ezek közül.
Három dolgot tudnék kiemelni a 27"-es monitor tulajdonságaiból, amit így egy év használat után észrevettem:
1. elég jó a szemem, sőt, de ezen a monitotn olyan mintha egy 2-3%-os noise lenne, nem zavaró, megszokható, de én látom.
2. meleg mint a rosseb: 48 fokot nyom a képernyő 1-2 cm-ről, lemértük. Kicsit kvarclámpa feeling, dehát úgyis jön a tél.
3. van egy furcsa verlauf, ami fentről lefelé egy halványsárgaszerű színből fehérbe megy át, ez nem egyedi, kb 10 ilyen monitor van a közelemben és mindnél tapasztalható. Ez sem annyira zavaró, de látható
Viszont a konklúzió: nagyon megéri árát. Hangsúlyozom, hogy nem egy Eizo, de színhűségre, működésre, rendszeres kalibrációval közel azonos szinten van.
-
ÁdiBá
veterán
Köszönöm nektek!
Akkor marad a DP port.
(Barátnőmet elküldtem hogy vásároljon már egy Display Port kábelt a környéki informatikai boltban, boltos beszól neki.: AZ MIH?! -» informatikai boltvezető, minden áron HDMI kábelt akart adni mert az való monitorhoz, azt ráadásul hülyének nézte a leányzót, soha többé be nem megyek kiskereskedésbe) -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Tudnátok segíteni hogy a monitoron található USB csatlakozok mire szolgálnak illetve hogyan tudom használni őket?!
Nézegettem, de nekem olyan sejtésem van a kapott kábellel össze kellene kötnöm a monitort egy USB 3,0 csatlakozással ami a számítógépben van. Így amit a monitorba dugok, azt végül is a gép látja?!
Segítségeket előre is köszönöm. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Két napja tettem szert egy ilyen monitorra. Dell U2713HM. Nagyon elégedett vagyok személy szerint a termékel. Nagyon szép élethű meleg színei vannak. Játékra és multimedias alkalmazasokra választottam ezt. 7970 cf is nagyon szépen kiszolgálja. Lenne egy kérdésem. Jelenleg DVI kabellal van összekötve. Ti mit javasolnatok? Hdmi, esetleg DisplayPort vagy Dvi? különbseg tapasztalható a csatlakozasok között? Én DisplayPorton gondolkodom, hogy esetleg azon kellene használni a vasat.
-
joca1
tag
Most ruháztam be egy ilyen monitorra,hát ez tényleg durva lett,pedig elötte sem voltak gagyi monitorjaim+Ips monitorom is volt már de ez messze a legjobb idáig.
Én személy szerint nem is gondoltam,hogy lehetnek ekkor különbségek monitor/monitor közt,még most is nehéz felfognom eszméletlen szép képe van.
Aki tud az ilyet vegyen szerintem,nem mellesleg játékra is kiváló,semmi input lagot vagy utánhúzást nem tapasztaltam,pedig aktiv BF3 játékos vagyok.. -
Pricus
csendes tag
Óóóó...hát én maradok a jó kis 2311H-nál.
-
Enclave
aktív tag
Nagy eséllyel elírás.
Amúgy ettől függetlenül, az usb3.0 visszafelé kompatibilis az usb2.0-val.
Kb. ugyanez a helyzet a sata3 vs. sata2 esetén. Az újabbra lehet régebbi meghajtókat kötni, nem lesz gond vele. Ha viszont egy újat kötsz rá a régire, akkor az új lassabban fog működni...
Az ilyesmik miatt szoktam mindig az eredeti honlapot megnézni (angol v. taiwani) nem pedig a magyart...
Itt végig usb3.0 van írva, usb2.0 sehol nincs említve. (tftcentral-on is 4x usb3.0 van említve)Szokott olyan monitor lenni, amire raknak mindkettő portból de úgy tudom ez nem olyan, csak az újabb került rá...
-
€uro
őstag
válasz
stranger28 #135 üzenetére
De ugye érzed, hogy nem kukacoskodni akarok. Már csak azért sem, mert komolyan foglalkoztat, hogy egy ilyen monitort vegyek.
Valószínűleg a DELL oldalán elírásról van szó. Mégis szerettem volna ezt mástól hallani, hogy biztosra vehessem.
-
€uro
őstag
válasz
stranger28 #133 üzenetére
Azt, hogy előtte meg azt írja, hogy 2.0-ás ki- és bemeneti USB csatlakozók vannak rajta.
Vagy trükkösen úgy kell értelmezni, hogy maga a hub 3.0, a csatlakozók pedig 2.0-ásak. Ergo a szűk keresztmetszet 2.0?
-
€uro
őstag
A Dell oldalán ezt írják a monitor specifikációinál:
Csatlakoztathatóság
1 Dual Link DVI (Digital Visual Interface) csatlakozóaljzat (DVI-D) HDCP technológiával
1 DisplayPort 1.2 (DP)
1 nagy felbontású multimédiás interfész (High Definition Multimedia Interface, HDMI)
1 VGA
1 USB 2.0 feltöltési port
4 USB 2.0 letöltési port
1 hangkimenet
Egyenáramú tápcsatlakozó Dell monitorra csatlakoztatható hangszóróhoz (AX510)Beépített eszközök
Nagy sebességű USB 3.0 hub (1 USB feltöltési és 4 USB letöltési porttal)
Egyenáramú kimenetMost akkor USB 2.0 vagy USB 3.0 hub van rajta?
-
€uro
őstag
válasz
stranger28 #128 üzenetére
Szuper! Köszi.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Tetszik a teszt. Tetszik a monitor. Ilyen vagy hasonló kategóriájú (27", IPS, >1920x180) monitort szeretnék.
Kérdésem a következő. A jelenlegi Radeon HD4600-as kártyám meg tudja majd hajtani Windows 7 Aero alatt natív felbontásban? Játékra nem fogom használni. Csak a Windows asztalhoz kell nagy felület. Filmezni sem ezen fogok, de azért a Full HD-s videókba szaggatásmentesen bele szeretnék nézni néha.
A VGA kártya cserét firtató megjegyzéseket megelőzendően - azért nem szeretnék most videó kártyát cserélni, mert vízhűtést használok és nincs kedvem megbolygatni a gépet, illetve vga vizesblokkot cserélni. ...Bár lehet, hogy ez lenne a legjobb...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Nyugdíjas #119 üzenetére
Nem felel meg a felhasználói igényeimnek. Nem látom értelmét filmhez, mivel a tényleges film képarány még ennél is szélesebb, és nekem tök mindegy, hogy a fekete csík pár mm-el vékonyabb. Minden más olyan alkalmazásban, amire én használom a gépet, meg jobb a 16:10.
Mondhatjuk, hogy simán idegesít, nem az ördög miatt átkozott.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Annyira hosszú hsz.-t irok, hogy nem is írtam meg végül, csak most
Szóval kádves gyárékök...
1. Backlight bleeding (tökjó magyar neve van, "bevilágítás", nem szeretem az ilyenen rugózást,de ezt tényleg hivhatnánk igy
):
Minden monitoron van, volt, és lesz. Kisebb, vagy nagyobb mértékű,de mindig van. Én is úgy veszem észre, ahogy Isual is irta, a méret növekedésével ez is jellemzőbb lesz (bár hozzátenném, hogy anno az U2211-es DELLekből egyetlen! (sic!) darabot találtunk egész idő alatt amin nem volt bal felül-középtájon egy igazi "lámpa"). Kicserélgeti erre a gyártó amugy a monitorokat. Ez egy. Kettő... -és itt rá is kanyarodok az egyik témára amit ugylátom nem lehet elégszer elmondani- úgyis mindig csak azok írnak akiknek baja van a termékkel. A többi otthon használja boldogan, csendbe, nézi rajta pornót.
Vagy amit...
Ráadásul -ezt is ezzel párhuzamosan szeretném mondani, mint ide kapcsolódó dolog- a nagy vízen túl nagy divatja van mindenért telifröcsögni a gyártó fórumait, többször oda-vissza küldözgetni a terméket bokáig felháborodva. Hogy nekik van fogyasztói kultúrájuk (kultúra az?), és erre lehetőséget ad a gyártó, és az emberek is szó nélkül csinálják, természetesen, jogaikat gyakorolva, ahelyett, hogy otthon bosszankodnának az jó? Nemjó? Mindenki döntse el, nekem is van erről véleményem. Na, mindegy...
A lényeg, hogy nem kell beszarni. Eljössz, elmész kipróbálod, megnézed, aztán meg normális boltban veszed, ahol nem hajtanak el anyádba, ha ki akarod próbálni, vagy szeretnél egy másikat kérni.
2. Image retention. Ezzel kapcsolatban érdekelne a kollégák tapasztalata is... Én ilyet, pont ilyet az újabb U2410-eseken láttam még csak. pont emiatt a felesleges hiszti miatt nem is hoztam nyilvánosságra. Azért mert én úgy tapasztaltam, hogy ha van egy pár óra már a monitorban, akkor ez örökre elmúlik, tehát nem az hogy előjön,eltűnik, hanem nem is jön elő. Tehát örökérvényű igazság (lehet betolom aláírásba)... nem kell beszarni gyerekek!
Szintén erre a hibára is cseréli a gyártó a készüléket(ugye helyszini garanciáról beszélünk, ugyhogy nem kell elhagyni a nagyszobát sem).
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
stranger28 #120 üzenetére
Valami apokrif dologban láthattad, mert én itt nézem,de egyelőre csak azt találtam, hogy
"Fegyverek Könyve 9-21. ...és ők lakmározának bárányt és lajhárt és málét, sós ringlit babbal és orángutánt és zsenge gyökereket és gyönge szekereket..."Szóval ez nemaz szerintem
-
vond
MODERÁTOR
válasz
stranger28 #120 üzenetére
-
fatallerror
addikt
hát ez meg mi pfffffff
lámpa nélkül láttam ezt a monitort de 1 ilyen rohadt nagy sárga folt csak feltűnt volna
ez a beégés meg lcd-n vmi ps munka lehet mert nem hiszem el
ez a monitor nem lehet ilyen szar, szarabb mint 1 tn-es LOL. ez biztos vmi baki, lg átbaszta őket és odaadták a selejt paneleket
az lg-vel csak a baj van mindenhol, hol vagy apple v samsung pereljétek már be őket -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
compifan12 #112 üzenetére
akkor jó hozzá
-
compifan12
csendes tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #63 üzenetére
nekem pont az van.
-
Enclave
aktív tag
Majd megnézem a narancsos foltot...
A fórumokban azt írják,h. normál esetekben jön elő, 2,2-es gamma és 120-140cd/m2-es fényerőnél, így filmeknél főleg látható és egyeseket kifejezetten idegesít... (U2410-en semmi "sárgás" foltot nem láttam, csak fehéreset de az sem vészes) Egyesek szerint elég a 80-as fényerő is,h. látható legyen...
Amit írsz, "image retention"-t illetően, egy hozzászóló pont az Apple Retina kijelzőket emlegeti és az új LG AH-IPS panelokat, viszont állítólag amelyik Apple-be Samsung PLS került, egyikkel sem volt ilyen "beállós" probléma...
hozzászólás (Apple és Facebook linkek az "image retention" témáról, jó hosszú topikok)
Pont ezek miatt gondoltam, hogy érdeklődök itt a fórumon is, a hozzáértőbbek hátha jobban tájékozottak erről a 2 dologról, mint amit én 2-3 külföldi topikban át tudok futni...
-
dezz
nagyúr
A backlight bleeding a háttérvilágítás "átszűrődése". Végülis a glow is ide tartozik, de leginkább a statikus (nem szögfüggő) bevilágításokat szokták ezen érteni.
Egyébként neked ugye U2410-esed van... Ott is megfigyelhető ez a narancsos glow-féleség a bal alsó sarokban. Ha eddig ott nem zavart, akkor talán itt sem fog... (Már ha ilyet veszel.)
Ez az imageretention dolog viszont új... Úgy tűnik, a TFT rétegben (ez a low-level szubpixel vezérlés, amitől aktív lesz a panel [active matrix]) van a baj forrása... Remélem, csak gyártási probléma, nem tervezési... (Mindegyikkel jelentkezik, vagy esetleges?) Egyébként az Apple Retina Display monitorainál is előjött egy nagyon hasonló dolog a napokban (nem kis felzúdulást keltve), mégpedig szintén az LG.Display által gyártott paneleknél. Valamit mintha kicsit elszúrtak volna a cégnél...
-
Enclave
aktív tag
Néztem U2711-et is, ami nem tetszik benne az a nagy fogyasztás, kalibrálva kb. 65w az u2713hm 25w-jával szemben, így jobban is "fűt", illetve számomra az a vastag keret nem igazán tetszetős, a vékonyabb keret és monitor jobban bejön, illetve árban is valamivel több az u2711 igaz wide gamut-os.
Bár mint írtam nem azonnal, majd pár hónap múlva lenne esedékes, addig nézelődök.Ők is azt tárgyalták, hogy vajon újabb gyártásúaknál is előjönnek-e ezek. (volt aki már augusztusi gyártású példányt kapott de még rev a00-val)
(a külföldi fórumokban még Asus PB278Q-t tárgyaltak sokat, ez Samsung PLS =elvileg IPS panelos, viszont az ára kérdéses, lehet árban az u2711-hez lesz közelebb)
-
Isual
veterán
én gyűjtenék a helyedre még egy kicsit az U2711-re
a bevilágítás (backligh bleeding) minden monitornál előfordulhat, de (főleg az olcsóbb) LED-es monitoroknál lehetett ilyen durva mértékben látni... (hozzáteszem a kisebb Ultrasharpokon nem nagyon van ilyen mértékű, de ahogy nő a képméret, úgy tűnik egyre nyilvánvalóbb ez a probléma - nemrég egy U2412M-nél kaptunk pont ilyen durva bevilágításos képet + hozzájön az emiatt felerősödött glow)
ami a beégést illeti, ez elég ijesztő, ilyet én még LCD-nél nem nagyon láttam...a biztos, bevált, kiforrott - bár egy 20-assal drágább - megoldás az U2711 lenne, én gyűjtenék inkább még pár hónapot, s azt venném, ha eleinte ennél a sorozatnál még ilyesmi hibák lesznek (ami egyébként nem ritka, szinte minden kezdeti típusnak vannak kisebb-nagyobb gyermekbetegségei, amit idővel igyekeznek majd finomítani/kiküszöbölni)
-
Enclave
aktív tag
Nem szeretném nagyon szét-offolni a topikot ilyen témában de úgy látom több, monitorhoz komolyabban hozzáértő ember is olvassa ezt.
Külföldi U2713hm fórumokban ilyen panaszokról lehet olvasni, hogy:
(az egyszerűség kedvéért az angol hozzászólást linkelem be, ahol magyarázat is van a fotókhoz, a hibajelenségekhez a fórumokban használt angol kifejezést zárójelben feltüntetem, mivel nem tudom a pontos magyar megfelelőjét)1: Túlzott háttérvilágítás, ("backlight bleeding"), mindenki aki ilyesmit tapasztalt, a bal alsó sarokban egy nagy sárga foltra panaszkodik, pl. filmnézés közben:
Összehasonlítva egy másik monitorral:
2: Továbbá egyesek tapasztaltak beégést is ("image retention" -> Wikipedia szerint LCD-knél a plazmás "burn-in" megfelelője de itt csak ideiglenes)
A hozzáértőktől kérdezném, hogy mi a véleményük ezekről a tünetekről?
Esetleg hibás darabot kaptak? (főleg a sárga foltra panaszkodnak sokan, valakinek állítólag a 3. cseredarabja is ugyanolyan "foltos")
Valami nincs rendesen bekalibrálva?
Illetve a beégés? (valaki írta, hogy áramtalanítva a kijelzőt kb. 2 órára, orvosolja a problémát)(Valamikor pár hónapon belül egy ilyen monitort terveznék venni de előtte igyekszem tájékozódni több irányból is.)
Köszönöm!
-
Isual
veterán
válasz
stranger28 #104 üzenetére
(lásd én hozzászólásomat fent
)
-
stranger28
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged