- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Az alkalmazást azért vették le mert felzúdultak akik olvastak róla.
Aha. Mondjuk logikus, hogy nem akarom azt terjeszteni az online boltomról, hogy tele van egyébként nyilvánvaló ripoff-aknákkal, de attól még érdekes volt a szitu. Mindegy.
A cucc azokra az ostoba sznobokra építkezett, akik bármit megvesznek, csak drága legyen.
Ez alapján az ostoba sznobok aránya szinte szégyenletesen alacsony
-
Morden24
nagyúr
ex-WM user vagyok és legalább 10 iPhone tulajt ismerek személyesen, akik WinMO-ról váltottak.
Nem azt mondtam, hogy nonegzisztensek. Azt mondtam, hogy én személy szerint túlnyomó többségében olyanokat ismerek, akik a szifonnal léptek be az okostelók világába.
Személy szerint csak olyan ember véleményét tudom komolyan venni, aki használja/ta mindkét platform eszközeit.
Személy szerint én is, bár ilyenkor jön a szokásos, már WoW-topikokban is megszokott ellentámadás a használati időt illetően (mit mondjak, én sem vettem egy szifont és használtam csak azért 1 évig, hogy kitapasztaljam minden csínját-bínját, de azért mostanra már mondhatni több hét tapasztalattal rendelkezem vele kapcsolatban, ami tetszik így is tetszik, ami nem az sosem fog.)
Amúgy lehet félrebeszélek, de asszem ilyesmit:
NINCS oldal, van egy online adatbázis amit egy natív alkalmazás használ fel, köze nincs semmilyen normál web-es tartalomhoz.
az MS is tervez (bár nem tudom, hogy App-szinten, vagy webes gyűjteményként). Amúgy csak kis poénból kérdezem, hogy ha azért szigorú az ellenőrzés, akkor hogy kerülhetett ki anno az iAmRich, illetve miért került utána le?
-> Ez tényleg érdekelne amúgy, ha tudsz valami ésszerűt.
-
Depression
veterán
A kocsi árához viszonyítva ez pont olyan, mint amikor azt mondanák, hogy benne van havi 20.000 km-re elegendő üzemanyag ára (ami hónap végén elvész)és a havi BKV bérlet is, függetelnül a lakhelyedtől.
Ettől függetelnül az Apple jól csinálja, mert tudja, hogy nem fog mindenki iPhonet venni, de minden szoftveren hasznot húz, és még a szolgáltatók is fizetnek neki.
Az Applenél ezt elfogadják az emberek, de ugyanez pl. MS (számítógép) oldalán úgy nézne ki, hogy minden programot és játékot csak tőlük lehetne megvenni (amit ők áraznának be kellő haszonnal), és ha azzal használod az internetet, akkor a szolgáltatónak fizetnie kellene az internethasználat után szintúgy a MS-nak.
a MS-ot nem hogy beperelnék, hanem egyenesen betiltanák ilyen üzletpolitika mellett -
Morden24
nagyúr
Tény. Amire utalni próbáltam, hogy ha mondjuk a 10K-s csomagodból csak 5K-nyi szolgáltatást használsz ki (nem osztogatva meg saját marhaságok alapján kivonva, hanem simán megnézed, mi kéne neked, és hogy jönne ki, ha egyedileg rakod össze), akkor bizony a 30K-s szifon havonta 5K-dba kerül, mert ugye technikailag kidobott pénz, sőt még annál is rosszabb, mert holttőke.
Amúgy azért a 131-et én kicsit soknak találom ahhoz képest, hogy már nem friss modell, na de hát ez van, itthon a szifon luxuskat-ba van pozicionálva, ellentétben Európa európai felével
szerk.: Az sms-nek meg gondolom azért van értelme, hogy a 16 éves kiccsaj is meg akarja venni, aki mobilinternetről még a Bravo-ban sem olvasott.
-
Morden24
nagyúr
Annyi igazság van, hogy az Ikon csomagok elég abszurdan vannak felépítve a hozzájuk tartozó ár legitimálása érdekében (mondom úgy, hogy egyébként Tés vagyok és még elégedett is).
Pl. a 200 hálózaton belüli sms és a 2Gb-s mobilinternet elég keményen üti egymást. Nekem egy, az ikonhoz hasonló, egyedileg összeválogatott csomagom van (mellesleg jobban jövök ki net- és beszélgetésügyileg, sms bukó, de írjon 200at aktív mobilnet mellett az, akinek 3 anyja van).
Szóval azért valóban, a készülék ára annyi, amennyi, plusz az, amit nem használsz ki a csomagodból, ha túlméretezett.
Más kérdés, hogy személy szerint nem látom a problémát ezzel a csomaggal vagy az árazással, de az viszont igaz, hogy ha valaki nem használja ki ezeket a lehetőségeket maradéktalanul vagy legalábbis szinte teljesen, annak jó drága a szifon.
-
(An)Dante
őstag
Ember, használtad már az Opera Minit? Ha nem akkor ne beszélj olyan hülyeséget, hogy az gagyi! Mire a Safari beszenved magának egy oldalt addig az Operával már a huszadik linken jársz. Mellesleg kb annyira bízom meg az Opera Mini szervereiben, mint az Apple cuccaiban így számomra egyik sem jelent nagyobb kockázatot. Igen, használtam Safarit és jó meg kényelmes, de egy Opera Minihez képest lassú, kegyetlenül lassú. Nem azért, mert az Apple rossz kódot írt, hanem azért, mert a HTML feldolgozása során egyesével kell letölteni a képeket és stílusfájlokat (CSS) és más vackokat, amiket az OBML fájlok a proxykon keresztül egyben tartalmaznak ötöd akkora méretben. Nem kell mindenkinek szeretni egy böngészőt, de szerintem egy okostelefon vásárlójának talán joga lehet eldönteni, hogy mit akar használni. Kíváncsi lennék mennyire tépné meg a Microsoftot az EU, ha biztonsági okok miatt letiltaná az Openoffice és a Firefox telepítését, vagy ha a Mac-en tenné ezt az Apple. Ez a rész viszont totál off, tehát javasolnám, hogy az OperaMini vs Safari, Apple vs Univerzum és az OSX vs minden más topikot a saját helyén szidjon és magasztaljon mindenki. Ez a Topic az Apple 2008 utolsó negyedéves eredményeinek kiértékeléséről szólna eredetileg...
-
Lirion
addikt
"Akkor nem másolás, ha valami pluszt is ad hozzá a gyártó, nem csak másolja az adott funkciót. Remek példa erre a HTC felülete."
Mint ahogy nem másolás a samsung widget megoldása sem vagy a pixon rendszere. A görgetőrutin must have minden érintősbe, de ennyi erővel oda-vissza mindneki mindenkitől másol."Azért az újabb modellek valamiért nem a Prada-ra hasonlítanak jobban"
Hát mire? Tulajdonképpen az összes érintős jobban hasonlít a prada-ra, mint az iphone-ra. Mindegyiken van 2-3 gomb a kijelző alatt, vannak oldalt is gombok és a kijelző mellett van egy pár mm-es perem, ami az iphone-n hiányzik és még lehetne sorolni. Nem kell a marketing duma, a forumozók nagy része elég otthonosan mozog a mobilvilágban, hogy ne vegyen minden fanboy pletykát készpénznek.. -
Morden24
nagyúr
Bocsi, a Mobile OSX már 2 éve a piacon van, a Photon meg jó ha 2 év múlva piacra kerül. Ugye érzed a különbséget?
Nem, nem érzem a különbséget. Meddig fejlesztették az OSX-et?
Azt a különbséget érzem, hogy más célokat tartottak szem előtt.ugyan már minek törni magunkat, az a pár százalék részesedés a Symbian-hez képest jó nekünk, nem kell semmi újat mutatni, ami van az éppen elég.
Értsd már meg, a WM eredeti felhasználói tojtak bele, hogy nincsen játék meg nemtommi a gépükön - megjegyzem, ez még szerintem most is egy "leszarom" kategória. 2, azaz kettő területen tudott lényeges dolgot felmutatni az Apple, a többi csak fanboyfenntartó- és gyártó hatású ökörség: 1. felhasználói felület (for everyone) 2. mobilos webböngészés.
Senki, azaz senki nem erőltette meg magát (nem csak WinMo) a szifon berobbanásáig, mert a szifon valójában látens igényeket szolgált ki. Erre mondják azt, hogy az Apple alapul vett egy kis hangú, szűk réteget, ráépített egy egész üzleti modellt, és végül nagyot szakítottak, mert ügyesen csinálták. Ők a nullából, felhasználók nélkül alakítottak ki egy új tortaszeletet. A WM-nél alapban nem lehetnek csak úgy átalakítások, mert a cél többek között az eddigi júzerek megtartása, nem pedig az, hogy valami autóversenyes meg érmefeldobó appal odacsábítsanak pár hülyét.
Tehát a lényeg az, hogy az Apple-nak nagyobb kockázata volt, de flexibilisebb szegmentumra építkezhetett.Ugyanazt mondod mint én, csak más szavakkal.
A vásárlókat már nem lehet az elavult felülettel elcsábítani, kell valami ami eladja a készüléket, így a gyári idejét múlt GUI fölé készítenek egy felhasználóbarátabb felületet.Mégsem így jön le. Az én meglátásom szerint adott volt egy csúnya managerkalkulátor, ami ellátta a szigorúan funkcionális feladatait (ami nem az örömszerzés volt). Erre jött egy cég, aki kiadta a managerkalkulátort egy unisex-uniclass-uniage-unistyle dizájnnal, csecse felülettel, és ezzel a piac ráébredt, hogy ebben az irányba jobb mozogni. Erre most nekiállsz szidni a régi managerkalkulátort.
Én is sok WinMo-s eszközt használtam és szerettem is őket, de jelenleg semmi pénzért nem használnék, mert már mások a mobil eszközökkel szemben támasztott igényeim.
Na látod. De ez csak annyit jelent, hogy az Apple számodra valami fontosat valósított meg. Számomra pl. eddig nem nyújtott olyan dolgot, ami miatt dobnék csapot-papot, és szaladnék vásárolni. Nem mondom, hogy hülyék, akik szifont vesznek, ahogyan azokat sem hülyézem le, akik egy családi szalon helyett kétüléses roadstert vesznek.
Amúgy meg lényegtelen, mert most a teljes mobilpiac abba az irányba megy el, amit az Apple (vagyis leginkább a piaci igény) kijelölt. Nincsen ebben semmi meglepő szerintem.
Majd meglátjuk, hogy mikor jön ki a Photon, mije lesz ellene az Apple-nak, és utána újrakezdjük a flémet
-
Depression
veterán
-
Lirion
addikt
"Nincs a földön olyan mobilgyártó amelyik nem igyekezne hasonló készüléket kihozni, mint az iPhone."
Már hogyne lenne, van kettő is. Az egyiket Sony Ericssonnak hívják, a másikat meg LG-nek. Előbbinek már sok éve van viszont érintős telefonja a piacon, utóbbi pedig az első ismerettségre és viszonylagos népszerűségre szert tevő teljes érintőkijelzős telefon gyártója, és aki csak a saját korábbi termékénél ad ki újabbat, jobbat. Jah majd elfelejtettem, hogy a Motorola sem nagyon hozakodott elő még teljes érintőkijelzős modellel.
Amúgy is be kéne már fejezni ezt a faszságot, hogy az iphonet majmolják, mert ez baromság. A vásárlói igényeket akarják kielégíteni, akiknek egy széles rétegének bejövős a gombmentes, tapicskolós kijelzős megoldás. Való igaz, hogy az irányzat megerősödése az iphonenak köszönhető, az autók elterjedése meg a ford t-modellnek, de csak azért, mert vmin kevés a gomb és nagy a kijelzője az még nem lesz mindjárt iphone klón. -
moonman
titán
-
Jah, csak az egész iphone szoftvere üzleti szempontból egy jó nagy 0. Semmit sem ér. Amíg a XXI. században megmondják, mi mehet rá, mi nem, ill. két alkalmazás között nem tudok átmásolni semmit, addig nem beszélhetünk róla, hogy ez operációs rendszernek lenne nevezhető. Egy üzletembernek annyit ér, mint egy GH-688.
-
Morden24
nagyúr
Óriási, 2010-11-ben lesz végre multitouch WinMo-n is
Kár félvállról venni ezt. Addigra az Almának majd elő kell jönnie más fícsörökkel, mert egészen biztos, hogy sittysutty behozzák a jelenlegi OSX színvonalat az MS-es srácok. Miért? Mert most ez kell a népnek, hülyék lennének kihagyni. Szóval azért ez a lesajnálós duma szerintem nem reális.
A felhasználó által nem cserélhető akksi csak azért g_ci dolog, mert a (nem túl hosszú) garidő lejárta után eléggé nagy gázban vagy, ha telefon krepa (ismerősöm így fázott rá egy ipodra). Alig várom, hogy ezért az EB nekiugorjon az Apple-nak, mert tuti meglesz ez a buli is. Mondjuk egyébként részint ebben igazat is adok. Kéne a cserélhető akksi.
Még a 6.5 is csak most lesz bevezetve, ami alig jelent változást a 6.1-hez képest.
A 6.5 a 6.1 frissítése. Mégis, mit kéne tartalmaznia? Multitáccsot? Teljesen felesleges, ha egyszer az alatta lévő hardver nincsen rá felkészítve. Ez tisztán üzleti megfontolás. Majdnem minden nagyobb gyártó testreszabott WinMo felülettel kínálja a telóit, ergo a 6-os szériában már változtatni tök felesleges, nem költséghatékony, és mellesleg logikátlan is lenne. Lesz benne néhány júzerfrendli opció, csiszolnak kicsit a haználhatóságon oszt' viszlát. Nem is kell nagyon több.
A Photon meg tuti alázni fog a jelenlegi igények szerint. Hogy akkorra milyen új dolgok merülnek fel, amiket az Apple meglovagolhat, az más kérdés. Mint mondtam, ebben tényleg mindig ügyesek voltak.
Ez a WinMo nem használható duma meg egyszerű hazugság, semmi több. Az, hogy OSX-hez képest kényelmetlenebb, azt simán aláírom. De hogy nem használható, hát árkot röhögök magam köré menten
-> Ez nem neked szól, hanem Typhoon47 igen erős túlzásának.
-
Morden24
nagyúr
T'om, csak pillanatra elkapott a bon ami-feeling, hogy igen, Apple az bármire képes
Szerintem pont az Apple nem a hatalmas újdonságokban, hanem a megszokott dolgok megreformálásában jeleskedik inkább, legalábbis nekem így tűnik. Az más kérdés, hogy ezutóbbit vitathatatlanul jól csinálják.
-
joey04
titán
No igen de ez mind most jönne a következő modellben?ha igen akkor mi lesz a következőben?Ha meg apránként jönnek az újítások, akkor most kiadnak hamarosan egy jobb kijelzővel szerelt példányt pl?Mert akkor a jelenlegi iPhone tulajdonosoknak nem éri meg váltani, és szerintem nem is fognak.Bt oké hogy nem lesz(úgyis feltörik hamarosan) de mms pl apple által is engedélyezve van nem? akkor miért nem teszik bele gyárilag? Az az egy oka van, hogy vedd meg pénzért az storeból?annyira úgyse fontos senkinek hogy megvegye, viszont ha gyárilag benne lenne, néha használnák az emberek, és a szolgáltatón keresztül ebből is pénzt kapna az apple, nekik meg 0 költség lenne beletenni gyárilag egy ilyen progit.
-
joey04
titán
Az Apple is fel fogja venni a gyorsabb termékciklust a mobiloknál
Azt nem nagyon értem, hogy hogyan tudná az iPhone-t ilyen sűrűn frissíteni az apple, hiszen tulajdonképpen minden benne van, azok a hibák amiket felhoznak ellene, szinte mind szoftveres hiányosságok, amik kijavításához elég egy nagyobb lélegzetű szoft frissítés.
Maximum egy erősebb kamerát lehetne beletenni, meg majd egyszer erősebb procit, de pl még a mostani sincs kihasználva teljesen, szóval akár még azt is lehet még felpörgetni szoftveresen.
Annak meg nem nagyon látom értelmét, hogy úgy csinálják mint az iPod esetében, itt nem lenne jó egy butított változat, kisebb kijelzővel, kevesebb tárhellyel stb szerintem, Nagyobbnak meg megint nincs értelme, mert az maga az iPhone utód lenne nem egy Pro változat. -
(An)Dante
őstag
"Melyik mobil hivatalos életciklusa több mint 6 hónap?"
Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan? Nem nagyon van olyan modell amit egy-másfél évnél rövidebb ciklusra terveznek, de számos olyan akad ami bőven két év után is még sikeres. Ilyen például a Samsung D900 is! Hát hónapos ciklus alatt meg sem térülnének a befektetések!
-
(An)Dante
őstag
A cikkben olyat nem írtam, hogy a kereslet-visszaesés ellenére nőtt volna a bevétel! Erről nincs semmi adat az Apple kimutatásában, csak annyit tudni, hogy a Mac, iPod és iPhone eladás EGYÜTT több hasznot hozott a cégnek. A kevesebb iPhone nyilván kevesebb hasznot hozott, de ettől még a cég stabil maradt.
Az LG és a Samsung viszont növelni tudta az eladásait, igaz csökkenő haszon mellett, de mindkét cég mobilos részlege továbbra is nyereségesen üzemelt, habár az anyacégek nagy veszteséggel zártak. A Nokia kevesebb mobilt értékesített és a haszna is csökkent, de az egyszeri Qualcomm számára kifizetett díjaktól eltekintve igen jó nyereséggel üzemelt.
-
copin
őstag
A többi smart rendszer utolsó negyedéves eladási mutatóiról nincs valakinek adata?
Nagyon nem változhatott. S60 (symbian) vezet toronymagasan, van az iphone meg a többiek. Talán a android miatt érdemes lenne, de szerintem az bukta lesz. Sok ember el van ájulva, hogy végre a google is csinál OS-t (mégha nem is pc-re), de változik bármi is? Nincs háttér nincs forgalom, az hogy ingyen van, az nem fogja elfeledtetni, hogy bughalmaz és mindene a google szolgáltatás csomagja. Köszönöm, de én nem kérek belőle.
Bukásnak érzem a mai formájában és a vereség nem áll távol a google-től.
-
sirály12
őstag
"Ez inkább a Macbuzikra nézve szánalmas"
"Erre inkább nem reagálnék nagyon, de Te is elég szánalmas vagy.."Hát nem is tudom, de most akkor te különb vagy, egy ilyen válasszal?
"egy választási lehetőségük van"
"Miért is? Egy Mac használó ugyanúgy választhat WinMo, vagy Symbian eszközt, mint egy Windows user."Gondolom azért leesett, hogy a rendszerre gondol, és akkor bizony télleg egy választási lehetősége van. Mert míg a symbian vagy win-es telók közöl válogathatsz, addig ezt itt nemigazán tudod megtenni. És valjuk be nagyobb választék közül könnyebb megtalálni az igazán neked tetsző telót, mind tudásban, mind kinézetben.
Egyébként én nem vagyok iPone ellenes, talán még tetszene is. De azért nem veszek lehet ilyet soha, mert ár/érték arányban messze nem a legjobb. Vannak ennél sokkal többet tudó, jobb telók. Jaaaaa, hogy az nem iPhone, éssss? Az számít mit tud a teló, nem a neve, kéremszépen.
És mint már többen is mondták előttem: aki meg akarta venni ennyiért, az már megvette. De én még hozzátenném: Aki villogni akart vele, az már megvette, akinek meg jó teló kell az meg ....
-
sien
aktív tag
szerintem azok az eladási adatok, amelyekre az állításodat támasztod nem biztos hogy minden részletükben hitelesek. én emlékszem arra, amikor az első iphone becsengette iszonyatos hírveréssel hogy 1 milliót eladtak belőle, a kaiserből szépen csendben szintén elkelt 800.000. csak ők nem estek ettől a szélvédőnek. elvitathatatlan az iphone sikere, ettől azomban nem lett világuralmi cég, az igazi nagy mobilcégekhez képest ugyanúgy kis szeletben szerepel, mint a pc piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest