- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Szóval ebből a szériából a 2060-as fogja a legjobban megérni az árát, ami igazából még mindig nem éri meg az árát. Sebaj, majd a következő széria.
-
Seirei
tag
-
Pécsi gyerek
addikt
-
válasz
YellowFlash #159 üzenetére
"Mert mindig is a X60-as kártyák voltak a "népkártyák". Ezek hozták a profitot igazán. Szóval ha erre a szegmensre jó teljesítményű kártyát hoz az nvidia, akkor venni fogják, mint a cukrot"
Igen és nem. Igen, mert tényleg az x50-x60 volt a "népkártya", viszont az embereknek volt is rá pénzük. Most jelenleg sokkal többe kerül a 2060-as, mint annó a 1060-as, a 960-as, vagy akár a 760-as is került. Persze, rá lehet mondani, hogy infláció, és az emberek már ezt is meg tudják venni, de ez tényleg hatalmas ugrás (a megjelenéskori MSRP pl. a 1060-nál volt 250$, most a 2060-as MSRP-je 350$ - ez +40%; de nem hiszem, hogy sok embernek lenne ekkora fizetésemelése). Vagyis nem hiszem, hogy akinek van 250$-ja egy 1060-ra, az majd olyan nagy lendülettel fog helyette inkább 350$-ért 2060-at venni (plusz ÁFA - Amerikából még +VÁM is). Vagyis lehet, hogy vennék, mint a cukrot mondjuk 250$-ért, de hogy 350$-ért már nem lesz olyan kelendő, az biztos.
Persze nem sajnálom én az NVIDIA-t, van bevételük valós konkurencia nélkül is. De ha a pénzemmel kell szavazni, akkor én egyelőre biztosan nem fogok ilyen drága cukrot venni - még RT-ért sem (ami a 2060-on kérdés milyen sebességgel fog működni, ha a 2080-nál is akadnak ilyen jellegű gondok). -
danico
csendes tag
The GTX2080 a csucs kartya.....hmmmm,, jon a Radeon 7...... mar csak az arara vagyok kivancsi.
-
DNS_65
senior tag
Pont ezért írtam én is hogy fura hogy a 2070 fenekében van a 2060.
A 1070 és 1060 között meg kész szakadék volt teljesítményben (változnak az idők....)
Sztem valamivel villantani kellett a CES-en, és azért a 60fps 1440p ultra BF5 alatt 350 usd-ért, na ezzel azért ki lehetett állni a tömeg elé. Az más kérdés hogy hazai viszonylatban ez sem lesz kevés pénz, de ez már másik történet. -
Televan74
nagyúr
Megnézed a két kártya adatait, akkor nem is olyan nagy meglepetés hogy nincs akkora szakadék. A 2060 esetében beérik szerényebb haszonnal,a 2070 -nél meg vastagabban fogott a ceruza, win-win helyzet az Nvidiának. Mert a 2060 -nal fog átcsábítani radeon tulajokat is,és a 1080 tulajdonosok is talán könnyebben mozdulnak a váltás/vásárlás irányába.
-
válasz
YellowFlash #161 üzenetére
na igen, de alapból nem szokott lenni ilyen kicsi.,15-17 % alapórajeles 2060 és 2070 között a különbség. ami az előző gen 35 % hoz nézve a fele, a Maxwellnél a 960 meg talán 40 % teljesítményt tudott a 970 hez, még annyit sem.
-
válasz
YellowFlash #159 üzenetére
2060 is húzható elég szépen, szóval az a szakadék ugyan akkora marad
-
YellowFlash
aktív tag
Mert mindig is a X60-as kártyák voltak a "népkártyák". Ezek hozták a profitot igazán. Szóval ha erre a szegmensre jó teljesítményű kártyát hoz az nvidia, akkor venni fogják, mint a cukrot. + rengeteg előre összerakott gépben 2060 lesz mivel a teljesítmény meg a form factor is jó.
2070-hez addig van közel, amíg alap a 2070. Ha húzod, akkor már jóval nagyobb a szakadék.
-
DNS_65
senior tag
válasz
YellowFlash #154 üzenetére
Én is örülök ennek a kártyának, plusz egy opció.
Azt mondjuk nem értem hogy miért tették ilyen közel a 2070-hez teljesítményben. -
joey04
titán
Látom megy a sírás (itt mikor nem, ha nem amd), de ez a kártya most nagyon oda fog vágni, ezzel tarolni fog az nv.
-
nkmedve
őstag
Szerintem fölösleges a szériákat hasonlítgatni, nagyon más most a helyzet. Az 1080 amikor kijött, akkor még az NV nem volt rég óta monopol helyzetben, így az árazást úgy lőtték be, hogy tarolják le a piacot (az 1080 Ti majd egy évvel azután jött, addig semmi szükség nem volt rá).
Majd jött a bányászláz, agyonhypolt de játékokban gyengélkedő Vega, beragadt Pascal készletek, drágán gyártható Turing, stb. Mindezek után, nem túl meglepő módon oda jutottunk, hogy minden kategória ára fennebb kúszott és teljesítmény/ár arányban nem fejlődtünk semmit.Szerintem csak örülhetünk annak, hogy a 2060 nem 400 dollárról indul, mivel a 2070-hez és Vega 64-hez nagyon közeli teljesítménye alapján simán elkérhettek volna érte annyit is. Akárhogy is nézzük, az RX 580 fölött kb. ez a kártya az ami a leginkább megéri az árát, és innentől kezdve teljesen lényegtelen, hogy ki milyen kategóriába teszi.
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #151 üzenetére
Ok, akkor oszd fel ugy, ahogy akarod... en a regi kartya alatt az 1080at ertettem, ami mashova kerult az uj generacioval. A 2070 viszont lassabb, mint a korabbi 1060 a csucshoz kepest a megjelenesekor. Cserebe vagy 2x annyiba kerul.
Csurheted az elnevezeseket, ahogy akarod, de a kartya hasznalhatosaga nem lesz tobb.
-
törölt tag
"tetszik vagy sem, a regi kartyak kategoriai a megjelenesuk idejeben jelentenek vmit, utana ertelemszeruen mashova kerulnek, ha valtozik a piac"
Tehát az RTX 2070, ami 2,5 hónapja jött ki, a 2080 és a 2080 Ti után, és az NVIDIA a high endbe sorolta, szerinted már "régi kártya" és középkategóriás. Oké.
"ha a 1060 a megjeleneskor kozepkategoria volt az 1080hoz kepest, akkor a 2070 miert nem az a 2080tihez kepest"
Mert a 2080 Ti meg már nem high end, hanem enthusiast, csúcskategória. A 2070 meg felsőkategória. De mindegy, itt elengedem. -
arn
félisten
válasz
#25237004 #149 üzenetére
az egy dolog, hogy ok miert milyen penzt kernek es milyen modellnevet aggatnak ra (kisebb az elteres a 2060 es a 2070 kozott, mint a 1070 es a 1070ti kozott), de ha a 1060 a megjeleneskor kozepkategoria volt az 1080hoz kepest, akkor a 2070 miert nem az a 2080tihez kepest? meg lassabb is.
tetszik vagy sem, a regi kartyak kategoriai a megjelenesuk idejeben jelentenek vmit, utana ertelemszeruen mashova kerulnek, ha valtozik a piac. attol a 9900k is egy mainstream proci marad, hogy 500 euro, mert van mellette hedt platform tobbszorosebe kerulo procikkal.
-
syberia
veterán
Az árukereső szerint a legjobban fogy, el kell ismerni nagyon energia-hatékony kártya, de 1080p-re sokkal jobb az 580 4GB Nitro+ hasonló összegért. Sok esetben tápegységet kéne fejleszteni a magasabb fogyasztású kártya miatt, akkor már inkább maradnak a gyengébbnél, vagy a többségnek elég ez a teljesítmény is.
(#100) b.: 1150 tudására kíváncsi vagyok, a fogyasztása szerintem nagyon jó lesz, RX 480 sebességgel jól árazva biztosan ütne.
-
emmm
őstag
Azért vicces látni, hogy az én GTX 1070-em lassan az alsókategóriába kerül.
Ilyen árak mellett én maradok FHD-n, a franc akar már ennyit áldozni a gépre. Inkább elutazom...
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #140 üzenetére
ha a 2080ti a csucs (igazabol a titan), a 2070 is kozepkategoria mar...
Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE 100%
Nvidia GeForce RTX 2080 FE 81,4%
Asus GeForce RTX 2070 Turbo 63,0%
Nvidia GeForce GTX 1080 FE 59,0%
Nvidia GeForce RTX 2060 FE 55,4%megjeleneskor a 1060 is gyorsabb volt az aktualis csucshoz kepest, mint most a 2070.
-
soundsonic
aktív tag
Lehet én vagyok lemaradva az árakkal, de anno amikor vettem egy amd R9 290-et nem középkategóriás kártyának számított és 100 ezer alatt megkaptam 2 év garival. A mai napig mennek fele fhd-ban a játékok (már amennyit én játszom..). Majd meglátom a "ps5" jöttével, hogy mennyit fejlődik a grafika, megéri e egy új kártyára pc-re beruházni vagy várok még pár generációt. Nem vagyok valami nagy konzolos, de azt hiszem kb ezzel egy árban lesz egy nextgen konzol majd ha megjelenik és az mégiscsak elmegy jó pár évet és feltehetően erősebb lesz min t ennek a kártyának a tulajdonságai, igaz ps5-tel nem lehet egyenlőre videót szerkeszteni, képet manipulálni stb..)
-
törölt tag
1. Van csúcskategória is. "Enthusiast".
2. A százalékos eloszlásod alapján is bőven felsőkategória.
3. Valahogy hihetetlennek találom, hogy többen is arról beszélnek, hogy a 4k-ra sem rossz, 200 ezer forintos GTX 1080, aminél kb. 5 erősebb kártya van összesen, nem felsőkategóriás. -
cstom
aktív tag
82eFt-ért raktam össze -természetesen használt alkatrészekből- egy alap gépet: i5 2400, 8GB, 1050TI, 120 SSD, 500 HDD. Minden megy FHD-ban medium-high-on 40-70 FPS-el. Szal van lehetőség viszonylag olcsón játszani mai AAA-s játékokkal FHD-ban PC-n is kisebb kompromisszummal.
-
wildpig
tag
Ugyanez! Csak azért nem adom el azonnal a pc-m, és váltok konzolra, mert jó ha van. Én ebben ennyiért már nem akarok részt venni. Elketyeg még a 1070 valameddig, aztán PS. Most is abban a heti 2 órában amit játékkal töltök, ülhetnék az RDR2 előtt. A képkockaszámot meg majd megszokom.
-
Pakmara
őstag
válasz
Dareiosss #131 üzenetére
Miért? RX 590 MSRP: 279 USD. Az 281 Ft-os árfolyammal 78 e Ft nettó, jó magyar áfával meg 99 e Ft. Ennyin lehetett kapni a marsakós shopban kb. a megjelenéstől. Itt miért lenne más a matek?
Kieg: ok, aláírom hogy nagyobb lesz rá a kereslet ami felhajtja az árat, de amikor elmúlik a hype illene az árnak is beállnia a 125e Ft-os ársáv köré.
-
gzoli2
tag
Sokan nem értik ezeket az árakat. Pár éve egy középkategóriás kártyán volt 2 giga ddr5 ram, most ezen van 6 giga ddr6-os. A ramok árán az Nvidia nem sokat tud segíteni.
-
Oliverda
titán
válasz
Ferryman85 #118 üzenetére
Inkább az RTG-nek gratulálj, hogy évek óta képtelenek egy tisztességes terméket letenni az asztalra. Ez van, ha nincs verseny.
-
DigitalFoundry: Nvidia GeForce RTX 2060: Ray tracing comes to the mainstream
Guru3D GeForce RTX 2060 review (founder)
Anandtech The NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB Founders Edition Review: Not Quite Mainstream
Valóban GTX1080 szint lett, és még csiszolhatnak a driver-en... és ugye ez még csak az alap, 1920 CUDA magos változat, a 8GB-os modell 2304 számolóegységet fog tartalmazni.
Ha ezt 100-120k HUF között tolják ki(, és az Adaptive Sync is bejátszik majd a GeForce-oknál), akkor az AMD ténylegesen bajban lesz... pedig nem ártana nekünk némi kiélezettebb verseny.
-
ThorsHUN
őstag
Hat azert van itt kerdes boven.
Kishazankba ez milyen aron fog becsapodni?
Milyen proci kell a kihajtasahoz?
Lesz e belole light verzio mint a 1060bol a 3 GB-os?
-
arn
félisten
válasz
Miert bullshit a raytrace?
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #97 üzenetére
1080 2016ban volt felso kategoria
amugy egyszeru, ha nezd meg mit tud a piacon a top kartya, es ahhoz kell viszonyitani. Ha szigoruan akarsz teljesitmeny alapjan osztalyozni, a felso harmadba kerulo kartyak lesznek a felsokategoriasok, az also harmadba meg az alsokategoriasok kerulnek. Tehat teljesitmeny alapjan kb:
100-67% felsokategoria
34-66% kozep
0-33% alsoAz, hogy most felvertek a kartyak arat, sokat nem jelent.
-
prokxy
veterán
15-én megjelenik a 2060 ugye, honnan lehet kishazánkban leggyorsabban beszerezni?
Nekem a bemutatott FE edition tökéletesen megfelel.Sokan fikázzák ezt a 2060-at, ahogy itt olvasom, viszont 140 körül ez hozza a 1070ti sebességét, szóval nem rossz ez!
-
-
Grodd
tag
válasz
Én is alig várom a pirosak válaszát.. Mert egy jó ideje nem nagyon képesek semmi értékelhető válaszra, ezért szűnt meg a verseny VGA fronton. Az ígérgetés és a pletykák mindig nagyon biztatóak, aztán általában a termékbejelentésre a nagy bizakodás és a remény hirtelen szertefoszlik, és tovább menetel a GPU piac a teljesen egy szereplőssé válás felé ...
-
Ezek fényében az ÁRTÍEX 2050TI már lehet továbblép egy szintet és extrahiperszuper akcióban megkapod $250-ért lapraszerlet állapotban mint az ikeás bútort.
Gratulálok Nvidia.Persze faja az réjtrészing megazárnyekok mega tükröződés de ez a széria tömény bullshit. Alig várom a pirosak válaszát a történetre. Ha a zöldeket is megszorongatja mint ahogy az intelt is ryzennel akkor nem kérdés, hogy ki nyeri a versenyt.
Az eddigi pletykák biztatóak -
lemusz
addikt
Jájjj. Gari lejárta után újra akarnád pasztázni, hogy jobbak legyenek a hőfokok idegőrlő menet lesz.
szerk.: De legalább megvan a magyarázat a 350 dodóra. Millió csavar van benne, extra kábel ragasztás, plussz kábelstabilizátor műanyag vackok, hővezető pad-ek, mit felejtettem ki?
Ez minimum +2 ember a gyártósoron.
-
pengwin
addikt
Azt sem szabadna kihagyni ezekből az okfejtésekből, hogy a középkategória sem azt jelenti, mint akár csak 3-4 éve.
Már elég olcsón lehet 1440p kijelzőkhöz jutni, az FHD inkább belépőszintre szorul a monitorpiacon, és ezért teljesen jogos többet elvárni a középkategóriától. Kúsznak lefelé az árkateóriákon a felbontások, a videókártyák teljesítményének is követnie kell(ene) őket. -
Televan74
nagyúr
Hát a videót megnézve, eléggé gáz, főleg akkor ha tényleg a garancia idő lejárta után újra szeretnéd pasztázni. A csatlakozó nem annyira gáz szerintem,eléggé masszívan van rögzítve abba a műanyagba. Tény hogy nem a legjobb megoldás,de valahol költség csökkentést hajtottak végre, főleg akkor ha tudjuk hogy a 2070 -nek a 83% tudja a kártya.Így nem terveztek és gyártottak rá külön hűtőt,ami miatt be kellett ilyen trükköket is vetni.
Én még mindig a Zotac -ot várom,az Nvidia hűtési megoldásai sosem érdekeltek.Kösz a videót,sok mindenben tisztábban látok.
-
menpee
aktív tag
válasz
Televan74 #111 üzenetére
Áhh, biztos nem dobnának ilyet piacra, mert annyira felhasználóbarát a cég, hogy ilyesmi elképzelhetetlen lenne.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ferryman85 #107 üzenetére
Felül lesz kivezetve látszik is a nyákon,ez csak valami mérnöki példány lehet. Így nem fognak kártyát a piacra dobni.
Mert ha a végtermék ilyen akkor az eléggé gáz.
-
válasz
A tápcsati bele van rögzítve a hűtőkeretbe, ebből semmit nem látsz a gyakorlatban.. kisebb a nyák gondlom és így nem kellett módosítani az 2070 FE hűtésén.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
😱
-
-
válasz
Pécsi gyerek #104 üzenetére
jah hát szerinted én mi vagyok jós? írtam csak valamit ennyi. Arra cseréled le amire akarod felőlem.
-
törölt tag
Lényegében ugyanezt mondom, ez már rég nem középkategória attól, hogy xx60. A legtöbb ember igényeihez ez már bőven overkill, épp ezért nem értem én sem a "hát már a középkategória sem megfizethető", meg a "megyek inkább konzolra" dolgot, mert a konzolhoz hasonló teljesítményt még mindig az 50-60 ezer Ft-os kártyák környékén kell keresni. (sőt, ha sima PS4-ről és Xbox One-ról van szó, lehet még 40 alá is menni, és a használtpiacról még szó sem esett)
-
válasz
#25237004 #97 üzenetére
lehet lovagolni a nevezéktanon a büszkeség miatt megy a hiszti. Ki nem szarja le hogy xx 60 végződése a kártyának? Régen minden jó vót mert kaptál GTX 960 meg 760 kártyát olcsón aztán már a megjelenése napján is kompromisszumot kellett vele kötni. ( GTX 1060 kivételes volt )Itt meg kapsz egy kártyát 350 dollárét ami szinte Vega 64 és 1080 szintű , ( kis OC val még akár gyorsabb is)minden mai játékot ultrán futtat, képes 4 K alatt is egy jó sebességre de 1440P re már szerintem kiváló.
nem kell megvenni ennyi, a nevét meg le kell szarni. lesz majd GTX 1150 60 k ért RX 480 és 1060 sebességgel. -
-
törölt tag
válasz
hombre[EU] #87 üzenetére
"attól még mindig középkat"
Tehát ha 4-5 év múlva az NVIDIA 500$ felett (nálunk kb. 200 ezer forintért) felett árulja majd a 4k 60fps-re szánt kártyáit xx60 elnevezéssel (miközben megy majd a shill a raytracinges 8k-ra szánt 600 ezres kártyáknak ), az is középkategória lesz? Pontosan mi mondatja veled az elnevezésen, és esetleg az NVIDIA állításán felül, hogy ez középkategóriás? Mi jelenti nálad az "attólt"? Mondhatjuk rá, hogy középkategória, csak a középkategória szó fog mást jelenteni, mint eddig.
A GTX 1080 meg szerinted nem felsőkategória 200 ezerért... Ez nekem új infó.Szerintem nem veszed figyelembe, hogy a felsőkategória fölött vannak az "enthusiast" csúcskategóriás kártyák is. Az most az 1080Ti, Titan X és az RTX 2070-2080-2080Ti, míg az 1080 a felsőkategóriának is a teteje.
"1080p az alsó,qhd a közép, 2160p a felsō,szerintem. A benchmarkok,review-k szerint is"
Tehát pl. a 10xx széria előtt nem is volt felsőkategória, mert a 980 Ti még nem igazán volt elég 4k-ra. Vagy akkor még a 4k nem volt követelmény a felsőkategóriához? Most miért az? Mitől függ ez?
Az állításod alapján továbbá egy RTX2060 Assassin's Creed Odyssey-ben a tesztek alapján csak alsó (izzad a 60 fps-ért 1080p-ben), Battlefield 5-ben már közép (megvan a 60+fps 1440p-ben), de Wolfenstein: New Colossusban már felsőkategóriás kártya, mert pörög 4k-ban is 60-nal. Ezek mind viszonylag új játékok. Vagy hogy kellene nézni? Mindig a legnagyobb gépigényű (legsz*rabb optimalizációval rendelkező) játékot nézzük hozzá? Vagy azt kellene figyelembe venni, hogy az RTX2060 még 4k-ban is elboldogulhat a piacon lévő játékok 98%-ával, ha visszaveszel néhány beállítást high-ra? (meg nem nyomod rá a 4xMSAA-t 4k-ban is a GTAV ultra mellé, mint ahogy a tesztekben van...)Ez már felsőkategória, szimplán a felsőkategória oszlik több részre, mint régen. Az emberek igényei meg jócskán ez alatt vannak (szerintem teljesen logikus módon), csak próbálják kicsit felfelé tolni, hogy menj nagyobb felbontásra.
-
GodGamer5
addikt
Hát igen elég vicces ára lett a 2060-nak, de még így is sokan tapsikolnak, hogy milyen jó ennyiért, pedig max 100k induló áron lenne jó.
Én is betáraztam újra egy ps4-gyel és az a vicc, hogy egy Last of Us 2 szintet amit karácsony körül hozni fog a konzol, egy fél millás rtx2080ti- s pc sem fog hozni,mert egyszerűen gagyi multiplatform portok vannak pc-re. Ezért fejlesszem a gépem? -
QwErTy42
addikt
Csak ismételni tudom az előttem szólókat. A trend, miszerint árban így vagy úgy de a kártyák egyre feljebb pozicionálódnak, miközben ugyanazért a pénzért nem kapunk több teljesítményt eléggé kiábrándító. Eljutunk oda, hogy egy szaros Y050-es kártya majd 70-80 rongyról indul... Agyrém.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
#25237004 #85 üzenetére
Nem értem az összefüggést,attól még mindig középkat. A steam szerint hány embernek van felsōkategóriás rtx kártyája,mondjuk 2080ti vagy 2080? Több,mint 6%?
Ha erre a felmérésre gondolsz akkor még az elōzō 1080ti is csak 1.68% a sima 1080 (aminek a teljesítménye ma már nem felsōkategória) is csak 2.85%.
1080p az alsó,qhd a közép, 2160p a felsō,szerintem. A benchmarkok,review-k szerint is -
huskydog17
addikt
Jó a sebessége, GTX1070Ti tempóját hozza, OC-vel megvan a GTX1080. Sajnos azonban ilyen tempóhoz túl kevés a 6 GB VRAM, ez már most is több játéknál problémát okoz, ahogy a CB azt tapasztalta. Na persze, akinek nem fontos a 2-3 darab érintett játék, azoknak ez nagyon jó választás lehet.
-
törölt tag
Tesztelik a határokat. Meddig hajlandóak az emberek megvenni csak azért, mert ez "középkategória". Szerintem annyira egyértelmű, hogy hány különböző oldalról próbálnak meggyőzni arról, hogy a drágább termékeket vedd meg. És persze nem kell mindenkit meggyőzniük, elég ha csak a vásárlók egy részét csábítják át a valójában már inkább felsőkategóriába az elnevezéssel.
Másrészt: Szinte minden játékban vannak olyan ultra beállítások, amik teljesen feleslegesek, miközben hazavágják a teljesítményt (na ezek a konzolokon fixen nincsenek). Jó példa az SSAA. A Benchmarkok legtöbbször úgy készülnek, hogy mindent felnyomnak ultrára, ráadásul eleve szinte csak a legnagyobb gépigénnyel rendelkező játékokat tesztelik (persze ezzel nincs gond alapvetően), ami torzítja a benned kialakult képet arról, hogy mit tud egy ilyen kártya.
Harmadrészt: Tolnak mindenkit a nagyobb felbontás felé, ami pl. engem annyira nem érdekel, de valahol érthető. Ehhez megint jóval nagyobb teljesítmény kell.Szóval mindezekkel együtt, a legnagyobb gépigénnyel rendelkező játékokban, a fölösleges beállításokat is bekapcsolva 1440p-ben hoz ultra 60fps felett ez a kártya, amit itt középkategóriának nevezünk. Ha ezt valaki annak látja, akkor kiakad, szerintem viszont már rég nem az.
DudeHUN: Persze, jól néz ki, ez nem kérdés.
hombre: Ahogy írtam, az emberek 6(!!)%-ának van 1080p feletti monitora steam survey szerint. A következtetéseket arról, hogy qhd ultra 60 fps hová tartozik, megpróbálhatod levonni magad.
-
válasz
Foglalt név #77 üzenetére
Szerk.: ez reagálás #80 kwzatz hozzászólásárara is.
Rossz a benzines hasonlatod; egyáltalán nem vethető össze a számítástechnikai hardverek árával. Viszont ha már nézzük, akkor nézzük a korábbi NVIDIA-s VGA-k árait; és ott tisztán látszott, hogy pl. a 960 és a 1060 ára nagyjából ugyanott kezdődött, miközben meg a 1060 jóval többet tudott (970 feletti teljesítmény). És a korábbi árakkal illetve generációváltásokkal is hasonló volt a helyzet.
Vagyis most.....
Az NVIDIA a 2060-ast a középkategóriába szánja (elnevezéséből is látni), aminek az árkategóriája nem 350$-nál kezdődött eddig, hanem 200-250$-nál (és akkor most nem forintozzunk, mert az az árfolyamtól is függ). Ha kiad egy újabb középkategóriás terméket, akkor azt középkategóriás árral kellene. Ha nem középkategóriás árral adja, akkor meg ne pozícionálja középkategóriába, hanem legyen felsőkategóriás neve/megjelölése/.... Az átlagember úgyis azt vesz, amire van pénze - viszont a legtöbben kiakadnak, ha azt látják, hogy az, ami eddig középkategóriás árazású volt, annak az új árazása 'elszáll' jóval magasabb területekre.
Legalábbis szerintem. -
törölt tag
Még mindig nem értem ezeket az összehasonlításokat.
Ha a konzolokhoz hasonló erejű PC-t akarsz, ahhoz továbbra sem kell GTX 1070Ti szintű kártya. Ezek az RTX 2060-2080 kártyák 1440p meg 4k ultra 60fps-re készülnek.
Rx 570 4GB 55e Ft körül és elvagy 1080p high-on. A PS4 Pro "4k-nak csúfolt valamijét" ezzel is bőven hozhatod hasonló részletességgel és 30fps-sel (valójában inkább 1440p+mágia+marketing), ha közben elhiszed, mint a PS4 Pro tulajok, hogy 4k-ban játszanak.
Ha konzolon jó az adott látvány (felbontás, részletesség, fps), akkor PC-n miért hőbörög valaki azért, hogy az egészen más ligában játszó látványvilágért többet kell fizetni?"A kövi generációnál szépen fel fog menni a középkat ára 180-ra."
Ahogy írták fentebb, furcsa középkategóriának nevezni azokat a kártyákat, amik a legújabb játékokban 1440p, ultra 60fps-t tudnak, miközben mindösszesen az emberek 6%-a rendelkezik 1080p feletti monitorral a legutóbbi steames felmérés szerint. Önmagában az, hogy xx60-nak nevezik... Az emberek az elmúlt évek alatt azonosították az elnevezést a középkategóriával, közben meg nem veszik észre, hogy ezek már rég felsőkategóriás kártyák mind árban, mind teljesítményben.
-
Foglalt név
addikt
válasz
RafaelEKH #60 üzenetére
Elnézést, hogy nyomatékos lett a véleményem, de a "pofátlan felár", "nagyon nincs ez így rendjén" alapján az érződik, hogy meg kéne felelnie a világnak ezeknek a kritériumoknak. Tehát te, mint felhasználó elvárod, hogy ne kerüljön kétszer annyiba az új csúcskártya. Jobb = drágább.
Én is örültem neki, mikor nem ez volt a helyzet, de sem a technológia, sem a gazdaság nem azt mutatja, hogy ez a javunkra fog változni. Ami kicsit visszás, hogy 95-ös benzin, az 95-ös lesz jövőre is, mégsem várjuk, hogy 20%-al olcsóbb legyen. Pedig ott is biztos van fejlődés.2k környékén van az a határ, ami felett nem headset-eknél a placebo hatás marad. Mikor az átlag user elkezd babrálni a dpi-vel, kb. mutatja, hogy mi a pazarlás.
-
hahakocka
őstag
E hét csütörtökön jön az AMD bejelentések napja! Remélem a várhatóan tényleg szuper Ryzen 3000 procik mellett (amire én is váltanék i5 4690-ről) a Navik is jönnek azon az áron persze amin leakelték! Mert akkor nem kell ide 2060! 90e ft ért kapsz majd 1080-1080TI-t 7nm-en. Persze ha igaz majd kiderül.
-
Geller72
veterán
Ez alapján a teszt alapján elég korrekt lesz. Szerintem ez lesz az új karim.
-
endru85
csendes újonc
Sziasztok vga vásárlás előtt állok ez a kettő közül melyik lenne a jobb választás de közben olvastam hogy kiadtak az Rtx 2060-át érdemes e várni esetleg azt választani itthon ahogy olvasta kb-130 ezer körül lesz elérhető
EVGA GeForce GTX 1080 FTW DT GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5X 256bit PCIe (08G-P4-6284-KR
ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Extreme 8GB GDDR5 256bit PCIe (ZT-P10710B-10P)
-
paprobert
őstag
150 dollárral sikerült melléárazni ezt is.
-
XuChi
addikt
Én kiszáltam a PC-ből, ez a kártya is 2x annyiba kerül mint amit ér!
De nem baj sokan megfogják venni mert nincs más.
Én elköszöntem a PC-től, várom a PS5-t meg a Nezt Xbox-ot. Heti 1-2 óra játékra inkább azok, mint egy fél millás PC.
#70: Simán lesz 140-150k!
A kövi generációnál szépen fel fog menni a középkat ára 180-ra. Egyre drágábban adják a cuccokat. Csak arra lennék kiváncsi, hogy mikor fognak végre felébredni a vásárlók és azt mondani, hogy elég a pofátlan lehúzásból!!!
A 2050 meg 80-90k lesz, ha nem több
-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek, itthon mennyi lesz a 2060 ára az első időszak után.
-
Nartaas
tag
Nem jó termék, totál fölösleges bele az RT. Majd a 1160 lehet jó választás, ha tényleg lesz...
-
arn
félisten
válasz
hombre[EU] #64 üzenetére
nem poennak szantam
a hivatalos ar a 370. korabban is szepen felfuztek az egesz szeriat hasonlo ar/ertek aranyra, igy a 10-15%al lassabb kartyat nem fogjak sokkal olcsobban adni, mint az 500-600 eurosat.
-
Márton
nagyúr
Ezek a mai kártyák még támogatják a 3D vision-t?
Bár nekem is jól jönne majd inkább valami 100W TDP alatti cuccos a 1050ti helyére -
menpee
aktív tag
Ha csak egy teszt videót szeretnétek megnézni az egész kártyáról, akkor nem kell többet várni. Bár a többi youtuber is hasonlóra hozta ki, nem meglepően.
-
RafaelEKH
tag
válasz
Foglalt név #57 üzenetére
Én nem követelőzök, te valami félreértesz. Kereslet-kínálat fog dönteni, megveszem ha megtudom és meg akarom, az nvidia nem hozzám fogja beárazni. Ettől még nem tartom korrektnek, hogy folyamatosan növelik az árakat minden kategóriában.
Moore törvény ide vagy oda, dráguló fejlesztések, szűkülő piac, dráguló komponensek, gyártási költségek, engem, mint felhasználót annyira nem hatnak meg. Én csak azt látom, hogy az idei csúcskártya majdnem kétszer annyi, mint az előző. 3440x1440-re meg nem akarok 2060-at venni, bár nem tudom te mekkora felbontást értesz az alatt amit már nem érdemes növelni.
Egyébként nem hergelem magam, most még elvagyok a jelenlegi kártyámmal. A véleményem ettől még nem változik. Persze lehet, hogy tényleg egy álomvilágba illenek az elvárásaim.
-
arn
félisten
amugy euroban a 350 dollar, 370
a jobb custom kartyak tuti 400 felett lesznek.
-
Banano
tag
Nahat..dragabb lett mint az elozo szeria.
-
Foglalt név
addikt
válasz
RafaelEKH #47 üzenetére
A te követelödző hozzáállásoddal meg az a baj, hogy csak magadat hergeled vele. Lehet, hogy a világnak azt az álomvilágot kéne beteljesíteni, amire emlékezni vélsz, de ez ritkán ingatja meg a valóságot. Régen mi volt? Teljesen kuka 5xxx széria, középkategória nélküli 6xxx. Két generáción keresztül nem volt értelmes opció. Most van még kapható 1070ti, amihez fogható kártyát ritkán adnak ki, illetve egy hét múlva befut a 2060 amivel felár nélkül el tudja a világ dönteni, hogy eljutottunk-e arra a felbontásra, amit már nem érdemes növelni és fordíthatjuk másra az erőforrásokat.
Az, hogy a Moore törvény kezd elbukni sajnálatos, kéne valami új ötlet. Az emberek hülyesége pedig mindig is arányos volt a kapzsiságukkal és a nem törődömségükkel(bányázat). Ezek segítenek feltornászni az árakat. -
válasz
RafaelEKH #55 üzenetére
na igen, hát ebben főleg igazad van, 2080Ti az brutálisan túlárazott cucc. Még 2080 és 70 azt mondom hagyján, mert ha nem is javított de hozta azt a teljesítmény / ár mutatót mint a pascal.( 2070= 1080 + pár % , 2080= 1080Ti + pár % azonos áron kb.) persze a számozást most nem nézve.
-
RafaelEKH
tag
Remélem igazad lesz. Nekem 1080Ti-m van. 980Ti-ről váltottam és már ott is volt egy kisebb árlépcső amit még benyeltem, de a 2080Ti-re váltás egyszerűen nem fér bele. Ilyen áron biztos nem. 2080-ra váltani meg minimális teljesítmény növekedés +RTX szintén nem. Tehát a szavazatot leadtam. A 1180Ti még talán, bár nem vagyok meggyőzve teljesen. Ha 7 nm-en tudnak egy szépet lépni és az árak is kicsit gatyába rázódnak akkor lehet, hogy fejlesztek én is. Sajnos egyre drágább ez a hobbi és nem csak videókártya téren. De hát ez van, amíg bírja az ember csinálja aztán vesz egy PS-t vagy tököm tudja
-
Paxker315
veterán
-
K0vasz
aktív tag
akkor most végülis ez is RTX-es lett? mert volt róla szó, hogy a 2070-es lesz a legkisebb RTX-es kártya, mert az RT-s teljesítménye alapján már az is a "van-van, de minek" kategória volt
hát ez meg még inkább az (bár a műszaki adatokat elnézve a 2070 inkább egy 2060ti, és így nézve már érthető a dolog)
-
K0vasz
aktív tag
-
válasz
RafaelEKH #47 üzenetére
Nem állítok én be semmit így csak emlékszem arra hogy ez a "régen" miből indult
A pascal egy 4. generációs lépcsőfok volt azzal a GPU architektúrával, amit már a végletekig kicsiszoltak, de anno ott is nehéz volt a kezdet.
Itt egy hatalmas méretű GPU ról van szó brutális gyártási költségekkel. A 2060 nagyobb GPU mint az 1080 TI. Ez a széria most ennyi, de volt már ilyen múltban mikor az xx60 kártyacsalád nagyon drága volt.aztán a következő generációkban felvette versenyt már és mindenki odavolt attól milyen jókat lépked előre.
Én csak azt mondom , hogy a Turing majd a következő szériában hozza azt amit elvárnak tőle sokan, 7 nm , kisebb méretű GPU nagyobb performance lépés.Ha ott is megmarad az általad leírt tendencia akkor valóban gond van.
Nem tartom kizártnak, hogy jön majd egy RTX nélküli verzió is majd később, olcsóbban.(1180Ti 750 dolláros áron , ugye amit pedzegetnek már redditen is)
Addig meg mindenki szavazhat a pénztárcájával, nem kötelező megvenni semmit.nekem tetszik az új ficsőr, szeretném vele támogatni az nvidiát és az ipart, hogy erre épjenek tovább, tehátr majd veszek egy RTX kártyát, valószínűleg 2060 lesz. De másnak Ott van az 1070 szenzációs használt árral, és a pascal architektúra szinte összes tagja, most már akár olcsó gsync( freesync) monitorokkal. Ettől az amit leírtam feljebb igaz. -
Duddi
aktív tag
válasz
hombre[EU] #39 üzenetére
Bocs közben szerkesztettem egyet a kommenten.
A lényeg hogy 1080p esetében 60 fps mellet 4 sugarat tud számolni pixelenként ami szerintem elég karcsú.
Hogy a jövőben ez mire lesz elég? Hát szerintem az előtérben lévő tárgyak (kézben tartott fegyver) felületének csillogásait renderelni.
A 2080ti 2* ekkora GigaRays/sec el bír és az is beesett az elején 60 fps alá úgy hogy csak a jelenet egyes részeit kellett tükröződéssel ellátni.
Csodát nem várok ettől a teljesítménytől. Ott van és be lehet kapcsolni vele az RTX funkciót.
-
RafaelEKH
tag
Az a baj ezzel a hozzáállással, hogy úgy állítod be, hogy így van rendjén, miközben régen ugyan azért a pénzért több teljesítményt kaptál az új szériával. Most ugyan azért az árért kb megveszed ugyan azt a teljesítményt, pl. 2080 - 1080Ti és a nagyobb teljesítményért meg fizeted a pofátlan felárat. Nagyon nincs ez így rendjén. Pár év és egy X080Ti egy millió fölött lesz, de majd örülhetünk mert az X050Ti 200 ezerért hozza a 1080Ti teljesítményét....
-
törölt tag
"Az Electronic Arts aktuális üdvöskéje nem igazán teljesít a kasszáknál, eddig nagyjából feleannyian vették meg, mint az előző részt, ami egyébként szintén nagyon rossz számokat hozott."
A Battlefield 1 egyáltalán nem hozott nagyon rossz számokat, kifejezetten sikeres volt. A SW: Battlefront 2-nek, a készítők előző játékának voltak rosszak az eladásai, de az meg egy másik széria, nem előző rész.
-
atenza
senior tag
-
-
válasz
hombre[EU] #39 üzenetére
Elméletileg nyilatkozták a Metro készítői, hogy ha alapoktól implantálják a grafikus motorban az RTX effekteket akkor kb 20 % gyorsulás várható bennük.( ez kb azt jelenti, hogy 30 %-40 % teljesítményvesztéssel beépíthető). ehhez már a tervezéstől figyelme kell ezt venni. jelenleg ilyen játék még nincs, mind egy fajta foltozás csak, ráadásul BF5 nem is szabványos eljárást használ az Nvidia ajánlásaival, saját megoldást dolgoztak ki .
-
YellowFlash
aktív tag
Amúgy meg jut eszembe...
Jön majd az 1160 is. Van róla leak. Totál 2060 az egész, csak épp RTX nélkül. Szóval az olcsóbb kell, hogy legyen. -
azt hozzá kell tenni, hogy jelenleg ezt a teljesítményt nem kapod meg semelyik gyártótól olcsóbban 350$ nál. Vega 56 400$, 1070 Ti 450 $ MSRP. Pont az RTX 2060 hoz egy kisebb előrelépést ár/ teljesítmény terén ami egy ekkora GPU tól elég nagy dolog.
A néven lovagolni meg hát egy dolog a konkurencia jól csinálja, hogy folyamatosan új nevet ad a kártyáinak. Fury-RX- Vega -Rx 3000 . -
-
Grodd
tag
maximum papiron volt 250 USD a GTX 1060, valójában 300 alatt nem nagyon lehetett megkapni, aztán gyorsan fel is ment a tényleges ára, teljes életciklusára nézve az átlagos ár olyan 350 USD körül volt, a bányászláz csúcspontján, 2018 elején, még 530 USD -re is felszökött. (én még szerencsésen elcsiptem egyet akkor, amikor 350 USD körül járt) . Atán persze, amint összeomlottak a kriptovaluták, az 1060 ára is visszazuhant 300 USD körülire.
Persze most nincs bányászláz, de verseny sincs (amikor az 1060 jött ki, ott volt az AMD-től az RX 480, most nincs olyan termék se a versenytárstól, se saját maguktól, ami ehhez hasonló, vagy ezt megközelítő teljesítményt nyújtana ilyen vagy ezt megközelítő áron) . Szerintem teljesen reális az árazás a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve , de jó lenne egy kis verseny végre ... -
Duddi
aktív tag
válasz
hombre[EU] #23 üzenetére
Azt hogy BF5 1080p max ban és low raytrace mellett nem lesz csak 30 fps esed ha szerencséd van.
A GigaRays/sec egy új teljesítmény mérőszám amit az Nvidia talált ki a sugárkövetési teljesítmény számszerűsítésére kb annyit tesz hogy a hardver másodpercenként hány sugarat képes kiszámolni.
Ha hinni lehet a nevének akkor milliárd sugár / másodperc és abból 51080p az 2.073.600 pixel 1000ms/sec / 60FPS = 16.666.. ms per frame re jön ki a fream time
tehát 1 másodperc alatt 60*2073600= 1.244.161.000 pixel / percÍgy azt kapjuk hogy az az 5 GigaRays/sec 1080p esetében pixelenként 4 sugárra elég 60fps mellett.
Hogy ebből mit lehet kihozni azt nem tudom.
-
atenza
senior tag
140-150 körül fog nyitni itthon, ha AMD nem jön valami ütős kártyával. A 350msrp csak a referenciára vonatkozik, valószínű ugyanaz lesz mint a 2070-2080-nál hogy a custom kártyák mint pl asus, msi inkább 400-450 között lesz.
A most is megvehető gtx 1060-hoz képest 60%-al több teljesítmény 60%-al több áron, de akkor hol a fejlődés? A gtx 1060 megjelenésénél is ugyanezt játszotta el az Nvidia, hiába tudott többet a 960-nál, ha annyival többe is került. Folyamatosan pozicionálják feljebb a kategóriákat, nem tudom meddig tudják még ezt eljátszani. Lassan a középkategória 150ezer körül lesz.
-
arn
félisten
cb teszt.... alig 10-15%al lassabb, mint a 2070. [link] a 2070 sem tobb, mint egy kozepkategorias kartya... tenyleg hivhattak volna 2060tinek.
-
Vektast
aktív tag
A Newegg-en a legolcsóbb RTX 2070 500 dollár ami kb 140 ezer forint, itthon ugyanez az RTX 2070 az Alzánál 180 ezer, szóval ha odakent a 2060-as 350 lesz akkor az itthon kb 127 ezernél fog indulni. Durva.. egy középkategóriás kártya árából mára simán vehetünk egy Ps4 Pro-t vagy egy XB One X-et.
-
hombre[EU]
veterán
Mit jelent a gyakorlatban az,hogy 5 gigarays/s ?
Mit jelent az,hogy GigaRays/sec ? -
válasz
YellowFlash #2 üzenetére
első tesztek:
1070Ti és 80 között helyezkedik el., inkább 1070 TI.1070 től mindenhol , Vega 56 tól általánosan gyorsabb, 1-2 játékban 1080.
[link] -
lemusz
addikt
Azt mondták 1060-2060 között 60% a különbség. Namármost 1050-1060 6Gb között meg van vagy 100-110%. Szóval szerintem ha jön is majd ilyen kártya, akkor se fogja befogni a 1060-at, főleg ha nem is RTX lesz csak RT és GDDR6 helyett is "csak" GDDR5 lesz rajta... egy 2050Ti már esélyesebb lesz erre.
-
füles_
őstag
válasz
YellowFlash #12 üzenetére
Az RTX 2070 árakból kiindulva nem lesz olcsóbb egyik modell sem 350 dollárnál, inkább még fölötte fognak kezdődni 370-380-nál. A jobb modellek meg 400 fölött, de ne legyen igazam. Nem igazán érdekli az AiB partnereket az MSRP.
szerk.: A 2070-nek volt nem FE ára is (499 dollár), a 2060-nak nincs ilyen.
-
cstom
aktív tag
Jó lett volna ha bemutattak volna mondjuk egy 2050-es kártyát is, amely 100W alatti TDP-s és kb 1060 6GB erős.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
szabobela #13 üzenetére
Ha normális körülmények között ment (alulfesz, megfelelő hűtés stb), akkor a bányászkariktól sem kell (kéne) tartani.
Ha lehetséges, akkor meg kell tekinteni a bányászat helyszínét még vásárlás előtt, hogy biztos nem kamuzik az illető. Ha minden okés, akkor lehet üzletelni. -
Televan74
nagyúr
Adaptív sync támogatás,Január közepei start. Jönni kellene a Navi10 terméknek AMD oldalon,mert így könnyen RTX2060 lesz a gépembe,főleg akkor ha nyáron jelenik meg az AMD a termékével.Addig legalább is biztosan Nvidia kártya lenne a gépembe.Kíváncsian figyelem majd a Zotac termékek árát és tesztjeit.
-
szabobela
csendes tag
Kérdés mennyibe kerülnek majd kisebb memóriával, illetve számomra ,hogy mennyivel nyomják le a 10. széria árait.Ami még mindig jó vétel lenne ha nem kellene félni ,hogy bányászkártya volt-e a használt.
-
válasz
YellowFlash #2 üzenetére
ez attól függ milyen játékmotort használnak. Turing már jobban Dx 12 kompatibilis.van 1-2 olyan játék ahol hozza az 1080 szintjét,mint pl BF5 és FC5. a többiben 1070 Ti szintjén áll kb. Egyébként 1080 és 1070Ti között kb 10 % van.
-
pengwin
addikt
válasz
YellowFlash #6 üzenetére
Tudom, eddig is tipikusan egy FE-től 50-100$-ral olcsóbb sávba árazta minden gyártó a szerényeb kivitelű kártyáit, de ez nem változtat azon, hogy az a bizonyos sáv is feljebb fog tolódni, ami eddig pl. GTX 1060-nl 229é volt, az most lehet 319-329$, mert az árazásban referenciának számító FE is mocskosul (40%!
) megdrágult.
-
arn
félisten
a 2070 sokkal inkabb 2060ti
-
pengwin
addikt
Szóval a 249$-os GTX 1060 utóda 349$-ért lesz kapható... parádés!
Tudom... csúsztatták a számozást egyesek szerint, mint a Maxwell-Pascal váltásnál is, de ameddig megmarad a teljes felette lévő termékpaletta, addig ez csak egy nagy adag bullshit.
(#2) YellowFlash
Azért az 1070 Ti és az 1080 között nincs nagy különbség, szerintem akár mérési hibán belül is tudnak azok teljesíteni. -
prokxy
veterán
Örülünk a 2060-nak, kérdés, hogy a góré szavai mennyire hihetőek?
"Január 15-től azonban minden másképp lesz, boltokba kerül a GeForce RTX 2060, amivel 60 fps-sel, 1440p felbontáson, az összes grafikus opciót kimaxolva lehet mondjuk Battlefield V-özni.", forrás CES. -
YellowFlash
aktív tag
Láttam mérést. Azt hiszem, hogy Battlefield V volt a játék. Konkrétan ugyanaz volt a 2060 meg az 1080 teljesítménye 1080p-n. (sőt, a 2060 1 fps-sel még többet ment)
Na most azt reklámozzák, hogy a 2060 kb uaz, mint az 1070Ti. Szóval az a mérés rohadt nagy kamu kell legyen. -
VGNGR
senior tag
Na, már csak az ára lesz érdekes. Ha 120 körül hozza majd a 1080 teljesítményét, akkor meg van az új népkártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest