- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
válasz
iMacDonald's #168 üzenetére
Eddig azt hittem, hogy Ulkesh egy elvetemült iphone fanatikus, de most már látom, hogy ő csak nagyon szereti a telefonját, az igazi fanatikus az te vagy. iSheep ftw. Ha az alma azt javasolná, hogy egyél sz@rt, megtennéd, mert nem fuccsolt még be, amit kitalált? lol
-
iMacDonald's
csendes tag
Sokan mennyire örülnek,hogy 5-6 hónap után egy csorda WM átvette a vezetést egyetlen készüléktől.Nézzük meg az iPhone hány db windows mobillal áll versenyben?Rengeteggel.
Emlékeztek mikor Steve BaLLmer kiröhögte az iPhone-t?
A WM6.5 nem nagy szám.Egy össze-visszaság az egész.Jellemző a Microsoft-ra is a kapkodás,amit elismerek,hogy jól csinált az a SURFACE.A maradék 90%-a kuka.
100%koppintás,0%innováció..
Most örülne,és szerintem minden cég örülne, ha hasonlót tudna véghez vinni egyetlen készülékkel.
Nekem eddig Windows mobile-om volt, azelőtt meg symbianos.
Nem bántam meg,hogy lecseréltem anno.Sokan hiányolták az MMS-t is(erről vita is volt köztetek itt is),de egy MMS 400 kbyte-os..Ki az aki talál bármilyen adatot ami 400kyte alatti?
Egy 1.3 megapixeles kamerával készült kép több mint 400kbyte.A BT-meg szerintem sem lesz benne még egy darabig..
Végigolvastam minden hsz-t,beletelt 80 percbe,ugyhogy tudom miről van szó,és néhányan ész érveket sorakoztattak fel állításaik mellett,közöttük Ulkesh is(remélem jól írtam a nevedet)PS:
Eddig amit az Apple kitalált,az nemnagyon fuccsolt még be. -
WiZARD
addikt
van. elég pontos. a cikkben is le van írva.
"a karácsonyi szezont is magában foglaló utolsó negyedév során mindössze 4,36 millió iPhone 3G talált gazdára.... Az eladások csökkenése egyben azt is jelenti, hogy 2008 utolsó negyedévében a Microsoft operációs rendszere ismét megelőzte az Apple megoldását, hiszen ezen időszak alatt 5 millió Windows Mobile alapú készülék talált gazdára."
-
Morden24
nagyúr
Az alkalmazást azért vették le mert felzúdultak akik olvastak róla.
Aha. Mondjuk logikus, hogy nem akarom azt terjeszteni az online boltomról, hogy tele van egyébként nyilvánvaló ripoff-aknákkal, de attól még érdekes volt a szitu. Mindegy.
A cucc azokra az ostoba sznobokra építkezett, akik bármit megvesznek, csak drága legyen.
Ez alapján az ostoba sznobok aránya szinte szégyenletesen alacsony
-
Ulkesh
őstag
válasz
Morden24 #157 üzenetére
"ha azért szigorú az ellenőrzés, akkor hogy kerülhetett ki anno az iAmRich, illetve miért került utána le?
-> Ez tényleg érdekelne amúgy, ha tudsz valami ésszerűt."
Nincs azzal semmi gond
Az alkalmazást azért vették le mert felzúdultak akik olvastak róla. Aki megvette, az pontosan tudta, hogy mi az, nem lett átverve és senki nem is kért pénzvisszafizetést.
A cucc azokra az ostoba sznobokra építkezett, akik bármit megvesznek, csak drága legyen. Csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembeha jól emlékszem 800 dollár volt az ára és elkelt vagy 150 példányban mire levette az Apple.
Aki készítette a végén tényleg elmondhatta, hogy "iAmRich" -
Morden24
nagyúr
ex-WM user vagyok és legalább 10 iPhone tulajt ismerek személyesen, akik WinMO-ról váltottak.
Nem azt mondtam, hogy nonegzisztensek. Azt mondtam, hogy én személy szerint túlnyomó többségében olyanokat ismerek, akik a szifonnal léptek be az okostelók világába.
Személy szerint csak olyan ember véleményét tudom komolyan venni, aki használja/ta mindkét platform eszközeit.
Személy szerint én is, bár ilyenkor jön a szokásos, már WoW-topikokban is megszokott ellentámadás a használati időt illetően (mit mondjak, én sem vettem egy szifont és használtam csak azért 1 évig, hogy kitapasztaljam minden csínját-bínját, de azért mostanra már mondhatni több hét tapasztalattal rendelkezem vele kapcsolatban, ami tetszik így is tetszik, ami nem az sosem fog.)
Amúgy lehet félrebeszélek, de asszem ilyesmit:
NINCS oldal, van egy online adatbázis amit egy natív alkalmazás használ fel, köze nincs semmilyen normál web-es tartalomhoz.
az MS is tervez (bár nem tudom, hogy App-szinten, vagy webes gyűjteményként). Amúgy csak kis poénból kérdezem, hogy ha azért szigorú az ellenőrzés, akkor hogy kerülhetett ki anno az iAmRich, illetve miért került utána le?
-> Ez tényleg érdekelne amúgy, ha tudsz valami ésszerűt.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Depression #151 üzenetére
"Nem alkalmazás, ami ér is valamit, se semmi, csak egy egyszerű letöltő oldal, amilyet ezresével találni a neten. "
Basszus és még mindig mondja a marhaságokat, ahelyett, hogy legalább utána olvasna....
NINCS oldal, van egy online adatbázis amit egy natív alkalmazás használ fel, köze nincs semmilyen normál web-es tartalomhoz.
===========
"Merthogy gyakran úgy merül fel a téma, mintha jelenlegi és ex-WM júzerek harcolnának a szifon topikokban, holott ez nem igaz."
ex-WM user vagyok és legalább 10 iPhone tulajt ismerek személyesen, akik WinMO-ról váltottak.
Személy szerint csak olyan ember véleményét tudom komolyan venni, aki használja/ta mindkét platform eszközeit. -
Morden24
nagyúr
Szerintem nem tudnál egy olyan tulajt megnevezni, aki tökéletesnek állítja be a telefont.
Általában csak az olyan emberekkel és/vagy vélekedésekkel van gond, akik a telefonjukat a markethez képest tökéletesnek állítják be, azaz a konkurens termékeknél de facto jobbnak, ami sajnos semmilyen irányból nem (lehet) igaz.
Amúgy ha már a weasel word-nél tartunk, akkor a "WM-et nehezen kezelik a tulajok" és a "a felhasználók gyakorlatikag kínszenvedve használják" kategóriába tartozó elképzelések is példaértékűek lehetnének.
Az már csak az én szubjektív és csak személyes tapasztalatokkal alátámasztható véleményem, hogy az iPhone-t a legtöbben első okostelóként vették, nem pedig tapasztalatgyűjtés utáni objektív döntésként. Magyarán a legtöbb általam ismert szifonos nem "okostelót" vett, hanem iPhone-t, és még véletlenül sem gyakori a WM-migráció. Ez természetesen nem gond vagy hátrány, csak mondom. Merthogy gyakran úgy merül fel a téma, mintha jelenlegi és ex-WM júzerek harcolnának a szifon topikokban, holott ez nem igaz.
-
válasz
Depression #153 üzenetére
Én inkább írnám a Nokia kudarcát a rossz marketingre (sok felhasználó nem is tudja, mi fán terem az okostelefon, nemhogy a Download!-ot megtalálja), a hibás programra (én pl. ki se tudom próbálni, mert egyszerűen nem működik az E51-esemen, meg korábban a céges N78-on se), elcseszett üzleti modellre (ki rakhat bele programot? a szolgáltató?) és a selejt tartalomra.
A választási lehetőséges szöveg csak bull. Az egyetlen rendszer, ahol tényleges választási lehetőséged van, az OpenMoko (a Neo FreeRunneren gyk.).
-
Depression
veterán
Pont, ahogy írod:
Nokiának nem sikerült, mert a vevőknek volt választási lehetőségük. Bezzeg az Applenek igen, hisz nincs is más.
Azaz vagy beállsz a sorba, ahogyan az iPhone tulajok, vagy nem, és elitéled azt, amit a vevők önként magukra vállalnak.
Ebből indul ki minden vita, és harciaskodás. -
válasz
Depression #151 üzenetére
Két szempontot nem vettél figyelembe: UI look and feel, és sebesség.
Ezek egy sima weboldalnál elég nehezen hozható natív szintre.Igen, a Download! ez akart lenni Nokiáéknál, de nem sikerült jól.
Az Apple-nek sikerült, és gombamód elindult a többi platformon ez a rendszer.
Na jó, WM-en és S60-on nem.
Ennyi.Apropó: "azt a tulajok sugallják". Ezt angolban weasel word-nek hívják. Szerintem nem tudnál egy olyan tulajt megnevezni, aki tökéletesnek állítja be a telefont.
-
Depression
veterán
Egy online shopról van szó. Nem alkalmazás, ami ér is valamit, se semmi, csak egy egyszerű letöltő oldal, amilyet ezresével találni a neten. Saját szoftverbe bújtatva. Ne misztifikálj már mindent annyira, mert semmi értelme.
Az Apple ügyesen elhiteti az emberekkel, hogy minden amit csinál, az zseniális, és egyedi. És sokan el is hiszik.
Sok újítás van a telefonban, ezt aláírom, de messze nem tökéletes, ahogyan azt a tulajok sugallják. -
Ulkesh
őstag
válasz
Depression #148 üzenetére
"Ok, egy bépített egyszerű, egyetlen oldalt elérő, arra az oldalra optimalizált kis böngészőről van szó."
Egy alkalmazásról van szó, ami az App Store adatbázisához ad hozzáférést, köze nincs böngészőhöz, weboldalhoz.
-
válasz
Depression #148 üzenetére
Har har. Kár, hogy egy komplett alkalmazásról van szó, nem böngészőről
Fenntartom, hogy látatlanban ne ítélkezzNetán az iGO is egy navigációs oldalt betöltő böngésző, amelyben a helyzeted szerepel?
-
Ulkesh
őstag
"De engedtessék meg, akkor ez egy szótrakoztató elektronikai eszköz nem? Hisz elsődleges célja a NET, zene és most már a játék. "
Így igaz, ez az elsődleges feladata és ezt jól el is látja. Másra, pl. üzleti feladatokra is alkalmas, de az nem annyira támogatott.
"De mára már kezd elfogyni ezen igen népes tábor! Erről szól a hír."
A hír arról szólt, hogy írni kell valamit, mert uborkaszezon van és egy iPhone-os hír garantált forgalmat hoz
Az az elfogyás már írtam, hogy jelenleg is többszöröse bármely más gyártó modelljének teljes eladási mutatójának (erre írtam, hogy pl. a Kaiser-ből elfogyott 1,5 millió darab összesen, ehhez képest 4,8 millió 4 hónap alatt még mindig jelentős mennyiség.)
A csökkenő kereslet meg betudható a gazdasági válságnak, az év eleji lanyha vásárlói kedvnek és az új modell várható közeli bemutatójának.
===============
"Ergó inygeyn van a szar, de mivel a júzer az appel cuccával töltötte azt le, a szolgáltató fizte érte. "
Nem, a letöltésért senki nem fizet, csak a vásárlásért. Még ha 3G-n szeded is le, akkor is átalánydíjas a neted, nem forgalom után fizetsz (ezért is köpködnek a modemmegosztó alkalmazásokra).
===============
"Aha, szóval (nagyjából) egy link."
Miért égeted magad, ha nem muszáj? Legalább a Google-t használnád, mielőtt valami ordas nagy butaságot válaszolsz -
válasz
Depression #144 üzenetére
Nagyjából egy link
Gratulálok. Egyszer azért majd próbáld ki, mielőtt ilyet írsz.
Nem emlékszem, Te most a WM táborban vagy? Vagy szabadúszó?
Merthogy az S60-nál is megszabják, nem is kicsit, mit tehetsz. A WM, na az tényleg kivétel.Három szó: Panasonic DVD lejátszó. Akárhánnyal találkoztam, az csak eredeti DVD-t játszott le. A másolt DVD hagyján, a házi DVD-idet se tudod vele megnézni. Nagybátyámnak ilyenje van
Ezt az "ők tudják, Neked mi a jó dolgot" nem tudom ki találta ki, de igazán eláshatná végre magát.
-
Depression
veterán
1) "beleintegrálták a telefonba (itt az újítás)"
Aha, szóval (nagyjából) egy link.
2) Az összes többi, aki a telefon eladásából akar megélni.De én most már kiszállok ebből a vitából, mert látom, hogy nincs értelme. Neked tökéletesen megfelel hogy mások szabják meg, hogy mit csinálhatsz az (elvileg) saját telefonoddal.
Ha nem Apple-ről lenne szó, akkor vajon elfogadnád-e ezt a üzleti felfogást?
Netbook kizárólag mobil nettel
LCD TV, ami csak az ő tékájukból kivett filmet játszik (pl. nincs rajta video bemenet
iPod, amin ők szabják meg, hogy mit hallgathasz
Az ő sz.gépükön kizárólagosan cenzúrázott internet, stbMert ŐK tudják, neked mi a jó.
-
Nekem egyáltalán nem okoz fájdalmat, sőt, mondtam is. Csak úgy tűnik az ellenzők nem olvasnak
Ha WLAN-nal töltök le valami valami ingyenes stuffot az iPodomra, abból bizony egy kanyi petákot se lát az Apple. Ha iPhone-om lenne (ami a középtávú tervek között szerepel), akkor se látna belőle az előbb mondott körülmények között
Amúgy, ha a második bekezdés nekem szól, akkor félreolvastad. Nem azért tartom nagy ötletnek az App Store-t, mert minőségi dolgok lesznek benne. (Ha ilyet láttál tőlem, légyszi linkelj vissza. Valószínűleg flesseltem.)
Leírom tételesen, hátha jobban érthető:
1) Egyszerű a felhasználónak. Rábök az eszközön vagy az iTunes-ban, hogy Applications, és dőlnek a programok. Ha felvitte a bankkártyája adatait, két gombnyomás és már meg is vette a fizetős programot.
2) Egyszerű a fejlesztőnek, ha betartja a szabályokat. 100 dolcsiért annyi programot fejleszt, amennyi jól esik neki (vö. Symbian Signed), aztán elküldi az Applenek (továbbra is triviális), és ha átment a tesztelésen, megy a boltba.
3) Egyszerű az Applenek. Folyamatos bevétel. 'nuff said.
4) Egyszerű a trolloknak. Onthathák a hülyeséget ezerrel.Ki veszít ebben a helyzetben?
-
VD
őstag
Te mondtad milyen ötletes és gigaszuper cucok vannak a store-ban. Én erre reagáltam, hogy lehet, de a vásárlók mégis a szarokat töltik le. Gyakorlatilag felfogaható egy appel által jóváhagyott jamba-nak. Mivel ugye csak a store-ból lehet legálisan leszedni mindent az iPhone-ra. Így logikus, hogy a "macskás nyávogós animációs meg egyéb baromságokat" is innen lehet letölteni.
Tehát kár azzal védeni az appel-t hogy azért qrva nagy ötlet a store, mert csak minőségi cuccok lesznek! Ők is tudják jól, hogyha telenyomják inygenes hülyeséggel, és csak egy féle módon lehet azt onnan leszedni, akkor a júzerek ezen keresztül fogják letölteni. Ergó inygeyn van a szar, de mivel a júzer az appel cuccával töltötte azt le, a szolgáltató fizte érte. Könyörgöm tényleg fizikai fájdalmat okozna beismeri, hogy a nagy appel-t is egy dolog vezérli, a minél nagyobb profit.Igen, én munkaeszköznek használom, mind a telefont, mind a PDA-t. De igaz szórakozok is velük, mert a fórumra mindkettőről fellépek. (Lehet megkövezni
)
Mivel WM-re és s60-ra szinte mindenhonnan leszedhetsz alkalmazásokat, így kihívás lenne összesíteni... De gyanítom, hogy a GPS navigációs progik elég előkelő helyen lehetnak
Viszatérve az eredeti hírhez. Kevesebb iPhone fogy. Ennyi.
Ulkesh
"Egyébként pont a játékok között valóban döbbenetesen jó és ötletes alkalmazások vannak."
Ezt nem vonom kétségbe. Nem véletlen, hogy a nagy játékgyártók is potenciát látnak benne. De engedtessék meg, akkor ez egy szótrakoztató elektronikai eszköz nem? Hisz elsődleges célja a NET, zene és most már a játék. Akinek csak erre kell, és meg bírja fizetni az árát, lelkem rá vegye meg. Úgy tűnik ezt sokan meg is tették. De mára már kezd elfogyni ezen igen népes tábor! Erről szól a hír. -
Ulkesh
őstag
"Valamelyik hírportálon fent volt a kimutatás, mindössze 1% az értelmes és hasznos letöltött alkalmazások aránya. "
Ez igaz, de igaz bármely platformra. Csak itt egyedülállóan egy felületen láthatod az összes alkalmazást, amit más platform esetén nem tehetsz meg.
(Egyébként pont a játékok között valóban döbbenetesen jó és ötletes alkalmazások vannak.)
-
Én meg ezt, és Depression hozzászólását olvasva nyeltem le keresztbe a borotvámat.
Depression: Remélem az is feltűnt eme remek gondolat megformálása közben, hogy:
1) Azzal, hogy lemásolták a Steamet, és beleintegrálták a telefonba (itt az újítás), nincsen semmi gond. Ha az érzelmeidet sérelmezi valamiért, hát tough shit.
2) Melyik cég ne törekedne a folyamatos bevételre? Még nem láttam non-profit húzást egyik cégtől se, vajon miért.
3) Én pont fordítva látom a fejlesztés kérdését. Amíg nem jött ki az iPhone, az összes többi gyártó csak ült a sárban és dagonyázott, inkrementális fejlesztgetésekkel vakítva a népet. Azóta rákapcsoltak, tehát felpezsdült a piac. És jé, nagyon sokan merítenek ötletet az iPhone-ból, hardveresen és szoftveresen egyaránt. Erről már volt szó.VD: Te is komoly üzleti user vagy? A júzerek nagy része vásárol emelt díjas SMS-ért csengőhangot meg macskás nyávogós animációs meg egyéb baromságokat. Ez maximum az emberekre nézve gáz, a telefonra és a platformra nem. Kíváncsi lennék, mit gondolsz a legnépszerűbb S60 ill. WM alkalmazásnak.
Mellesleg például az Ocarina ha szerinted nem ötletes (hosszú ideig a legnépszerűbb volt), akkor csak annyit tudok mondani, hogy "Enjoy your phone."
-
VD
őstag
válasz
#20418816 #135 üzenetére
"akkor nem kerülne fel a Storba ennyi ötletes, igényes, szórakoztató és élvezetes játék és egyéb alkalmazás."
Bocsi, de mikor ezt olvastam, majdnem megfulladtam a félrenyelt kávétól.
Nézd már meg milyen alkalmazásokat töltenek le! (fingós, sörözős, furulyázós, elemlámpás) Valamelyik hírportálon fent volt a kimutatás, mindössze 1% az értelmes és hasznos letöltött alkalmazások aránya. Lehet, van többezer értelemse és hasznos app a store-ban, de a userek többségét a gagyi, esetenként alpári poénos szarok érdeklik, meg a texas holdem. Akár inygyen akár pénzért.
Az iPhone egy játékszer, drága, de az. -
Depression
veterán
válasz
#20418816 #135 üzenetére
Itt a lehetőségről van szó!
Ott van pl. a Steam, ami nagyon népszerű és sikeres. Ezt lemásolta az Apple, és hozzácsapot egy 'kizárólag innen' politikát. Na ezzel van bajom. Érted?
Megoldotta, hogy egyetlen készülékkel akkoris profitáljon, amikor már nincs rá vevő. Nem kell fejleszteni, nem kell új modell, mert úgyis döl a pénz. -
Ulkesh
őstag
válasz
Jim Tonic #128 üzenetére
"Dehogy annyi a készülék ára! Kicsit olvass utána a szolgáltatóhoz kötött készülékek árképzéséről."
Jajjjj, olvass már..
Leírtam, hogy egy ilyen szolgáltatáscsomag akkor is ennyibe kerül, HA NEM VESZEL semmilyen készüléket sem, akkor ugyan már, hogy lenne benne az iPhone ára?????????
"Ne írj már ennyi zöldséget, pls."
Jó tanács, megtarthatnád...
-
válasz
Depression #132 üzenetére
Javaslom, hogy nézz utána, mennyit von el egy nagyobb, alkalmazásokkal foglalkozó webshop a többi platformnál. Persze ha nem akarsz saját webshopot írni és karbantartani, de ekkor gondoskodnod kell arról is, hogy az emberek megtaláljanak.
Nem egyszeri 100$ + 30%-ról lesz szó.A warezolt programok meg továbbra se jelentenek üzleti szempontból semmit.
A sok iPhone ellenző azt se tudja, miről beszél. Ld. dual touch.
-
Depression
veterán
válasz
#20418816 #131 üzenetére
Te sem gondolhatod komolyan, hogy azért jobb a store, mert valaki tört ROM-ot tölt fel a telefonjára!?
A MS nem tudna csinálni egy egy olyan rendszert, ami használható lenne? És pont ahogy írod, csupán egy része (ha a nagyobb is) kerül a programozókhoz. De a programozó egy program után kap, míg az Apple mindegyik után.
Ez egy olyan üzletpolitika, ami nekik és a részvényeseknek jó. De a legtöbb iPhone ellenző pont emiatt nem fog ebbe belemenni. Nekem is tetszik maga a készülék, de nem vagyok hajlandó a feltételeket elfogadni. Nekem ez is csak egy telefon. Nincs szükségem egy rámeröltetett, kikerülhetetlen szolgáltatásra. -
Depression
veterán
A kocsi árához viszonyítva ez pont olyan, mint amikor azt mondanák, hogy benne van havi 20.000 km-re elegendő üzemanyag ára (ami hónap végén elvész)és a havi BKV bérlet is, függetelnül a lakhelyedtől.
Ettől függetelnül az Apple jól csinálja, mert tudja, hogy nem fog mindenki iPhonet venni, de minden szoftveren hasznot húz, és még a szolgáltatók is fizetnek neki.
Az Applenél ezt elfogadják az emberek, de ugyanez pl. MS (számítógép) oldalán úgy nézne ki, hogy minden programot és játékot csak tőlük lehetne megvenni (amit ők áraznának be kellő haszonnal), és ha azzal használod az internetet, akkor a szolgáltatónak fizetnie kellene az internethasználat után szintúgy a MS-nak.
a MS-ot nem hogy beperelnék, hanem egyenesen betiltanák ilyen üzletpolitika mellett -
Lirion
addikt
válasz
Morden24 #123 üzenetére
Az ikon és vodás multimedia csomagok esetében is össze lehet állítani egyéni megoldást ugyannyi perccel és adatforgalommal, de az sms-ek már nem férnek bele abba a keretbe. Én a vodáról tudok csak nyilatkozni, korábban kb. 4000-t fizettem 50 percért, 30 sms-ért meg 200 mega gprs-ért, aztán váltottam multimedia 5k-ra, és bár igaz, hogy a benne foglalt szolgáltatásoknak csak a felét használom ki, de még így is olcsóbb, mintha bármilyen más csomagokból válogatnám össze, ami kell.
-
Gabcsika
tag
Felesleges azon vitázni melyik a jobb az iPhone vagy a többi készülék. Kinek-kinek ízlése és pénztárcája szerint. Azt pedig külön butaság ecsetelni, hogy melyik cégóriás éppen milyen bevételnek örvendhet, kitől mennyi dolgozót küldenek el, stb. Ennek semmi köze ahhoz, hogy egy telefon egy vásárlónak bejön-e vagy sem. Én biztosan nem azért veszek bármit, mert az adott cégnek most jól megy (mert akkor biztosan a termék is jó). Frászkarikát. Az igényeimet összevetem a kínálattal és döntök. A cég helyzete lényegtelen. A választék egyébként is zavarba ejtően óriási. Lassan kismillió cég gyárt mobilkészülékeket, inkább ennek kell örülni. 5-8 éve (korábban meg pláne természetesen) még csak elképzelni sem tudtuk, hogy hová fejlődik ez az egész mára (touchscreen, 3G, videocall, fényképezési funkciók, stb.) és szerencsére nem látni a fejlődés végét!
-
Morden24
nagyúr
Tény. Amire utalni próbáltam, hogy ha mondjuk a 10K-s csomagodból csak 5K-nyi szolgáltatást használsz ki (nem osztogatva meg saját marhaságok alapján kivonva, hanem simán megnézed, mi kéne neked, és hogy jönne ki, ha egyedileg rakod össze), akkor bizony a 30K-s szifon havonta 5K-dba kerül, mert ugye technikailag kidobott pénz, sőt még annál is rosszabb, mert holttőke.
Amúgy azért a 131-et én kicsit soknak találom ahhoz képest, hogy már nem friss modell, na de hát ez van, itthon a szifon luxuskat-ba van pozicionálva, ellentétben Európa európai felével
szerk.: Az sms-nek meg gondolom azért van értelme, hogy a 16 éves kiccsaj is meg akarja venni, aki mobilinternetről még a Bravo-ban sem olvasott.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Morden24 #123 üzenetére
"Pl. a 200 hálózaton belüli sms és a 2Gb-s mobilinternet elég keményen üti egymást."
A hálózaton belüli SMS az szerintem is bunkóság, egyetlen országban sem kötöttek ilyet ki, ez sajna magyar "különlegesség".
"az viszont igaz, hogy ha valaki nem használja ki ezeket a lehetőségeket maradéktalanul vagy legalábbis szinte teljesen, annak jó drága a szifon."
Az választ más csomagot, nem kötelező az ikonok használata. Persze akkor arányosan magasabb lesz a készülék ára, de semmivel sem drágább, mint bármelyik komolyabb Nokia, vagy HTC készülék a T-Mobile kínálatában.
-
Morden24
nagyúr
Annyi igazság van, hogy az Ikon csomagok elég abszurdan vannak felépítve a hozzájuk tartozó ár legitimálása érdekében (mondom úgy, hogy egyébként Tés vagyok és még elégedett is).
Pl. a 200 hálózaton belüli sms és a 2Gb-s mobilinternet elég keményen üti egymást. Nekem egy, az ikonhoz hasonló, egyedileg összeválogatott csomagom van (mellesleg jobban jövök ki net- és beszélgetésügyileg, sms bukó, de írjon 200at aktív mobilnet mellett az, akinek 3 anyja van).
Szóval azért valóban, a készülék ára annyi, amennyi, plusz az, amit nem használsz ki a csomagodból, ha túlméretezett.
Más kérdés, hogy személy szerint nem látom a problémát ezzel a csomaggal vagy az árazással, de az viszont igaz, hogy ha valaki nem használja ki ezeket a lehetőségeket maradéktalanul vagy legalábbis szinte teljesen, annak jó drága a szifon.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Jim Tonic #120 üzenetére
"egészen véletlenül direkt hozzávaló, nem olcsó csomagokkal."
1. valóban hozzávaló, mivel ez a készülék ilyen csomagokhoz készült (az USA-ban mondjuk hasonló csomagban unlimited a hálózaton belüli beszélgetés az SMS és az adatkapcsolat)
2. a csomag nem olcsó, de a kínált szolgáltatásokhoz viszonyítva korrekt ajánlat"A készülék ára nem ennyi. "
A készülék ára annyi, a többit a szolgáltatásokért fizeted.
Választhatsz hasonló előfizetést a Vodafone-tól is a Multimédia csomagjaik közül, ott is ennyit fogsz fizetni, akár úgy is, hogy egyáltalán nem veszel készüléket.Gondolom Te beszámítod a kocsid árába a beletankol benzint, a TV-d árába az előfizetés árát is.
Szóval lehet röhögni, de előbb állj tükör elé.
-
copin
őstag
válasz
Viktor0610 #114 üzenetére
Anno talán a gyártók kezdték. Ha nekik szabad, akkor mindenkinek, legalábbis így látom. Az más kérdés, hogy később mindenki megpróbálta megkomponálni a maga iphone-ját, több kevesebb sikerrel. [link]
-
válasz
Viktor0610 #116 üzenetére
Ehehe
Sebaj, legyen sok okostelefon teszt, és akkor nem szólok ilyeneket -
-
válasz
Viktor0610 #114 üzenetére
Szerintem kéne egy külön topik a vagdalkozásnak
Nem tudom ki hogy van vele, én határozottan élvezem (bár verem a fejem a falba néhol) - sokkal unalmasabb lenne nélküle. -
Örülnék, ha egy nap úgy kelhetnék fel, hogy kijön egy Apple- vagy iPhone hír, és a két oldal nem ugrik egymásnak a hozzá nyílt topikban...
Szerintetek hiú ábránd? -
Keksz
senior tag
Jo az iphone, csak mire ide bekerul Mo-ra addig ahogy mar leirtak az ara elviselhetetlen nehany embernek. Van ra egy csomo program, nagyon durvan jok es szokatlanok, eszmeletlen dolgokra kepes, es ezert sikeres, foleg fiataloknal.
Business korokben ha ilyet latok akkor kicsit csodalkozom, mert vhogy nem illik egy targyalasra, oda inkabb a nokia E kategoria, es a blackberry-k.
Viszont kapsz egy telefont, egy ipodot, es kb barmire hasznalhatod amire mar irtak hozza programot.
Csakhat nem 2 forint itthon, vagy nem is 200 dollar
-
-
(An)Dante
őstag
Ember, használtad már az Opera Minit? Ha nem akkor ne beszélj olyan hülyeséget, hogy az gagyi! Mire a Safari beszenved magának egy oldalt addig az Operával már a huszadik linken jársz. Mellesleg kb annyira bízom meg az Opera Mini szervereiben, mint az Apple cuccaiban így számomra egyik sem jelent nagyobb kockázatot. Igen, használtam Safarit és jó meg kényelmes, de egy Opera Minihez képest lassú, kegyetlenül lassú. Nem azért, mert az Apple rossz kódot írt, hanem azért, mert a HTML feldolgozása során egyesével kell letölteni a képeket és stílusfájlokat (CSS) és más vackokat, amiket az OBML fájlok a proxykon keresztül egyben tartalmaznak ötöd akkora méretben. Nem kell mindenkinek szeretni egy böngészőt, de szerintem egy okostelefon vásárlójának talán joga lehet eldönteni, hogy mit akar használni. Kíváncsi lennék mennyire tépné meg a Microsoftot az EU, ha biztonsági okok miatt letiltaná az Openoffice és a Firefox telepítését, vagy ha a Mac-en tenné ezt az Apple. Ez a rész viszont totál off, tehát javasolnám, hogy az OperaMini vs Safari, Apple vs Univerzum és az OSX vs minden más topikot a saját helyén szidjon és magasztaljon mindenki. Ez a Topic az Apple 2008 utolsó negyedéves eredményeinek kiértékeléséről szólna eredetileg...
-
Lirion
addikt
"Akkor nem másolás, ha valami pluszt is ad hozzá a gyártó, nem csak másolja az adott funkciót. Remek példa erre a HTC felülete."
Mint ahogy nem másolás a samsung widget megoldása sem vagy a pixon rendszere. A görgetőrutin must have minden érintősbe, de ennyi erővel oda-vissza mindneki mindenkitől másol."Azért az újabb modellek valamiért nem a Prada-ra hasonlítanak jobban"
Hát mire? Tulajdonképpen az összes érintős jobban hasonlít a prada-ra, mint az iphone-ra. Mindegyiken van 2-3 gomb a kijelző alatt, vannak oldalt is gombok és a kijelző mellett van egy pár mm-es perem, ami az iphone-n hiányzik és még lehetne sorolni. Nem kell a marketing duma, a forumozók nagy része elég otthonosan mozog a mobilvilágban, hogy ne vegyen minden fanboy pletykát készpénznek.. -
Morden24
nagyúr
Bocsi, a Mobile OSX már 2 éve a piacon van, a Photon meg jó ha 2 év múlva piacra kerül. Ugye érzed a különbséget?
Nem, nem érzem a különbséget. Meddig fejlesztették az OSX-et?
Azt a különbséget érzem, hogy más célokat tartottak szem előtt.ugyan már minek törni magunkat, az a pár százalék részesedés a Symbian-hez képest jó nekünk, nem kell semmi újat mutatni, ami van az éppen elég.
Értsd már meg, a WM eredeti felhasználói tojtak bele, hogy nincsen játék meg nemtommi a gépükön - megjegyzem, ez még szerintem most is egy "leszarom" kategória. 2, azaz kettő területen tudott lényeges dolgot felmutatni az Apple, a többi csak fanboyfenntartó- és gyártó hatású ökörség: 1. felhasználói felület (for everyone) 2. mobilos webböngészés.
Senki, azaz senki nem erőltette meg magát (nem csak WinMo) a szifon berobbanásáig, mert a szifon valójában látens igényeket szolgált ki. Erre mondják azt, hogy az Apple alapul vett egy kis hangú, szűk réteget, ráépített egy egész üzleti modellt, és végül nagyot szakítottak, mert ügyesen csinálták. Ők a nullából, felhasználók nélkül alakítottak ki egy új tortaszeletet. A WM-nél alapban nem lehetnek csak úgy átalakítások, mert a cél többek között az eddigi júzerek megtartása, nem pedig az, hogy valami autóversenyes meg érmefeldobó appal odacsábítsanak pár hülyét.
Tehát a lényeg az, hogy az Apple-nak nagyobb kockázata volt, de flexibilisebb szegmentumra építkezhetett.Ugyanazt mondod mint én, csak más szavakkal.
A vásárlókat már nem lehet az elavult felülettel elcsábítani, kell valami ami eladja a készüléket, így a gyári idejét múlt GUI fölé készítenek egy felhasználóbarátabb felületet.Mégsem így jön le. Az én meglátásom szerint adott volt egy csúnya managerkalkulátor, ami ellátta a szigorúan funkcionális feladatait (ami nem az örömszerzés volt). Erre jött egy cég, aki kiadta a managerkalkulátort egy unisex-uniclass-uniage-unistyle dizájnnal, csecse felülettel, és ezzel a piac ráébredt, hogy ebben az irányba jobb mozogni. Erre most nekiállsz szidni a régi managerkalkulátort.
Én is sok WinMo-s eszközt használtam és szerettem is őket, de jelenleg semmi pénzért nem használnék, mert már mások a mobil eszközökkel szemben támasztott igényeim.
Na látod. De ez csak annyit jelent, hogy az Apple számodra valami fontosat valósított meg. Számomra pl. eddig nem nyújtott olyan dolgot, ami miatt dobnék csapot-papot, és szaladnék vásárolni. Nem mondom, hogy hülyék, akik szifont vesznek, ahogyan azokat sem hülyézem le, akik egy családi szalon helyett kétüléses roadstert vesznek.
Amúgy meg lényegtelen, mert most a teljes mobilpiac abba az irányba megy el, amit az Apple (vagyis leginkább a piaci igény) kijelölt. Nincsen ebben semmi meglepő szerintem.
Majd meglátjuk, hogy mikor jön ki a Photon, mije lesz ellene az Apple-nak, és utána újrakezdjük a flémet
-
Ulkesh
őstag
válasz
Depression #99 üzenetére
"Ne haragudj meg, de amikor az Apple letiltotta az Opera Mini-t, csak mert konkurencia, onnantól kezdve ez nem egy bárki által programozható op.rendszer, hanem egy kegyetlen diktatúra, amit a vevők elfogadnak, vagy nem is tudnak róla."
Nem a konkurenciaság miatt lett letiltva, hanem mert biztonsági kockázatot jelent.
Én más platformon sem használtam soha, mert minden amit csinálsz a neten, jelszavak, weboldalak stb. átmegy az Opera szerverén.
Érdekes az is, hogy nem a Mobile Opera-t készítették el, hanem a gagyi Mini-t, amire nem igazán van szükség ezen a platformon.A "kegyetlen" diktatúra meg nem zavar, ha emiatt nem lesznek kártevők és biztonsági kockázatot jelentő alkalmazások erre a platformra. Nem elfelejteni, hogy ez egy mobiltelefon, amin ha elszabadul valami "kedves" kód, akkor a gatyádat ráfizetheted.
"Ezen nincs mit szépíteni!"
Nem is áll szándékomban.
-
Depression
veterán
-
Lirion
addikt
"Nincs a földön olyan mobilgyártó amelyik nem igyekezne hasonló készüléket kihozni, mint az iPhone."
Már hogyne lenne, van kettő is. Az egyiket Sony Ericssonnak hívják, a másikat meg LG-nek. Előbbinek már sok éve van viszont érintős telefonja a piacon, utóbbi pedig az első ismerettségre és viszonylagos népszerűségre szert tevő teljes érintőkijelzős telefon gyártója, és aki csak a saját korábbi termékénél ad ki újabbat, jobbat. Jah majd elfelejtettem, hogy a Motorola sem nagyon hozakodott elő még teljes érintőkijelzős modellel.
Amúgy is be kéne már fejezni ezt a faszságot, hogy az iphonet majmolják, mert ez baromság. A vásárlói igényeket akarják kielégíteni, akiknek egy széles rétegének bejövős a gombmentes, tapicskolós kijelzős megoldás. Való igaz, hogy az irányzat megerősödése az iphonenak köszönhető, az autók elterjedése meg a ford t-modellnek, de csak azért, mert vmin kevés a gomb és nagy a kijelzője az még nem lesz mindjárt iphone klón. -
Egzee
őstag
iSheep!
Ezen jót kacagtam! Mien igaz!
Mondjuk azért a jó hangminőség a normálisabb kategóriákban függhet a tesztelő/hallgató márkahűségétől, zenestílusától... Eléd rakhatnak 1 sokkal drágább erősítőt egy olcsóbbal szembe, de ha neked az olcsóbb hangja jobban tetszik, akkor: 1, vagy nem tudod mit kell hallgatni a zenén és nem tudod milyen a szám eredetileg 2, nem érdekel mit kell hallgatni a zenén, az olcsóbb hangja jobban tetszik le van tojva... Nekem azért eléggé tetszik az iPodok hangja... Nem tudok rá túl rosszat mondani, miután a birka fiatalok torzított basszusok mellett hallgatják a 64kbites mp3-at olcsó kínai mp3-aikon... Egyszer elkezdi egy srác: Jajj Egonkám ezt hallgasd meg! Bedugja a fülembe és mondtam neki, hogy vegye ki a fülemből... A vége az lett, hogy a gyerek elszégyelte magát, hogy mien igénytelen és hogy tönkreteszi a fülét azzal a szarral...
-
válasz
(An)Dante #79 üzenetére
Tudom, ismerem őket
De az N-Gage csak a készülékek elég szűk csoportján érhető el (nem számítva a ráhackelt verziót persze, de az nem a Nokia üzleti modelljének része), a Download! pedig vagy működik, vagy nem (nekem nem szokott), de a Jambás hulladékon túl nem is sok minden van benne. És még azok sincsenek rendesen leírva, nemhogy az áruk kitöltve.
Ja, és egy nagy különbség az App Store és a Download! között: az App Store-ba egyértelműen és olcsón be lehet kerülni. A Download!-ról gőzöm sincs, de az N-Gage-ről tudom, hogy nem olcsó buli, és alapból nagycégnek kell lenni már ahhoz is, hogy szóba álljanak a fejlesztővel. Dehát ők tudják
moonman: az előző üzenetemnél még nagyon korán volt, de azóta már tudok példát mondani: a minizongora játékok például kezelnek egyszerre 7-8 lenyomást is. Nem korlátozták le a rendszert (nagyon helyesen) két ujj kezelésére.
-
Dave™
nagyúr
Lehet azért esett vissza, mert összehasonlították a hangminőségét mondjuk a 2 éves W880-al, ami porig alázza
(zene, ugyanazzal a fülhallgatóval - CX300) Azért az elég vicces, hogy a best ever ipod is csupán középszerű hangminőséget tud produkálni... milyen lehet a többi? Persze egy vérbeli iSheepet ez nem zavarhat, biztos jobb is ez így, kíméli a fülüket
-
(An)Dante
őstag
Az S60-on a Download! kínál alkalmazás, téma és más tartalom letöltést, míg az N-Gage játék elérést. Az ötlet nem ugyanaz, mint az Apple esetén, de azért van telefonról elérhető bolt. Sony Ericsson esetén ez a PlayNow.
Az Apple nem akarja és nem is fogja tudni meghódítani a mobilpiacot. Számítógépek esetén is csak az az exkluzív és drága szegmens érdekli, ahol hatalmas hasznot lehet realizálni. Nyilván mobilok esetén sem fognak feltöltőkártyás csomagban 10 ezer forintos cuccokkal kijönni, mert az Apple üzleti modell nem erről szól.
-
Egzee
őstag
Épp ideje volt, de szerintem tényleg az a helyzet amit már mondtak előttem... Elfogytak a fanok... Mármint azok akiket nem érdekelt az ár... Ez pedig amerikát elnézve nem csodálom... Használhatóság terén, csak annyit mondanék, hogy bementem T-Mobile-ba, hogy megfogdossam ezt a fost, és az ocsmány kameranézetéből, amibe ébben be lett állítva nem tudtam kilépni... Ilyen használható... Ha meg a kezembe dugsz egy i900-at láss csodát, ez tök ugyan olyan mint a winydóz nyomogálom... Iphone-n nem hasonlít ennyire a Macekhez...
-
"Dual Touch"
Köszönjük Emese. Remélem ezt nem gondoltad komolyan."[app store-os megjegyzés amit copypaste híján nem tudok idézni, haha]"
Az, hogy mit warezolsz a telefonodra, a Te dolgod. Az App Store trükkje az, hogy az egész programtár elérhető a telefonról, pofonegyszerűvé téve a böngészést, telepítést, és amit pl. a Maemo csomagkezelője nem tud, a fizetést is. Ha ehelyett jobban szeretsz a neten vadászni, szíved joga, csak ne hirdesd.
Az alkalmazások minőségét tényleg ne hasonlįtsuk, szegény drága platformod durván alulmaradnaPróbáltad egyáltalán, vagy csak a levegőbe durrogsz? Ha valami gondod van, ott a szakmai topik.
Félisten létedre igazán írhatnád egybe az üzeneteket...
-
moonman
titán
"Az App Store annyira sikeres húzás volt, hogy az összes többi platform vágyakozva próbálja imitálni."
ja, Windows Mobile-ra meg durván 2000 óta annyi programot töltesz le, amennyit nem szégyellsz, a választékot és a minőséget meg hadd ne hasonlítsuk már az App Store-éhoz...
-
moonman
titán
-
macikos
addikt
válasz
(Kolombusz) #45 üzenetére
Na igen, jó is lenne, annak én is örülnék, de várjuk meg a végét. Csodák nincsenek.
-
válasz
vehement69 #67 üzenetére
"szerintem jobban járnának a gyártók, ha saját rendszert fejlesztenének brááh.."
Lásd Meizu M8. -
vehement69
senior tag
válasz
Jim Tonic #66 üzenetére
miért és ott sehol sem tartanak? érdekes, én máshogy tudom;)
p.s.: sirály12 te meg egy hsz alatt úgy leírtad magad, hogy reméljük több iPhoneos topikban nem találkozunk veled
... úgy általában amúgy meg az maga a csoda, hogy ekkora kaki (bocsánat minden kedves WinMO usertől, de amióta iPhoneom van, máshogy nem tudom a lehető legjobb jóindulattal sem nevezni .. AZT... ), mint a WM képes megmaradni a piacon, komolyan, szerintem jobban járnának a gyártók, ha saját rendszert fejlesztenének brááh..
-
Wajk
addikt
nem vagyok Apple FAN, de azon jót röhögtem, hogy összehasonlítják azt, hogy hény iPhone és hány WinMO telefon került eladásra. Azt gondolom nem kell bemutatnom, hogy a WinMO-s telókat nem a Microsoft hanem sok más cég adja ki csak ezt az oprendszert használják.
Szóval úgy lehetne hasonlítani, hogy mondjuk hány Touch HD-t és hény iPhone 3G-t adtak el. Kb. ezt lenne illendő hasonlítani modell vs modell, nem modell vs. oprendszer. nah mindegy én jót derültem.
jah meg még annyit hozzá, hogy hány éve van a piacon a WinMO és hány éve az iPhone...
-
Ulkesh
őstag
válasz
Jim Tonic #58 üzenetére
"Jah, csak az egész iphone szoftvere üzleti szempontból egy jó nagy 0. Semmit sem ér."
Igen, ezt sokan mondták, meg azt is, hogy az Android Market pár hónap alatt beéri, mert a nyitottság miatt át fognak pártolni a fejlesztők.
Persze a valóság más, de ez már már történelem
Pár napja olvastam, hogy WinMo alá 6 év alatt készült 20000 alkalmazás, az App Store-ba 1 év alatt 15000 került feltöltésre, az a sok pár millió dollár amit meg ott elköltöttek lehet, hogy neked 0, de pár fejlesztő egy-egy okos, vagy éppen meghökkentő ötlettel pár hét alatt milliomos lett, az Apple elég szép bevételéről nem is beszélve.
Szóval azt gondolom, hogy üzleti tanácsokért nem hozzád fordulnék"Amíg a XXI. században megmondják, mi mehet rá, mi nem"
Pedig ez a jövő, ha nem akarsz káoszt a mobilkommunikációs eszközökön, mint mondjuk a Windows alatt, akkor szükséges ez a kontroll. Bár lehet, hogy szívesen letesztelnél pár vírust, ami percenként elküld a telefonodról egy emelt díjas sms-t egy külföldi számra. Üzletileg az nem lenne 0, igaz csak a vírus írójának, de azért gondolom értékelnéd
"Egy üzletembernek annyit ér, mint egy GH-688."
Az iPhone elsősorban nem üzleti modell, ezt soha nem is állította senki, de ettől függetlenül elég jól használható üzleti célra is. Tudom, mert arra is használom.
Levelezés, dokumentumok áttekintése, küldése, fogadása, adatgyűjtés stb. és elég sok telefonálás.
Vajon a Te "üzleti" modelleden képes vagy 10 óra beszélgetést lefolytatni egy töltéssel, vagy a copy/paste fontosabb, mint, hogy telefonnak is használható legyen egy telefon?"a jövőben az iphone eladások rettenetesen vissza fognak esni. "
Erre én nem tennék nagyobb tétet
"a vásárlók nagyobb része továbbra is a WinMo mellett tette le a voksát."
Azért nézd meg az eladási statisztikákat, mondjuk előbb az USA, majd a világpiac tekintetében.
Ha tetszik, ha nem a Microsoft a WinMo-val igen nagy gondban van és ha nem jön be a WinMo7, akkor hosszabb távon akár le is húzhatják a rolót.--
"Lejárt az időlimitem, de: Az igazság olyan, mint a háromélű kard."
Az értelmét is tudod?
-
válasz
Jim Tonic #58 üzenetére
Gondolom ezt mint komoly üzleti felhasználó mondod.
Ne lenne érték a szoftverben? Az App Store annyira sikeres húzás volt, hogy az összes többi platform vágyakozva próbálja imitálni. Na jó, S60-on nincs semmi ilyesmi.
Mellesleg, Neked most a Symbian se operációs rendszer, mert a Symbian Signed megmondja, mi mehet a telefonra?Ne légy már ilyen beszűkült.
Ohh, és nézd meg jobban azokat az eladási mutatókat.
-
válasz
Typhoon47 #57 üzenetére
Pont ott, ahol most. Lényegében sehol, a windowshoz képest, ha desktopról beszélünk.
Ám bárhogy is sarkítjátok, tény, hogy az Apple-hoz húzó emberek már megvették a maguk példányát, a jövőben az iphone eladások rettenetesen vissza fognak esni. És azt is felesleges megmagyarázni, hogy a vásárlók nagyobb része továbbra is a WinMo mellett tette le a voksát. -
Jah, csak az egész iphone szoftvere üzleti szempontból egy jó nagy 0. Semmit sem ér. Amíg a XXI. században megmondják, mi mehet rá, mi nem, ill. két alkalmazás között nem tudok átmásolni semmit, addig nem beszélhetünk róla, hogy ez operációs rendszernek lenne nevezhető. Egy üzletembernek annyit ér, mint egy GH-688.
-
Typhoon47
senior tag
használható de igenis kínszenvedés. sikítva futkosnék előle, ha még 1x ilyet kéne használnom. köszönöm elég volt. persze simán eltudom képzelni, hogy lesz egy nagyon jól kezelhető OSX stabilitású winmo s ez lesz a 7. de nem most, hanem 3-4 év múlva. Ez hatalmas idő, hol lesz addigra vajon az OSX?
-
Ulkesh
őstag
"Kár félvállról venni ezt. Addigra az Almának majd elő kell jönnie más fícsörökkel, mert egészen biztos, hogy sittysutty behozzák a jelenlegi OSX színvonalat az MS-es srácok. "
Nincs mit félvállról venni.
A sitty-sutty azt jelenti Microsoftéknál, hogy 3-4 év kell a felzárkózáshoz?
A multitouch csak egy dolog, a kényelmesen használható UI egy másik, de a lényeg ami a "motorházban" van, az sokkal lényegesebb. A mobile OSX egy olyan rendszer, amire bármit ráépíthet az Apple, egy friss és előremutató rendszer.
A WinMo meg rogyadozik a szó szerint toldozott-foldozott megoldások alatt. Már évekkel ezelőtt meg kellett volna a MS-nak lépnie amit most a WinMo7-el meg is akarnak tenni. Szégyen az, hogy csak a konkurencia nyomására hajlandók ezt megtenni, a vásárlói igényekre (akik már régóta várnak egy használhatóbb, gyorsabb rendszerre) meg tojnak magasról."Majdnem minden nagyobb gyártó testreszabott WinMo felülettel kínálja a telóit,"
Mivel a gyári WinMo GUI-val már szinte szégyen kihozni 2009-ben egy eszközt.
-
Morden24
nagyúr
Óriási, 2010-11-ben lesz végre multitouch WinMo-n is
Kár félvállról venni ezt. Addigra az Almának majd elő kell jönnie más fícsörökkel, mert egészen biztos, hogy sittysutty behozzák a jelenlegi OSX színvonalat az MS-es srácok. Miért? Mert most ez kell a népnek, hülyék lennének kihagyni. Szóval azért ez a lesajnálós duma szerintem nem reális.
A felhasználó által nem cserélhető akksi csak azért g_ci dolog, mert a (nem túl hosszú) garidő lejárta után eléggé nagy gázban vagy, ha telefon krepa (ismerősöm így fázott rá egy ipodra). Alig várom, hogy ezért az EB nekiugorjon az Apple-nak, mert tuti meglesz ez a buli is. Mondjuk egyébként részint ebben igazat is adok. Kéne a cserélhető akksi.
Még a 6.5 is csak most lesz bevezetve, ami alig jelent változást a 6.1-hez képest.
A 6.5 a 6.1 frissítése. Mégis, mit kéne tartalmaznia? Multitáccsot? Teljesen felesleges, ha egyszer az alatta lévő hardver nincsen rá felkészítve. Ez tisztán üzleti megfontolás. Majdnem minden nagyobb gyártó testreszabott WinMo felülettel kínálja a telóit, ergo a 6-os szériában már változtatni tök felesleges, nem költséghatékony, és mellesleg logikátlan is lenne. Lesz benne néhány júzerfrendli opció, csiszolnak kicsit a haználhatóságon oszt' viszlát. Nem is kell nagyon több.
A Photon meg tuti alázni fog a jelenlegi igények szerint. Hogy akkorra milyen új dolgok merülnek fel, amiket az Apple meglovagolhat, az más kérdés. Mint mondtam, ebben tényleg mindig ügyesek voltak.
Ez a WinMo nem használható duma meg egyszerű hazugság, semmi több. Az, hogy OSX-hez képest kényelmetlenebb, azt simán aláírom. De hogy nem használható, hát árkot röhögök magam köré menten
-> Ez nem neked szól, hanem Typhoon47 igen erős túlzásának.
-
spedyboy
senior tag
Szerintem ez egyáltalán nem gáz az apple-nek
mert osx alapu telefon csak 2 van ugyebár wifos os pedig jóvaltöbb...
öszese leheten hasonlítani...
továbbá mégszép h visza esik hisz már mindenki akinek kell megvette és nem fog veni még 1 et ha már van neki -
Ulkesh
őstag
válasz
Jim Tonic #52 üzenetére
Typhoon47 nem azt írta, hogy korlátozott, hanem azt, hogy bughalmaz. Sajna igaza van.
Az iPhone rendszere sem hibátlan, de gyanítható, hogy több mint 10 év fejlesztés után nem egy olyan toldozott-foldozott szörnyszülött lesz, mint a jelenlegi WinMo.
(Nem véletlen, hogy a WinMo7-et alapjaitól újraírt rendszerként akarják megcsinálni, mert ez az őskövület winCE-re épülő kódzilla már nem foltozgatható tovább.) -
Ulkesh
őstag
" 3d gyorsító (asszem ez sincs benne)"
De az van, nem véletlenül mondják rá, hogy Playstation 2 erejű hardver van benne.
"felhasználó által cserélhető aksi."
Az nem lesz.
Gondolom az új MBP-ben bemutatott akksit fogják iPhone méretben belepakolni.
Így a jelenlegi 10 órás beszélgetési időt 20 órára növelve." 2 év múlva már a beépített projektor is alap lesz egy felső-közép, felső kategóriás telefonban.."
Erre én is gondoltam, de elég futurisztikus ötlet lett volna a következő generációs iPhone-ban ilyet várni
-----
"A winmo7-ben többek közt multitáccs."
Óriási, 2010-11-ben lesz végre multitouch WinMo-n is
Még a 6.5 is csak most lesz bevezetve, ami alig jelent változást a 6.1-hez képest.
Mire kijön a 7-es, addigra már a 4. iPhone is kifutó széria lesz -
skajwa
senior tag
Szerintem teljesen irreális az iphone és az wm összehasonlítása az eladásokat nézve. Az iphone-on található os-t csak az iphone-nal értékesítik, a wm-et meg sok más gyártó sok termékével..... Ha ezt nézzük hiába a nagyobb eladás, a kicsi különbség miatt mágis a wm-nek van szégyelnivalója.
-
Lirion
addikt
válasz
RenegadeC2 #25 üzenetére
"viszont Ulkesh vs. Lirion csatát le sem lehet lőni!"
Nem a'!"Azt nem nagyon értem, hogy hogyan tudná az iPhone-t ilyen sűrűn frissíteni az apple, hiszen tulajdonképpen minden benne van, azok a hibák amiket felhoznak ellene, szinte mind szoftveres hiányosságok, amik kijavításához elég egy nagyobb lélegzetű szoft frissítés."
Jobb kamera, előlapi kamera, nagyobb felbontású kijelző, 3d gyorsító (asszem ez sincs benne), felhasználó által cserélhető aksi. Azt meg nem lehet tudni, mit hoz még a jövő, lehet, hogy 2 év múlva már a beépített projektor is alap lesz egy felső-közép, felső kategóriás telefonban.. -
copin
őstag
válasz
(Kolombusz) #45 üzenetére
Miért? Mi lesz az új WM-ban a mostanihoz képest?
-
(Kolombusz)
veterán
Helyreáll a világ rendje. Az új WinMo meg majd lemossa a szifont és kicsavarja a wc-be.
-
Morden24
nagyúr
T'om, csak pillanatra elkapott a bon ami-feeling, hogy igen, Apple az bármire képes
Szerintem pont az Apple nem a hatalmas újdonságokban, hanem a megszokott dolgok megreformálásában jeleskedik inkább, legalábbis nekem így tűnik. Az más kérdés, hogy ezutóbbit vitathatatlanul jól csinálják.
-
Ulkesh
őstag
"No igen de ez mind most jönne a következő modellben?"
Ezt nem hinném, inkább apránként. (Bár az Apple szeret meglepetéseket okozni
)
"Mert akkor a jelenlegi iPhone tulajdonosoknak nem éri meg váltani, és szerintem nem is fognak."
Ha az új alkalmazások már csak az új GPU-val, mennek akkor váltani fognak. A kijelző felbontásbeli különbsége nem lényeges, mert adott alkalmazás mindkettőhöz tud alkalmazkodni, hisz az arányok azonosak.
Azt nem írtam, hogy a kijelző maga elképzelhető, hogy OLED lesz már nem TFT."de mms pl apple által is engedélyezve van nem? akkor miért nem teszik bele gyárilag?"
Amiért pl. IRDA portot sem fognak. Elavult, túllépett technológia. A mobil internet korában az MMS egy dinoszaurusz, amit a szolgáltatók még támogatnak a bevétel miatt, de a felhasználók elég kis hányada használ. Támogatása rendszer szinten felesleges.
---
Persze ezek a dolgok az én elképzeléseim, az Apple akár holografikus megjelenítővel is kijöhet
-
joey04
titán
No igen de ez mind most jönne a következő modellben?ha igen akkor mi lesz a következőben?Ha meg apránként jönnek az újítások, akkor most kiadnak hamarosan egy jobb kijelzővel szerelt példányt pl?Mert akkor a jelenlegi iPhone tulajdonosoknak nem éri meg váltani, és szerintem nem is fognak.Bt oké hogy nem lesz(úgyis feltörik hamarosan) de mms pl apple által is engedélyezve van nem? akkor miért nem teszik bele gyárilag? Az az egy oka van, hogy vedd meg pénzért az storeból?annyira úgyse fontos senkinek hogy megvegye, viszont ha gyárilag benne lenne, néha használnák az emberek, és a szolgáltatón keresztül ebből is pénzt kapna az apple, nekik meg 0 költség lenne beletenni gyárilag egy ilyen progit.
-
Ulkesh
őstag
"Nagyobbnak meg megint nincs értelme, mert az maga az iPhone utód lenne nem egy Pro változat."
Szerintem válaszoltál a kérdésedre
Szó nincs itt nano, meg Pro változatokról, egyszerűen jönnie kell újabb modellnek, ha piac érdeklődését fenn akarják tartani.
Az irányvonal egyébként eléggé tiszta.
- az iPhone/iPod Touch eszközök mobil játékplatformmá minősítése és a játékfejlesztők kiemelt támogatása
- a notebook piacon az nVidia kiemelt partnerré emelése (nVidia chipset és GPU használat)
- saját processzorgyártás megalapozása (P.A. Semi megvásárlása)A következő iPhone nagy valószínűséggel az Apple saját mobilprocesszorát fogja tartalmazni az nVidia Tegra grafikus rendszerével, fejlettebb GUI-val és 3D-s grafikus képességekkel. (Valószínű a mobile OSX is át fog térni a vektoros GUI-ra)
Valószínű, hogy megnő a kijelző felbontása is a jelenlegi duplájára (640x960-ra) ezzel megtartva a régebbi alkalmazások fele a kompatibilitást és megfricskázva a konkurenciát.
Elképzelhető, hogy a bekapcsoló gombon kívül eltűnik a készülékről minden hardveres gomb, így a készülék teljes felülete kijelző lesz és az oldalsó élen is érintésre érzékeny felület lesz.
Biztos lesz nagyobb felbontású kamera és autófókusz, esetleg másodlagos kamera videochathez (mobile iChat).
Talán engedélyezni fogják a multitasking használatát (én ezt úgy képzelem el, hogy alapból megmarad a jelenlegi felállás, de egy alkalmazás ikonját hosszan nyomva már nem csak a törlése lesz elérhető, hanem egy az adott alkalmazáshoz tartozó beállító panel is, ahol az alkalmazás rendszerpreferenciái lesznek elérhetők, így az is, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy fusson a hátérben, vagy sem.)Ami biztosan nem lesz: MMS és BT fájltranszfer.
-
azért azon is tessék elgondolkozni, hogyha egy gazd. világválság közepén egy cég magasan, szemben az árral nyereséges tud maradni, akkor azt kinek a pénzéből teszi... (tehát mindebből leginkább az derül ki, hogy mekkora haszon van az apple termékeken -ami ugye eddig se volt nagy titok)
amúgy nincs bajom iPhone-nal, ha majd lesz szoftveres korlátozásoktól mentes, fejlettebb kamerás független hazai változat, akkor elkezdek rá gyűjtögetni. a felhasználói élmény és kapacitív érintőkijelző nagyon tetszik, de ez még nem minden (és sajnos nekem nem is elég)
-
joey04
titán
Az Apple is fel fogja venni a gyorsabb termékciklust a mobiloknál
Azt nem nagyon értem, hogy hogyan tudná az iPhone-t ilyen sűrűn frissíteni az apple, hiszen tulajdonképpen minden benne van, azok a hibák amiket felhoznak ellene, szinte mind szoftveres hiányosságok, amik kijavításához elég egy nagyobb lélegzetű szoft frissítés.
Maximum egy erősebb kamerát lehetne beletenni, meg majd egyszer erősebb procit, de pl még a mostani sincs kihasználva teljesen, szóval akár még azt is lehet még felpörgetni szoftveresen.
Annak meg nem nagyon látom értelmét, hogy úgy csinálják mint az iPod esetében, itt nem lenne jó egy butított változat, kisebb kijelzővel, kevesebb tárhellyel stb szerintem, Nagyobbnak meg megint nincs értelme, mert az maga az iPhone utód lenne nem egy Pro változat. -
Ulkesh
őstag
"Samsung nem volt veszteséges.
2007 hez képest növeltek mindent...."Ezt azért nem mondanám:
"A Samsung nettó vesztesége 22,2 milliárd won, vagyis mindössze 16 millió dollárnak felelt meg, szemben az egy évvel korábbi, aktuális árfolyamon számolva közel 1,6 milliárd dolláros profittal. Az üzemi veszteség 674 millió dollárt tett ki, ami az elemzők által jósolt kétszerese. A vállalat forgalma 13,3 milliárd dollár körül alakult, ami a won folyamatos gyengülése ellenére 4 százalékkal kevesebb a harmadik negyedévesnél. A forgalom olvadását a félvezetőrészleg és az LCD-gyártás nehéz piaci körülményei magyarázzák."Abban igazad van, hogy a Samsung mobil ágazata nyereséges volt (gyakorlatilag ez mentette meg a céget), de én általánosságban a cégekre gondoltam (még ha félreérthető is volt a megfogalmazás).
-----
"Erről nincs semmi adat az Apple kimutatásában, csak annyit tudni, hogy a Mac, iPod és iPhone eladás EGYÜTT több hasznot hozott a cégnek. A kevesebb iPhone nyilván kevesebb hasznot hozott, de ettől még a cég stabil maradt."
Ez teljesen igaz, bocsi a hibás megfogalmazásért, én is a teljes cégre gondoltam, ezért írtam Apple-t és nem iPhone-t, de tényleg nem volt egyértelmű.
"A Nokia kevesebb mobilt értékesített és a haszna is csökkent, de az egyszeri Qualcomm számára kifizetett díjaktól eltekintve igen jó nyereséggel üzemelt."
A Nokia eladásainak fényében is elégedett lehet az Apple szerintem. 15,1 millió series60-s készüléket adott el a Nokia, ez kb. 15 különböző modell értékesítéséből jött össze, szemben az Apple 1 modelles eredményével.
-----
" Nem nagyon van olyan modell amit egy-másfél évnél rövidebb ciklusra terveznek, de számos olyan akad ami bőven két év után is még sikeres."
Ezzel nem is vitatkoznék, mert teljesen igaz.
Viszont attól, hogy egy modell még piacon van és sikeres, attól még az utódját 5-6 hónapon belül bemutatják és akár piacra is dobják. Nagyon sokszor az előd és utódmodell is a piacon marad. -
-
sirály12
őstag
válasz
RenegadeC2 #25 üzenetére
"Szerintem akkor Te most itt állítsd is le magad, felesleges sértegetni az iPhone felhasználókat. Nem egy felsőkategóriába árazott készüléknél fordul ez elő, nem kéne általánosítani"
Szerintem, te nem vagy sem a rokonom, sem a barátom, hogy így beszélj velem! Ez az én privát véleményem. Ha nem tetszik, akkor nem kell elolvasni. Egyébként meg nem sértegettem senkit, de valjuk be a villogáson kívül nem sok értelmes dolgot tud ez a bughalmaz, persze vannak olyanok akik a kinézete miatt keresik.
Nekem is a kinézete tetszik, ha vennék, ezért vennék, mert nincs rajta kismillió gomb. Mindig is favorizáltam az érintőképernyős cuccokat. De csak ennyiért nem adok ki 150k-t. -
copin
őstag
2008-hoz képest?
Szvsz az amcsi eladások miatt a 3 nagy közül kettő alatt (LG és Moto de a Samsung sem menekülhet meg a visszaesés elől) be fog szakadni a jég és ha elég sokáig tart a válság könnyen tönkremehet az LG is és a végén 2 nagy marad (Samsung és Nokia vagy valami más) és a többiek visszaszorulnak.
A Samsung pedig veszteséges volt, igaz a mobil eladások javultak, de azt is el fogja érni a válság. Az Apple ahhoz képest kiválóan teljesített. Az SE pedig jó lenne, ha eldöntené hogy merre akar indulni, mert könnyen eljárhat felettük az idő és a Sony nem sokat habozna a lelépést illetően, a brandjeik nélkül pedig a svédek meg vannak lőve. Az Ericsson ma már nem jelent igazán semmit semmit sem a Sony-nak, esetleg bűnbaknak megfelel. -
(An)Dante
őstag
"Melyik mobil hivatalos életciklusa több mint 6 hónap?"
Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan? Nem nagyon van olyan modell amit egy-másfél évnél rövidebb ciklusra terveznek, de számos olyan akad ami bőven két év után is még sikeres. Ilyen például a Samsung D900 is! Hát hónapos ciklus alatt meg sem térülnének a befektetések!
-
(An)Dante
őstag
A cikkben olyat nem írtam, hogy a kereslet-visszaesés ellenére nőtt volna a bevétel! Erről nincs semmi adat az Apple kimutatásában, csak annyit tudni, hogy a Mac, iPod és iPhone eladás EGYÜTT több hasznot hozott a cégnek. A kevesebb iPhone nyilván kevesebb hasznot hozott, de ettől még a cég stabil maradt.
Az LG és a Samsung viszont növelni tudta az eladásait, igaz csökkenő haszon mellett, de mindkét cég mobilos részlege továbbra is nyereségesen üzemelt, habár az anyacégek nagy veszteséggel zártak. A Nokia kevesebb mobilt értékesített és a haszna is csökkent, de az egyszeri Qualcomm számára kifizetett díjaktól eltekintve igen jó nyereséggel üzemelt.
-
AMD Power
titán
Nálunk sincs már a T pontban iPhone... kicsi rá a kereslet.
-
Ulkesh
őstag
"Mert míg a symbian vagy win-es telók közöl válogathatsz, addig ezt itt nemigazán tudod megtenni. És valjuk be nagyobb választék közül könnyebb megtalálni az igazán neked tetsző telót, mind tudásban, mind kinézetben."
Lehetséges, bár annak fényében enyhén kérdéses, hogy a mostanában megjelenő konkurens eszközök elsősorban az iPhone kinézetét és funkcióit próbálják majmolni. Szóval lehet, hogy tényleg elég az az egy változat, ha mindenki más is olyan akar lenni
-------
"Sebhelyes csak benézett, max. még kétszer válaszol, viszont Ulkesh vs. Lirion csatát le sem lehet lőni! Igaz csinálhatnák kicsit kultúráltabban is, szerintem nem szánalmas itt senki sem, mindegyiknek megvan a maga álláspontja"
Az álláspontokkal semmi gond, azokat meg lehet vitatni. A személyeskedéssel és ész nélküli beszólásokkal viszont igen.
Lirion-nal kivételesen semmi gondom
-------
Mindenesetre jókat mosolygok azon, hogy megjelenik egy cikk arról, hogy esett ugyan a kereslet egy készülék iránt, de az eladási mutatók még mindig magasan a konkurens termékek felett van, mégis az ellendrukker tábor egyből tapsikolni kezd, mikor a saját házuk táján igencsak komoly problémák vannak (Microsoft, Nokia, Samsung, LG és a legtöbb mobilgyártó veszteséggel zárt, több ezer embert elbocsájt, gyárak zárnak be stb.).
Az, hogy ilyen helyzetben az Apple 30 éves pályafutása alatti legjobb negyedévét zárta, igencsak beszédes... -
RenegadeC2
aktív tag
#22: "De én még hozzátenném: Aki villogni akart vele, az már megvette, akinek meg jó teló kell az meg ...."
Szerintem akkor Te most itt állítsd is le magad, felesleges sértegetni az iPhone felhasználókat. Nem egy felsőkategóriába árazott készüléknél fordul ez elő, nem kéne általánosítani
#23: De kezdődik ám!
Sebhelyes csak benézett, max. még kétszer válaszol, viszont Ulkesh vs. Lirion csatát le sem lehet lőni!
Igaz csinálhatnák kicsit kultúráltabban is, szerintem nem szánalmas itt senki sem, mindegyiknek megvan a maga álláspontja
-
copin
őstag
A többi smart rendszer utolsó negyedéves eladási mutatóiról nincs valakinek adata?
Nagyon nem változhatott. S60 (symbian) vezet toronymagasan, van az iphone meg a többiek. Talán a android miatt érdemes lenne, de szerintem az bukta lesz. Sok ember el van ájulva, hogy végre a google is csinál OS-t (mégha nem is pc-re), de változik bármi is? Nincs háttér nincs forgalom, az hogy ingyen van, az nem fogja elfeledtetni, hogy bughalmaz és mindene a google szolgáltatás csomagja. Köszönöm, de én nem kérek belőle.
Bukásnak érzem a mai formájában és a vereség nem áll távol a google-től.
-
kzoltann
aktív tag
Apa kezdődik...
Mondjuk nem csoda, hogy karácsony után esnek vminek az eladásai...
Amugy aki arra vár, hogy csökkenjen az ára az pofára esik, az apple altalaban nem arcsokkentessel vezet ki termeket, hanem egyszeruen lecsereli az ujra, amit onnantol ugyanannyiert vagy +-5%.os aron ad. -
sirály12
őstag
"Ez inkább a Macbuzikra nézve szánalmas"
"Erre inkább nem reagálnék nagyon, de Te is elég szánalmas vagy.."Hát nem is tudom, de most akkor te különb vagy, egy ilyen válasszal?
"egy választási lehetőségük van"
"Miért is? Egy Mac használó ugyanúgy választhat WinMo, vagy Symbian eszközt, mint egy Windows user."Gondolom azért leesett, hogy a rendszerre gondol, és akkor bizony télleg egy választási lehetősége van. Mert míg a symbian vagy win-es telók közöl válogathatsz, addig ezt itt nemigazán tudod megtenni. És valjuk be nagyobb választék közül könnyebb megtalálni az igazán neked tetsző telót, mind tudásban, mind kinézetben.
Egyébként én nem vagyok iPone ellenes, talán még tetszene is. De azért nem veszek lehet ilyet soha, mert ár/érték arányban messze nem a legjobb. Vannak ennél sokkal többet tudó, jobb telók. Jaaaaa, hogy az nem iPhone, éssss? Az számít mit tud a teló, nem a neve, kéremszépen.
És mint már többen is mondták előttem: aki meg akarta venni ennyiért, az már megvette. De én még hozzátenném: Aki villogni akart vele, az már megvette, akinek meg jó teló kell az meg ....
-
Ulkesh
őstag
"Nem is tudtam, hogy apple termékek estében csak két fázis van, első negyedév a bevezetés, második negyedév a termék kifuttatása."
Melyik mobil hivatalos életciklusa több mint 6 hónap? A legtöbb készülék utódja hamarabb be van jelentve.
Az Apple is fel fogja venni a gyorsabb termékciklust a mobiloknál, hogy folyamatosan mozgásban tudja tartani a piacot. (Még ha ezt a többi gyártó nem is látja szívesen)
-
Ulkesh
őstag
válasz
Sebhelyes #15 üzenetére
"Ez inkább a Macbuzikra nézve szánalmas"
Erre inkább nem reagálnék nagyon, de Te is elég szánalmas vagy..
"egy választási lehetőségük van"
Miért is? Egy Mac használó ugyanúgy választhat WinMo, vagy Symbian eszközt, mint egy Windows user.
"Gazdasái mélyrepülés nélkül is várható volt hoyg a csoda nem tart örökké és beáll majd csökkenni kezd az eladás"
Ezen most jót röhögtem.
Tudod óriási különbség az, hogy egy cég 10 milliárd dolcsi feletti forgalmat teljesít jelentős profittal (lásd Apple) és a között, hogy veszteséggel zár és több ezer dolgozót elbocsájt (lásd. Microsoft).---
"én emlékszem arra, amikor az első iphone becsengette iszonyatos hírveréssel hogy 1 milliót eladtak belőle, a kaiserből szépen csendben szintén elkelt 800.000. csak ők nem estek ettől a szélvédőnek. "
No igen, csak az első generációs iPhone eladás nem állt meg 11 millióig, míg a Kaiser 1,5-nél igen (nomeg azért érdemes megnézni, hogy az iPhone 2G-t 2-3 országban árulták csak, a Kaiser-t meg mindenhol)---
"Engem az érdekelne, hogy ebből mennyi volt a "second hand" készülék..."
0
A hivatalos eladásokat számolják csak. (Mást nem is lehetne.)---
"az igazi nagy mobilcégekhez képest ugyanúgy kis szeletben szerepel, mint a pc piacon."
A világpiacon mint smartphone az iPhone a 4., az USA piacán a 2., szóval ezt gondold át még egy kicsit
-
coyote55
őstag
Engem az érdekelne, hogy ebből mennyi volt a "second hand" készülék...
-
sien
aktív tag
szerintem azok az eladási adatok, amelyekre az állításodat támasztod nem biztos hogy minden részletükben hitelesek. én emlékszem arra, amikor az első iphone becsengette iszonyatos hírveréssel hogy 1 milliót eladtak belőle, a kaiserből szépen csendben szintén elkelt 800.000. csak ők nem estek ettől a szélvédőnek. elvitathatatlan az iphone sikere, ettől azomban nem lett világuralmi cég, az igazi nagy mobilcégekhez képest ugyanúgy kis szeletben szerepel, mint a pc piacon.
-
Jadro
veterán
Gazdasái mélyrepülés nélkül is várható volt hoyg a csoda nem tart örökké és beáll majd csökkenni kezd az eladás, Gondolom a válság még rátett egy lapáttal itt is, akár csak a többi gyártónál. Így is szép számokat hozott.
-
Ulkesh
őstag
Azért ez szánalmas a Microsoftra nézve.
Az iPhone egyetlen gyártó egyetlen készüléke és így ért el majd akkora eladást, mint a Microsoft rendszere 8-10 gyártó tucatnyi termékével.
A HTC a seggét verné örömében a földhöz, ha bármelyik terméke ennek a mennyiségnek akár csak negyedét elérné egy negyedév alatt (ráadásul nem bemutatáskor, hanem a termék kifuttatásakor).---
A többi smart rendszer utolsó negyedéves eladási mutatóiról nincs valakinek adata?
-
NeRo28
aktív tag
Lassan egyébként is be kellene mutatni az utódját amit szerintem kb. 2 hónapon belül meg is tesznek, aztán nyár közepe vége fele meg is jelenik...
-
maru
aktív tag
Így van rendjén. Most már jöhet a következő iPhone generáció, pótolva azokat a hiányosságokat amelyek miatt esetleg nem vett, vesz sok ember iPhone-t. A baj csak az, hogy ezt valószínű megint csak csepegtetve teszi. Pld.: most tesznek majd bele egy jobb kamerát vagy valami hasonló.
-
rOwLeY
őstag
Egyébk abba belegondoltatok, hogy ugyebár az iPhone csak egyetlen készülék, WM-s teló meg kismillió féle van!Ha ezt nézzük, még mindig elég korrekt a szifon eredménye.
-
VD
őstag
Izlések és pophoneok.
Nem mindenki van odáig az iphone-ért, és kétségtelen a winmo-k sem a legtökéletesebbek. De mindenki megtalálja ami neki a legmegfelelőbb.
Aki szifont akart és volt rá pénze az megvette (Sajnos sok olyan is aki nem tudja megengedni magának.) De 1001x ki lett már tárgyalva pro és kontra. És eszem ágában nincs újra flame-t indítani. Tudom jól mennyire kényesek egyesek erre a témára.Így csak a mostani hírre reagálva, nem meglepő,hogy csökken a kereslet.
-
Vtwo
senior tag
Válság van,miért pont őket ne éríntené?
-
VD
őstag
Elfogytak a FAN-ok.
Viccet félretéve, az is szép, hogy ennyi fogyott belőle. Várható volt, hogy nem fog az idők végezetiég az eladási csúcsok élén maradni.
Ráadásul az új WINMO-k egyre felhasználóbarátabbak (i900, Touch-ok) És látván a 6.5-öt ez csak jobb lesz. -
WiZARD
addikt
-
brabax
csendes tag
Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez arról szól, hogy aki ennyi pénzért meg akarta és tudta venni, az már megtette. A többiek - pl. én is
- arra várunk, hogy esni kezdjen az ára. Mert ez idáig nem igazán kezdődött el...
-
bolondember
MODERÁTOR
ez azért főleg a karácsonyi időszakot nézve elég nagy visszaesés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Túraautó topik
- Tesla topik
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest