- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Az alkalmazást azért vették le mert felzúdultak akik olvastak róla.
Aha. Mondjuk logikus, hogy nem akarom azt terjeszteni az online boltomról, hogy tele van egyébként nyilvánvaló ripoff-aknákkal, de attól még érdekes volt a szitu. Mindegy.
A cucc azokra az ostoba sznobokra építkezett, akik bármit megvesznek, csak drága legyen.
Ez alapján az ostoba sznobok aránya szinte szégyenletesen alacsony
-
Morden24
nagyúr
ex-WM user vagyok és legalább 10 iPhone tulajt ismerek személyesen, akik WinMO-ról váltottak.
Nem azt mondtam, hogy nonegzisztensek. Azt mondtam, hogy én személy szerint túlnyomó többségében olyanokat ismerek, akik a szifonnal léptek be az okostelók világába.
Személy szerint csak olyan ember véleményét tudom komolyan venni, aki használja/ta mindkét platform eszközeit.
Személy szerint én is, bár ilyenkor jön a szokásos, már WoW-topikokban is megszokott ellentámadás a használati időt illetően (mit mondjak, én sem vettem egy szifont és használtam csak azért 1 évig, hogy kitapasztaljam minden csínját-bínját, de azért mostanra már mondhatni több hét tapasztalattal rendelkezem vele kapcsolatban, ami tetszik így is tetszik, ami nem az sosem fog.)
Amúgy lehet félrebeszélek, de asszem ilyesmit:
NINCS oldal, van egy online adatbázis amit egy natív alkalmazás használ fel, köze nincs semmilyen normál web-es tartalomhoz.
az MS is tervez (bár nem tudom, hogy App-szinten, vagy webes gyűjteményként). Amúgy csak kis poénból kérdezem, hogy ha azért szigorú az ellenőrzés, akkor hogy kerülhetett ki anno az iAmRich, illetve miért került utána le?
-> Ez tényleg érdekelne amúgy, ha tudsz valami ésszerűt.
-
Morden24
nagyúr
Szerintem nem tudnál egy olyan tulajt megnevezni, aki tökéletesnek állítja be a telefont.
Általában csak az olyan emberekkel és/vagy vélekedésekkel van gond, akik a telefonjukat a markethez képest tökéletesnek állítják be, azaz a konkurens termékeknél de facto jobbnak, ami sajnos semmilyen irányból nem (lehet) igaz.
Amúgy ha már a weasel word-nél tartunk, akkor a "WM-et nehezen kezelik a tulajok" és a "a felhasználók gyakorlatikag kínszenvedve használják" kategóriába tartozó elképzelések is példaértékűek lehetnének.
Az már csak az én szubjektív és csak személyes tapasztalatokkal alátámasztható véleményem, hogy az iPhone-t a legtöbben első okostelóként vették, nem pedig tapasztalatgyűjtés utáni objektív döntésként. Magyarán a legtöbb általam ismert szifonos nem "okostelót" vett, hanem iPhone-t, és még véletlenül sem gyakori a WM-migráció. Ez természetesen nem gond vagy hátrány, csak mondom. Merthogy gyakran úgy merül fel a téma, mintha jelenlegi és ex-WM júzerek harcolnának a szifon topikokban, holott ez nem igaz.
-
Morden24
nagyúr
Tény. Amire utalni próbáltam, hogy ha mondjuk a 10K-s csomagodból csak 5K-nyi szolgáltatást használsz ki (nem osztogatva meg saját marhaságok alapján kivonva, hanem simán megnézed, mi kéne neked, és hogy jönne ki, ha egyedileg rakod össze), akkor bizony a 30K-s szifon havonta 5K-dba kerül, mert ugye technikailag kidobott pénz, sőt még annál is rosszabb, mert holttőke.
Amúgy azért a 131-et én kicsit soknak találom ahhoz képest, hogy már nem friss modell, na de hát ez van, itthon a szifon luxuskat-ba van pozicionálva, ellentétben Európa európai felével
szerk.: Az sms-nek meg gondolom azért van értelme, hogy a 16 éves kiccsaj is meg akarja venni, aki mobilinternetről még a Bravo-ban sem olvasott.
-
Morden24
nagyúr
Annyi igazság van, hogy az Ikon csomagok elég abszurdan vannak felépítve a hozzájuk tartozó ár legitimálása érdekében (mondom úgy, hogy egyébként Tés vagyok és még elégedett is).
Pl. a 200 hálózaton belüli sms és a 2Gb-s mobilinternet elég keményen üti egymást. Nekem egy, az ikonhoz hasonló, egyedileg összeválogatott csomagom van (mellesleg jobban jövök ki net- és beszélgetésügyileg, sms bukó, de írjon 200at aktív mobilnet mellett az, akinek 3 anyja van).
Szóval azért valóban, a készülék ára annyi, amennyi, plusz az, amit nem használsz ki a csomagodból, ha túlméretezett.
Más kérdés, hogy személy szerint nem látom a problémát ezzel a csomaggal vagy az árazással, de az viszont igaz, hogy ha valaki nem használja ki ezeket a lehetőségeket maradéktalanul vagy legalábbis szinte teljesen, annak jó drága a szifon.
-
Morden24
nagyúr
Bocsi, a Mobile OSX már 2 éve a piacon van, a Photon meg jó ha 2 év múlva piacra kerül. Ugye érzed a különbséget?
Nem, nem érzem a különbséget. Meddig fejlesztették az OSX-et?
Azt a különbséget érzem, hogy más célokat tartottak szem előtt.ugyan már minek törni magunkat, az a pár százalék részesedés a Symbian-hez képest jó nekünk, nem kell semmi újat mutatni, ami van az éppen elég.
