Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Pont ez az, hogy ez most nem lesz olcso egy darabig, ugyanugy, mint amikor bejottek az elso P4-k...draga is volt, meg nem is ment annyira hudemarhajol...ezt igy Cerkaval sem fogjak venni - szerintem
most persze nem burzsojokra gondoltam, akiiknek ijen van/lesz ''csak'' tuzfalnak...
hobizoli
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Nyilván neked és nekem nincs erre igényünk, de gondold meg, mennyi NW Celeroncsot adtak el az elmúlt években. Vagy mennyi Northwood P4-et úgy, hogy a procinak szinte soha nem fűtött be a gazdája? Prescott Celeron az olcsóbb Grantsdale lapokkal megy majd mint a cukor, a hozzá nem értő pénzesek (ez csak errefelé szűk réteg) pedig sorban állnak majd a korai Alderwoodokért is egy LGA775 Prescottal/Gallatinnal és DDR-2-vel megspékelve. Ez van, ilyen a 21. század fogyasztói társadalma. Egyre kevesebb a hozzáértő, bármilyen termékcsoportről legyen szó.
-
hobizoli
nagyúr
Miert, erre van igeny, amikor egyre olcsobb PC-kel jonnek ki? Regebben nagy szam volt egy-egy 1000USD alatt megveheto gep, most mar 500USD a ''meno''...erre jon ez, de: dragabb hozza minden, fut mint egy kazan, es meg raadasul lasabb is az elozo generacional...nem tudom felfogni miert lenne erdemesebb ezt megvenni, hogy mi szol melette - egyelore
hobizoli
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
''Az Intel lapon egy IDE, és egy floppycsatlakozó van!''
Biztos vagyok benne, hogy a floppy csatlakozó csak azért maradt rajta, mert az überfos Winfos első dolga a floppyt nyekergetni, amikor egy RAID vezérlőre próbálod feltenni, és nem ismeri a drivert. Én simán lehagytam volna, sajnos még mindig muszáj rárakni.:((
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
szasza_xp #43 üzenetére
Dassler #42-jéhez:
''drága, lassú, olcsóbb, nem rosszabb''
Csupa szubjektív dolog, az eltérő igények függvényében változik, kinek mit jelentenek.
Nem árt elgondolkodni néha azon, hogy egy világcég (de elméletben bármely gazdasági vállalkozás) mindig a legerősebb igényeket próbálja megcélozni a termékeivel, nem a marginálisakat. -
-
erdoke
titán
válasz
szasza_xp #24 üzenetére
Akkor szépen sorban.:P
''Ez igaz, de hol van az a K+F az AMD 64 bites rendszerétől!''
x86-64. Ennyi. Semmi nagy áttörés, ráadásul egyelőre semmi haszna. Kínlódás a 64 bites Linux disztribúciókkal. Fogyasztás nem kevés, és még netezni se lehet rendesen, ha éppen áttömörítesz egy filmet.
Ja, és benne van a mostani Prescottokban is, csak még nincs aktiválva. Mert miért is lenne?:F
''Istenem, az intel mikor fogja elismerni, hogy csak kullog az AMD után!''
Ha nem olvasod a híreket, akkor miért beszélsz ilyen égbekiáltó butaságokat? Mégis miben kullog az Intel az AMD után? A cikkben chipsetekről van szó, amit ugyebár az AMD csak szerverplatformra gyárt. Az Intel pedig a világ vezető desktop chipsetgyártója. Ráadásul ez a chipset sokkal nagyobb tudású, a technológiákat tekintve sokkal előremutatóbb, mint a legújabb K8-hoz készített chipsetek. Komolyan örülnék, ha egy ilyen tudású lapkakészlet dorombolna az Opteronom alatt... (Persze itt nem a DDR-2-re és a PCI-Expressre gondolok)
''Ha én lettem volna a vezetője a fejesztési osztálynak inkább felkötöttem volna magamat, amikor nem is olyan rég sorban törölték a CPU fejlesztéseket! Most meg kiálnak ezzel!''
Erre semmi esélyed nincs, mert jól láthatóan 0 (= nulla, zéró, stb.) üzleti jártassággal rendelkezel, még informálódni se voltál hajlandó, mielőtt ilyen marhaságokat írkálsz.:((
A NetBurst további fejlesztését azért törölték, mert üzletileg zsákutcának találták. Akkor kellene felakasztaniuk magukat, amikor nyilvánvalóan az üzleti érdekeik ellen döntenének.
''Kiváncsi leszek, hogy hány foglalatot fognak kitalálni, mint anno a P4 idejében!''
Pontosan annyit fognak ''kitalálni'', amennit a legnagyobb hosszú távú profit érdekében jónak látnak. -
Tényleg, mutasd már azokat a doksikat, hagy szórakozzunk... ;]
Ha ott vannak még a deszkák, meg tudnád nézni, hogy milyen clockgent használnak? Pl. az az IDT chip ott a bal szélen ([L]http://prohardver.hu/html/lap/925x_referencia/mobos/intelsocket.jpg[/L]) nem véletlenül a CV115...? :F -
fLeSs
nagyúr
A PCI Express elméletileg biztos, hogy jobb megoldás hosszútávon, mint az AGP, csak a tesztkártyákkal ezt nem tudtuk bebizonyítani (:D).
Mindenesetre a ténylegesen natív PCI Expresses kártyák megjelenésével vszínűleg el fog tűnni az AGP-vel szembeni sebességhátrány, hiszen maga az interfész tényleg sokkal magasabb sávszélességet tesz lehetővé, mint az AGP.
A DDR2 az köztudott, hogy azonos órajelen lassabb, a Prescott meg szintén köztudottan lassabb a Northwoodnál. :D -
maszat
senior tag
Jó a cikk!
fLeSs! Te aztán dolgozol rendesen, szép teljesítmény!:C
Igazából csak azt nem értem, miért kell a FSB sávszélességét meghaladó ramokat használni. Pont annyi értelme van a 200/266-nak, mint K7-es Athlonnál a dualnak (jó, van, de az szerintem ehanyagolható), kivéve ha int. vga-t használunk.
Nyugodtan hagyhatták volna még a 400-as DDR-t, az is bőven elég a 800 MHz-es FSB-hez és mellegseg olcsóbb is (itt elsősorban a 925x-re gondolok)
1066 FSB-s Prescottokhoz, majd új chipset fog megjelenni? -
''Erről az Intel doksikban nincs szó, ezért nem is lett róla írva.''
Azt értem, hogy az Intel ezt nem szívesen szellőztetné még, de hogy ez Nektek miért szempont, azt fel nem foghatom. Illetve tippjeim lennének, de ne ítéljük elhamarkodottan, tehát rákérdezek:
Vajon miért nem tartottátok érdemesnek legalább megemlíteni, holott még a ''közmondásosan'' PR-bajnok THG is kitért rá? :U -
fLeSs
nagyúr
Bocs, hogy beleszólok a diskurzusba, de a PCI Express nem egyenlő a PCI-X-szel.
Nem kéne keverni! -
Keitaro
addikt
Van egy GPU-d ami AGP-t támogat és van egy foglalatod ami viszont PCI-E-s. Te pedig nem szeretnél új GPU-t fejleszteni :)
Hát helyette felpakolsz egy kvázi pici áramkört ami hídat teremt a GPU és a csatoló között.
Az nV45-nél a HSI tisztán látszik (ergo az nV45 egy nV40+HSI)
pl ebben a hírben a GPU alatti fekete téglalap : [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=6913[/L]
Ati azt mondta az övé natív megvalósítás, de mi van ha a HSI csak a chipen belül van ezért nem látjuk... mert szvsz az új interfacenek nem kéne sebességcsökkenéssel járnia. -
hobizoli
nagyúr
Jo a cikk, csak a loero...nagyobb a fustje, mint a langja
Azert SZVSZ az am elegge ego, hogy vegig a regebbi technika van folenyben a ujjal szemben...:
Northwood<>Prescott
DDR1<>DDR2
AGP8x<>PCI-X 16x
Fejlodes...nesze neked...
:C
hobizoli -
Keitaro
addikt
Hát ez elég csalódás volt :F
Proci lasabb, memória jelenleg lasabb (tiszta P3 > P4 aztán NW > Prescott eset, majd jön az órajel és megment minket -.-)
Én szeretem az új szolgáltatásokat, de szvsz ott sincs valami nagy dobbantás :(
WiFi jó lenne, de még nem elérhető (ha meg nagyon vágyom rá veszek pl egy Asus alaplapot amin van... és akkor nem kell az új Intel)
Raid 0+1-et nem igazán fogjuk használni, úgyhogy az audio részen és a parancsrendberakós Sata-n kívül nem látok semmi érdemlegeset :F
Ezzel meg csak az a baj, hogy hiába csuhajj, de jó, itt kopok ugyanez pl VIA fronton és ha kijön az új chipset, kapásból többet fog tudni.
Nam flame, csak csalódott vagyok, bár kb ezt vártam...
Szvsz Intel frontra akkor lesz érdemes össz legközelebb nézni, ha végre Dothant látunk, desktop verzióban, mert el kell ismerni az egy jó architektúra. -
Efreet
senior tag
nagyon szép, vannak már X16os videokártyák hurráhurrá...
de...
mutatna nekem valaki egy X1-es hálókártyát/hangkártyát/tunerkártyát/akármit? és mi van az X2-X4-X8al? lesz valaha? minek? (maximum digitalizálókártyáknál tudom elképzelni, hogy szükség lehet rá) hova lehet bedugni? -
utax
aktív tag
Mondjuk én most nem használok olyan alkalmazást, amihez a jelenlegi gépem ne lenne elég, ezért nagyon nem szomorkodok, hogy az új intel nem 2x gyorsabb. Legalább később kell újra pénzt ölnöm a gépcserébe.
Ja és még nem is láttátok az Intel® Graphics Media Accelerator 900 teljesítményét 3dmark03-ban. Asszem ez az első directx9 gyorsító, amelyik mindhárom tesztet lefuttava is csak 1392 pontot ér el :) Pedig ez már állítólag játékra készült. -
gerlaip
addikt
Új alaplap, új foglaltú processzor és vga. Az Intel a bevált receptet követi, hogy gennyesre keresse magát megintcsak. Egyelőre nulla teljesítmény növekedés, és a cuccaim a töredékét fogják érni, ha el akarom adni...
-
gerlaip
addikt
Új alaplap, új foglaltú processzor és vga. Az Intel a bevált receptet követi, hogy gennyesre keresse magát megintcsak. Egyelőre nulla teljesítmény növekedés, és a cuccaim a töredékét fogják érni, ha el akarom adni...
-
gerlaip
addikt
-
alázógyík
addikt
Típikusan mint az autoknál!Az első sorozatot sose szabad megvenni!:U
-
Dassler
őstag
Hát az mellett, hogy drága, még lassú is :( Inkább nem mondok semmit.
Aszem megvárom a konkurencia újdonságait (S939 stb) aztán majd olyat veszek. Olcsóbb is lesz valszeg, és nem roszabb. -
_Volkovy_
nagyúr
A cikk szép munka,a cucc?Háát..Elvileg az új cuccoknak gyorsabbnak kéne lennie a réginél,ugye?Mert azért vesszük meg.
Ezt miért vesszük meg? -
Zse'La
csendes tag
Másnak nem tünt fel, hogy lespóroltak egy IDE csatornát, vagy csak engem zavar?
Úgy néz ki, aki új procit szeretne, vehet új driveokat is (ha 2-nél több van neki). :( -
szasza_xp
senior tag
Huhhh ,nagyon meg lettünk ijesztve, hogy ennyire nincs élet ?
-
faster
nagyúr
Nem hiszem, hogy ott tartana a topik, hogy bannolni kéne. Nekem is hiányérzetem van a Prescottal kapcsolatban. Igazából most sem tudom eldönteni, hogy a Prescott miben jobb, mint a Northwood, egyáltalán miért kellett a northwoodot lecserélni. Az AMD64 architektúra, ha nem is nagyságrendi változást hozott, de valamit sikerült felmutatnia, nemcsak a jövő ígéretét, hogy ''majd ha jönnek a sokkal nagyobb órajelű példányok, azok majd jók lesznek''. Ezt hiányolom a legjobban a prescottól, de ugyanezt elmondhatom a DDR2-ről is.
Úgy látom lassul a fejlődés, az erőfeszítések ellenére is... -
fLeSs
nagyúr
ArGab-nak igaza van, de ez a cikkből annyira nem is látszik. Talán jobb lett volna számpárok helyett csak azok nagyobbik tagját kiemelni. Akkor jól látszana, hogy az X600 XT még nagyobb órajelen is csak nagy felbontás mellett veri stabilan a kisöcsit. (persze, ez egy Intel platform teszt...) Vagy az mérési hiba?
Namost mit is akarsz mondani? :) Abban a tesztben az az oszlop lett vastagon kiemelve, amelyik 1600x1200-ban gyorsabb, mert ez egyértelműen VGA-limites felbontás, és ugye most VGA-tesztről beszélünk éppen (egy alaplapteszten belül :D). Az 1024x768 néhány játékkal vegyeslimitált.
Továbbá: azon oldal alja táján a ''370 - 300 = 170'' egyenlet gyanús. Melyik szám helytelen? Egyetlen előfordulása miatt statisztikailag a 170-et tartom esélyesnek...
Igaz, ezt elnéztük. 70 MHz-cel gyorsabb. :D -
Előre szólok, hogy a flame-elők bannolva lesznek -- még mielőtt bárki nagyon belelendülne.
-
Surranó
aktív tag
Kedves Fless!
ArGab-nak igaza van, de ez a cikkből annyira nem is látszik. Talán jobb lett volna számpárok helyett csak azok nagyobbik tagját kiemelni. Akkor jól látszana, hogy az X600 XT még nagyobb órajelen is csak nagy felbontás mellett veri stabilan a kisöcsit. (persze, ez egy Intel platform teszt...) Vagy az mérési hiba?
Továbbá: azon oldal alja táján a ''370 - 300 = 170'' egyenlet gyanús. Melyik szám helytelen? Egyetlen előfordulása miatt statisztikailag a 170-et tartom esélyesnek... :)
Különben kösz a cikket; asszem, megint kihagyok egy generációt :)
1. 486DLC33 512k VGA
2. 486DX4/100 4M S3Virge (dx2 skip)
3. Cel300 (virge->)32M TNT2Pro (P1, voodoo skip)
4. XP1700+ (tnt2) (P3 skip)
5. K9 vagy P6 :DDD (K8/Prescott, GF1-FX, ATI 7xxx-9xxx skip) -
westlake
félisten
nekem meg mindig a megvedo kupakon levo 01-es gyartasi ev tetszik:D
nincsenek az alaplapon lyukak??
akkor vihutes sem lesz:( -
Sir Pocok
őstag
INTEL alaplap terén tudott újatt mutatni Proci terén még nem....
Tetszik az INTEL csak egy bajom van vele az pedig az ára....
Kiváncsi leszek az új AMD-s chipkészletekre.... -
szasza_xp
senior tag
Semmi bajom az intel, csak az, hogy a P3 óta és aCentrino kivételével nem nagyon tudot Procit gyártani! Ja amúgy FANTIKUS INTEL práti VOLTAM!
P.s.: Amit fentebb írtam nem vitaindítónak szántam, hanem témazárónak részemről az Intel elmehet oda... na oda! Azt ennyi, ha valaki hitvilágát megbántottam elnézést!! -
ArGab
őstag
Hát ami igazán elszomorító, az az X600xt vs. 9600xt. :(
Azért ennél nagyobb ugrást vártam középkategóriában, min. 15-20%-ékot. -
szasza_xp
senior tag
Ez igaz, de hol van az a K+F az AMD 64 bites rendszerétől! Istenem, az intel mikor fogja elismerni, hogy csak kullog az AMD után! Ha én lettem volna a vezetője a fejesztési osztálynak inkább felkötöttem volna magamat, amikor nem is olyan rég sorban törölték a CPU fejlesztéseket! Most meg kiálnak ezzel ! Kiváncsi leszek, hogy hány foglalatot fognak kitalálni, mint anno a P4 idejében !
-
szasza_xp
senior tag
Hát ez mind szép és jó, de ez nem gyözött meg engem arról, hogy Intelt vegyek újfent!
Kiváncsi leszek az új celeronra, nagyon gyengusznak fog tünni, különösen, ha az AMD kiadja az olcsó A64-t :) Szóval a szokásos Inteles valamit csináltunk, nesztek stílus, de semmi egetverő új cucc :( -
fLeSs
nagyúr
-
Fr4G
aktív tag
Hát jah, hasznát tudnám venni egy ilyen endzsinering szempolnek... (milyen szep magyarul leirva:)) ) Egyebkent meg a ventin is volt valami ilyesmi szoveg, szal nem volt nehez kitalalni:).
Huhh, mire sikerult bejelentkeznem... eloszor cookieirtas, aztan a ''biztonsagi szintet'' is alacsonyabbra kellett allitanom. -
engusz
veterán
-
DcsabaS
senior tag
A DDR2 még mindig elég homályos. Idézek a cikkből:
''A DDR2 memóriák alapvetően egyetlen tulajdonságukban különböznek csak igazán a DDR-től, méghozzá abban, hogy azonos idő alatt a DDR2 négy bitet képes prefetch-elni, míg a sima DDR csak két bitet. Ez annyit jelent, hogy a DDR2 órajelenként négy adatbitet képes az Input/Output puffer számára továbbítani, míg a DDR csak kettőt. Ebből következően a DDR2 elvileg akár kétszer gyorsabb is lehetne a DDR-nél, hogy ez mégsem így van, az annak köszönhető, hogy az IO pufferek sebessége továbbra is megegyezik a memória sebességével (DDR400 esetében 200 MHz), aminek az áteresztőképessége nem változott meg a DDR2-ben sem.''
Szóval:
1.) A DDR2 nemcsak a 4 bit-es prefetch-ben, hanem a kisebb üzemi feszültségben (2.5V helyett 1.8V) és az integrált lezárásokban is különbözik.
2.) A 4 bit-es prefetch a belső DRAM cellák irányában 4x64 bit szélességű, míg kifelé viszont 64 bit-es szélességben írható/olvasható, ámde 4-szeres frekvencián. (Vagyis egyfajta párhuzamos-soros átalakításról van szó.)
3.) A prefetch és az IO pufferek az átviteli frekvencián cserélnek adatot egymással, tehát DDR400-nál és DDR2-400-nál is egyaránt 400 MHz-en.
4.) Az átvitel szinkronizálásához használt órajel DDR400 esetében 200 MHz, DDR2-400 esetében pedig lehet 200 MHz (DDR kompatibilis üzemmód), vagy 100 MHz.
5.) DDR2-400-nél 200 MHz-es órajel alkalmazása a kedvező, DDR2-533-nál a 133 MHz, vagy 266 MHz (ha képes az alaplap biztosítani), DDR2-667-nél pedig valószínűleg csak a 166 MHz járható.
Az mindenesetre igaz, hogy a DDR2-400 lassúbb a DDR400-nál, sőt, csak a DDR2-533 hozza nagyjából a DDR400 sebességét (lásd: [L]http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=29;t=000814[/L])
Ezért sebességi szempontból minimum a DDR2-667-et célszerű megcélozni, hogy nyerjünk az áttéréssel. -
HiperG
addikt
[L]http://prohardver.hu/html/lap/925x_referencia/mobos/psu.jpg[/L]
Kíváncsi lennék mire szolgál az a +4 pin.. -
freya
aktív tag
A teszthez egy 3,4 GHz-es Pentium 4 Extreme Edition processzort használtunk fel (nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez még Northwood magos)
Lemaradtam valamiről, nem csak Gallatin magos EE volt? -
engusz
veterán
A 915-ös sebességére kíváncsi lennék! Aztán még a VIA chipszete is érdekes lehet a 8x AGP-vel a 16x PCIE mellett.
Szerintem, ha váltanom kellene a közeljövőben (tervezem), akkor a 915-ös bevállalós egy PCI Express-szes videokártyával. Csak az Innovatek gyártson leszorítót a blokkjaihoz Socket T-hez! :) -
sziszegő
senior tag
Ez az Intel most már sorozatban felbarug, én elhiszem hogy jó kisérletezgetni az új szabványokkal stb stb de előbb egy normális CPU-t kellene összekalapálni.
A northwood az még egy korrekt kis cpu de ez a prescott mit ér a HT, 800 fsb, 1 mb cache és a 3,6 ghz? Egy northwood vagy egy Athlon 64 is tudja hozni ezt a teljesitményt max egy kis tuningal :). Az alaplapok viszont nagyon csaszik.
Ez az új modellszáozás is elég debil húzás volt, szvsz szerintem valami nagy dobásra készülnek mert valahogy ez nem hozzta nem hozza a hozzá fűzött reményeket ezt pedig ők is tudják. -
fLeSs
nagyúr
Úgy tudom, hogy az új Intel procik meg tuning elleni védelemmel lesznek ellátva, és csak 10% körüli túlhúzást engednek majd. ( kivéve néhány alaplapban... )
Erről az Intel doksikban nincs szó, ezért nem is lett róla írva.
Az rendben, hogy akinek van P4 annak nem érdemes cserélni, de akinek régebbi gépe van, annak most érdemes lesz venni ilyen gépeket, ha nem csak 1évig szeretné használni??? (lehet majd bővíteni az újabb ramokkal?)
A 915P támogatja a DDR1-et is, az alaplapgyártók magánügye, hogy raknak-e az alaplapjaikra ilyen foglalatot.
És lesz most akkor olyan alaplap, amiben lesz AGP is a PCIe mellett?
Asszem a Computex-en mutattak be ilyet, bár az lehet, hogy VIA chipsetes volt. -
zax
tag
115W tipikus fogyasztás? :Y
Akkor ezért van fémből a foglalat, nehogy elolvaldjon :)) -
AceTom
aktív tag
Úgy tudom, hogy az új Intel procik meg tuning elleni védelemmel lesznek ellátva, és csak 10% körüli túlhúzást engednek majd. ( kivéve néhány alaplapban... :) )
Az rendben, hogy akinek van P4 annak nem érdemes cserélni, de akinek régebbi gépe van, annak most érdemes lesz venni ilyen gépeket, ha nem csak 1évig szeretné használni??? (lehet majd bővíteni az újabb ramokkal?)
És lesz most akkor olyan alaplap, amiben lesz AGP is a PCIe mellett? -
csudri
őstag
Szorzóállítás+Intel? Uram atyám, meddig aludtam?
Aktív témák
- Docker konténerizálás
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest