- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Ki fogom flexelni azt az egész értelmetlen szitát onnan a csába!
Vajon milyen rejtélyes célt szolgálhat az a kis pálca a két csavarral?
PhoenixK képén is látszik itt.
Ha valaki tudja az megoszthatná. Nekem minden esetre nem hiányzik mióta kidobtam. -
rup1u5
nagyúr
Baromira nem értem az alaplaptálca proci alatti részén azt a lyukacsos, 4 csavarfuratos részt!
Mi a bánat akar az lenni? Én lecsavaroztam azt a kis pálcát amit a két fölső csavar tartott és kidobtam a francba. Nagyon idegesítő, hogy minden egyes proci cserénél vagy hűtő levételnél szét kell atomjaira szednem az egész konfigot és ki kell szerelnem az alaplapot is. Van most nálam egy E8400 amit szeretnék kitesztelni de ezért nem állok neki. Szétszerelés, összeszereléssel együtt minimum fél nap.
Annyira elegem van ebből! Nem igaz, hogy erre nem gondoltak a tervezéskor.
Ha lesz egy üres fél napom akkor szétkapom az egész gépet és flexelek egy kb 10*15-ös lyukat az alaplaptálcára, hogy hátulról, az alaplap kiszerelése nélkül is le-fel tudjam szerelni a Scythe-ot. -
rup1u5
nagyúr
Nem vészes. Pedig nekem padlón van a gép és összeszedi rendesen a porcicákat. A ház aljára a táphoz kivülre fogok rakni szunyoghálót vagy mondjuk egy darab harisnyát hogy kivül gyüljön össze a por. Néha le szoktam porszivozni de egyébként nem foglalkozom vele. Vedd inkább a II-eset.
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Ez már szerintem egy kicsit tul van bonyolítva. Valószínüleg a procinál akart jobb légáramlást elérni a ház gazdája.
Nyugodtan szereld be a tápodat úgy ahogy annak lennie kell! Egy kis portól semmi baja se lesz. Az én enermaxom már legalább 4 éve szolgál hibátlanul és sosem féltettem ha porolásról volt szó.Barney™: kép nélkül is egyértelmű, hogy minden táp hasára szerelt venti befelé szív, hogy a tápban lévő alkatrészeket közvetlenül hűtse. ez legalább olyan alap, minthogy dvd-írót sem szerelünk be fejjel lefelé.
-
rup1u5
nagyúr
Miért szippantaná be? Ott van alul a gyári fekete porszűrő a te képeiden is.
Arra van rátéve a venti és semmi por nem jön be.
Egyébként ez a szellőzés alapszabálya!Elöl, alúl befelé, hátúl, fölűl kifelé megy a levegő egy jólszervezett házban.
A tápos témát szintén nem értem nálad. A táp miért fújná a házba a levegőt?Pont az a lényege ennek az alulrahelyezős megoldásnak, hogy a táp szellőzése teljesen független legyen a ház szellőzésétől. Ne a házban lévő egyéb hardverek által már felmelegített levegőt szivja be a táp hanem elulról szívjon magának külön ájjert a 12-es ventijével.
Ha beforgatnád a tápodat, ugy ahogy annak eredetileg lennie kéne akkor alulról szivná magának a levegőt a 12-es ventivel és hátúl tolná ki a 8-assal. Semmi nem kerülne ebböl a levegöből a házadba. Sajnos ebböl a szempontból nagy hiba hogy a táp szellözése nem kapott porszürőt de barátnötől elkért használt harisnyával ezt is meg lehet oldani. Nálam spec. nincs porszürő a táp alatt és így sem vészes. Nem szed össze sok port pedig parkettás kégliben áll a por a gép körül. -
rup1u5
nagyúr
Nálam a két oldallapon a rácsok le is vannak fóliázva. Csak a port szívta befelé onnan. A gyári oldallapos venti már a megvásárláskor zúgott ha az oldallapon volt. Annó többen ezt tapasztaltuk cm690-el és meg is álapodtunk abban, hogy valószínüleg a lyukakon keresztüláramló levegő kelt ilyen hangot, mert ha levettem a ventit az oldallapról akkor csendes volt. Szerintem tervezésbeli hiba.
Nálam a kék ledes venti van megy elöl, egy 12-es alulról szivja befelé és a procihűtő mögöt egy másik 12-es tolja kifelé. A leragasztott oldallapokkal így tökéletes a "szélcsatorna".Nálad direkt van fordítva beszerelve a táp?
-
rup1u5
nagyúr
közvetlenül a melletted? ugy értem ha az asztalra teszed akkor elég közel kerül hozzád. nagyon messzire nem tudod rakni a fejedtől. engem baromira zavarna egy 53 centis torony a monitor mellett ami ráadásúl vakító kéken világít, közelebb van a zajforrás is az elektroszmogról nem is beszélve. az enyém egy parkettás szobában van az asztal alatt. tény hogy gyűjti a port rendesen (ezért sem értem miért hagyták le a porszűrőt a táp alól) de nem vészes és nem is nagyon izgat. 2-3 havonta kitakarítom. kb 5 perc. nekem a power és a hdd led nagyon zavaró ha fejmagasságban van.
asztal alatt szinte 0 a hangja filmnézés közben. -
-
rup1u5
nagyúr
válasz
masterful87 #394 üzenetére
én levettem 5V-ra de az sem segített sokat.
így is hangos maradt az oldalventi. meglátásom szerint az egyetlen működő megoldás a turbulencia megszüntetésére az oldallap "szitás" részének kivágása.
amúgy tetszik a ház.
elöszőr én is azt hittem hogy benyomódott nálam az előlapi rács alsó része, mert a képeken nem látszik igazán, hogy nem egyenes az eleje. a másik kellemetlenségem az infinity miatt van. sajnos annyira közel van a ház tetejéhez, hogy hűtő fel-le szereléséhez ki kell vennem az alaplapot, ugyhogy procicsere is problémás, arról nem is beszélve, hogy ez az elfuserált lga775-ös lefogatás hajlamos elengedni magát a majdnem 1 kilós borda súlyától és ha vissza akarom pöccinteni a helyére az szintén alaplap kiszerelésével működik csak. de ez igazából nem a ház hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kompakt vízhűtés
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Mobil flották
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest