Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peron

tag

Elsődelges monitornak használom ezt a típust a megjelenése óta. Professzionális grafikus monitornak is megfelel, havi szinkalibrálással. E mellett még két Dell monitorom van, egy 24" és egy 21"-os, Szerintem így egy év használat és megannyi nyomdai leadás után állíthatom, hogy a 24"-os színhűsége és felbontása a legkivállóbb ezek közül.

Három dolgot tudnék kiemelni a 27"-es monitor tulajdonságaiból, amit így egy év használat után észrevettem:

1. elég jó a szemem, sőt, de ezen a monitotn olyan mintha egy 2-3%-os noise lenne, nem zavaró, megszokható, de én látom.

2. meleg mint a rosseb: 48 fokot nyom a képernyő 1-2 cm-ről, lemértük. Kicsit kvarclámpa feeling, dehát úgyis jön a tél.

3. van egy furcsa verlauf, ami fentről lefelé egy halványsárgaszerű színből fehérbe megy át, ez nem egyedi, kb 10 ilyen monitor van a közelemben és mindnél tapasztalható. Ez sem annyira zavaró, de látható :)

Viszont a konklúzió: nagyon megéri árát. Hangsúlyozom, hogy nem egy Eizo, de színhűségre, működésre, rendszeres kalibrációval közel azonos szinten van.

Új hozzászólás Aktív témák