Értsd már meg, a WM eredeti felhasználói tojtak bele, hogy nincsen játék meg nemtommi a gépükön - megjegyzem, ez még szerintem most is egy "leszarom" kategória. 2, azaz kettő területen tudott lényeges dolgot felmutatni az Apple, a többi csak fanboyfenntartó- és gyártó hatású ökörség: 1. felhasználói felület (for everyone) 2. mobilos webböngészés.
Senki, azaz senki nem erőltette meg magát (nem csak WinMo) a szifon berobbanásáig, mert a szifon valójában látens igényeket szolgált ki. Erre mondják azt, hogy az Apple alapul vett egy kis hangú, szűk réteget, ráépített egy egész üzleti modellt, és végül nagyot szakítottak, mert ügyesen csinálták. Ők a nullából, felhasználók nélkül alakítottak ki egy új tortaszeletet. A WM-nél alapban nem lehetnek csak úgy átalakítások, mert a cél többek között az eddigi júzerek megtartása, nem pedig az, hogy valami autóversenyes meg érmefeldobó appal odacsábítsanak pár hülyét.
Tehát a lényeg az, hogy az Apple-nak nagyobb kockázata volt, de flexibilisebb szegmentumra építkezhetett.Ugyanazt mondod mint én, csak más szavakkal.
A vásárlókat már nem lehet az elavult felülettel elcsábítani, kell valami ami eladja a készüléket, így a gyári idejét múlt GUI fölé készítenek egy felhasználóbarátabb felületet.Mégsem így jön le. Az én meglátásom szerint adott volt egy csúnya managerkalkulátor, ami ellátta a szigorúan funkcionális feladatait (ami nem az örömszerzés volt). Erre jött egy cég, aki kiadta a managerkalkulátort egy unisex-uniclass-uniage-unistyle dizájnnal, csecse felülettel, és ezzel a piac ráébredt, hogy ebben az irányba jobb mozogni. Erre most nekiállsz szidni a régi managerkalkulátort.
Én is sok WinMo-s eszközt használtam és szerettem is őket, de jelenleg semmi pénzért nem használnék, mert már mások a mobil eszközökkel szemben támasztott igényeim.
Na látod. De ez csak annyit jelent, hogy az Apple számodra valami fontosat valósított meg. Számomra pl. eddig nem nyújtott olyan dolgot, ami miatt dobnék csapot-papot, és szaladnék vásárolni. Nem mondom, hogy hülyék, akik szifont vesznek, ahogyan azokat sem hülyézem le, akik egy családi szalon helyett kétüléses roadstert vesznek.
Amúgy meg lényegtelen, mert most a teljes mobilpiac abba az irányba megy el, amit az Apple (vagyis leginkább a piaci igény) kijelölt. Nincsen ebben semmi meglepő szerintem.
Majd meglátjuk, hogy mikor jön ki a Photon, mije lesz ellene az Apple-nak, és utána újrakezdjük a flémet
-
Morden24
nagyúr
Óriási, 2010-11-ben lesz végre multitouch WinMo-n is
Kár félvállról venni ezt. Addigra az Almának majd elő kell jönnie más fícsörökkel, mert egészen biztos, hogy sittysutty behozzák a jelenlegi OSX színvonalat az MS-es srácok. Miért? Mert most ez kell a népnek, hülyék lennének kihagyni. Szóval azért ez a lesajnálós duma szerintem nem reális.
A felhasználó által nem cserélhető akksi csak azért g_ci dolog, mert a (nem túl hosszú) garidő lejárta után eléggé nagy gázban vagy, ha telefon krepa (ismerősöm így fázott rá egy ipodra). Alig várom, hogy ezért az EB nekiugorjon az Apple-nak, mert tuti meglesz ez a buli is. Mondjuk egyébként részint ebben igazat is adok. Kéne a cserélhető akksi.
Még a 6.5 is csak most lesz bevezetve, ami alig jelent változást a 6.1-hez képest.
A 6.5 a 6.1 frissítése. Mégis, mit kéne tartalmaznia? Multitáccsot? Teljesen felesleges, ha egyszer az alatta lévő hardver nincsen rá felkészítve. Ez tisztán üzleti megfontolás. Majdnem minden nagyobb gyártó testreszabott WinMo felülettel kínálja a telóit, ergo a 6-os szériában már változtatni tök felesleges, nem költséghatékony, és mellesleg logikátlan is lenne. Lesz benne néhány júzerfrendli opció, csiszolnak kicsit a haználhatóságon oszt' viszlát. Nem is kell nagyon több.
A Photon meg tuti alázni fog a jelenlegi igények szerint. Hogy akkorra milyen új dolgok merülnek fel, amiket az Apple meglovagolhat, az más kérdés. Mint mondtam, ebben tényleg mindig ügyesek voltak.
Ez a WinMo nem használható duma meg egyszerű hazugság, semmi több. Az, hogy OSX-hez képest kényelmetlenebb, azt simán aláírom. De hogy nem használható, hát árkot röhögök magam köré menten
-> Ez nem neked szól, hanem Typhoon47 igen erős túlzásának.
-
Morden24
nagyúr
T'om, csak pillanatra elkapott a bon ami-feeling, hogy igen, Apple az bármire képes
Szerintem pont az Apple nem a hatalmas újdonságokban, hanem a megszokott dolgok megreformálásában jeleskedik inkább, legalábbis nekem így tűnik. Az más kérdés, hogy ezutóbbit vitathatatlanul jól csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest